Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 72
Tulostusversio
Aihe: Pelaajalaudan Tietotoimisto  (Luettu 425699 kertaa)
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1080 : 11.06.2015 11:42 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Miksi laillisten päihteiden määrää pitäisi lisätä kun ei suomalainen osaa käyttää jo laillistettujakaan kohtuudella?
Tässä vaikka muutama syy kannabiksen laillistamiseen.

*Ei voi vetää övereitä. Alkoholiin kuolee vuodessa aika paljon jengiä
*Ei aiheuta riippuvuutta samassa määrin kuin alkoholi tai muut päihteet
*Ei aiheuta terveyshaittoja niin paljon kuin alkoholi tai muut päihteet
*Laillistamisella osa porukasta siirtyy huomattavasti haitallisemmasta päihteestä (alkoholi) pössyttelyyn jolloin ylläolevat ilmiöt vähenevät
*Laillistamisella vähennetään järjestäytynyttä rikollisuutta, saadaan verotuloja, poistetaan markkinoilta ala-arvoista vaarallisempaa kamaa ja myyntiä/valmistusta voi säädellä

Sen sijaan, että kerrottaisiin miksi se pitäisi laillistaa. Kertokaas miksi ei? Mielummin joku muu syy kuin Soinimainen "Kun ei vaan voi!!! Aina ollu laitonta, aina tulee olemaan laitonta". Mitkä on laittomuuden hyödyt?

Henk.koht. minullakaan ei siis ole mitään pössyttelyä vastaan, vaikken toki ole niin sinisilmäinen, että uskoisin sen olevan vaaratonta. Ymmärrän kuitenkin oikein hyvin, miksi sen laillistamiseen ei ole (toistaiseksi) lähdetty. Säätely on tasapainottelua: aikuisen ihmisen pitää toki antaa tiettyyn pisteeseen tehdä itse omat hyvät ja huonot valintansa, mutta kyllä kansa on samalla sen verran dorkaa, että ei niille ihan mitä tahansa voi antaa miten tahansa.
Eihän se vaaratonta ole, mutta alkoholiin verrattuna se on huomattavasti parempi vaihtoehto. Lisäksi onhan kannabiksella todettu olevan lääketieteellistä käyttöäkin (syöpä, autismi, psyykkiset ongelmat, ahdistus, masennus ym). Kansa on sen verran dorkaa, ettei mitä tahansa voi antaa? Alkoholiin kuolee, kannabikseen ei.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1081 : 11.06.2015 11:55 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Tiedän muutaman pössyttelijän, joille maistuu alkoholikin ihan hyvin. Sanotaanpa vaikka niin, että katselisin tyyppejä mieluummin ensiksi mainitun aineen vaikutuksen alaisena. Itse en ole poltellut, mutta ajan ja paikan ollessa oikea, voisin kyllä kokeilla. Niin nopeasti pössyttely yleistyy, että pian ollaan pahassa kusessa tuon kanssa. Itse siis olisin laillistamisen kannalla tällä tiedolla, mitä minulla nyt on. En ole seurannut, miten laillistaminen on muualla mennyt, mutta ei se kai ihan penkin alle ole mennyt?
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1082 : 11.06.2015 12:06 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Tiedän muutaman pössyttelijän, joille maistuu alkoholikin ihan hyvin. Sanotaanpa vaikka niin, että katselisin tyyppejä mieluummin ensiksi mainitun aineen vaikutuksen alaisena. Itse en ole poltellut, mutta ajan ja paikan ollessa oikea, voisin kyllä kokeilla. Niin nopeasti pössyttely yleistyy, että pian ollaan pahassa kusessa tuon kanssa. Itse siis olisin laillistamisen kannalla tällä tiedolla, mitä minulla nyt on. En ole seurannut, miten laillistaminen on muualla mennyt, mutta ei se kai ihan penkin alle ole mennyt?

Jenkeissä, enemmän on ollut hyötyä kuin haittaa. Toki jenkeissä on vähän eri tasolla ollut tuo käyttö ja poliisien huumeiden vastaiset resurssit, mutta vaikka jättäisi pois rikollisuuteen liittyvät jutut, niin hyötyä on siitä on silti ollut.

Portugalissahan ei aineiden käytöstä ole rangaistu vuodesta 2001 lähtien. Tällä on ollut positiivinen vaikutus mm. huumeiden negatiivisiin vaikutuksiin. Vähemmän riippuvaisia, HIV-tartuntoja ym.
Tietty Suomessahan tämä ei toimisi, koska suomalaiset vetäisi heti ekana päivänä heroiinista överit ja kuoltaisiin sukupuuttoon.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1083 : 11.06.2015 12:11 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili En tiedä onko joku katsellut näitä poliisi-ohjelmia telkkarista missä seurataan partioiden ajelua ympäri suomen. Joka ikisessä jaksossa, joka ikisessä kaupungissa jokainen partio päivittelee ainakin kerran sitä että suurin osa työajasta menee känniläisten kuskaamiseen. Yhtään jaksoa en ole nähnyt missä kannabispäissään joku olisi jouduttu viemään putkaan, kerran oli hätäkeskukseen soitettu että ojassa kasvoi hamppua! Silti "juoppo" ei ole kovin paha loukkaus suomessa, ehkä enemmän hassu titteli. "Pössyttelijä" taas aiheuttaa slaagin jokaisessa yli kolmikymppisessä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1084 : 11.06.2015 13:15 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Tuo on kyllä totta. Huvittavaa kyllä että poliisin työstä suurin osa kännivajareiden takia aiheutuneita juttuja. Arvokasta työtä.

Mutta en lähtisi sanomaan etteikö pössyttelystä olisi haittaa yhtään sen vähempää kuin juopottelusta, varsinkaan pidemmällä aikavälillä. Kaveripiiristäkin löytyy sen alan sankareita useita ja sen kyllä huomaa, ettei kaikki ole enää ihan kotona.  :lol: Oli myös paras joku marssi tuolla Tampereen torilla tuon laillistamisen puolesta. Ei yllättänyt minkä tyylistä porukkaa siinäkin marsissa oli.  :lol: Mutta jos tupakka ja muutkin ovat laillisia, niin sama se minulle on, millä ihmiset tuhoavat itsensä. Osa syö itsensä läskeiksi tai hengiltä, osa juo cokisella hampaat suusta, osa tuhoaa keuhkot tupakalla, osa tuhlaa vähäisetkin penninsä uhkapeleihin jne. Kyllä ihmiset osaa aina perustella itselleen miksi joku on järkevää.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1085 : 11.06.2015 18:11 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Pössyttely on ihan jees, ei tule darraa ja päihdyttävä olo ei vie kontrollia kuten liika dokaaminen. Ehdottomasti pitäisi laillistaa ja iskeä kovat verot siihen, niin että valtio tienaisi mukavasti. Tähän taloustilanteeseen oiva lääke, lisäisi matkailuakin Suomeen, pohjoisen dami.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1086 : 11.06.2015 22:35 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
*Ei aiheuta riippuvuutta samassa määrin kuin alkoholi tai muut päihteet
Mutta aiheuttaa.
*Ei aiheuta terveyshaittoja niin paljon kuin alkoholi tai muut päihteet
Mutta aiheuttaa.
*Laillistamisella osa porukasta siirtyy huomattavasti haitallisemmasta päihteestä (alkoholi) pössyttelyyn jolloin ylläolevat ilmiöt vähenevät
Tämähän on pelkkä oletus, ja aika naiivi mielestäni. Kyllä ne useimmiten tukee toisiaan, jos päihtymistä haetaan.

Sen sijaan, että kerrottaisiin miksi se pitäisi laillistaa. Kertokaas miksi ei? Mielummin joku muu syy kuin Soinimainen "Kun ei vaan voi!!! Aina ollu laitonta, aina tulee olemaan laitonta". Mitkä on laittomuuden hyödyt?
Eihän se vaaratonta ole...
Jos alkoholi, tupakka, sokeri, tms "huume" olisi aikoinaan todettu laittomaksi riippuvuuden vuoksi, niitä tuskin hyväksyttäisi uudestaan lailliseksi. Ja kuten jo aikaisemmin sanoin, tupakka menee suhteellisen määrätietoisesti kohti laittomuutta koko ajan.

Mielestäni huumeen tai päihteen laillistamista ei voi perustella sillä, että "pahempiakin on laillisena". Se ei tee siitä yhtään sen parempaa. Vähän sama kuin sanoisi "Mä vedän jo sokeria ja viinaa, missä se tupakka enää tuntuu." Tai vaikka "Mä vedän jo viinaa ja tupakkaa, missä se sokeri enää tuntuu." No se pahentaa tilannetta entisestään. "Tämä on pienempi paha" on lyhyt katseinen ja naiivi peruste. Voisi tähän vetää senkin, että viinan, sokerin ja tupakan vaikutuksia on varmasti tutkittu enemmän kuin kannabiksen, mutta tämä peruste toimii sinänsä molempiin suuntiin. Vaikka en ole kyllä nähnyt missään väitettä että kannabis olisi vaaratonta.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1087 : 11.06.2015 22:44 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Ei kannabis ole vaaratonta. Siltikin se olisi loistava korvaaja brenkulle ja vähentäisi tämän yhteiskunnan väkivaltaisuutta varmaan 90%.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1088 : 11.06.2015 23:45 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
No se pahentaa tilannetta entisestään.
Otin nyt vain tämän, kun tuntuu että argumenttisi kiteytyy tähän lauseeseen.

Kannabista käytetään jo nyt vapaamielisesti. Sen käyttö tulee vain lisääntymään. Sen laittomuus luo enemmän ongelmia kuin mitä laillistaminen. Yksistään jo tämän takia olisi hyödyllisempää laillistaa.

Näiden yhteiskunnalisten etujen lisäksi on myös mm. Zoukan mainitsema juoppo vs pössyttelijä argumentti.

Huomaa kyllä, että koulujen pelottelutaktiikka on osunut ja uponnut tehokkaasti. Kannabiksen laillistaminen ei todellakaan tarkoita sitä, että porukka alkaa alkoholin ja kannabiksen sekakäyttäjäksi. Päihteiden käyttäjäkunta tuskin kasvaa/laskee radikaalisti, mutta jos edes pieni osa vähentää alkoholin käyttöä ja käyttää kannabista sen sijaan, on se jo parempiin päin. Niin terveydellisistä, yhteiskunnallisista ja sosiaalisista syistäkin.

Pilvi ei pilaa kenenkään elämää joka ei sitä muuten onnistuisi pilaamaan. Tällä hetkellä ne elämän pilaajat, jotka ei uskalla vetää laitonta kamaa, vetävät viinaa. Viinalla ne pilaavat elämänsä 10 kertaa nopeemmin kuin pössyttelemällä. Alkoholi pilaa myös läheisten elämän helpommin.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1089 : 11.06.2015 23:46 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Ei kannabis ole vaaratonta. Siltikin se olisi loistava korvaaja brenkulle ja vähentäisi tämän yhteiskunnan väkivaltaisuutta varmaan 90%.
Toki voisi näin olla jos se korvaisi muut huumausaineet. Käykö näin? Melkein sama kuin sanoisi että viini korvaa kaljan.
Lisäksi, kannabiksen tutkimukset ovat antaneet viitettä että kannabiskin vaikuttaa negatiivisesti käyttäytymiseen. Veikkaan että tilanne on pidemmälti sama kuin viinankin kanssa: Kaverista kiinni.

EDIT:
Kannabista käytetään jo nyt vapaamielisesti. Sen käyttö tulee vain lisääntymään. Sen laittomuus luo enemmän ongelmia kuin mitä laillistaminen. Yksistään jo tämän takia olisi hyödyllisempää laillistaa.
Käytön hyväksymisen sinänsä ymmärtäisin. Jokainen voi tehdä itselleen sinänsä mitä huvittaa. Mutta myynti ja julkisella paikalla pössyttely voi ihan hyvin pysyä laittomana.

Huomaa kyllä, että koulujen pelottelutaktiikka on osunut ja uponnut tehokkaasti.
No asiasta olen kyllä lukenut ihan tänään, mutta toki voit tätäkin yhtenä argumenttina käyttää, kannabiksen laillistamiseen. En tosin usko sen tehoon, koska tietoa on saanut ala-asteen jälkeenkin.

Kannabiksen laillistaminen ei todellakaan tarkoita sitä, että porukka alkaa alkoholin ja kannabiksen sekakäyttäjäksi.
Ei tietenkään, mutta se ei myöskään tarkoita että kannabis pelastaisi alkoholisoituneet. Edes yhden promillen vertaa.


« Viimeksi muokattu: 12.06.2015 00:05 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1090 : 12.06.2015 08:10 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Katsotaanpa asiaa eri mielikuvitukseellisen aineen kulmasta, kun tuo kannabis on niin kauheaa.

Poliittisista syistä, 70-luvulla Nixon ja sen porukka ajoi läpi YK:n kautta kansainvälisiä sopimiuksia joilla kiellettiin iso kasa energianlähteitä. Bensa saa jäädä lailliseksi mutta muut polttoaineet kielletään ja niitä ei saa tutkia tieteellisesti. Suomessa lakia säädettiin ja mietittiin Bannabiksen käyttöä. Lopuksi Bannabis-polttoaine kiellettiin kolikon heiton seurauksena kun ei osattu muuten päättää.

Nykyään on Bannabista tutkittu polttoaineena ja se on todettu hyväksi energianlähteeksi. Lisäksi se saastuttaa huomattavasti vähemmän kuin normaali bensa. Käytännössä ihmisille tulisi yksi vaihtoehto lisää tankkauksessa, jos he käyttävät autoa. Heinzille annettaan valta päättää laillistetaanko tämä uusi polttoaine vai ei. Miten käy?



Käytön hyväksymisen sinänsä ymmärtäisin. Jokainen voi tehdä itselleen sinänsä mitä huvittaa. Mutta myynti ja julkisella paikalla pössyttely voi ihan hyvin pysyä laittomana.

Vaikka se laillistettaisiin, niin ei se tarkoita että sitä myytäisiin Lidlin kassalla normaalisti. Myynti olisi todennäköisesti melko säädeltyä, kuten esim. Denverissä. En myöskään usko, että pössyttelijöitä olisi joka nurkalla ja lisäksi se on päihde, joten mahdolliset julkipössyttelijät painuttuisivat samaan tapaan kuin bilettäjät (vkloput, juhlapäivät ym.). Ainoa vaan, että hihittelevä ukko on kivempi ku änkyräkänninen oksentelija.
Play-Asia
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1091 : 12.06.2015 08:50 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Jos en nyt ihan väärin muista, niin kannabis kiellettiin jenkeissä alunperin juuri sen takia kun Nixon keksi että sen varjolla on helppo passittaa putkaan Vietnamin sotaa protestoivat hipit. Ei tarvi kuunnella kritiikkiä siitä, että hajotetaan rauhanomaiset protestit, kun voidaan pistää porukka putkaan/linnaan kielletyn aineen käyttämisen takia.

Suht nerokasta.
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1092 : 12.06.2015 09:48 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Jos en nyt ihan väärin muista, niin kannabis kiellettiin jenkeissä alunperin juuri sen takia kun Nixon keksi että sen varjolla on helppo passittaa putkaan Vietnamin sotaa protestoivat hipit. Ei tarvi kuunnella kritiikkiä siitä, että hajotetaan rauhanomaiset protestit, kun voidaan pistää porukka putkaan/linnaan kielletyn aineen käyttämisen takia.

Suht nerokasta.

Jeps, lisäksi tutkimustulokset kannabiksen "vaarallisuudesta" sivuutettiin täysin, koska eivät palvelleet Nixonin agendaa.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1093 : 12.06.2015 10:38 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Ei tietenkään, mutta se ei myöskään tarkoita että kannabis pelastaisi alkoholisoituneet. Edes yhden promillen vertaa.

Yleisten mielipiteiden muuttuessa voisi hyvinkin pelastaa pitkällä tähtäimellä. Jollain ihmisten on päihdyttävä ja kannabiksella se olo saattaisi jopa rauhoittua aggressiivisuuden sijaan. Monikohan teini olisi vielä hengissä jos ei olisi tukehtunut omaan oksennukseensa ensikänneissä tai pamauttanut kännisen kaverin kanveesiin... rattijuopoista puhumattakaan.

No ei kannabis ihmisten typeryyttä poistaisi tietenkään mutta se päihtyminen on erilaista, kannattaa testata.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1094 : 12.06.2015 10:49 »
Teme Jäsen Viestejä: 37 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ehdottomasti pitäisi laillistaa ja iskeä kovat verot siihen, niin että valtio tienaisi mukavasti.

Tämä. Mikäli vain käyttö alkaa joka tapauksessa yleistymään, niin valtion tulisi ehdottomasti kääriä omansa pois tuon käytöstä.

Samalla nykyiset haittaverot tupakan, makeisten ja viinan kohdalla voisi surutta moninkertaistaa. Mikäli hinnan takia kansalaiset vähentävät kyseisten asioiden käyttöä, niin toivon mukaan se näkyisi ennen pitkää terveydenhoidon kustannusten laskuna. Australiassa esim. punainen Marlboro-aski maksaa ~ $25 eli ~18€. Valtio on vain ajatellut, että joka tapauksessa se tietty ryhmä jatkaa aina polttamista, joten sama se on sitten nyhtää heiltä kunnolla veroa. Jos joku tuon hinnan takia päättää polttamisen lopettaa, niin entistä parempi.

Siihen vielä mikäli se on lakien puitteissa mahdollista, niin tiukennettaisiin ja valvottaisiin tarkemmin, että kuinka paljon sitä viinaa ja tupakkaa saa rajan takaa tuoda. Tarkempi ja tiukempi määrittely "omalle käytölle". Iso osa kumminkin ostaisi ne viikottaiset oluet ja röökit edelleen sieltä  paikallisesta Siwasta.

Tälläisia win-win-tyyppisiä veroja pitäisi valtion hyödyntää paljon nykyistä tehokkaammin.
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1095 : 12.06.2015 11:04 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
No ei kannabis ihmisten typeryyttä poistaisi tietenkään mutta se päihtyminen on erilaista, kannattaa testata.

Yksittäiskäytössä toki. Mutta kun tässä nyt pääasiassa puhutaan noista alkoholia väärin käyttävistä tapauksista (hifidrinkkejä tai puoli vuotta kaapissa muhinutta tummaa olutta ajatuksella siemailevien kulinaristien sijaan), niin en kyllä kans näe, miten blossin tulo markkinoille auttaisi asiaa. Tiedän jo nyt useampia tyyppejä, jotka polttavat jointteja ihan arkisesti, ja kaikilla se jööpeli livahtaa huuleen yleensä juopotteluillan yhteydessä. Mikä pistää jengin entistä enemmän sekaisin, mutta ei toki anna sijaa sille täällä paljon huudellulle rauhalliselle puhaltelulle.

Jos osaat käyttää viinaa oikein, ei ongelmaa ole tälläkään hetkellä. Jos et osaa, ei ongelma taatusti korjaudu sillä, että heitetään sekaan lisää kamaa. Vetäähän ne eri alkoholejakin sekaisin, plus jokaisella ikinä polttaneella on hirveät röökiniksat kännissä. Ongelmatapaukset tulisi vain vetämään blossia jo kaiken nykyrepertuaarinsa lisäksi, ei sijaan.

(Vieläkään ei henk.koht. ole penniäkään kiinni ruohon laillisuudessa, mutta noihin maailman- ja juoppojenpelastamisargumentteihin en oikein usko.)
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1096 : 12.06.2015 11:13 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Vieläkään ei henk.koht. ole penniäkään kiinni ruohon laillisuudessa, mutta noihin maailman- ja juoppojenpelastamisargumentteihin en oikein usko.
Eipä se argumentti olekaan, että se pelastaisi ketään. Joillekin se voi sopia paremmin, joillekin ei. Pointti ei ole se mikä on hyväksi ihmiselle, vaan enemmän yhteiskunnallisessa mielessä. Verot, sääntely, bisness, rikollisuuden kitkeminen jne.
Play-Asia
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1097 : 12.06.2015 11:26 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Röökaamisen täyskielto olisi kyllä pirun hyvä juttu. Saisi tulla mahdollisimman pian. Sitä odotellessa voisivat nostaa entisestäänkin noita haittaveroja. Voisi se aski maksaa enemmänkin kuin sen 8€, mitä nyt luvattiin. Samaten itse käärittäviin vielä lisää hintaa, niin loppuu sekin, kun porukka tuntuu siirtyvän siihen askien hinnan noustessa.

Tupakoitsijoiden ominaishaju on vielä niin selvä, että ei olisi paljon selittelemistä jos kiellosta huolimatta hommis jatkaisi.


« Viimeksi muokattu: 12.06.2015 11:32 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1098 : 12.06.2015 12:03 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Niin pointtina se että viinan hintaa ylös ja yleistä asennetta enemmän sen vastaiseksi ja taas suopeammaksi pajauttelua kohtaan. Sekakäyttö on tietenkin vain huono juttu.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1099 : 12.06.2015 23:15 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Katsotaanpa asiaa eri mielikuvitukseellisen aineen kulmasta, kun tuo kannabis on niin kauheaa.

Poliittisista syistä, 70-luvulla Nixon ja sen porukka ajoi läpi YK:n kautta kansainvälisiä sopimiuksia joilla kiellettiin iso kasa energianlähteitä. Bensa saa jäädä lailliseksi mutta muut polttoaineet kielletään ja niitä ei saa tutkia tieteellisesti. Suomessa lakia säädettiin ja mietittiin Bannabiksen käyttöä. Lopuksi Bannabis-polttoaine kiellettiin kolikon heiton seurauksena kun ei osattu muuten päättää.

Nykyään on Bannabista tutkittu polttoaineena ja se on todettu hyväksi energianlähteeksi. Lisäksi se saastuttaa huomattavasti vähemmän kuin normaali bensa. Käytännössä ihmisille tulisi yksi vaihtoehto lisää tankkauksessa, jos he käyttävät autoa. Heinzille annettaan valta päättää laillistetaanko tämä uusi polttoaine vai ei. Miten käy?
Totta kai se otettaisiin käyttöön, jos pysytään tässä ideaalissa. Mutta tämä on suora ns. "joko tai" vaihtoehto. Kannabis vs. alkoholi ei ole.

...päihtyminen on erilaista...
Niinhän se on. Mutta kuten sanot (samassa lauseessa), ei se ihmisten typeryyttä poista.

Yksittäiskäytössä toki. Mutta kun tässä nyt pääasiassa puhutaan noista alkoholia väärin käyttävistä tapauksista (hifidrinkkejä tai puoli vuotta kaapissa muhinutta tummaa olutta ajatuksella siemailevien kulinaristien sijaan), niin en kyllä kans näe, miten blossin tulo markkinoille auttaisi asiaa. Tiedän jo nyt useampia tyyppejä, jotka polttavat jointteja ihan arkisesti, ja kaikilla se jööpeli livahtaa huuleen yleensä juopotteluillan yhteydessä. Mikä pistää jengin entistä enemmän sekaisin, mutta ei toki anna sijaa sille täällä paljon huudellulle rauhalliselle puhaltelulle.

Jos osaat käyttää viinaa oikein, ei ongelmaa ole tälläkään hetkellä. Jos et osaa, ei ongelma taatusti korjaudu sillä, että heitetään sekaan lisää kamaa. Vetäähän ne eri alkoholejakin sekaisin, plus jokaisella ikinä polttaneella on hirveät röökiniksat kännissä. Ongelmatapaukset tulisi vain vetämään blossia jo kaiken nykyrepertuaarinsa lisäksi, ei sijaan.

(Vieläkään ei henk.koht. ole penniäkään kiinni ruohon laillisuudessa, mutta noihin maailman- ja juoppojenpelastamisargumentteihin en oikein usko.)
Juurikin näin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1100 : 13.06.2015 08:10 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Katsotaanpa asiaa eri mielikuvitukseellisen aineen kulmasta, kun tuo kannabis on niin kauheaa.

Poliittisista syistä, 70-luvulla Nixon ja sen porukka ajoi läpi YK:n kautta kansainvälisiä sopimiuksia joilla kiellettiin iso kasa energianlähteitä. Bensa saa jäädä lailliseksi mutta muut polttoaineet kielletään ja niitä ei saa tutkia tieteellisesti. Suomessa lakia säädettiin ja mietittiin Bannabiksen käyttöä. Lopuksi Bannabis-polttoaine kiellettiin kolikon heiton seurauksena kun ei osattu muuten päättää.

Nykyään on Bannabista tutkittu polttoaineena ja se on todettu hyväksi energianlähteeksi. Lisäksi se saastuttaa huomattavasti vähemmän kuin normaali bensa. Käytännössä ihmisille tulisi yksi vaihtoehto lisää tankkauksessa, jos he käyttävät autoa. Heinzille annettaan valta päättää laillistetaanko tämä uusi polttoaine vai ei. Miten käy?
Totta kai se otettaisiin käyttöön, jos pysytään tässä ideaalissa. Mutta tämä on suora ns. "joko tai" vaihtoehto. Kannabis vs. alkoholi ei ole.


Tehdään pieni lisäys vielä tarinaan. Bensaa ja bannabista voi käyttää myös sekaisin, mutta sitä ei suositella ja siitä voidaan rangaista. Autosta riippuen, sekakäytöllä voi saada irti vähän enemmän tehoa, mutta se kuitenkin voi saastuttaa enemmän. Arvioiden mukaan kuitenkin pieni osa kansalaisista sortuisi tähän polttoaineen sekakäyttöön. Todennäköisesti amikset, jotka ajavat parkkipaikalla rinkiä.



Viimeiseksi sanoiksi tähän keskusteluun voisin sanoa: Amsterdam, Denver, Portugali. Eivät elä  kännipilvisekopäiden aiheuttamassa kaaoksessa laillistamisen/sallimisen jälkeen.


« Viimeksi muokattu: 13.06.2015 08:18 kirjoittanut Rocky_Balboa »
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1101 : 14.06.2015 21:14 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Tehdään pieni lisäys vielä tarinaan. Bensaa ja bannabista voi käyttää myös sekaisin, mutta sitä ei suositella ja siitä voidaan rangaista. Autosta riippuen, sekakäytöllä voi saada irti vähän enemmän tehoa, mutta se kuitenkin voi saastuttaa enemmän. Arvioiden mukaan kuitenkin pieni osa kansalaisista sortuisi tähän polttoaineen sekakäyttöön. Todennäköisesti amikset, jotka ajavat parkkipaikalla rinkiä.
Hataraa. Jos sekakäyttö olisi laitointa, bensamittareihin teihtäisiin tähän esto. Esim. ei sekatankkauksia samalla kortilla putkeen tms. Jos näin tehtäisiin, eli siitä tehtäisiin totaalilaitonta, ja sekäkäytöstä tulisi ajokortin menetys tai tuntuvat sakot niin miksipä ei. Tosin autokin olisi helppo tehdä sellaiseksi että se ei toimisi sekakäytöllä. Joten en oikein osaa perustella näitä "erikoistilanteita" itselleni. Tietty jos ihmisten olisi rajoittamattomasti mahdollisuus saatuttaa joka autolla enemmän vain sillä perusteella että auto kulkisi paremmin, niin sitten ei onnistu.

Viimeiseksi sanoiksi tähän keskusteluun voisin sanoa: Amsterdam, Denver, Portugali. Eivät elä  kännipilvisekopäiden aiheuttamassa kaaoksessa laillistamisen/sallimisen jälkeen.
http://www.haaste.om.fi/fi/index/lehtiarkisto/haaste12015/kannabiksenlaillistamisenkokemuksiamaailmalta.html

On mm. tälläistä:
Alkoholin kulutuksen nousu: Alkoholin kulutus ei ole vähentynyt kannabiksen laillistamisen myötä, vaan on päinvastoin lähtenyt kasvuun.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1102 : 15.06.2015 00:27 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Todellisuus vaan tukee tuota dekriminalisointia. Esimerkkejä on pilvin pimein, tuosta ensimmäinen linkki googlesta mitä Portugalissa kävi kun kovienkin huumeiden käyttä dekriminalisoitiin.

Aina kieltäminen johtaa siihen, että käytetään itse kiellettyä ainetta enemmän tai jotain toista vielä vahvempaa. Egyptissä uskonto kieltää alkoholin, no oletteko olleet lomalla Egyptissä? Itse kävin ja jo ekassa vaatekaupassa silloisen mimmini kanssa myyjä veti meidät sivummalle ja kysyi maistuisiko hasis :D

Ongelmakäyttäjiä on aina, mutta kiellot eivät näitä poista, päinvastoin näiden elämä vaikeutuu entisestään.

Nykyinen terveen elämän fitnesstrendi on positiivinen juttu. Eivät tuohon hurahtaneet edes juo alkoholia enää, työpaikallakin mussutetaan raejuustoa ja juodaan vettä kahvin sijaan. Tämä on se asenne mikä pitäisi jo lapsesta asti iskostaa ihmisiin. Miettikää mikä säästö valtiontaloudelle, jos yhtäkään läskiä tai röökaajaa ei olisi? Toki treenaaminenkin voi mennä överiksi, aina on ihmisiä jotka liioittelevat asiassa kuin asiassa.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1103 : 23.06.2015 22:09 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili http://www.hs.fi/kaupunki/a1435025514824

Kyllä on perseestä tämän maan oikeuslaitos..
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1104 : 23.06.2015 22:14 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Lainaus
Käräjäoikeus alensi kaikkien kolmen tuomitun rangaistuksia rikosepäilyjen saaman poikkeuksellisen julkisuuden vuoksi. Nuorten somalialaistaustaisten miesten avustajat kertoivat oikeudessa heidän joutuneen julkisuuden vuoksi uhkailujen kohteeksi.
Saakohan Aarniokin alennusta tuomioon. Lisäksi sen irakilaisen murhapolttajan pitäisi saada myös vähän alennusta.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1105 : 23.06.2015 23:42 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Monessa paikkaa uutisointiin asiasta, mutta missään ei lukenut että oliko kyse suomalaisista vai ulkomaalaisista. Mikä ylläri että olivat somalialaisia, kun koitettiin oikein pimittää tietoa, etteivät ihmiset pääse taas yleistämään.  :lol: Ehdolliset vankeustuomiot ovat kyllä muutenkin kunnon läppä.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1106 : 23.06.2015 23:50 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili Keltaisen lehdistön kohdalla kun puhutaan "nuoresta miehestä" niin 90% kerroista kyse on maahanmuuttajasta. Lisäksi jos vielä uutisen kommentointi on estetty niin homma on jo varma. Suomalaisten kohdalla muistetaan mainita vähintään paikkakunta josta syyllinen on kotoisin ja usein vielä nimikin.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1107 : 24.06.2015 00:37 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Nämä eivät ymärtääkseni olleet varsinaisia maahanmuuttajia, mutta vanhemmat ovat. Eli ovat syntyneet Suomessa, mutta vanhemmat eivät.

Mutta onhan tämäkin paisunut käsiin ihan täysin. Ei sillä että mitenkään hyväksyisin rangaistusten tason, mutta onhan tässä toimittu aivan päin vittua alusta asti. Se on kumma juttu kun aina jos syytettynä on kaveri jolla on vähänkin tummempi iho, kaikki järki pakenee kaikkialta. Tappouhkauksia ennen kunnon tutkintaa, lehdistö tasoittelee, some laulaa ja muukalaisviha riehuu. Ihan oikeasti tällä tasolla koko yhteiskunta käsittelee näitä asioita. Niin saatanan surullista, että ei tiedä ketä edes hakkaisi jos hakkaisi. Jotain pitäisi ilmeisesti kuitenkin hakata ja ihan vitusti.

Se että raiskauksen vakavuudessa on eri tasoja, on eettisesti hiukan paradoksaalista, mutta näinhän se kylmästi ja oikeustieteellisesti menee. Ja vaikka kyseessä oli raiskaus, kyseessä ei ilmeisesti vaan ollut törkeä raiskaus. Ja siis ei nyt kannata käsittää väärin, ehdollinen rangaistus ja muutaman tonnin sakot yhteensä mistä raiskauksesta vaan on naurettavaa, kun samaan aikaan musiikin warettamisesta voi saada iästä riippumatta kuka vaan kymmenien tuhansien eurojen korvausvaatimukset ja pahimmassa tapauksessa linnaa. Eihän Suomen oikeusjärjestelmän rangaistuksen tasot ole millään tavalla sellaiset kuin pitäisi. Mutta tappouhkauksilla, median tasoittelulla ja muukalaisvihalla ne tuskin korjaantuvat. Some voisi olla hyvä kanava tähän, mutta sieläkin on niin helvetin ylivedettyä kommentointia, että itse asia hukkuu sen paskan alle.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1108 : 24.06.2015 08:44 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Samaan aikaan kaljavarkauksista tulee kohta linnaa :lol:

http://yle.fi/uutiset/kaljavarkaille_annetaan_kohta_linnatuomioita__tahan_tarvitaan_yli_90_poliisia_lisaa/8070359

Yhteiskunnan prioriteetit loistavassa kuosissa! Nuo raiskaustuomiot ovat vieläkin henkisesti ajalta jolloin miehet käytännössä omistivat vaimonsa suomessa. Olisi ihan korkea aika päivittää nuo länsimaiselle tasolle.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1109 : 12.07.2015 00:29 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili On tää hauska tapaus. Opettajalle jopa 30 vuotta vankeutta teinipoikien hyväksikäytöstä. Otsikko nyt puhuu taas paskaa tuttuun iltalehti tapaan, tuomio kun tulee olemaan 2-30 vuotta, sitä ei ole vielä päätetty. Mutta onhan tämä nyt vähän ehkä huvittavaa. Toki Suomi voisi ehkä jotain oppia tästä tuomiosta ottaa...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 32 33 34 35 36 [37] 38 39 40 41 42 ... 72
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines