Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Äänestys
Kysymys: ja miksi?
Ostarit (plus Anttilat, Stokkat, Cittarit jne) - 9 (22%)
Erikoispuljuista paikanpäällä (divarityyppiset mestat) - 10 (24.4%)
Internetsistä kotimaasta - 9 (22%)
Internetsistä ulkomailta - 9 (22%)
Pääasiassa käytettynä tai alennuksista/tarjouksista - 4 (9.8%)
Äänestäjiä yhteensä: 37

Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Mistä ostat pelisi?  (Luettu 4842 kertaa)
Mistä ostat pelisi? « : 10.12.2007 20:32 »
tuhis Vieras Utelu

Mistä ostat pelis?

Jotain vakaumuksia käyttäytymismallin taustalla? Esim. haluat tukea peliharrastuksistaan ammatin tehneitä ostelemalla pelit kulmakujien erikoiskaupoista ja heittää läppää samalla omasta hi-scorestas.

Internez ulkomaat. Itse olen ollut lähes poikkeuksetta Play.comin asiakas jokusen vuotta. Alkujaan uunituorreita pelejä jopa 40% halvemmalla suhteessa Suomen hintoihin myynyt Play on ollut suuri pelastus. Nykyään hinnat ovat tuntuneet tulevan tietyissä tavaroissa aika paljon ylöspäin, eikä peleissä ole kovinkaan suuria alennuksia. Play kuitenkin seuraa huomattavasti tarkemmin ohjehinnoittelua - siinä missä jokin peli on täällä meillä täysihintainen, löytyy peli parhaimmassa tapauksessa ~70% halvemmalla Playsta. Playsta tulee osteltua lähes kaikki viihderoju. Tulevat vielä postikuluitta ja vaivatta kotiovelle. Tullia pelkäsin joskus kun jotkut siitä vaahtosivat, mutta yksikään tuote ei ole ikinä tulliin jäänyt enkä ole kuullut että ystävilläkään mitään olisi.

Kotimaiset hinnat ovat joskus kyllä täysin ufoja ja sitä voi vain mietiskellä että kuka torspo tuonkin tuosta ottaa kun katteessa on 100% ilmaa. Pikkupoikana reissut "maalta" stadiin sisälsivät aina kokonaisen päivän kiertelyn erilaisissa peliputiikeissa ja kyllä siellä sedät julmasti satasia kynivät. Ei enää ikinä.

Taitaapi tipahtaa semmonen 20% kaikkiin :p

Jos ajattelette vaikka viittä tai kymmentä viimeisintä ostosta, niin jotain osviittaa voi saada suunnasta. Olosuhteet kuitenkin voivat olla mitä ovat, mutten silti lisää valintavaihtoehtojen määrää  8)


« Viimeksi muokattu: 10.12.2007 20:39 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #1 : 10.12.2007 20:37 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili Taitaapi tipahtaa semmonen 20% kaikkiin :p
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #2 : 10.12.2007 21:42 »
JasuPoju Oh Shi-- Jäsen Viestejä: 258 Basaaripisteet: 0 Profiili Pelejä tulee osteltua monestakin paikkaa mutta luultavasti pelikaupat ja Anttila ovat vahvimmat vaihtoehdot. Itsekin olen tilaillut Playsta muutaman pelin ja pitäisi tehdä niin jatkossakin mutta olen niin pelinarkomaani, että kun pelihimo johonkin peliin iskee tarvitsee se saada mahdollisimman pian, Playssa kun on ainakin oman kokemuksen perusteella pitkät toimitusajat (~2w). Hinnat ovat kyllä Playlla uskomattoman alhaiset ja toimituskulutkin loistavat poissaolollaan, mitä mainioin pulju.
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #3 : 10.12.2007 21:44 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 508 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Tämän syksyn peliostokset tuli suurimmaksi osaksi tehtyä sattuneesta syystä Gamestopissa. Normaalisti olisin tilannut Suomesta halvimmasta nettikaupasta. Mahdolliset region free pelit Play-Asiasta. En kyllä äänestä mitään. Jos pelillä ei ole kiire ja en halua maksaa täyttä hintaa, odottelen käytetyjen ilmestymistä kauppapaikoille. Pakko saada-pelit, mm. Halo 3, tilataan mistä luvataan julkkaripäiväksi. Tai haetaan vaikka Anttilasta jos hyllystä vaan löytyy.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #4 : 10.12.2007 21:48 »
delirious Fear & Loathing Jäsen Viestejä: 45 Basaaripisteet: 0 Profiili Entiseltä kotipaikkakunnaltani tulee hommattua pääasiassa käytettyjä pelejä peleihin erikoistuneesta liikkeestä.

Visan saatuani suurin osa uusista peleistä tulee tilailtua ulkomailta. Curse you play-asia. Tosin esimerkiksi Mass Effect tuli tilattua kotimaisesta puljusta liiallisen kuumotuksen takia, näin siis sain pelin julkaisupäiväksi postilaatikkooni.
Sinne, minne tuuli tuuli kuljettaa
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #5 : 10.12.2007 21:56 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 858 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Play-asiasta tilailen yleensä regionfree tekeleet, jos ei aivan uskomaton hinku ole pelaamaan. Jos se hinku iskee, niin sitten Gigantista, sillä siellä on yleensä halpaa näin Suomen hintatasolla.
Play-Asia
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #6 : 10.12.2007 23:00 »
Mrum Jäsen Viestejä: 192 Basaaripisteet: 0 Profiili Ennen hain uutuuspelit lähes aina pelikaupasta ja vein vanhoja vaihtoon. Vähitellen siirryin sitten ihan perus tavaratalo/nettiliikelinjalle.

Nyt kun olen vihdoin löytänyt ulkomaiset kauppasivustot niin region-freet tulevat Play-Asiasta ja loput sitten jostain muualta. Tavarataloon tai markettiin mennään hyvien tarjousten perässä, mutta erikoisliikkeitä tulee valitettavasti harvemmin tuettua.
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #7 : 11.12.2007 19:06 »
PetriP-TNT Jäsen Viestejä: 129 Basaaripisteet: 0 Profiili Eniten käytettynä lähidivarista, uudet ostarista tai pelikaupasta, kumpi nyt sattuu olemaan lähempänä. Netistä olen tainnut tilata vain yhden pelin uutena.
Kokoelma
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #8 : 11.12.2007 19:16 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 957 Basaaripisteet: 1 Profiili Vastauksen laitoin alimpaan, sillä harvoin tulee osteltua pelejä uusina ja täyshintaisina. Ostopaikkakin riippuu täysin siitä, mistä löytyy kaikista halvimmalla. Olkoot se sitten huuto.net, Anttila tai läheinen pelikauppa. Ulkomailtakin tilaisin luultavasti paljon, jos vain visa electronin omistaisin.:rollaus:

70 euroa ei tulisi mieleenkään maksa ihan vain siitä ilosta, että voisi tukea paikkakunnallista yrittäjää.

Play-asiasta tilailen yleensä regionfree tekeleet, jos ei aivan uskomaton hinku ole pelaamaan. Jos se hinku iskee, niin sitten Gigantista, sillä siellä on yleensä halpaa näin Suomen hintatasolla.

Ja turhakkeet poistetaan sitten alemyynneistä joskus, jos siltä tuntuu, vai?
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #9 : 11.12.2007 22:31 »
Xerobos Jäsen Viestejä: 336 Basaaripisteet: 0 Profiili Enimmäkseen ulkomailta tilailen. X360:n suurin osa hyvistä peleistä on kumminkin regionfreeturhakkeita, joten Play-Asiasta tilaaminen puolta halvemmalla Suomen hintoihin verrattuna on kivaa. Halo 3:n tapauksessa oli tehtävä poikkeus, koska se piti saada heti julkaisussa.
PS3:n pelit tilailen VG+:sta tai Englannin Playsta tai Blahdvd:stä, koska Sonyn lutku on uhitellut aasian poikia. Briteillä on paljon kalliimpaa kuin Play-Asiassa ja VG+:ssa nakertaa yli viiden euron toimituskulut. Wiille on sen verran vähän poistettavaa, että ne muutamat onnettomat tulee ostettua ennalta arvaamattomista paikoista fiiliksen mukaan, joskus jopa Prisman hyllyltä.
(Killzone 2:ssa) "Seiniä ja sillankaiteita pitkin pomppiessa tuli tosin enemmän mieleen Mirror's Edgen pelaaminen kuin karskin toimintapelin"
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #10 : 11.12.2007 22:43 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili En osta, varastan R-Kioskista.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #11 : 11.12.2007 23:11 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 494 Basaaripisteet: 4 Profiili
Enimmäkseen ulkomailta tilailen. X360:n suurin osa hyvistä peleistä on kumminkin regionfreeturhakkeita, joten Play-Asiasta tilaaminen puolta halvemmalla Suomen hintoihin verrattuna on kivaa. Halo 3:n tapauksessa oli tehtävä poikkeus, koska se piti saada heti julkaisussa.
PS3:n pelit tilailen VG+:sta tai Englannin Playsta tai Blahdvd:stä, koska Sonyn lutku on uhitellut aasian poikia. Briteillä on paljon kalliimpaa kuin Play-Asiassa ja VG+:ssa nakertaa yli viiden euron toimituskulut. Wiille on sen verran vähän poistettavaa, että ne muutamat onnettomat tulee ostettua ennalta arvaamattomista paikoista fiiliksen mukaan, joskus jopa Prisman hyllyltä.

Tronixweb.com, paras paikka tilata jenkkipelit. Pelit maksaa saman verran kuin normaalissa jenkkitavaratalossa, ja 13 dollarilla saa kolmen päivän Fed Ex -kotiinkuljetuksen. Merkkaavat kaiken myös automaattisesti alakanttiin.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #12 : 12.12.2007 00:29 »
Xerobos Jäsen Viestejä: 336 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tronixweb.com, paras paikka tilata jenkkipelit. Pelit maksaa saman verran kuin normaalissa jenkkitavaratalossa, ja 13 dollarilla saa kolmen päivän Fed Ex -kotiinkuljetuksen. Merkkaavat kaiken myös automaattisesti alakanttiin.
Kiitos vinkistä! Pitää tilata tuolta ensi kerralla. VG+:lla on mennyt toimituksissa aina yli viikon ja Tronix tulee vieläpä halvemmaksi.
(Killzone 2:ssa) "Seiniä ja sillankaiteita pitkin pomppiessa tuli tosin enemmän mieleen Mirror's Edgen pelaaminen kuin karskin toimintapelin"
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #13 : 12.12.2007 00:56 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili DS:än ostettuani on tullut hankittua pelejä pääosin play-asia.comista. Jenkki ja Jap-pelit irtoavat lähes aina vähintään puoleen hintaan verrattuna Suomen hintoihin. PS1- ja PS2-pelit ostan pääosin huuto.netistä tai kauppojen alelaareista.
Harvoin tulee ostettua täysihintaisia pelejä, mutta kerran pari vuodessa ostan pelin heti julkaisussa. Viimeisin tällainen ostos taisi olla FFXII.
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #14 : 12.12.2007 17:03 »
TseiTsei Jäsen Viestejä: 262 Basaaripisteet: 1 Profiili Suurin osa tulee tilattua Play-Asiasta ja VG+:sta. Ja jos kohtuulliseen hintaan (max. 60 €) irtoaa jokin huippuluokan uutuuspeli, niin sitten Konsolinetistä/Verkkokauppa.comista/Anttilasta/Prismasta.
Nice beaver!
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #15 : 16.12.2007 14:06 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Järvenpään Megaswap fo' life! Myyjät asiantuntevia ja vanhoista peleistä ei todellakaan oteta Prismojen ja Citymarkettien tyyliin täyttä hintaa.
www.megaswap.fi
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #16 : 16.12.2007 17:40 »
6puu Jäsen Viestejä: 77 Basaaripisteet: 0 Profiili
Järvenpään Megaswap fo' life! Myyjät asiantuntevia ja vanhoista peleistä ei todellakaan oteta Prismojen ja Citymarkettien tyyliin täyttä hintaa.
www.megaswap.fi

Asiakaspalvelu ei ole kuitenkaan kaikkein innokkaimmasta päästä, mutta on siellä pari myyjää, jotka näyttävät tietävän että ovat asiakaspalvelualalla.
Always roll deep on the streets like the mafia
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #17 : 17.12.2007 01:32 »
tumbi Jäsen Viestejä: 9 Basaaripisteet: 0 Profiili Turun kolmesta pelien erikoisliikkeistä GameStop, Tilt ja Gameparadise suosin kaikkia tasapuolisesti, sillä kaikissa on joskus hyviä tarjouksia, mutta välillä myös älyttömiä hintoja. Esim Gamestopissa oli Metroi Prime 3 ja Mario Galaxy hintaan 74,90e niin hain sitten anttilasta pari kymppyä halvemmalla... :(
ensin runq, sitten nuq        http://www.last.fm/user/tumbi/
tallennettu
Re: Mistä ostat pelisi? « Vastaus #18 : 01.01.2008 13:37 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Mitään täysin vakiopaikkaa ei minulla ole ja ostankin pelit yleensä vasta tutkittuani useammat kaupat joista pelejä saa. Useimmiten tulee ostoskeskuksissa pyörittyä, sillä onhan niissä kaupat pienen välimatkan päässä toisistaan. Kaikki kaupat joissa siis pelejä löytyy niin kelpaavat, kunhan hinnat pysyvät sopivina. Netistä harvemmin pelejä tilailen, mutta jos jotain etsimääni ei löydy lähellä olevista kaupoista, on netti se viimeinne vaihtoehto.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines