Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Pohdintaa sotapeleistä..
Historian tunneilla (joka on muuten ehkä paras aine koskaan) ollaan käsitelty kylmää sotaa. Eilen ja tänään katsoimme videon Kuuban sissien vallankumouksesta, Vietnamin sodasta ja Afganistanin sodasta. Samalla pohdin, että miksei minulle tule mistään näistä mieleen mitään pelejä.

Vietnamin sodasta tietysti on tehty eniten pelejä näistä kolmesta tapauksista, mutta sekin on jäänyt pahasti Maailmansotien jalkoihin. Toki Maailmansodat ovat hieman laajempia tapauksia, mutta ne alkavat olemaan jo aivan puhkikulutettuja ideoita. Minulla ei ole mitään tietoa, onko Vietnamin sodasta tehty mitään hyvää peliä. Siitä kuitenkin saisi. Olisi mielettömän hienoa varoa ansoja, etsiä sissejä heidän tekemistään luolista ja pommittaa ihmisiä napalmilla. Peli voisi olla ehkä jännempi pohjoisvietnamilaisten/sissien näkökulmasta. Kylien tuhoilua ym.

Kuuban vallankumouksesta voisi saada myös upean pelin. Fidelin ja kumppaneiden maihinnousu ja Batistan syrjäyttäminen vallasta. Ajatus tälläisestä pelistä kuulostaa helvetin hienolta. Onko Kuuban tapahtumista tehty mitään pelejä? Onko ylipäätänsä sisseistä tehty mitään sotapelejä?
3 kommenttia
Teppo Holmqvist 18.09.2008 18:37
Kuuban maihinnoususta? Jooh, onhan tuosta tehty SNK:n Guerrilla War jossa kaksi anonyymiä Fidelin ja Chen näköistä ramboa menee vapauttamaan kummasti Kuubaa muistuttavaa saarta.
Turilas 17.09.2008 19:06
Muutama kuukausi sitten oli Pelaajassa kolumni siitä, että mitäpä jos toiseen maailmansotaan sijoittuvassa pelissä pelattaisiinkin natsien ja heidän liittolaistensa puolella. Minä olen jo pitkään ennen tuota artikkeliakin fantasioinut hyvin tarinavetoisesta sotapelistä, jossa taistellaan akselivaltojen puolella. Kyseinen aihe avaisi nimittäin aivan eri näkökulman toiseen maailmansotaan ja mahdollistaisi aivan hervottoman hyvän tarinan. Sotilaiden kautta voitaisiin käsitellä heidän suhtautumistaan Hitleriin, mahdollisiin huhuihin tuhoamisleireistä ja ylipäätänsä koko Kolmanteen valtakuntaan. Mitä SS-mies ajattelee toimiessaan keskitysleirin vartijana? Ovatko kaikki natsit hirmuisia petoja ja sairaita äpäriä niinkuin yleensä popkulttuurissa annetaan ymmärtää? Eipä homma ollut niin mustavalkoinen kuin mitä meille voittajavaltioiden historian kautta näytetään.

Tänä olisi todellinen aikuisten peli. Tässä minun unelmien sotapelissäni kuvattaisiin myös keskitysleirien kauheita oloja. Tämän vuoksi peli ei koskaan saisikaan julkaisulupaa missään, koska tehtäviin saattaisi sisältyä mm. zyklon-b:n pudottamista "suihkuhuoneeseen". Välidemossa sitten näytettäisiin kuinka "sankari" kokee kauheita moraalisia dilemmoja tekemisistään samalla, kun vieressä paatunut SS-konkari nauraa merimiesnaurua.

Ja kukapa ei tahtoisi tykittää suomalaisena sitä ryssää silmien väliin? Saksan liittolaisten mukaan vetäminen mahdollistaisi nimittäin myös jatkosodan taisteluiden kuvaamisen. Tarttuisipa joku aiheeseen...
Melfice_ 17.09.2008 17:54
Veikkaisin että noista sodista ei ole tehty ihan oikeita pelejä sen takia, että ne eivät ole amerikkalaisittain ajateltuna ihan mutkattomia; Vietnamin sodassa otettiin kuokkaan ja nuorten jenkkien lahtaamista Charlien sissinä ei pidetä coolina. Vastaavasti Kuubaan liittyy kauppasaarto, ohjuskriisi, Yhdysvaltojen antama tuki Batistan hallinnolle sekä Sikojenlahden maihinnousuksi kutsuttu farssi.

Toiveet lienevät lähinnä ei-amerikkalaisissa pelifirmoissa. Paradox voisi vääntää jonkinnäköistä strategiaväännöstä. Ainakin Hearts of Iron II : Doomsdayssa pääsee hieman pelaamaan kylmää sotaa kun Saksa on jaettu Yhdysvaltojen ja Venäjän kesken.