Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Uudet & tauolta palaavat sarjat  (Luettu 4651 kertaa)
Uudet & tauolta palaavat sarjat « : 14.09.2008 11:35 »
tuhis Vieras Eli huikkaillaan jos on jotain erikoisempaa näköpiirissä, uutta tai vanhempien paluuta jne



True Blood

Sarja perustuu ilmeisesti johonkin kirjasarjaan, mutten osaa sanoa että kuinka tarkasti se noudattelee kirjoja vai tekeekö se sitten jotain omin päin - joka ei ainakaan Dexterin kohdalla ollut ollenkaan huono juttu ja kun ottaa huomioon Six Feet Underin laatustandardit (vaikken sarjasta tykännytkään) niin lupa on pilootin perusteella ainakin odottaa värikästä touhuilua.

Sookie on telepaattisia taipumuksia omaava sinisilmäinen ja rakkaudenkipeä tarjoilijatar yhdestä juntimmista, mutta samalla mystisimmistä kolkista Amerikkaa. Eräänä iltana baariin kävelee sisään vampyyri ja vaikka maailmankuvassa vampyyrit ovatkin tulleet ns. arkuistaan ulos ja elävät normaalien ihmisten rinnalla, katsotaan näitä ikuisten tarinoitten vuoksi hyväksikäyttäjinä, mutta myös hyväksikäytettävinä, sillä vampyyrien verestä on tullut yksi huume muiden huumeiden joukkoon. Baariin ajautunut vampyyri havaitsee Sookiessa jotain outoa ja Sookie tuntee puolestaan vetoa mystiseen muukalaiseen.

Pilootit ovat pilootteja, mutta

+ Sookie on aidosti virkistävä, pirteä, hyväuskoinen ja uskottava tunteissaan
+ Sookien paras ystävä Tara on persoona
+ Louisianan suomaitten baarit juntteineen ja rempallaan olevat lähiöt ovat hemmetin hyvät puitteet
+ Bluussimainen kummittelu musiikkina sopii helvetin hienosti kokonaisuuteen
+ Hikistä seksiä
- Hikistä seksiä
- Vähän liian varovainen...
- ... mutta venyessään tylsistyttävä vampyyrikliseineen

EDIT: Kolmisen jaksoa tätä on tainnut tulla eikä mielipide sen ihmeemmin muuttunut suuntaan eikä toiseen. Mainitut näyttelijät ovat hyviä, mutta vampyyriyleistyksiä ei oikein jaksa enää. Onhan mukana tietysti tuo "kierre" että vampit elävät julkisesti osana yhteiskuntaa ihmisten rinnalla, mutta totuus on ettei tätä ole hoidettu millään tavalla uskottavasti. Odotin että tähän olisi panostettu kun Six Feet Under oli kuitenkin niin raadollisrealistinen pohjimmiltaan, mutta nyt tyydytään siihen klassiseen katsojille suunnattuun silmäniskuun.


« Viimeksi muokattu: 28.09.2008 06:31 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Re: Uudet & tauolta palaavat sarjat « Vastaus #1 : 28.09.2008 06:49 »
tuhis Vieras Kaksi suurta nimeä on palaillut myös tauolta, kumpikin kolmannen tuotantokautensa myötä.

Dexter tuntuu olevan yhtä vakaata laatua kuin aikaisemminkin. Palaset ovat lutviutuneet takaisin paikoilleen, mutta toiselle kyljelleen. Samanlaisia elementtejä tuntuu olevan läsnä: salaisuuksia, veritekoja ja sattumusten käynnistämiä tapahtumavyöryjä. Ruikutin jo edellisellä kaudella kuinka sarja tarvitsee uutta musiikkia samoilta tekijöiltä, mutta vanhoilla upeilla piiseillä ajellaan ja mikäpäs siinä tietysti kun kuviot on samat: Dexterin epäpyhä rosvojahti... joka saa kolmannen kauden aloituksessa pienen onnahduksen. Mukana uutena nimenä vanha kunnon Jimmy Smits, jonka hahmo vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta lisäykseltä Dexterin elämään.

Heroesin porukka ei kyllä tunnu tietävän yhtään mitä tehdä sarjansa kanssa. Ajatuksena ja alussa varmaan kaikki oli mallillaan, mutta tuntuu ettei porukka enää jaksa yrittää. Konsepti tuntuu olevan se että tehdään vanhalla materiaalilla sitä mitä ei vielä olla tehty. Täysin perseestä jok'ikinen "käänne" mitä näytettiin, joten jos supersankarivenkoilu ei ole erityisesti mieleen tai aika on kortilla, katselkaa ihmeessä jotain muuta.

Avajaisjakson ainut valopilkku (ja syy minkä takia tulen katsomaan sarjan peukut pystyssä olipa se mimmoista paskaa tahansa) oli pari sekuntia ruudussa vilahtanut kapteeni Sheridan... siis, Bruce Boxleitner. On pirun mielenkiintoista nähdä kuinka mies selviää pahiksen roolista pari vuosikymmentä sitten näytellyn superjeesuskapteenin jälkeen.
tallennettu
Re: Uudet & tauolta palaavat sarjat « Vastaus #2 : 12.10.2008 16:04 »
tuhis Vieras


Stargåatsesta tuttu Amanda Tapping näyttelee sarjassa mystistä doktoria joka harrastaa hyväntekeväisyyttä telkeämällä linnansa kellariin mutantteja ja ties mitä. Kaikki tietysti tieteen nimissä, unohtamatta sarjan otsakkeen mukaista tarjottua turvapaikkaa eliöille jotka mettästettäisiin taatusti ulkomaailmassa. Päähenkilö on jonkinsortin traumaattinen kaheli joka ajautuu työpaikasta toiseen koska kukaan ei halua kuunnella miehen teorioita - paitsi tietysti Täppinki. Päähenkilöjäbä oli ihan neutraalin oloinen kaveri eikä mikään näyttelijässä varsinaisesti ketuttanut joka on jo saavutus - paitsi kenties se, että mies näyttää ihan Stargaten Jacksonilta.

Itse sarjan pilootti+1 jakso oli aikamoista tuubaa. Melkeinpä semmoista mitä tuosta kuvasta voisi päätellä, mutta täytyy katsoa pari seuraavaa jaksoa kun pilootit ovat aina semmoista paskaa ettei paremmasta väliä. Ihan mielenkiintoista musiikkia sarjassa, vähän tuli tuosta eteerisestä teemasta mieleen Heroessin hymni.

LISÄYSTÄ:

Kolmas jakso takana enkä usko että sarja jatkuu ensimmäistä kautta pitempään, vaikka formaatti onkin kanavapomoille mieluisa tarina per jakso - tai tässä tapauksessa kirjaimellisesti monster of the week.

Sarja on ensinnäkin alusta loppuun CGI-kohtauksia täys, mutta yllättävää kyllä vain pieni osa liittyy monstereihin - monsterit on pääasiassa old schoolia, niin hyvässä kuin pahassa. Satunnaiskatsoja ei saata sitä aluksi huomata tai tajuta, mutta valtaosa sisätilojen ympäristöistä on tavalla tai toisella CGI:tä. Tämän vuoksi otoksissa on hyvin erikoinen tunnelma ja vaikka monet kuvat ovatkin nättejä katsella, tuntuu ne ikävällä tavalla epärealistiselta - vaikka tietynlainen epärealistisuus myönnytettäköön sarjalle ja olisipa sen voinut meriitiksikin lukea, nyt tulee semmoinen fiilis että taustat on vain taustoja ja päälle on lätkäisty näyttelijät mölisemään. Jos jotain, niin ainakin kohtauksista toiseen siirtyminen tapahtuu ihan nätillä valoefektillä, tai sitten näitä voidaan limittää yhteen melko saumattomasti siten että yhtäkkiä kävelläänkin metsikössä eikä doktur Magnuksen linnan käytävillä.

Doktur Magnus ei ole yhtään enempää uskottavampi tiedemies kuin Täppingin näyttelemä Carter Stargatessa. Kaikki fraasit, termit ja manööverit tuntuu niin auttamattomasti päälleliimatuilta että huh... mutta toisaalta sitä kai voisi syyttää käsikirjoittajiakin.

Syy minkä takia en usko että sarja kovin kauan pysyy hengissä on se kuinka korkeat tuotantokustannukset ovat suhteessa siihen kuinka mielenkiinnoton konsepti on - periaatteessahan tässä olisi paukkuja ties minne, mutta aika karkeasti veistetty miljööhän tämä on. Kolmas jakso oli vielä sarjan luojan käsikirjoittama ja kai tätä tulee sen verran katseltua että josko oikeat jaksokirjoittajat saisi vähän paremmaksi vasaroitua sarjaa.

Neljän jakson arvosana: paskaa


« Viimeksi muokattu: 21.10.2008 17:14 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Re: Uudet & tauolta palaavat sarjat « Vastaus #3 : 23.10.2008 09:12 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Mä katselin tästä kanssa pilotin eilen, ja vaikutti tavallaan ihan freesiltä. Ottaen huomioon, että kyseessä on vampyyrisarja, on sen ulkoasu varsin staili, ja lähtökohdista voi saada hyviä tilanteita aikaan. Eri asia tietty on, käytetäänkö sitä oikeasti hyödyksi jatkossa. Sookie, ja pari muutakin hahmoa, oli kyllä persoonia, mutta kauttaaltaan sarjassa oli sellainen lapsenomainen ja...liian helppo fiilis. Vaikea sanoa mistä sellainen viba herui, mutta kuitenkin. Ei pilotiksi ollenkaan huono. Eniten häiritsi jokaisen hahmon deep-south-über-hillbilly-slangi, joka on ajoittain jopa inhorealistisen paksua. Korviin sattuu. Lisäksi se pehmopornon määrä yllätti varoituksista huolimatta. Oh well.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Uudet & tauolta palaavat sarjat « Vastaus #4 : 23.10.2008 10:57 »
tuhis Vieras Jokos sanoin että Fringe muuttui kahden ensimmäisen jakson jälkeen helvetin hyväksi?

Pushing Daisiesin toinen tuotantokausi alkoi myös.
tallennettu
Vs: Uudet & tauolta palaavat sarjat « Vastaus #5 : 01.11.2008 17:35 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili Tänään alkaa joku uus fantasia-sarja nimeltään Legend of the Seeker. Pohjautuu lukemani mukaan Terry Goodkindin Sword of Truth -kirjasarjaan.

Kirjat ja kirjailija ovat täysin tuntemattomia mulle, joten en tiedä mitä odottaa. Ilmeisesti tästä pitäisi tulla jotain ihan vakavampaakin fantasiaa, joten jos se on huono niin sitten se vain on huono, eikä siis voi yltää Herculesin ja Xenan mahtavuuteen.

Jos menestyy, niin tämä sarja saattaa jatkua pitkäänkin, kun ilmeisesti kirjoja on ilmestynyt jo 11 (+ prologi) ja kaksi pitäisi vielä ilmestyä. Eli materiaalia pitäisi riittää, jos aikovat seurata kirjojen juonta.
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Vs: Uudet & tauolta palaavat sarjat « Vastaus #6 : 01.11.2008 18:22 »
tuhis Vieras Jeps

Legend of the Seekerin premier takana ja ei voi kuin sanoa että ei jumalauta mitä paskaa. Siis totaalista anuskuraa. Tasan kaikki kliseet heitettiin naamalle; on maalaiselämää viettävä rehti ja reipas chosen one, hullun erakon maineessa oleva mestarivelho suojelemassa etäältä, taikamiekka pahuutta vastaan, kostettavaksi kylmätty isäpappa, pahikselta kuulostavan niminen pahis jne. En kyllä siis kertakaikkiaan tajua miten tämmöistä paskaa on lähetty työstämään.

Varmaan jossain Xenassakin on paremmat lähtöasetelmat.

Helvetin nolo sarja :)


« Viimeksi muokattu: 02.11.2008 18:31 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Vs: Uudet & tauolta palaavat sarjat « Vastaus #7 : 04.11.2008 22:36 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW True Blood täytyykin tsekata, kiitoksia sarjavinkistä.  :)

Huima lista sarjoja on seurannassa, jonkinlaista karsimista on jossain vaiheessa pakko tehdä. Ehkäpä Knight Rider 2008 on ensimmäinen putoaja?  :P


www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Uudet & tauolta palaavat sarjat « Vastaus #8 : 12.11.2008 20:17 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili En tiedä onko tämä jo hämähäkinseitin peittämä uutinen, mutta Madventures saa kolmannen kauden ensi keväänä.

Subin lisäksi sarjaa näytetään Travel Channelilla, jonka puolella sensuuri iskee satavarmasti, jos sarja jatkaa edellisten kausien linjaa, jota se näköjään tulee tekemään. Subilla ilmeisesti näytetään sitten ne "director's cutit", mutta toivottavasti pojat malttaisivat hieman hillitä oksentelun ja örveltämisen näyttämistä, mikä meni kakkoskaudella jo vähän överiksi. . .
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Vs: Uudet & tauolta palaavat sarjat « Vastaus #9 : 12.11.2008 21:37 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Tuosta ei ole toistaiseksi muuta huonoa saatu kaivettua kuin se, että amerikkalaisten mieliksi Rikulta ja Tunnalta läppää lentää englanniksi. Verbaaliakrobatia ja jutut kärsii varmasti, kun kieli vaihdetaan maailman iskuvoimaisimmasta kielestä mongerukseen.
tallennettu
Vs: Uudet & tauolta palaavat sarjat « Vastaus #10 : 13.11.2008 17:10 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tuosta ei ole toistaiseksi muuta huonoa saatu kaivettua kuin se, että amerikkalaisten mieliksi Rikulta ja Tunnalta läppää lentää englanniksi. Verbaaliakrobatia ja jutut kärsii varmasti, kun kieli vaihdetaan maailman iskuvoimaisimmasta kielestä mongerukseen.
Tunnan suuhun voisi mielestäni vaikka tunkea aasialaiset häränpallit, ettei se pääsisi kameran eteen solkkaamaan. Järkyttävää trenditietoista ja "siistiä" skeneläppää, joka tuli esiin kivuliaasti myös hänen käsikirjoittamasta ja ohjaamasta Monte Rosso-lyhäristä, jonka sinänsä hauskat tapahtumat ja varsinkin henkilöt pilattiin kivuliaalla dialogilla. Riku ja hänen läpät oli muutenkin mielestäni yhtäsuurikuin Madventures. Mielenkiinnolla odottelen, että milloin pääsee eetteriin tavaraa tuosta uudesta kaudesta.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Uudet & tauolta palaavat sarjat « Vastaus #11 : 13.11.2008 20:25 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Niin no. Tunnan jutut ajautuivat ajoittain sellaiseksi pelastakaa maailma –asenteella kyllästetyksi paasaukseksi ilman Rikun nasevaa argumentointia. Tunnelma kotikatsomossa virittyi buuauksen puolelle. Mutta reippaasti se osasi kiroilla. Siksi vittujen vaihtuminen teennäiseksi fuckin hokemiseksi saa jo nyt huonoja mielikuvia aikaan liittyen myötähäpeään.
tallennettu
Vs: Uudet & tauolta palaavat sarjat « Vastaus #12 : 13.11.2008 20:37 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Tunna on nössö. Mutta ei se mitään, ykkös- ja kakkoskaudet oli hauskoja katsoa. Englanniksi vaihtaminen ei tietysti kiva juttu ole, mutta eiköhän siitä yli pääse.
tallennettu
Vs: Uudet & tauolta palaavat sarjat « Vastaus #13 : 14.11.2008 11:29 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Privileged

Kun selvisi, että sarjan taustalla häärii tärkeä Everwoodin ja Gilmore Girlsin taustavoima... Kaikki mulle heti tänne nyt! Siis jaksot.

Privileged on vaikkapa Dexterin synkistelylle oivallinen vastapeluri. Aurinkoisempaa ja yhtä hauskalla dialogilla varustettua uutta sarjaa ei varmaan pariin vuoteen nähdä. Toisaalta mukaan on saatu Gilmoren tytöistä tuttua populaarikulttuuriin ahkerasti viittavaa konekivääridialogia, kun taas sarjan henkilöhahmojen tunteiden käsittely on vähän velkaa 2000-luvun parhaalle draamasarjalle, Everwoodille.

Privilegedin alkuasetelma on seuraava: Megan Smith on nuori ja nälkäinen, kirjailijan urasta haaveileva nainen. Hän on kuitenkin leipääntynyt tuttuun ja tasaisen tappavaan työhönsä New Yorkissa. Meganille aukeaa pian tilaisuus muuttaa aurinkoiseen Floridaan kahden teini-ikäisen tytön tutoriksi upporikkaan perheen taloon. Siinä sivussa voisi jotakin kirjoitellakin.

Sarja soljuu kevyesti eteenpäin. Erityisen raskaita tahi isoja teemoja ei käsitellä. Noin 10 jakson jälkeen henkilöhahmoista ei ole vielä tullut erityisen läheisiä, joten Gilmoren tyttöihin ja Everwoodiin vahvoissa määrin kuuluneet "vedet silmissä" -kohtaukset ovat ainakin vielä toistaiseksi jääneet kokematta. Mutta potentiaalia silläkin saralla toki on.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines