Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12
Tulostusversio
Aihe: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2)  (Luettu 72965 kertaa)
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #300 : 19.02.2021 10:09 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Veikkaan että noissa ei ole kyse "Super Switchistä" vaan mahdollisesti jo Switch2:sta. Taisi olla viime vuonna kun joku Nintendon pomo puhui kuinka NS on korkeintaan elinkaarensa puolessa välissä tms. Joten 2023-2024 toisi Nintendolle jo aika paljon lisää rauta vaihtoehtoja. DLSS kun vaatii ymmärtääkseni jonkinlaisen tuen raudalta (voi olla väärässäkin tietty) ja DLSS on tällä hetkellä mahdollista vain Turing ja Ampere arkkitehtuurin GPU raudalla. Turing on esim GTX 20-sarjan pohjalla ja Ampere RTX 30-sarjan pohjalla. Nvidian ainoa mobiili SoC joka sopii näihin on Tegran ja Xavierin seuraaja Orin, jolla on Ampere GPU sisällä. Ja tämä tulee ulos vasta 2022, testauksiin 2021. Jos NS:n elinkaarta venytettäisiin ja NS2 tulisi ulos 2024-2025, se olisi aika hyvin linjassa sen kanssa kuinka Nintendo on ennen ottanut "uutta" rautaa laitteisiinsa.

Mutta tämä "Super Switch"... no way. Sieltä tulee samaa Tegra X1 rautaa, mutta viritettynä. Jolla saadaan vähän paranneltua Dock pelaamista.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #301 : 19.02.2021 10:23 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Switch oli viime vuonna elinkaarensa puolessa välissä, joka tarkoittaa sitä, että Nintendo tulee tukemaan 2-3 vuotta seuraajan julkaisun jälkeen omilla isoilla peleillään myös originaalia Switchiä. Hulluahan olisi hylätä 2022 jo tod.näk 100 miljoonan ylittävä install base. Ensi vuoden maaliskuussa Switch on jo viiden vuoden ikäinen, eli välissä olisi tyypillisen konsolisukupolven välinen aika. Super Switch voi nimenomaan olla Switch 2, eli oikea "generational leap".

En vaan usko, että Nintendo tekee enää tässä vaiheessa minimaalisen päivityksen rautaansa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #302 : 19.02.2021 12:22 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Piti ihan googlettaa koko DLSS - huomaa miten sitä on pudonnut jo aikaa sitten kärryiltä rautakeskusteluissa. :rollaus:

Toivon ja uskon Nintendon ottavan Xboxista opiksi taaksepäin yhteensopivuudessa ja tarjoavan julkaisijoille mahdollisuuden remasteroida vanhoja Switch pelejään uudelle raudalle natiivin yhteensopivuuden lisäksi. BotW 4k/60fps anyone?
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #303 : 19.02.2021 13:17 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Switch oli viime vuonna elinkaarensa puolessa välissä, joka tarkoittaa sitä, että Nintendo tulee tukemaan 2-3 vuotta seuraajan julkaisun jälkeen omilla isoilla peleillään myös originaalia Switchiä. Hulluahan olisi hylätä 2022 jo tod.näk 100 miljoonan ylittävä install base. Ensi vuoden maaliskuussa Switch on jo viiden vuoden ikäinen, eli välissä olisi tyypillisen konsolisukupolven välinen aika. Super Switch voi nimenomaan olla Switch 2, eli oikea "generational leap".

En vaan usko, että Nintendo tekee enää tässä vaiheessa minimaalisen päivityksen rautaansa.
Tämä on taas mitä elinkaarella tarkoitetaan. Tästä mallista? Koska seuraaja tulee? Tässä yhteydessä sanoisin että puhutaan seuraajasta. Esim. Wiin suoranainen elinkaari päättyi vasta 2017, kun WiiMinin valmistus lopetettiin. En yllättyisi vaikka NS:n tuoteperheelläkin olisi vielä yli 5v jäljellä, vaikka seuraaja tulisikin 2024.

Nintendohan on tehny aina vuosia minimaalisia päivityksiä rautaansa. Nyt ollaan tietty vähän uuden äärellä, koska raudan käyttötarkoituskin on uudenlaista, mutta olen aika varma että sieltä tulee vielä yksi NS versio. Wiistä tuli kolme mallia, DS:stä tuli viisi mallia,... WiiU puuttuu välistä luonnollisesti kun sen suunnitelmat ei toteutuneet.
Tegra X1 piirin joustavuuskin tukee vähintään yhtä lisämallia. Siitä saa varmasti enemmän irti mitä NS nyt tarjoilee. Tällä saa kolmeksi vuodeksi lisää aikaa "otsikoissa" jonka jälkeen 2025 uusi pihalle Orin SoC sisällä. Joka olisi 4k. Jolloin Nintendo tuo sopivasti 4k versiot joka pelistä 10v myöhässä kuten nyt Skyward Sword HD:n ( :lol: ).

NS on niin menestynyt, että eihän Nintendo heitä sitä menemään suurella rautapäivityksellä. Ja toisaalta se on riski sille uudelle laitteellekkin, koska se vaatisi kokonaan uudet PR:t jne. Ja jos se ei olisi suoraan oma konsolinsa yhteensopivuuden pitäisi toimia joka suuntaan. Toki mahdollista, mutta miksi Nintendo toisi silloin sellaista rautaa jota se ei voisi kunnolla hyödyntää?

Lisäksi hyppy Terga X2:een tai Xavieriin tuntuisi turhan pieneltä, verrattuna viritettyyn X1:een. Miksi kuluttaa aikaa ja rahaa tekemällä alusta tarjonnasta monimutkaisemman jos pääset halvemmalla viritetyllä raudalla ja sillä saadaan se koukku kuitenkin, eli tehokkaampi Dock pelaaminen. Ja se koukku tosiaankin olisi ne tehot, ei mikään muu. Akku kestokaan ei voi si nousta, todennäköisesti laskisi jopa. Iso päivitys nyt olisi aivan päinvastaista strategiaa mitä Nintendo on tehnyt viimeiset 15 vuotta pois luettuna WiiU.

No, tietenkään näitä asioita ei tiedä. Nintendo tekee uskomattoman hienoja ja uskomattoman typeriä juttuja usein ihan puskista, joten saa nähdä kumpaa seuraava on. Spekulointi niillä on toki aina kivaa.

BotW 4k/60fps anyone?
I'm in \o/ Skyward Sword HD:n julkaisuun meni 10 vuotta, BotW julkaistiin 2017, uusi NS 2025 ja 10 vuotta alkuperäisen jälkeen 2027 BotW 4K  ;D Kuulostaisi oikeasti jopa uskottavalta :lol:
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #304 : 20.02.2021 07:22 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW 1440p-huhu paljastui ankaksi. Kyse oli siis Project Triangle Strategyn tällä viikolla julkaistusta demosta, jonka datalouhittuun tiedostoon joku oli tehnyt itse muutoksia. File tarkistettiin useiden muiden toimesta, ja 1440p-rivin sijaan löydettiin viittaus alempaan resoluutioon (1080p).

Takaisin sorvin ääreen, eli etsimään todisteita omaa agendaa pönkittäen!  ;D Kuten Heinz sanoikin, on hauskaa selvitellä tätä palapeliä kohti Nipan uutta laitetta.« Viimeksi muokattu: 20.02.2021 07:55 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #305 : 25.02.2021 07:15 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.svg.com/120773/shigeru-miyamotos-biggest-mistakes/

Lainaus
"I felt like I wanted to go to HD sooner," Miyamoto said in an interview. "Even for the Wii, no matter how much it made the system cost, it would have been great if it were HD in the first place."

En tiedä, paljonko Shiggellä on tänä päivänä todellista valtaa Nintendon ns. suurissa päätöksissä (ei ehkä juurikaan). Näkisin kuitenkin, että tämä saattaa olla muidenkin isojen jehujen näkemys; tällä kertaa ei tehdä samaa virhettä! 4K DLSS Super Switch lyödään kuluttajien saataville mahdollisimman pian uuden konsolisukupolven alkamisen jälkeen.

Jos laite on tulossa tänä syksynä (tai ainakin sitä suunnitellaan julkaistavaksi syksyllä), kehityskonsolit lienevät jo suuremmilla kehittäjillä ja masiina valmistuksessa. Se tietää väistämättömiä vuotoja. Haasteena tosin poimia feikkien joukosta yksi tai kaksi oikeaa.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #306 : 25.02.2021 08:52 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Miyamoto on kehittäjä. Totta kai kehittäjät haluavat mahdollisimman paljon tehoja. Ja menneistä on helppo puhua...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #307 : 25.02.2021 09:01 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Eiköhön Miyamoto ole Nipalla paljon muutakin kuin pelkkä kehittäjä. Softa- ja rautapuolet tuntuvat toimivan Nintendolla tiiviissä yhteistyössä, uutta laitetta viedään tiettyyn suuntaan myös kehittäjien palautteen perusteella. Ja jos Nintendolla jotain tiettyä kehityspuolen tahoa kuunnellaan muita painavammin, uskoisin sen olevan juuri Miyamoto.

Bowser's Fury oli aika selvä merkki siitä, että Nintendon sisäiset studiot tarvitsevat lisää tehoja. BF:n jättäminen handheld-tilassa 30 fps:n peliksi lienee ollut karvas päätös, kun useimmat 3D Mariot ovat olleet viime vuosikymmenen aikana 60 fps:n herkkua. Zeldoissa se ei niin paljon merkitse, mutta tasohyppelyssä kyllä.


« Viimeksi muokattu: 25.02.2021 09:21 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #308 : 26.02.2021 08:36 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Sain viimein oman levyllisen PS5:n ennakkotilaukseni, mutta palautinkin suoraan pois.  :lol: Tulin siihen tulokseen, ettei kyseisen laitteen omistamisessa ole mitään järkeä, ei ainakaan vielä. Maksaa nyt 500 euroa konsolista, jolle ei ole näköpiirissä mitään pelattavaa lähes koko vuonna, SSD levylle ei mahdu asentamaan edes Ps4:n pelejä kunnolla ja ohjaimissa tuntuu olevan sitä kirottua driftausongelmaa. Lisäksi laite ei tue edes PS4:n ohjaimia, vaan joutuu maksamaan 70 euroa zipaleelta extraa moninpelejä varten.

Ja omasta Xbox ennakkotilauksesta en ole saanut vielä edes mitään tietoja, että milloin mahdollisesti saapuu.. On kyllä ollut mahtava next gen -fiilis toistaiseksi.

Lisäksi konsoleiden fps-moninpelit alkavat olla toivottamassa tilassa, kiitos räjähtämällä kasvaneiden huijarimäärien, joista Sonyn ja MS:n, jotka eivät jaksa välittää asiasta paskan vertaa. Vaikka pelit itsessään eivät tukisi näppäimistöä ja hiirtä, niin adaptereillä saa estot kierrettyä todella helposti. Siege ja monet muut, missä on jotain kilpailullisempaa touhua, ovat vähän korkeammilla rankeilla 95% täynnä hiiripelaajia. Lisäksi usb-tikulla saa modattua aseista rekyylit ja ties mitä. Fortnitessa devaajat koittivat estellä huijareita pois päivityksillä, mutta kahdessa viikossa kaikki saatiin kierettyä. Tekijät ovat voimattomia, elleivät Sony ja Ms ole mukana menossa ja tällä hetkellä ne eivät ole kykeneväisiä edes toimittamaan laitteitaan. Laitevalmistajien pitäisi ottaa mallia Valvesta, joka on armoton kusettajia vastaan.

Kaiken kruunaa jatkuvat ddos-hyökkäykset, jotka ovat lähteneet täysin käsistä. En ymmärrä asian teknisestä puolesta paljoakaan, mutta lukemani mukaan se on todella vaivatonta Pleikkarilla ja Xboxilla, koska serverin tai yksittäisen pelaajien ip-osoitteen saaminen on helppoa. Joka tapauksessa on hienoa pelata välillä, kun puolet voitolla olevista matseista saattavat kaatua ddossaukseen.


« Viimeksi muokattu: 26.02.2021 08:56 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #309 : 26.02.2021 11:55 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Olen alkanut miettimään samaa PS5:stä. Sinänsä se kiinnostaa että PS4 pelejä voisi pelata hiljaisella laitteella ja paremmalla suorituskyvyllä. Mutta kun käytän nykyään kuulokkeita pelaamisessa, ei siinä käytännössä häiritse edes PC:n hurina, vaikka on avoimet kuulokkeet. Ja ei ne nyt mitään diashowta PS4:lläkään ole. Nyt on vetämässä Prisman ja CM:n ennakkotilausarvonnat ja jos niistä ei tule lappua niin olkoot.

Ddossataanko Xboxilla ja PS4:llä yksittäisiä pelaajia? :lol: Onpa mennyt vakavaksi touhuksi. Yksittäisten pelaajien ddossauksen esto on Sonylle tai MS:lle hankalaa koska he tuskin sitä edes näkevät. Ratkaisu olisi kierrättää konsolien kaikki liikenne Sonyn ja MS:n tietoliikenne laitteiden kautta, jolloin nämä voisi havaita, mutta se olisi aika kova rasti MS:lle ja Sonylle. Sieltä kun kiertäisi sitten kaikki muukin, kuten streamaus, porno tms. peleihin liittymätön. Ja sitä menee paljon. Joten konsolien verkkoyhteyksistä tulisi vielä hitaampia todennäköisesti.
Serverien ddossauksen esto pitäisi onnistua jos serverit ovat MS:n tai Sonyn verkkossa. Ainakin jollain tasolla. Pelien liikenne on kuitenkin aika helposti tunnistettavissa, joten jos siellä liikkuu jotain muuta, yhteys pistetään poikki. Mutta ilmeisesti Sonylla tai MS:llä ei ole mielenkiintoa estää tätäkään. Rahat on jo saatu siinä vaiheessa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #310 : 26.02.2021 13:40 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ainakin codeissa voi piilottaa omat ip-osoitetiedot. Empä ole koskaan törmännyt dossaukseen konsolipeleissä, ellei koko verkon alasajaneita kamppiksia lasketa. Muutenkin huijaaminen on yleisempää lähinnä cross play matseissa mihin pääsee PC -pelaajat.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #311 : 26.02.2021 14:19 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW En ole hirveästi perehtynyt asiaan, mutta noiden IP-osoitteiden kaiveleminen voi olla aika vaikeaa useimmissa peleissä. Sellaisissa todennäköisesti helpompaa jotka toimii peer-to-peer periaatteella.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #312 : 04.03.2021 06:50 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Bloomberg uutisoi pikkutunneilla uudesta Switch-konsolista:
https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-04/nintendo-plans-switch-model-with-bigger-samsung-oled-display

- Switch XL
- Näyttökoko 7", paneeli OLED(!)
- Näytön resoluutio 720p, docked-moodissa kykenee 4K-tarkkuuteen.
- Samsung alkaa valmistamaan paneelia kesällä, konsolin tarkoitus ilmestyä joulumarkkinoille?


OLED olisi ehkä pieni yllätys, mutta ei todellakaan negatiivinen sellainen. Nintendo-pelien upeat värit plus paras näyttötekniikka maailmassa tällä hetkellä on loistava kombo. Resoluution pysyminen samana ei ole kuitenkaan aivan odotettua, mutta jokseenkin loogista kun sitä miettii akunkeston näkökulmasta. Switchillä on myös paljon pelejä, jotka eivät edes yllä natiiviin 720p-resoluutioon, tämä laite nostaisi ne sinne varmasti helposti. PPI olisi XL-konsolissa huonompi, mutta toisaalta OLED syö heittämällä nykyisen IPS-paneelin, se paikkaisi asiaa. Eivätkä natiivit 720p-pelit nykyiselläkään näytöllä mitenkään huonoilta todellakaan näytä.

4K-tuki puhuu jälleen DLSS:n puolesta, ellei sitä raportoida puhtaasti vain siksi, että muutama indie-peli tai Youtube-app siihen resolutioon kykenee. En usko, Nintendo väitetysti pyysi kehittäjiä viime vuonna tekemään pelinsä 4K-tuki mielessä. XL tulee olemaan kunnon hyppy edeltäjästä raa'assa tehossa.


« Viimeksi muokattu: 04.03.2021 06:59 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #313 : 04.03.2021 08:08 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuntuu vieläkin niin epä-Nintendomaiselta että en meinaa uskoa tuostakaan huolimatta :lol: Mutta, sen verran myönnän olleeni väärässä, että Xavier itseasiass omaa Tensor Coreja, joilla DLSS lasku hoidetaan PC GPU puolella. Kovimmilla kello luvuilla päästään jopa teoreettisesti Xbox One teholukuihin. Isompi näyttö voi myös tarkoittaa isompaa jäähdytystä, joten... ehkä. Siltikin DLSS olisi se todellinen syy. En vain jaksa uskoa milään, että Nintendo pistäisi tehoihin resursseja niin paljon mitä alkuperäinen rauta antaa myöden.

Ja edelleen, tämä keskustelu on ihan sama joka kerta. Huhut velloo kovasta raudasta, Nintendo pistää tapaisin Sonylle ja MS:lle jne. Ja lopulta Nintendo ei edes pierase Sonyn tai MS:n suuntaan ja tekee omaa juttuansa. Eli, olen vieläkin hyvin epäluuloinen minkäänlaisesta 4K laitteesta. Korkeintaan skaalauksesta kyse.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #314 : 04.03.2021 10:35 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili No, toivon totisesti että eivät hukkaa laitteen resursseja 4k-resoluution kanssa pelleilyyn.
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #315 : 04.03.2021 12:19 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
No, toivon totisesti että eivät hukkaa laitteen resursseja 4k-resoluution kanssa pelleilyyn.

Kyllä Nintendon kannattaisi hyödyntää 4K-resoa DLSS:n avulla ainakin niissä peleissä, jotka olivat Switchillä natiivisti 1080p/60fps. DLSS tekee ymmärtääkseni nätisti tässä tapauksessa 4x AI skaalauksen, lopputuloksen ollessa erinomainen, jossain tapauksissa jopa parempi kuin natiivi 4K.

Mutta olen yhtä mieltä siitä, että tärkeämpiäkin juttuja löytyy, esimerkiksi tuki 120hz-signaalille. Ei se vaatisi välttämättä edes HDMI 2.1 -versiota, jos korkeampia ruudunpäivityksiä ajettaisiin 1080p/1440p-resoissa. Jos esimerkiksi Splatoon 3:a pääsisi heti julkaisussa ensi vuonna pelaamaan XL-optimoituna 120 freimillä... Ei hitto!  :o

EDIT: Ja tietenkin: laadukkaammat ja paremmat joy-conit!  ;D


« Viimeksi muokattu: 04.03.2021 12:34 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #316 : 04.03.2021 13:23 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili 120Hz näyttö, isompi näyttö... ja vielä Xavier SoC päälle... eihän siinä kestäisi akku kuin tunnin. No joo, OLED voisi kai jonkin verran kompensoida kun taustavalo puuttuu. Siitä voisi saada jonkin verran lisää tilaakin koteloon. En tosin tiedä kuinka taustavalo nyt on toteutettu.

Jos siinä on Xavier SoC ja sen Tensor Coret, niitä voi käyttää muuhunkin, esim. tekoälyyn. Sehän perustuu Volta arkkitehtuuriin joka on taas lähes poikkeuksetta käytössä autoissa, jossa ne on kai tekoälykäytössä. Eli voihan niillä jotain muutakin tehdä kuin DLSS:ää, mutta... niin. Riippuu kuinka hyvä se DLSS oikeasti on. Jos CUDA coret voi heittää VGA resoluutiolla kaikki ja DLSS skaalaa kuvan 4K:lle, siinähän riittää voimia frameratellekkin.

No, paskaa, tai sanotaanko oletettua heikompaa, rautaa sieltä kuitenkin taas tulee :)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #317 : 04.03.2021 14:54 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Muistetaan nyt kuitenkin, että Switchin pelien todellinen resoluutio dockissa on jossain 480p:n ja 720p:n välillä useimmissa peleissä. 4K kuulostaa naurettavalta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #318 : 04.03.2021 15:01 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Muistetaan nyt kuitenkin, että Switchin pelien todellinen resoluutio dockissa on jossain 480p:n ja 720p:n välillä useimmissa peleissä. 4K kuulostaa naurettavalta.

Arvioit tuon hieman liian alas mielestäni. 720p-900p välimaasto on yleisin, sanoisin. 480p:n resoa nähdään docked-moodissa erittäin harvoin, lähinnä ajoittain DOOMin ja Wolfensteinin tapaisissa peleissä kun toiminta yltyy hurjaksi. Edes Witcher 3 ei taida koskaan tippua dockeckina 480p-resoluutioon. First Party -peleistä Yoshis Crafted World taitaa edustaa heikointa tarkkuutta dockissa, seilaten 576p:n ja 675p:n väliä. Nuo ovat kuitenkin Nipan omissa peleissä harvinaisia resoluutioita docked-käytössä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #319 : 18.03.2021 12:31 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Bloomberg on laittanut ulos uuden Super Switch -artikkelin: https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/m6xqzy/bloomberg_new_article_regarding_potential_new/

Lainaus
They reiterate a holiday launch in 2021
Hardware sales will either remain flat or grow slightly due to revision.
Higher expectations are placed on the Switch Pro (that's what it's referred to in the article) than the PS4 PRO which sold 2M launch window.
Launch quarter (Sep-Dec) could reach up to 12M units sold.
According to the hardware forecast they speculate that the MSRP could be higher for the revision upwards of 20%
Zelda is a strong launch game candidate with several round out titles to accompany it.
The performance of this revision is expected to be in line with the PS4 PRO and XBOX One X.

PS4 Pron ja Xbox One X:n tasoisella raudalla varmaan kaikki pelit pääsisivät pyörimään natiivisti uuden Switchin omalla 720p-näytöllä. Se hyvä puoli siinä on, jos Nintendo pitää resoluution samana. 1080p-näyttö tod.näk johtaisi jälleen suureen määrään pelejä, jotka eivät pääsisi portablena natiiviresoon. Se on ollut Switchin ongelma.

Eipä tässä mitään varsinaista uutta tosin ollut, joten kissa-hiiri-leikki Heinzin kanssa jatkuu!  8)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #320 : 23.03.2021 11:58 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-03-23/nintendo-to-use-new-nvidia-graphics-chip-in-2021-switch-upgrade

Lainaus
The new Switch iteration will support Nvidia’s Deep Learning Super Sampling, or DLSS, a novel rendering technology that uses artificial intelligence to deliver higher-fidelity graphics more efficiently. That will allow the console, which is also set for an OLED display upgrade, to reproduce game visuals at 4K quality when plugged into a TV, said the people, who asked not to be identified because the plan is not public.

The U.S. company’s new chipset will also bring a better CPU and increased memory. DLSS support will require new code to be added to games, so it’ll primarily be used to improve graphics on upcoming titles, said the people, including multiple game developers. Bloomberg News previously reported that the new Switch is likely to include a 7-inch OLED screen from Samsung Display Co. and couple the console’s release with a bounty of new games.

Bloomberg uutisoi tämän faktana. Se ei ole enää spekulaatiota.

Hinta voi mennä jopa 399 dollariin: https://twitter.com/6d6f636869/status/1374260197724626944

Nintendo voisi kyllä tehdä tästä todella tykin laitteen minun puolestani. Nintendolla olisi silloin tarjota laite kolmeen segmenttiin: Lite todella halpaa kannettavaa konsolia etsiville, perus-Switch ja sitten Premium-Switch niille, jotka haluavat peleihin lisää suorituskykyä ja kauneutta.

Huhut ja vuodot menevät nyt juuri oikeaan suuntaan, ja alan innostumaan, ehkä liikaakin. Mietin jo vesi kielellä suorituskyky-patcheja olemassaoleviin peleihin!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #321 : 23.03.2021 19:29 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Väitän että sieltä tulee ns. uusi sukupolvi jos tuo pitää paikkansa. Eli taaksepäin yhteensopivuus toimii, mutta eteenpäin ei. Toki osa peleistä varmasti tuodaan molemmille alustoille, mutta saa nähdä kuinka moni. Varmaan pakolla Pokemon, ehkä BotW2 ja Metroid Prime 4, mutta that's it.
Lisäksi DLSS tuki sanoo käytännössä että se on oltava joko Xavier tai kokonaan uusi mobiili SOC (johon en usko). Mutta Xavierinkin kanssa panostukset olisi niin kovia että ei riitä että sitä myytäisiin NSPro nimellä vain osalle NS:n nykyomistajista ja NS:n uusille omistajille. Se on oltava uutta sukupolvea joka myydään myös NS:n nykypelaajille.

Vieläkin olen kyllä skeptinen tämän vuoden julkaisulle :lol: Varsinkin kun uskon vieläkin kaikesta huolimatta että sieltä tulisi joku Pro malli jouluksi joka ei ole tämä ;D Ja sitten 2022 jouluna tämä NS2 jossa on DLSS jne. Vaikka myönnän kyllä, Xavier menee sinänsä Nintendon rautahankinnan syklin kanssa hyvin yksiin. Tegra X1 kun julkaisiin 2015 ja NS tuli 2017. Xavier julkaisiin 2019 ja NS2 tulisi 2021. Ei se siis mahdotonta ole, mutta... kyllä se olisi sitten NS2, eikä Pro sanon minä ;D
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #322 : 24.03.2021 08:23 »
Solid Snake Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 3 Profiili Kyllä Switch 2:n julkaiseminen tuntuu minusta vähän aikaiselta, kun Switch myy ihan hulluja määriä koko ajan. Ja jos Switch Pro julkaistaisiin tänä vuonna, kuulostaisi todella oudolta, jos markkinoille tulisi vuosi myöhemmin Switch 2.

Minun veikkaukseni on, että Pro-malli saattaa ilmestyä kyllä, mutta varsinaista nextgen Switchiä ei nähdä ennenkuin aikaisintaan 2023.
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #323 : 24.03.2021 08:47 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Jos Switch on Nintendolle iteratiivinen alusta (ja siltä se alkaa näyttämään), Super Switch tulee olemaan vähän kuin mitä S-mallit aiempina vuosina iPhone-puolella olivat. Jos tehopuheet pitävät paikkansa, uusi laite tulee kuitenkin ehdottomasti olemaan sukupolven kokoinen (tai jopa enemmän) loikkaus eteenpäin, mistä on kiittäminen eritoten DLSS-tekniikkaa.

Nintendo antanee kuitenkin kehittäjille vapaat kädet julkaista yksinoikeuspelejä tehokkaammalle Switchille. Tulihan uudemmalle 3DS-laitteellekin vain sillä toimivia pelejä. Luotettavat lähteet ovatkin jo puhuneet, että tiedossa on joitakin pelejä, joita työstetään vain Super Switchille, ja joita ei aikoinaan saatu pyörimään kelvollisesti NS:n raudalla. Ehkä perus-Switchille voisi julkaista silti tällaisista peleistä pilviversiot?

Mitä konsolin valmistukseen tulee, mikrosirujen tehtaileminen on paljon tavallista vaikeampaa ja hitaampaa läpi tämän vuoden ja jopa pitkälle ensi vuoteen. Haluaako Nintendo julkaista laitteensa tänä vuonna vähäisellä määrällä konsoleita vaiko suuremmalla varastolla ensi vuonna? Nipa on tosin varmasti jo suunnitellut loppuvuodeksi julkaisuja tukemaan uuden konsolin julkaisua, joten se lienee ehdottomasti yksi tekijä.

Ja en tiedä näyttääkö se kovin pahalta, jos konsoli julkaistaan rajoitetulla määrällä syksyllä 2021 tikkukäsi-nörttien läpsytellessä toisiaan kasvoille Giganttien jonoissa. Otsikoihin sillä pääsee, ja konsoli näyttäisi halutulta.


« Viimeksi muokattu: 24.03.2021 08:57 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #324 : 24.03.2021 10:16 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Kyseessä on kuitenkin Nintendo. Odotukseni ovat, että seuraava laite on nykyistä Switchiä tehottomampi ja napit korvattu aukoilla, joihin voi puhaltaa.
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #325 : 24.03.2021 19:04 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 910 Basaaripisteet: 0 Profiili Hinta pro -mallille on ainakin kova, samalla hinnalla saa PS5:n. Nintendo tosin on usein sanonut sijoittajille, ettei se aio myydä laitteita tappiolla. Vuonna 2017 Nintendo maksoi Switchin valmistamisesta 257 dollaria per kone ja varmaan komponenttien hinnat on osin tulleet alas, mutta käsittääkseni OLED -paneeleista ja varsinkin näytönohjaimista on pulaa markkinoilla mikä on nostanut komponenttien hintaa.

Oma veikkaus: 299€ ja perus Switchin valmistaminen lopetetaan kokonaan. Uusi Switchi on vain facelift, ei uusi konsoli. Tätä tukee myös sijoittajille aiemmin annettu informaatio, jonka bongasin twitteristä:

"In a past investor Q&A, Shigeru Miyamoto stated "Up until now, the hardware lifecycle has trended at around five or six years, but it would be very interesting if we could prolong that life cycle, and I think you should be looking forward to that.""You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #326 : 25.03.2021 16:14 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Kyseessä on kuitenkin Nintendo. Odotukseni ovat, että seuraava laite on nykyistä Switchiä tehottomampi ja napit korvattu aukoilla, joihin voi puhaltaa.
No tämä juuri :lol: Ja sama toistuu sukupolvesta toiseen. Hype on kovaa, odotuksia maalaillaan isoilla odotuksilla ja sitten sieltä tulee... no, Nintendo ;D

Oma veikkaus: 299€ ja perus Switchin valmistaminen lopetetaan kokonaan. Uusi Switchi on vain facelift, ei uusi konsoli. Tätä tukee myös sijoittajille aiemmin annettu informaatio, jonka bongasin twitteristä:

"In a past investor Q&A, Shigeru Miyamoto stated "Up until now, the hardware lifecycle has trended at around five or six years, but it would be very interesting if we could prolong that life cycle, and I think you should be looking forward to that.""
Toi on aina niin tulkinnan varaista diipadaapaa, että sen voi sanoa ihan kuinka vaan. Julkaistaan samalla nimellä ja osittain yhteensopivuus vanhan kanssa niin sukupolvi jatkuu. Tai julkistetaan uusi laite ja yhteensopivuus jatkuu vuoden. Tai sitten luvataan että "peleistä tulee omat versiot perusmallillekkin". Ihan markkinointi puhetta kaikki. GB:n myyntiluvut on kans joskus huvittavia kun ei tiedä missä se raja menee.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #327 : 27.05.2021 06:33 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://twitter.com/ArcadeGirl64/status/1397728258951729156

Lainaus
Yes, Bloomberg's report was accurate.
New screen, upgraded chips.
Aiming for Sept - Oct release.
An announcement is imminent. We might be getting news sooner than we thought.

Emily Rogers on yksi luotettavimpia Nintendo-sisäpiiriläisiä.

Epäilen, että Nintendo sanoisi E3:ssa mitään, mutta kesän julkistukselta tämä kuulostaa, jos konsoli on tulossa syksyllä. Paitsi... jos Nipa haluaa julkaista ensimmäistä kertaa pelikuvaa uudesta Zeldasta kaikessa 4K DLSS -loistossaan, sen täytyy toki tuoda ilmi laitteen olemassaolo, ehkä jo ennen E3:a?  

Syyskuu olisi kyllä huikean aikaisin julkaista Super Switch, mutta pelkään että Nintendo ehtisi valmistaa silloin konsolia naurettavan vähän, ja taistelut sen saamiseksi olisivat eeppisiä. Tämä on minulle kaikkien aikojen odotetuin konsoli!

EDIT: Ja Bloomberg komppaa: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-05-27/nintendo-plans-upgraded-switch-replacement-as-soon-as-september

Lainaus
Nintendo Co. plans to begin assembly of its new Switch as soon as July and release the upgraded replacement for its four-year-old game console in September or October, people familiar with the matter said.

The new console, likely to be priced higher than the $299 original, may be announced ahead of the E3 conference starting June 12 to allow publishers to showcase their full range of Switch games at the global event, the people said, asking not to be named because the plans are not yet public. It will be sold alongside the $199 Switch Lite, with the standard Switch phased out over time.


« Viimeksi muokattu: 27.05.2021 08:16 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #328 : 27.05.2021 09:09 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Oho :o . En edes ajattele sitä mitä rautaa NS:ssä olisi, mutta julkaisu aikana jolloin piireistä on huutava pula ympäri palloa, uuden konsoli mallin julkistaminen tuntuu rohkealta. Ja tähän vielä päälle se että korona rajoitukset alkaa todennäköisesti purkautumaan syksyllä kun rokotteet kiertää kansan läpi, niin... todella rohkeaa.
Vaikka 2021 julkaisu alkaa näyttämään todelliselta, kun Pokémon Legends: Arceus julkaistaan heti vuoden vaihteen jälkeen 28.1.2022. Ja se vain hyötyisi reippaasti kovemmasta raudasta. Nyt tosin oletan että näiden välillä on yhteensopivuus :lol: Hassua kuinka ihan muutama vuosi sitten konsolisukupolvien välinen yhteensopivuus oli kysymysmerkki, niin nyt se on melkein oletus. Nopea muutos. Tai no, saanyt nähdä tuleeko sieltä NSPro vai NS2.


Aloin olemaan jo huolestunut että onko E3:ssa mitään kun perinteiset ennakoivat huhut ja julkistukset puuttuu kokonaan. Mutta nyt alkaa vaikuttamaan paremmalta. Eilen iski eetteriin myös U5 moottorin esittely. Ja se on kyllä Next-Geniä. Todella komeaa. Toki vasta demo, mutta näytti hienolta. Digital Foundryn kaverit vähän epäilivät että se toimisi myös edellisellä sukupolvella joka tarkoittaisi että se todennäköisesti pyörisi myös NSPro/2:lla. Ei tietenkään samalla tavalla kuin PS5:llä tai XSx:llä, mutta tuki on aina tärkeää. Saa nähdä, alkaa E3 hype jo nouseen  ;D
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) « Vastaus #329 : 27.05.2021 10:22 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Holy shit: myöhemmin tänään julkistus?!! https://twitter.com/ArcadeGirl64/status/1397808183381528578?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1397808183381528578%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=

Ei ole tällaista hypeä ollut päällä vuosiin.  ;D
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines