Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Yleisketjut, asiaketjut ja keskustelujen leikkaaminen omiksi aiheiksi  (Luettu 954 kertaa)
Yleisketjut, asiaketjut ja keskustelujen leikkaaminen omiksi aiheiksi « : 16.05.2009 13:41 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 926 Basaaripisteet: 3 Profiili Foorumilla vallitseva käytäntö tuntuu aiheuttavan närää osassa käyttäjissä. Pelaajalaudalla ja Pelaajaboardilla on aina ollut näitä näitä yleisketjuja, kuten Mitä tapahtui tänään, Yleinen vitutusketju, Mitä peliä pelasit viimeksi. Ne ovat ikään kuin osa Pelaajalaudan persoonaa. Katson kuitenkin ylläpidon kanssa, että yleisketjuista tulee jakaa paljon keskustelua herättävät puheenaiheet omiksi aiheiksi, jotta alueet pysyvät jäsenneltympänä ja foorumilta on helpompi löytää keskustelua etsimästään aiheesta. Esimerkiksi foorumin sisäistä ja Googlen hakua jakaminen auttaa huomattavasti. Pienempiin aihekokonaisuuksiin keskittyviä aiheita kuin yleisketjut kutsumme asiaketjuiksi.

Yleisketjussa rönsyilevän keskustelun jakaminen asiaketjuksi katsotaan tappavan keskustelun. Tälle on mielestäni kolme syytä:

1. Jakaminen saattaa tapahtua sen verran myöhässä, että puheenaihe on jo käsitelty läpi.
2. Käyttäjillä on eräänlainen oletus, että asiaketjuihin saa kirjoittaa vain pitkiä ja vaativia kirjoituksia. Yleisketjuihin sen sijaan saa kirjoittaa lyhyempiä heittoja.
3. Offtopic–kammo asiaketjuissa. Toisin kuin yleisketjuissa, asiaketjuissa lähdetään paljon harvemmin puimaan jotakin hiukan aiheesta poikkeavaa.

Nämä kolme asiaa tekee yhdessä sen, että asiaketjut näyttäytyvät kovin jäykkinä. Asia ei kuitenkaan ole ylläpidon puolesta näin. Asiaketjuissa saa kaikin mokomin heittää lyhyempiä heittoja ja jauhaa offtopikkia. Ei se meitä haittaa. Me ylläpidossa haluamme, että keskustelua käytäisiin vilkkaasti mahdollisimman monessa ketjussa. Ihan samanlailla me voimme jakaa pitkät offtopikit asiaketjuista kuin yleisketjuistakin. Kun meillä on kerrankin kunnon työkalut moderoimiseen, ei minusta käyttäjien tarvitsisi rypeä mahdottoman itsesensuurin kourissa. Mitä jos hieman vapauttaisimme keskusteluilmapiiriä?
tallennettu
Vs: Yleisketjut, asiaketjut ja keskustelujen leikkaaminen omiksi aiheiksi « Vastaus #1 : 16.05.2009 15:16 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 741 Basaaripisteet: 0 Profiili Mun mielestä homma on toiminut nykyisellä tavalla hyvin. :thumbs up:
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines