Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: YLISTYS: Menneisyyden ote  (Luettu 3042 kertaa)
YLISTYS: Menneisyyden ote « : 09.02.2010 22:30 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili HUOMIO! Tämä keskustelu saattaa sisältää juonipaljastuksia elokuvasta Menneisyyden ote. Jos et ole nähnyt kyseistä elokuvaa, sinun ei välttämättä kannata lukea tätä keskustelua. Toisaalta, jos et ole nähnyt tätä elokuvaa niin olet todennäköisesti hiukan yksinkertainen etkä välitä tästä varoituksesta.



Katsoin Menneisyyden otteen toisen kerran. Ensimmäinen kerta oli muutama vuosi takaperin DVD:ltä, tällä kertaa katsoin nauhoittamani lähetyksen digiboksilta. Elokuva oli poikkeuksellisesti lähes yhtä hyvä kuin viime kerralla. Juoni käsittelee kolmea lapsuuden ystävää, jotka tragedia ajoi erilleen - ja jotka tragedia jälleen yhdistää. En olisi ikinä uskonut että Clint Eastwoodista voisi tulla hyvä ohjaaja, mutta mies on jo ohjaajana parempi kuin koskaan näyttelijänä. Elokuvassa näyttelevät Sean Penn, Kevin Bacon, Tim Robbins, Laurence Fishburne ja Laura Linney, muutamia mainitakseni.
Tapahtumapaikka on Boston, joka esiintyy edukseen jopa paremmin kuin The Departedissa. Teemamusiikki tuo jäätävyydessään mieleen Twin Peaksin teeman. Cool! Sean Penn on kovimmassa vireessä sitten Madonnan hakkaamisen ja Laura Linney uhkuu seksiä latistumatta kuitenkaan myötähäpeälliseen hutsuiluun. Vuoden 2004 Oscar-gaala ovat muodostunut 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen noloimmaksi, kun parhaan elokuvan pystin voitti joku lapsellinen Kuninkaan paluu Menneisyyden otteen sijaan (myös Lost in Translation oli ehdolla).


Tässä keskustelussa ei ole kuitenkaan päätarkoituksena pohdiskella Menneisyyden otteen tasoa - me kaikki tiedämme sen jo huikeaksi. Keskittykäämme siis elokuvan estottomaan ylistykseen!



Sean Pennin nahkatakki on törkeän hieno, ja menee samaan elokuvanahkatakkien eliittikerhoon Tyler Durdenin nahkatakin kanssa. Lisäksi Sean Pennillä on tässä kuvassa sellainen ilme että se saattaa minä sekuntina hyvänsä hakata sut silkasta vihasta. Hui!


Tim Robbins keskittyy sekoilemaan ja dokaamaan. Oletko valmis?


Yksi koppalakeista aukoi päätään Seanille - kiinnipitelyyn tarvittiin 10 poliisia.
N
tallennettu
Re: YLISTYS: Menneisyyden ote « Vastaus #1 : 09.02.2010 22:37 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Sean Penn ja Tim Robbins vetää kyllä hyvin tossa. Ainoa mikä tossa leffassa on paskaa, on tuo suomalainen nimi.
Play-Asia
tallennettu
Vs: YLISTYS: Menneisyyden ote « Vastaus #2 : 09.02.2010 22:48 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Nimi Mystic River ei oikein käänny suomeksi samalla merkityksellä (River Mystic on Bostonin halki virtaava joki). Suomennos "Menneisyyden ote" lienee Dennis Lehanen alkuperäisen romaanin käännetty nimi. Tai vitustako minä tiedän.
N
tallennettu
Re: YLISTYS: Menneisyyden ote « Vastaus #3 : 09.02.2010 23:05 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Helvetin hieno elokuva! Ja hassu sattuma tämä, kun ihan pari päivää takaperin mietiskelin, että pätkän voisi pitkästä aikaa katsoa. Kerran siis nähty vasta. Pääkolmikko on kyllä kaikki kovassa vedossa tässä, ja muutenkin suoritukset on palkitsevia. Mä oon aina jostain syystä fiilistellyt erityisesti Robbinsia, se äijä osaa olla uskottavasti sekaisin. Silleen sopivasti liikuttavalla tavalla.

Taitaa lähteä jostain ostoon, ja sit ei muuta ku huone pimeäksi ja pakka sekaisin.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: YLISTYS: Menneisyyden ote « Vastaus #4 : 10.02.2010 07:10 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tämä on jo vuosia kuulunut niihin elokuviin, jotka on ehdottomasti pitänyt katsoa (en siis lukenut Melficen avausviestiä vielä). Toistaiseksi olen kuitenkin onnistunut välttämään tätä monien klassikoksi kehumaan elokuvaa.

Vanha kunnon Mel saikin nyt tekemään päätöksen, että todennäköisesti vuokraan tämän tällä viikolla.  :)   Voisi pitää jonkinlaisen Eastwood-putken jopa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: YLISTYS: Menneisyyden ote « Vastaus #5 : 10.02.2010 08:26 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Muistaakseni ihan katsottava pätkä. Muistaakseni myös Pennin reaktiot SEN tapahtuman jälkeen eivät olleet mitään maailman vakuuttavinta jälkeä. Kai tätä klassikoksi voi sanoa jos samaa mieltä on jostain Million Dollar Babystakin.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: YLISTYS: Menneisyyden ote « Vastaus #6 : 10.02.2010 08:41 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Sean Pennin roolia en pitänyt niin mielettömänä, vaikka ihan hyvin vetikin. Robbins sen sijaan oli uskomattoman vakuuttava. Kokonaisuutena leffa kyllä toimii helvetin hyvin. Ei kaikkein kirkkainta kärkeä Robbinsia lukuun ottamatta, mutta vakuuttavaa jälkeä joka osa-alueella.

Million Dollar Baby kolahti itselleni vielä kovemmin.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines