Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla!  (Luettu 6192 kertaa)
Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « : 05.07.2007 10:18 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Viime aikoina on saanut lukea monia positiviisia uutisia siitä, miten etenkin 15-18 vuotiaiden nuorten päihteiden käyttö on selvästi laskemaan päin. Yksilön päätöksiä arvostetaan aiempaa enemmän ja näin uskalletaan tukea omia näkemyksiä - eikä kuljeta massapaineiden johdosta sitä samaa tietä kuin muutkin.

Osaan samaistua tilanteeseen hyvin, sillä koko teiniaikana en käyttänyt alkoholia enkä harkinnut edes maistavani tupakkaa. Tämä johtui kotioloissa sattuneista asioista kuin myös vahvasta omasta kannasta. Suuntaus on erittäin myönteinen. Ainakin minulel tulee aina paha olla, kun näen alle 15-vuotiaita lapsia kaduilla viikonloppuna humalassa tai pyytävät hakemaan lähikaupasta kaljaa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #1 : 05.07.2007 10:52 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Hehe, en nyt sanoisi 15 -vuotiaita enään lapsiksi, vaan nuoriksi ;)

Itse en ole käyttänyt enkä tule käyttämään (saas nähdä) tupakkaa tai alkoholia koskaan. Olen nähnyt jopa joitakin 7-9 vuotiaita tupakka kädessä, ja se jos mikä on ahdistavaa/surullista. Näen myös usein 13-15 vuotiaita sixpäkit kainalossa, kävelemässä ulos Siwasta.

Meilläpäin nämä tapaukset ovat kyllä jo vähentyneet, onneksi.


tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #2 : 05.07.2007 10:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Hehe, en nyt sanoisi 15 -vuotiaita enään lapsiksi, vaan nuoriksi ;)

Minä taas väitän, että lapsia ovat! Saatat nyt suunnilleen tuon ikäisenä puolustaa väitettäsi, mutta ainakin minä tuumin nyt 22-vuotiaana että voi perhana kun olin 15-vuotiaana niin lapsellinen!  Nuoruus alkaa ehkä siitä 20 ikävuoden jälkeen , jos edes silloinkaan.

En ikinä ole ostanut alaikäiselle päihteitä, enkä myöskään osta. Tuskin ostan edes itselleni niitä  ;Dwww.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #3 : 05.07.2007 11:52 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Sinä maagisena yönä kun ihminen täyttää 18 vuotta hän muuttuu kuin taikaiskusta kypsemmäksi ja vastuuntuntoisemmaksi?

Hyssälä ja holhousyhteiskunta, ei paljo nappaa.
N
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #4 : 05.07.2007 12:45 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Sinä maagisena yönä kun ihminen täyttää 18 vuotta hän muuttuu kuin taikaiskusta kypsemmäksi ja vastuuntuntoisemmaksi?

No ei ihan, mutta väite "ihminen käyttää sitä fiksummin alkoholia mitä myöhemmin sitä aloittaa käyttämään" liikkuu vahvasti faktapohjalla, mielestäni.  On ihan sikakunnioitettavaa, että nuoriso on alkanut entistä enemmän puolustamaan omia näkökantojaan eikä juo enää vain siksi, että muutkin ikäisensä niin tekevät.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #5 : 05.07.2007 12:46 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili No kumpaakin on tullut maistettua ja oli sitten enään yksi ajatus päässä: ei enään ikinä näitä.
No täällä Kemissä päin olen nähnyt 4- vuotiaan veljensä kanssa pummaamassa tulta tupakkiin, tosin ne olivat mustalaisia. Voin vain nauraa kun 10 vuotiaat "polttavat" muka jengissä tupakkaa ja juovat alkoholia. Iloinen uutinen on, että tämä käyttäminen on onneksi laskemaan päin.
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #6 : 05.07.2007 13:37 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili
Hehe, en nyt sanoisi 15 -vuotiaita enään lapsiksi, vaan nuoriksi ;)

Saatat nyt suunnilleen tuon ikäisenä puolustaa väitettäsi, mutta ainakin minä tuumin nyt 22-vuotiaana että voi perhana kun olin 15-vuotiaana niin lapsellinen!  Nuoruus alkaa ehkä siitä 20 ikävuoden jälkeen, jos edes silloinkaan.

En puolustele, mutta yleisestikkin (ja ehkä virallisestikkin?) 13-17 vuotiata pidetään nuorina. Saa niitä mielipiteitä olla, ja ymmärrän omasi täysin.
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #7 : 05.07.2007 20:07 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Sinä maagisena yönä kun ihminen täyttää 18 vuotta hän muuttuu kuin taikaiskusta kypsemmäksi ja vastuuntuntoisemmaksi?

No ei ihan, mutta väite "ihminen käyttää sitä fiksummin alkoholia mitä myöhemmin sitä aloittaa käyttämään" liikkuu vahvasti faktapohjalla, mielestäni.  On ihan sikakunnioitettavaa, että nuoriso on alkanut entistä enemmän puolustamaan omia näkökantojaan eikä juo enää vain siksi, että muutkin ikäisensä niin tekevät.

Melficellä on kyllä sinänsä pointtia, että voisin aivan hyvin kuvitella, että esimerkiksi joku, joka on pidetty tiukassa lieassa kaikkien päihteiden suhteen täysi-ikäisyyteen asti, saattaa helposti lisenssin viimein saapuessa vetää elämänsä (vievät) koomat. Ihan vaan kun se kerran viimein on sallittua. Näin nyt esimerkkinä. Pääpointti tässä on se, että jokainen kuitenkin on yksilö, eikä patenttiratkaisua ole. Joku on kypsä 16-vuotiaana, joku 25-vuotiaana, joku ei koskaan. Kypsä voi olla myös dorka, ja fiksullakin voi mennä jossain pieleen. Eikä kypsyminen tosiaan tapahdu taikaiskusta. What to do?
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #8 : 05.07.2007 23:25 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Niin. Yksi kaverini lukiosta ei maistanut alkoholia lainkaan ennen kuin täytti 18. Sen jälkeen se tapahtuikin sitten ihan laillisesti, joten kaveri luuli että voi juoda kaiken mitä eteen kannetaan niin monta kertaa viikossa kuin ehtii. Lukion viimeinen vuosi sitten menikin siinä. Viimeksi mä näin sen pikkujouluaikaan Onnelassa, tarjoili äänekkäästi drinkkejä (otin, tottakai.) Ihan OK-kundi, mutta potentiaali katosi ja nyt jätkä tienaa kaljarahojaan puhelinmyyjänä. Ei toisaalta hullumpi homma.

En väitä että tilanne olisi ollut toinen jos mies olisi kokeillut alkoholia vähän aiemmin, mutta totuus on kyllä se että alaikäisellä on vähän erilaiset mahdollisuudet ryhtyä alkkariksi kuin täysi-ikäisellä;
1. Ei lähtökohtaisesti pääse baareihin. Ei kukaan jaksa pussikaljoitella tulipalopakkasella ja bileitä ei välttämättä joka viikonloppu löydy.
2. Alaikäistä valvovat vanhemmat, poliisi sekä ympäristö. Täysi-ikäisenä voit pyöriä aika huolella sekasin steissillä ilman että kukaan välittää.
3. Täysi-ikäisellä on useammin enemmän rahaa käytössään kuin nuorella.
4. Lukiota on helpompi skipata darran takia kuin peruskoulua.


Mä olen olen vähän niinkuin ääripäitä vastaan. En mä silti halua mitenkään ihannoida nuorten tai aikuisten alkoholinkäyttöä; mä näen joka aamu duunissa alkoholidementikkoja joiden kondis ei kyllä paljoa hymyilytä. Lisäksi yksi ystäväni sai haimatulehduksensa todennäköisesti dokaamalla. En mä silti näe että mulla olis oikeus mennä heristämään niille sormeani ja sanoa "soo-soo."
N
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #9 : 05.07.2007 23:28 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili Sehän on periaatteessa ihan oma päätös mitä elämällään tekee. Joku opiskelee toinen dokaa...
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #10 : 05.07.2007 23:29 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Siis opiskelijathan on pahimpia dokaajia, seriously.

Se on nimenomaan kyllä toinen juttu mitä olen ihmetellyt. Yliopistossahan riittää kekkereitä joka lähtöön, fine. Mutta osa opiskelijoista on sellasia ettei ole mitään kontrollia ja kaikki dokausjuhlat kolutaan läpi. Nää on yleensä sellasta entistä hissukkajengiä joka on muuttanut opiskelemaan jostain muulta paikkakunnalta. Sitten ei ole mitään sosiaalista kontrollia, opintotukea ja -ja lainaa nousee joten rahakin riittää eikä opiskelijasuntosäätiön asunnoissa tarvitse paljon välittää naapureista. En mä ymmärrä, mä olen juhlinut yläasteella, lukiossa ja armeijan aikana niin reilusti etten mä jaksa ihan jokaisiin kissanristiäisiin raahautua vain sen takia että pääsee juomaan viinaa. Mutta ehkä se sit on pop jos ei ole ennen kokenut sellasta.


« Viimeksi muokattu: 05.07.2007 23:44 kirjoittanut Melfice_ »
N
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #11 : 06.07.2007 10:15 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Opiskeluajat ovat elämän kulta-aikaa! Sitä ei sovi tuhlata nössöilemällä ja istumalla pimeässä huoneessa pelaamassa videopelejä kaiket illat? Eihän! Jengi lähtee hankkimaan niitä kokemuksia joita voi myöhemmin ja vanhemmalla iällä muistella.

Mutta miten esimermiksi minunlaisilleni käy? Sellaisille, jotka ottavat parikymppisinä nämä touhut erittäin maltillisesti ja suhtautuvat k.o paheisiin jopa MacGyvermaisella otteella. Tuleeko heistä kolmikymppisinä aikuisia pissiksiä, jotka lähtevät etsimään suuria kokemuksia kymmenen vuotta liian myöhään.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #12 : 06.07.2007 11:39 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Mä olin tosi pitkään ihan kuivin suin, varmaan melkein täysi-ikäiseksi asti. Se ei johtunut niinkään siitä, että olisi ollut jotain alkoholia vastaan, kävin kyllä aina kotibileissäkin, mutta juominen ei vain kiinnostanut. Ehkä se ei sitten ollut kaiken sen hakurumban arvoista. Nyttemmin, kun kaikki on niin paljon helpompaa, on viinakin alkanut maistumaan, vaikka "oikeasti" kännissä en siltikään ole melkeinpä koskaan. Juhannuksena saatoin jo ollakin, ja tietty se yksi klassikkokooma löytyy kaapin perältä(ew). En juo mitään hirveitä määriä(niin no, miten sen kukin määrittelee) yksillä silmillä, pää kestää ihan hyvin ja krapulakin on harvinainen vieras. Väittäisin, että miellyttävä yhdistelmä.

Kiitollinen saa olla siitä, ettei juominen omissa käsissä ole räjähtänyt missään vaiheessa. Liekö se sitten johtunut hyvästä kasvatuksesta, omasta fiksuudesta tahi pelkästä munkista? Veikkaan ettei mistään niistä, suoranaisesti. Nyt vain kävi näin. En tietenkään voi mennä sanomaan, että kaikkien pitäisi olla alkoholin suhteen samanlaisia, vaikka vähän tekisi mielikin, mutta, no, moni meni myös huonompaa reittiä. Yhteiskunnan asia on selvittää miksi.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #13 : 06.07.2007 15:52 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Eiköhän se dokaaminen ole aika vahvasti osa Suomalaista junttikulttuuria joten tuskin se mihinkään sen kummemmin vähenee. Aaltoilee korkeintaan.

Tunnen muuten btw ihan hyvin noin 10 ala-ikäistä jotka aloittivat juomisen jo varmaan ala-asteella. Ja vetävät pään täyteen joka viikko. Alkon saanti ja nautiskelu ei ole mikään ongelma halukkaille. Aina löytyy hakija ja paikka. Mutta tämä on kyllä niin vahvasti kiinni kotioloista, ettei mitään rajaa. Kaveriporukat sitten hyvänä kakkosena.

Piristeet ja päihteet ovat kiva juttu kunhan niitä käyttää järjissään oleva yksilö. Itse vedän nyt Intin kunniaksi puolen vuoden kylmät kalkkunat. Siitä sitten katsellaan miten homma jatkuu.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #14 : 06.07.2007 18:51 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Hieno hommahan tuo on, jos tosiaan pitää paikkaansa. Kyllähän siitä on jo jonkin aikaa ollut puhetta, että tupakoinnista on tullut "luusereitten" hommaa kovien jätkien puuhastelun sijaan. Toisaalta, kyllähän jatkuvasti on juuri noita uutisia, että lapset aloittavat alkoholin käytön entistä aiemmin ja runsaammilla määrillä.

Mä en oo ikinä edes pitänyt tupakkaa sormien välissä. :) Henkosiakaan en ole siis vetänyt ja siitä aion pitää kiinni. Sikaria sen sijaan saatan joskus illanvietoissa poltella, mutta sekin on hyvin harvinaista. Sikaria en myöskään suoranaisesti rinnastaisi tupakkaan. Niin eri tarkoituksella niitä yleensä sauhutellaan.
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #15 : 06.07.2007 19:22 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kun en koskaan ole itse tajunnut änkyräkännien tarpeellisuutta. Krapula on vihjaus siitä, että edellisiltana on tullut oltua myrkytystilassa. Sellaiseksihan vahvaa humaltumista voi luonnehtia.

Käytän alkoholia kuten mitä tahansa ravintohyödykettä:

Ei liikaa suklaata; muuten lihon.
Ei liikaa limuja; muuten hampaat kärsivät
Ei liikaa alkoholia; muuten tulee myrkytystila.


Ahneus on ahneutta. Jos jätän muutamaan tölkkiin/lasilliseen, jää todella hyvä ja iloinen fiilis. Ja niin se fiilis on hyvä vielä seuraavana aamunakin sängystä noustessa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #16 : 07.07.2007 03:46 »
tombbi Jäsen Viestejä: 126 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Itse olen tälläinen nuori pian seitsemäntoista ja puoli -vuotias miehen alku..(Mitä tuohon lapsi-nuori-keskusteluun tulee, niin pidän itseäni vielä jossain määrin lapsena) Sitten aiheeseen, eli alkoholin käyttöön.. Ensimmäisen kerran "otin" tuossa viime kesänä kaverien kanssa, juotiin muutama siideri(olut on helvetin pahan makuista) ja saunottiin, rento meininki. Sen jälkeenkin on mielestäni pysynyt järki päässä, ei oteta liikoja, sen verran että on kiva olo. Ja kivaa voi olla ilman alkoholiakin, alkoholia tulee juotua parin kuukauden välein. Siitä, että minulla on järki päässä(jos sitä niin voi kutsua, kun kerran alkoholia otan), kiitän täysin vanhempiani. Vaikka pienempänä kirosinkin kun kuri oli jokseenkin kova, niin nykyään kiitän siitä, sillä ne joilla kuri ei ollut kova, aloittivat tupakoimisen ja juomisen siinä ala-asteella(säälittävää touhua).

On muuten todella hyvä uutinen, että nuorten/lapsien päihteiden käyttö on vähenemään päin.

Niin, ja tupakkaa en ole koskaan maistanut, en myöskään Turilaksen(vai Turilaan?) mainitsemia sikareita, enkä aiokkaan. Periaatteet kunniaan.

Edit: Mitä nyt nopeasti lueskelin, niin hemmetin sekavaa tekstiä.. No onhan tuo kellokin jo paljon(tai vähän, miten sitten haluaakaan ajatella) ja pää ja muu kroppa kipeänä Ruisrockin jälkeen.. Antakaa anteeksi.. Ja vielä täysin aiheen vierestä, Bodomin keikka oli hiton kova! Piti änkeä eturiviin :P (Käytän muuten aikas paljon sulkeita näköjään)
I see your face but I can't decide now
If it's real or just in my mind
I see your face, and it says with a smile
"Welcome to hell, 'cause this is where you'll die"
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #17 : 09.07.2007 17:38 »
Killerbone Vieras Raamattu ei kiellä juomista, mutta se kieltää humaltumisen koska se johtaa syntiin.
eli kohtuus kohtuudessa. Sopivasti nautittuna esim viinikin pidentää elinikää. Jos viiniä juo noin kupillisen päivässä niin sen on todettu pidentävän elämää...   kohtalaisen paljon (en nyt muista sitä lukua)
Itse olen absolutisti kaikkea paitsi ehtoollis viiniä kohtaan. Yleensä en välitä muiden päihteiden käytöstä mutta kun humalainen tulee huutelemaan kadulla tai pummaamaan tulta/tupakkaa niin tulee suuri hinku saada päihteisiin kuolemanrangaistus. Jos hallussasi on päihteitä: Pää poikki. Jos olet humalassa: Pää poikki. Ja niin edelleen... Ja mitä tulee siihen 15 vuotiaiden lapsena olemiseen niin se on hauskaa sinäänsä kun olin noin 15v niin pidin itseäni aikuisena ja todellakin luulin tietäväni kaiken (se ei ole stereotypiää vaan todellinen asia että nuoret luulevat niin) Mutta nyt kun olen täyttämässä 18 niin 15 vuotiaat näyttävät silmissäni lapsilta vaikka siitä on vain noin 3 vuotta kun olin yksi heistä.
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #18 : 09.07.2007 18:00 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Sun pitäis opetella pajauttelemaan, se rentouttaa. Viini ei muuten varsinaisesti pidennä elinikää.
N
tallennettu
Re: Nuorison tupakointi ja alkoholin käyttö vähenee; ajatellaan omilla aivoilla! « Vastaus #19 : 09.07.2007 19:17 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Note #354: Älä koskaan pummi Killerbonelta tulta  :lol:
Voice of The World.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines