Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: The Mandalorian  (Luettu 5239 kertaa)
The Mandalorian « : 07.11.2020 11:14 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Pakko tehdä tälle sarjalle oma topic, sen verran se on nimittäin kiehtonut minua viime päivinä. Otin hiljattain vihdoin Disneyn streamauspalvelun testiin ja ahmin kaikki Mandalorianin jaksot parissa päivässä. Nyt voikin katsoa sarjaa muiden kanssa samaa tahtia ja odottaa joka perjantaista annostaan viime vuosien ylivoimaisesti parasta Star Warsia.

Kyllä kyllä, laadullisesti Mandalorian suorastaan nauraa uuden trilogian hölmöilyille. Avaruus-westernissä on yhtäaikaa sekä tuoretta fiilistä että myös silmäniskuja SW-universumin tuntijoille. Jaksot vilistävät nopeasti, eikä niitä ole pitkityksillä pilattu. Harvoin syntyy näin vahvaa tunnetta siitä, että haluaisi katsoa vielä enemmänkin, kun jakso loppuu.

Hätkähdyttävintä on, että Mandalorian näyttää ihan elokuvalta. Suuren budjetin elokuvalta. Disney on upottanut jokaiseen 35-40 minuutin jaksoon pätäkkää 15 miljoonan dollarin verran. Samalla summallahan kuvattiin tässä taannoin GoT:in viimeisiä jaksoja, joista jokainen kesti 70-80 minuuttia. Mandalorian siis polttaa dollari/minuutti-suhteella lähes puolet enemmän rahaa tuotantoonsa, mutta se kyllä näkyy. Sarja on visuaalisesti niin hemmetin siisti. Sarjaa ohjaava ja aiemmin mm. Iron Manin luotsannut Jon Favreau on duunannut megalomaanisia leffatuotantoja, joten Disney ei pihistellyt yhtään siinäkään.


Kaksi jaksoa kakkoskautta takana. Saa nähdä, miten suurta kuvaa kuljetetaan lähitulevaisuudessa. Kuumottaa eritoten  päästä näkemään, miten 1. kauden loppuhetkistä aikanaan jatketaan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Mandalorian « Vastaus #1 : 07.11.2020 13:40 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili 2. Kauden eka jakso oli kyllä viilee kun kikkailtiin kuvasuhteilla. Oli tosi mielenkiintoinen ja toimiva tehokeino. Tätähän on näkynyt muutamassa leffassa aiemminkin mutta tässä toimi kuitenkin erityishyvin.

Sarja on ihan siisti vaikka pari jaksoa ekalla kaudella ei ollut ihan täysin minun makuun. Toka kausi so far 5/5.
tallennettu
Vs: The Mandalorian « Vastaus #2 : 08.11.2020 07:30 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Sarja on ihan siisti vaikka pari jaksoa ekalla kaudella ei ollut ihan täysin minun makuun. Toka kausi so far 5/5.

S2E2 maistui erityisesti minullekin, ehkä lempijaksoni sarjassa toistaiseksi. Pidän muutenkin sarjoissa/leffoissa skenaarioista, joista juututaan yhteen lokaatioon ja koko juttu perustuu sieltä pois pääsemiselle. Kaiken kruunasi hienon näköinen planeetta ja tapahtumat, jonka takia Mandalorian joutui ylipäätään sinne...  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Mandalorian « Vastaus #3 : 15.11.2020 14:24 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Olen katsonut noin puolet ensimmäisestä kaudesta ja huhhuh, onhan tämä nyt aivan törkeän hyvä. Siis ihan heittämällä parempaa tuotantoa kuin esimerkiksi karvaan pettymyksen aiheuttanut The Rise of Skywalker. Kyllä Disney osaa silloin, kun saadaan puikkoihin oikeanlaiset käsikirjoittajat ja ohjaajat.

Ja koukussa ollaan Disney+:aan muutenkin. Kattava määrä kaikkea aina tutuista klassikoista uusiin nimikkeisiin. Nyt kun kaikki on kätevästi saatavilla yhdestä palvelusta, harkitsen jopa kaikkien SW-trilogioiden uudelleenkatselua. En ole vielä tehnyt sitä tämän uusimman trilogian kanssa, mutta nyt olisi mahdollisuus siihenkin. ;D Jopa The Clone Warsit kiinnostavat suhteellisen paljon tällä hetkellä.

Hätkähdyttävintä on, että Mandalorian näyttää ihan elokuvalta. Suuren budjetin elokuvalta. Disney on upottanut jokaiseen 35-40 minuutin jaksoon pätäkkää 15 miljoonan dollarin verran.

Tämä yllätti itsenikin. Tiesin, että kyseessä on suuren budjetin sarja, mutta itse lopputulos oli vielä sitäkin miellyttävämpi. Parasta The Mandalorianissa on tosin se, miten se kunnioittaa sarjan juuria ja on ymmärtääkseni ottanut myös vaikutteita muun muassa peleistä.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: The Mandalorian « Vastaus #4 : 16.11.2020 08:45 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Disney+ on kyllä aikamoinen kokoelma. Ja koko palvelun pointti on melkein siinä että katsotaan uudestaan jo katsottuja elokuvia, mikä on ehkä hiukan erikoista. Mutta, itselle kun katson paljonkin elokuvia uudestaan, palvelu on hieno. Katsoin tässä syksyn aikana mm. kaikki Marvelit läpi. Ja olihan se sinänsä hienoa katsoa ne esitysjärjestyksessä uudestaan. Ja nehän on viihdettä parhaimmillaan. Voisi melkein alkaa katsomaan nyt uudestaan, koska Iron Manin katsomisesta onkin jo pari kuukautta :lol: Jäi muutenkin Hulk välistä, kun sitä ei taida palvelusta edes löytyä, mutta omasta hyllystä löytyy. Spidermanit ikävästi myös puuttuu, ilmeisimmin Sony diilin takia. Nekin kyllä on hyllyssä. Tosin seuraavaksi kyllä ajattelin katsoa kaikki Star Warsit ;D

Mutta palvelu on kyllä hieno. Itse tulee löydettyä päättömällä selailulla elokuvia joita en edes tajunnut siellä olevan, likan kanssa tulee katsottua Disneyn klassikoita ja illalla sitten arjen harmauden saa painettua nurkkaan kun pistää viihdettä pyörimään. Selvästi menossa muutenkin vaihe että ns. "hyviä elokuvia" ei jaksa katsoa. Ei vaan jaksa. Perus päivään kuuluu sen verran arjen harmautta ja intensiivistä tekemistä, että ruudulla ei jaksa katsoa mitään vakavaa tai kenenkään suurta henkistä taistelua. Marvelit, Star Warsit jne. on täydellisiä siihen että oma pää saa pienen tauon kaikesta.

Mandalorianista olen katsonut neljä jaksoa ja kolme ensimmäistä oli silkkaa juhlaa ja juuri viimeisin, eli neljäs olikin askel taaksepäin. Tuli mieleen Star Gate sarja jota en jaksanut katsoa. Mennään uudelle planeetalle, katsellaan toisiaan, löydetään kaveri, korjataan paikallisten huonosti näyttelevien ongelmat typerällä suunnitelmalla joka toimii, katsellaan toisiaan, hyvästellään, katsellaan toisiaan, siirrytään seuraavaan paikkaan,... Avasihan jakso ihan mukavasti Mandalorianin meneisyyttä, mutta sen olisi ehkä voinut laittaa enemmän sivulauseisiin usealle jaksolle tms. kuin väkisin väännettyyn..ömmm... sanoisiko sitä romanssiin, vaikka se ei kuitenkaan sitä ollut. Se oli vain outoa ja päälle liimattua.
Se missä Mandalorian eroaa neljän jakson perusteella eniten muista sarjoista on tehosteet. Ne tosiaan ovat selvästi astetta parempia kuin yleensä. Witcher näyttää tämän rinnalla todella surkuhupaisalta. Tämä lupaa hyvää Marvelin sarjoille. Esim. Falcon & Winter Soldier voi olla todella huono jos tehosteet ei ole kunnossa. Mutta tämän perusteella sitä pelkoa ei ole.

Teknisestikkin palvelu toimii varsin hyvin. LG:n sovellus tuntuu välillä vähän tilttaavan käynnistyessä, mutta tämä voi johtua TV-mallistakin. Tekstitys asetukset on tallennettu PC:llä todella typerästi selaimen kekseihin joka on vain laiskaa tekemistä. Ja etusivulla tuskin tulee vastaan kovin helposti ns. löytöjä, vaan siinä on ne suosituimmat sarjat. Pinnan alta löytyy enemmän. Mutta, se toimii. Sain tuossa AppleTV:n vuodeksi ilmaiseksi (likalle ipad niin tuli kaupan päälliseksi) ja hitto kun se on huono. Siis todella huono. Olen aika varma että palvelua on taas rampautettu sen takia kun Apple ottaa sen henkilökohtaisena loukkausena jos joku ei käytä sen laitteita. PC:llä käyttö on aivan naurettavaa paskaa käytettävyydeltään. LG:n TV:llä softa tahmaa lähes yhtä pahasti kuin kaikki sovellukset Procasterissa, mikä on jo hiukan noloa. Eikä TV:lläkään käytettävyys mitään huippuluokkaa ole.
No nyt eksyttiin aiheesta jo pitkälle sivuun. Mutta pointtina siis se, että Disney on kyllä panostanut tekniseen käytettävyyteenkin. Toivottavasti tulevaisuudessa ns. löytöjen tekeminen tulee helpommaksi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: The Mandalorian « Vastaus #5 : 18.12.2020 19:10 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW S2E8...

 :)  ;D  8)  :o  :o  :o

Leikittelin mielessäni tuollaisella skenaariolla, mutta Disney todella teki sen... Järkyttävän hyvä toisen kauden finaali ja toinen kausi kokonaisuudessaan. Star Wars on todellakin näyttänyt tv-sarjan muodossa kyntensä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: The Mandalorian « Vastaus #6 : 18.12.2020 23:03 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Juu siis 5/5 tämä toka kausi kokonaisuudessaan. Taso pysyi eikä tullut samanlaisia notkahduksia kun ekalla kaudella. Oli myös aika kylmänviilee tää vika jakso. Jatkoa odotellessa.
tallennettu
Vs: The Mandalorian « Vastaus #7 : 19.12.2020 11:17 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Holy shit tosiaan. ”Voiko se olla..? Pakko sen on olla... Mutta miten..? On se. On se!”

Kai katsoitte myös kohtauksen lopputekstien jälkeen?  :)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: The Mandalorian « Vastaus #8 : 14.01.2021 04:20 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Tuli katsottua loppuun tämäkin. Hyvä sarja ja yksi parhaimmista Star Wars -tuotteista. Saa nähdä tosin, tuleeko nyt tusinoittain sarjoja muistakin hahmoista. En valita, jos laatu pysyy samana.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines