Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 72
Tulostusversio
Aihe: Pelaajalaudan Tietotoimisto  (Luettu 425851 kertaa)
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #900 : 08.12.2013 14:40 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo asioiden syiden pohtiminen on viherliberaalia hössötystä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #901 : 08.12.2013 17:35 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili En millään tavoin puolustele eläinrääkkäystä, tai väkivaltaa yleensä, mutta en ole yhtään yllättynyt että tälläistä tapahtuu. Nyky-yhteiskunta pyörii niin "herrojen" ympärillä ja herrojen päätösten seurauksilla, että kyllähän kansaa alkaa vituttamaan. Varsinkin kun ongelmat lähtivät enemmän tai vähemmän siitä että pankit ovat eläneen kuin pellossa, jonka jälkeen kansa maksaa pankkien ongelmat ja pankkien herrat kasvattaa mahaa. Tämän seurauksena firmat menevät tiukoille koska kasvua ei tule tarpeeksi (siis *ittu tarpeeksi) ja joutuvat potkimaan porukkaa pihalle ja herrat sielä firmoissa kasvattaa mahaa. Tai sitten herrat potkastaan firmoista pihalle kun tuloksia ei synny ja saavat siitä korvauksia (siis *ittu korvauksia omasta osaamattomuudesta).

Sitäkään en väitä että yhteiskunnan pitäisi maksaa kaikki valmiiksi. Ei tarvitse. Mutta ei ne ongelma sieltä kumpua. Rikkaiden ja köyhien välinen kuilu kasvaa, luokkaerot kärjistyvät, porukkaa potkitaan pihalle, oppimistulokset laskevat, väkivaltaisia mielenosoituksia,... nämä eivät siis ole missään syyseurausjärjestyksessä. Sekin on totta että eihän ongelmat vain siitä johdu että rikkaat on ihan saatanan rikkaita ja köyhät ihan helvetin köyhiä. Mutta tämä on yksi oleellinen osa sitä paskaa mikä synnyttää anarkiaa/mellakoita ja ennen kaikkea yli reagointia, kun nyt mellakoitsijoiden osalta. Vituttaa vaan niin saatanasti.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #902 : 08.12.2013 21:23 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Ymmärrän jotenkin vielä ne pankin ikkunoiden rikkomiset, mutta riistäytyihän tuo lopulta pelkäksi huliganismiksi. Rikottiin kirkon ikkunat, hakattiin hevosia ja pahoinpideltiin poliiseja. Ei mitään järkeä koko touhussa tai mitään suurempaa tarkoitusta. Lisäksi on vissiin asialle parempi, että hoidetaan se rauhanomaisesti parlamentarismin kautta, eikä väkivalloin.

Väkivaltaa tulisi käyttää vain pakon edessä, ei siksi koska kiinnosti hulinoida.



Tässä myös mielenkiintoista taustatietoa mellakasta.



« Viimeksi muokattu: 08.12.2013 21:40 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #903 : 08.12.2013 23:24 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Jep, ikävä kyllä se alkuperäinen viesti hukkuu jälleen väkivallasta aiheutuneen kohun alle ja koko juttu kuitataan vain vasemmistoanarkistiseksi riehumiseksi ilman, että edes yritetään ymmärtää/selvittää mistä on alunperin kyse ja mitä asialle voisi tehdä. Kuinkakohan moni tuolla oikeasti edes riehui sen alkuperäisen idean takia, ja kuinka moni sai vain hyvän tekosyyn purkaa pahaa oloaan ihan muista syistä. Loppujenlopuksi kahtiajaon kuilu vain levenee, viha ruokkii vihaa.


Eli oliko tämä sittenkin vasemmistolainen salajuoni yllyttää vihaisia vasemmisto(?)nuoria huliganismiin. Ei voisi yhtään enempää kusta omaan nilkkaansa koko touhu, jos näin on.

tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #904 : 09.12.2013 10:23 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Eikös ainakin Koivulaaksolla ole taustaa mellakoimisessa ja muussakin vähän epäilyttävässä toiminnassa, joten luulisi tulevan suht luonnostaan tuollainen. Heppuhan oli osoittamassa mieltä Tanskassa viime vuonna muiden vasemmistolaisten kanssa ja kun meno yltyi heidän osaltaan mellakaksi, niin vieritti koko syyn muiden niskaan.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #905 : 09.12.2013 10:45 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Jo kuvista näkee, että suurin osa rähisijöistä juurikin sitä sarjaa, joka muutenkin potkimassa iltaisin keskustassa pullo kädessä kaikkea mikä menee rikki. Ei varmasti puolillakaan edes hajua miksi ovat mukana tuolla pelleilemässä. Riittää että pääsevät rikkomaan paikkoja ja riehumaan jonkun tekosyyn varjolla. Kyllä noita idiootteja riittää.



« Viimeksi muokattu: 09.12.2013 11:02 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #906 : 09.12.2013 17:31 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Nimenomaan. Tilannetta politisoidaan ihan liikaa, kun nuo kaikki mailalla hakkaajat ovat olleet jotain 15v. kakaroita ilman mitään todellisia ajatuksia.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #907 : 09.12.2013 19:15 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
Lisäksi on vissiin asialle parempi, että hoidetaan se rauhanomaisesti parlamentarismin kautta, eikä väkivalloin.
Tämä kyseinen ryhmittymä ei taida luottaa siihen että asioihin saadaan todellinen muutos parlamentaarisin keinoin.

Näissä mellakoitsijoissa osa on aina tätä sakkia joka on mukana pelkästään joukon jatkona kun saa juoda viinaa ja tapella poliisien kanssa. Olisi kuitenkin hedelmällisempää pohtia syitä minkä takia mielenosoittajat siellä olivat - sen sijaan että tulkitaan koko homma pelkkänä sossupummien ja sekopäiden suonenvedoksi. Taustalla vaikuttaisi olevan pettymys kasvaviin tuloeroihin, luokkaerojen kasvuun sekä valtion leikkauslistan kohdistaminen peruspalveluihin. Eipä nuo asiat omaankaan korvaan kovin positiivisilta kuulosta.

Ihmisiin ja eläimiin kohdistunut väkivalta on tietysti täysin tuomittavaa, mutta parista rikkoutuneesta ikkunasta ja lasiovesta en jaksaisi olla huolissani. Eiköhän tämäkin perinteinen itsenäisyyspäivän kuohunta ole ihmisiltä täysin unohduksissa jo kahden viikon kuluttua.

EDIT: Poliisille kiitosta tilanteen hienosta hoitamisesta, provosoitumalla olisi koko homma karannut pahemmin käsistä.


« Viimeksi muokattu: 09.12.2013 19:20 kirjoittanut Melfice_ »
N
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #908 : 09.12.2013 21:41 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili No onhan se viesti selkeä, kun puhutaan luokkasodasta, mutta naurattaa tuossa kun mellakoitsijat ovat juuri niitä jotka rikkaiden siivellä elävät, eivät niitä jotka tekisivät mitään konkreettista tämän yhteiskunnan eteen. Lisäksi pitäisi varmaan miettiä miten väkivalta auttaa yhtään minkään asian ajamiseen, ellei pysty takaamaan sitä pelon ilmapiiriä(esim. jenkit).

Noista leikkauksista sen verran, että ei kai ne kenenkään korvaan kuulosta hyvältä, mutta aika naiivi saa olla jos ilman niitä luulee Suomen selviävän. Ihan kun voitaisiin vaan maailman tappiin ottaa joka vuosi lisää velkaa taikaseinästä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #909 : 29.12.2013 18:14 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Ranskan kommarit pisti rikkaille 75% veron

Mikähän järki siinä on maksaa enemmän veroja kuin tienaa? Menee mun oikeustajun ulkopuolelle. Tuskinpa kukaan enää haluaa tuolla mitään yritystoimintaa ylläpitää, vaan pääkonttorit karkaa vaikka Suomeen ja tulos siirretään sisäisellä siirtohinnoittelulla veroparatiiseihin. Ranskalaiselle jalkapalloilulle tämä ainakin on kova isku, saa nähdä kauanko Zlatan istuu PSG:n penkillä noilla hinnoilla.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #910 : 29.12.2013 19:47 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili No en tiedä kuinka monta ihmistä tuon veron piiriin kuuluisi, mutta eiköhän sielläkin vähän isommat yrittäjät pysty laittamaan suurimman osan tuloistaan pääomaverotuksen piiriin, että en usko että tuo varsinaisesti yleiseen yritystoimintaan vaikuttaa. Tottakai se taas vaikuttaa varmasti noihin Zlataneihin, yms. näyttelijöihin joilla ei muuta tuloa ole kuin muutama miljoona ansiotuloa. Veikkaan kyllä että Ranskassakin tuollainen pikkurikkaiden verotus pysyy vastaisuudessakin höllempänä kuin esim. Suomessa.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #911 : 05.01.2014 22:08 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Aina kun katsoo uutisia niin vituttaa. Nyt oli kuitenkin uutinen siitä miten alkoholin kulutuksen väheneminen näkyy suoraan vähentyneinä hoitopäivinä ja väkivaltana. Minun puolesta vaan viinavero ja sokerin verotus perkeleen tiukalle.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #912 : 06.01.2014 00:00 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili
Aina kun katsoo uutisia niin vituttaa. Nyt oli kuitenkin uutinen siitä miten alkoholin kulutuksen väheneminen näkyy suoraan vähentyneinä hoitopäivinä ja väkivaltana. Minun puolesta vaan viinavero ja sokerin verotus perkeleen tiukalle.

Noh, eiköhän se muutos pidä tapahtua sieltä asennetasolta. Loppupeleissä verotuksen kiristäminen vain lisää Viroon ja Saksaan kohdistuvaa viinarallia, mikä pahimmassa tapauksessa sitten lisää sitä alkoholin käyttöä, kun sieltä haetaan vodkaa gallonakaupalla kerralla.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #913 : 06.01.2014 00:24 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Aina kun katsoo uutisia niin vituttaa. Nyt oli kuitenkin uutinen siitä miten alkoholin kulutuksen väheneminen näkyy suoraan vähentyneinä hoitopäivinä ja väkivaltana. Minun puolesta vaan viinavero ja sokerin verotus perkeleen tiukalle.

Noh, eiköhän se muutos pidä tapahtua sieltä asennetasolta. Loppupeleissä verotuksen kiristäminen vain lisää Viroon ja Saksaan kohdistuvaa viinarallia, mikä pahimmassa tapauksessa sitten lisää sitä alkoholin käyttöä, kun sieltä haetaan vodkaa gallonakaupalla kerralla.

+1

Lisäksi miksi kohtuukäyttäjien pitäisi kärsiä siitä, ettei toiset tiedä kohtuutta? Asennekasvatusta kehiin ja jo ihan ala-asteelta kunnolla tietoa ja aivopesua siitä, kuinka sokeri ja viina tuhoaa elimistöä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #914 : 06.01.2014 00:36 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Se mitään kärsimystä ole jos nautintoaineet (myös sokeri) ovat hitusen kalliimpaa. Se kaikki paska mitä vähemmällä käytöllä vältetään on helposti sen arvoista. Tietenkin asenteet tässä ovat olleet se suurin muutoksen aiheuttaja se on itsestään selvää. Porukka keksii jotain muutakin tekemistä kuin tenuttamista :)
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #915 : 06.01.2014 03:34 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Kiukkuisen rekkakuskin kyydissä

Pitkä, kymmenen sivuinen juttu rekkakuskista, joka on jäämässä eläkkeelle ja tekee viimeistä matkaa Euroopasta Suomeen. Varmaan Vin pystyy ainakin samaistumaan hyvin osaan ukkelin jutuista. Hauskaa luettavaa, kun äijjä tilttailee tiettyjen kansallisuuksien osaamattomuuteen. Toimittajalla on toki tyypillinen vihervasuri näkökanta, mutta sen läpi kun näkee, niin ihan hyvä juttu.


« Viimeksi muokattu: 06.01.2014 03:39 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #916 : 06.01.2014 10:44 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili No on ainakin jutun perusteella valmista kauraa eläkkeelle  ;D Pientä raivoamista ilmoilla.

Täytyy kyllä ihmetellä koko kuljetusalan tilannetta suomessa tällä hetkellä. Ala tulee kärsimään tulevaisuudessa hankalasta työvoimapulasta, koska ajokortin hinta on hilattu pilviin ammattipätevyyssäädöksien takia. Samaan aikaan taksat ovat poljettu niin alas kuin mahdollista, eikä kuljetusyrityksillä ole mahdollisuuksia, tai on ainakin suuria hankaluuksia maksaa työehtosopimuksen mukaista palkkaa kotimaiselle kuljettajalle. Itäeurooppalaista halpatyövoimaa on jo nyt markkinoilla valtavasti, ja se määrä tulee vain kasvamaan. Ja voin sanoa että kotimaisen ja itäeurooppalaisen kuljettajan ammattitaidossa on aivan valtava ero.

Viime syksynä suurin sallittu yhdistelmän painoraja nousi 60:sta tonnista 76 tonniin, mukamas säästötoimenpiteenä, vaikka tiestö ei meinaa kestää edellisiäkään painorajoja. Tuosta uudistuksesta on suurin hyöty lähinnä metsäteollisuudelle, jonka kuljetuksia hoidetaan suurissa määrin alemman tieverkon teillä joiden kunnon jokainen voi itse tarkastaa mökkimatkalla. Uudistus pakottaa myös yrityksiä kalustohankintoihin kilpailussa mukana pysyäkseen. Eli samaan aikaan työvoiman ammattitaito heikkenee, ja kaluston massat suurenevat. Mulla ei ainakaan herätä ollenkaan luottamusta ajatus jostain viiden euron tuntipalkalla ajavasta bulgarialaisesta kuskista 76 tonnin yhdistelmällä suomen talviolosuhteissa. Eikä liikkuvan poliisin lakkauttaminen auta varsinaisesti asiaa ollenkaan.

Tuohon päälle vielä tappiinsa asti viety työajan tehostaminen ja minuutintarkka työajan seuranta sakon uhalla niin eipä ole ikävä takaisin omalle alalle suomessa.

Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #917 : 23.01.2014 15:59 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288644921381.html

Miten tähän on alunperin voitu antaa mitään tukea? Kyllä taitaa olla melkoisen "syntiset veret" tuon kusetuksen jälkeen.

Lainaus
Droppi Veripalvelu Oy on saanut toimintansa kehittämiseen tukea. Syntimittari-palvelusta kertoi ensimmäisenä Kirkko & kaupunki verkkosivuillaan ja myöhemmin tuen saamisesta Yle nettisivuillaan.

Lapin Ely-keskus myönsi Droppi Veripalvelu Oy:lle "kuivaverianalyysin automatisointiin" 22 500 euroa vuonna 2012. Tuki tuli Euroopan Aluekehitysrahastosta.

Droppi Veripalvelu Oy tekee kuivaverianalyyseja. Syntimittari.fi-palvelu väittää mittaavansa syntiä verestä.

Toivottavasti perivät rahat takaisin.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #918 : 15.02.2014 21:45 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Olenko nyt rasisti?

Juha Vuoriselta ajankohtainen kolumni. Alkaa joka euroopan kolkasta kuulua samanlaista juttua. Sveitsikin alkoi omin toimin rajoittamaan maahanmuuttoa. Kai jossain vaiheessa tajutaan ettei tässä ole kysymys rasismista vaan realismista, tuskinpa ketään kiinnostaa elättää omalla työllä naapuria oli se sitten minkä värinen tahansa.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #919 : 15.02.2014 22:05 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Olenko nyt rasisti?

Juha Vuoriselta ajankohtainen kolumni. Alkaa joka euroopan kolkasta kuulua samanlaista juttua. Sveitsikin alkoi omin toimin rajoittamaan maahanmuuttoa. Kai jossain vaiheessa tajutaan ettei tässä ole kysymys rasismista vaan realismista, tuskinpa ketään kiinnostaa elättää omalla työllä naapuria oli se sitten minkä värinen tahansa.


Lainaus
"Mutta yksi asia miehen puheissa alkoi todella huolestuttaa. Paikalliset ovat tähän asti katselleet läpi sormien tätä pakolaisvirtaa, niiden tekemiä rikoksia ja sosiaalituilla elämistä, mutta hän pelkää, että jonain päivänä kansa ottaa vallan poliitikoilta omiin käsiinsä kyllästyttyään maksamaan muiden elämistä."

Tätä on tullut itsekin joskus mietittyä. Kauhuskenaario, joka on paikoin varsin todennäköinen tulevaisuudessa.
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #920 : 26.02.2014 11:06 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW http://yle.fi/uutiset/lieksa_ottaa_vastaan_syyrian_kiintiopakolaisia/7108680
Lainaus käyttäjältä: Yle
Lieksa harkitsee Syyriasta saapuvien kiintiöpakolaisten vastaanottamista. Sosiaali- ja terveyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että perheryhmäkoti Tuikkuun otettaisiin enintään yhdeksän alaikäistä kiintiöpakolaista. Lautakunta äänesti päätöksestä.

Tavoitteena on turvata Kylänlahdessa sijaitsevan perheryhmäkodin toiminta ja 13 työpaikkaa. Suuri osa Tuikussa asuvista maahanmuuttajalapsista on tulossa täysi-ikäisiksi.

On se ovelaa tuo pakolaisbisness. Eikö tuo ole melkein sama kuin omalla IT-alalla alkaisin tuhoamaan käyttäjien tiedostoja ja resetoimaan salasanoja, jotta saisin lisää töitä ja asiakkaita.

Edit: Eli pitääkseni itseni töissä, luon itselle asiakkaita.

Ehkä parempi vertaus olisi vankila. Vankilasta on sopeutettu kaikki rikolliset yhteiskuntaan -> hommataan lisää rikollisia, että työt säilyvät.


« Viimeksi muokattu: 26.02.2014 15:14 kirjoittanut Rocky_Balboa »
Play-Asia
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #921 : 26.02.2014 14:10 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Öö... ei?
N
tallennettu
Vs: Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #922 : 26.02.2014 15:35 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili
Ehkä parempi vertaus olisi vankila. Vankilasta on sopeutettu kaikki rikolliset yhteiskuntaan -> hommataan lisää rikollisia, että työt säilyvät.

Juuh, mitäs helvettiä oikein luen.
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #923 : 26.02.2014 15:38 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Haha, Roki vetää kyllä tänään aika korkealentoisesti.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #924 : 26.02.2014 15:49 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Niin en siis väitä, että pakolaiset ovat rikollisia. Vaan, että he menevät sisälle kotoutussysteemiin ja sitä kautta pääsevät kiinni yhteiskuntaan. Tämän jälkeen kotoututtajille ei jää enää "asiakkaita", joten niitä päätetään yhdessä tuoda lisää, jotta kotouttajilla olisi töitä. Lisäksi ovat aikaisemmin arvioineet, että lpakolaisia ei olisi mahdollista ottaa lisää tänä vuonna.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Lieksan kaupunki on aiemmin arvioinut, ettei pakolaisten vastaanottaminen olisi mahdollista tänä vuonna maahanmuuttajien suuren määrän vuoksi.

Eli pääsyy tässä tapauksessa vaikuttaisi olevan bisneksen pyörittäminen ja työpaikkojen säilyttäminen väkisin. Vankila-vertaus on tietenkin täysin epärealistinen, mutta eikö se mene samalla kaavalla?

Vielä tarkennuksena, että pointti keskittyy Lieksan päättäjiin ym. mamu-bisneksen pyörittäjiin.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #925 : 26.02.2014 15:54 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Tuohan ei välttämättä vaikuta mitenkään kokonaispakolaiskiintiöön, vaan siihen miten pakolaisia jaetaan kuntien välillä. Muiden kuntien ruuhkautuessa varmaan ihan järkevä laittaa pakolaisia kotiutumaan sinne missä tilaa on, säilyttäen samalla työpaikat kunnassa. Tuskin tuo kotiutussysteemi mitään hirveetä bisnestä on noilla määrillä ja veikkaan, että kunnan rahoituksesta aika pieni siivu on kiinni tossa puljussa.
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #926 : 26.02.2014 16:29 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Asiaan liittyen:

Lainaus
Valtio korvaa kunnalle pakolaisten sosiaaliturvamenot ensimmäisten kolmen vuoden ajalta. Tänä aikana kunnan kannattaa jakaa heille niin paljon harkinnanvaraisia tukia kuin laki sallii, koska se ei maksa kunnalle mitään, mutta tuet päätyvät paikallisiin kauppoihin ja palveluihin ja osa niistä palautuu veroina kunnan kassaan.

...

45 Minuuttia -ohjelma raportoi Lieksassa "kytevästä muukalaispelosta" jo syksyllä 2011. Ohjelman mukaan maahanmuuttajille, toisin kuin kenellekään muulle, jaettiin harkinnanvaraisista tuista mm. "harrasterahaa", kunnes tilintarkastajat puuttuivat asiaan. Kuten edellisestä kirjoituksesta näimme, tilintarkastajat ovat myös tämän jälkeen huomautelleet tukien leväperäisestä myöntämisestä kunniavieraille.

...

Sosiaalitoimen kautta kierrätettävien tukien lisäksi kuntaan saadaan työttömien maahanmuuttajien avulla pumpattua myös Kelan (eli valtion) suoraan maksamia tukia kuten lapsilisiä, asumistukia ja työmarkkinatukea. Lapsilisät ja työmarkkinatuet päätyvät kulutukseen ja asumistuet kunnan omistamien taloyhtiöiden kassaan.

Kiintiöpakolaisia sijoittavilla kunnilla on vahva oletus, että tulijat siirtyvät ennemmin tai myöhemmin suuriin kaupunkeihin, lähinnä Helsingin seudulle, eivätkä jää kuormittamaan kunnan sosiaalibudjettia sen jälkeen, kun valtion maksamat korvaukset loppuvat. Sitä mukaa, kun valtion korvausten piiristä putoavat maahanmuuttajat poistuvat kunnasta, tilalle voidaan ottaa uusia, joista jälleen voidaan rahastaa valtiota kolmen vuoden ajan.

Useimmiten tämä toimiikin, mutta Lieksassa tulijoiden määrä näyttää ylittäneen sen kriittisen pisteen, jonka jälkeen maahanmuuttajayhteisö itsessään alkaa toimia magneettina uusille tulijoille. Lieksassa on niin paljon somaleja, ettei heillä ole mitään tarvetta poistua sieltä.

...

Se, että "valtio maksaa", on hyödyllistä lähinnä kuntapäättäjien kannalta, koska mitä enemmän kuntaan saadaan valtion rahaa, sitä vähemmän painetta kunnanisillä on karsia paikallisia palveluja ja nostaa kunnallisveroa. Sellaiset toimenpiteet ovat vaikeasti markkinoitavia ja voivat kostautua kunnallisvaaleissa.

...

Pakolaisbisneksen takana on monenlaista motivaatiota, joista yksi on edellämainittu kuntatalouteen liittyvä näennäishyöty. Toinen on epäilemättä sokea ideologia ja vieraskoreus. On mukavaa olla hyvä ihminen. On mukavaa jakaa muiden ihmisten rahoja omille suojateille. Kolmas on henkilökohtainen etu. Jos haluat ymmärtää, miksi asioita tapahtuu, follow the money.

Kotouttaminen on teollisuudenhaara, joka työllistää ihmisiä. Tarvitaan kulttuuritulkkia, kotouttamiskoordinaattoria, kohtaamiskonsulttia ja sen sellaista. Ottakaamme esimerkiksi Lieksan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, ylempänä esiintynyt Ari Marjeta (sdp), jonka mielestä olisi hyvä, ettei provosoitaisi enempää (eli puhuttaisi ikävistä asioista). Siviilissä Marjeta on perhekoti Topinkan toimitusjohtaja.

"Perhekoti Topinkan arvot pohjautuvat humanistiseen maailmankatsomukseen, jossa keskeisellä sijalla ovat ihmisen ainutkertaisuus, suvaitsevaisuus, tasaveroisuus ja monikulttuurisuus, niin että nuoren omaa ja hänen taustastaan lähtöisin olevaa arvomaailmaa kunnioitetaan.

Perhekoti Topinkassa erityisosaamisemme alueeseen kuuluvat myös monikulttuurisuus­kysymykset. Näin ollen perhekotimme sopii myös eri kulttuuritaustasta tuleville (esimerkiksi maahanmuuttajaperheiden) nuorille. Ymmärrämme Topinkassa maahan­muuttajanuoren kohtaamia haasteita oman kotikulttuurin ja ympäröivän kulttuurin asettamien vaatimusten ristipaineessa. Pidämme perhekodissamme tärkeänä, että maahanmuuttajanuorta tuetaan oman kulttuurisen identiteetin säilyttämisessä ja nuori oppii arvostamaan kulttuurista taustaansa."


Voi olla, että esimerkiksi perhekoti Topinka tekee hyvää ja arvokasta kotouttamistyötä. Toisaalta olen aika varma, että tämä työ ei ole markkinaehtoista vaan julkisia kanavia pitkin rahoitettua, ja että kotouttamista tarvitsevat ihmiset ovat liiketaloudellinen elinehto perhekoti Topinkalle ja toimitusjohtaja Marjetalle.

Ainakin tällainen epäilys herkästi herää.

Linkki
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #927 : 03.03.2014 18:39 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Mitäs mieltä laudalla ollaan Ukrainan kriisistä? Itse ennustelin, että viimeistään 2017 alkaa sota euroopassa, mutta taitaa alkaa jo aiemmin ja ei Kreikasta vaan Ukrainasta. USA ja Venäjä nokittelevat jatkuvasti ja kumpikaan ei voi enää perääntyä ilman kasvojen menettämistä. Venäjältähän tuo on kuin toisinto Hitlerin tekosista, Hitlerhän myös meni "suojelemaan" saksalaista väestöä vieraan maan alueelle.

Taitaa ainoa keino välttää sota on luovuttaa Krim Venäjälle ja odottaa Venäjän seuraavaa valtauskohdetta.

Suomelta taas hieno housuun paskominen, kun ei menty keskustelemaan kriisistä, vaan RKP:n Haglund perui matkan, koska pelkäsi ulkomaiden reaktiota.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #928 : 03.03.2014 19:19 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Tuosta tilanteesta en tiedä muuta kuin että Putin on nykyajan suurin pääpiru ja hirmuvaltias. Oikeasti kukaan ei uskalla sanoa sille juuri mitään. Mielenosoittajat katoavat ja presskilpailijat luovuttavat mystisesti. Sitä on vaikea edes arvata kuinka paljon sillä herralla on suhteita epämääräisin paikkoihin ja mitä kulisseissa tapahtuu.
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #929 : 03.03.2014 19:37 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Saa nähdä miten tilanne kehittyy. Pahinta skenaariota ei edes halua ajatella.. Saa nähdä milloin Venäjällä kyllästytään nykymeininkiin.


Asiaan liittyen:
Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Sivuja: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 72
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines