Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 17 18 19 20 21 [22]
Tulostusversio
Aihe: Matkapuhelimet  (Luettu 249570 kertaa)
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #630 : 29.08.2022 15:19 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 172 Basaaripisteet: 0 Profiili

Ei kai sitä sinne juotettu ole?

On se.
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #631 : 29.08.2022 16:21 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Viime aikoina on onneksi alkanut näkymään trendiä tietoturvapäivitysten pidentämisestä myös android puolella. Jos vielä joku päivä joku 4-5 vuoden päivitystakuu olisi standardi. Itseksin vaihdoin applen puolelle kun käytän puhelinta yleensä sen 4-5 vuotta.

Mutta kyllähän tuo tuotteiden heikko laatu ja tuki ärsyttää. Maailma olisi paljon parempi paikka, ja ilmastonmuutoksesta olisi ratkaistu jo iso osa jos tuotteita a, ostetaan ja tuotetaan vain käyttöä varten ja b, niistä pidettäisiin huolta koko elinkaaren ajan.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #632 : 30.08.2022 07:27 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Meinasinkin jo tulla suosittelemaan tuota Zenfone 9:iä Heinzille, mutta hankala on tilanne jos ei IOS tai Android kumpikaan kelpaa.

No siis tässähän oli kyse ajatuksesta korjaus vs. uusi. Jos uusi ei tuo suurempaa hyötyä, silloin kuppi kaatuu korjauksen puolelle.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #633 : 31.08.2022 22:41 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili Näin reilun puolen vuoden käytön jälkeen täytyy valitettavasti yhtyä Heinzin vanhoihin ristiriitaisiin fiiliksiin Zenfone 8:sta. Joskin eri tavoilla. Puhelin tuntuu miltei joka osa-alueella heikennykseltä aiempaan S10e nähden.

Leveydeltään puhelin on pieniin kätösiini optimaalinen, mutta korkeutta alkaa olla jo liikaa. Muutama milli ylimääräistä pystysuunnassa S10e nähden tuntuu konkreettisesti ja negatiivisesti. Takapaneelin materiaaleista ei osaa kommentoida kummankaan osalta, koska puhelin on sujahtanut välittömästi erillisiin suojakuoriin.

Sormenjälkilukija on suorastaan laaduton verrattuna S10e, jossa se oli integroitu virtanäppäimeen. Toimintavarmuus ja -nopeus olivat aivan omassa luokassaa tähän Zenfoneen verrattuna. En ole perehtynyt kuinka muissa puhelimissa kosketysnäytön alla majaileva tunnistus toimii, saati päässyt testaamaan, mutta tämä ei ole kyllä vakuuttanut. Välillä lukee sormen hienosti, välillä ei millään ilveellä, vaikka sama sormi samoissa olosuhteissa käytössä kuin minuutti kaksi aiemmin. Pimeässä huoneessa aiheuttaa myös sokeutumisriskin, koska puhelin valaisee tunnistinkohdan maksimikirkkaudelle. Jos kokemus vastaa yleisellä tasolla nykyaikaisia sormenjälkilukijoita, niin olen valmis tuomitsemaan tämän kehityksen paskaksi innovaatioksi.

Yleinen käytettävyys on myös tuntunut bugisemmalta kuin S10e. Käytössä taitaa olla pykälän uudempi Android-versio enkä tiedä tarkalleen Asuksen omista muokkauksista, joten tarkkaa syyllistä on vaikea nimetä. Arkikäytössä en kuitenkaan muista mitään ongelmia kohdaneeni S10e kanssa.

Zenfonen kanssa konkreettisin ärsytys tulee oikeastaan kaikkien videoiden kanssa. Käytännössä aina videoiden ensimmäinen pysäytys ei toimi oikein, vaan video jatkuu automaattisesti muutaman sekunnin kuluttua. Vasta seuraava pause toimii oikein. Vika myös toistuu, jos esimerkiksi Youtubessa menee kelaamaan videota 5 sekuntia taaksepäin ja koittaa keskeyttää videon uudestaan. ERITTÄIN ärsyttävä "ominaisuus".

Pienempiä ongelmia on ollut alarivin toimintanäppäinten katoaminen (ruudun sammutus ja uudelleen avaaminen on korjannut), kameran hitaus ja toimintavarmuus (kuvien prosessointi on hidasta ja välillä kuva on jäänyt kokonaan ottamatta / tapahtumatta) ja videoiden mini-ikkunassa (picture-in-picture) ajaminen. En tiedä onko tuoreempi Android tuonut videoihin muutosta vai onko tämä kiinni Asuksesta, mutta erot S10e verrattuna ovat rasittavia. Videoikkunan kokoa ei voi enää muuttaa ja sitä liikutellessa puhelimen alareunaan tulee valtava X-alue, jolla video on helppo vahingossa sulkea. "Vääränlainen" mini-ikkunan sulkeminen saattaa myös välillä rikkoa koko Youtuben (Vanced) sovelluksen, jolloin appi pitää sulkea manuaalisesti ja toistettu video hakea takaisin katseluhistoriasta. Twitch sen sijaan meinaa helposti jumittaa koko puhelimen tuota ominaisuutta käyttäessä.

Onneksi tästä harmituksesta ei ole tarvinnut itse konkreettisesti maksaa, vaan sekä puhelin että liittymä tulee työpaikan kautta yhdellä inhimillisellä verotukseen 20 eurolla vaikuttavalla puhelinedulla. Silti useamman kerran on tullut fiilis, että olisiko pitänyt ottaa vain uusi S10e edellisen tilalle, vaikka olikin tuolloin jo yli 2 vuotta vanha malli.

Olisipa inhimillisen kokoisten puhelinten saralla valikoimaa. Vaan ei. Ilmeisesti S10e ei myynyt tarpeeksi, kun Samsungkaan ei enää tuoreempien lippulaivojen kanssa tuonut vastaavaa hieman pienempää mallia markkinoille. Valmistajilla tuntuu olevan joku pakottava tarve tehdä aina vain pidempiä puhelimia. Patonkimallia odotellessa...
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #634 : 01.09.2022 08:57 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Toi sormentunnistimen kirkkaus on tosiaan myös erikoinen yksityiskohta. Se on ihan helvetin kirkas. Hieno skenaario on jos aamulla puoliunessa aukaiset pimeässä huoneessa lukituksen ja sormi on vähän vinossa tunnistimessa, tunnistimesta tuleva valko porautuu silmiin niin että tuntuu että joku iskisi piikillä silmiin. Sen jälkeen ei oikein tiedä heräsikö vai lähtikö taju. Elämän pieniä suuria kokemuksia. Zenfone9 on laittanut tunnistimen puhelimen laitaan, jota kyllä kaipaa Sony ajoilta.

Toi kameran hitaus on myös yksi, joka ihan unohtui kun lopulta käytän sitä aika harvoin. Esim. liikkuvan kuvan nappaaminen vaatii oikeasti taitoa, koska kun otat kuvan, ruutu jähmettyy, mutta kamera ottaa kuvaa taustalla vielä. Eli se ei jähmety kuvan prosessoinnista, vaan siitä että kamera ottaa kuvaa. Ja siis ymmärrän että kamera toimii näin, mutta kun kamera on normaalia hitaampi, liikkuvaa kohdetta pitää seurata ns. sokkona aika pitkään.

Noita kaikkia bugeja en ole kohdannut. Toisto tms. toiminnot muuten toimii ok ja puhelin ei ole tainnut tiltata kertaakaan omassa käytössä. Eli sinänsä puhelin on kyllä ollut vakaa, siinä on vain asioita jotka on toteutettu huonosti tai kuin halpispuhelimissa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #635 : 19.09.2022 12:05 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Nyt tulikin huollolta vastaus että äänensäätönappi on jotenkin rungossa kiinni, joten sitä ei saa irti ilman kunnon säätöä. Eli uusi puhelin kuitenkin. Kun valikoima on niin paskaa kalliimmissakin niin voisi ottaa suosiolla jonkin halvemman. Testata kuinka kauan sellasta moloa kestää. Ja kun on halpa niin voi heittää surutta kirjaimellisesti seinää jos/kun alkaa kyrsimään. Voisi senkin unelman toteuttaa samalla.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #636 : 11.10.2022 23:27 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Nyt on Zenfone 8:n kanssa taistelu luovutettu. Tilalle tuli Sony Xperia 10 IV. Eli Sonyn peruslaite. Olin jo valmis maksamaan 499€ kun vaihtoehdot vain oli niin paskaa ja aloin kyllästymään miettimiseen samalla kun Asus ei voin toiminut. Kaikissa 2v android tuki ja 3v tietoturvaa, tai sitten puhelin on paska käyttää (Samsung tai Apple), tai sitten puhelin on helvetin iso.

Joten päätin että ostan halvahkon puhelimen ja katson parin vuoden päästä uudestaan. Mutta kävi ihan mieletön säkä, enkä ehtinyt käymään vloppuna liikkeessä. Joten talsin maanantaina DNAn liikkeeseen ja puhelin oli 349€ pinkit päivät tarjouksessa, joka oli alkanut maanantaina. Otin puhelimen mukaan samantien. Pistäkää merkille, 6kk sisään tapahtuu jotain mikä vähintäänkin pilaa meikäläisen talouden. Nyt tuli putkeen kaksi tarjousta ihan säkällä (TV ja tämä). Ei nyt TK:n tasolla olla, mutta meikäläiselle ollaan ihan eri universumissa. Ja se on pakko tasottua jossain vaiheessa.

Mutta itse puhelin. Kyllähän sen hinnan näkee. Onneksi en maksanut tästä 500€:a. Näytön huomaa luonnollisesti ensimmäisenä. Ei se nyt huono ole, mutta haaleahko. Väreissä ei ole "iskua" niin kuin paremmissa näytöissä. Lisäksi liike luonnollisesti ei tunnu ihan niin sulavalta kuin aikaisempi 90-120Hz näytöllä. Mutta tähän tottui aika nopeasti.
Kosketukseen reagoiminen ei ole ihan niin "vikkelä" kuin niissä mitä on aikaisemmin käyttänyt. Ei se nyt hidas ole, mutta hiukan tahmean tms. oloinen. Tämä nyt ei tosin ole mikään suuri ongelma tai mitenkään edes deal breaker. Vain asia jonka huomaa.
Suorituskykyeronkin huomaa. Peruskäyttössä kaikki sujuu ihan ok, mutta jos alkaa lisäämään hiukan vauhtia sormenliikkeisiin ja alkaa aukaisemaan enemmän tavaraa, tökkiminen alkaa. Ei tätäkään peruskäytössä varsinaisesti huomaa, mutta jossain tilanteissa kyllä. Varsinkin jos esim. päivityksiä hyrrää taustalla.

Kauheasti en ole vielä käyttänyt, joten en nyt suuremmin tuomitse tai kehu, mutta ensivaikutelma on ihan ok. Oikeastaan sitä mitä odotinkin. Peruspuhelin, aika "mauton ja hujuton". Sen tosin sanon että Sonyn tyyliä oli hiukan ikävä :) Sormenjälkitunnistin sivussa, useampi kello vaihtoehto (yllättävän piristävää), jämäkän tuntuinen varsinkin peruspuhelimeksi ja yllättävän kompakti vaikka pituutta löytyy. En siltikään ole pitkän näytön fani. Edelleen ihmettelen mikä helvetti saisi valmistajat tajuamaan että peukalo on ruudun alalaidassa, eikä ylälaidassa. Tässäkin pitkä näyttö ja silti suurin osatoiminnoista on ylälaidassa. Aivan käsittämätön aivopieru kautta linjan miljardien arvoiselta bisnekseltä. Ei voi ymmärtää missä kuplassa suunnitelijoiden päät on.


« Viimeksi muokattu: 12.10.2022 08:59 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #637 : 19.10.2022 09:43 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Ollu viikon nyt Xperia 10 IV käytössä ja muutama asia on kirkastunut.

Näyttö todellakin on hintansa tasoinen. Hyvittavin asia on näytön "Original" ja "Standard" modet. Käytännössä ne tuntuvat vain vaihtavan valkotasapainoa :) Tai tuntuu että saan saman efektin säätämällä sitä. Ei siis mitään iloa.

Kosketus näyttö on edelleen hiukan tahmea. Kun käyttää taaksepäin pyyhkäisyä näytönreunalta, se välillä ottaa sen, välillä ottaakin toiminnon joka sattuu olemaan siinä kohdassa ruutua ja välillä ei tee mitään. Voi olla että en nyt vai ole vielä kuitenkaan sisäistänyt minkälaisen kosketuksen se vaatii, koska kun pyyhkäysyyn keskittyy, se tuntuu toimivan paremmin. Sama juttu on tosin muussakin pyyhkäisyssä, eli kun menen toiseen ruutuun, näyttö vain nykäisee, eikä siirry. Eli voi olla että en nyt käytä tarpeeksi pitkiä pyyhkäisyjä tms.

Pieni ärsyttävyys on myös että en löytänyt asetusta jolla työpäydät kiertää ympäri. Asuksessa sai niin että Home Screeniin pääsi viimeiseltä Screeniltä. Eli työpydät ns. kiersivät ympäri. Tässä ei sitä ominaisuutta tunnu olevan. Mikä on hiukan erikoista. Luulin että se on Androidin ominaisuus mutta ei kai sitten. Tai sitten toiminnallisuuden päälle laitto on jossain valikkojen syövereissä. Lisäksi en saa home screenin vasemmalle puolelle uutta typöytää, eli meikäläisen vakio, 3 työpöytää, on hiukan epäkäytännöllinen. Toki se on vain yksi pyyhkäysy lisää, mutta hiukan ärsyttävää silti :lol:

Näytön koosta tulee vielä sellainen että jotkut sovelluksista skaalaa itsensä hiukan ohi näytöstä. Tai no, yksi sovellus: Nordnet. Voisin kuvitella että koskisi joitain muitakin. Mutta Nordnetin kanssa usein alareunasta leikkaantuu osa näkymästä pois, kun kuva on skaalattu ruudun yli. Mikä on hiukan outoa, kun näyttö on pidempi kuin ns. standardi. Esim. oman seurantalistan viimeinen osakkeen tiedot ei näy. Näen mikä osake on, mutta sen alla olevat hinta ja historiatiedot ei näy. Sama tilanne on vaihtelevasti ns. alavalikon kanssa. Siitä näkyy vain nappien yläreuna. Niitä pystyy vielä painamaan, eli sovellus ei ole käyttökelvoton, mutta tarkasti pitää painaa. Tämään ei tapahdu joka kerta, mutta päivittäin satunnaisesti.

Mutta yksi omnaisuus on huima. Siis mahtava. Joka oikeastaan inspiroi kirjoittamaan kokemuksia. Akkukesto. Se oikeasti kestää. Asuksen kanssa sai aina vähän seurailla sitä että akku kesti koko päivän ja varsinkin jos oli GPS päällä akku ei varmasti kestänyt koko päivää, kun puhelinta tulee näprättyä muutenkin. Xperia 10 IV:ssä ei sitä ongelmaa ole. Oltiin tuossa vajaan parin vuorokauden reissulla juuri, eli lähdettiin maanantai aamuna ja tultiin tiistai-iltana takaisin. Olin ladannut akun täyteen edellisenä yönä ja käytin puhelinta pieneen selailuun aamulla ja sen jälkeen matkalla puhelin oli jos ei kovassa niin vakituisessa käytössä. Radio streamausta auton audio järjestelmään volume täysillä (n. 5h yhteensä), GPS:n käyttöä satunnaisesti matkan aikana, istahtaessa uutisten selailua ja satunnaisesti asioiden selvittelyä, illalla ja aamulla kakaroiden tabletteihin netti hotspotin kautta, samalla kun itse selailin youtubea kuulokkeet päässä ja seuraavana päivänä samat aktiviteetit toiseen kertaan ja lippujen ostoa jne. Pari kertaa taisin soittaakkin ja lähetin viestejä. Tiistai-iltana kun pääsi takaisin, akkua oli 16% jäljellä. Tämä olisi varmasti riittänyt vielä koko illan perusjuttuihin, mutta pistin samantien lataukseen. Eli pitkälti kaksi vuorokautta suht aktiivisella käytöllä. Edes edellinen Sonyn Compact (oliko ZX1 vai 2) ei päässyt tälläiseen akkukestoon. Todellakin kehumisen arvoinen saavutus. Ei varmasti tarvitse pelätä että akku loppuu kesken päivän, todennäköisesti kestää seuraavallekkin päivälle.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Matkapuhelimet « Vastaus #638 : 19.10.2022 10:24 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Lisäksi en saa home screenin vasemmalle puolelle uutta typöytää, eli meikäläisen vakio, 3 työpöytää, on hiukan epäkäytännöllinen.

Hetkinen. Eli kotinäyttöjen luonti- ja muokkausnäkymässäkö ei toimi se, että pitkällä painalluksella "nappaa kiinni" haluamastaan näytöstä ja siirtää toiseen kohtaan näyttörivistössä?
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Matkapuhelimet « Vastaus #639 : 19.10.2022 11:55 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Lisäksi en saa home screenin vasemmalle puolelle uutta typöytää, eli meikäläisen vakio, 3 työpöytää, on hiukan epäkäytännöllinen.

Hetkinen. Eli kotinäyttöjen luonti- ja muokkausnäkymässäkö ei toimi se, että pitkällä painalluksella "nappaa kiinni" haluamastaan näytöstä ja siirtää toiseen kohtaan näyttörivistössä?
Ei toimi.

Näytön muokkaus työkalu on käytännössä hävinnyt. Pitkällä painalluksella saat vain valikon jossa on Home Screen, Wallpaper ja Widgets valikot. Ja Home Screenin alla ei ole mitään hyödyllistä. Eli en löydä mistä voisin esim. muokata "kuvakeruudukon" tiheyttä tai esim. animaatiota jolla työpöydät vaihtuvat. Uusia työpöytiä saat kun siirrät kuvakkeen reunalle niin se tekee uuden työpöydän jolle voit siirtää kuvakkeen. Erikoinen Sony ominaisuus. Tai ainakin Asuksessa näitä pystyi muokkaamaan entiseen malliin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Matkapuhelimet « Vastaus #640 : 19.10.2022 16:00 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Ei toimi.

Näytön muokkaus työkalu on käytännössä hävinnyt. Pitkällä painalluksella saat vain valikon jossa on Home Screen, Wallpaper ja Widgets valikot. Ja Home Screenin alla ei ole mitään hyödyllistä. Eli en löydä mistä voisin esim. muokata "kuvakeruudukon" tiheyttä tai esim. animaatiota jolla työpöydät vaihtuvat. Uusia työpöytiä saat kun siirrät kuvakkeen reunalle niin se tekee uuden työpöydän jolle voit siirtää kuvakkeen. Erikoinen Sony ominaisuus. Tai ainakin Asuksessa näitä pystyi muokkaamaan entiseen malliin.

Tämä ahdisti niin paljon, että piti käyttää ihan hetki asian googlaamiseen. :D Vaikea tietysti sanoa varmasti, kun ei puhelinta ole käsillä, mutta piru vie, saatat olla oikeassa. Ainakin tuon mainitsemasi pitkän painalluksen valikon näin videolla, ja se oli kyllä pettymys. Jossain ohjeessa oli maininta myös mahdollisuudesta pitkällä painalluksella luoda uusi kotinäyttö ilman tuota sovelluksen laitaan raahaamista, mutta siinä oli sitten disclamerina malleja, joilla ko. optio ei toimi, ja 10-sarjalaiset oli mainittu niissä. Joten rip, I guess.

Varmistan nyt vielä, että myöskään "ulospäin zoomaaminen" eli sormien yhteen nipistäminen kotinäytöllä ei vissiin avaa sellaista ylemmän tason näkymää, jossa voisi kotinäyttöjä liikutella?

Jos/kun näin on, niin aivan käsittämätöntä ja itselle olisi välitön deal breaker. Tuo kotinäyttöjen järjestely vapaasti on varmaan ensimmäinen ominaisuus, joka Androidiin on ikinä koodattu, ja omissa laitteissa on aina ollut kamat hyvin spesifissä järjestyksessä pääkotinäytön molemmin puolin.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #641 : 20.10.2022 07:15 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Kai kuitenkin itse home screenin voi vaihtaa? Eli jos raahaaminen ei onnistu niin saako keskimmäisen näytön kotinäytöksi klikkaamalla muokkausnäkymässä "mökki"-ikonia?
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #642 : 20.10.2022 13:02 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Ei toimi nipistäminen enkä ainakaan vielä ole löytänyt toimintoa jolla voisi muuttaa Home screenin. Eli Home screenin ominaisuudet on rampautettu aika pahasti. Tiedä sitten onko tämä vain 10 mallien ominaisuus (halvin) vai onko 5 ja 1 malleissakin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #643 : 20.10.2022 16:57 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili Nova Launcher käyttöön, niin muokkausmahdollisuuksia riittää enemmän kuin tarpeeksi.
tallennettu
Re: Matkapuhelimet « Vastaus #644 : 20.10.2022 17:59 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Android 12:ssa ilmeisesti poistettu tuo ominaisuus. Tosiaan 3rd party launcherilla pääsee muokkailemaan niin paljon kun jaksaa.
Play-Asia
tallennettu
Re: Matkapuhelimet « Vastaus #645 : 21.10.2022 00:22 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili No kylläpä on aikoihin eletty.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #646 : 21.10.2022 11:33 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Ai se on ihan Android 12 ominaisuus :lol: Ei sillä että se itselle olisi mikään deal braker, mutta onhan taas aika käsittämättömän lyhyt katseista perseilyä. Uskomatonta kuinka tuntuu koko ajan vahvemmin että kaikille UI suunnittelijoille pitäisi antaa nykypäivänä potkut. Idiootteja lähes joka firmassa.

Muutenkin tuo Android 12 käyttöliittymä on surkein päivitys ikinä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #647 : 21.10.2022 18:14 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ai se on ihan Android 12 ominaisuus :lol: Ei sillä että se itselle olisi mikään deal braker, mutta onhan taas aika käsittämättömän lyhyt katseista perseilyä. Uskomatonta kuinka tuntuu koko ajan vahvemmin että kaikille UI suunnittelijoille pitäisi antaa nykypäivänä potkut. Idiootteja lähes joka firmassa.

Muutenkin tuo Android 12 käyttöliittymä on surkein päivitys ikinä.

Tästä 100% samaa mieltä, mutta toisaalta kuka käski jutkuilla ja säästää ostamalla halvemman version. Tarjolla oli kumminkin lippulaivaakin. Karma kosti.

Paskaankin silti tottuu ja kohta sitä ei edes huomaa. Ihminen on sopeutuvainen, molempiin suuntiin. Nyt jos pitäisi downgradeta 120hz näytöstä alaspäin niin itku kurkussa sen tekisin.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #648 : 22.10.2022 12:04 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Tässähän oli kyse siitä että nuo on Android 12 perusominaisuuksia. Ei siitä että olisin ostanut halvan puhelimen. Ja siis hyväksyn sen kyllä että tämän hintaisessa puhelimessa ominaisuudet on mitä on ja kuten sanoin, Android 12 rampautuksetkaan ei ole meikäläiselle deal brakereitä. About 2-4 kertaa kalliimman Applen tosin on. Mutta puhelimien UI kehitys ja innovaatio on aivan perseestä hinnasta riippumatta. Voi se toki karmaa silti olla jostain muusta universumin oikusta, mutta Android 12 perusominaisuudet ei ole piheydestä kiinni.


EDIT: Nykyään tulee muuten tehtyä väähn periaatteellisiakin ostoksia. Esim. tämä puhelimen osto. Asus Zenfone 9 olisi varmaan parempi käyttöliittymältään, mutta en vain voi suostua maksamaan puhelimesta 800-900€ kun softa tuki on 2v ja tietoturvatuki 3v. Laiteelle joka on käytännössä henkilökortti verkossa. Ja kun nykypäivänä vielä yritetään vähentää elektroniikka jätettä ja tehdä laitteista huollettavia, niin sitten perseillään näin. Ja edelleen, tiedän että tämä on kiinni enemmän Googlesta kuin valmistajista, mutta silti asia pitäisi korjata. Ja siihen asti meikä ei (enää) lippulaivamalleja osta.

Ja Samsung on muuten paskaa.


« Viimeksi muokattu: 22.10.2022 12:51 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #649 : 30.10.2022 13:02 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Ai saatana. Puhelin tippu ensimmäistä kertaa ja meni täydellisesti näyttö alaspäin asfaltille. Näyttö ihan päreiksi :lol: Kuvasta ei näy kuin osa ja sekin vilkkuu vihreän raidallisena. Kosketus näyttö tuntuu toimivan sentään, mutta eihän puhelimella oikein enää mitään tee. Aika helposti kyllä meni, olin autoon menossa ja vetämässä ovea kiinni, niin lipesi kädestä. Eli tippui oven kahvan korkeudelta, ei siis mieletön korkeus. Isku vaan taisi olla täydellisen suora näyttöön kun osunu edes pienessä kulmassa.

Asus kesti vuoden, tämä kesti 10 päivää :lol: En edes muista onko koskaan menny tippumalla näyttö rikki. Puhelin on kyllä tippunut vaikka kuinka monta kertaa, mutta aina puhelin on sen kestänyt. Tässä sen hinnan ilmeisesti huomaa :rollaus: No, olin kaukaa viisas ja otin kuukauden ilmaisen täyden turvatakuun DNA:lta ;D Vähän nosti kulmakarvoja kun näytön hajoamisella on 45€:n omavastuu kun on "täysiturvatakuu". Mutta taitaa se silti jonkun kympin halvempi olla kuin itse liikkeeseen vienti.
Täytyy lukea vielä ehdot tarkemmin, jos ei korvaa kuin yhden näytön vuodessa tms. niin ei kannata jatkaa takuuta :)


« Viimeksi muokattu: 30.10.2022 13:10 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #650 : 30.10.2022 17:14 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Vanha Lumia 920 tippui kulma edellä betoniin, kulma painui ruttuun mutta muuten kesti ehjänä. Honor 8 tipahti samalla lailla ja näyttö päreiksi. Nykyisellä luurilla en ole vielä koettanut onneani.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #651 : 01.11.2022 19:03 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Nyt tulee kovaa avautumista. Vittu että puhelinvalmistajat on idiootteja. Pallon typerintä porukkaa. Nyt kun kävi niin että DNAn "täystakuu" ei halua korjata puhelinta vaan antaa uuden. Ihan fine, mutta kun näyttö on pimeä, ja kosketusnäyttö osin paskana, niin en saa puhelimesta mitään ulos. Pienimmästä päästä on valokuvat ja esim. ouran data, mutta sitten kun aletaan puhumaan MFA:sta nousee Ron Jeremyn kalu otsaan. En saa siirrettyä niitä toiselle laitteelle millään. Siis voi vittu mitä paskaa. Kehittäjät eivät oikeasti ole keksineet mitään turvallista tapaa ottaa dataa ulos muuten kuin nappaamalla ruudulta näppäilyä. Ja näille maksetaan rahaa tälläisistä aivopieruista. Vittu jos puhelinta ei tarvisi nykyään ihan peruselämisessä päivittäin, en ostaisi saatana yhtäkään tälläistä kuplassa elävän idiootin suunnittelmaa paskaa.

Täytyy vielä kinuta korjausta kun en vain saa dataa ulos, mutta todennäköisesti jos haluan datan ulos, se on omakustannekorjaus. Ja puhelimen hintaan nähden liikutaan varmasti naurettavissa summissa, kun julkaisu tapahtui kesäkuussa. Perfect.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #652 : 01.11.2022 19:19 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Nyt on pakko kysyä, että mikä MFA?
Ja kai nykyään oletetaan, että kaikki mahdollinen synkataan aina ja automaattisesti pilveen.
Mulla on edelleen käytössä vuoden 2012 nokian 808 joten sanomattakin selvää ettei mua nämä nyky sovellus/pilvi/sovellus/kaikki yhdessä paskeet pahemmin kiinnosta.
Prismassakin kysellään aina s-bonus korttia jota ei ole ja vaikka olisi niin mitä vitun iloa siitä on kun osa tarjouksista on jonkun vitun sovelluksen takana.
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #653 : 01.11.2022 21:28 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili MFA=Multi Factor Authentication. Eli tässä tapauksessa Googlen Authenticator josta tarvin koodin joka kerta kun yritän kirjautua useisiin palveluihin. Turvaominaisuus jolloin joka suojaa tärkeimmät palvelut niin, että kukaan ei pääse kirjautumaan niihin pelkällä salasanalla jos sen sattuisi jostain arvaamaan.

Autentikaattoreita ei usein sykata pilveen koska se on monessa tilanteessa hiukan "no no". Esim. yritykset tuskin siihen suostuisi. Tosin esim. MS:n autentikaattori taisi tarjota mahdollisuutta heittää backupit iCloudiin. Androidista en ole varma. Google Authenticator ei anna tähän edes mahdollisuutta.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #654 : 01.11.2022 22:05 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Vanhalla luuri piuhalla kiinni koneeseen tyylillä ei saa enää mitään ulos?

E:eipä tietenkään ilman että saat näpyteltyä avauskoodia puhelimeen.


« Viimeksi muokattu: 01.11.2022 22:11 kirjoittanut Vin »
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Re: Matkapuhelimet « Vastaus #655 : 02.11.2022 00:16 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Mulla on käynyt parikin aika huvittavaa puhelimen hajoamista Mission Impossible -tason pelastusoperaatioilla vuosien varrella, ja esim. nettipankin ja Authenticatorin kikkailu hajonneesta luurista on tuttua hommaa.

Mikäli tilanne on edelleen se, että näytön kosketuspuoli toimii, mutta vain kuva ei näy, niin saatko HDMI-adapterilla ajettua kuvaa telkkuun tai johonkin muuhun näyttöön? Yhden vaihto-operaation olen itse tehnyt aikanaan näin, kun puolet näytöstä oli pimeänä eikä esim. Nordean koodien naputtelu ns. sokkona onnistunut. Telkkarin avulla approxioimalla sain homman kuitenkin maaliin.  :lol:
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #656 : 02.11.2022 08:28 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Yritin liittää näyttää HDMI --> USB-C adapterilla puhelinta näyttöön, mutta ei onnistunut. Saan puhelimen kyllä auki, koska sormenjälkitunnistus toimii ja kosketusnäyttökin sen verran että voin heittää kuvion jos on tarpeen (värähtelyn perusteella saan oikean kuvion sisään). Mutta kaikki muut valinnat on ihan arpaa kun näyttö on musta ja kosketusnäyttö ei toimi kuin about puoleen väliin ruutua, niin yläreunan valintoja ei pääse painamaan. Ja kun tämän erinomaisen suunnittelun vuoksi kaikki valinnat on useimmiten yläreunassa, niin... That's it.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #657 : 02.11.2022 11:28 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Kävin kysymässä näytön vaihtoa: 350€ :lol: Saan uuden puhelimen samaan hintaan. Ilmankos täystakuukin sanoi että "me ei noita korjata, saat uuden."

« Viimeksi muokattu: 02.11.2022 11:46 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Matkapuhelimet « Vastaus #658 : 30.01.2023 21:49 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Melkein voisin sanoa kuinka tämä muutama päivä sitten tehty video sai aikaan nostalgisia muistoja, mutta mulla on edelleen tuo 808 käytössä ja se toimii mulla puhelimena, mp3 soittimena ja mä nauhoitan sillä myös puheet peliarvostelu videoihini  8)
Tämä on kuitenkin hyvä muistutus siitä kuinka paljon nokia oli aikaansa edellä mitä luurien kameraan tulee.

https://www.youtube.com/watch?v=AUJFAx9rsVc
tallennettu
Sivuja: 1 ... 17 18 19 20 21 [22]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines