Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Nettisarjakuvat  (Luettu 13334 kertaa)
Nettisarjakuvat « : 04.09.2007 12:41 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili Kuinka paljon boardilaiset lueskelevat internetistä löytyviä sarjakuvia? Minkälaisia teoksia luette? Onko sarjakuvan tekotavalla mitään väliä?

Olen viime keväänä jäänyt koukkuun muutamaan nettisarjakuvaan, ja luin niistä jokaisesta jokaisen stripin/sivun. En millään malttaisi odottaa seuraavien ilmestymistä. En oikeastaan tiedä, mikä nettisarjakuvissa viehättää. Syy siihen saattaa olla se, että vietän päivittäin älyttömästi aikaa tietokoneen ääressä, joten samalla on mukava tehdä jotain muutakin. Toisaalta syynä saattaisi olla lukuintoni, joka ei jostain syystä ulotu muutamia poikkeuksia lukuunottamatta kaunokirjallisuuteen.

Minulle ei tekotavalla ole niinkään mitään väliä. Jotkin piirretyt sarjakuvat uppoavat todella hyvin ja jotkut taas eivät millään. Sprite-sarjakuvilla tuppaa olemaan minuun sama vaikutus, joskin arvostan hieman enemmän piirrettyjä tuotoksia. Tosin niissäkin on niitä, joita ei osaa arvostaa, sillä niissä on joko huono juoni tai sitten typerät vitsit. Olen yrittänyt monta kertaa lukea esimerkiksi Penny Arcadea, mutta kyseinen sarjakuva ei nappaa millään tasolla. Sen sijaan VGCatsiä luen mielelläni.

Pidän ehkä enemmän sarjakuvista, joissa on yksittäisiä strippejä kuin pidempiä jatkotarinoita. Liian usein käy niin, että jatkotarinat alkavat poukkoilemaan liian moneen suuntaan ajan mittaan. Ei sekään aina häiritse, mutta joskus kylläkin.

Tässä hieman listaa omista suosikeistani:

VGCats
Varmasti moni tunteekin tämän, mutta mainitsen sen tässä silti. Todella hyviä vitsejä monipuolisilla hahmoilla. Myös hahmonkehitys on onnistunutta, etenkin Leon osalta.

Zelda Comic
Todella hyvä Zelda-aiheinen sprite-sarjakuva, joka kertoo Linkin, Pitin, Bubin ja Navin yrityksestä pelastaa Zelda Ganonin kynsistä. Yllättäviä juonenkäänteitä ja hauskoja referaatteja etenkin The Adventure of Link -peliin. Haittapuolena muutama junnausajanjakso, jolloin saatetaan keskustella vihollisten kanssa luolassa yli 12 sivun verran.

The Wind Waker
The Legend of Zelda: The Wind Waker fanin piirtämänä. Todella kauniisti piirrettyä ja väritettyä jälkeä. Ikävä kyllä viimeinen sivu on ollut viimeinen jo vuoden päivät, joten odotettavissa ei välttämättä ole koko tarinaa.


« Viimeksi muokattu: 04.09.2007 13:07 kirjoittanut CurryFrank »
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #1 : 04.09.2007 13:01 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Sexy losers on ikävä kyllä päättynyt jo pidemmän aikaa sitten eikä uusia strippejä tule muutamaa viimeaikaista poikkeusta lukuunottamatta. Varoitan että kyseinen nettisarjakuva ei sovi perheen pienimmille tai muuten heikkohermoisille. Vaatii ehkä hiukan perehtymistä, mutta esimerkiksi jo kakkosstripin Star Wars -parodia "A Galaxy Far Far Away" on mielestäni hulvaton.

Edit: Hah hah, tai #007, "Suicide Prevention Week"

EDITEDIT: #008 HAH HAH HAH ! En muistanutkaan kuinka hauskoja nää on!


« Viimeksi muokattu: 04.09.2007 13:07 kirjoittanut Melfice_ »
N
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #2 : 04.09.2007 14:31 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili http://www.pbfcomics.com/ Yksi parhaista.
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #3 : 04.09.2007 15:17 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili www.tuukkavirtaperko.net

Legenda.
Voice of The World.
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #4 : 04.09.2007 16:11 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili
Legenda.
o_O
Niin kai sitten.

VG Cats on parhautta vaikkakin populistista sellaista. Se on kuin Daria (vanhahko MTV -piirrossarja), kritisoi massaa ja idiootteja jotka katsovat/lukevat sitä innoissaan.

Lisäksi tsiikailen joskus Wulfmorgenthaleria ja epähuomiossa kawaii nottia ja jopa Sore Thumbsia vaikka se onkin ihan paska. Johonkin minäkin silti vedän rajan, eli MegaTokyota ei lueta. Sitä ei vaan lueta.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #5 : 04.09.2007 16:36 »
Rignel Jäsen Viestejä: 175 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse seuraan aktiivisesti tuota The Perry Bible Fellowshippia. Siis aivan nerokasta huumoria. Parhautta. Kiinnostus heräsi heti silloin, kun jonkun Pelitin sarjispalstalla oli juttua TPBF:stä ja esimerkkinä oli yksi strippi, se, jossa se nukkepoju tirkistelee pidentämällä silmänapin lankaa. :lol:

Sitten myös luen tuota VG Catsia, Zeldacomicsia ja joskus Penny-Arcadea.

Sitten vielä on tämmöinen: http://goblinscomic.com/
Goblins on ihan jees D&D-sarjis hiisien(?) näkökulmasta. Alussa sarjassa on aika jänskää huumoria, mutta näinä aikoina sarja on yhä tosikkomaisempi. Harmi, huumori on kadonnut melkein kokonaan.
Tuossa on kyllä yksi hauska sivuprojekti, Goblinsin piirtäjä piirtää Tempts Fate-nimisen hiiden(??) seikkailuja. Se, miten kohtaloa uhmaavalle käy, määräytyy lahjoitusten mukaan. Kuulostaa rip-offilta ehkä, mutta päättäkää itse.

Siis miten pirussa goblin suomennetaan? Menninkäinenkö?
Wii: 1770 1925 2790 4764
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #6 : 04.09.2007 16:53 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili


XKCD on kuuminta hottia.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #7 : 04.09.2007 17:44 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili Achewood taitaa olla ainoa, jota tulee edes jotenkin säännöllisesti luettua. Kiva sekoitus satunnaisia heittoja ja välillä jopa ihan herttaisia tarinoita, sama taitaa itseasassa päteä piirosjälkeenkin: normaalisti se on yksinkertaista ja tekee mitä tarvitsee, välillä taas yllättävän kaunista. Viime aikoina on tosin nähty ehkä hieman liian paljon ensimmäisenä mainittua tavaraa, jonka laatu on heitellyt hyvin paljon. Onneksi sentään arkistoista löytyy vanhat, hyvät stripit.

White Ninjaa, Penny-Arcadea, Perry Biblea ja jotain muita tulee yleensä luettua silloin, kun joku heittää linkkiä, tai jotain. VGCatsia en ole kyllä oikein ikinä ymmärtänyt. Stripeistä puuttuu täysin rytmitys ja huumori on yhtä hienovaraista kuin potku kasseille. Piirrosjälkikin tuntuu vähän. . . sekamelskalta, kai. No, en tiedä.Tuukka on ihan kiva tyyppi.
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #8 : 04.09.2007 18:38 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tuukka on ihan kiva tyyppi.
No sanotaan että hauska tyyppi. Joka tykkää delfiineistä.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #9 : 04.09.2007 20:33 »
Rignel Jäsen Viestejä: 175 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tuukka on ihan kiva tyyppi.
No sanotaan että hauska tyyppi. Joka tykkää delfiineistä.
Meni ohi. Linkki ei vissiin toimi? Mut se heittää johonkin katalogisivulle.
Wii: 1770 1925 2790 4764
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #10 : 04.09.2007 21:03 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Meni ohi. Tuukka ei tykkää kissoista. Luin kaikki kuvitukset läpi ja voi hyvä helvetti, että olin uupunut nauramisesta. Huumori on typerää, lapsellista ja sairasta, mutta se iskee johonkin ihmismielen (tai vaan miun) salaiseen pisteeseen ja jutut naurattaa ihan hemmetisti, vaikkei saisikaan.
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #11 : 04.09.2007 21:07 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
http://www.pbfcomics.com/ Yksi parhaista.

Luin kaikki putkessa; sivu meni kirjanmerkkeihin. Kiitoksia siitä.

Jostain syystä Tuukan huumori ei naurata minua yhtään. Muistan lukeneeni muutaman sketsin jo entuudestaan, eikä ne ole vuosien saatossa parantuneet.
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #12 : 04.09.2007 21:28 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Oles hyvä vaan. Pitää tässä joku päivä tutustua noihin yllämainittuihin, Sexy loserseja vähän luin, ei oikeen vakuuttanu. Ehkä oon liian tyhmä tai jotain.
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #13 : 04.09.2007 23:17 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Tietävätkö ihmiset Acts of Gordin? Niille, jotka eivät tiedä, sanottakoon, että sivu on täynnä suorastaan absurdeja tarinoita pelipuutikin pitäjän elämästä.

Jotkut tarinat ovat jopa niin absurdeja, että niistä on tehty oikein sarjakuvaakin. Tajuttomia juttuja.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #14 : 28.09.2007 16:48 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Okei?
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #15 : 28.09.2007 18:40 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Tässä parit suosikkini.

Gone With the Blastwave. Hyvä ja hauska kotimainen nettisarjis. Samaiselta tekijältä löytyy myös vanhempia päättyneitä sarjiksia. Niitä voipi metästellä tekijän kotisivuilta.

Ctrl+Alt+Del. Varsinkin alussa oli loistavaa peliaiheista huumoria. Jotenkin tylsistyny sittemin.

Looking for Group. Etäisesti World of Warcraft aiheinen sarjis. Hyvin piirretty ja hyvin hauska.

The noob. Alussa tappavan hauskaa MMORPG aiheista huumoria, ainakin jos olet pelannut vähintään yhtä MMORPG:tä. Muuttui jossain vaiheessa kohtuu tylsäksi, en ole sittemin lukenu.

Inverloch. Hyvin piirretty hiukan vakavempi fantasiasarjis. Päättynyt.

The Phoenix Requiem. Edellisen sarjiksen tekijän uusin. En ole vielä tutustunu, mutta uskoisin sen olevan hyvä.
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #16 : 29.09.2007 00:48 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili Muutama hyvä tullut löydettyä viime aikoina.

Awkward Zombie - videopeleihin keskittyvä sarjakuva, joka on tehty huolellisesti ja jälki on kaunista. Sivusto tosin rasittaa silmää aikalailla.
Legend of Link - tarina Linkin uudesta seikkailusta. Aluksi sarjakuvassa oli aika paljon huumoria, mutta nyt se on painottunut paljolti myös kerrontaan.

Ja tämähän on ehkä paras VGCats-strippi ikinä: Prescription Meds  :lol:
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #17 : 17.11.2007 22:43 »
Atskuli The Corps is mother, the Corps is father. Jäsen Viestejä: 36 Basaaripisteet: 1 Profiili Red Meat nyt vain sattuu olemaan paras sarjakuva, mitä maa päällään kantaa. http://www.redmeat.com/redmeat/
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #18 : 02.12.2007 13:55 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili
http://www.pbfcomics.com/ Yksi parhaista.

Tuo onkin ainoa, jota on suhteellisen paljon tullut luettua. Ihmeen kekseliäitä juttuja noissa sarjiksissa on, mutta mahtuu sinne pari huonoakin.

Ja Curryn laittama Wind Waker -sarjis vaikuttaa todella siistiltä, varsinkin kun piirrosjälkikin on tuommoista. En oikein kauheasti pitänyt Wind Wakerin pallopäistä.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #19 : 08.12.2007 23:09 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili

F@NBOY$
Älyttömän hyvä pelisarjakuva, joka nauraa fanipojille. Päähahmoina Nintendo- ja Sony-fanipojat, sekä XBOX-fanityttö. Sarjakuvalla on kohteinaan myös muut populaarikulttuurin ilmiöt, kuten ylläolevasta kuvasta huomaa. Kannattaa tutustua.
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #20 : 27.12.2007 08:40 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili http://www.kotikone.fi/arttu_heikkinen/


Voice of The World.
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #21 : 11.01.2008 21:56 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili

Tämä strippi nosti Press Start To Playn yhdeksi parhaista nettisarjakuvista, mitä olen lukenut. Sarjakuva kertoo kahdesta pelaajasta ja näiden päivittäisestä elämästä. Eräässä vaiheessa kiintoisan tapahtuman kautta mukaan tulee myös poikien vaimot.
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #22 : 13.01.2008 20:22 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili ^
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #23 : 19.03.2008 23:50 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Lucid TV on kyllä sangen, öh, sakea sarjis.

A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: Nettisarjakuvat « Vastaus #24 : 23.09.2008 18:28 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili Varmaan monelle tuttuja, mutta laitetaan silti:

Cyanide & Happiness - outoa huumoria, joka kyllä jostain kumman syystä toimii. Osa stripeistä huomattavasti toisia parempia.

Garfield Minus Garfield - kun Karvisesta poistetaan Karvinen, saadaan Eskosta masentunut ja itsekseenpuhuva yksinäinen nuori mies. Parhautta.

KinokoFry - lisää outoa huumoria. Kolahtaa ainakin minuun.
tallennettu
Vs: Nettisarjakuvat « Vastaus #25 : 29.10.2010 08:49 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili En ole varmaan 2 vuoteen tätä lukenut, mutta alussa oli ainakin loistavaa settiä:

Least I Could Do
tallennettu
Vs: Nettisarjakuvat « Vastaus #26 : 02.12.2020 00:53 »
Tingle Paavo Jäsen Viestejä: 37 Basaaripisteet: 0 Profiili Joulukalenterisarjakuva on taas täällä! Muista käydä joka päivä lukemassa uusin osa.
moi :)
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines