Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Vuorikiipeilijät ovat ääliöitä.
Kiinan ja Pakistanin rajalla sijaitsee EVIL K2-TAPPAJAVUORI, jossa perjantaina sattuneiden jäävyöryjen vuoksi ainakin 11 vuorella ollutta vuorikiipeilijää on kuollut. Onnettomuuden huomatessaan pelastajat lähtivät zorrona perään vuorikiipeillen ja helikopterein. Ilmeisesti kolme vuorikiipeilijää on pelastettu ja vastaavasti kaksi pelastusretkikunnan jäsentä on kuollut.

Jos olisin itse toisessa päässä radiopuhelinta vuorikiipeilijöiden huutaessa Maydayta minulla olisi tasan kaksi sanaa sanottavana:

"Vittuako lähdit."

Mikä helvetti siinä on että ihmisen pitää ylipäätänsä lähteä valloittamaan 8611 metriä korkeaa jäistä vuorenhuippua? Kokeillakseen rajojaan luontoa vastaan? Well, guess what:

LUONTO vs. IHMINEN : 1 - 0.
5 kommenttia
Melfice_ 05.08.2008 13:42
Mitä tulee vuoristoihin liittyviin aluekiistoihin niin kyse ei ole luonnonvaroista tai turismista, ei noilta vuorikiipeilijöiltä taideta suuria pääsymaksuja keräillä. Sen sijaan syy on usein strateginen; helvetin korkealta vuorelta on helppo pamauttaa risteilyohjus ihan minne vaan.

Tästä johtuu mm. Kiinan miehitys Tiibetissä; ei niitä kiinnosta olemattomat luonnonvarat tai köyhien buddhalaismunkkien omaisuus vaan kattavat laukaisupaikat ohjuksille.

Niin, ja lisäksi kiinalaiset ahnehtivat tunnetusti loputtomasti maata itselleen (Tiibet, Hong Kong ja seuraavaksi Taiwan).
saska 05.08.2008 11:54
Putosin tuolilta...

No en oikeasti.
Koo 05.08.2008 10:55
 :lol:

Entäs sitten se, että Kiina ja Pakistan on niillä tienoin rähissyt yli 20 vuotta niistä vuorista. Ei siellä ole edes mitään luonnonvaroja saatana, taistelevat jostain vuoristosta jolla ei ole mitään merkitystä kellekkään :P
JayeizH 05.08.2008 10:44
Hajosin totaalisesti :lol:
MasterTK 05.08.2008 07:32
Hajosin.