Pelaajalauta

Yleinen => Popkeskustelu => Aiheen aloitti: despo - 13.08.2010 18:32Otsikko: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: despo - 13.08.2010 18:32
(http://www.traileraddict.com/content/lionsgate/expendables-7.jpg)

Avataanpas tällekin elokuvalle oma ketju, kun kaikki sen kuitenkin käyvät katsomassa.

Kävin katsomassa The Expendablesin Tennispalatsi 3:ssa tuossa klo 13:45 näytöksessä tänään.

Leffaa olen odottanut aina sen julkistamisesta asti ja voin iloisena sanoa, etten ollut pettynyt. Elokuvassa oli hyviä ja pari vähemmän hyvää kohtausta, mutta myös aivan loistavia hetkiä runsaasti. Pari outoa läppää häiritsivät parissa kohtauksessa, mutta kokonaisuutena viihdyin hyvin koko 1h 45min. Samaa voi sanoa myös muusta yleisöstä, sillä ikinä en ole ollut näytöksessä jossa jengi olisi ollut noin fiiliksissä lähes jokaisesta elokuvan kohtauksesta ja läpästä.

Olin vähän huolissani, että toiminnassa oltaisiin menty kesympään suuntaan mutta onneksi näin ei ollut. Toiminta oli juuri niin brutaalia kuin toivoinkin viimeisimmän Rambon jälkeen. Jengi levisi palasiksi ja luut murtuivat. Varsinkin Jason "The Transporter" Stathamin taistelukohtaukset olivat varsin rankkaa kamaa.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Näyttelijöillä oli ihan hyvä kemia keskenään ja tuskin tämä ilman näin legendaarista näyttelijäkaartia olisikaan kovin kaksinen ollut. Ei tästä mitään elämää suurempia filosofioita löytynyt, mutta tälläisenään ihan helvetin viihdyttävä leffa.


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Ephram - 13.08.2010 18:37
Vasta ensi viikon alussa olen menossa katsomaan, sillä viikonlopun varalle ilmaantui muuta tekemistä. Mutta kiva kuulla, että pidit leffasta ja odotukset täyttyivät. Hyvillä mielin lähden katsomaan tätä action-paukkua.


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: ZepKi - 13.08.2010 22:14
Juu - oli kyllä niin tyylikästä menoa että oksat pois. Niin siistejä kohtauksia että oikein vatsasta otti ja ei sen kamerankaan kanssa sählätty niin paljoa kuin odotin.


Otsikko: Re: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: despo - 13.08.2010 22:27
Pitää kyllä käydä vielä näyttämässä tämä tyttöystävälle tässä joku päivä. Huomenna tosin lähden Espanjaan, joten siirtynee viikolla. Sielläkin tietysti voisi, mutta taitaa olla dubattu leffat siellä päin?

Tekisi kyllä mieli mennä samantien katsomaan uudestaan, sen verran siistiä menoa oli  :)


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Gba - 14.08.2010 13:31
Oli vuoden paras leffa. Kick ass pääsee lähelle, mutta ei ohi.

Ei tuosta pahemmin heikkouksia löytynyt. Ehkä Lee:n taistelukohtaukset olivat hieman munattomia, mutta muuten pelkkää tykitystä koko leffa. Itse kävin eilen Tennarissa myöskin ja yleisö oli messissä. Parissa kohtauksessa lähti kunnon taputukset.

Eikös Sly sanonut tekevänsä jatko-osan?


Otsikko: Re: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: despo - 14.08.2010 13:58
Eikös Sly sanonut tekevänsä jatko-osan?

Jatko-osa on ilmeisesti jo suunnitteilla ja trilogiaa ovat ilmeisesti miettineet. Näin muistan ainakin lukeneeni. Kiinnostus elokuvaa kohtaan on ollut sen verran suurta jo pidemmän aikaa, että ovat uskaltaneet ruveta miettimään jatkoa jo nyt.

Edit:
Mjoo, näinhän se on. (http://www.episodi.fi/stallonella-idea-jo-valmiina-the-expendablesin-jatko-osaan-5737/)


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Tan - 14.08.2010 19:16
Itse petyin pahasti. Stallonella oli ainekset kasassa vaikka minkälaiseen megamättöön, mutta taisi herralla olla roidrage päällä niitä kokatessa.  :(
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Predators ja A-Team menevät tämän kesän action-pläjäyksistä The Expendablesin edelle viihdyttävyydessä reilusti.  Ehkä hype haittasi kykyäni nauttia The Expendablesista, mutta onneksi Arnold toi parin minuutin esiintymisellään kasan awesomea elokuvaan.


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: zoukka - 15.08.2010 11:33
GAFfissa haukuttu paskaksi, ja minähän uskon GAFfia kuin Epi mainos-propagandaa.


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: fiksative - 15.08.2010 22:58
Miten tätä nyt joku voi mennä teatteriin katsomaan. Mutta nelosen toimintatorstaina känniviihteenä sitten joskus.


Otsikko: Re: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Sharkie - 16.08.2010 00:36
Miten tätä nyt joku voi mennä teatteriin katsomaan. Mutta nelosen toimintatorstaina känniviihteenä sitten joskus.

Jos yksi katsomiskerta pitäisi valita, niin mielummin tällaisen big time -toimintafilkan aina teatterissa katsoo. Puitteet vähän erit kuin siellä telkkarin mainostulvan alla.


Vielä en siis ole itsekään ehtinyt käydä, mutta menossa ollaan. Puhetta oli isoista äijäkööreistä monenkin kanssa, mutta jos se ei onnistu, vien eukkoni leffaan. Sekin kun on tästä aika mehuissaan.


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: JayeizH - 16.08.2010 18:48
Nyt on katsottu.

Ja...mitäköhän tähän sanoisi...Elokuva oli todellakin rymistelyä ja hienoja hetkiäkin oli, mutta kokonaisuudessaan teos on jotenkin kömpelö.

Ensimmäisenä dialogi. Näin legendaarisia kavereita ruudulla, mutta kaikki kanssa käynti tuntui jotakin kömpelöltä. Pahin oli Arskan Brucen ja Stallonen yhteisesiintyminen kuulosti siltä että sitä yritettiin sortaa maan rakoon väkisin. Arska oli totta kai vain piipahtamassa ruudussa, mutta tuntui että miehellä oli vähintäänkin karmea kusihätä kun oli niin kiire pois. Ei sillä että kohtaus ei olisi ollut varsin mukava, oli siinä ehkö yksi hyvä heitto. Mutta suurin "hienous" oli jo pelkästään siinä että nämä kolme olivat siinä. Mutta ei siitä oikein sen enempää irti saanut.

Parhasta antia oli kun ruudulla oli Rourke tai Statham. Rourke osaa oikeasti näytellä (ja parantaa jopa huonoa dialogia) ja Statham vain on nykykavereista mielestäni yksi parhaimmista ja tietää mitä osaa. Dwayne "The Rock" Johnson ja Vin Diesel ovat vielä parempia, mutta ovat nykyään useimmiten väärissä elokuvissa. Statham oli oikeasti kova jätkä ja sen tiesi vaikka mies oli lähes ainoa jolla oikeasti kanssa käymistä naisenkin kanssa.

Lundgrenin rooli oli myös hyvä, mutta tämänkin tuhosi usein dialogi ja lopulta kaveri oli liian vähän ruudulla että siitä olisi jotain saanut irti.

Jet Lin taidot meni täysin hukkaan. Eihän mies juurikaan näytellä osaa, mutta hyppiä, potkia, lyödä ja tasapainoilla kyllä. Tätä ei vain käytetty hyväksi. Li on saanut maineensa taidokkaalla taistelulla, ei mäiskimisellä, joten ihmettelin että Linkin taistelut olivat yhtä sotkua kuin Stallonenkin, jonka taistelun varmaan tarvitseekin olla yhtä sotkua kun ei kunto ja notkeus enää riitä (ainakin juoksun perusteella). Tosin aloin miettimään että Stallone on hukannut näyttelijän taitonsakkin Rocky Balboan jälkeen. Tosin tässäkin oli osa syynä dialogi, mutta ei Stallone siihen itse oikeastaan mitään tuonut.

Couture oli...statisti. Siinä se pyöri mukana ja valitteli kun on "vihreä". Crews oli hieno kaveri mutta sai aivan liian vähän ruutu aikaa. Tuntui Stathamin lisäksi kaverilta joka oikeasti kuuluu tähän porukkaan eikä ole leikillä mukana. Lopussa on hieno kohtaus kun Crews käyttää "vaimoaan" :) Hieno mies :)

Aika paljon oli mukana myös turhaa lässytystä. Saa sitä herkkyyttä ja sieluakin tuoda mukaan, mutta Rourkenkin hahmosta oli tehty niin itsemurhaa harkitsevan oloinen, että hiukan olisi odottanut selkärankaa. Kyseessä on kuitenkin mies joka on selvinnyt "eläkeikään" tuossa duunissa.

Elokuvan suurimmaksi ongelmaksi voi siis laittaa Stallonen. Mies osaa tehdä oikeasti hyviäkin elokuvia mutta ilmeisesti tälläisen rehellisen toiminnan ohjaaminen ja nasevan dialogin kirjoittaminen ei ole Stallonen juttu. Tästä olisi saanut paljon paremman.Mutta en nyt käske pysymään elokuvasta erossa :) Kova tai suuri kritiikki saattaa johtua ehkä siitäkin että odotin vaan liikoja. Statham, Rourke ja Crew on ilo nähdä kankaalla ja Arskakin viimeistä (?) kertaa. Samoin toiminta on todellakin toimintaa ja ruutia kuuluu kyllä *erkeleesti. Lisäksi muutama käsirysy lopunkin lisäksi löytyy mistä joistain saa ihan ok selvääkin, vaikka paremminkin olis homman voinut tehdä. Tälläisten elokuvien ja näyttelijöiden ystäville tätä voi suositella helposti. Kannattaa katsoa.

Ihan jees siis 3/5.
"Taviksille" sopii paremmin arvosana 1/5.


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Ephram - 16.08.2010 21:53
Expendables oli pettymys!

Olivat penteleet jonkinlaista juonenkaltaista yrittäneet mukaan sorvata. Ei toimi. Commandossa riitti, kun peuraa söpösti syöttäneen Arskan tytär kaapattiin ja näin saatiin vanha commando kylvämään kuoleman sanomaa.

Taken on malliesimerkki 2000-luvulta miten munakasta toimintaa tehdään ja ohjataan. Siitä Expendables jää valitettavan kauaksi.

Lopun rytinässä on jo yritystä, mutta siinäkin hyvät ainekset keitetään liian kypsiksi. Loppupeleissä elokuva muistuttaa enemmän joitakin kuukausia sitten ensi-iltaan tullut A-Teamia kuin niitä teoksia, joita siihen yleensä on vertailtu.

Minä valehtelisin jos sanoisin elokuvaa tylsäksi. Kyllä sen katsoo kerran läpi ihan mielellään, kun ei pituudella pilattu ole. Tuskin kuitenkaan levyltä tulee ihan heti uudelleen katsottua.

Potentiaalia oli, se hukattiin. Teehän syltty kakkonen ja lähesty uudesta näkökulmasta. Silloin veitsi voi lentää maalitaulun reunan sijasta keskelle.


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: JayeizH - 16.08.2010 23:11
Teehän syltty kakkonen ja lähesty uudesta näkökulmasta. Silloin veitsi voi lentää maalitaulun reunan sijasta keskelle.
Ei se E2 uutta näkökulmaa tarvitsisi. Toisen ohjaajan vain. Tyylikäs ja viihdyttävä toiminta on taito laji, sanovat Michael Bay vihaajat mitä vaan...


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: MasterTK - 17.08.2010 10:54
Kai sitä tällä viikolla voisi jossain välissä käydä tämänkin katsomassa, kun kaikki merkit viittaavat siihen, että kyseessä on hyvä leffa.
Tarkoituksella tehty turpajuhla irstailla näyttelijöillä + Paskat arvostelut kriitikoilta + Epin mielestä pettymys = 90% varmuudella hyvä

Nykyään kun ei enää rehellisiä toimintapätkiä arvosteta, vaan kaiken pitäisi olla jotenkin tekotaiteellista paskaa tai ihmissuhdedraamoja.


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: JayeizH - 17.08.2010 11:26
Nykyään kun ei enää rehellisiä toimintapätkiä arvosteta, vaan kaiken pitäisi olla jotenkin tekotaiteellista paskaa tai ihmissuhdedraamoja.

Niin totta.


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Tuulisti - 19.08.2010 00:13
Yksi miespuolinen kaveri kävi katsomassa tämän ja kertoi että oli järjetöntä väkivaltaa ja räjähdyksiä ja siitähän miehet pitävät, ja hänkin tietysti kun kerran mies on.

Leffaa sen enempää tuntematta ja tietämättä kuinka todenmukainen kyseinen kuvaus oli, ihmettelen vaan että mikä tarve miehillä on alentaa koko oma sukupuolensa tuolla tavalla. Jos tykkää niin tykkää, ei siitä tarvitse pissavälineitä syyttää/kiittää.


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: zoukka - 19.08.2010 09:56
Sitähän kutsutaan sosiaalisen aseman vahvistamiseksi ja kollektiiviseksi selkääntaputteluksi. Jos sulla on kikkeli, niin kyllä lihaksikkaat miehet ja bensan käry saavat sinutkin tuntemaan olosi muuksi, kuin tossun alla eläväksi miehen irvikuvaksi.


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: JayeizH - 20.08.2010 09:43
Leffaa sen enempää tuntematta ja tietämättä kuinka todenmukainen kyseinen kuvaus oli, ihmettelen vaan että mikä tarve miehillä on alentaa koko oma sukupuolensa tuolla tavalla. Jos tykkää niin tykkää, ei siitä tarvitse pissavälineitä syyttää/kiittää.
Kaikilla on omat viihteensä joilla on vain viihdearvoa, usein pissavälineistä riippuen. Joillain se on esim. arki-iltaisin 19:30 (kesää lukuunottamatta) ja joillan, kuten minulla ja ilmeisesti monella muullakin machoilu valkokankaalla. Vaikka kyllä minäkin myönnän että ei Expendaples ihan sitä parasta viihdettä ole, edes minun sukupolveani alentavalla asenteella, mutta ihan jees. Omaa sukupolveaan arvostavalla ei ole mitään järkeä tätä elokuvaa edes ajatella.


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Tuulisti - 20.08.2010 11:21
Leffaa sen enempää tuntematta ja tietämättä kuinka todenmukainen kyseinen kuvaus oli, ihmettelen vaan että mikä tarve miehillä on alentaa koko oma sukupuolensa tuolla tavalla. Jos tykkää niin tykkää, ei siitä tarvitse pissavälineitä syyttää/kiittää.
Kaikilla on omat viihteensä joilla on vain viihdearvoa, usein pissavälineistä riippuen. Joillain se on esim. arki-iltaisin 19:30 (kesää lukuunottamatta) ja joillan, kuten minulla ja ilmeisesti monella muullakin machoilu valkokankaalla. Vaikka kyllä minäkin myönnän että ei Expendaples ihan sitä parasta viihdettä ole, edes minun sukupolveani alentavalla asenteella, mutta ihan jees. Omaa sukupolveaan arvostavalla ei ole mitään järkeä tätä elokuvaa edes ajatella.
Ehkä tarkoitukseni meni hieman ohi, viittasin siis siihen (negatiiviseen) sukupuoliroolistereotypiaan jonka mukaan itsensä miespuoliseksi kokeva ei voi olla kuin pitämättä (omin sanoin kuvattuna) järjettömästä väkivallasta. Kuten sanoin, elokuvasta en itse tiedä mitään, joten en nyt arvioisi sen laatua. Mutta jos siis itse pitää jostakin vaikka kuvailee sitä järjettömäksi tai muuten huonoksi, niin on alentavaa ja jokseenkin pelkurimaista syyttää siitä pippeliä. Käänteisesti voisi ajatella, että jos minä profiloisin itseni pinnalliseksi ja miesten rahan perässä juoksevaksi hepsankeikaksi, olisi mielestäni hyvin väärin ja muita naisia loukkaavaa perustella omaa valintaani sillä että "kaikki naiset nyt vain ovat sellaisia".


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: JayeizH - 20.08.2010 12:21
Ehkä tarkoitukseni meni hieman ohi, viittasin siis siihen (negatiiviseen) sukupuoliroolistereotypiaan jonka mukaan itsensä miespuoliseksi kokeva ei voi olla kuin pitämättä (omin sanoin kuvattuna) järjettömästä väkivallasta. Kuten sanoin, elokuvasta en itse tiedä mitään, joten en nyt arvioisi sen laatua. Mutta jos siis itse pitää jostakin vaikka kuvailee sitä järjettömäksi tai muuten huonoksi, niin on alentavaa ja jokseenkin pelkurimaista syyttää siitä pippeliä. Käänteisesti voisi ajatella, että jos minä profiloisin itseni pinnalliseksi ja miesten rahan perässä juoksevaksi hepsankeikaksi, olisi mielestäni hyvin väärin ja muita naisia loukkaavaa perustella omaa valintaani sillä että "kaikki naiset nyt vain ovat sellaisia".
Aikaisemman viestisi mies vain yritti tehdä jonkinlaisen vaikutuksen sinuun olemalla "rehellinen" ja "aito" ;) Siis naisnäkökulmasta. Naiset kun harvemmin ymmärtävät vakivaltaa. Miehille se on viihdettä. Eli siis mies sanoo Expendablesin väkivaltaa viihteeksi, naiset järjettömyydeksi.


Otsikko: Vs: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Doinkki - 28.08.2010 11:41
Oli ihan helvetin paska leffa. Uuden rambon jälkeen odottelin jotain vastaavaa ja jätin traileritkin tarkoituksella väliin. Ei tämä sitten sytyttänytkään millään tavalla. Nukahtaminen sen sijaan oli melkoisen lähellä siinä puolenvälin jälkeen.

Pisteet kotiin kuitenkin Terry Crewsista.  ;D


Otsikko: Re: The Expendables. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Sharkie - 28.08.2010 12:28
Itse kyllä viihdyin. Ei vuoden paras leffa toki millään, mutta pirun muikeaa toimintaa silti. Äijät on kingejä, eikä kevyt - vaikkakin yllättävä - herkistely välissä juurikaan haitannut. Arska ois kyllä saanut olla vahvemmin messissä, poikien vittuilu toisilleen ois palkinnut siellä loppukahinoissa kans. Syltty tykkää leikkiä viidakossa. :lol:


Otsikko: Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia
Kirjoitti: Kabanossi - 31.07.2012 23:45
Expendables oli todella tylsä. Väkisin yritetty tehdä äijämäinen leffa. Parin ihan ok kohtaa löytyi. Toiminta ei ollut mitenkään erityisen siistiä. Onlinerit toimintaleffatasollakin todella typeriä ja hahmot aivan uunoja. Terminator 2 on edelleen toimintaleffojen selkeä ykkönen!


Otsikko: Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia
Kirjoitti: Solid Snake - 01.08.2012 01:53
Expendablesissa suurin moka oli siinä, että toiminta on ihan liian epäselvää. Kamera oli aina liian lähellä, leikkaukset ihan perkuleen nopeita ja yleensä vielä tapeltiin keskellä yölllä pimeässä viemärissä, jonka synkkyystaso oli kuin Splinter Cellistä.

Turha tosin itkeä mistään hahmoista tai valittaa, ettei nyt jonkun T2:n tasolle päästy. Expendables on ihan kelpo rymistely, joka ei millään voinut lunastaa odotuksiaan, mutta oli silti parissa kohtaa messevää toimintaa. Uusin Rambo on mielestäni toimintagenressä ihan samalla tasolla, kuin mikä tahansa kasari tai ysärileffa, joten periaatteessa Stallonella on mahdollisuudet onnistuakin Exp2:n kanssa.

Jo se, että Arska ja Syltty ovat samassa leffasarjassa, on ainakin minulle täysin riittävä syy fanittaa, joten vihaajat haistakaa pitkät  :lol:


Otsikko: Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia
Kirjoitti: kep - 01.08.2012 09:04
Expendables oli todella tylsä. Väkisin yritetty tehdä äijämäinen leffa. Parin ihan ok kohtaa löytyi. Toiminta ei ollut mitenkään erityisen siistiä. Onlinerit toimintaleffatasollakin todella typeriä ja hahmot aivan uunoja. Terminator 2 on edelleen toimintaleffojen selkeä ykkönen!
Vähän samoilla linjoilla, Rambo 4 on esimerkiksi toimintapätkänä täysin ylivertainen Expendablesiin. Pitää toivoa, että jatko-osan ilmeinen more is more -taktiikka kantaa hedelmää ja meno maittaisi paremmin.


Otsikko: Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia
Kirjoitti: zoukka - 01.08.2012 10:57
Expendablesissa suurin moka oli siinä, että toiminta on ihan liian epäselvää. Kamera oli aina liian lähellä, leikkaukset ihan perkuleen nopeita ja yleensä vielä tapeltiin keskellä yölllä pimeässä viemärissä, jonka synkkyystaso oli kuin Splinter Cellistä.

Nyky- toimintaleffojen pahin moka ja tekee automaattisesti elokuvasta paskan.


Otsikko: Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia
Kirjoitti: JayeizH - 01.08.2012 11:40
Expendablesissa suurin moka oli siinä, että toiminta on ihan liian epäselvää. Kamera oli aina liian lähellä, leikkaukset ihan perkuleen nopeita ja yleensä vielä tapeltiin keskellä yölllä pimeässä viemärissä, jonka synkkyystaso oli kuin Splinter Cellistä.

Nyky- toimintaleffojen pahin moka ja tekee automaattisesti elokuvasta paskan.

Eikös tämä alkanut siitä tosi-hyvä-paras-bourne-jossa-hienoa-toimintaa -elokuvista? Jotka eivät minuun ole jostain syystä ikinä iskeneet... En edes tajua miksi tämä on yleistynyt. Saiko Bourne toiminnastaan muka niin pirusti kehuja? Kaverit voisivat vaikka hyppiä päällään eikä kukaan huomaisi mitään kameran liikeiden vuoksi  :rollaus:


Otsikko: Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia
Kirjoitti: Solid Snake - 01.08.2012 11:52
Mutta Expendablesissa Syltty vääntää Austinille armbaria, josta Austin pakenee lyömällä kyynärpäällä naamaan. Legendaarista kamaa! (Tai siis olisin tykännyt jos olisi sen kunnolla nähnyt)


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: MasterTK - 01.08.2012 12:34
En tiedä miten kukaan pystyy edes mainitsemaan samassa lauseessa Expendablesin ja Terminator kakkosen, saati sitten lähteä sillä mielin katsomaan sitä, että olisikohan tässä on T2:n "kaataja". T2 on ajaton mestariteos joka uppoaa moniin toimintaelokuvien vihaajiinkin. Mielestän mikään muu toimintaelokuva ei ole päässyt lähellekään samaa, vaikka muutamia muitakin superklassikoita, kuten Die hard löytyy.

Expendables on silkkaa fanituotetta ja aivotonta mättöä. Ehkä olisi voitu tehdä paremminkin moninpaikoin, mutta kyllä siltikin arvostan Sylttyä siitä että ylipäätänsä teki tuollaisen leffan. Kakkonen on aivan pakko nähdä heti kun tulee elokuviin.

Jos supernopeaa editointia ei lasketa mukaan, niin täytyy kyllä vielä mainita yksi ehkä ärsyttävin nykyajan toimintaelokuvia (tai elokuvia ylipäätänsä) riivaava asia... Naiset. Siis miksi helkkarin toimintaelokuvaan pitää käsikirjoittaa mukaan joku uskomattoman ärsyttävä idioottimainen akka? Milloin yritetään saada mahtumaan jotain turhaa romanssia 1.5h toimintapätkään ja milloin mukana kulkee taas joku aivan avuton ja ruikuttava idiootti, joka tyrii varmasti jossain tietyssä kohdassa. Tai sitten on joku ämmä jolla mieliala vaihtelee viiden minuutin mukaan tai omatunto alkaa soimaan yhtäkkiä kriittisellä hetkellä.

Rupesin tässä kelaamaan mielessäni muutamia katsottuja pätkiä ja lähes joka helvetin elokuvan ärsyttävin asia on joku akka. Viimeksi Batmanissa se kissanainen. Sitä ennen katoin Redin, jossa jotain ulisevaa akkaa raahattiin koko kaksi tuntia mukana. Transporter 3:ssa mukana ollut venäläisämmä oli ehkä ärsyttävin elokuvahahmo koskaan ja pilasi koko elokuvan totaalisesti. Myöskin Expendablesissa piti olla mukana joku aivan turha vajekkiakka, joka laski elokuvan arvosanaa huomattavati.

EDIT: Ai, niin. Unohtui aivan kokonaan se Lostissa ollut akka. Sehän oli se pahin kaikista. Joka jakossa itki jostakin asiasta ja teki koko ajan kaiken päin persettä.


(http://cdn.thegloss.com/files/2010/05/lostkate1-217x300.jpg)


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Solid Snake - 01.08.2012 13:23
(http://crap.teurasporsaat.org/archive/6212.jpg)


Mielestäni paras toimintaleffan naisrooli oli Rambo 2:ssa. Siinähän oli se naistaistelija, joka oli Rambon messissä ja pyysi Ramboa jättämään kaiken taakseen ja lähtemään hänen kanssaan. Rambo siinä katseli kaukaisuuteen ja mietti, että ehkä nyt on taisteltu tarpeeksi ja sekuntia myöhemmin tämä nainen ammuttiin ihan seulaksi.

Seuraavassa kuvassa Rambo kiristää otsanauhansa ja tappaa niin paljon ihmisiä, että valkokankaan nimi muutettiin punakankaaksi virallisesti melkein kaikissa maissa.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: JayeizH - 01.08.2012 13:26
EDIT: Ai, niin. Unohtui aivan kokonaan se Lostissa ollut akka. Sehän oli se pahin kaikista. Joka jakossa itki jostakin asiasta ja teki koko ajan kaiken päin persettä.
Tämä on kyllä niin totta että melkein itsekkin pitäisi itkeä. Muutenkin 80% kaikista tapauksista, muijista ja yleensäkkin niihin liittyvästä draamasta on tehty joka saatanan genressä aivan naurettavaa ja joka kerta tekee mieli hakata päätä seinään. Jos eukot olisivat oikeasti niin tyhmiä, mulkkuja tai muuten vaan vajakkeja, sukupuoli olisi kuollut sukupuuttoon ja syntyisimme kaikki koeputkessa. Ei sellasia sekopäitä viitsisi katsella edes sen piparin vuoksi. Totta kai fiksujakin naisrooleja löytyy, mutta se 80% on typeriä vaikka eivät persettä ruudulla heiluttaisikaan.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: MasterTK - 01.08.2012 13:47
(http://crap.teurasporsaat.org/archive/6212.jpg)


Mielestäni paras toimintaleffan naisrooli oli Rambo 2:ssa. Siinähän oli se naistaistelija, joka oli Rambon messissä ja pyysi Ramboa jättämään kaiken taakseen ja lähtemään hänen kanssaan. Rambo siinä katseli kaukaisuuteen ja mietti, että ehkä nyt on taisteltu tarpeeksi ja sekuntia myöhemmin tämä nainen ammuttiin ihan seulaksi.

Seuraavassa kuvassa Rambo kiristää otsanauhansa ja tappaa niin paljon ihmisiä, että valkokankaan nimi muutettiin punakankaaksi virallisesti melkein kaikissa maissa.

Hajosin jotenkin täysin totaalisesti. Tuo kuva kruunasi vielä kaiken.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Kabanossi - 01.08.2012 14:31
Okei Expendablesia pitäisi ehkä verrata uusimpaan Ramboon. Se oli about 100 kertaa parempi kuin Expendables. Ei mitään turhaa lässytystä, hyvä rytmitys, Stallonen hahmokin on siinä mielenkiintoisempi ja toiminta melkeinpä parasta ikinä. Kunnon mättöä. Expendablesissa oli pari ihan siistiä kohtausta mutta niistäkin jäi sellainen fiilis, että enemmänkin olisi saatu irti.

Tanin viesti parin vuoden takaa tiivisti aika hyvin omat ajatukset. Boldasin vielä ne tärkeimmät kohdat.

"Leffan pacing oli päin helvettiä, olisi pitänyt olla enemmän A-Teamin tapaista jatkuvasti eteenpäin liikkuvaa kerrontaa. Taistelukohtauksista ainakin puolet oli kuvattu/leikattu liian hektisesti; niistä ei saanut kunnolla selvää. Jet Li, Terry Crews ja Randy Couture olivat täysin alikäytettyjä, varsinkin Crews. Couture ei ole näyttelijä, mutta mikä järki on miehen edes olla leffassa jos hän näkyy alku ja lopputaistelujen lisäksi vain yhdessä, kahdessa kohtauksessa? Mahtoikohan Steve Austinilla olla enemmän repliikkejä kuin hänellä.  Lin, Crewsin ja Couturen hahmot olivat tarinan kannalta kaikki turhia. Lee Christmasin naikkossuhteen valotus oli täysin turhaa shaibaa, Cool Toolin tarinointi siitä kuinka taisteleminen tuhosi häneltä sielun oli tälläiseen äijäleffaan turhaa herkistelyä. Ryhmädynamiikka kuuden/viiden palkkasoturin välillä oli lähes olematon. Missä oli high-fivet, machoilu, yhteinen aseiden ihailu & kunnossapitohetki yms.; kaikki ne rakastetut elokuvakliseet mitä tällaiselta oletettavasti läheiseksi hioutuneelta ryhmältä olisi odottanut. Esim. ensimmäisen Predatorin sotilasryhmästä olisi kannattanut ottaa tähän mallia.
Kerronnan ja taistelukohtausten kuvaamistyylin korjaamisella olisi jo voinut pelastaa paljon, mutta kyllä niitä ongelmia siellä kässäripuolellakin oli reilusti. Lievä camp-henkinen lähestyminen elokuvan tekoon olisi tehnyt siitä paljon paremman."

Iso iso potentiaali menetettiin. Siitä huolimatta katson kakkosen. Ja tällä kertaa teatterissa. Josko nyt olisi onnistuttu.  :)


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Tan - 03.08.2012 21:01
Toivottavasti edes osa noista aikanaan mainitsemistani asioista on jatko-osassa korjattu. Peukut pystyssä odotellaan. -b


Otsikko: Re: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: despo - 05.08.2012 16:59
(http://collider.com/wp-content/uploads/The-Expendables-2-Last-Supper-poster.jpg)

Uusi mainosbanneri  ;)


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Ephram - 09.08.2012 18:58
Ennakkonäytöksiä pyörii ensi viikon torstaina Finnkinon superpäivänä. Nyt on varattu liput Kino Omenan klo. 20:00:n näytökseen.


Otsikko: Re: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: despo - 09.08.2012 19:09
Ennakkonäytöksiä pyörii ensi viikon torstaina Finnkinon superpäivänä. Nyt on varattu liput Kino Omenan klo. 20:00:n näytökseen.

Pääsiskin mutta iltavuoro kutsuu. Perjantaina sitten  :)


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Justece - 15.08.2012 00:30
Expendables 2 oli samaa kamaa kuin edellinenkin. Ei silti tarkoita ettei ollut hyvä. Vaikka actioniä on ehkä hieman vähemmän on se silti sata kertaa parempi kuin useat muut action leffat mitä viime aikoina on tullut.

"You have been back enough!" "Yippikayay!"

ps. Olen siis teatterissa duunissa ja laitoin itselleni priva näytöksen pyörimään. :P


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Gba - 15.08.2012 00:31
Expandables II:n oli ihan vitun jepa. Linja oli sama kuin ykkösessä, eli turhat estrogeenikohtaukset oli jätetty muille elokuville ja testosteroni katkusi koko leffan ajan. Varsinkin Iso A veti vakuuttavan roolin, eikä Chuck Norriskaan pettänyt. Ykkönen oli oman vuotensa paras action ja uskon, että tämäkin tulee olemaan. Ei aivan yhtä hyvä, kuin ykkönen - paikoitellen jopa tylsä, dialogi äärimmäisen paskaa, mutta pääasia eli action yhtä hyvää kuin ensimmäisessä.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Tan - 15.08.2012 00:34
Oliko toimintakohtaukset leikattu ES-pärinöissä, kuten ykkösessä?


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Justece - 15.08.2012 00:35
Oliko toimintakohtaukset leikattu ES-pärinöissä, kuten ykkösessä?
Yhtä hyvin pystyi seuraamaan kuin ensimmäisessä osassa. Ei nämä leffat ole lähelläkään Bourneja.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Gba - 15.08.2012 00:37
Oliko toimintakohtaukset leikattu ES-pärinöissä, kuten ykkösessä?
Yhtä hyvin pystyi seuraamaan kuin ensimmäisessä osassa. Ei nämä leffat ole lähelläkään Bourneja.

Tosiaan jos kärsii ADHD:sta, niin kannattaa ottaa lääkitys ennen elokuvan katsomista. Itse olen suuri Bournejen vihaaja ja muutenkin nykypäivän sillisalaattileikkauksen vastustaja, mutta näistä ongelmista kumpikaan Expandables ei minusta kärsi.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Tan - 15.08.2012 00:38
Oliko toimintakohtaukset leikattu ES-pärinöissä, kuten ykkösessä?
Yhtä hyvin pystyi seuraamaan kuin ensimmäisessä osassa. Ei nämä leffat ole lähelläkään Bourneja.
"Yhtä hyvin..."?!  :lol: Oma muistikuvani on, että ykkösessä ne oli leikattu helvetin ärsyttävästi. Pitänee katsoa ykkönen uudestaan.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Aivis - 15.08.2012 10:18
Mutta Bourneissahan on selkeimmät leikkaukset mitä missään nykyäksönpläjäyksissä (en niistä kyllä silti oikein välitä), tai ainakin niissä mitä itse olen nähnyt.


http://www.youtube.com/watch?v=j6SLR3Ub0MM


http://www.youtube.com/watch?v=iKcqLViFw1M


En ole Expendableseja nähnyt, mutta on tuo videon kohtaus aika pärisevää ajoittain.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: MasterTK - 15.08.2012 10:47
Kun katsoo Quantum of solacen kerran, niin mikään pikaeditointi ei tunnu missään enää sen jälkeen. En kunnolla pystynyt katsomaan koko elokuvaa, kun tuntui että katson jotain videota pikakelauksella koko ajan.


Otsikko: Re: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 15.08.2012 11:10
Perjantaina katteleen Expendables 2. Parhautta.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Ephram - 15.08.2012 11:11
Ihan hyviä arvioita tipahdellut ja rivien välistä voi lukea, että tulossa on aika kova setti viihdyttävää ja itsetietoista toimintaa.

Huomenna illalla pääsee tsekkaamaan.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: MasterTK - 15.08.2012 11:27
Perjantaina katsomaan tämäkin leffa. Jos saan rehellistä mättöä ja turhaa läpänheittoa, niin se riittää.


Otsikko: Re: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Dr. Scientist - 15.08.2012 12:55
Huomenna yytsimään ennakkonäytöstä ja halpaan 6€ hintaan  8)

Trailerien perusteella ei leffa näytä mitenkään ihmeelliseltä, mutta jo pelkästään arskan näkeminen saa munan pystyyn (no homo) ja Van Dammet sun muut jäbät jotka ei ollu ykkösessä on vaan plussaa.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: ZepKi - 16.08.2012 20:25
En kyllä jaksa kirjoittaa mitään analyysiä, mutta ite tykkäsin aivan sairaasti. Niin paljon asioita parannettu ykkösestä, kovia one-linereitä (aploodit varmaan kymmeneen kertaan) ja kaikki vaan toimi paremmin. Odotin paljon vähemmän.


Otsikko: Re: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Dr. Scientist - 16.08.2012 20:46
Ihan vitun hyvä oli, paljon parempi kuin eka osa. Jo pelkästään Arskan, Brucen ja Sylkyn näkeminen yhdessä rinta rinnan pistämässä porukkaa palasiksi sai meikän itkemään parhauden kyyneleitä. Olipa myös yksi parhaista teatterikokemuksista ikinä kun lähes 700 ihmistä hurraa ja taputtaa joka kerta kun stara astuu kuvaan tai jotain kovaa tapahtuu.

En oikeastaan osaa sanoa Expendables 2:sta mitään pahaa. Kaikki toimi ja plussaa itseironisesta läpästä.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Ephram - 16.08.2012 22:38
Pakko kompata kahta edellistä: hemmetin kova genreleffa ja huomattavasti viihdyttävämpi paketti kauttaaltaan kuin alkuperäinen elokuva. Yleisö oli meikäläisenkin näytöksessä tosi hyvin messissä ja se kieltämättä nosti fiilistä entisestään.

Kyllä kasari-actionin faneja oli hemmoteltu oikein urakalla, tavalla jos toisellakin. Vaikea tähän on pettyä, jos yhtään tietää mitä lähti katsomaan. Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Scarf - 16.08.2012 23:35
Kaikkien näiden ruusujen jälkeen pakko itse heittää risuja.

En digannut ekasta The Expendablesista, enkä oikein tästäkään. Sielutonta, tökerösti kuvattua actionia, jossa ei ollut päätä eikä häntää. Parempi silti kuin ensimmäinen, tässä sentään oli naamoja, joita oli ilo nähdä (Arska, Norris, JCVD) ja ihan hauskoja heittoja sekä kunnianosoituksia kasarileffojen suuntaan. Jo ykkösestä tuttu peruskööri ei toiminut edelleenkään, ei minkäänlaista karismaa tai kemiaa äijien välillä (vrt. esim Predator). Syltty nyt oli ihan ok, vaikka tuo supermachoilu alkaakin olla jo aika nähtyä.

Mutta ihan kiva teatterikokemus, aineksia olisi ollut niin paljon parempaankin. Toisaalta olisin maksanut tuon 6e pelkästään Arskan näkemisestä valkokankaalla.

+ Arnold Schwarzenegger
+ hyvät läpät (myös paskoja)
+ voluumit kaakossa
+ yleisö

- järjetön määrä täysin turhia hahmoja, joita näyttelee täysin turhat näyttelijät
- juoni (joko vedetään kunnolla yli tai sitten edes yritetään, ei näin)
- paskaa vellihousuräiskimistä, missä oli VERI ja GORE (pöllähtelevää CGI-huttua ei lasketa)?
- liikaa CGI:tä (ilmeisesti huonoa sellaista kun erottuu noinkin selkeästi)
- surkuhupaisa lopputaistelu

Ps. minkä helvetin takia tämän on ohjannut joku hikinen Simon West? Selittää jo aika paljon.

Menee katsomaan Total Recall Mind-Bending Edition Blu-raytä, johan lähtee paskan maku suusta. ->


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Solid Snake - 17.08.2012 00:09
Itse tykkäsin perkeleesti, mutta varmasti osa tästä on teatterin tuomaa extraa. Leffat täytyy katsoa omassa rauhassa yksin, jotta voi sanoa onko se oikeasti hyvä.

Mutta mitä väliä, ainakin teatterikokemuksena Exp2 on ihan saatanan kovaa tykitystä. Läpät legendaaristen hahmojen välillä olivat ihan täyttä timanttia ja toiminta ihan reippaasti parempaa kuin ensimmäisessa osassa. Arska ja Willis toimivat todella hyvin rinnakkain ja saivat lyhyelläkin ruutuajalla luotua älyttömän hyviä kohtauksia. Chuck Norris oli myös ihan omaa luokkaansa varsinkin ensimmäisessä kohtauksessaan. Piti oikeasti nauraa kurkku kipeäksi.

Toki mielipide voi muuttua paljonkin kun tämän saa Blu-raynä ja pääsee katsomaan uudelleen, mutta jos yhtään Arskaa, Sylttyä, Norrisia ja Willisiä tuntee, kannattaa ehdottomasti mennä teatteriin katsomaan tämä. Ihan varmasti saa rahoilleen vastinetta ja runsaasti.

Yleisö oli kyllä melko jännä ilmiö. Kun Chuck Norris käveli areenalla, jengi oikeasti  huusi, hurrasi ja karjui paikan päällä. Suomalaisetkin alkavat eläytyä sen sijaan, että istuisivat vain tuppisuuna.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Gba - 17.08.2012 04:24
Itse tykkäsin perkeleesti, mutta varmasti osa tästä on teatterin tuomaa extraa. Leffat täytyy katsoa omassa rauhassa yksin, jotta voi sanoa onko se oikeasti hyvä.

Mutta mitä väliä, ainakin teatterikokemuksena Exp2 on ihan saatanan kovaa tykitystä. Läpät legendaaristen hahmojen välillä olivat ihan täyttä timanttia ja toiminta ihan reippaasti parempaa kuin ensimmäisessa osassa. Arska ja Willis toimivat todella hyvin rinnakkain ja saivat lyhyelläkin ruutuajalla luotua älyttömän hyviä kohtauksia. Chuck Norris oli myös ihan omaa luokkaansa varsinkin ensimmäisessä kohtauksessaan. Piti oikeasti nauraa kurkku kipeäksi.

Toki mielipide voi muuttua paljonkin kun tämän saa Blu-raynä ja pääsee katsomaan uudelleen, mutta jos yhtään Arskaa, Sylttyä, Norrisia ja Willisiä tuntee, kannattaa ehdottomasti mennä teatteriin katsomaan tämä. Ihan varmasti saa rahoilleen vastinetta ja runsaasti.

Yleisö oli kyllä melko jännä ilmiö. Kun Chuck Norris käveli areenalla, jengi oikeasti  huusi, hurrasi ja karjui paikan päällä. Suomalaisetkin alkavat eläytyä sen sijaan, että istuisivat vain tuppisuuna.

No tuolloin se varmasti onkin sysipaska. Mielestäni jokainen elokuva vaatii oman ympäristönsä samaan tapaan, kuin muutkin taideteokset oman valaistuksen ja paikkansa. Actionleffat pitää nähdä isolta screeniltä volume kaakossa, nyyhkyleffat akka kainalossa ja komediat isolla porukalla.

Älkää edes harkitko tämän katsomista ilman oikeaa laitteistoa. Eli köyhät teatteriin.

edit; no okei kyllä tämän varmaan yksinkin katsoo, mutta vähintään 60" + 5k€ kotiteatteri :)


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Vin - 17.08.2012 10:51
Itse tykkään kanssa katsoa leffoja yksinään. Voi keskittyä siihen elokuvaan kaikessa rauhassa, eikä tarvitse katsella sitä muuta hälinää ympärillä. Toki teatterissakin tulee käytyä jonkin verran leffoja katselemassa.
Sama juttu urheilun kanssa, varsinkin lätkän. Suomalainen jääkiekkofani on sen verran aivoton eläinmuoto ettei sitä seuraa pitkään jaksa.

E: Vähän kahden vaiheilla että katsoisiko tämän vai en. Ekaa osaa en ole katsonut, ja tämäkin vähän arveluttaa. Pidän kyllä hyvistä toimintaleffoista, kunhan se toiminta pidetään edes jotenkin järjellisissä mitoissa, esim Rambo 4 oli kaikessa väkivaltaisuudessaan lähinnä etova. Samoin Quentin Tarantinon leffat ovat mulle vähän siinä rajoilla että pidänkö vai en. En oikein pidä tarantinon tyylistä muutenkaan.

Finnkinon päiväliput eivät kyllä kustanna kuin sen 6 e keskellä viikkoa niin eipä siinä paljoa menettäisi vaikkei pitäisikään.Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: JayeizH - 17.08.2012 12:19
E: Vähän kahden vaiheilla että katsoisiko tämän vai en. Ekaa osaa en ole katsonut, ja tämäkin vähän arveluttaa. Pidän kyllä hyvistä toimintaleffoista, kunhan se toiminta pidetään edes jotenkin järjellisissä mitoissa, esim Rambo 4 oli kaikessa väkivaltaisuudessaan lähinnä etova. Samoin Quentin Tarantinon leffat ovat mulle vähän siinä rajoilla että pidänkö vai en. En oikein pidä tarantinon tyylistä muutenkaan.
Toimintaelokuvissa toiminta useimmiten katoaa jonnekkin järjen toiselle puolelle. Nämä voi tietty aina jakaa ns. "leikkitoimintaan" ja "oikeaan toimintaan" :) Eli "leikkitoiminta" on nämä valtavirran elokuvat, eli ehkä enemmän viihde-elokuvat tai seikkailluelokuvat kuten Iron Man, Avengers, jne. jossa voi iskeä pään betoniseinää ilman että tulee edes verta. "Oikea toiminta" on sitten graafisempaa ja rujompaa. Tähän kuuluu mm. Rambo 4 ja Tarantino leffat. Itse toivoisin että Expendables 2 kuuluisi jälkimmäiseen. Koko elokuvan idea on toiminnassa ja elokuvan tyyli tukisi tätä. Ikäraja hiukan lupaa rajumpaa menoa.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Vin - 17.08.2012 12:43
Sen verran vielä että Sotaleffat tekevät poikkeuksen väkivallan käytön kanssa. Mulle hyvästä sotaleffasta/sarjasta (lue:band of brother) välittyy viesti siitä että sota ei ole kivaa, ja se vaatii suht rujoa meininkiä. Näissä tapauksissa väkivallalla ei kuitenkaan mässäillä, vaan sen käytölle on järkiperäinen tarkoitus.
Eri asia tietysti jos kyseessä on toimintakomedia tms leffa, joka sijoittuu sotatilaan.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Taist0 - 17.08.2012 16:39
http://www.iltalehti.fi/viihde/2012081715965855_vi.shtml (http://www.iltalehti.fi/viihde/2012081715965855_vi.shtml)


Otsikko: Re: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 17.08.2012 19:56
Oli hyvä. Chuck Norris varasti shown.


Otsikko: Re: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: despo - 17.08.2012 21:21
Olipas loistokamaa. En nyt rupea hirveästi analysoimaan, mutta hervottomia kohtia oli kyllä aika reilusti  ;D

Ihan hauska yksityiskohta myös, että esim. Dolph Lundgrenista heitettiin ihan todellisuuteen pohjautuvaa läppää koska mieshän on oikeastikin kemian insinööri ja saanut stipendin MIT:hen ym..


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: MasterTK - 17.08.2012 23:14
Elokuva oli täyttä rautaa alusta loppuun ja haistatan pitkät paskat jo etukäteen kaikille niille kyynisille internetin keskustelupalstojen leffaelitistihomoille, jotka varmasti tulevat haukkumaan elokuvan maan rakoon.

Loistavia kohtauksia, typeriä letkautuksia ja täynnä legendaarisia näyttelijöitä. Mitä muuta voi vaatia? 100% kieliposkessa tehty fanituote. Isot aplodit Syltylle Expendablesin tekemisestä.Älkää edes harkitko tämän katsomista ilman oikeaa laitteistoa. Eli köyhät teatteriin.


Nimenomaan. Tällaisissa elokuvissa äänet ovat valtaisassa asemassa tunnelman luomisessa. Luotien osumat ja räjähdykset pitää tuntua persereiässä saakka. Elokuvasta katoaa puolet, jos lataa jonkun paskawaren netistä ja katsoo läppärin ruudulta muna pystyssä. Tai telkkarin kajareilla Epin Apple-tv:n kautta.


Otsikko: Re: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Lanttu - 18.08.2012 18:41
Parhaita leffakokemuksia ikinä, ellei jopa paras. Ja tarkoitan nimenomaan kokemusta. Tämä on elokuva, joka on ehdottomasti katsottava teatterissa. Mahdollisesti jopa täydellä salilla, sillä ainakin torstain ennakkonäytöksessä se nostatti tunnelmaa ihan toiseen potenssiin. En muista ennen olleeni näytöksessä, jossa olisi edes taputettu, saati sitten oltu näin tunteella mukana. Kohokohtina tietenkin Schwarzeneggerin ja Norriksen kohtaukset.

Älkää edes harkitko tämän katsomista ilman oikeaa laitteistoa. Eli köyhät teatteriin.

Nimenomaan. Tällaisissa elokuvissa äänet ovat valtaisassa asemassa tunnelman luomisessa. Luotien osumat ja räjähdykset pitää tuntua persereiässä saakka. Elokuvasta katoaa puolet, jos lataa jonkun paskawaren netistä ja katsoo läppärin ruudulta muna pystyssä. Tai telkkarin kajareilla Epin Apple-tv:n kautta.

100% tämä. Itse katsoin alkuperäisen Expendablesin vasta keskiviikkoiltana alkupalana torstain jatko-osalle, ja huonot olosuhteet latistivat leffaa varmasti. Hieman huono keskittyminen, 28 tuuman tv ja äänet turhan hiljaisella 50 euron tietokonekajarisetistä eivät tarjoa parhainta mahdollista kokemusta. Eipä siinä, en usko, että Expendables olisi valtavasti paremmin toiminut optimiolosuhteissa leffateatterissakaan. Aika keskinkertainen kokonaiskuva jäi, joten olin todella positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka paljon jatko-osaan oltiin saatu petrattua. En osannut odottaa lähimainkaan niin paljoa mitä lopulta sain.

Expendables 2 oli samaa kamaa kuin edellinenkin. Ei silti tarkoita ettei ollut hyvä. Vaikka actioniä on ehkä hieman vähemmän on se silti sata kertaa parempi kuin useat muut action leffat mitä viime aikoina on tullut.

Joko muistat väärin tai sitten nukuin puolet ensimmäisestä elokuvasta, sillä itse kiinnitin kakkosessa huomiota nimenomaan siihen kuinka paljon enemmän toimintaa siinä oli. Lisäksi toiminta oli mielestäni huomattavasti parempaa.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Ephram - 18.08.2012 18:57
http://www.episodi.fi/exbendables-toimintaleffasta-tehdaan-naistahdilla-varustettu-versio-20099/


Mitkä on jengin mietteet tästä? Saisikohan enemmän tyttöjä/naisia leffateatteriin tällä? Kahden ensimmäisen EX:n yleisö lienee ollut melko miesvoittoista.


Kyllähän niitä kovia gimmojakin löytyisi aika liuta kun miettimään rupeaa: vaikka nyt ensialkuun Linda Hamilton, Sigourney Weaver, Uma Thurman, Sarah Michelle Gellar, Milla Jovovich, Charlize Theron, Angelina Jolie, Jamie Lee Curtis ja tottakai kovapintaisten ja vattumaisella luonteella varustettujen ämmäroolihahmojen kruunaamaton kuningatar Michelle Rodriguez!Katsoisin.


Otsikko: Re: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 18.08.2012 23:19
Ei kyllä iske samalla tavalla. Nais-Actionstaroja ei vain samalla mittapuulla löydy. Vähän sama juttu komedioissa ja stand-upeissa.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Noppa - 18.08.2012 23:23
Kyllähän niitä kovia gimmojakin löytyisi aika liuta kun miettimään rupeaa: vaikka nyt ensialkuun Linda Hamilton, Sigourney Weaver, Uma Thurman, Sarah Michelle Gellar, Milla Jovovich, Charlize Theron, Angelina Jolie, Jamie Lee Curtis ja tottakai kovapintaisten ja vattumaisella luonteella varustettujen ämmäroolihahmojen kruunaamaton kuningatar Michelle Rodriguez!

Lucy Lawless vielä messiin, niin olisi aika pähee kaarti.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: kaiku - 18.08.2012 23:34
Nähty ja koettu tämäkin leffa.

Kuulun niihin, joista ykkösosa oli aika huono elokuva. Lähdin siis aika nollaodotuksilla tätä katsomaan, ja alkukohtauksissa melkein ehdin jo pelätä kaiken potentiaalin olevan hukattu jälleen. Loppua kohden mentiin kuitenkin reipasta ylämäkeä, joten elokuvasta jäi kohtuullisen positiiviset fiilikset. Elokuvan heikoimpia kohtia olivat ne, joissa pysähdyttiin viemään juonta eteenpäin. Juoni oli tässäkin osassa täysin turha ja mitäänsanomaton, ja oli lähinnä esteenä sujuvalle toiminnalle. En oikein tiedä mitä käsikirjoittajat ovat yrittäneet saavuttaa esittelemällä kyläläisiä halailemassa toisiaan. Edellisestä elokuvasta oli kuitenkin opittu jo reilusti.

Parhainta antia elokuvassa olivat tietenkin monesti mainitut one-linerit sekä viittaukset muihin leffoihin ja itse näyttelijöihin. Odotin Chuck Norrisin tuovan oman hupaisan lisänsä leffaan, mutta en kuitenkaan odottanut miehen edustavan elokuvan parasta antia. Niin siinä kuitenkin kävi, ja Arnoldkin jäi selvästi kakkoseksi. Stallone ja Statham olivat vakiokaartin parhaimmistoa sananvaihdoillaan, muiden suoritusten jäädessä lähinnä pariin vitsiin. Li jättäytyi leikistä jo alussa, ja Couture jäi lähes näkymättömäksi.

Elokuva oikeastaan kärsi siis lähinnä juonen olemassaolosta. Sen tilalle kun olisi saanut enemmän läpänheittoa, toimintaa (joka tällä kertaa jopa toimi) ja viittauksia, oltaisiin voitu jo puhua oikeasta toimintaleffasta. Suunta ollut kuitenkin oikea, joten ehkäpä sitten kolmosessa.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: bËst - 19.08.2012 01:37
Kuulun niihin joita ko elokuva ei kiinnosta käytännössä ollenkaan. Noh, ehkä sivistykseeni ei mitää kauhean isoa aukkoa jää jos leffa on käytännössä vain kokoelma arskan ja norrisin kuuluisimpia one linereita ja sideboosteja.


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: nikob - 19.08.2012 12:42
Tarvii itsekin kommentoida kun ensi illassa tuli käytyä katsomaan.
Varmaan kaikista kovin action pläjäys tämä, todella hyvää huumoria ja heittoja.
Norris veti kyllä pisimmän korren ja heittikin leffan kovimman läpän  ;D. Fiilis katsomossa oli todella hyvä. Tästä on kyllä paha lähtee parantaa action pätkää. Ykkös osa oli myös omasta mielestä todella hyvä mutta kyllä tämä veti vieläkin paremmaksi. Tämäkin löytää tiensä kyllä hyllyyn sitten kun tulee Blurayna saataville, voi katsella sitten kotona kotiteattetin sävystämänä.  :)


Otsikko: Vs: The Expendables 1 & 2. Parasta viihdettä.
Kirjoitti: Kabanossi - 04.10.2012 17:45
Kuulun niihin, joista ykkösosa oli aika huono elokuva. Lähdin siis aika nollaodotuksilla tätä katsomaan, ja alkukohtauksissa melkein ehdin jo pelätä kaiken potentiaalin olevan hukattu jälleen. Loppua kohden mentiin kuitenkin reipasta ylämäkeä, joten elokuvasta jäi kohtuullisen positiiviset fiilikset. Elokuvan heikoimpia kohtia olivat ne, joissa pysähdyttiin viemään juonta eteenpäin. Juoni oli tässäkin osassa täysin turha ja mitäänsanomaton, ja oli lähinnä esteenä sujuvalle toiminnalle. En oikein tiedä mitä käsikirjoittajat ovat yrittäneet saavuttaa esittelemällä kyläläisiä halailemassa toisiaan. Edellisestä elokuvasta oli kuitenkin opittu jo reilusti.

Tismalleen meikäläisen ajatukset. Kävin katsomassa kun vielä teatterissa pyörii. Sata kertaa parempi pläjäys kuin eka Expendables. Harvoin ihan oikeasti naurattaa leffoissa mutta tämän leffan läpät onnistuivat siinä.  :)