Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 [2] 3
Tulostusversio
Aihe: Koronavirus-seuranta  (Luettu 3947 kertaa)
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #30 : 17.03.2020 13:46 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 879 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Eipä siinä sitten mitään. Maskikauppiaan itsekkäät tarkoitusperät vain. Ei ollut tulossa kaksi kuukautta sitten jo massiivinen tarve suojavarusteille, sitä ei kukaan nähnyt.
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #31 : 17.03.2020 13:59 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 008 Basaaripisteet: 14 Profiili Yritä ymmärtää, että sillä ei ole mitään merkitystä onko tuo nainen oikeassa vai väärässä. Hän ei ole tutkija, lääkäri tai minkään relevantin alan asiantuntija. Minäkin arvelin, että korona epidemia tulee suomeen ennen kuin THL sitä uskalsi epäillä, mutta ei se tarkoita, että kenenkään pitäisi ikinä ottaa minun (maallikon) mielipidettä huomioon valtiollisten asioiden hoitamiseen.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #32 : 17.03.2020 13:59 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 440 Basaaripisteet: 2 Profiili Eihän pointti ollut siinä, vaan ammattilaisen mielestä totta kai kaikki "tavikset" eivät ole valmistautuneet tilanteeseen. Idea vähän onkin että asiantuntija tietää ja muut kuuntelee. Jälleen, konteksti mukaan ajatteluun.

Ja jos siihen oikeasti olisi pitänyt herätä 2vko sitten, aika pienet seurakset siitä on tullu. Suomen terveydenhuolto kestää hyvin, hoitajien keskuudessa ei ole epidemiaa (siihen ne maskit juuri auttaa jos mihin),... mitä tuosta päivityksestä nyt pitäisi käytäntöön ottaa jonka seuraukset näkyy nyt 2vko myöhemmin?

Et edelleenkään ole vastannut yhteenkään kysymykseen tai väitteeseen minkä olen sinulle heittänyt. Olisiko mahdollista että ylireagoit kuitenkin?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #33 : 17.03.2020 14:06 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 879 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Unohdetaan koko juttu. Jokainen omillaan. Itse olen tehnyt sen minkä voin. Kerännyt ylimääräistä kotivaraa kuukauden pikku hiljaa, kun sain sentään siihen puolison heräämään, ettei tarvitse sitten mennä isoihin väkijoukkoihin tartuntoja kasvattamaan ja keräilemään entisestään. Lisäksi olen osaltani yrittänyt saada viestiä eteenpäin.

Toivon parasta.

Niin.. Ja puoliso asiakaspalveluammatissa tilasi sentään itselleen maskia aikaa sitten.


« Viimeksi muokattu: 17.03.2020 14:25 kirjoittanut Cyrus »
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #34 : 17.03.2020 14:09 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 668 Basaaripisteet: 6 Profiili Saa nähdä miten käy, mutta toistaiseksi koko epidemiasta ollut pelkkää hyötyä ja iloa itselleni. Ravintoloissa mukava käydä syömässä kun tyhjillään, ei liikenneruuhkia, shorttamaalla sai kivat lisätienestit, kiitos markkinakaaoksen, firman piikkiin saa ostaa mitä tahansa tarpeita kotiin ja tehdä etänä töitä ihan missä ja milloin haluaa, ei tarvitse viedä muksuja kouluun, (jotka ovat aivan tietenkin onnesta soikeena) ja sen takia voi nukkua aamuisin niin pitkään kuin huvittaa jne.  Rehellisenä kusipäänä myös nautin tästä kaaoksen ja paniikin katselusta ympärillä.  8)

« Viimeksi muokattu: 17.03.2020 14:39 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #35 : 17.03.2020 15:24 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 562 Basaaripisteet: 0 Profiili Toivottavasti tuo TK:n kommentti oli jonkin sortin sarkasmia/”hjuumoria”. Jos joku aidon avoimesti nauttii siitä, että väkeä tulee täälläkin delaamaan, pienet yritykset joutuvat kuseen ja masturboi paniikille, niin on oltava persoonallisuudessa perustavalla tavalla pahasti pielessä.

Itseäni itsenäisenä fysioterapian ammatinharjoittajama ei paljoa tilanne naurata: Asiakaskunnan keski-ikä pitkälti yli 50v, tätä duunia on melko haastavaa tehdä etänä, ja jos olettaa ettei varausten määrä totaalisesti kuolisi, niin asiakastyössä on kyllä itse altistuneena aina. Kolmasosa liikevaihdosta tulee ryhmäliikunnasta ja se puoli meni säppiin jo viime viikolla. Ainiin, aputoiminimellä tulee heitettyä mies & kitara -pubikeikkaa, arvaatte varmaan tuleeko olemaan silläkään sektorilla kiireistä.

Onneksi on vähän säästöjä, muttei sekään paljoa auta jos kioski pysyy kiinni vaikkapa heinäkuuhun saakka. Tuleepahan ainakin vietettyä tytön kanssa paljon aikaa kotona jos jotain posia hakee. Kenties tulee pieksettyä pleikkaakin tavanomaista enemmän.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #36 : 17.03.2020 20:05 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 879 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Uskon doinkki, että pian tulee erilaisia toimia talouden kannalta, jotka turvaavat perustoimeentulon. En näe täysin mahdottomana, vaikka tulisi jonkinlainen ehkä väliaikainen perustulosysteemi. Uskon myös, että esim vesi-, sähkö-, internet- ym maksut jäädytetään ja asuntolainoihin taitaa jo saada lyhennysvapaat. Vuokriinkin luulisi tulevan jotain..

Tai sitten Suomella ei ole mahdollisuuksia tällaiseen.. Taloudesta olen sillä lailla pihalla, että en tiedä mitä sille voi tehdä, mutta tuollaisia toivon mahdollisiksi.
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #37 : 17.03.2020 20:13 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 008 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo ei :lol: Me pumpataan rahaa yrityksille, etteivät ne menisi konkursseihin, koska asiakkaita ja kysyntää ei ole. Jos ne yhtäkkiä pakotettaisiin toimimaan ilmaiseksi tää koko maa romahtaisi parissa viikossa. Ja miten valtio voisi pakottaa vuokranantajia lopettamaan vuokrien perinnän?
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #38 : 17.03.2020 20:19 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 879 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Varmasti yrityksiin pumpataan rahaa. Kuten sanoin, en tiedä taloudesta tarpeeksi, mitä toimia voidaan ottaa käyttöön. Tuon suuntaisia on maailmalla vaan otettu jo jonkin verran käyttöön. Ranska käsittääkseni jäädytti yrityksiltä vuokrat, kansalaisilta kaikki perusmaksut sähköstä veteen jne

Yksityisyrittäjille oma paketti myös Ranskassa. Ihmettelen, jos ei täälläkin jotain.
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #39 : 17.03.2020 20:23 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 008 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo niin näyttäisivät tehneen ranskassa, melko kreisiä! No en mene vannomaan, etteivät muut maat voisi tehdä jotain samanlaista perässä. Ranska on tunnetusti solidaarinen maa, jossa vuokralaisella on suuremmat oikeudet kämppäänsä kuin vuokranantajalla, joten saa nähdä miten muut maat toimivat.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #40 : 17.03.2020 21:02 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 440 Basaaripisteet: 2 Profiili Ranskan tilanne on vakavuudessaan top-4 sisällä koko Euroopassa. Siihen pääsee myös Iran, Italia ja Espanja. Kun katsotaan tapausten määrää versus kuolemat ja vakavat tapaukset. Tänne en tuollaisia keinoja ihan heti odota. Vuokrien tms. poisto kuulostaa todella pahalta, koska aina se on jostain muualta pois.

Kannattaa muuten kävästä täällä: https://www.worldometers.info/coronavirus/
Ihan hyvä saitti josta saa oikeaa dataa. Esim. Kiinassa on 80t tapausta joista aktiivisia on vajaa 9t ja päivässä tulee parisen kymmentä uutta. Toki uusia tartuntoja ei enää raportoida samaan tahtiin, mutta vakavimma kuitenkin. Joten kaikesta huolimatta on pakko nostaa hattua Kiinalle kuinka hoitivat tilanteen, vaikka lähdemaana olemisesta pitäisi laittaa varojen siirtoa muihin maihin kymmeneksi vuodeksi.
Suomen edellä muuten nolla kuolemissa vs tartuntamäärien kanssa on vain Israel, Tsekki ja Qatar. Tilastojen mukaan siis. Tuostakin näkee että tilastot on vain tilastoja, mutta silti mielenkiintoisia.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #41 : 17.03.2020 22:08 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 879 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kiina teki aivan uskomattoman urakan. Ja kyllähän urakka jatkuu edelleen. Jos tämä olisi lähtenyt mistään muualta maailmassa, uskon oikeasti, että kokonaisuudessa näkymät olisivat.. vielä huomattavasti synkemmät kuin nyt. En vieläkään käsitä sitä, mitä he onnistuivat tekemään, kun ajatellaan, että heillä ei ollut mallia ja heillä oli käsissään täysin uusi virus. Sanoisin, että täysin historiallinen temppu kokonaisuudessaan se mobilisaatio ja kokonaistoimet, jotka saivat aikaan. Ollut todella mielenkiintoista ja aavemaista lukea raportteja siitä, kun lääkärit alkoivat ymmärtämään, mitä on käsillä.
Nythän muut saivat mallia Kiinalta, lähes ainoa keino taistella virusta vastaan siinä vaiheessa, kun se lähtee räjähtämään käsistä. Siinä vain meni ja menee ehkä jokin aika hyväksyä asia, koska "demokratia ja loputtomat, poikkeuksellisissakin oloissa rikkomattomat ihmisen perusoikeudet, avoimet rajat ja vapaus tehdä, mitä huvittaa". Pitkäänhän sitä pidettiin jotenkin mahdottomana, että täällä alettaiisin mitään liikkumista rajoittavia toimia esim ottamaan käyttöön, kun emme ole diktatuurin vallan alla.

Kiinan luvut ovat kuitenkin luultavasti sekä kuolleiden että todettujen tartuntojen osalta ainakin kymmenkertaisesti aliraportoidut. Totuutta saamme tuskin koskaan tietää, sen verran vahva sensurointi- ja seurantakoneisto Kiinalla on käytettävissään. Nyt Kiinassa tietojen mukaan epidemia hallinnassa, mutta on siellä edelleen vahvoja toimia käytössä ja varovaisuutta noudatetaan. Siis erilaisten epävirallisten tietojen mukaan, eihän sitä kunnolla tiedä varsinkaan maan laajuisesti, millainen tilanne kokonaisuudessaan on. Wuhanin lockdown jatkuu epävirallisten tietojen mukaan vielä mahdollisesti ainakin kuukauden.

Vaikka Kiina yritti alkuun peitellä asiaa, niin on heitä silti kiitettävä siitä, että loppujen lopuksi ostivat maailmalle aikaa. Toki, jos eivät olisi peitelleet ja estäneet näiden sankarilääkäreiden raportteja ja ensimmäisten labrojen tutkimustuloksia, voi olla, että koko pandemiaa ei olisi syntynyt. Tai ainakin se olisi vielä toistaiseksi paremmin hallinnassa.

Kaikkein eniten vaikutuksen ovat tehneet Singapore, Etelä-Korea ja Hong Kong.
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #42 : 18.03.2020 07:33 »
Musta Joutsen Jäsen Viestejä: 1 Basaaripisteet: 0 Profiili
Joten kaikesta huolimatta on pakko nostaa hattua Kiinalle kuinka hoitivat tilanteen, vaikka lähdemaana olemisesta pitäisi laittaa varojen siirtoa muihin maihin kymmeneksi vuodeksi.
Kiina teki aivan uskomattoman urakan.

Mission accomplished. Kiina ottaa kyllä kiitokset ilomielin vastaan tästä episodista, jonka leviämisen näin laajalle mahdollisti ainoastaan Kiinan oma hallintorakenne.

Miten voit Cyrus väittää seuranneesi tapahtumia tammikuun puolesta välistä asti ja olla näin pihalla kaikesta?

Ymmärrättehän millainen sensuuri Kiinassa vallitsee esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja miten pitkälle ihmisten seuranta/valvonta on maassa mm. tekniikan avulla viety?
Tässä esimerkiksi mitä kaikkea tästä koronasta on sensuroitu joulukuun lopusta lähtien kiinalaisten tärkeimmästä viestimestä WeChatista (paikallinen WhatsApp, tosin täysin valtion kontrolloima).
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51732042
-------------

Ensimmäinen tartunta Wuhanissa 17.11. tämän hetkisen tiedon perusteella.
https://www.theguardian.com/world/2020/mar/13/first-covid-19-case-happened-in-november-china-government-records-show-report

Lääkärit havaitsivat tapauksia joulukuussa. Heidät hiljennettiin esimiesten ja viranomaisten toimesta.
https://www.businessinsider.com/wuhan-doctor-chinese-sounded-alarm-coronavirus-outbreak-december-2020-3?r=US&IR=T
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51403795

Kiina sulki Wuhanin 23.1., tosin arvellaan, että tätä ennen n. miljoona ihmistä oli jo lähtenyt tautia karkuun muualle maahan, luultavasti joukossa paljon altistuneita. Tämä tapahtui siis yli 2kk ensimmäisestä tapauksesta ja vajaa kk siitä, kun lääkärit havahtuivat uuteen sairauteen.

-------------

Amatöörireportterit Chen Qiushi ja Fang Bin tekivät raportteja paikan päältä Wuhanista mm. Youtubeen. Molemmat "katosivat".
https://www.wsj.com/articles/chinas-internet-users-foil-censors-to-keep-a-wuhan-doctors-interview-online-11584112313
https://www.businessinsider.com/chen-qiushi-journalist-missing-wuhan-whistleblower-coronavirus-forced-quarantine-2020-2?r=US&IR=T
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51486106

Kannattaa katsoa esimerkiksi tämä video Chen Qiushilta(enkkutekstit löytyy). Wuhanin paikalliset taksikuskit olivat varoitelleet jo akselilla joulukuun puoliväli-loppu menemästä epidemian alkupaikkana pidetylle torille "SARSin" takia.
Sairaalat todennäköisesti ajaneet tautisia ihmisiä pois, koska ylempi virkamies tullut paikalle tarkistuskäynnille, jotta saatu näyttämään tilanne paremmalta kuin se oikeasti onkaan. Tämä sen takia, koska ihanneprovinssi on provinssi, jossa ei ole ongelmia. Ja ylennykset ja muut palkitsemiset ovat mahdollisia vain, jos ongelmia ei ole. Ja ongelmiahan ei tunnetusti ole (tai ne eivät ole niin suuria) niin kauan kuin niitä ei myönnetä. Tästä tulee muuten ihan Chernobyl mieleen. Pyydän, katsokaa ihan loppuun asti.
https://www.youtube.com/watch?v=5hFNOiCOLJ0

Kyseisen kaverin videoita jakaneiden tilit on poisteltu paikallisesta sosiaalisesta mediasta. Viestit, joissa on ollut hänen nimensä, nimen lyhenne tai naamansa ovat jääneet suoraan sensuuriin.

Li Wenliang, yksi ensimmäisiä viruksesta varottaneita lääkäreitä, kuoli virukseen. Hän oli 34 vuotias. On toki mahdollista, että hän kuoli virukseen, koska oli paahtanut täyttä päivää kroppansa äärirajoille potilastulvaa hoitaessa, mutta voi myös olla, että verenkiertoon on lipsahtanut vahingossa jotain muuta ainetta. Kuoleman jälkeen netti täyttyi häntä ylistäneistä viesteistä, kunnes niitä alettiin enemmän kaitsia ettei sentään pääse sankarikulttia muodostumaan.

Tässä toki vain kolme nimettyä uhria. Valitettava tokiseikka on se, että he ovat vain häviävän pieni osa sitä uhrien joukkoa, joka on syntynyt, kun Kiina on pistänyt homman ja paikalliset ihmiset ruotuun.

-------------

20. helmikuuta 38 vuotias italialainen saapui Codognon sairaalaan ja hänellä todettiin COVID-19. Italia laittoi koko maan karanteeniin 9.3. eli n. 2,5 viikkoa myöhemmin.

Kiinan viralliset luvut taitavat olla tällä hetkellä 80 894 tapausta ja 3 237 kuolemaa. Italia tulee todennäköisesti ohittamaan kuolemien virallisissa luvuissa Kiinan tällä viikolla, vaikka ensimmäisestä tapauksesta on aikaa vasta n. 1kk.

Oletteko käyneet koskaan Italiassa? Entä Kiinassa? Jos vastaus molempiin on kyllä niin mikä on mielipiteenne siihen kumman asukastiheys, yleinen meno ja esim. ruokailutottumukset antavat taudille paremmat lähtökohdat levitä? Olen nähnyt molemmat ja vastaukseni ei ole Italia.

7km:n päässä tästä pahamaineisesta Wuhanin torista pidettiin 100 000 osallistujan yhteisöllinen ruokailutapahtuma aivan niinä päivinä kun Kiinan viralliset luvut olivat ~50 sairastuneessa. Kyseessä oli ison profiilin paljon mainostettu tapahtuma, jossa kaikki söivät samoista astioista. Ja eihän sitä nyt olisi voinut perua, koska silloinhan joku olisi saattanut luulla, että jotain on pielessä.

Vieläkö pidätte Kiinan virallisia lukuja todellisina? 

Koko muu maailma oli/on luultavasti osittain varautunut sellaiseen vähän pahempaan influenssaan, koska Kiinan viralliset luvut tätä tukevat.

-------------

Koska alkaa näyttää, että paska osuu tuulettimeen isomminkin maailmalla, on luonnollisesti alettu myös kyseenalaistaa sitä onko virus edes Wuhanista peräisin. Viimeisimmän tutkintatiedon perusteellahan tuo näyttäisi olevan Amerikan tekosia.

https://twitter.com/AmbLINSongtian/status/1239453193689587712

Kiinalainen diplomaatti promoaa "tutkimusta", jonka lähteinä ilmeisesti kokonaan Kiinan valtion median tuotoksia. Eikä ole varmaan ainut taho, joka tätä tietoa levittää. Menee varmaan läpi ainakin oman maan kansalaisiin kuin väärä raha - järjestihän USA tässä taannoin vasta Hong Kongin protestitkin.

-------------

Kerrataan lopuksi vielä.
1. Tauti saa alkunsa Kiinan marketilla, joka on erityisen otollinen paikka tällaisiin leviämisiin. (https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006438957.html , https://www.youtube.com/watch?v=6P-P4vrY1Oc)
2. Tilannetta hyssytellään niin pitkään kuin mahdollista, koska ongelmaa ei tunnetusti ole jos sen olemassaoloa ei myönnetä.
3. Sensuroidaan hieman koko maan sisästä viestiliikennettä, hiljennetään ihmisiä ja kaunistellaan hieman tilastoja esim. määrämällä lääkärit kirjoittamaan ihan muita kuolinsyitä, jotta saadaan sekä omalle kansalle että muulle maailmalle kuva, että homma on vihdoin, heti keskushallinnon puututtua peliin, hyvin, jos ei peräti erinomaisen hyvin hanskassa.
4. Jos/kun muu maailma kärsii tässä virallisten lukujen takia enemmän niin selkään taputtelijoita riittää pitkin maailmaa ja varsinkin elossa olevien oman maan kansalaisten silmissä tämä oli suorastaan huge success. (https://www.youtube.com/watch?v=awRbCD31vZA)
5. Hetkinen, eihän tämä tosiaan edes saanutkaan alkuaan Kiinan elävien/kuolleiden/suolistettujen eläinten tautihautomolta, vaan oli jopa torjuntavoitto ulkopuolelta tulevasta uhasta.
6. Profit?

-------------

Suosittelen oikeasti, että tutustutte tämän viestin linkkeihin/uutisiin ja jaatte mietteitänne. Aikaahan meillä tässä karanteenissa tulee seuraavien viikkojen aikana olemaan.

Iso suositus varsinkin noille laowhy86:n Youtube-videoille. Olen niitä itse seurannut tämän kevään ajan ja siellä on ainakin todistetusti pidemmän aikaa sitten ennustettu asioita tästä koko hommasta.

-------------

tl;dr Lukekaa, prosessoikaa, kommentoikaa!
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #43 : 18.03.2020 08:08 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 440 Basaaripisteet: 2 Profiili Pointti oli siinä että Kiina on saanut tapaukset vähenemään ja tilanteen haltuun. Ymmärtääkseni siellä on kenttäsairaalatkin pitkälti suljettu, niin tämä tieto ymmärtääkseni pitää oikeasti paikkansa.

Se on aivan totta että Kiina hoiti alkutyön aivan päin persettä. Kuten aina. Meinasin myös vastata tuohon Cyruksen Kiinan ylistysviestiin, mutta jätin tekemättä kun kaveri on oikeasti jo vähän hysterian puolella :) Silloin ei viestintä oikein mene läpi.
Ja en varsinaisesti vitsaillut tuosta varainsiirrosta. Pointtina se että seurauksia olisi pakko tulla. Kiinahan tämän kaiken aiheutti omalla pinnallisella asenteellaan ja "elävän ruuan toreillaan". Toivottavasti firmat tajuavat kuinka vaarallinen Kiina on bisnekselle kaiken näiden järjettömyyksien takia ja vetävät tuotantoaan pois kunnes tapahtuu muutos. Globaalissa maailmassa tuollaiset toimintatavat eivät vain yksinkertaisesti ole hyväksyttäviä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #44 : 18.03.2020 11:04 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 741 Basaaripisteet: 0 Profiili
Pointti oli siinä että Kiina on saanut tapaukset vähenemään ja tilanteen haltuun. Ymmärtääkseni siellä on kenttäsairaalatkin pitkälti suljettu, niin tämä tieto ymmärtääkseni pitää oikeasti paikkansa.

Se on aivan totta että Kiina hoiti alkutyön aivan päin persettä. Kuten aina. Meinasin myös vastata tuohon Cyruksen Kiinan ylistysviestiin, mutta jätin tekemättä kun kaveri on oikeasti jo vähän hysterian puolella :) Silloin ei viestintä oikein mene läpi.
Ja en varsinaisesti vitsaillut tuosta varainsiirrosta. Pointtina se että seurauksia olisi pakko tulla. Kiinahan tämän kaiken aiheutti omalla pinnallisella asenteellaan ja "elävän ruuan toreillaan". Toivottavasti firmat tajuavat kuinka vaarallinen Kiina on bisnekselle kaiken näiden järjettömyyksien takia ja vetävät tuotantoaan pois kunnes tapahtuu muutos. Globaalissa maailmassa tuollaiset toimintatavat eivät vain yksinkertaisesti ole hyväksyttäviä.

Kiinan syytä koko homma, mutta hienoa nähdä miten diktatuuri hoitaa asiaa suhteellisen rivakkaa tahtia - ainakin verrattuna moneen muuhun maahan. Kiinan luvut ovat luultavasti oikean suuntaiset, sen voimme todeta mm. Diamond Princess laivasta, jossa korona jylläsi ja 712 tapausta todettiin. Näistä 7 on kuollut eli karkeasti noin prosentti. - Kiinan Wuhanissa death rate oli 5,8%. Kiinassa on useat tehtaat jo käynnistetty uudelleen, tämän voimme päätellä sateliittikuvista. Talous pyörii mahdollisesti jo noin 60-70% kapasiteetilla normaalista. Mikä tukee kuvaa V -muotoisesta kriisistä, eli jyrkästi alas ja jyrkästi ylös.

Suomi on samassa veneessä Italian kanssa sen suhteen, että meillä on hyvin iäkäs kansa. Yli 70 vuotiaita on ~ 875 000, iäkkäiden kohdalla korona niittää porukkaa luonnollisista syistä johtuen aika lujaa. Onneksi meillä ihmiset asuu hyvin harvassa, tämä voi vielä osoittautua pelastukseksi - vaikka hallitus jäätyi aluksi totaalisesti suomalaisten suojelemisessa (vrt. muu maailma). Suurin pelkohan suomessa on sairaaloiden tukkiutuminen Italian tapaan, jolloin ei voitaisi hoitaa muita tapauksia ja porukkaa alkaisi kuolemaan muihin hoidettaviin sairauksiin. Tällä hetkellä tilanne näyttäisi olevan kumminkin hallussa - toki testejä ei enää tehdä kaikille, joten voi olla myös valheellinen turvallisuuden tunne. Noh turha itse kommentoida mitään näihin, kun oma koulutus on taloustieteessä eikä lääketieteessä.

Talouden näkökulmasta suurin riski ei välttämättä edes ole itse korona Suomessa, vaan Italian mahdollinen konkurssi, joka koituisi suomalaisten veronmaksajien maksettavaksi aivan vitun ison tukipaketin muodossa. Tästä olen jo hyvin pitkään varoitellut hyvinä aikoina. EU:lle ruusuisia päiviä, vedonvälittäjät antavat jo 14% todennäköisyyden Italian erolle eurosta.

FED (Yhdysvaltain keskuspankki) pudotti jo koron nollaan, tämä ei auttanut ollenkaan - koska se oli viesti markkinalle paniikista. Ruotsi antaa 30 miljardia, Ranska 300 miljardia ja Trump pyysi 850 miljardia kongressilta. Suomi pohti 5 miljardin pakettia. Virusta yritetään hoitaa printtaamalla rahaa. Suurena ongelmana näen myös äärimilleen viritetyt yritykset, kuten sijoitusketjussa sanoin suurin osa viime aikojen pörssien noususta on puhtaasti omien osakkeiden ostoista johtuvaa. Coca-Colan luulisi olevan velaton yhtiö, ja paskat 175% velkaisuusaste kun on ostettu omia osakkeita - sama koskee todella suurta osaa suuryrityksistä. Nyt osa näistä velkapommeista voi laueta, mikäli firmalle tulee akuutti kassakriisi jossa ei voida lyhentää velkaa ja tuloja ei tule, kun kansa ei kuluta. Tästä syystä rahan printtaaminen ei tosiaan toimi ihan kaikkiin ongelmiin. Ranskan Macron lupasi, ettei kukaan mene konkkaan - valtio(veronmaksaja) siis maksaa viulut maksoi mitä maksoi? No, on tämä nähty ennenkin, too big to fail ja valtiot nostaa kassasta massinpaskaa ja never stop the madness uuteen kriisiin asti.

Noh, pitäisikö mennä paniikkiin? Ei tosiaan, maapallon mittakaavassa koronakuolemat ovat yksi kärpäsen paska. Pelkästään nälkään kuolee päivässä enemmän, kuin koronaan vuodessa. MasterTK:n asenteesta kannattaa poimia ainakin se, että näkee tilanteen myös mahdollisuuden kautta. Nyt on aivan loistava aika aloittaa pitkäjänteinen osakesijoittaminen. Sijoittajat ovat myös ne jotka laittavat talouden taas rullaamaan tämän äkkipysähdyksen jälkeen, niitä jotka ottavat riskiä kun muut ovat siilinä kuusen alla.  :)

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #45 : 18.03.2020 11:06 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 879 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Musta Joutsen, tiedän tuon kaiken, olen lukemut "aivan kaiken" tästä ja seurannut myös twitterin, redditin ja youtuben kautta tilannetta paikallisten epävirallisten ja lääkäreiden virallisten raporttien avulla, joista niistä on lääketieteellinen maailma toivottavasti saanut paljon apua (vaikka niitäkin alkuun peiteltiin viruksen genomista alkaen, kun ei ollut ollut vielä lupaa CCP:ltä julkaista sitä). Et tainnut lukea viestiäni, Kiinan sensurointi- ja valvontajärjestelmä on käsittämätön. He pimittivät alkuun kaiken. Ja kaikki etenkin alkupään luvut ovat valetta,moni ln arvioinut, että jopa 20 tai 30 kertaisesti alakanttiin, itse laitoin konservatiivisesti, että ainakin 10-kertaisesti alakanttiin. Tämänkään hetken tilanteesta ei voi varmasti tietää, juurikin sensuroinnin ja valvonnan vuoksi. Kiina levittää propagandaa.

Mutta se massiivinen toiminta, jonka järjestivät alkaen Wuhanin lockdownista, on käsittämätön. Vapaa maailma lännessä arpoo edelleen, voiko näin tai näin tehdä.Jos tämä olisi lähtenyt käsistä täällä vapaassa maailmassa, ei noita toimia olisi välttämättä tullut edes mieleen.

Kiina pyrki peittelemään, koska kuvittelivat, että selviävät samalla tavalla kuin Sarsista, jota sitäkin peittelivät ja ovat peitelleet sen karkaamista muutaman muunkin kerran myöhemmin. Totuus iski vasten kasvoja, tämä leviää moninkertaisesti helpommin, emme voikaan vain antaa tämän mennä ja pikku hiljaa sammuttaa. Siitä pisteestä eteenpäin Kiina toimi oikein ja historiallisesti. Tottakai Kiina on syyllinen alkupään toimintaan. Mutta kun katsoo muun maailman ummistuneita silmiä Wuhanin lockdownin jälkeen, niin..

Ja kuten sanoin, jos Kiina olisi alusta asti toiminut peittelemättä, olisi jopa koko pandemia voinut jäädä syntymättä. Sitä emme tiedä. Tämä virus nyt vain sattui olemaan liian ovela ja liian "täydellinen" leviämismekanismiltaan ja samaan aikaan yleiseltä vaarallisuudeltaan.

Lainaus

Koko muu maailma oli/on luultavasti osittain varautunut sellaiseen vähän pahempaan influenssaan, koska Kiinan viralliset luvut tätä tukevat.


Itse asiassa tässä se ydin onkin. Itse, kun on seurannut alkulähteestä tätä, tietää kokonaistilanteen ja ei ole voinut käsittää esim. Puumalaisen kommentteja ja muuta THL:n jatkuvaa aliarviointia tilanteesta. Moni on kyllä yrittänyt THL:llekin tätä avata, että Kiinan lukuihin ei voi uskoa, mutta THL ilmeisesti ei ole itse yrittänyt hyödyntää epävirallisempia lähteitä.. Kun se, mitä tietoa on itse seurannut, on "epävirallista" tietoa, mutta on tiennyt sen kuitenkin isolta osalta totuudeksi siinä mielessä, että sen pohjalta on voinut luoda yleisen kuvan siitä, miten kokonaisuus etenee ja kuinka suuri uhka on, on ollut aivan absurdia seurata tilanteen kehittymistä,kun jatkuvasti puhutaan vain perusinfluenssasta.

Nuo alkupään lääkärien tutkimukset ja pyrkimys ymmärtää tilanne, ovat olleet erityisen mielenkiintoista ja aavemaista luettavaa, kuten sanoinkin jo.

Varmasti sillä, että esim. Singapore ja muutenkin osa Aasiaa sai tilannetta haltuun ajoissa, oli se, että arvasivat ajoissa Kiinan peittelevän tilannetta ja tekivät omat liikkeensä ajoissa.

En siis todellakaan kiitä Kiinaa, koska he tämän alulle laittoivat. Ihmettelen ja "ihailen" heidän toimiensa laajuutta, kun tilanne levisi käsiin. Heillä ei ollut ajan tuomaa etua, heille tämä pommi tuli käsiin. Täällä arvotaan edelleen.

Samalla "ihailen" tätä virusta.. On nimittäin niin petollinen tapaus, että ohhoh. Ajatelkaa, maailma on pysähtynyt. Luonto pisti meidät polvilleen.


« Viimeksi muokattu: 18.03.2020 11:42 kirjoittanut Cyrus »
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #46 : 18.03.2020 12:15 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 879 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ja mitä hysteriaan tulee. Ovatko maailman johtajat nyt  hysteerisiä? Ovatko epidemiologit hysteerisiä, kun kuvailevat tilannetta aivan poikkeukselliseksi? Menikö heille väärä viestintä perille, olisiko kuitenkin pitänyt kuunnella vaikka sinua Jayeizh?

Minulle viestintä on mennyt perille. Olen alusta asti ollut nimenomaan järjen kautta tässä asiassa mukana ja toiminut järjen kautta,siksi esim ei tarvitse nyt käydä kaupassa tönittävänä. Kotivaran hankintaakin viralliset tahot paheksuivat vielä ihan hetki sittenkin, ei todellakaan saa sellaista tehdä yksikään suomalainen, menkää sitten samaan aikaan kaikki, kun yhteiskuntaa aletaan sulkemaan.

Alkuun pyrin ajattelemaan, että ei tästä mitään isompaa seuraa, mutta vahingossa klikkasin siellä alkuvaiheessa twitterin hausta Wuhania ja sen jälkeen ei voinut olla seuraamatta tilannetta tarkemmin, kun todellisuus alkoi iskeä vastoin kasvoja. Tällä kertaa se uhkaava pandemia, joka jäi tapahtumatta Sarsin ja Mersin kohdalla, näyttääkin tapahtuvan, mitä nyt pitäisi tehdä..

Muistan, kun kävelin Helsingin kaduilla tammikuun loppupuolella ja katselin ympärille. Sanoin puolisolle, että täällä ihmiset jatkavat elämäänsä kuin mitään ei olisi tapahtumassa,kukaan näistä ei tiedä, mitä on tulossa. Sanoin, että parin kuukauden sisällä katselevat ikkunasta ulos samalla tavalla kuin Kiinassa tekevät. Ei uskonut.. Kyllä mäkin toivoin, että näin ei olisi..

Edit:

http://www.economo.co.uk/ursula-von-der-leyen-admitted-that-the-eu-had-underestimated-the-danger-of-a-coronavirus/


"I think all of us who are not experts initially underestimated the coronavirus. But in the meantime, it has also become clear that this is a virus that will keep us busy for a long time."

"All these measures, which sounded draconian, draconian to our ears two weeks or three weeks ago – we realized that they needed to be taken now."

Juurikin tämä, "draconian measures", olisi mennyt huomattavasti enemmän aikaa näiden toteamiseen, jos Kiina ei olisi ollut ensimmäinen. Ja vaikka nyt sanotaan, että Kiina on ainoa, josta tällainen voi lähteä, niin en ole samaa mieltä. Sieltä lähtee helpommin ehkä, jo pelkästään väkimäärän vuoksi (ja kyllä, niiden eläintorien vuoksi) , mutta kyllä tällainen pandemia voi lähteä mistä tahansa maailman kolkasta.


« Viimeksi muokattu: 18.03.2020 13:52 kirjoittanut Cyrus »
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #47 : 18.03.2020 14:08 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 879 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Erittäin hyvä ja avaava kirjoitus:

Koronavirus: Vain hätäjarru ja onni pelastavat muun Euroopan Italian kohtalolta, sanoo saksalaisvirologi https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006443876.html?share=ba999345464c885be82eef1d303dc5a5
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #48 : 18.03.2020 14:59 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 440 Basaaripisteet: 2 Profiili
Ja mitä hysteriaan tulee. Ovatko maailman johtajat nyt  hysteerisiä? Ovatko epidemiologit hysteerisiä, kun kuvailevat tilannetta aivan poikkeukselliseksi? Menikö heille väärä viestintä perille, olisiko kuitenkin pitänyt kuunnella vaikka sinua Jayeizh?
Juuri tätä tarkoitan. Pitänyt kuunnella minua? Älä naurata. Edes vitsinä. Näistä päättävien ei olisi pidäkuunnella ketään twitterin päässä, ei sinuakaan.

Minulle viestintä on mennyt perille. Olen alusta asti ollut nimenomaan järjen kautta tässä asiassa mukana ja toiminut järjen kautta,siksi esim ei tarvitse nyt käydä kaupassa tönittävänä.
Mitään varastoa ei itsellä ole ollut eikä ole, eikä ruoka ole loppunut. Jos sulla on useampi kuin kaksi pakettia paskapaperia kotona + pakkassa useampi pussi leipää ja jauheliaa + nämä sinun tekstit --> lähentelee hysteriaa.

Kotivaran hankintaakin viralliset tahot paheksuivat vielä ihan hetki sittenkin, ei todellakaan saa sellaista tehdä yksikään suomalainen, menkää sitten samaan aikaan kaikki, kun yhteiskuntaa aletaan sulkemaan.
Kysymys. Johon toivon että nyt tosissaan vastaat. Et ole mihinkään väitteeseeni vastanut tai edes yrittänyt todentaa niitä vääräksi: Onko Italiassa ruoka loppu? Onko edes se paskapaperi loppu? Siellä on pahin tilanne koko pallolla. Olisiko siellä ollut tarvetta hamstrata ruokaa ja paskapaperia pihalle konttiin? Voiko Italian tilanteesta päätellä että ruoka loppuu?
Jos et löydä juttua Italian ruokapulasta + nämä aikaisemmat juttusi --> lähentelee hysteriaa.

Tällä kertaa se uhkaava pandemia, joka jäi tapahtumatta Sarsin ja Mersin kohdalla, näyttääkin tapahtuvan, mitä nyt pitäisi tehdä..
Korona ei ole sars, korona ei myöskään ole mers. Sars ja mers eivät levinneet koska ovat juurikin niin paljon tappavampia kuin korona. Korona ei ole läheskään niin tappava, aivan eri tasolla, joten ihmiset levittävät tautia eteenpäin. Uhka sarsin ja mersin kanssa oli paljon suurempi. Jos väität muuta + nämä muut tekstisi --> lähentelee hysteriaa.

Muistan, kun kävelin Helsingin kaduilla tammikuun loppupuolella ja katselin ympärille. Sanoin puolisolle, että täällä ihmiset jatkavat elämäänsä kuin mitään ei olisi tapahtumassa,kukaan näistä ei tiedä, mitä on tulossa. Sanoin, että parin kuukauden sisällä katselevat ikkunasta ulos samalla tavalla kuin Kiinassa tekevät. Ei uskonut.. Kyllä mäkin toivoin, että näin ei olisi..
Jäitä hattuun jälleen. Kiinassa talous nousee jo, tehtaat pyörii, kunhan Saksa, Ranska ja Italia hoitaa hommansa (nyt ainakin näyttää Italian osalta rohkaisevalta) talouskin tekee V -tyylisen notkahduksen, kuten GBA toisessa threadissä sanoi. Suomi on ainakin ajoissa liikkeellä, varastokonttille ei ole tarvetta.

En väitä etteikö tilanne pitäisi ottaa vakavasti. Totta kai pitää, mutta kaikki merkit Kiinasta kertoo että tästä voi selvitä 2-3kk sisään maailman laajuisesti. Italiassakin puhutaan jo tartunta katon (paljonko uusia päivässä) saavuttamisesta. Toki muissa maissa vielä luvut kasvaa, mutta nekin taipuu alas aikaisempien tilastojen perusteella 2-3kk sisään.

Kolme viittausta sain viimeisimmästä tekstistäsi (muita en jaksa käydä läpi) josta alkaa paistamaan pieni hysteria. Totta kai tämä on tietyllä tavalla pelottavaa aikaa, kun normi hajoaa. Mutta silloin jos joskus pitää katsoa asioita ilman järjetöntä panikointia, muuten kaupasta loppuu se ruoka kun joku oikeasti ostaa sen kontin ja pakkaa sinne ruokaa sitä mukaa kun sitä tulee hyllyyn. Ja aivan turhaan.


« Viimeksi muokattu: 18.03.2020 15:56 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #49 : 18.03.2020 16:16 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 404 Basaaripisteet: 4 Profiili Jayeizh, Italiassa kuoli eilen lähemmäs 700 ihmistä koronaan (lääkäreiden mukaan terveydenhuolto on romahduksen partaalla) ja Saksassa on todettu viimeisen päivän aikana 3 471 uutta tartuntaa (11 312 yhteensä, eikä kaikkia olla testattu) — Ranskassa sentään on vain 1 097 uutta tapausta päivän aikana (7 730 yhteensä). Eli ei siellä tilanne nyt ihan hallinnassa ole.

Jenkeissä koronatilanne on jo pitkään pahentunut yksi yhteen Italian kanssa viikon viiveellä. Onneksi sentään aivopesu-uutiskanava FOX News myönsi vihdoin koronan vakavuuden.

EDIT: Enkä ihan ymmärtänyt SARS/MERS-vertausta. SARS tappoi vuodessa 770 ihmistä ja MERS on tappanut 850 ihmistä. Koronavirus on jo nyt tappanut 6 400 ihmistä. Millä logiikalla korona ”ei ole läheskään yhtä tappava”?


« Viimeksi muokattu: 18.03.2020 16:41 kirjoittanut Scarf »
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #50 : 18.03.2020 16:25 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 879 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW En jaksa vastailla sinulle, koska kuten sanoin jo aiemmin, kokonaisuudesta kertominen olisi niin pitkä homma, etten jaksa kirjoittaa sitä auki. Suurin osa tiedosta imetty ihan tavallisena kansalaisena, eikä väitöskirjaa tekevänä tutkijana, joten lähteiden jälkikäsittely ja perustelujen kunnollinen läpikäynti on aivan liian iso urakka, että jaksaisin siihen käydä.

Ruoan loppuminen ei ole edes muuten todellakaan se pääpointti, kuten ei muissakaan jutuissa ole ollut se pääpointti, joita olet olettanut. Ruoan loppuminen ei ole ollut edes pieni pointti.En ole sitä ottanut millään tapaa huomioon kotivaraa ostaessa, koska ainakaan toistaiseksi sellaista ei tarvitse ajatella. Juuri tämän vuoksi en jaksa kirjoitella pidempään, kun noinkin yksinkertaisesta asiasta vedät väärän johtopäätöksen. Kirjoitin huomioistani ja saat ajatella itse tilanteesta mitä ikinä ajatteletkaan.

Edit: Jep. Mitä Scarf sanoi. Kaikki on vasta alussa. Tsunami on tulossa. Tämän hetken tilanne sairaaloissa ja yhteiskunnassa vastaa oikeasti kahden, kolmen viikon takaista tilannetta. Suomen tilannetta on erityisen vaikea sanoa, koska testaaminen on ollut alusta asti rajallista.


« Viimeksi muokattu: 18.03.2020 16:33 kirjoittanut Cyrus »
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #51 : 18.03.2020 16:47 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 879 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Aivan loistava kirjoitus:


https://www.theguardian.com/commentisfree/2020/mar/18/coronavirus-uk-expert-advice-wrong

Ajattelin, että näitä selvityksiä joutuisi odottamaan vuosia, mutta kerrankin löytyi tarpeeksi tärkeä aihe.

Tämä myös hyvä:
https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/9932d022-e52f-4984-879b-bb231ad9c24d
tallennettu
Re: Koronavirus-seuranta « Vastaus #52 : 18.03.2020 17:17 »
despo Jäsen Viestejä: 5 275 Basaaripisteet: 9 Profiili
Ilman Niinistön väliintuloa oltaisiin vieläkin ihmettely ja seurantavaiheessa.

Näitä reportaaseja toivottavasti tulee lisää ja THL:n johdon mokailut tongitaan läpikotaisin kun tämä on ohi. Pitäisi  pistää vaihtoon koko porukka. Sen verran monta henkeä näiden pässien käsittämättömät virheet tämän asian hoidossa  tulevat maksamaan.


Lainaus
Lääkäreiden tahtotila alkaa olla ristiriidassa THL:n johdon strategian kanssa. Laitoksen johtoryhmässä istuu vain yksi lääkäri. THL:stä on irtisanottu asiantuntijoita 2000-luvulla useissa yt-neuvotteluissa.

Upeeta.


« Viimeksi muokattu: 18.03.2020 17:25 kirjoittanut despo »
tallennettu
Vs: Re: Koronavirus-seuranta « Vastaus #53 : 18.03.2020 17:24 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 879 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Lainaus

Näitä reportaaseja toivottavasti tulee lisää ja THL:n johdon mokailut tongitaan läpikotaisin kun tämä on ohi. Pitäisi  pistää vaihtoon koko porukka. Sen verran monta henkeä näiden pässien käsittämättömät virheet tämän asian hoidossa  tulevat maksamaan.

Kyllä.

Täs taas loistava kirjoitus, suomalainen Hong Kongissa, kannattaa ehdottomasti lukea:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/terveisia-alkuperaiselta-koronavirusalueelta-toivottavasti-suomeen-asetetaan-entista-tiukempia-rajoituksia/162da3aa-9f39-441b-8534-ac916246f72b

tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #54 : 18.03.2020 17:38 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 440 Basaaripisteet: 2 Profiili
Jayeizh, Italiassa kuoli eilen lähemmäs 700 ihmistä koronaan (lääkäreiden mukaan terveydenhuolto on romahduksen partaalla) ja Saksassa on todettu viimeisen päivän aikana 3 471 uutta tartuntaa (11 312 yhteensä, eikä kaikkia olla testattu) — Ranskassa sentään on vain 1 097 uutta tapausta päivän aikana (7 730 yhteensä). Eli ei siellä tilanne nyt ihan hallinnassa ole.
Italiassa arvellaan tulevan katto kohta vastaan. Saksasta ja ranskasta sanoin "kunhan saavat". Vielä toki ei olla käännön kohdalla.

EDIT: Enkä ihan ymmärtänyt SARS/MERS-vertausta. SARS tappoi vuodessa 770 ihmistä ja MERS on tappanut 850 ihmistä. Koronavirus on jo nyt tappanut 6 400 ihmistä. Millä logiikalla korona ”ei ole läheskään yhtä tappava”?
Sars ja mers tappoivat kaikki sairastuneet ennen kuin sairastunut ehti levittämään sitä.
Toki jos katsotaan vain kuolleita, kannattaa varoa influenssaa. Se on tappanut MILJOONIA yhteensä. Mutta kaikki varmaan tietää että se päätelmä ei menisi ihan oikein.

En jaksa vastailla sinulle ... Suurin osa tiedosta imetty ihan tavallisena kansalaisena ...  lähteiden jälkikäsittely ja perustelujen kunnollinen läpikäynti on aivan liian iso urakka ...
Niin...

Ruoan loppuminen ei ole edes muuten todellakaan se pääpointti, kuten ei muissakaan jutuissa ole ollut se pääpointti, joita olet olettanut. Ruoan loppuminen ei ole ollut edes pieni pointti.En ole sitä ottanut millään tapaa huomioon kotivaraa ostaessa, koska ainakaan toistaiseksi sellaista ei tarvitse ajatella. Juuri tämän vuoksi en jaksa kirjoitella pidempään, kun noinkin yksinkertaisesta asiasta vedät väärän johtopäätöksen. Kirjoitin huomioistani ja saat ajatella itse tilanteesta mitä ikinä ajatteletkaan.
Oi valista minua suuri hysteria cyrus,
sinä pelaajalaudan luvattu miley cyrus.
Että ei meidän tarvisi täältä lähteä pois,
kun hysteria cyrus meidät pelastaa vois.
Ei tällöin koronan paino päätä painaisi,
kun hysteria cyrus sen pois heittäisi.

Mulkku on kato aina helppo olla.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #55 : 18.03.2020 17:42 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 879 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Mulkku? Turhautunut. Tai epäuskoinen. Ja sitä kautta turhautunut. En voi käsittää, ettei vieläkään käsitä tilanteen vakavuutta. Olen odottanut sitä pari kuukautta ja nyt kun sen oikeasti pitäisi olla kaikille selvää, ei se vieläkään ole. Ja tässä on toki isosti syyllisenä THL Suomessa, hallitukset ja niiden neuvonantajat maailman halki.

Mutta anteeksi. Turhautuminen purkautui.
tallennettu
Re: Koronavirus-seuranta « Vastaus #56 : 18.03.2020 17:51 »
despo Jäsen Viestejä: 5 275 Basaaripisteet: 9 Profiili THL:n viimeisimmän arvion mukaan 42 % suomalaisista sairastuu coronaan. Se tekee 2,1 miljoonaa ihmistä. Jos kuolleisuusluku on esim. 2 %, kuolleita tulee olemaan 42 000. Jos kuolleisuus on 3% (globaali keskiarvo), kuolleita tulee olemaan 63 000 (eli saman verran kuin Jatkosodassa).

Mutta eipä tässä mitään  :rollaus:


Eihän tän koronan kanssa ole mitään ongelmaa niin kauan kuin teho-osastoilla riittää tilaa ja hengityskoneita. Nyt täytyy vaan toivoa, että näitä sitten oikeasti riittää kuten julkisuudessa on luvattu moneen kertaan. Vähän kyllä epäilyttää, kun esim. Saksassa ja Italiassa kaikki ovat loppuneet kesken (vaikka koneita on suhteellisesti enemmän kuin Suomessa).

Ruumiita alkaa tulemaan siinä vaiheessa, kun koneet loppuvat ja alkaa potilaiden priorisointi. Siinä vaiheessa ei sitten kannata olla kovin vanha tai muuten vaan sairas..
Mitään varastoa ei itsellä ole ollut eikä ole, eikä ruoka ole loppunut. Jos sulla on useampi kuin kaksi pakettia paskapaperia kotona + pakkassa useampi pussi leipää ja jauheliaa + nämä sinun tekstit --> lähentelee hysteriaa.

Öh ihan normaalioloissakin suositellaan joka taloon 3pv kotivaraa* ja nyt ei enää olla normaalioloissa. Aika vastuutonta tällaisessa tilanteessa, jos ei pidä normaalia suurempaa ruokavarastoa kotonaan. Tilanne on vielä normaali ja kaupasta saa ruokaa, mutta kukaan ei tiedä mikä tilanne on muutaman kuukauden päästä. Logistiikassa on jo nyt viivästyksiä. Toki todennäköisesti suurinta osaa tavarasta tulee saamaan keskeytyksettä, mutta joihin ulkomailta tuleviin tuotteisiin voi tulla katkoksia.

Ruotsissahan omavaraisuusaste on 50% ja siellä alkaa jo ruoka loppumaan kaupoista**. Ovat jo pyytäneet Suomesta apua. Suomen kotivaraisuusastehan on onneksi aika hyvä, 80%.

Itse näin tämän tilanteen kehittyvän tähän suuntaan jo reilusti yli kuukausi sitten ja tuli kerättyä kaikenlaista ylimääräistä aina kauppareissun aikana monen viikon ajan. Hieman huvitti viime torstaina, kun porukka heräsi vasta silloin ja hirveä paniikki kaupoissa. Kaikki merkit ovat olleet näkyvissä jo monta viikkoa, että epidemia tulee tännekin.


*https://www.spek.fi/turvallisuus/varautuminen-ja-paloturvallisuus/varautuminen-kotona & https://www.martat.fi/marttakoulu/ruoka/kotivara/
**https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.1022446


« Viimeksi muokattu: 18.03.2020 18:41 kirjoittanut despo »
tallennettu
Vs: Koronavirus-seuranta « Vastaus #57 : 18.03.2020 18:33 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 879 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ruotsi on muutenkin monella tapaa huolestuttava kysymysmerkki.. Kuin myös Venäjä.

Onneksi tosiaan Suomen omavaraisuusaste on pidetty melko korkealla.
tallennettu
Vs: Re: Koronavirus-seuranta « Vastaus #58 : 18.03.2020 18:53 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 440 Basaaripisteet: 2 Profiili
Öh ihan normaalioloissakin suositellaan joka taloon 3pv kotivaraa* ja nyt ei enää olla normaalioloissa. Aika vastuutonta tällaisessa tilanteessa, jos ei pidä normaalia suurempaa ruokavarastoa kotonaan. Tilanne on vielä normaali ja kaupasta saa ruokaa, mutta kukaan ei tiedä mikä tilanne on muutaman kuukauden päästä. Logistiikassa on jo nyt viivästyksiä. Toki todennäköisesti suurinta osaa tavarasta tulee saamaan keskeytyksettä, mutta joihin ulkomailta tuleviin tuotteisiin voi tulla katkoksia.

Ruotsissahan omavaraisuusaste on 50% ja siellä alkaa jo ruoka loppumaan kaupoista**. Ovat jo pyytäneet Suomesta apua. Suomen kotivaraisuusastehan on onneksi aika hyvä, 80%.

Itse näin tämän tilanteen kehittyvän tähän suuntaan jo reilusti yli kuukausi sitten ja tuli kerättyä kaikenlaista ylimääräistä aina kauppareissun aikana monen viikon ajan. Hieman huvitti viime torstaina, kun porukka heräsi vasta silloin ja hirveä paniikki kaupoissa. Kaikki merkit ovat olleet näkyvissä jo monta viikkoa, että epidemia tulee tännekin.


*https://www.spek.fi/turvallisuus/varautuminen-ja-paloturvallisuus/varautuminen-kotona & https://www.martat.fi/marttakoulu/ruoka/kotivara/
**https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/artikkeli-1.1022446

Yksi paketti paskapaperia, yli viikko katettu 2+2 perheessä, 1xjauheliha, 1xkanasuikaleita, 1xkanankoipia, 1xriisiä, 1xperunapussi, 1xkanamunaa, tomaattia jne. jne. 2+2 perheessä ainakin kolme päivää katettu. Tuon kun kaksin kertaistaa on yli viikko katettu. Ei hamstrausta, ei paniikkia, peruskaupassa käynti. Ei kai ihmiset normaalisti joka päivä kaupassa käy? Lapsiperheet ei ainakaan näin tee.
Hamstraamisessa on se huono puoli että silloin se ruoka oikeasti loppuu. Jollain on kaksi pakastearkkua täynnä sapuskaa kun joku ei vaan saa ahdettua ruokaa niin paljon kotio eikä kaikilla ole siihen edes rahaa, edes pitkällä aika välillä. Sitten se 5 lapsen perhe ei saa ruokaa kun keskenään elävä pariskunta halusi yhtäkkiä varautua maailman loppuun vaikka heille ei tekisi vaikeaa vaikka tilata kotiin ruokaa jostain ravintolasta muutaman viikon ajan joka toinen päivä. Ainakin siihen asti kunnes ravintolat toimii, sen jälkeen vaikka yöllä kaupassa.

Hamstraaminen simppelisti pahentaa asiaa suuressa mittakaavassa. Toki se itselle voi olla se helpoin tapa toimia, mutta kuten karanteenin ideakin on, pitäisi ajatella muitakin. Ennemmin kannattaa vaikka yrittää käydä eri aikoihin kaupassa, pääkaupunkiseudulla vaikka yöllä.

Ja totta kai, jos halunnut varautua tähän jo viimeisen kuukauden verran ja ostanut vähän ylimääräistä säästöön, fine, mutta siltikin, kaikilla ei ole tähän mahdollisuutta, eikä kaikki ole ajatellut sitä tehdä. Ruuan hamstraamisesta puhuminen ja sen painottaminen ei auta ketään. Ruoka ei lopu jos osataan käyttäytyä fiksusti. Toki se sitten loppuu jos joka talous yrittää saada pakkaset ja kaapit täyteen leipää, makaronia ja jauhelihaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Koronavirus-seuranta « Vastaus #59 : 18.03.2020 19:16 »
despo Jäsen Viestejä: 5 275 Basaaripisteet: 9 Profiili Ongelmia tulee siinä vaiheessa kun kaikki yrittävät kerralla ostaa kolmen viikon ruuat varastoon. Se on sitä pöljää hamstraamista, mistä seuraa ongelmia kun ruoka oikeasti loppuu kaupasta. Ei meidän lähikaupassa (Citymarket) ole vieläkään pakastevihanneksia, säilykkeitä tai ruisleipää sen torstaisen paniikin jäljiltä.

Enivei tässä tilanteessa on parempi mitä harvemmin käy kaupassa. Ihmisten pitäisi pyrkiä ostamaan minimissään viikon ruuat kerralla.


« Viimeksi muokattu: 18.03.2020 19:55 kirjoittanut despo »
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines