Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Star Wars  (Luettu 5961 kertaa)
Star Wars « : 24.04.2008 11:58 »
tuhis Vieras  
  • Yleistä jupinaa leffoista, animaatioista, sarjakuvista, kirjoista, musiikista, hahmoista/maailmasta, omia muistoja ja fiiliksiä sun muita ajatuksia, ja sitten vaikka vanhemmista peleistäkin
     
  • Ajankohtaista 2008 kesällä ilmestyvä Clone Wars tietokoneanimaatio - koitan päivitellä uutisia

 
 
 
Miullo arvotus! Siin o ainaski 100 jaksoo! Mikä se o?

No se tuleva Star Wars TV-sarja tietysti. Kesällä 2008 pitäisi ilmestyä uutta matskua ns. lähteestä, kun Luukkas itse sanelee kaanonia ja yritysimperiumin oheispanostajien propagandakoneisto lyödään tulille.



Kloonisodista kertova tietokoneanimaatiosarja käynnistyy teatterilevityksen saavasta tietokoneanimaatioelokuvasta. Tarinan on kerrottu sijoittuvan episodien II ja III välimaastoon, kloonisotien temmellysten jälkimaininkeihin. Sarjan henkilökaarti käsittää hyvin pitkälti elokuvista tutun kavalkaadin, mutta lisää mukaan ainakin yhden uuden merkittävän hahmon, Anakinin nuoren jedioppilaan josta ei meillä ollut episodi III:ea katsellessa mitään hajua. Tapahtumat käynnistää jonkinsorttinen jedineuvoston PR-skenaario, jossa Jabba the Huttin poika on kaapattu ja pelastustoimiin lähetetään Anakin ja kumppanit. Taustalla lienee sitten yhtä sun toista totuttuun tapaan ja näinpä sitten voidaankin jo ounastella ja arvailla mitä tuleman pitää, ja mitä osaa Huttit näyttelevät kokonaiskuvassa.



Sarja lainaa ulkoasussa aika paljon jokunen vuotta sitten tuotetusta yllättävän hyvästä Clone Wars minianimaatiosarjasta, mutta iso tekijäkaarti joka on haalittu kasaan taitaa olla tyystin eri. Trailerikin tästä jo oli näytillä netissä, mutta koska se oli vuotanutta matskua on aika monesta paikkaa se jo poisteltu. Hyvät vibat siitä kuitenkin tuli, vaikka jonkun tekijän lausahdukset animen ja läntisen osaamisen yhteennaittamisesta hieman huolestuttavatkin - erityisesti tuossa voi kusta se kuinka sarjaa rytmitetään, sillä ei tuo 100 jaksoa kuulosta todellakaan paljolta jos seurataan vähääkään sitä kaavaa jossa iltapäiväanimeita Japanissa näytetään, eli hitonmoisten flashbäkkien ja mainostaukoja edeltävien repliikkien väsymättömänä replaynä. 22 minuutin jaksokohtainen kesto tuntuu ikävästi lisäävän pelkoa siitä että tuommoista hidastelua käyteltäisiin, sillä tuo 22 minuuttia on kuitenkin tarpeeksi lyhyt aika koska sen ihmisjärki vielä kestää, sillä touhu tuntuu näennäisesti kuitenkin etenevän joka kerralla.

En sitten tiedä oliko tuo animeviittaus sitten kuinka paljon tarkoitettu tuolle tarinankerronnalle, mutta tyyli ei minusta ainakaan ole mitenkään animehtavaa vaan päinvastoin, oikein tyypillistä länsimaalaista sarjakuvastiikkaa. Mielipiteitä on kuitenkin monia.

... ja mitäs viel sit olikaa...

Suurempi uutinen elokuvien ystäville on kuitenkin kaavailtu live action TV-sarja, josta siitäkin on hahmoteltu 100 jaksoa, mutta jaksot kestäisivät kukin tunnin. Jälkeenpäin on infotilaisuuksissa kuitenkin väläytelty lisää ja erään tuottajan mielestä jaksomäärä 400 ei olisi minkäänlainen ongelma, sillä sarja voi jatkua vuosia ja vuosia. Lucas itse on sanellut että riippuen näitten juttujen menestyksistä voitaisiin jo puhua kokonaan uusista elokuvista, episoodeista VII, VIII ja IX. Varovaisen arvion mukaan näyttöä olisi sarjasta tarjolla siinä vuoden 2010 tietämillä. Tuotanto on jo kovassa vauhdissa ja taannoinhan sitä ihan uutisoitiin kuinka Lucas etsii käsikirjoittajia sarjalle pitkin muailmaa - joidenkin puheiden perusteella mukaan olisi jo tullut väkeä joka on kirjoittanut Heroesia ja Lostia, niin hyvässä kuin pahassa.

Siinä missä tietokoneanimaatio Clone Wars on kevyempi ja yleisesti perheystävällinen, on tämän live actionin kerrottu olevan aikuisempi teemoiltaan ja ennen kaikkea visuaalisesti, keskittyen siihen "kuluneeseen" osaan Lucasin visiota käytetystä universumista. Tarina sijoittuu ennen episodi IV:tä ja sarja on ilmeisesti jaettu useampaan osaan jonkinmoisten tarina-arkkien perusteella. Mainittuja tarinakaaria ovat Vaderin Order 66 (jedien metsästys), prinsessa Leian teinivuodet (vaikka teinihän tuo ANH:n aikaan vielä oli!) ja Boba Fettin seikkailut. Näiden juonikuvioitten on sanottu risteilevän ja loogisintahan tuottajan näkökulmasta olisi käydä näitä yhtäaikaa läpi että mahdollisimman moni katsoisi sarjaa mahdollisimman pitkään eikä lopettaisi sitten tietyn tarinan päätyttyä.

Ainiin, John Williamsin on ilmeisesti tarkoitus vastata musiikista!

Miten tää kaik o mahollist? No miullo varaa!

Tavallisesti kantaansa alituisesti muuttava Lucas on viimeaikoina esitellyt semmoisia kommentteja joista olen itse tykännyt. On hölmöä odottaa että koskaan tulee mitään yhtä vaikuttavaa kuin Star Wars episoodit IV-VI muinoin olivat. Ei sillä etteikö tarinankerrontaa pystyttäisi toteuttamaan nykyään hyvin ja että löytyisi muita parempia tekijöitä kuin Lucas, mutta noiden leffojen ilmestymisajankohdalla oli helvetisti tekemistä sen kanssa että millainen vaikutus leffoilla oli tuolloin. Lucasin omia tekijänlahjoja en lähde sen pitemmälti tähän henkäykseen kommentoimaan, mutta itse kuitenkin pidin episoodeja I-III pääasiassa hyvinä ja mies onkin todennut, että hitonko väliä kun itse kuitenkin kaiken tuottaa ja kustantaa.

En ole henkilökohtaisesti laajennetun universumin suuri ystävä (eli matskun jota muut ovat tehneet Lucasin omien juttujen pohjalta ja niiden ympärille) ja Lucasin viimeaikaiset toteamukset siitä että keisari kuolee oikeasti eikä tule mitään hiton klooneja ja että Luke ei mene mihinkään vitun naimisiin vaan tempoilee viimeisen jedin olemisen taakan kanssa on saanut allekirjoittaneen Lucasin puolelle, ja odottamaan tulevia juttuja mielenkiinnolla.

Kovat on kaavailut mutta niin pitääkin.

Lainaus
Nopsaan vielä tähän perään tämmöinen infoboksi tuosta enemmän tai vähemmän perinteisesti toteutetusta Clone Wars minianimaatiosarjasta - eli kyseessähän on Cartoon Network lastenkanavalla häärineen Tartarovskyn kyhäelmä muutamien minuuttien pituisista jaksoista sijoittuen kloonisotien aikaan. Sarjassa seurataan jedineuvoston jäsenten edesottamuksia ja itse tykkäsin kuinka kloonitruuppereitten touhuja seurattiin etenemiskuvioista aina loputtomaan (ja kasvottomaan) teurastukseen asti. Välillä kuului vain äänitehosteet ja truupperit kommunikoivat pelkästään käsimerkeillä, vedellen vipstaakkeleita esiin tilanteitten mukaan ja päihittäen vastapuolen droidiarmeijjaa kovimman SWAT-ryhmän varmuudella - syy jonka vuoksi Republic Commando on omassa Top 10 -pelilistauksessa. Suosittelen.



« Viimeksi muokattu: 04.10.2008 17:23 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Re: Star Wars « Vastaus #1 : 24.04.2008 12:07 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Heitetään kärkeen varmasti lähes kaikki pöyristyttävä mielipide: Epidosi III on kevyesti sarjan paras osa. Sen jälkeen järjestys VI, V, IV, II, I.

Itse en ole mikään aivan mieletön Star Wars-fani, mutta Episodi kolmosen rankkaan aika ylös omissa leffakokemuksissa. Ja tykkään kyllä sarjasta paljon, mutta mikään siis todellinen palvoja en ole eivätkä muut sarjan leffat ole siellä aivan piikkipaikoilla.

Ja alotusviestin info oli mulle kaikki uutta btw. Mielenkiintosta tavaraa!
tallennettu
Re: Star Wars « Vastaus #2 : 24.04.2008 13:24 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Olenkin odottanut koska Star Warsin universumia aletaan oikeasti käyttämään hyväksi. Minusta on uskomatonta kuinka vähän Star Warssista on otettu irti. Kirjojahan on juu vino pino ja pelejä, mutta elokuvat, TV-sarjat ja sarjakuvat loistavat aika pitkälti poissa olollaan. Ja Star Wars maailma on todella rikas ja kiinnostavia henkilö hahmoja oli todella paljon jo ensimmäisessä kolmessa (IV, V, VI) elokuvassa, niin kyllä materiaalia pitäisi olla. Ajatelkaa vaikka Yodan syntytarinaa tai elämän tarinaa? Herranen aika mikä aihe! Puhumattakaan mitä kaikkea universumista voisi keksiä lisää.

Hämmästystäni vielä lisää se kun esim. Star Trekistä on useita TV-sarjoa, elokuvat menevät yli kymmenennessä osassa jo, ja loppua ei näy millään tälle. Ja henkilökohtaisesti Star Trek on minusta todella tylsää SciFi draamaa verrattuna Star Warsin rikkaaseen maailmaan. Ymmärrän kyllä että Star Trekistä pidetään mutta itse en ole ikinä päässyt sarjoihin sisälle vaikka olen yrittänyt.

Joten olen todella iloinen jos Star Wars nyt vihdoin saisi ansaitsemansa huomion muissakin tarinan kerronnan muodoissa kuin kirjoina ja peleinä. Onhan Star Warsin osa viehätystäkin varmaan se että sitä ei ole kulutettu loppuun, ja näin ei ole niin (kovin) huonoja tarinoita päässyt syntymäänkään. Vaikka onhan niitä Jar Jar Binksin kaltaisia sattumuskia tullut. Nyt jos/kun näitä Star Wars -tarinoita alkaa tulemaan, toivonkin niin että homma ei pääsisi leviämään käsiin. Heroessin ja Lostin käsikirjoittajat tuovat minulle ainakin kylmiäväreitä ja kauhun tunteita. Ihan ok hommanhan tyypit tekevät, mutta en ole pitkään aikaan nähnyt sellaista tarinan venyttelyä kuin Lostissa tai sellaista epätasapainoisuutta tarinoiden välillä kuin Heroessissa. Eli en todellakaan ole tyytyväinen jos Star Wars sarjaa jatkettaisiin jatkamisen vuoksi ja juoni kuvioita olisi miljoona joista yksi tai kaksi on tehty niin että sitä jaksaa seurata. Nykyään kun tuntuu olevan muotia että yhteen sarjaan pitää saada useita juonikuvioita kerralla ja sitten yhdessä jaksossa saadaankin jokaisen osalta hommaa etenemään sen verran että päästään seuravaan cliffhangeriin, jos siihenkään. No, ehkä Lucas osaa pistää hiukan hanttiin tälläiselle "muoti-ilmiölle". Onhan mies varjellut Star Wars universumia muutenkin jo kolmekymmentä vuotta.

Sivu huomautuksena, paras Star Wars on Episodi V, jonka perässä tulee tiukasti Episodi IV. Uudet ovat varsin hyviä ja hyväksyttäviä Star Wars elokuvia, mutta loppujen perinteistä Hollydood kamaa, joista ei juurikaan mitään jää mieleen. Paitsi Yoda.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Star Wars « Vastaus #3 : 24.04.2008 16:28 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Olenkin odottanut koska Star Warsin universumia aletaan oikeasti käyttämään hyväksi. Minusta on uskomatonta kuinka vähän Star Warssista on otettu irti. Kirjojahan on juu vino pino ja pelejä, mutta elokuvat, TV-sarjat ja sarjakuvat loistavat aika pitkälti poissa olollaan. Ja Star Wars maailma on todella rikas ja kiinnostavia henkilö hahmoja oli todella paljon jo ensimmäisessä kolmessa (IV, V, VI) elokuvassa, niin kyllä materiaalia pitäisi olla. Ajatelkaa vaikka Yodan syntytarinaa tai elämän tarinaa? Herranen aika mikä aihe! Puhumattakaan mitä kaikkea universumista voisi keksiä lisää.
No kyllähän noita sarjakuvia on tehty ihan possunaan.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Star Wars « Vastaus #4 : 24.04.2008 17:01 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Olenkin odottanut koska Star Warsin universumia aletaan oikeasti käyttämään hyväksi. Minusta on uskomatonta kuinka vähän Star Warssista on otettu irti. Kirjojahan on juu vino pino ja pelejä, mutta elokuvat, TV-sarjat ja sarjakuvat loistavat aika pitkälti poissa olollaan. Ja Star Wars maailma on todella rikas ja kiinnostavia henkilö hahmoja oli todella paljon jo ensimmäisessä kolmessa (IV, V, VI) elokuvassa, niin kyllä materiaalia pitäisi olla. Ajatelkaa vaikka Yodan syntytarinaa tai elämän tarinaa? Herranen aika mikä aihe! Puhumattakaan mitä kaikkea universumista voisi keksiä lisää.
No kyllähän noita sarjakuvia on tehty ihan possunaan.

Katos perskule. Pienellä google selauksella löytykin. Aloinkin miettimään jälkikäteen että onkohan niitä kuitenkin :) Omiin silmiin ei ole vain ikinä osunut. Onko nuo ihan Lucasin kautta tulleita vai jostain muualta? Kun tuntuu että näitä ei kuitenkaan näy missään muussa kuin etsimällä vähän kauempaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Star Wars « Vastaus #5 : 24.04.2008 17:10 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Minun tietääkseni Suomessakin on ihan julkaista Star Wars & Indiana Jones-sarjiksia. Marvelin julkaisuja oli ja niitä mainostettiin 80-luvun Marvel-universumin lehdissä.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Star Wars « Vastaus #6 : 24.04.2008 18:16 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Minun tietääkseni Suomessakin on ihan julkaista Star Wars & Indiana Jones-sarjiksia. Marvelin julkaisuja oli ja niitä mainostettiin 80-luvun Marvel-universumin lehdissä.
SW sarjiksia on julkaistu ja julkaistaan paraikaa. Dark Horse Comicsin heiniä ollut kylläkin jo kauan aikaa. Marvelin kasarisarjiksia ei edes koiteta muistaa Lucasin piirissä, kun mietitään mikä on kaanonia ja mikä ei.
tallennettu
Re: Star Wars - Nyt ajankohtaista: Clone Wars CGI 2008 kesä « Vastaus #7 : 24.04.2008 23:24 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Babylon 5:n lisäksi mä olen ollut nuorempana myös aikamoinen Star Wars -fani. Aina huolestuttaviin mittasuhteisiin saakka. Elokuvat on toki nähty, ja joskus piti lukea nää Timothy Zahn, Kevin J. Andersson ja kaiken maailman Barbara Hambly -kirjat. Tälläkin hetkellä näyttäis kirjahyllyssä olevan ihan omistuskappaleina Darth Maul : Shadow Hunter, Shadows of the Empire sekä Cloak of Deception. The Art of Star Wars näyttely piti ehdottomasti käydä tsekkaamassa kun se aikoinaan Tennispalatsiin pysähtyi peleistä eniten on tullut hakattua SNESin Super Star Warsia, mutta kyllä siihen Star Wars Trilogy -kabinettiinkin tuli tungettua suuri määrä kolikoita pelihalleissa.


Tämä peli oli todella vaikea.

Episoodi I alla hype alkoi olla jo ihan mahdotonta. Kovalla itsesuggestiolla sitä sitten sai itsensä uskomaan että hyvä elokuva se oli. Heräsin tästä transsinomaisesta tilasta vasta pari viikkoa kakkosepisodin jälkeen. Tässä vaiheessa turvauduin sitten varasuunnitelmaan, jossa kuvittelin kyseessä olevan ajan patinasta johtuva illusio; aika on kullannut muistoni episodeista IV-VI ja ne ovat todellisuudessa yhtä kökköjä kuin uudetkin Star Wars -elokuvat. Sitten satuin kerran aamuyöstä vihdoinkin katselemaan niitä tuolta DVD-boksilta (jälkikäsittelyllä pilatut versot, kuinkas muutenkaan) ja onhan ne kyllä helvetisti parempia kuin nää uudet Star Wars -nimikkeen alla julkaistut kyhäelmät. Mä en vaan kestä sitä CGI:n määrää, pastellisävyjä, hassunhauskoja sivuhahmoja ja Hayden Christensenia. Miksi? Miksi joidenkin asioiden ei voi antaa vain olla?

Kirjat ovat enimmäkseen ihan OK jos niitä ei ota turhan vakavasti. Oma suosikkini on Tales From the Mos Eisley Cantina.

Kyse on novellikokoelmasta, jonka päähenkilöt sattuvat jotenkin päätymään Mos Eisleyn legendaariseen kanttiiniin samaan aikaan Luke Skywalkerin ja Ben Kenobin kanssa. Mä pidän tälläsistä yhteen nivoutuvista tarinoista. Samasta sarjasta on saatavilla mm. Tales From Jabba's Palace sekä Tales of the Bounty Hunters, mutta niitä mä en ole lukenut.
N
tallennettu
Re: Star Wars « Vastaus #8 : 25.04.2008 02:58 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Hämmästystäni vielä lisää se kun esim. Star Trekistä on useita TV-sarjoa, elokuvat menevät yli kymmenennessä osassa jo, ja loppua ei näy millään tälle.

No miten sen nyt ottaa, etteikö loppua näy. Onhan noita eri nimellä kulkeneita ja eri asioita seuranneita TV-sarjoja ollut jo viisi kappaletta, mutta tuo viimeisinhän keskeytettiin huonojen katsojalukujen kanssa. Myöskään kymmenes elokuva ei menestynyt, ja sitten pidettiin muutaman vuoden tauko. Nyt tuo XI on tulossa, ja jos se ei menesty niin Star Trek on kyllä sitten aika pitkälti siinä. Eli toivottavasti sitä lähtee katsomaan tarpeeksi teinejä jotta saataisiin taas uusi sarja käyntiin.

Ja henkilökohtaisesti Star Trek on minusta todella tylsää SciFi draamaa verrattuna Star Warsin rikkaaseen maailmaan. Ymmärrän kyllä että Star Trekistä pidetään mutta itse en ole ikinä päässyt sarjoihin sisälle vaikka olen yrittänyt.

Juu, nimenomaan draamaa. Ensimmäinen sarja on toki camppia sinisilmäisyyttä ja myöhemmät sarjat olivat enemmänkin faneille kuin normaalelille katsojille, mutta Star Trek The Next Generation-sarja on suurin piirtein parasta mitä televisiosta on tullut. Siinähän oli oikeasti mielettömän hyvät näyttelijät, Patrick Stewart etunenässä joka samaan aikaan veti Shakespearea teattereissa. Ja sarjan seitsemäs ja viimeinen kausihan oli muuten ehdolla parhaan draamasarjan Emmystäkin.

Star Trekissa on niin se oma tunnelmansa. Sarjan luojan Gene Roddenberryn näkemys tulevaisuudesta jossa ei tunneta nälkää eikä rahaa on upean optimistinen, eikä se häpeä sitä. Noiden näyttelijöiden ja hyvän sanoman LISÄKSI tulee sitten vielä makoisaa sci-fiä.


Mutta se Star Trekista, Warsistahan täällä puhutaan.

Uudet leffat olivat minusta helvetin hyviä. Ykkönen tietenkin heikoin, mutta Liam Neeson ja Darth Maul pitävät kokonaisuuden reilusti plussan puolella. Kakkosesta taas ei voisi sanoa mitään pahaa vaikka elokuvan alussa oltaisiin kuvattu kaksi tuntia nukkuvaa George Lucasia ja sitten tulee Yodan vuoro valomiekkailla. Mahtavaa "Imperiumi muodostuu"-fiilistelyähän tämä on täynnä.

Kolmonen sitten taas on TÄYSIN samalla viivalla alkuperäisten kanssa. Mielettömän hieno elokuva, ja erityisesti vanhojen elokuvien ystävälle. Lopussa vierii musiikin, tuttujen ympäristöjen ja tuttujen hahmojen takia parhauden kyyneleet useampaan kertaan. Se loppu vaan on niin täynnä tunnetta, täynnä ahdistusta kun tietää mihin kaikki vääjäämättä johtaa. Todellinen täyspotti sille kaikelle ihmettelylle "miksi tehdä osat 4-6 ensin?". Kolmosen lopun takia, siksi.


Muutenkin ihmiset haukkuvat uutta trilogiaa liikaa. On silkka fakta, että alkuperäiset fanit eivät pitäneet Jedin Paluun kävelevistä teddykarhuista yhtään, ja R2-D2:n ja C3PO:n toilailut ovat silkkaa slapstickia. Mutta koska me olemme nähneet nämä lapsina, ovat ne hauskaa ja asiaankuuluvaa. Jar-Jar-Binks ei oikeasti ole kaukana näistä, mutta koska se on jotain erilaista ei se meidän mielestämme muka kuulunut Star Warsiin.

Se vain iski, kun luin jonkun lapsiperheen haastattelua Phantom Menacen ilmestymisen jälkeen. Siellä kolme pikkupoikaa olivat laittaneet järjestykseen siihen mennessä ilmestyneet neljä elokuvaa. Loppujen järjestys muuttui katsojan mukaan, mutta kaikilla skideillä oli Phantom Menace ykkösenä. Se Jar-Jar oli oikeasti plussaa, ja muutenkin leffa upposi paremmin tähän uuteen yleisöön. Propsit siitä Lucasille, miksi vanhoilla faneilla olisi oltava yksinoikeus tyytyväisyyteen, kun voisi saada myös uusia faneja? Ja aivan kuten Jedin Paluun nähneillä lapsilla joiden mielestä ne teddykarhut olivat oikeasti siistejä, tulee myös Phantom Menacelle enemmän hyväksyntää kun nuo skidit kasvavat ja edelleen pitävät sitä lapsena nähtyä Jar-Jaria klassikkona.


Kai porukat muuten tiesivät, että Star Warseja on tehty kahdeksan elokuvaa? ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Caravan_of_Courage:_An_Ewok_Adventure
http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_for_endor

Itseltä löytyy nuo DVD:llä. :)
tallennettu
Re: Star Wars - Nyt ajankohtaista: Clone Wars CGI 2008 kesä « Vastaus #9 : 25.04.2008 09:07 »
tuhis Vieras En ole koskaan yrittänyt sen vakavemmin laittaa elokuvia mihinkään järjestykseen. Pidän mieluummin ne omana kokonaisuutenaan, joka näyttää erilaisia kasvoja jokaisen uuden osan myötä - kuitenkaan en ole kovinkaan suuri laajennetun universumin ystävä, mitä tulee elokuvien henkilöitten eloon. Melko monet sarjakuvat asettavat näitä hahmoja tilanteisiin joiden vuoksi on hankala nähdä näitten tekevän ne päätökset mitä elokuvissa nähdään, mutta toisaalta jotkut sitten tukevat ihan mukavasti hahmonkehitystä ja elokuvien jutuissa näkee hitusen enempi syyn ja seurauksen tulosta.



Aloitin tässä katselemaan noita leffoja taas ja Phantom Menacen juuri seurailin. Pidän tuosta leffasta nykyään jopa enemmän kuin alunperin, jolloin omaan mielikuvaan saattoi vaikuttaa fanilaumojen tuskaiset ulinat ja uikutukset. Pidin leffasta tosin tuolloinkin, joskaan en niin kovaa ääntä siitä pitänyt.

PM on päällisin puolin pieni elokuva. Alkuperäisen trilogian (eli episodien IV-VI) jälkeen, suuren ja kaikkivoipan imperiumin, selvästi läpeensä pahan keisarin ja Vaderin ja kapinallisliiton taistelulentueen jälkeen oli monille ylivoimaista seurata niinkin mitättömän oloista tarinaa kuin kauppasulkuun verotuskiistojen myötä asetetun planeetan kamppailua (aluksi byrokratian rattaissa ja myöhemmin suoraa taistelua) itsehallinnon ja vapauden palauttamiseksi. Tämä oli realistisen oloinen alkuasetelma jonka kautta sitten paljastui Palpatinen suuremmat suunnitelmat, mutta koska kaikki tiesivät kuka kukin jo oli, tuntuu ettei ihmisväki oikein osanut käsitellä näin pieniä asioita kun olivat jo tottuneet alkuperäisen trilogian lennokkuuteen ja tietynlaiseen lapsekkuuteen. Olin suorastaan yllättynyt kuinka aikuinen leffan käynnistävä juoni oli.

Toisaalta sitten se oli totutun yksinkertainenkin. Se, kun Padme ensimmäisen kerran näki samalla planeetalla asuvan toisen sivilisaation jäsenen ja kun tämä kysyi, että taidat olla gungani, ei sopinut oikein yksiin Obi-Wanin palopuheen kanssa siitä kuinka nämä kaksi kansaa (jotka ilmeisesti kuitenkin elivät täysin erillään toisistaan) muodostaisivat jotenkin tärkeän symbioosin ja se mitä toiselle tapahtuu, vaikuttaisi ehdoitta toiseen tavalla tai toisella. Toinen hieman hataralla pohjalla ollut seikka oli se, kuinka esille ja oleelliseksi Naboon tilanne pakotettiin senaatissa, sillä episodi II:n alkuteksteissäkin sanotaan että tasavallasta on eronnut tuhansia maailmoja separatistisessa liikkeessä, niin kuinkahan monta mahtaa olla jäljellä jos voidaan puhua että tuhansia on eronnut. Näin ollen voisi kuvitella että olisi muitakin maailmoja jossa olisi jonkinmoisia hätä- tai poikkeustilanteita. Toisaalta, Padmen mielikuva toimimattomasta tasavallasta olisi ollut kenties toisenlainen jos avunpyyntö olisi jäänyt byrokratian rattaisiin siksi että muut maailmat olivat ennättäneet pyytämään apua. Se että kuinka leffassa ilmennettiin korruptoituneisuus ja tasavallan toimimattomuus hyvinkin suoraan siten että kauppaliitto saattoi vaikuttaa kanslerin istuntotoimiin antoi kyllä kuvan että homma ei toimi, mutta oli niiltä osin epäuskottava että eikö tuhansien muiden maailmojen edustajat olisi asiaa huomannut ja tuonut tavalla tai toisella esille - puhumattakaan siitä, etteikö jedit olisi puuttunut asiaan - vaikka jedit tosin oli alistettu tietynlaiseen impotenssiin läsnäolevan Sithin toimesta, kuten Windu episodi II:ssa sanookin kun eivät osanneet nähdä edes niin suuren asian muodostumista kuin klooniarmeija.



Selkeästi fanit kuitenkin odottivat Anakinia ja pikkukaveri näytti kivalta miljöössään, vaikka se jätettiinkin lähinnä nimelliseksi että Anakin ja tämän äiti Shmi olivat orjia. Eihän sitä kuitenkaan missään ole sanottu että orjia kirjaimellisesti orjuutetaan aina ja Watto vaikutti ihan kohtuulliselta omistajalta jolla tuntui olevan jopa aitoa kiintymystä Anakiniin kohtauksessa sen jälkeen kun Qui-Gon Jinn poistui romukaupasta epäonnistuneen mind trickin jälkeen. Anakinin näyttelijä oli ihan hyvä ja on vähän tyhmä lähteä sättimään, sillä harva on edes noin hyvä tuon ikäisenä ja kun ottaa huomioon kuinka eri tavalla ja teatraalisesti kaikki puhuvat SW-leffoissa. Tatooine planeettana jäi hieman pimentoon nyt kun jälkeen päin ajattelee ja sinne kirjoitettuja tapahtumia lähdettiinkin kirjoittamaan kenties liiaksi ajatellen että kaikki tietävät mistä Luke on kotoisin. Elokuvassa on ilmeisesti kohtauksia Tatooinessa mutta ne on leikattu pois ja olisi ihan mielenkiintoista nähdä ne - ilmeisesti ne selittävät mm. sen miksi Anakin ja Jinn juoksevat aluksen luona hätääntyneesti ennen kuin Maul päräyttää paikanpäälle.

Anakinin syntymä oli eräs asia jolle naureskeltiin aika laajalti, mutta itse pidin tuosta aivan hemmetisti. Koko konsepti on kerrassaan nerokas, mutta vaatii tietynlaista käsitystä siitä mitä tuo Voima on ettei sitten tule mentyä siihen suuntaan että lol jeesus. Obi-Wan kertoo Lukelle että Voima on kaikkialla, läpäisee maan ja lihan ja täyttää tähtien välit. Phantom Menacessa Qui-Gon tarjoaa tieteellisen selityksen samasta asiasta. Mitään ei tapahdu ilman Voiman läsnäoloa tässä universumissa, mutta mikä erottaa esimerkiksi Padmen ja Anakinin? Se, että toisessa on enemmän Voimaa kuin toisessa. Kuinka tuo sitten pitäisi käsittää? Itse olen tykännyt ajatella Voimaa ikäänkuin näkymättömänä myrskynä, merenä tai aallokkona joka sitten "rantautuu" tai jättää jälkiä itsestään enemmän tai vähemmän joihinkin läpäisemiinsä asioihin. Joistain asioista tulee paikkoja kuten se pimeän puolen luola Dagobahissa siinä missä joistain asioista tulee jedejä, joten jos ajatellaan että syystä tai toisesta Shmi joutui Voiman poikkeuksellisiin pyörteisiin syystä tai toisesta, niin miksei voisi tapahtua jotain niinkin luonnollista aikuisen naisen kehossa kuin raskaaksi tuleminen. Tietystihän tuo on hömppää alusta loppuun, eikä sekunti ns. siemennyksen jälkeen pidä osotella Shmin vatsaa ja sanoa lol Anakin, sillä Anakin tuli yhdeksän kuukautta myöhemmin (ja Vader vielä myöhemmin olosuhteitten vuoksi), ja silloinkin vasta päivä toisensa jälkeen ja vuosi vuoden perään.

Qui-Gon Jinn kohosi lempparijediksi melko pian kun ensimmäisen kerran leffaa katselin. Sen lisäksi että Neeson näyttää hienolta lettinsä ja pontsonsa kanssa, oli miekkosen touhuissa juuri oikeanlaista varmuutta ja viisautta jota jedimestarilta odottaisi. Jinnin hahmo oli kirjoitettu enemmän maanläheiseksi ja se onnistuttiin hienosti tekemään sellaiseksi, kun vastapäässä on sitten se kopeilijoitten veljeskunta (miinus Yoda) mikä jedineuvosto oli, Ki-Adi-Mundin ja Windun jäykässä johdossa. Leffassa olisi saatu keskittyä enempi Jinnin ja Obi-Wanin hahmoihin, ja olisin oikeasti halunut kuulla rutosti enemmän jedien keskustelevan sitheistä. Neuvoston reaktio Jinnin raporttiin sithien paluusta oli jotenkin kömpelö ja typerä "äläs nyt höpöjä puhu", mutta täytyy muistaa että Sidious taitanee olla aika raju jamppa kun pystyy a) kätkemään olemassaolonsa niin monen jedin nenän alla ja b) vaikuttamaan jedien Voiman käyttöön ja järkeilyyn. Nuo yhdessä sen kanssa ettei sithejä ole ollut pitkiin aikoihin nimellisesti esissä olisi mielestäni saanut aiheuttaa jotain muutakin kuin Jinnin hautajaisissa Windun kuiskuttelevan että joo, sithi sen täytyy olla.


« Viimeksi muokattu: 25.04.2008 09:48 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Re: Star Wars - Nyt ajankohtaista: Clone Wars CGI 2008 kesä « Vastaus #10 : 25.04.2008 10:45 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Jees tsekkasin Revenge of the Sithin eilen ja olihan se parempi kuin muistelin. Tosin se leffan kriittisin kohta kaivelee vieläkin, eli Vaderin synty. Ymmärsin nyt paremmin ne syyt mistä homma lähti, eli tottakai se, että Anakin näki unia Padmen kuolemasta oli tärkeä asia. Ja kun Anakin konsultoi Yodaa ja tämä sanoi aika kylmästikin, että Anakinin pitää oppia päästämään irti asioista joita hän rakastaa, niin kyllä siinä vaiheessa vielä sympatiat ovat Anakinin puolella. Jedien maailmankatsomus on oikeudenmukainen, mutta toisaalta kylmä... ehkä kylmempi kuin Sitheillä.

Homma kusi minusta kuitenkin siihen, että Anakinin ja Padmen suhde ei missään välissä näyttänyt mitenkään erikoisen voimakkaalta tai edes intohimoiselta. Mikä olisi kyllä tärkeää ottaen huomioon, että Anakin teurastaa Jedit ja lapset Padmen tähden. Tämä on se ainoa seikka elokuvassa mikä minua harmittaa, sillä muuten seikkailu oli mukaansa tempaava ja näyttelijät tekivät hyvää työtä. Uuden trilogian huonoihin puoliin kuuluu myös tämä kaiken alleensa hautaava CGI:n määrä ja ihan sama vaikka Lucas onkin perfektionisti, niin se ei aina vain toimi. Hahmot näyttävät leijuvan huoneissa ja taustoja vasten...

No nautin kuitenkin leffasta ja kuten Finngamer mainitsikin leffa saa paljon voimaa siitä, että katsoja tietää mihin leffan tapahtumat aina johtavat tulevaisuudessa. Viha ja ärtymys Anakinia kohtaan ei pääse ylittämään vitutus-kynnystä kun tietää, että turvaan lähetetty Luke on elossa ja Yoda asuu jossain suo-planeetalla männynkolossa. Jedien massateurastus on melko jeesusmainen näytelmä kun joukko suuria ja mahtavia ihmisiä kaatuu pelkkiin tusinatussareihin. Se cone-head Jedin kuolema sattui jostain syystä eniten :(


Sidiouksen voltit myös vähän häiritsivät. Ei niitä montaa ollut, mutta juuri siksi olisivat voineet jäädä leikkauspöydälle.


Niin ja yllättävän hieno kokemus DVD:ltäkin kun on tottunut laajakuvaformaattia katselemaan 19-tuumaiselta :x Tosin se kaappimörkö eli dynaaminen kontrasti väläytteli rumaa naamaansa taas parissa kohtauksessa. Vittu.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Star Wars - Nyt ajankohtaista: Clone Wars CGI 2008 kesä « Vastaus #11 : 25.04.2008 11:31 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Jumalauta se musiikki, kun Vader nousee ekan kerran ylös kolmosessa, ihan uskomatonta.
tallennettu
Re: Star Wars - Nyt ajankohtaista: Clone Wars CGI 2008 kesä « Vastaus #12 : 10.05.2008 06:52 »
tuhis Vieras http://ve3d.ign.com/videos/play/27802/Xbox/Star-Wars-The-Clone-Wars

Traileri. Ei taida olla se sama mikä vuosi nettiin aikaisemmin, tai sitten on vain unohdus käynyt. On se John Williams vaan aika äijjä kun trailerin alun lipertävät jouset ja huilut saavat väristyksiä selkäpiihin. Suhteellisen tuttu melodia :)

Trailerissa on jonkinmoinen montaasi äänipuolella vanhasta matskusta enkä oikein tykkää siitä, mutta toivottavasti tämä oli vain trailerijuttu ja tarkoitus vedota vanhaan osastoon.
tallennettu
Re: Star Wars - Nyt ajankohtaista: Clone Wars CGI 2008 kesä « Vastaus #13 : 10.05.2008 22:35 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili
http://ve3d.ign.com/videos/play/27802/Xbox/Star-Wars-The-Clone-Wars

On se John Williams vaan aika äijjä kun trailerin alun lipertävät jouset ja huilut saavat väristyksiä selkäpiihin. Suhteellisen tuttu melodia :)

.
Huoh, tuo musiikki on niin kaunis  :P Kivaltahan tuo näyttää, ellei jopa loistavalta. Tuossa on onneks SW tunnelma tosin hyvin saatu mukaan ja näyttelijät kuulostavat kuin elokuvissa.
tallennettu
Re: Star Wars - Nyt ajankohtaista: Clone Wars CGI 2008 kesä « Vastaus #14 : 04.10.2008 17:23 »
tuhis Vieras Clone Wars sarjaa on ilmestynyt muutaman jakson verran ja se on odotetusti erityisesti nuoremmalle yleisölle, mutta voi tästä vanhempikin katselija nauttia. Tavoitteena on vieläkin Lucasin sanojen mukaan tehtailla ainakin sata 22 minuuttista jaksoa.

Jos SW on tuttu elokuvista, sarjakuvista, peleistä ja kirjoista, voi tuntua auttamattomasti siltä että kloonisodat ovat niin loppuun koluttu aihe kun olla ja voi, mutta tuottajan näkökulmasta hengettömien metallitölkkien loppumaton nitistäminen on helpompaa kuin jos vastapuolella olisi verta ja lihaa olevia olentoja.

Ihan mukavaa katsottavaa jos kestää episodien I-II ylitse jatkettua lapsekkuutta ja hieman jälkijättöisiä lohkaisuja.
tallennettu
Vs: Star Wars « Vastaus #15 : 10.11.2008 15:53 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili http://www.mtv3.fi/starwars/

Maikkari on päättänyt järjestää äänestyksen siitä mitkä KAKSI Star Wars elokuvaa näytetään jouluna 25. ja 26. päivä. Mikä helvetin järki vain kahden esittämisessä on??? Samantien koko alkuperäinen trilogia, eikä mainoskatkoja kuin pari maksimissaan kiitos. Tosin omistan tietysti kaikki DVD:llä niin ei se paljon haittaa minua itseäni, mutta se häiritsee etteivät Star Warssia ekaa kertaa näkevät pääse välttämättä jyvälle elokuvahistorian parhaasta saagasta.
Paras course of action tässä paskassa tilanteessa on tietysti A New Hope 25. ja perään Empire Strikes Back 26. päivä.

Maikkari on siis tehnyt Lucasfilm Ltd:n kanssa sopimuksen yksityisoikeudesta Episodien 1-6 esittämisestä, myös uusi Clone Wars tulee Maikkarille sitten joskus. Eli ei enää Ylen mainoskatkottomia Star Warseja töllöstä. >:(

http://viihde.mtv3.fi/uutiset/televisio.shtml/740256?star_wars


« Viimeksi muokattu: 10.11.2008 16:39 kirjoittanut Tan »
tallennettu
Vs: Star Wars « Vastaus #16 : 10.11.2008 17:54 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Jotkut kattoo vielä Maikkaria?



« Viimeksi muokattu: 10.11.2008 18:00 kirjoittanut zoukka »
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Star Wars « Vastaus #17 : 10.11.2008 20:59 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
myös uusi Clone Wars tulee Maikkarille sitten joskus
Mutta miksi se on se uusi Clone Wars? Miksei täällä voida näyttää sitä muutaman vuoden takaista sarjaa?
tallennettu
Vs: Star Wars « Vastaus #18 : 01.01.2009 22:23 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Mihinkäs kohtaan se juuri tullut clone wars elokuva sijoittuu maikkarilla alkavaan clone wars sarjaan?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Star Wars « Vastaus #19 : 01.01.2009 22:25 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili
Mihinkäs kohtaan se juuri tullut clone wars elokuva sijoittuu maikkarilla alkavaan clone wars sarjaan?

Veikkaisin ja muistelisin, että leffa olisi sarjan prologi. Elokuva kun esittelee tuon Anakinin oppitytön, jonka nimeä en nyt saa millään päähäni.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Star Wars « Vastaus #20 : 01.01.2009 22:44 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili
Mihinkäs kohtaan se juuri tullut clone wars elokuva sijoittuu maikkarilla alkavaan clone wars sarjaan?

Leffa on enemmän tai vähemmän pilotti sarjalle.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Star Wars « Vastaus #21 : 05.01.2009 02:59 »
jannes H-O-R-WARD Jäsen Viestejä: 28 Basaaripisteet: 0 Profiili Leffa on ainakin suurinta sontaa mitä Star Wars sarjoissa/leffoissa on nähty.

Odotukset eivät olleet edes kauhean korkealla, kun tiesin että kyseinen elokuva on lapsille suunnattu ja väin välietappi episodi kakkosen ja kolmosen välissä.
Mutta silti pettymys oli suuri leffan loputtua, ei edes Episodi I Jar-Jareineen pettänyt näin pahasti.
Olen myös nähnyt ton piirretyn Samurai Jackin tekijöiltä. Kyseinen sarja on todella hyvin tehty ja tarpeeksi on vedetty toimintaa ja tapahtumia yli. Ja mikä tärkeintä, annettu Mace Windulle Galaksin BMF:lle omia jaksoja.
Oli mukava huomata, että itse elokuvassa Mace Windulle oli annettu jopa yksi rivi dialogia ja hän näkyi elokuvassa korkeintaan 30 sekuntia.
Sitä voisi kuvitella että Animaatioelokuvassa sentään light saber duelit olisi koordinoitu hienosti ja näyttävästi, kaikkea voi kuvitella.
Jopa vanhan Trilogian dueleissa oli enemmän meininkiä kuin tässä elokuvassa.

En ole vielä aloittanut edes juonesta, joka on täysin naurettava, vaikka taka-ajatuksena onkin ihan järkevä syy.
Enempää spoilaamatta juoneen liittyy Anakinin uusi padawan(Yhtä ärsyttävä ja turha kuin Jar-Jar). Dookun oppilas(emo sith). Jabba The Huttin serkku(Pimp The Hutt).

Ääninäyttelijät suorituu kuitenkin ihan mallikkaasti, vaikka eivät kuulostakkaan yhtään live action -versioiltakaan.(Dookua lukuunottamatta, oletan että Christopher Lee on ääninäytellyt)
Obi-Wanista on pyritty tekemään kunnon viilipytty ja herrasmies, joka ei menetä hermojaan missään tilanteessa, mutta mikään animaatio ei voi korvata Ewan McGregoria.

Ainut positiivisen asian voisin mainita näin viimeisenä, elokuva oli ihan nautinnollinen audiovisuaalikokemus, Blu-Raylta kun katselin.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines