Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • Halo Infinite: 08.12.2021
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Halo Infinite | Haloa Livessä  (Luettu 875 kertaa)
Halo Infinite | Haloa Livessä « : 03.02.2021 16:52 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 523 Basaaripisteet: 0 Profiili Infinite myöhästyi, mutta aloitetaan keskustelu. Mitä mieltä, pystyykö free-to-play-Halo nostamaan sarjan takaisin moninpelien aateliin? Kilpailu on toki nykypäivänä raivoisaa ja vaihtoehtoja yltäkylläisesti. Itse kyllä muistelen välillä "Haloa livessä" aikoja kyynelsilmin, varsinkin Halo 2:n julkaisuaikoihin hype ja meininki oli huikeaa ja suomiservuilla meininki hauskaa.

Ajattelin myös rykäistä koko Halo-sarjan läpi ennen Infiniteä. Olen pelannut vain ykkösen ja kakkosen kokonaan alusta loppuun ennen tätä, joten uutta tulee vastaan reilusti. Olisin kiinnostunut myös co-oppaamaan LIVESSÄ jonkun lautalaisen kanssa, jos jotakuta muuta kiinnostaa pelata läpi joku sarjan peleistä.

Mikä on mielestänne paras Halo-peli koskaan?


« Viimeksi muokattu: 04.10.2021 17:28 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Halo Infinite (ja keskustelu Halo-sarjasta yleensä) « Vastaus #1 : 03.02.2021 19:05 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 687 Basaaripisteet: 6 Profiili Itse puhun vain Halon moninpelien puolesta, koska se on ainoa Halojen kiinnostava puoli itselleni.

Halojen moninpelissä on aina ollut samaa ongelmaa kuin Smash Brosseissa. Pelintekijät koittavat jääräpäisesti vääntää jotain omaa näkemystään ja saada vietyä pelisarjaa kasuaalimpaan suuntaan, eikä varsinkaan 343 Industriella tunnu olevan pienintäkään käryä, miksi Halojen moninpeli oli aikoinaan niin suosittua todella korkealla tasolle saakka. Tässä toki erona, että Nintendon faneille voi syöttää mitä tahansa paskaa ja ne ostavat heidän pelejä silti, mutta Bungiella/343:lla ei ollut ihan yhtä vankkaa pohjaa ja tappoivat kirjaimellisesti Halojen suosion pala palalta.

Bungie masteroi tietyiltä osin moninpelin jo kakkosen/kolmosen aikoihin, mutta sen jälkeen lähdettiin lisämään ympärille kaikkea uskomattoman turhaa roskaa ja tehtiin jatkuvia suunnitteluvirheitä, jotka tuhosivat hiljalleen moninpelin.

Kolmosen jälkeen peleistä poistettiin Ranked mode ja peli keskittyiä lähinnä social slayeriin. Battle Rifleen oli lisätty myös random sprayta mukaan enemmän, joka korjattiin vasta kun 343 tuli tilalle. Sitten tuli enemmän ja enemmän ajoneuvoja, uniikit moninpelikartat korvattiin tylsän harmailla kenttäeditorin kartoilla, kunnes nelosessa ei jaksettu enää edes yrittää mitään. Suoraan palasia vain yksinpelin kentistä, vailla mitään järkeä.  Reachissa myös lisättiin täysin pelin tasapainon pilaavia kykyjä, joiden korjaamiseen meni aivan liian kauan. Vitosessa tajuttiin viimein, että 60fps on välttämätön fps-peleissä, mutta lisättiin kirsikkana kakun päälle Codeista tuttu sprinttaus mahdollisuus, joka ei toimi ollenkaan Halon suojamekanismin kanssa. Tuossa vaiheessa sarjasta ei ollut enää kiinnostuneet edes uskolliset Halo-jäärät ja kasuaalitkin olivat siirtyneet muihin moninpeleihin kauan sitten.

Vuosia myöhemmin julkaistaan totaalisen persereikään vedetyt Halo 1:n ja 2:n remasterit, joiden huonoutta ei pysty edes ymmärtämään. Onneksi julkaisivat surullisen kuuluisan Master Chief Collectionin, joka ei kirjaimisellisesti toiminut useaan vuoteen ja on edelleenkin melkoinen viritys, jossa pelaajia enää kourallinen.  :lol:

Tai miten tämä uusin tuleva osa? Piti saada julkaisuun uudelle Xboxille, mutta myöhästyi ainakin vuodella hetkeä ennen julkaisupäivää ja näytti muutenkin ihan keskinkertaiselta. Näyttää siis siltä, että eivät ole oppineet yhtään mitään aiemmista vuosista. Odotukset eivät ole kovinkaan korkealla, mutta maksaisin mitä tahansa, että pääsisin vielä kerran pelaamaan kunnollista Halon moninpeli. Alkuperäinen pelimekaniikka on edelleen mielettömän hyvä ja sen tietty hitaus verrattuna moniin adhd-peleihin on ihan parasta.

tallennettu
Vs: Halo Infinite (ja keskustelu Halo-sarjasta yleensä) « Vastaus #2 : 03.02.2021 19:57 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 898 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Voisi sanoa, että kehittäjät yrittävät tehdä "omaa näkemystään" sisällyttämällä peliin erilaisia muista peleistä lainattuja ominaisuuksia, joiden katsotaan olevan essentiaalisia genressä, mutta jotka tuhoavat Halon identiteetin? Näinhän kävi paljon koko FPS-genrelle, kun CoD tuli, kaikkien pelien piti tuntua samalta. Sentään viime aikoina tullut vähän lisää diversiteettiä, mutta toisaalta tuntuu, että nykyisinkin on ahdettava silti aina jotain eri classeja jne.

Kehittäjät ovat siis kadottaneet Halon pelimekaanisen identiteetin ja samalla onnistuivat tietenkin karkottamaan jopa fanit, koska fanit pitivät pelissä eniten nimenomaan raudanlujista mekaniikoista.
tallennettu
Vs: Halo Infinite (ja keskustelu Halo-sarjasta yleensä) « Vastaus #3 : 04.02.2021 10:19 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 523 Basaaripisteet: 0 Profiili Pitäiskö joku ilta tuoda wanhat hyvät ajat takaisin ja pelailla vaikka Halo 2:n (MCC) multiplayeriä Lautalaisten kesken? Jos saadaan vain mukaan tarpeeksi pelaajia. Voisin tehdä Peliseura-alueelle tästä erilisen ketjun, jos löytyy kiinnostusta. Varmaan vaikeampaa nykypäivänä toteuttaa tämä, kun kaikilla erilaiset aikataulut, mutta yrittämisen arvoista kuitenkin.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Halo Infinite (ja keskustelu Halo-sarjasta yleensä) « Vastaus #4 : 05.08.2021 07:08 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 523 Basaaripisteet: 0 Profiili Oletteko nähneet jo moninpelibetan materiaalia? Tai kenties jopa ottaneet siihen osaa? Yleisesti tunnutaan olevan sitä mieltä, että Infiniten moninpeli on kuin "Halo 2/3 steroideissa", joka taitaa olla juuri sitä, mitä yhteisö tältä halusikin.

Ilman gyroa en ihan mitä tahansa moninpeliräiskintää lähtisi pelaamaan, mutta Halo on poikkeustapaus. Kahdesta ensimmäisestä pelistä on niin hyviä muistoja, että ihan sen takia täytyy syksymmällä kokeilla, josko tämä oikeasti olisi fiilikseltään lähellä kahta ensimmäistä Haloa.


« Viimeksi muokattu: 05.08.2021 09:53 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Halo Infinite (ja keskustelu Halo-sarjasta yleensä) « Vastaus #5 : 05.08.2021 11:16 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 501 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Oletteko nähneet jo moninpelibetan materiaalia? Tai kenties jopa ottaneet siihen osaa? Yleisesti tunnutaan olevan sitä mieltä, että Infiniten moninpeli on kuin "Halo 2/3 steroideissa", joka taitaa olla juuri sitä, mitä yhteisö tältä halusikin.

Jonkin verran on tullut katsottua videoita. Tietynlainen paluu juurille on joo huomattavissa, ja ovathan kehittäjät sitä puhuneet yksinpelistäkin. Sarjan moninpelin taso laski siinä Halo 4:n aikaan. Uusi tiimi apinoi vääriä asioita CoDista. Toki CoD:n suosio vei muutenkin pelaajia Halolta, mutta samalla Halo ei enää ihan tuntunut Halolta. Pelailen aina silloin tällöin Master Chief Collectionia netissä, etenkin Halo 2:ta. Nostalgia varmasti vaikuttaa kokemukseen, mutta sellainen tietynlainen yksinkertaisuus vetoaa.

Onko sillä mulle sitten lopulta niin väliä, millainen Halo Infiniten moninpeli on? Tuskin. Ei ole aikaa panostaa niin, että pärjäisi. Katsotaan nyt kuitenkin. Joku hyvä suomalainen peliporukka voisi imaista mukaan peliin ihan eri tavalla. ;D
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Halo Infinite (ja keskustelu Halo-sarjasta yleensä) « Vastaus #6 : 05.08.2021 18:25 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 687 Basaaripisteet: 6 Profiili Toivon totisesti etteivät ryssi tätäkin peliä. Halon voima piilee juuri sen tietynlaisessa yksinkertaisuudessa, mutta loputtoman syvässä tiimipelaamisessa. Toivottavasti unohtavat koko yksinpelin ja panostavat täysillä vain moninpeliin, joka olisi lähellä Halo kakkosen ja kolmosen tyyliä. Kaikki ylimääräinen sonta ympäriltä pois ja pitkästä aikaa uusi kunnollinen fps-moninpeli. Pikaisten striimien perusteella vaikutti oikein lupaavalta.

tallennettu
Vs: Halo Infinite | Haloa Livessä « Vastaus #7 : 04.10.2021 17:32 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 523 Basaaripisteet: 0 Profiili https://www.youtube.com/watch?v=YEaa62uBGa0

8 viikkoa julkaisuun. Hype alkaa saada nyt otetta meikäläisestäkin, sillä aikalailla kaikki kommentit moninpelistä ovat järjestäen pelkästään positiivisia. Voi olla, että ihan oikeasti Haloon palaa se kullanhohtoinen parhaan online-shootterin aura, minkä se omasi 15 vuotta takaperin.

Propsit myös siitä, että Infiniten Battle Passit tulevat olemaan "ikuisia", eli niitä voi grindata niin pitkään kuin haluaa. Battle Royalet elävät FOMOn voimalla, onneksi tässä ei lähdetty ihan samaan suuntaan.

Series X -versio pyörii kuuleman mukaan tällä hetkellä vakaasti 120 freimiä sekunnissa, resoluution ollessa 1080p-1440p.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines