Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Heroes of the board: Part I
Nämä keskustelupalstojen Sankarit tarjoavat päivästä päivään ilmaista viihdettä, joten ajattelin kokeilla kirjoittaa tämmöistä sarjaa heidän kunniakseen. Alkuperäinen idea tuli ex-GFW Shawn Elliotilta, joka luki ääneen keskustelupalstojen mahtavia viestejä Games For Windowsin podcastissa. Tämä homma vaatii kuitenkin yllättävän paljon keskustelupalstojen seurailua, johon minulla ei valitettavasti riitä aina aikaa. Siis jos joku huomaa näitä Sankareita mahtavine viesteineen, Sankari-vinkkejä voi lähetellä minulle yksityisviestien muodossa.

Tarkoituksena ei todellakaan ole hyökätä kenenkään kimppuun henkilökohtaisuuksilla, vaan vain nostaa pinnalle näitä nettipersoonia. Ehkä hyvällä tuurilla, onnistun näillä kirjoituksilla houkuttelemaan osan pelaajalaudallakin.

Aihesarjan ensimmäinen Sankari kirjoittelee nimimerkillä Karibu.

Karibu on ollut jo pitkän aikaa kovan luokan PlayStation-ritari aina tilt.tv:n vanhoilta areenoilta asti. Valitettavasti noita arvokkaita taisteluita on nykyään vaikea löytää, kun sivut uudistuvat vähän väliä ja vanhat viestit poistetaan. Peliplaneetan areenoillakin pyörinyt Karibu on kuitenkin nyt löytänyt uuden kodin, tämän hetken ehkä suurimmalta areenalta, KonsoliFIN:ltä. Kaikki seuraavat kommentit ovat poimittu kyseiseltä areenalta.

Sankarimme arvostaa konsolinsa ulkonäköä ylitse muiden. Toiset eivät pysty edes kuvailemaan tyttöystäviänsä näin vaikuttavasti. Rakkaus ja syvä kunnioitus roihuaa konsolia kohtaan Sankarimme sydämessä.
Konsolien ulkonäkövertailuketjusta napattua:
"PS3han se on ehdottomasti. Pyöreys suorastaan uhkuu pursuavaa ulos päin suuntautuvaa voimaa. Pari terävää kulmaa tasapainottaa konsolia ja antaa sille asennetta. Jos konsolin vielä jostain syytä aukaisee, niin sisältäkin se on oikea taideteos. 60GB konsolin kromaus tuo saman suuntasina viivoina arvokkuutta. Ja sopivat muutenkin konsolin kiiltävään pienomustaan väriin. Levy luukkukin on lähes onnistuttu piilottamaan. Konsolin tyylikkyys jatkuu XMBssä. Jousisoinnut kertovat sivystyneisyydestä ja herrasmiesmäisestä tyylikkyydestä."

Vaikka PS3 onkin Karibun suosikkikonsoli, ei se vähennä kiinnostusta vihollisleirin Xboxiin.
Kommenttia Xboxin uudesta käyttöliittymästä:
"Onhan tuosa NXEssäkin "eri paikat minne mennnä", taustat siellä vaihtuu tilanteen mukaan. Se että Homessa on 3D maailma jossa voi liikkua on muka NXEn taustailuun verrattuna heikkous, alkaa jo olemaan naurettavaa."
Lisää:
"Mitä lueskelin tuolta NXE threadista niin se lupaa hyvää Homelle. "Habboilu" onkin yhtäkkiä cool. Niin ne mielipiteet muuttuu"
Ja vielä vähän lisää:
"Jos mahdollista niin uusi dashboard näyttää entistäkin sekavammalta. Avatarit ovat kovin yksinkertainen juttu eivätkä ole kokemuksena edes verrattavissa Homeen. Ruma ja todella amatööriyttä huokuvatuotos avatarit on jos ei mitään muuta. Kanssakäyminen muiden pelaajien kanssa rajoittuu chattaamiseen, kun taas homessa löytyy vaihtoehtoja."

Fable 2 vaikuttaisi olevan todellakin se peli mikä Karibua innosti. Valitettavasti peli floppasi täysin ja olikin buginen ja lyhyt surkea tekele. Onneksi tulevaisuudessa julkaistavat päivitykset saattavat innostaa Sankarimme pelin pariin ja ehkä jopa hankkimaan toisen konsolin rakkaan PS3:n rinnalle. Kommentteja pelistä:
"Ensimmäinen rehellinen mielipide? Alkaa nuo negatiiviset jutut menemään jo positiivisten ohi urakalla. Pelaajacastissa valiteltiin myös todella tahmeita menuja ja jatkuvia pitkähköjä latailuja. Alkaa näyttämään siltä että ainoo tarjottava pelillä on tuo loistava ulkoasu. Hitto ja niin innoissani olin jo tästä pelistä.
MS voisi käyttää enemmän rahaa noihin 1st party peleihin, taso ei ole siellä missä pitäisi kun 3rd partyt tekevät laadukkaampaa tavara konsolille. Jättäisivät parit timed exclusivet ostamatta niin johan olisi rahaa millä puunata ja ja hioa sisäisiä pelejä."

Ja vielä lisää:
"Vaikuttaapa aika lyhkäseltä roolipeliksi ja nuo bugiongelmat pelottavat mahdollisia ostajia. Ei innosta pelata ohjekirja kädessä ettei bugeihin törmää, jotka poistavat savetuksia tai pakottavat aloittamaan alusta. Palataan ensi vuonna asiaan kun peli on korjattu."

Sankarimme ei kuitenkaan ole täysin sokaistunut konsolinsa kauneudesta. Kritiikkiäkin löytyy. ”Anna konsolillesi kyytiä” –ketjusta.
"PS3
-hmmhh, ei nyt löydy oikeesti pahaa sanottavaa, mutta onhan tässä vielä aikaa seuraavaan sukupolveen. Löytyy 60GB malli joten ei voi taaksepäin yhteensopivuudesta tai korttipaikkojen puuttumisesta itkeä.
-njaa, ehkä jrpg puute voidaan laskea"


Sankarimme on valmiina puolustamaan konsoliaan, vaikka faktat eivät aina olisikaan omalla puolella. Loppujen lopuksi kysehän on aina vain näkökulmasta.
Kommenttia CNN:n ”PS3 on floppi” –uutisesta:
"Ihan oikeesti. Tommonen kauhee doomi ja gloomi päällä heti kun YKSI kuukausi ei ole samalla tasolla kilpailijoiden kanssa. Toki Sonyn pitäisi teroittää kuluttajille mitä PS3n mukana saa, toki Sonyn pitää tehdä erot selviksi ja kertoa miten PS3 eroaa edukseen kilpailijoista. Toki, jos on yhtä kuukautta uskominen. Ei niitä sotasuunitelmiakaan yhden takaiskun jälkeen pistetä uusiksi."

Lyhyen katsauksen jälkeen tulen siihen lopputulokseen, että Sankarillamme on sydän kohdallaan. Taisteluhalu on erittäin suuri ja rintamaa ei missään nimessä jätetä. Hyökkäyksiä vihollisleireihin tapahtuu yllättävän monipuolisesti: välillä suoraan päälle ja välillä salakalavammin. Vihollisleiristä löytyy myös arkkivihollinen Paolo, jonka kommentit saavat Sankarimme toimimaan nopeasti ja tarpeen tullessa hän myös haastaa vihollisensa kaksintaisteluun. Karibu on siis erittäin rohkea PlayStation-ritarikunnan ritari, joka käy taistoon ilman pelkoa ja armoa.
7 kommenttia
Rocky_Balboa 17.12.2008 19:18
Hyvä Roki, sun blogi on paras! Tai ainoo mitä oon lukenu. Saako lähettää toiveita? Toivoisin osa kakkoseen yhtä tämänkin foorumin vakiopelureista eli tuttavallisemmin zoukkaa!

Pitää kai sitten. Sen jälkeen voisikin vetää kolmososan eräästä NeoGAF:n vakiopelurista!
PetriP-TNT 17.12.2008 17:44
Hyvä Roki, sun blogi on paras! Tai ainoo mitä oon lukenu. Saako lähettää toiveita? Toivoisin osa kakkoseen yhtä tämänkin foorumin vakiopelureista eli tuttavallisemmin zoukkaa!
Xerobos 15.12.2008 19:46
Onhan se tietysti hyvä, että nauttii siitä mistä on maksanut. Eihän se nyt olisi mistään kotoisin, jos omasta löytyisi vikoja. Enkä voi henk. koht. sille kyllä mitään, että Nintendon edellisten laitteiden gimmickeistä puhuttaessa aivot raksuttaa aika tyhjinä...
Onhan siellä Zapperia, Super Scopea, Power Gloveja Virtual Boyta, mitä nyt näin äkkiseltään tulee mieleen, mutta ei niillä nyt hirveästi konsoleita myyty vaan kyllä ne pelit oli vielä silloin pääasia. Sixaxizkxen liikkentunnistus...  :lol: Onhan se Karibu melkoinen veijari!
SOJ 15.12.2008 19:24
Hauska idea!

Tuli tuolta CNN-uutisesta bongattua toinenkin karibun aika, krrhm, mielenkiintoinen näkemys laitteensa ominaisuuksista.

"Niin, miksipä ostaisi Wiitä kun PS2n saa satkun halvemmalla ja suuremmalla määrällä parempia pelejä eikä pelikokemuskaan paljon siitä eroa. Liikkeen tunnistus oli uudistus kyllä, muttei se peleistä parempia tehnyt. Gimmickeillä Nintendo on aina konsoleitaan myynyt. Paremmin liikkeentunnistus toimii sixaxis ohjaimessa. "

Onhan se tietysti hyvä, että nauttii siitä mistä on maksanut. Eihän se nyt olisi mistään kotoisin, jos omasta löytyisi vikoja. Enkä voi henk. koht. sille kyllä mitään, että Nintendon edellisten laitteiden gimmickeistä puhuttaessa aivot raksuttaa aika tyhjinä...
Rocky_Balboa 15.12.2008 19:05
Hah :D Ensimmäinen blogi mitä voisi jopa seurata vakituiseen :) Karibukin muistuu mieleen kun ajattelee niitä Tiltin foorumin menneitä päiviä. Sielä oli useampikin näitä persoonia :) Katsotaan jos joku näistä persoonista löytää tiensä tähänkin blogiin joskus.

Joo, harmi vain kun ei oikein löydy enää niitä vanhoja viestejä mistään. Muutamia ranen heittoja voi löytyä sieltä täältä, mutta muuten ei juurikaan. Jos kaikki ranen heitot olisi tallella, niistä olisi matskua vaikka kirjaksi asti.
JayeizH 15.12.2008 18:56
Hah :D Ensimmäinen blogi mitä voisi jopa seurata vakituiseen :) Karibukin muistuu mieleen kun ajattelee niitä Tiltin foorumin menneitä päiviä. Sielä oli useampikin näitä persoonia :) Katsotaan jos joku näistä persoonista löytää tiensä tähänkin blogiin joskus. Täytyisi varmaan alkaa liikkumaan tuola KonsoliFIN foorumeillakin kun sielä tuntuu "menoa" olevan.
zoukka 15.12.2008 17:40
"Vuoden blogi" awardi meni kerralla Rockylle ja pysyvästi. Toivon pikaista jatkoa tälle saagalle.