Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Äänestys
Kysymys: Mitä puoluetta äänestät vaaleissa 2023?
SDP
Keskusta
Kokoomus
Perussuomalaiset
RKP
KD
Vihreät
Vasemmistoliitto
Joku muu puolue
En äänestä

Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Eduskuntavaalit 2023  (Luettu 11608 kertaa)
Eduskuntavaalit 2023 « : 26.03.2023 16:49 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Ennakkoäänestys on jo hyvässä vauhdissa ja vaalipäivä lähestyy kovaa vauhtia. Mitataan kyselyllä mikä on laudan poliittinen sekoitus 2023.

Vuoden 2023 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2.4.2023.

Aihetta voidaan käyttää spekulaatioihin ja jälkilöylyihin.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #1 : 26.03.2023 17:59 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Olen yllättänyt itseni katselemasta Liberaalipuoluetta sillä silmällä. En ole kaikesta samaa mieltä heidän kanssaan, jostain olen huomattavankin eri mieltä, mutta puolueen perusperiaatteet vaikuttavat asiallisilta. En vastaa kyselyyn vielä, varsinainen äänestyspäätös on vielä tekemättä.

Ikä ja jääräytyminen alkaa näkymään. Kun on katsellut riittävän monet vaalit tätä lupailua ja lupausten veivailua niin isojen puolueiden äänestäminen tuntuu vaan niin turhalta. Viimeisin hallitus minkä toimia pidin oikean suuntaisina oli Sipilän hallitus. Ja sekin jäi vähän yritykseksi.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #2 : 26.03.2023 18:37 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Olen yllättänyt itseni katselemasta Liberaalipuoluetta sillä silmällä. En ole kaikesta samaa mieltä heidän kanssaan, jostain olen huomattavankin eri mieltä, mutta puolueen perusperiaatteet vaikuttavat asiallisilta. En vastaa kyselyyn vielä, varsinainen äänestyspäätös on vielä tekemättä.

Ikä ja jääräytyminen alkaa näkymään. Kun on katsellut riittävän monet vaalit tätä lupailua ja lupausten veivailua niin isojen puolueiden äänestäminen tuntuu vaan niin turhalta. Viimeisin hallitus minkä toimia pidin oikean suuntaisina oli Sipilän hallitus. Ja sekin jäi vähän yritykseksi.

Liberaalipuolueella on fiksuin ja rohkein taloudellinen ohjelma. Lilliputtipuolueiden äänestämisessä on se ongelma, että kestää 20-30 vuotta ennen kuin ne nousevat tarpeeksi suuriksi pöytiin joissa päätöksiä tehdään. Toki epäsuoraa tulta voidaan ampua saamalla kannatusta ja täten muiden täytyy kiristää omaa politiikkaa. Tämä nähtiin kun haittamaahanmuuttoon negatiivisesti suhautuvat puolueet rummuttivat 20 vuotta maahanmuutosta, niin nykypäivänä monessa maassa perinteisten puolueiden on ollut pakko ottaa myös omaan ohjelmaan järkevöittämistä. Tanska tästä paras esimerkki.

Nykyinen tilanne jossa PS on kasvanut suureksi puolueeksi Kokoomuksen ja SDP:n rinnalle aiheuttaa suomessakin blokkivaalit. Nyt ei kannata äänestää Kokoomusta, sillä Kokoomus tulee olemaan hallituksessa lähes 100% varmuudella. Kilpa käydäänkin kahden välillä PS+Kok vs Kok+SDP. Täten vaaliuuranalla on näissä vaaleissa vain kaksi todellista vaihtoehtoa. PS tai SDP.Vihreiden kannatus on juuri paras esimerkki tästä, miten kaikki puolueet ovat ottaneet luontoarvot osaksi omaa ohjelmaansa. Erot ovat lähinnä siinä monessako vuodessa Suomesta pitäisi tehdä hiilineutraali ja kannattaako luonnon tuhoamista massamaahanmuutolla. SDP/Vasemmistoliitto on myös napannut feminismin ja woketuksen vihreiltä, joten oikein mitään omaa ei ole jäänyt omaan ohjelmaan. Vihreät on siis eduskunnan turhin puolue tällä hetkellä. Tämä näkyy kannatuksessa. Nyt tarvittaisiin selkeyttä ohjelmaan ja selvä pesäero Vasemmistoliiton ja SDP:n puolueohjelmiin.

Taloudesta on aina vaalien aikaan puhuttu paljon, mutta näistä taitaa tulla ihan puhtaat velkavaalit. Toinen puoli kannattaa jatkuvaa velkaantumista ja toinen leikkauspolitiikkaa. Ihan sama kumpi puoli valitaan, niin Suomen tulevaisuus on olla pohjolan somalia, köyhä banaanivaltio. Kysymys on vain väistämättömän lykkäämisestä, tölkin potkimisesta eteenpäin. Kuten Estonian kapteeni totesi "Todella pahalta, todella pahalta näyttää...”

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #3 : 26.03.2023 19:07 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Viimeksi joskus parikymppisenä äänestin viimeksi, koska ei oikeastaan ole ollut mitään merkitystä itselle kuka siellä on ollut leikkimässä. Mutta nykyisen porukan touhut ollut sitä luokkaa, että kaipa sitä on käytävä, vaikka kuinka kuplassa elelisi. Äänestän lähinnä sitä, mikä eniten edesauttaa nykyisen sakin hajoamista, enkä sitä mitä ehkä itse voisin arvojen puolesta äänestää.

Tai sitten vaan heittää arpalaatikosta pois vihervassarit ja nostaa lopuista jonkun summassa.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #4 : 26.03.2023 20:09 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Näissä vaaleissa kiinnostaa se, kuinka rajusti keskusta ottaa turpaan. Heitän lonkalta ennustuksen 9,7% ja sitruunan syönyt Saarikko. Perustuu samaan mihin suomalaisten äänestäminenkin, arvailuun.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #5 : 27.03.2023 08:54 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Meikäläisen ääni taitaa mennä SDP:lle. En vain ole löytänyt itsestäni sisäistä persuani, kuinka kaikki mikä maksaa on perseestä ja ulkomaalaiset vie leivän. Purra siis käytännössä sanoi, että persujen mielestä on parempi elää kurjuudessa kuin ottaa ulkomaalaisia. Näkökulma siitäkin että ulkomaalaiset ajautuvat halpatöihin jotka ei pärjää ilman tukia. Eikö silloin vika ole jossain muussa kuin ulkomaalaisissa? Vaikka myönnän kyllä, että Purra on yllättänyt sinänsä positiivisesti. Touhu ei ole ihan pelkkää huutelua ja one linereita. Mutta joo, olen vain niin kaukana siitä mentaliteetista.

Marinin touhuista voi olla montaa mieltä. Viinan juomisesta en välitä. Suomen poliitikot on vetäny aina viinaa, eikä kukaan tiedä kuinka paljo huoria kesärannassakin on kierrelly. Niin en jaksa ajatella että Marin olisi vain siksi erikoistapaus kun oli nainen eikä kaverit malttanu pitää leveilyä maltillisempana. Asiapuoli on tietty eri juttu, mutta en lopulta keksi missä Marin olisi vetäny jotenkin reippaasti alta riman. Enemmän ehkä kaivattaisiin johtajuutta, mutta ei se nyt penkin alle nytkään menny.
Eniten SDP:ssä pelottaa Kiuru. Sitä ei pitäisi päästää lähellekkään mitään päätöstä joka vaikuttaa omaa kynnystä pidemmälle.

Sinänsä sillä ei mielestäni ole väliä vaikka SDP persut päihittäisi. Kokoomus ja SDP on aika kaukana toisistaan kuitenkin. Ihan erilaiset filosofiat kuinka hankalista ajoista selvitään (joista SDP:n on mielestäni parempi). Joten Kokoomus ottaa Persut hallitukseen ja päälle Keskustan, RKP ja KD:n. Keskusta voi yrittää räksyttää kuten teki viime hallituksessakin, mutta Kokoomus voi ottaa Vihreät tilalle jotka olisi todennäköisesti niin iloisia hallitus hommasta, että hymyilisivät koko loppukauden. Jotenkin olin huomaavani väittelyissäkin, että Orpo oli vähän sovittelevan oloinen Purran suuntaan. Tiedä sitten...

Tähän päälle se että Marin tuskin haluaa "rahasalkkua" kuitenkaan. Ulkoministerin salkku voisi kiinnostaa, koska Marinin tähtäimessähän on Eurooppa varmasti. Ja kun suosio on jo nyt ihan ok, niin se nousee varmasti oppositiossa vielä korkeammaksi kun Kokoomus leikkaa kautta linjan ja SDP on puhunut toisenlaista alusta asti.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #6 : 27.03.2023 19:06 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili

Lähde: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-kysely-vihreat-menettaa-kolme-kansanedustajaa-helsingissa-ja-uudellamaalla-sdp-nousemassa-saman-verran/8663540#gs.tqjo2o

Helsingissä demarit on ottamassa valtavaa voittoa suhteessa viime vaaleihin, eli puhuttelee muitakin kuin JayeizHia. Vihreät vastaavasti sulaneet ja menettäneet äänestäjänsä SDP:lle. Vahvistaa identiteettipuolueen leimaa. Nyt on Boss Babe Sanna kuumaa kamaa (vaikka onkin Pirkanmaalla ehdolla).

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #7 : 27.03.2023 21:36 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Vihreiden noin kova romahdus on kyllä pieni yllätys. Vaikka kaikki ns. pääpuolueet yhtälukuunottamatta puhuukin ilmaston muutoksesta, luulin kuitenkin että vihreiden kannattajat olisivat katsoneet puoluetta vähän laajemmin ja pitäneet sen agendasta yleisesti. Ilmeisesti ei...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #8 : 30.03.2023 10:18 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Unibetissä oli yllättävän korkea 3.5x sille, että SDP saa eniten ääniä ja toinen oli, että Marinista tulee pääministeri taas. Kävin heittämässä molempiin tonnin. Saa ainakin muutaman tonnin lomailurahoja, jos tämä onnettomuus tapahtuu. Perussuomalaisissa ja Kokoomuksella huomattavasti pienemmät jostain syystä, vaikka tässähän voi tapahtua mitä tahansa.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #9 : 02.04.2023 16:38 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Unibetissä oli yllättävän korkea 3.5x sille, että SDP saa eniten ääniä ja toinen oli, että Marinista tulee pääministeri taas. Kävin heittämässä molempiin tonnin. Saa ainakin muutaman tonnin lomailurahoja, jos tämä onnettomuus tapahtuu. Perussuomalaisissa ja Kokoomuksella huomattavasti pienemmät jostain syystä, vaikka tässähän voi tapahtua mitä tahansa.


Kolmen suuren erot ovat tosiaan niin pienet, että kaikki yli 3x kertoimet ovat houkuttelevia. PS:n pelaamisen puolesta kertoisi nouseva kannatuskäyrä ja korkea(mahdollisesti) äänestysprosentti. Mitä korkeampi äänestysaktiivisuus sitä alhaisempi Kokoomuksen kannatus. Ennakkoäänestyksen uusi ennätys ennakoi tätä.

Kuten aiemmin mainitsin nämä vaalit käydään PS:n ja SDP:n välillä, siksi SDP:llä on myös hyvä mahdollisuus kaikesta neljän vuoden aikana tapahtuneesta sekoilusta huolimatta nousta suurimmaksi.

Marin todennäköisesti pakenee EU:n huippuvirkaan, joka on kulisseissa jo sovittu palkinnoksi myötämielisestä EU -politiikasta. Käteinen ja Stubb saivat myös omat palkintovirkansa aikoinaan. Siksi tuo Marinista pääministeri on mielestäni kaikista riskialttein veto, mutta kertoimestahan se on kiinni kannattaako betsata.

Mielenkiintoinen ilta tulossa, kuka ikinä voittaakaan niin tuskin kovinkaan suurella erolla kakkoseen.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #10 : 02.04.2023 22:43 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Keskusta sai nyt kyllä niin pahasti takkiin ja Saarikkoa vituttaa silmin nähden aika helvetisti, että Kokoomuksen hallituksen muodostus on aika kiven takana. Ajattelin että Keskusta olisi mennyt Kokoomuksen ja Persujen kanssa hallitukseen, mutta ei se sinne näillä luvuilla ja Saarikon ilmeellä lähde. En jaksa uskoa. Joten ainoa vaihtoehto hallitukseen Kokoomuksen kanssa olisi SDP, Vihreät ja RKP. Persujen kanssa ei vaan saa hallitusta jos(/kun) Keskusta ei sinne mene. Vihreät voisi mennä, mutta jotenkin en usko tälläisen tuloksen jälkeen. Tappio oli liian kova.

Voihan tietty olla että Persut vetää jostain enemmänkin kompromissikortteja, mutta niiden pitäisi olla aika kovia että muilla puolueilla unohtuisi tappiot.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #11 : 02.04.2023 23:38 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Ohisalohan sanoi jo aiemmin, ettei hallitukseen näillä äänimäärillä, mutta mistä sitä lopulta tietää.

Aika hullu saa Orpo kyllä olla jos aikoisi Marinin ja Vihreiden kanssa hallitukseen.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #12 : 03.04.2023 00:03 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili SDP ei ollut ykkönen ja tärkeintä että vihervassarit otti takapakkia. Ei valittamista toistaiseksi.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #13 : 03.04.2023 02:00 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
SDP ei ollut ykkönen ja tärkeintä että vihervassarit otti takapakkia. Ei valittamista toistaiseksi.

Tämä.

Kok+PS+Kd+RKP veikkaisin näiden tulosten perusteella hallituksen komboksi. PS suostuu pitämään pakkoruotsin vastineena (haitta)maahanmuuton tiukennuksiin, RKP myy vaikka mummonsa tästä. KD:lle riittää ministeriposti ilman todellista valtaa, uskonnon opetukseen ei tehdä heikennyksiä ja humanitaarisessa maahanmuutossa suositaan kristittyjä. Orposta PM, Purrasta kirstunvartija.

Toinen mahis Kok+PS+Keskusta

Keskustalle luvataan kokoaan suurempi määrä ministerisalkkuja ja maataloustukiin ei tehdä heikennyksiä. Saarikko pudottaa niskastaan äänestäjiään hiertävän maaseudun ihmisiä vihaavan politiikan ja nostaa kannatusta 5%.

Sitten tietty perinteinen Sinipuna + takiaispuolueet ja homma jatkuu kuin viimeiset 4 vuotta. Velkaa ja velkaa kunnes korkomenot hitaasti näivettää Suomen. Tämä toki tulee tapahtumaan jo nyt oli hallituskokoonpano mikä tahansa.

Olin yllättynut miten niin moni julkkis jäi rannalle ruikuttamaan. Näissä vaaleissa ei myöskään enää pelkkä maahanmuuttaja tausta auttanut. Rannalle jäi myös Iiris Suomela, ja se on jo yksistään suuri ilon aihe.

Yksittäisistä kansanedustajista historoitsija Teemu Keskisarjan nousu eduskuntaan oli helkkarin hieno juttu. Purran ylivoimainen äänisaalis lämmitti myös mieltä.

Ois voinu mennä paremminkin, mutta näillä mennään.


« Viimeksi muokattu: 03.04.2023 02:47 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #14 : 03.04.2023 06:15 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Ääniharavista yllätti Mauri Peltokankaan ja Sebastian Tynkkysen suosio. Peltokankaan olen ainakin itse laittanut samaan pellekategoriaan jonkun Turtiaisen ja Kärnän kanssa. Tynkkysen suosio on tavallaan ymmärrettävää koska hän on näkyvä persoona somessa ja osaa sen puolen, mutta samalla harmittaa että sillä sisällöllä, turhalla vastakkainasettelulla ja vouhottamisella saa tuollaisen äänipotin.

Myös se että Riikka Purra sai Marinia kovemman äänipotin tuli yllätyksenä.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #15 : 03.04.2023 08:12 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili PS:n puheenjohtajat ovat aina saaneet mielestäni kovan äänisaaliin. Siis kovemmat kuin muut puolueet. "Jytkyn" jälkeen Sipilä on kai ainoa joka on päihittänyt Persujen puheenjohtajan.

Mutta kuten sanoin aikaisemmin, en tiedä mitä Orpo lupaa muille, mutta kovaa kompromissia pitäisi olla puolin ja toisin. Persujen koko kampanja perustuu pitkälti "maahanmuutto-paha" sloganiin, kun kaikki muut puolueet on ihan päin vastasella puolella. Niin en keksi miten Purra voisi niellä koko kampanjan pää teeman ja perustella sen äänestäjille. Tietty rahasalkku voi olla henkilökohtaisesti niin kova, että myy mummon ja papan sen vuoksi.
RKP sano jo että Persujen politiikkaa ei ajeta, SDP ei sitä aja, Saarikkoa vituttaa liikaa että lähtisi hallitukseen,... Kokoomuskin on puhunut kokoajan työperäisen maahanmuuton lisäämisestä. Vaikka Orpo varmaan löytäisi tähän jonkinlaisen kompromissin (tai helpommin kuin SDP:n kanssa). Mutta ei Persujen palapelin isot palaset oikein sovi tarvittavien puolueiden kanssa yhteen. Ainoa pelastus olisi jos Saarikko toisi Keskustan hallitukseen, niin sitten voisi löytyä tarpeeksi kompromissia, mutta... en usko. Harvoin on nähnyt hymystä niin hyvin että "vituttaa kuin pientä eläintä".

EDIT: Nyt vasta huomasin että täällähän on kyselyn mukaan yllättävän paljon SDP:n äänestäjiä  ;D
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #16 : 03.04.2023 19:22 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili
Yksittäisistä kansanedustajista historoitsija Teemu Keskisarjan nousu eduskuntaan oli helkkarin hieno juttu.

Tää oli kyllä kova juttu. Keskisarjan historiantuntemusta on ollut aina mukava kuunnella.

Oma ääni meni Valtoselle ja Kokoomukselle, joka oli stadissa helppo valinta. Toivottavasti valtiovarainministeriön salkku vielä napsahtaisi. Keskisuurten puolueiden riutuminen vaaleissa meinaa Orpolle varmasti yksiä vaikeimpia hallitusneuvotteluissa modernissa ajassa. Ehkäpä nyt olisi aika persujen päästä toiselle puolen pöytää - mandaatti on kuitenkin aika väkevä.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #17 : 06.04.2023 11:56 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Yksittäisistä kansanedustajista historoitsija Teemu Keskisarjan nousu eduskuntaan oli helkkarin hieno juttu.

Tää oli kyllä kova juttu. Keskisarjan historiantuntemusta on ollut aina mukava kuunnella.

Oma ääni meni Valtoselle ja Kokoomukselle, joka oli stadissa helppo valinta. Toivottavasti valtiovarainministeriön salkku vielä napsahtaisi. Keskisuurten puolueiden riutuminen vaaleissa meinaa Orpolle varmasti yksiä vaikeimpia hallitusneuvotteluissa modernissa ajassa. Ehkäpä nyt olisi aika persujen päästä toiselle puolen pöytää - mandaatti on kuitenkin aika väkevä.

Mikä käänsi pään Vihreistä Kokoomukseen? Ymmärtääkseni olet pitkäaikainen Vihreiden kannattaja.

Useampia analyyseja olen tästä liikehdinnästä lukenut. Strateginen äänestäminen selittänee monen kohdalla vaihdon, mutta ei sillä voi kokonaan selittää asiaa. Voisihan se vaihtoehto olla Vihreät Kokoomuksen tai SDP:n  sijaan.

Osmon analyysi antaa muutamasta katkerasta hudista huolimatta yhden suhteellisen valistuneen näkemyksen puolueen alamäkeen.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #18 : 09.04.2023 14:29 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mikä käänsi pään Vihreistä Kokoomukseen? Ymmärtääkseni olet pitkäaikainen Vihreiden kannattaja.

Useampia analyyseja olen tästä liikehdinnästä lukenut. Strateginen äänestäminen selittänee monen kohdalla vaihdon, mutta ei sillä voi kokonaan selittää asiaa. Voisihan se vaihtoehto olla Vihreät Kokoomuksen tai SDP:n  sijaan.

Osmon analyysi antaa muutamasta katkerasta hudista huolimatta yhden suhteellisen valistuneen näkemyksen puolueen alamäkeen.
On tässä mm. Salea äänestetty pressanvaaleissa ja kokkariehdokasta viime kunnallisvaaleissa. Ehkäpä se lopulta kääntyi sen myötä, kun se Vartian ja kumppaneiden markkinaliberaali siipi vaiennettiin kuoliaaksi - tai siltä se ainakin äänestäjän silmään näytti. Samalla päätä nosti tämä uuden sukupolven vihreäliike, johon on sotkettu kirkkaan punaista vasemmistoaatetta ja väärän mallista feminismiä mukaan. Vihreät tekevät tällä hetkellä karhunpalvelusta ympäristölle lukitsemalla keskustelussa ympäristöarvot jotenkin vasemmalle exclusiiviksi asiaksi samalla lyöden kapulaa rattaisiin oikesti merkitseville asioille kuten aikanaan ydinvoimalle ja tänäpäivänä vapaan markkinan tuomille mahdollisuuksille. Varmaan joku keskustaki hoitas ympäristöasiat nykyään paremmin.

Oikeasti en kyllä fanita millään tavoin mitään suomalaista puoluetta - sitä vaan koittaa joka kerta valita paskista vaihtoehdoista sen vähiten paskimman.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #19 : 12.04.2023 07:22 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mikä käänsi pään Vihreistä Kokoomukseen? Ymmärtääkseni olet pitkäaikainen Vihreiden kannattaja.

Useampia analyyseja olen tästä liikehdinnästä lukenut. Strateginen äänestäminen selittänee monen kohdalla vaihdon, mutta ei sillä voi kokonaan selittää asiaa. Voisihan se vaihtoehto olla Vihreät Kokoomuksen tai SDP:n  sijaan.

Osmon analyysi antaa muutamasta katkerasta hudista huolimatta yhden suhteellisen valistuneen näkemyksen puolueen alamäkeen.
On tässä mm. Salea äänestetty pressanvaaleissa ja kokkariehdokasta viime kunnallisvaaleissa. Ehkäpä se lopulta kääntyi sen myötä, kun se Vartian ja kumppaneiden markkinaliberaali siipi vaiennettiin kuoliaaksi - tai siltä se ainakin äänestäjän silmään näytti. Samalla päätä nosti tämä uuden sukupolven vihreäliike, johon on sotkettu kirkkaan punaista vasemmistoaatetta ja väärän mallista feminismiä mukaan. Vihreät tekevät tällä hetkellä karhunpalvelusta ympäristölle lukitsemalla keskustelussa ympäristöarvot jotenkin vasemmalle exclusiiviksi asiaksi samalla lyöden kapulaa rattaisiin oikesti merkitseville asioille kuten aikanaan ydinvoimalle ja tänäpäivänä vapaan markkinan tuomille mahdollisuuksille. Varmaan joku keskustaki hoitas ympäristöasiat nykyään paremmin.

Oikeasti en kyllä fanita millään tavoin mitään suomalaista puoluetta - sitä vaan koittaa joka kerta valita paskista vaihtoehdoista sen vähiten paskimman.

No tämähän se on ongelma kaikilla vähäkin suuremmilla puolueilla, jotta voisi kasvaa isoksi vaatii seinien olevan leveällä ja katon korkealla. Mitään yhtä puoluetta, joka vastaisi kaikkiin omiin vaatimuksiin tuskin tulee olemaankaan. Pitää vain valita se joka ajaa sillä hetkellä itselle tärkeintä arvoa tai asiaa. Suomalaisessa koalitiopolitiikassa lopulta saa sen 10-20% edes niistä omista tavoitteista läpi, jos sitäkään.

Vihreiden äänestäjien keskuudesta kuuluu noita samoja perusteluita mitä itsekin listasit. Nykyinen politiikka vaan ei vastaa vanhojen äänestäjien vaatimuksia. Mitä muiden kuin Osmon analyyseja lukenut, niin itsereflektio puolueella on jäänyt kokonaan tekemättä ja edelleen toistellaan mantraa miten viesti ei tavoittanut äänestäjiä, itsepetos maximus. Hyvin harva Orasta tai Osmoa lukuunottamatta on myöntänyt suoraan, että viesti kyllä tavoitti, mutta oli vain marginaaliporukkaa puhutteleva. Pronominit ja kanta kannabikseen, sillä ei 20% kansasta tavoitella, kun samaan aikaan porukka joutuu myymään omaisuuttaan kattaakseen menot. Silti sai lukea myös vasemmistolta kommentteja, miten duunareita ei enää houkutella elintasoa nostavalla politiikalla. Kummaltakin puolueelta puuttuu selkeä linja miten taloutta tasapainotetaan ja kuka maksaa jatkossa laskun.
--------------------------------------------------------------------------

Vasemmistopuolueissa on tappioiden myötä käynnistynyt pudotuspelit, vanha johto heitetään pihalle ja puolueen sisällä alkaa taistelu paikasta auringossa.

Toivon Fatiman voittavan Vihreiden PJ vaalin, nyt kun Ohisalo kantoi vastuuta ja päätti olla hakematta jatkokaudelle. Iiris Suomela sen sijaan pyrkii eduskunnan ulkopuolelta puolueen johtoon (varapj). Huutista kyllä pohjattomalle itsetunnolle ja itsevarmuudelle. Kaikki talouskirjat lukenut Iiris tuskin kerää puolueväeltä tehtävään vaadittavia ääniä, mutta tuen 100%:stä hänen valintaansa. Fatima + Iiris kombolla Vihreät on max 4% puolue neljän vuoden päästä.

Vasemmistolla on myös sama ongelma. Li:n tilalle ei oikein ole laittaa ketään ykköskorin pelaajaa.

Marin kun lähtee, niin sekä Vihreät ja Vasemmistoliitto saa takaisin sen 3-6% (potentiaalista) kannatusta tekemättä mitään sen kummempaa. Se pystyykö Vihreät realisoimaan tämän riippuu PJ valinnasta.
------------------------------------

Hallitusneuvottelut jatkuvat. Pidän edelleen todennäköisimpänä Kok+PS+RKP+KD komboa, silti Kok+SDP+takiaispuolueet kombo on alkanut nostaa pelottavasti päätään. Kysymys on lähinnä siitä haluaako Orpo nostaa PS:n kannatuksen yli 30% neljän vuoden päästä. Nyt leikkauspolitiikkaa ajamalla saisi hallituspuolueiden suosio tuskin nousee merkittävästi.

Saarikko on ajanut itsensä nurkkaan kieltäytymällä kategorisesti PS:n kanssa yhteistyöstä, mutta Keskustan kenttä on huomattavasti lähempänä porvarillisempaa Kok+Ps komboa, kuin mitä nykyistä vasemmistohallitusta. Siksi on Keskustalta omien tavoitteidensa kannalta hyvin epäloogista jättäytyä nyt ulos ja olla taas vasemmistohallituksen aisankannattaja neljän vuoden päästä. Ehkä Saarikko vapautetaan tehtävistään, tai kenttä painostaa hallitukseen. Fiksuin kombo olisi Kok+PS+Keskusta kaikkien näiden kolmen tavoitteiden osalta. Keskusta tietty pettää aina ja Kokoomus joka kerta, joten en yhtään ihmettelisi vaikka Keskustakin hallitukseen vielä tämän teatterin jälkeen päätyisi.You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #20 : 12.04.2023 23:39 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Keskustahan ajattelee olevansa suurin puolue 4 vuoden päästä. Saarikko ulos ja uusi tilalle ja puheet taas kattoon. Ääniä kun on valunut varsinkin Persuille, niin sieltähän ne teematkin löytyy. En siis usko että Keskusta lähtee tälläisen tuloksen jälkeen hallitukseen. Pataan tuli jo viime kerralla ja lähtivät silti ja tulos oli tämä. Kokoomuksen ja Persujen kanssa ei ole varaa räksyttääkään kun siellä on vaihtoehtoja (KD+RKP).

Totuushan on että eihän hallitus tai valtionhallinto voi suuria talouden tilanteelle ja voimille tehdä. Ainakaan Suomen kokoisessa maassa. Se on ihan sama kuinka monta prosentin kymmenystä Orpo leikkaa veroja, ei sillä näitä korkoja ja inflaatiota maksella. Sama juttu Persujen maahamuutossa. Ei sillä leipää osteta. Ongelma on että rahapolitiikka on ollut lepsua, joten kaikki on saanut lainaa, mutta rahaa ei kuitenkaan ole lopulta jaettu juurikaan sinne velalliselle. Velkojen ajat on vaan nousseet. Ja koronan tuoma kulutuksen lukko vääristi markkinoita siihen suuntaan että kaikilla olisi rahaa. No ei ole enää kun koronan säästämät rahat on tuhlattu viihdykkeisiin, isoihin kämppiin ja puutarhaan.

Huvittavaa että Kokoomus on nyt valittu tekemään tämä mahdoton tehtävä, pistää talous kuntoon leikkauksilla kun inflaatio laukkaa ja korot korkeimmillaan 15 vuoteen. Samaan aikaan hoitajien olot saa porukan pakenemaan, terveyden huollon prosessit ei toimi, koulutuksen taso laskee ja vanhukset ei saa apua. Ja mikään näistä ei ole tullut yllätyksenä. Hoitajien olot on ollut jo 10 vuotta huonosti, arvosanat ja koutuksen rahoitus on laskenut edellisestä "sopeutus leikkauksesta" asti ja "vanhuspommista" on puhuttu 10-20 vuotta.
Ja nyt pistetään kaikki kuntoon leikkauksilla (ja/tai maahanmuuton kieltämisellä?). Kokoomukselle voisi ihan hyvin sanoa "bitch please". Samat ongelmat ja sama lääke jo vuodesta 2008. Kuinka on menny noin niin kuin omasta mielestä?
No okei, maahanmuuton kieltämistä ei ole vielä testattu ja edellinen hallitus sentään murjoi soten jonkinlaisena läpi (ilman kokoomusta), se vain jäi pahasti puolitiehen.

En väitä että olisin itse niin fiksu ja osaisin tehdä paremmin. Enkä väitä että SDP:n tapa olisi välttämättä ollut sen parempi. Mutta se olisi ollut mielestäni vähän erilainen verrattuna siihen mitä nyt on tehty viimeisien kriisien aikana. Ja siis Suomihan ei ymmärtääkseni oikeasti selvinnyt 2008 iskusta kuten voisi kuvitella. Kasvua ei ole tullut läheskään samalla tavalla kuin muualla. En väitä Suomella nyt huonosti meni, kyllähän täällä selvittiin ja kasvua tuli. Mutta sen ajan mitä Kokoomus ja Keskusta on hallituksessa säätänyt 2000-luvulla, ymmärtääkseni on tultu joko alas tai hävitty muulle maailmalle.

Ja siis ei nyt pidä luulla että olisin oikeasti tuohtunut siitä että Kokoomus on vallankahvassa. Suomessa on se hyvä puoli että täällä ei ihan niin röyhkeästi ajeta omaa valtaa muiden kustannuksella kun monissa muissa maissa, niin ainakin etiikan uskon on olen suurimmalla osalla kunnossa. Joten uskon että siellä yritetään tehdä hyvää kansalle, eikä mietitä miten lakeja muuttamalla saisi valtaa enemmän.

Loppuun vielä puujalka kevennys:
Mitä SDP:n äänestäjä vastasi kun siltä kysyttiin: Miltä tuntuu kun Marin ei saannu pääministerin paikkaa?
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Repesin tälle aivan liikaa viikonloppuna :lol:
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #21 : 23.04.2023 12:16 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Keskustahan ajattelee olevansa suurin puolue 4 vuoden päästä. Saarikko ulos ja uusi tilalle ja puheet taas kattoon. Ääniä kun on valunut varsinkin Persuille, niin sieltähän ne teematkin löytyy. En siis usko että Keskusta lähtee tälläisen tuloksen jälkeen hallitukseen. Pataan tuli jo viime kerralla ja lähtivät silti ja tulos oli tämä. Kokoomuksen ja Persujen kanssa ei ole varaa räksyttääkään kun siellä on vaihtoehtoja (KD+RKP).

Totuushan on että eihän hallitus tai valtionhallinto voi suuria talouden tilanteelle ja voimille tehdä. Ainakaan Suomen kokoisessa maassa. Se on ihan sama kuinka monta prosentin kymmenystä Orpo leikkaa veroja, ei sillä näitä korkoja ja inflaatiota maksella. Sama juttu Persujen maahamuutossa. Ei sillä leipää osteta. Ongelma on että rahapolitiikka on ollut lepsua, joten kaikki on saanut lainaa, mutta rahaa ei kuitenkaan ole lopulta jaettu juurikaan sinne velalliselle. Velkojen ajat on vaan nousseet. Ja koronan tuoma kulutuksen lukko vääristi markkinoita siihen suuntaan että kaikilla olisi rahaa. No ei ole enää kun koronan säästämät rahat on tuhlattu viihdykkeisiin, isoihin kämppiin ja puutarhaan.

Huvittavaa että Kokoomus on nyt valittu tekemään tämä mahdoton tehtävä, pistää talous kuntoon leikkauksilla kun inflaatio laukkaa ja korot korkeimmillaan 15 vuoteen. Samaan aikaan hoitajien olot saa porukan pakenemaan, terveyden huollon prosessit ei toimi, koulutuksen taso laskee ja vanhukset ei saa apua. Ja mikään näistä ei ole tullut yllätyksenä. Hoitajien olot on ollut jo 10 vuotta huonosti, arvosanat ja koutuksen rahoitus on laskenut edellisestä "sopeutus leikkauksesta" asti ja "vanhuspommista" on puhuttu 10-20 vuotta.
Ja nyt pistetään kaikki kuntoon leikkauksilla (ja/tai maahanmuuton kieltämisellä?). Kokoomukselle voisi ihan hyvin sanoa "bitch please". Samat ongelmat ja sama lääke jo vuodesta 2008. Kuinka on menny noin niin kuin omasta mielestä?
No okei, maahanmuuton kieltämistä ei ole vielä testattu ja edellinen hallitus sentään murjoi soten jonkinlaisena läpi (ilman kokoomusta), se vain jäi pahasti puolitiehen.

En väitä että olisin itse niin fiksu ja osaisin tehdä paremmin. Enkä väitä että SDP:n tapa olisi välttämättä ollut sen parempi. Mutta se olisi ollut mielestäni vähän erilainen verrattuna siihen mitä nyt on tehty viimeisien kriisien aikana. Ja siis Suomihan ei ymmärtääkseni oikeasti selvinnyt 2008 iskusta kuten voisi kuvitella. Kasvua ei ole tullut läheskään samalla tavalla kuin muualla. En väitä Suomella nyt huonosti meni, kyllähän täällä selvittiin ja kasvua tuli. Mutta sen ajan mitä Kokoomus ja Keskusta on hallituksessa säätänyt 2000-luvulla, ymmärtääkseni on tultu joko alas tai hävitty muulle maailmalle.

Ja siis ei nyt pidä luulla että olisin oikeasti tuohtunut siitä että Kokoomus on vallankahvassa. Suomessa on se hyvä puoli että täällä ei ihan niin röyhkeästi ajeta omaa valtaa muiden kustannuksella kun monissa muissa maissa, niin ainakin etiikan uskon on olen suurimmalla osalla kunnossa. Joten uskon että siellä yritetään tehdä hyvää kansalle, eikä mietitä miten lakeja muuttamalla saisi valtaa enemmän.

Loppuun vielä puujalka kevennys:
Mitä SDP:n äänestäjä vastasi kun siltä kysyttiin: Miltä tuntuu kun Marin ei saannu pääministerin paikkaa?
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Repesin tälle aivan liikaa viikonloppuna :lol:

Boldattua moni toitottaa totuutena. Totuus taas on tylsempi, kannatus nousee vain puolueilla jotka uskottavasti pyrkivät edistämään äänestäjiensä vaatimaa politiikkaa. SDP todisti taas, että hallituksessakin voit nostaa kannatusta kun teet kannattajien toivomia siirtoja. Oppositio ei myöskään ole automatio kannatuksen nousulle varsinkaan Keskustan kohdalla, koska äänestäjät rankaisivat nyt Keskustaa vasemmistohallitukseen lähtemisestä. Nyt kaksi kiukuttelevaa Keskustapomoa Saarikko ja Kurvinen vinkuvat somessa kuinka heitä on dissattu ja eivät suostu leikkimään enää samalla hiekkalaatikolla. Naurattaa miten ego menee reaalipolitiikan edelle. Melkein 350 000 suomalaista äänesti Keskustaa, jotta nämä edistäisivät jyväjemmareiden asiaa ja kustalaisten pomojen mielestä mandaattia ei ole. Äänestäjät voivat 4 vuoden päästä pohtia, jos Keskustalle ei kelpaa keskustaoikeistolainen hallituspohja, niin Keskustaa äänestämällä saan vasemmistopohjan ja sen mukaisen maalaisia kurittavan politiikan. Ennustan keskustalle 4 vuoden päähän nykyistäkin heikompaa kannatusta. Osa keskustan kentästä ja kansanedustajista onkin vaatinut paluuta neuvottelupöytiin. Parasta olisi jos äänestäisivät Saarikon ennenaikaisesti ulos.

Hallituksen mahdollisuuksiin suitsia taloutta sen verran, että voihan hallitus määritellä sen mihin rajallisia resursseja käytetään. Sehän on politiikkaa. Laitetaanko rahat lastensairaalan leikkausjonoihin, vai kyläpäälliköiden mersuihin Somaliassa. Voidaan myös päättää otetaanko velkaa ja maksetaanko sillä Italialaisten taloremontit. Amerikantemppuja hallitus ei voi tehdä, mutta se voi vahvistaa nettoveronmaksajan maksuhalukkuutta ja luottamusta Suomalaista yhteiskuntaa kohtaan kohdistamalla rajalliset resurssit arvojensa mukaisesti. Nykytilanteessa jossa valtionvelat korot tulevat tuhoamaan Suomen ja jossa koko maailman sosiaalitoimisto -politiikkaa houkuttelee vain hyväksikäyttäjiä voimme myös valita tien, joka vuosikymmenten kuluessa nostaa meidät kuopasta ylös.

Hallitusneuvotteluista: Mikäli Keskusta ei nyt takkia käännä (kuten se aina tekee), niin näemme todennäköisesti Sinipuna hallituksen, jossa tehdään tismalleen nykyisen kaltaista politiikkaa. Korkeintaan joku näennäinen leikkaus tehdään ansiosidonnaiseen.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Eduskuntavaalit 2023 « Vastaus #22 : 24.04.2023 01:20 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Keskustan kohtalo tulee olemaan mielenkiintoinen. Sitä en tiedä kuinka hyvin hallituksessa voi nostaa kannatustaan. SDP:n äänien kasvukin on epäilyksen varassa kun (ymmärtääkseni) tutkitusti Vasemmistoliitto ja Vihreät menetti ääniä SDP:lle ihan siksi että pelkäsivät Persujen murska voittoa. Onko se kuinka paljon, sitä tuskin saadaan koskaan tietää, mutta se tuo pienen epäilyksen sille kuinka SDP houkutteli ääniä.

Hallituksessa olon vaikutus on paljon siitä kiinni mitä tarvitsee tehdä. Jos tapellaan siitä mihin laitetaan rahaa suosiota on helppo saada. Kun puhutaan leikkauslistasta... tilanne menee hankalammaksi. Ja tämän vuoksi en usko että Keskusta hallitukseen lähtee. Voisi saada Persuista jonkinlaisen kaverin joka pistää Kokoomuksen hankkeille vastaan. Eli maahanmuuttoon, ulkomaan tukiin, fossiilisten veroon, jne. Mutta näistäkin saisi Persut kunnian koska ovat huutaneet näitä asioita enemmän. Joten hallitus keikka vain olisi lose-lose tilanne Keskustalle. Varsinkin kun sivusta on helppo huudella ja kerätä Persuista kannatusta takasin kun hallituksessa tehdään kompromisseja. Tietty myönnän että tämä vaatisi sen että Persut olisi hallituksessa. Jos Persut tulee oppositioon taas, se olisi Keskustalle ehkä pahin juttu.

Ja tuo politiikka asia on juuri se mitä tarkoitin. Hallitus ei voi talouspolitiikalla tehdä ihmeitä taloudelle. Jos maailma ei vedä, se ei vedä. Ja kun Suomi on pienenä maana pitkälti täysin riippuvainen globaaleista markkinoista, taantuma tulee ja velka kasvaa aivan varmasti, teki hallitus mitä hyvänsä. Ja tässä tulee se politiikka. Revitäänkö säästöt kenen niskasta, vai valmistaudutaanko seuraavaan nousuun? Tietenkään loppu toteutus ei ole noin mustavalkoinen, mutta se mistä suunnasta lähdetään liikkeelle, valmistautumisesta vai leikkauksista, määrittää pitkälti seuraavan 4-6 vuoden trendin.
Jo nyt on tullu virkamiehien ehdotuksia kuinka "ammattikoulusta koulusta voisi leikata vuoden". Sanon ihan suoraan: Vitun idiootit. Ihan jo ehdotuksena. 40 000 syrjäytynyttä, yli 100 000 pitkäaikaistyötöntä ja eläkeläisten määrä kasvaa. Ja sitten heitetään kortti että ohjataan nuoria vielä vähemmän: Vitun idiootit. Vähän sama kun olisivat ehdottaneet hoitajien palkkojen jäädyttämistä.

Ulkomaanavustus on asia josta en vain osaa sanoa. On totta että turhauttaa kun rahojen pitäisi mennä auttamiseen, niin ne menevätkin jonkun egoon. Mutta toistaalta taas samaan aikaan kakarat kuolee janoon, kun täällä käytetään juomakelpoista vettä kirjaimellisesti paskan liikuttamiseen. En vain tiedä. Siltikin sanoisin että jotain pitäisi tehdä, eikä lopettaa. Helppo ratkaisuhan se olisi vain sanoa että meiltä ei Somaliautotalliin rahaa enää mene.
Maahanmuutossa on sama juttu. On helppo ratkaisu sanoa että tänne et tule koska meidän rahoilla et elä. Totuus on että jotta maahanmuutto toimisi, se ikävä kyllä vain tarvitsee enemmän rahaa ja suunnittelua. Ei maahan tulevien taskuun, vaan palveluihin, Suomeen integroimiseen jne. Se on totta että nyt siihen ei oikein voi panostaa. Rahat ei riitä.
Mutta kuten taisin aikaisemmin mainita, kuulostaa huvittavalta kun Purra puhui kuinka maahanmuuttajat laitetaan töihin joilla ei voi elää, joten ovat valtion tukien varassa. Eihän sitä kieltää voi, mutta onko se sitten parempi jos siinä tilanteessa on kantasuomalainen? Jokin ei toimi jos palkalla ei elä. Tämä olisi taloudenkin kannalta ihan hyvä korjata.
Ja sitten vielä se että koulutettujakaan ei saa töihin. Insinöörit laitetaan siivoojiksi. Ja jos ulkomailta ottaa esim. hoitajan tänne, se on koulutuksineen (kieli, täydennys, jne), about 1,5v homma, josta pelkkään tänne tuloon menee 3-6kk. Saatanasti mennyt rahaa ennen kun päässyt edes koulutukseen. Ja sitten tehdään lakeja jotka kieltää suoraan palkkaamasta ulkomaalaista. Ei sitä huvikseen tehdä.
Maahanmuutto ja ulkomaanavaustus ei toimi kuten pitäisi koska kukaan ei halua korjata niitä. Ollaan vain kyllä/ei laput pystyssä. Ja näinkin ulkomaista riippuvaana maana, pitäisi löytyä motivaatiota niiden korjaamiseen.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines