Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 26
Tulostusversio
Aihe: Apple  (Luettu 276388 kertaa)
Vs: Apple « Vastaus #360 : 04.12.2011 10:39 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Apple siis väittää omistavansa suorakaiteen, mustan värin ja pyöristetyt kulmat. Meneekö nää väitteet ja vaatimukset oikeesti läpi joissakin tuomioistuimissa? Ja mikä ihme toi käyttöliittymän sekavoittaminen oikein meinaa? Ei vain voi käsittää.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #361 : 14.01.2012 11:43 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Applen käyttiksissä on näköjään tärkeää, että ne asentaa ns. puhtaasti.

Kerronpa tarinan. Ostin syksyllä tälläisen uuden i5 iMacin. Se tuli jostain syystä vielä Snow Leopard -käyttöjärjestelmä esiasennettuna. Kuitenkin kun olin ostanut iMacin Lionin julkaisun jälkeen, sain ladata sen koneen sarjanumeroa vastaan ilmaiseksi. Laitoin jellonan lataukseen ja asensin sen Snow Leon päälle, enkä siis tehnyt kovalevyn formatointia.

Lionin saa asentaa viiteen koneeseen maksutta, joten iskin sen myös 2007 ostamaani valkoiseen Core 2 Duo -MacBookiin. Tälle koneelle tein täydellisen kovalevyn formatoinnin ennen Lionin asentamista. Olin aidosti hämmästynyt miten hyvin Lion pyörähti vuosia vanhalla raudalla. Sormieleet toki jäävät kokematta vanhan mallisella touch padilla, mutta muuten käyttis toimii tuossa koneessa varsin hyvin, kunhan ei tavoittele kuuta taivaalta Final Cut Proiden sun muiden kanssa.

Okei, takaisin iMaciin. Tehoero MacBookiin on toki todella iso ja se näkyi hyvin alusta asti. Kuitenkin, muutaman kuukauden jälkeen alkoi tuntumaan, että jokin on vinossa. Kone mietti uusia ikkunoita avatessa hieman liian kauan, käynnistyi hieman liian pitkään ja niin edelleen. Perstuntumalta ei ollut niin nopea kuin olisi voinut olla. Kävin liikkeessä testaamassa samanlaista iMacia, jossa oli 4 gigaa vähemmän muistia, ja se tuntui tosiaan nopeammalta kuin kotonani! Vähemmän ohjelmiahan siihen oli asennettu, mutta en usko niiden vaikuttavan niin paljoa.

Viimeinen niitti oli, kun tein käynnistystestin iMacille ja Macbookille. Yli neljä vuotta vanha MacBook käynnistyi 2 gigan muistilla ja 1,83 Ghz:in C2D-prossulla NOPEAMMIN kuin 8 gigan muistivarantoinen ja neljällä ytimellä varusteltu 2,5 GhZ:N i5 iMac!  Jotain todella on pielessä.

Eilen päätin varmuuskopioida ulkoiselle kaiken tarpeellisen ja tehdä puhtaan asennuksen iMaciin. Kannatti.

Tehtyäni ohjelmien takaisin asennuksen, tuntuu kone selvästi sutjakammalta kuin aiemmin. Käynnistyksestä putosi varmaan yli kymmenen sekuntia heittämällä. Vaikutus on suurempi kuin olisin uskonut.

Snow Leo --> Lion siirros on aiheuttanut monille päänvaivaa. Uskon, että useammassa tapauksessa kyse on siitä, että uusi käyttis on asennettu suoraan vanhan päälle.

Selvä peli. 10.8:n asennan puhtaalle levylle enkä Lionin päälle. Helpoin tie on ikävä kyllä harvoin se paras.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #362 : 14.01.2012 13:04 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Teoriassa Mac OS X:ää ei tarvitse asentaa puhtaalle levylle, koska sen asennus poistaa koko käyttöjärjestelmän levyltä muutenkin ja asentaa uuden tilalle. Eli mitään Windowsista tuttua päälle asentamista ei tapahdu vaan Mac OS X asentuu periaatteessa tyhjälle levylle (mutta asetukset, käyttäjän tiedot ja sovellukset säästyy). Mac OS X:n asentaja tosin saattaa säästää koneelle asennettujen ohjelmien tiedostoja, mitkä saattaa sotkea konetta. Mutta kyseisten tiedostojen poistaminen rikkoisi ko. sovelluksen, joten tiedostot on parempi säästää.

Mutta veikkaisin, että noista Epin iMacin hidasteluista olisi selvinnyt Mac OS X:n uudelleen asennuksella (ilman levyn tyhjentämistä) tai manuaalisella askartelemisella. Ehkä siinä oli jotkut välimuistit (caches) menny solmuun ja ne aiheutti hidastelua.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #363 : 14.01.2012 13:09 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Mutta veikkaisin, että noista Epin iMacin hidasteluista olisi selvinnyt Mac OS X:n uudelleen asennuksella (ilman levyn tyhjentämistä) tai manuaalisella askartelemisella. Ehkä siinä oli jotkut välimuistit (caches) menny solmuun ja ne aiheutti hidastelua.

Saattaa hyvinkin olla näin. Puhdas asennus antoi kuitenkin täydellisen mielenrauhan eikä mitään jäänyt takaraivoon koputtelemaan. Ja kun ei ole niin mahdottomasti varmuuskopioitavaa/ohjelmia, niin tuollaisen operaation tekeminen oli suht vaivatonta.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #364 : 14.01.2012 17:31 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Tekeekös Macin täydellinen poisto / levyn tyhjennys myös levyn eheytyksen? Voisin kuvitella näin. Töissä olen huomannut että Windows on aika onneton edelleen tuon pirstaloitumisen suhteen. En tosin tiedä onko tämä Macin ongelma.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #365 : 15.01.2012 14:05 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tekeekös Macin täydellinen poisto / levyn tyhjennys myös levyn eheytyksen? Voisin kuvitella näin. Töissä olen huomannut että Windows on aika onneton edelleen tuon pirstaloitumisen suhteen. En tosin tiedä onko tämä Macin ongelma.
Periaatteessa levyneheytys on turhaa Mac OS X:ssä, eikä sen mukana edes tule mitään levyneheytystyökalua. Mac OS X pitää alle 20Mt tiedostot kasassa automaattisesti, eli lähes tulkoon kaikki tiedostot. Ongelmia saattaa tulla vastaan, jos levy on liian täynnä tai jos editoi paljon videotiedostoja (tai muita suuria tiedostoja).

Mutta varmuuskopiointi ja sen jälkeen levy sileäksi ja palautus varmuuskopiosta hoitaa levyneheytyksen tehokkaasti.
tallennettu
Re: Apple « Vastaus #366 : 18.01.2012 13:48 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Nyt se totuus on tullut Applen perustajaltakin: iPhone on pinnallisille avuttomille apinoille.

Lainaus
Applen toinen perustaja Steve Wozniak (kuvassa) haikailee joitain Android-puhelinten ominaisuuksia iPhoneensa.

Wozniak kertoo Daily Beastin haastattelussa iPhonen olevan hänen ykköspuhelimensa.

”Rakastan sen kauneutta, mutta toivon, että se osaisi saman kuin Android”, Wozniak toteaa. Hän kaipaa iPhoneen Googlen Androidin tasoisia äänikomento- ja navigointisovelluksia.

Wozniakin mukaan Android-laitteet eivät ole yhtä helppokäyttöisiä kuin iPhone, mutta tarjoavat enemmän mahdollisuuksia.

”Jos näet vähän vaivaa ja opettelet ymmärtämään sitä [Android], niin valitettavasti on todettava, että se tarjoaa joillain tavoin enemmän”, Wozniak vertaa Android-puhelimia iPhoneen.

MikroPC.net
Play-Asia
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #367 : 18.01.2012 14:07 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tuo ei ole oikeastaan kovinkaan yllättävää. Jobsin elämänkerrasta selvisi, että Applen alkuaikoina Jobs ja Wozniak kävivät kiihkeää mielipiteiden vaihtoa aiheesta "avoin vs. suljettu". Wozniak kannatti avoimempaa mallia ja olisi halunnut antaa käyttäjille suuremman vapauden muokata Apple-laitteiden sisuksia. Jobs taas tahtoi sinetöidä ne "tavallisilta tallaajilta".

Tässä valossa ei siis ole yllättävää, että toinen Steve ei ole Android-vihaaja.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Re: Apple « Vastaus #368 : 18.01.2012 14:37 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Nyt se totuus on tullut Applen perustajaltakin: iPhone on pinnallisille avuttomille apinoille.
Nyt se totuus on tullut Applen perustajaltakin: "Apple’s iPhone is the best overall smartphone"

The Daily Beast


:P
tallennettu
Re: Apple « Vastaus #369 : 18.01.2012 14:59 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Koska suurin osa maailmasta on pinnallisia avuttomia apinoita.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Apple « Vastaus #370 : 18.01.2012 15:01 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Koska suurin osa maailmasta on pinnallisia avuttomia apinoita.

Varo, ettet itse lukeudu ihmisen määritelmään.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Re: Apple « Vastaus #371 : 18.01.2012 15:05 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Koska suurin osa maailmasta on pinnallisia avuttomia apinoita.
Eli sinun mielestä Wozniak on avuton apina?


Nyt se totuus on tullut pinnalliselta avuttomalta apinaltakin: iPhone on pinnallisille avuttomille apinoille.
Korjattu.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #372 : 18.01.2012 16:14 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Ironisinta tuossa jutussa oli se että Iphonen rinnalla joutuu kaveri käyttämään Android -puhelinta. Olisiko vain helpompi luopua Iphonesta kokonaan. :)
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #373 : 18.01.2012 19:34 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili No, Wozniak nyt on sellanen nörttien nörtti, että en ihmettilisi jos sillä olisi taskujen pohjalla joku kolmas tai neljäskin puhelin.

Yksi isompi juttu mistä se tuossa haastattelussa valitti on Siri (puheohjaus), mutta missään ei vaivauduttu mainitsemaan sitä pientä tosiasiaa, että Siri on yhä edelleen Betassa. Joten sen toimivuudesta valittaminen tällä hetkellä ei oikein ole paikallaan. En tosin tiedä tarkoitti se tällä “I’ll be saying, over and over again in my car, ‘Call the Lark Creek Steak House,’ and I can’t get it done" Siriä vai normaalia puheohjausta, mutta kun toisin ei mainita, niin oletan Siriä. Siri pitää käydä asetuksista ottamassa pois käytöstä, että normaali puheohjaus otetaan käyttöön.

Ja toinen valituksen aihe, eli GPS-navigoinnin puuttuminen, on helppo korjata pikaisella visitillä App Storeen. Eiköhän sieltä joku halpa navigaattori löydy, jos ei laadusta välitä. Ja se Androidin ilmainen navigaattori ei tietääkseni toimi Suomessa, joten Wozniakin kommentit ei siltä osin koske suomalaisia Androidin käyttäjiä.
tallennettu
Re: Apple « Vastaus #374 : 18.01.2012 19:43 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Ehkä Nörtti-Stevellä (Jobs oli niin cool ja epänörtikäs :D) on sisäpiirin tietoa Siristä. Ehkäpä hän tietää, että se on pelkkä gimmick ja ei tule paljoa parantumaan beta-vaiheen jälkeen. Ehkäpä.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #375 : 18.01.2012 20:11 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili No voihan se tietty noinkin olla, mutta muistelisin, että Wozniak sanoi jossain haastattelussa, ettei sillä ole mitään sisäpiirin tietoa Applen tekemisistä. Wozniak ei ole tainnut tehdä töitä Applelle lähemmäs 30:en vuoteen, vaikka onkin yhä edelleen Applen palkkalistoilla.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #376 : 19.01.2012 21:02 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Apple julkaisi iBooks 2:n ja iBooks Authorin (ilmainen ladattava), joka on aiemmin mainitsemani työkalu helppoon e-kirjojen luontiin. http://www.apple.com/education/#video-textbooks

Kaikille kirjailijanaluille hyvä homma, että Apple helpottaa taivalta luoda oma sähköinen kirja.  :)

Softa vaikuttaa näin pikatestin jälkeen varsin hyvältä. Järkyttävän helppoa luoda hyvän näköisiä e-kirjoja, jotka hyödyntävät täysin kosketusnäytön potentiaalin.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Apple « Vastaus #377 : 21.01.2012 11:01 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Kaikille kirjailijanaluille hyvä homma, jotka eivät halua omistaa tekemänsä kirjan oikeuksia.

Korjattu.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Apple « Vastaus #378 : 21.01.2012 21:13 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Kaikille kirjailijanaluille hyvä homma, jotka eivät halua omistaa tekemänsä kirjan oikeuksia.

Korjattu.

iBooks Author: Apple doesn't want to own your book

Lainaus
Once you've created your book, you can give it away freely if you choose. However, if you want to charge for it then you can sell the book only through Apple's iBookstore.

That seems to have caused some confusion, with web reports suggesting that Apple claims ownership of any books created with iBooks Author.

That is incorrect. Apple does not claim ownership of the book at all. You can create an ebook with the same content, using any other kind of software and sell it in any store you like. But if you create an iBook using iBooks Author and decide to sell it, then the iBookstore is your only option.


Tulen varmasti julkaisemaan lähiaikoina jotain iBooks storeen  :)

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Apple « Vastaus #379 : 28.01.2012 19:36 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Apple tekee voittoa työturvallisuuden ja ihmisoikeuksien kustannuksella.

Eiköhän sitä tuottoa tule muutenkin ihan tarpeeksi tuosta omenan kuvasta, joten miksi pitää alkaa tinkimään työntekijöiden oloista. Olin miettinyt juuri iPadin ostoa, mutta nyt jää kyllä hyllylle.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #380 : 28.01.2012 19:48 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Apple ei todellakaan ole ainoa, joka käyttää Foxconnin palveluita tuotteidensa kasaamisessa. Tämä ei tietenkään tee asiasta yhtään sen oikeutetumpaa, mutta eiköhän kaikki muutkin k.o yrityksen asiakkaat yritä saada mahdollisimman hyviä sopimuksia aikaiseksi.

Suurimpia Foxconnin asiakkaita mm.

- Acer
- Amazon
- Apple
- Cisco
- Dell
- Hewlett-Packard
- Intel
- IBM
- Lenovo
- Microsoft
- Motorola
- Netgear
- Nintendo
- Nokia
- Panasonic
- Samsung
- Sharp
- Sony
- Vizio
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Apple « Vastaus #381 : 13.02.2012 11:48 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Apple rahastaa Whitney Houstonin kuolemalla
Apple kunnioittaa ainoastaan rahaa. Millään muulla ei ole väliä.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Apple « Vastaus #382 : 13.02.2012 11:55 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Apple rahastaa Whitney Houstonin kuolemalla
Apple kunnioittaa ainoastaan rahaa. Millään muulla ei ole väliä.

DigiToday on taas tehnyt kunnon taustatutkimukset. Levy-yhtiöt määräävät levyjen hinnan, eikä Applella ole niiden kanssa mitään tekemistä. Apple vain saa tietyn osuuden levy-yhtiön määräämästä hinnasta.

Tässä kohtaa moitteet voi siis laittaa levy-yhtiön niskaan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #383 : 13.02.2012 12:14 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Joop, tuo on taas tuota perinteistä uutisointia, jolla mustamaalataan Applea täysin perättömästi. Lisäksi tuossa DigiTodayn uutisen uutisoinnissa on virhe. Alkuperäisessä uutisessa sanotaan, että levyn hinta nousi 4,70 dollarilla päätyen hintaan 12,60, mutta kuinka ollakkaan tuokin osattiin muuttaa muotoon "4,70 dollarista 12,60 dollariin". Lisäksi kyseinen albumi maksaa Amazon MP3 -kaupassa (sekä UK että US) enemmän kuin iTunesissa (UK ja US).

Hienoa uutisointia.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #384 : 13.02.2012 12:25 »
Mr.Universum Jäsen Viestejä: 292 Basaaripisteet: 1 Profiili Mielenkiintoisia huhuja liikkunut liittyen Applen tuleviin laitteisiin.

iPad 3 julkistetaan todennäköisesti maaliskuun aikana ja ainakin parempaa näyttöä, pidempää akunkestoa ja uutta kameraa on lupa odottaa.

Macbook Prot taas muuttuvat huhujen mukaan "Airmaisiksi". Toisin sanoen optinen asema todennäköisesti poistuu. Oman Macbookin päivitys alkaa tulla ajankohtaiseksi tämän vuoden aikana ja olisihan se mukavaa saada kevyt ja erittäin suorituskykyinen MBP korvaajaksi.

iPhone 5 huhuillaa myös julkistettavaksi WWDC tapahtumassa kesäkuussa. Uusi design ja neljän tuuman näyttö pyörivät vahvasti huhumyllyssä.

Lähteenä käytetty mactrast.comia ja erinäisiä uutissaitteja.
tallennettu
Re: Apple « Vastaus #385 : 13.02.2012 13:38 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Apple jatkaa ja jatkaa lapsellista patenttisotaa
Sana "reilu" ei kuulu Applen valikoimaan.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Apple « Vastaus #386 : 13.02.2012 15:05 »
IceCold Jäsen Viestejä: 1 717 Basaaripisteet: 1 Profiili
Apple jatkaa ja jatkaa lapsellista patenttisotaa
Sana "reilu" ei kuulu Applen valikoimaan.

Ei taida Applella olla muuta tekemistä kun haastaa Samsung koko ajan oikeuteen  :rollaus:
Journalist: “Kimi, what do you say about the 5th grid position?”
Kimi: “It´s the 5th grid position“
tallennettu
Vs: Re: Apple « Vastaus #387 : 13.02.2012 15:30 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Apple jatkaa ja jatkaa lapsellista patenttisotaa
Sana "reilu" ei kuulu Applen valikoimaan.

On kyllä täysin naurettavaa minkälaisia asioita pystyykin patentoimaan. Esimerkiksi uutisessa mainittu lukituksen avaus kuuluu mielestäni samaan luokkaan, että joku saisi patentoida tietokoneohjelman sulkemisen ikkunan yläkulman ruksista.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #388 : 13.02.2012 16:29 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Pelko.

Koirakin alkaa haukkumaan kun on peloissaan ja Appleahan on selvästi pelottanut Samsungin/Androidin raju nousu kännykkämarkkinoilla jo pidemmän aikaa.
tallennettu
Vs: Apple « Vastaus #389 : 13.02.2012 17:15 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuosta isojen firmojen käymästä patenttisodasta on kyllä mennyt maku jo kauan aikaa sitten. Ja typerää tosiaan on se, että suunnilleen kaiken voi patentoida. Mm. Kodakilla on patentti, että kamera tai kameran kaltainen laite voi esittää sillä otetun kuvan/kuvia ruudullaan (tai jotain tuon tapaista). Jollain yrityksellä on patentti "Upgrade" -nappiin (esim. ohjelman kokeiluversiossa nappi, jota klikkaamalla pääsee ostamaan täydenversion). Ja niin edelleen.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 26
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines