Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1]
1  Yleinen / Vapaa sana / Vs: No, oletko autoihmisiä? : 13.01.2014 18:04
Syksyllä tuli vastaan tilanne että piti valita joko kahden viikon sohvaputken tai oman auton hankkimisen välillä ja minähän valitsin auton. Taloudellista tappiotahan siinä päädyin lopulta tekemään, mutta mieli nyt teki omaa autoa muutenkin. Seuraava kuva saattaa järkyttää autorakkaita ihmisiä, auto ostokunnossa:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Tada! Eli vuoden -96 Volvo 850.

Muodikkaat edellisen omistajan laatutuunaukset kattoivat siis maalatun konepellin, katon ja kontin ikkunat, rei'itetyt puskurit ja raadellun lokasuojan. Ei hätää kuitenkaan, muutama pönttö asetonia ja parin saavillisen edestä hikeä myöhemmin autolla kehtasi jo paremmin kruisailla. Uutta lokasuojaa en malttanut ostaa joten paikkasin ja maalasin vanhan sellaiseksi että parkkipaikan vastakkaiselta laidalta näyttää kuin uudelta. Uskomatonta kyllä motonetistä sai juuri oikean sävyistä maalia, kyseessähän on ei-niin-pienikään ihme kun huomioi että auton jokainen peltikappale on erisävyinen.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Kaippa sitä sopii vähän selitelläkin miten tuon näköinen auto tuli edes ostettua, varsinkin kun se tuli suoraan käyttöautoksi työmatkoja varten. Hintaa kaunokaisella oli lopulta 650 euroa, leimaa oli ostohetkellä vuoden edestä, varustelua löytyy ja sähkölelut toimivat takapenkin lämmittimiä myöden ja oikeastaan ainoa puuttuva turhamaisuus on puolinahkapenkit. Jakohihna oli hiljattain vaihdettu ja muutenkin osaa oli uusittu akusta jarruihin ja iskareihin. Auto kulkee hyvin ja tarjosi samalla puuhailuhalukkaalle tilaisuuden kääriä hihat.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Liikaahan se kuluttaa, mutta on myös niin mukava ajaa ja olla että vitutusta ei liiemmin pääse syntymään (joskin takapenkillä on yllättävän vähän jalkatilaa). Ensimmäinen liikennekommellukseni tapahtui viikko auton oston jälkeen, ilahduttava pösömies huomasi etten huomannut häntä ja ajoi oikealta alle. Vahingot jäivät kyllä risteysnopeuksissa olemattomiksi, Volvo otti puskurinkulmaan naarmun ja pösön puskurista meni kulma säpäleiksi. Mies siis itse päivitteli minulle että luki tilanteen oikein ja käytännössä tahallaan ajoi alle mutta aamupöhnissä ja ensikolarista hätkähtäneenä minusta ei ollut pitämään puoliani, varsinkin kun teknisesti vika oli minun. Opettava kokemus joka silti toivottavasti jää viimeiseksikin.
2  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: MP3 soittimet : 13.01.2014 17:23
Viimeinen varsinainen MP3-soittimeni hajosi vajaa vuosi sitten. Korvaajan etsiminen osoittautui haastavaksi, puhelimet näyttävät käytännössä vallanneen MP3-soitinten markkinat, eikä lie sitten ihmekään että MP3-soittimekseni päätyikin puhelin. Ostin käytetyn Samsung Galaxy S+:n ja varustelin siihen 16Gt:n muistikortin sekä mokkulaliittymän.

Erillisen puhelimen hankkimiseen "ykköspuhelimen" käyttämämisen sijaan on muutamakin hyvä syy: MP3-soitin on (ainoa) petikumppanini, aamulla soitin saattaa olla missä tahansa. Öiden ohella särkymisvaara uhkaa kesätöissä joten materialistista sydäntä lämmittää tietää että taskussa on värkki jonka hajoaminen ei ole valtava menetys. Nettiominaisuudet ovat plussa jonka ansiosta ykköspuhelinta ei tarvinnut kantaa töissä mukana muutenkaan, ja samalla luurisoitin sai kokonsakin anteeksi.

Soittimena tuossa Androidissa olen käyttänyt Rocket Playeria, selkeää ilmaista soitinta josta löytyy tärkeä uniajastin. Kaikkiaan oiva ja hyvin toteutettu ohjelma jota voin suositella muillekin Androideihinsa.

(Puheliittymää tuossa ämpärikapulassani ei ole hetkeäkään ollut, joten pidän sitä hyvällä omallatunnolla MP3-soittimena.)

3  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 13.01.2014 17:00
Space Battleship Yamato
(elokuva, 2010)

Päädyin katsomaan elokuvan sattumien kautta ja olin skeptinen japanilaisesta scifi-elokuvasta, normaaliin tapaani en spoilannut elokuvan sisältöä katsomalla trailereita vaan kävin suoraan filmin kimppuun. Yllätys oli todella positiivinen, kulttuurierot unohtaen näyttely jätti pääosin tyytyväiseksi, visuaalisesti elokuva on Hollywood-tasoa ja sai ainakin minun sisäisen lapseni hyppimään innosta. Käsikirjoitus haiskahtaa aina välillä kliseiseltä, mutta niinhän kaikki scifi jo tässä vaiheessa taitaa tupatakin. Tarina itsessään on pysynyt hyvin hanskassa.

Kaiken kaikkiaan oli positiivinen elämys ja suosittelen scifin ystäville. Samasta aiheestahan taitaa olla animea ja/tai mangaakin, joten jos konseptille lämpenee niin on ainakin lisää materiaalia nautittavaksi.
4  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Pelinurkkasi : 13.01.2014 15:11
Nyt tulee ruman vanha nosto mutta aihe on niin lähellä lapsellista sieluani että muutaman raipaniskun voin tästä hyvästä mukisematta vastaanottaa.

Hiukan ennen joulua päätin riehua hiukan ja vedin keittiöstä pöydän telkkarin eteen. Syntynyt combo oli niin hyvä että palattuani joulun jälkeen maalta uusin nurkkani pienin muutoksin. Funktio voittaa estetiikan ja siksi keskusyksikkö on parvekkeen oven tiellä ja muutenkin rumasti "keskellä lattiaa". Telkkarin päällä pelaamista vahtii Uggla-pöllö (kyllä, pöllö nimeltä pöllö).

Pöydän taakse jää piiloon X360, josta pöydällä norkuva ohjain antaa vihjeen. Kuvasta uupuu unohtumaan päässyt rahi. Yllättäen pöydän keskijalka ei loppujen lopuksi häiritse liikaa. Purkissa pauhaa 955BE Phenom @ 4GHz, kaksi GTX 460:aa ja 8Gt DDR3:a. Vähän on jo jäämässä pelien huippuvaatimuksista mutta vielä tällä tuntuu pärjäävän. Telkkarista löytyy Ambilight joka ei kyllä näin verhoseinää vasten pääse oikeuksiinsa niin että kannattaisikaan käyttää, tasaista valkoista seinää vasten on kuitenkin miellyttävä tunnelmanluoja.

Kyllähän näillä etäisyyksillä silmiä käy vähän särkemään jos jumahtaa koko päiväksi pelaamaan.


5  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 13.01.2014 14:47
StarMadea on tullut naksuteltua jo periaatteessa edellisestä kesästä lähtien aina lyhyinä mutta intensiivisinä jaksoina. Hiljattain löysin uuden aktiivisen palvelimen jolla pelata ja peli-into virkistyi taas.

StarMade on Minecraftin inspiroima avaruuteen sijoittuva, avaruusaluksiin ja -asemiin keskittyvä palikkapeli. Peli on yhä kehitysvaiheessa ja toistaiseksi ilmainen pelata, halutessaan pelin voi ennakko-ostaa kuudella dollarilla. Varsinaista sisältöä peli tarjoaa vielä vähän, muiden pelaajien lisäksi galaksia asuttaa vain kaksi NPC-factionia: Trading Guild ja Pirates. Pelin ydin onkin rakentelussa ja PvP:ssa. Rakentelua helpottottavat symmetriatyökalut x, y, ja z-akseleilla: parhaimmillaan varsinaisesta työstä joutuu naksuttelemaan vain 1/8. Pelin talous perustuu krediittien hankkimiseen joko mainaamalla planeettoja, asteroideja ja NPC-avaruusasemia tai raidaamalla piraatteja. Ansaituilla krediiteillä saa ostettua palikoita ja blueprint-järjestelmän kautta kokonaisia aluksiakin Trading Guildin ylläpitämistä kaupoista.

Aloitin eilen uuden projektin, 360 metriä pitkän taistelulaivan. Artistiset lahjani eivät kieltämättä ole kummoisia, lahjakkaammat ihmiset rakentelevat valtavia eeppisiä kopioita suosittujen scifi-sarjojen aluksista  (esim).
6  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Linux : 13.01.2014 14:10
Asentelin ainakin kolmen vuoden tauon jälkeen linuxin (Debian) Windowsin tilalle kaappiin ja täytyy häpeällisesti myöntää että prosessissa vierähti tunteja enemmän kuin oli tarkoitus. Projekti hankasi vastaan ensimmäisen asennuslevyn epäonnistuneesta poltosta lähtien, asennusvaiheessa tuli tenkkapoo USB Wlan -adapterista ja eteenpäin päästiin vasta kun ymmärsin ottaa tikun irti, asennuksen jälkeen hätäilin Googlettaessani miten sen tikun saa toimimaan ja pitkän turhan väännön jälkeen ymmärsin tutkia asiaa huolellisemmin, kummasti ne oikean piirisarjan ajurit lopulta auttoivat. Lopulta koneen kuitenkin sai takaisin kaappiin.

StarMade ja Minecraft asentuivat kiltisti. Porttiohjaukset ehtivät ensin aiheuttaa ylimääräistä päänvaivaa kun ilmeni että portit näkyvät suljettuina ulkomaailmaan ellei koneella pyöri jotain joka testattua porttia käyttää. Järjestelmänvaihdon hinta oli Terrarian menettäminen mutta sain yksinkertaisesti tarpeekseni Windowsin etähallinnasta.
Sivuja: [1]
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines