Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 [3] 4 5
Tulostusversio
Aihe: Hobitti  (Luettu 56907 kertaa)
Re: Hobitti « Vastaus #60 : 04.12.2012 10:22 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Aika perusliioittelun makua taas uutisoinnissa  :lol:

Noin 90% lukemistani kommenteista on ylistänyt uutta tekniikkaa ja elokuvaa. Itse olen lukenut vissiin yhden kommentin, jossa valitettiin huonosta olosta ja elokuvan on nyt kuitenkin nähnyt jo useampi tuhat ihmistä varmaan. Eikös silloin 3D:n tullessakin ollut kauhea pelottelu jostain pahoinvoinnista, mutta sen jälkeen ei ole kukaan puhunut taas yhtään mitään? Varmaan samaa porukkaa, jolle tulee autossa matkapahoinvointia, eli ovat muutenkin jotenkin yliherkkiä..

Joitain uusia kommentteja leffasta ja tekniikasta:
Lainaus
48 frames per second is essentially harsh-looking and disconcerting...until it isn’t. It’s incredible how discordant and off-putting the increased frame rate appears to the human eye initially, but as Jackson himself has asserted, audiences will tend to forget (and or tolerate) once they’re absorbed into the story (though admittedly, it takes about a good hour and the experience will be both subjective and divisive). And becoming engaged in 'The Hobbit' once the adventure truly starts isn’t difficult. In fact, by the third act when the action is at its thunderous peak the 3D/48 fps visuals are wholeheartedly spectacular and ravishing. Indeed, a few moments of panoramic action vistas are as stunning and gorgeous as anything seen in “Avatar,” “Hugo” or “Life Of Pi.”

Lainaus
People interested in tech should see ‘An Unexpected Journey’ in 48fps (which is being marketing as HFR 3D). People just looking to see a great movie should just see it in 24.

Lainaus
It takes a while to adjust to the effect (the first few scenes almost looked like they were in fast motion), and even after you get used to the effect it never does look like "a movie" as we've come to understand it. Some shots do create an astonishing effect like you really are there, but others just look like you're watching a really expensive HDTV. It was a worthwhile experiment to try making a film in the new system, but theatrical features are probably not the best format for the technology.

Lainaus
Here’s my take on 48fps:

Pros: Incredible clarity and sharpness of detail. Characters and objects in the background are nearly as clear and defined as those in the foreground of a shot. It makes for absolutely gorgeous establishing shots and exploration of new settings --- It’s great when steady or slow-moving camera work is applied. Beautiful for scenery or landscape shots; would make for excellent documentary applications.

Cons: Definite “motion sickness” potential during scenes of chaotic action or fast-movement; the increased clarity often feels as if you’re standing on set with the actors/characters, so when they take a crazy tumble down a rabbit hole, for example, you feel just as disoriented…which might not be too pleasant for some. There is a bit of an adjustment period for 48fps; I was jarred by it at the start but warmed up to 95% of its usage over time. 48fps means you cannot hide mistakes…period; there were some poorly-rendered VFX sequences that were unintentionally comical and resembled the old-school tactic of filming a stationary actor in front of a moving background. These effects were bad, bad, bad; there’s no way around it.


Noh itse menen katsomaan ekan kerran tuolla HFR-tekniikalla, koska uusi tekniikka kiinnostaa kuitenkin aina. Menen kuitenkin toisenkin kerran katsomaan tämän, jolloin voi mennä lomalla johonkin halpaan 2D-päivänäytökseen. Mutta ensi viikolla tosiaan  :)


« Viimeksi muokattu: 04.12.2012 10:30 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #61 : 04.12.2012 10:28 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Tietenkin 48fps ja 3D kuten Jackson on elokuvan suunnitellut katsottavaksi.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Hobitti « Vastaus #62 : 07.12.2012 12:21 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili

Tämä taitaa olla vihoviimeinen kurkistus kulissien taakse. Maltan tuskin odottaa leffojen mukana (toivottavasti) tulevia extroja. LOTR:ien extrat oli huimaa kamaa ja toivottavasti tällä kertaa on kuvattu ainakin yhtä paljon materiaalia  :)
tallennettu
Vs: Re: Hobitti « Vastaus #63 : 07.12.2012 14:10 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Maltan tuskin odottaa leffojen mukana (toivottavasti) tulevia extroja. LOTR:ien extrat oli huimaa kamaa ja toivottavasti tällä kertaa on kuvattu ainakin yhtä paljon materiaalia  :)
Todellakin. LOTRin extrat on aivan omaa luokkaansa. Ne olisi voinut helposti ostaa erikseen yhden leffan hinnalla. Leffaahan aina odotetaan eniten, mutta kyllä extratkin takaraivossa kummittelee kun näitä katselee :)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Hobitti « Vastaus #64 : 07.12.2012 14:54 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Nettiin on toisaalta laitettu ainakin sen verran paljon matskua myös, että kyllä siellä jotain on kuvattu. Toivottavasti tunkevat blurayt täyteen extroja  ;D

Saa nähdä myös, että onko näistä tulossa mitään EE-versioita ollenkaan kun taitaa olla jo aika paljon materiaalia näissä teatteri-versioissa. Joidenkin mielestä liikaakin pituutta.
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #65 : 07.12.2012 15:27 »
kaiku Jäsen Viestejä: 28 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse asiassa EE-versioiden on varmistettu ensi vuonna olevan tulossa. Monet ovat valittaneet jo nyt elokuvan hidastempoisuutta, mutta itse olen aina odottanut elokuvien olevan rauhallisempia kuin LotR:t ja en pidä tätä mitenkään miinuksena. Ensi viikollahan se nähdään, keskiviikkoiseen HFR-yönäytökseen liput hankittuna. Viikonloppuna tarkoitus päästä oikeaan tunnelmaan LotR-maratonilla. Hypeä tässä on yritetty vältellä ettei vain tulisi lopulta elokuvaan petyttyä, mutta vaikeaahan tässä on olla innostumatta. Elokuvaa kuitenkin suunnilleen Kuninkaan paluusta asti tullut odoteltua.
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #66 : 07.12.2012 16:07 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili En vieläkään oikein tiedä kumman version lopulta tulen katsomaan. Uusi tekniikka kiinnostaa toki, sitä en kiellä, mutta toistaiseksi ainut kokemukseni 3D-leffoista on Prometheus, joka oli "elämyksenä" noh aikalailla silkkaa paskaa. Leffana suht ok tosin. Kuuntelen ensin täällä virkiävää keskustelua ennen lopullista valintaa

Mitä odotuksiin tulee näin puhtaasti kässärin/tarinan puolesta, niin koitan pysyä varovaisen pessimistisenä, etten pety lopulta niin kovin. Itse olisin mieluusti nähnyt leffan del Toron ohjaamana ja max. kahtena leffana, jopa yksi kolmetuntinen olisi riittänyt. Tuo "taiteellinen" valinta trilogian perustelemiselle nyt on minusta puhdasta bullshittiä. Kassakoneen kilinä se siellä vaakakupissa on todellisuudessa painanut. Hirvittää kuinka pahasti koko paketti lopulta lähtee rönsyilemään.
Voice of The World.
tallennettu
Re: Hobitti « Vastaus #67 : 07.12.2012 16:26 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Tuo "taiteellinen" valinta trilogian perustelemiselle nyt on minusta puhdasta bullshittiä. Kassakoneen kilinä se siellä vaakakupissa on todellisuudessa painanut.

Aika paha tuosta on mitään sanoa, kun ei olla itse oltu paikalla kärpäsenä katossa. Jackson on itse sanonut, että he pyysivät studiolta lupaa tehdä kolme leffaa, eikä toisinpäin.
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #68 : 07.12.2012 16:37 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Siitä nyt on jo aikaa kun olen Hobitti-kirjan lukenut, mutta ei se minusta niin älyttömän pitkä tarina ollut että se vaatimalla vaatisi kolme elokuvaa...saatan toki muistaa väärinkin. Toisaalta ihan hyvä, edellistä trilogiaa oli lyhennelty kirjaan nähden huomattavasti.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Re: Hobitti « Vastaus #69 : 07.12.2012 17:01 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Siitä nyt on jo aikaa kun olen Hobitti-kirjan lukenut, mutta ei se minusta niin älyttömän pitkä tarina ollut että se vaatimalla vaatisi kolme elokuvaa...saatan toki muistaa väärinkin. Toisaalta ihan hyvä, edellistä trilogiaa oli lyhennelty kirjaan nähden huomattavasti.

Edelleenkin tässä on matskua myös Hobitin ulkopuolelta. Hobitissa on hetkiä, jolloin esim. Gandalf häipyy johonkin pitkäksi aikaa selittämättä mitään. Selitykset näihin tapahtumiin saatiin vasta LOTR:n liitteissä ja niiden tapahtumia on siis ympätty näihin leffoihin. Muuten olisi vähän outoa jos yksi päähenkilöistä vain häipyy ja mitään ei kerrota.

Toisekseen Hobitti on kirjoitettu aika lyhyesti ja tiiviisti, toisin kuin LOTR jossa on aika paljon tyhjänpäiväisempää jaarittelua/laulelua. Tuostakin oli puhetta, kun eräs keskeinen tapahtuma oltiin selitetty kirjassa tyyliin kahden sivun aikana, joten leffassa tätä on vähän pakko laajentaa ettei mene aivan juoksemiseksi paikasta toiseen.

Ja vikassa osassa rakennetaan yhteyksiä LOTR-trilogiaan ainakin jossain määrin, jos en aivan väärin muista..


« Viimeksi muokattu: 07.12.2012 17:10 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #70 : 07.12.2012 17:08 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Hobitin venyttäminen trilogiaksi on perusteltavissa. Suora käännös Hobitin tarinankerrontatyylistä elokuvaksi ei toimisi niin millään. Kirjassa monet tärkeät tapahtumat ovat ohi parissa sivussa, kun elokuvamuodossa ne kestäisivät jopa kymmeniä minuutteja. Päällimmäisenä mm. viiden armeijan taistelu, jota ei kirjassa tarkemmin käydä läpi ollenkaan. Myös saattueen kääpiöistä ainoastaan 4-6 saavat tarinan aikana jonkinlaista huomiota, etummaisina Thorin ja Bombur. Jos elokuva olisi noudattanut tätä kaavaa, laajentamatta yhtään muiden kääpiöiden roolia ja osuutta tarinaan, niin joko taustalla hilluisi puoli tusinaa kääpiöitä lähes statistin roolissa tai Jacksonin olisi pitänyt leikellä puolet kääpiöistä pois. Ja tästähän LotR ja Hobitti-fanit olisivat vasta innostuneetkin. Myös Gandalfin jatkuva häipyminen Thorinin ja Bilbon viereltä omille matkoilleen olisi vain sekoittanut kirjoista tietämättömien päätä. On täysin hyväksyttävää, että Jackson & Co. sisällyttävät trilogiaan Gandalfin ja valkoisen neuvoston taistelun Dol Guldurin varjoa vastaan.

edit: Despire ehti ensin. En jaksa muokata. :)
tallennettu
Re: Hobitti « Vastaus #71 : 07.12.2012 17:10 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili No sä todennäköisesti tiedät asiasta kuitenkin enemmän, koska itsekin olen lukenut Hobitin joskus 10v sitten viimeksi. Nuo omat tietoni perustuvat pääasiassa muilta ns. experteiltä kuultuihin juttuihin  :)
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #72 : 07.12.2012 17:26 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tietenkin 48fps ja 3D kuten Jackson on elokuvan suunnitellut katsottavaksi.
Ja tuosta noin. Taideteokset pitää kokea juurikin niin miten taiteilija on sen tarkoittanut koettavan.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #73 : 08.12.2012 00:14 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Itse alan kallistumaan tuohon perus 2D-versioon. Jos löydän jostain aikaa menen katsomaan HFR 3D -version vielä kyllä, mutta saa nähdä.

Hobitti tuli luettua joskus vuosia sitten ja en muista siitä juuri mitään. Olen miettinyt jos tässä yrittäisi lukea sitä uudestaan (helppo lukuinen kuitenkin), mutta mietin että voisi sitä tämän leffa-sarjan katsoa niin että ei muista kirjoista juuri mitään. Voi tulla jopa yllätyksiä :)

Uskon että Jackson on saanut tarinan ja hahmot toimiviksi elokuvaan (alkuperäinen on kuitenkin ihan hyvä), samoin visuaalisuus varmasti toimii myös perus 2D-versiossa, vaikka Jackson on varmasti tehnyt elokuvat HFR ja 3D mielessä. Ja minusta on hienoa että LOTRin liitteet on saatu elokuviin. Mietin jo aikoinaan että sielä olisi vaikka mitä vielä. Keskimaan mytologiaa olisi myös mukava saada mukaan (Sauronin alkuperä, Morgoth/Melkor, Ainur, jne.), mutta tämä voi olla turha toive, kun sivuttaa niin kaukaa itse tarinan.
Mutta eniten odotan oikeastaan musiikilta. Se mikä minulle teki LOTR trilogiasta niin kuolemattoman on soundtrackit. Kuninkaan paluussa hiukan haparoitiin, myönnän, mutta kaksi ensimmäistä on uskomattoman hyvin sovitettu elokuviin. Howard Shore osaa asiansa paremmin kuin hyvin. Ja se hetki kun näin ja kuulin ensimmäisen Hobitti trailerin... Kun Thorin johdattaa kääpiöt laulamaan Misty Mountainin. Siinä oli se hetki mikä erottaa mahtavat elokuvat "vain" erinomaisista. Parhaimpia traileri hetkiä ikinä! Odotukset nousi ehkä liiankin korkealle. Ensimmäinen traileri on ehdottomasti paras ja toivon että sen tunnelma saadaan pidettyä elokuvassa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Hobitti « Vastaus #74 : 11.12.2012 11:00 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Jännä miten paljon tuo 48FPS jakaa mielipiteitä. Osan mielestä aivan mahtava ja elokuvan tulevaisuus ja toisten mielestä aivan kauheaa. Suurin osa vihaajista tuntuu toisaalta olevan ammattikriitikkoja, mutta löytyy sieltä tykkääjiäkin. Normaalien katsojien kohdalla suurin osa lukemistani kommenteista on ollut myönteisiä uuden teknologian kohdalla.

Leffa myös tuntuu jakavan mielipiteitä jossain määrin. Isoin nurina tuntuu olevan siitä, että leffa on liian pitkä tai laahaa liiaksi joissain kohdissa. Toisaalta taas kuulemma kääpiöitä on liikaa ja niiden määrää olisi pitänyt vähentää  :rollaus:
tallennettu
Vs: Re: Hobitti « Vastaus #75 : 11.12.2012 12:51 »
Wyrkk Jäsen Viestejä: 426 Basaaripisteet: 0 Profiili
Toisaalta taas kuulemma kääpiöitä on liikaa ja niiden määrää olisi pitänyt vähentää  :rollaus:

No voi hyvänen aika. Sitten olisi itketty miten Jackson tuhoaa koko Hobitin, jos olisi karsittu kääpiöitä.
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #76 : 11.12.2012 13:13 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Junamatka perjantaina kaupunkiin, jossa voi kokea leffan kaikessa loistossaan. Hyvin oli paikat lähteny jo kaikista inhimillisistä näytännöistä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Hobitti « Vastaus #77 : 11.12.2012 13:52 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Jo vain, tänään sitten puolenyön jälkeen TP1:een tsekkaamaan 3D HFR -versio. Enpä tiedä olenko ikinä käynyt minkään leffan yöensi-illassa, eli jo siinä mielessä fiilikset aika katossa. Lisäksi odotukset leffan suhteen ovat kovat. Teknisestä puolesta en jaksa stressata: susipaskuuteen en usko, ja parhaimmillaan voi olla oikeasti makeeta kamaa. Mielenkiinnolla odotellaan, eniveis!
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Hobitti « Vastaus #78 : 11.12.2012 18:40 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili Itse päätynen 2D-versioon. Mitä aiemmin menen, sen varmempaa se on. Ei uskalla riskeerata HFR:n kanssa kylmiltään, vähintään jotain kommentteja pitäisi saada alle. Ainakin tämä nykytöllöjen kuvanpehmennys lisäkuvilla (miksi lie tekniikkaa kutsutaan) pilaa elokuvan kuin elokuvan. Sen kultainen kosketus saa kaiken näyttämään ö-luokan komedialta tai parodialta. Toivottavasti HFR on siis huomattavasti hienovaraisempi. Muuten saisi suosiolla jäädä yleistymättä.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #79 : 11.12.2012 20:37 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Töllöjen kuvansmoothaus on ihan eri asia.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #80 : 11.12.2012 22:36 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Töllöjen kuvansmoothaus on ihan eri asia.
No ei se nyt aivan eri asia ole ymmärtääkseni. Totta kai aito 48fps on parempi laatuista, joten sinänsä näitä on vähän huono verrata. Mutta samaa ne liikkeen parannus tekniikatkin tekee, eli syöttää suurempaa frame ratea, vaikkakin keinotekoisesti. Muutaman hyvä laatuisen HFR -pätkän olen katsonut ja onhan ne paremman laatuisia ja katsottavampia mitä oma TV kuvalle tekee, mutta sama perusvaikutus on nähtävissä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Hobitti « Vastaus #81 : 11.12.2012 22:39 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Toisessa kuvassa on kuitenkin natiivisti tuplasti enemmän frameja, kun taas toisessa televisio keksii niitä itse väliin. Luulisi tuon nyt olevan kuitenkin aika iso ero..
tallennettu
Vs: Re: Hobitti « Vastaus #82 : 11.12.2012 22:46 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Toisessa kuvassa on kuitenkin natiivisti tuplasti enemmän frameja, kun taas toisessa televisio keksii niitä itse väliin. Luulisi tuon nyt olevan kuitenkin aika iso ero..
Totta kai. Liiketoisto ei ole nykivää, kuva pysyy kasassa ja terävänä, laatu on yksinkertaisesti parempaa. Mutta kuvan liikkeen "tyyli" säilyy. Keinotekoisesti luodussa ja aidossa HFR:ssä liike eroaa samalla tavalla normaalista 24fps toistosta.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #83 : 11.12.2012 23:39 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Toinen näyttää paskalta ja toinen ei. En nyt halua kuulostaa tylyltä, mutta tuo motion interpolation aiheuttaa meikäläisessä oksennusrefleksin. Aito kuva on aina parempaa mitä korkeammalla frameratella se pyörii. Tietenkin kuvaan kestää tottua, koska fakta on, että et ole nähnyt mitään vastaavaa teatterissa tai muutenkaan kokopitkässä elokuvassa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #84 : 12.12.2012 03:47 »
kaiku Jäsen Viestejä: 28 Basaaripisteet: 0 Profiili Nyt on tullut tämä nähtyä, ja jos tähän yrittäisi vielä tähän aikaan kirjoitella jotain kun on tuoreessa muistissa.

Ensin vaikka HFR:stä. Varsinkin kaiken sen pelottelun jälkeen mitä kaikkialla on saanut lukea, ei tuota ainakaan huonoksi voi kutsua. Alussa meinasi tuntua hiukan halvalta tv-sarjalta, mutta aika nopeasti sen yli pääsi. Se tietty elokuvamaisuus ehkä kuitenkin puuttui, mutta se ei ollut suoranaisesti huono puoli, vaan elokuva näytti yksinkertaisesti erilaiselta kuin mihin on tottunut. Pitäisi päästä vielä näkemään perinteisellä formaatilla jotta voisi tehdä jonkinlaista vertailua. Edelleen suurin miinus tässä oli 3D-lasien tummentama kuva. Vähän pimemmissä paikoissa hahmot hukkuivat taustaan, kun taas lasit silmiltä pois ottamalla kaiken erotti selvästi. HFR kyllä sai 3D:n toimimaan sillä tavalla kuin se on varmaan alunperin tarkoitettukin. Ennen elokuvaa näytetyissä mainoksissa (jotka tietenkin olivat 24 fps) 3D oli pelkkä efekti, tässä se tuntui jo lähestulkoon luonnolliselta.

Elokuva taas... no, jotenkin ristiriitaiset fiilikset siitä jäi. Sanoisin että tämä on tosiaan Jacksonin eikä Tolkienin Hobitti. Toisaalta LotR-elokuvatrilogiaankin verrattuna elokuva oli tyyliltään aika lailla erilainen. Paljon oli muutoksia tehty tarinaan, ja LotR:n liitteitä oli tosiaan hyödynnetty. En oikein osaa sanoa oliko lisäykset loppujen lopuksi hyviä vai huonoja. Välillä mentiin aika paljon ohi pääjuonesta ja hypittiin vähän liikaa paikasta toiseen, mutta toisaalta tällä tavoin saatiin tehtyä viittauksia LotR:iin.

Ja kääpiöitä kyllä oli kyllä elokuvan kannalta liikaa, mutta se on lähdemateriaalin vika. Pari kääpiötä tuntui olevan lähikuvissa vain pari kertaa. Ehkä myöhemmissä elokuvissa sitten.
tallennettu
Re: Hobitti « Vastaus #85 : 12.12.2012 05:01 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili HFR:stä aika pitkälti samat fiilikset kuin yllä. 3D toimi tässä leffassa ehkä parhaiten tähän mennessä. Ei mitään halpoja silmille loikkimisia, paperimaisia hahmoja tai kuvan blurrausta nopeassa liikkeessä. Ainoastaan tuntuvia syvyysvaikutelmia, ja ainoaksi heikoksi puoleksi jää kaikun mainitsema lasien tummentama kuva. Framerate sai odotetusti liikkeen näyttämään hieman nopeutetulta, mutta itse totuin tähän noin vartissa. En voi käsittää, minkälainen ihminen saa leffasta jotain pahoinvointi-oireita. Helpompi katsoa kuin keskiverto-3D ja erosi loppuunsa hämmästyttävän vähän normileffasta. Kunhan kuvan "nopeuteen" tosiaan tottuu. Sama on toki totta toisinkin päin: en tuntenut mitään uskomattomia orgasmeja leffaa katsoessani verrattuna tavalliseen. Olisi mielenkiintoista katsella jokin aika pelkästään 48fps-filkkoja ja katsoa, alkavatko vanhat standardit näyttää kököiltä. Myöskin Hobitin katsominen 2D:nä on seuraavaksi vuorossa, vertailun vuoksi.

Itse leffasta pidin kovasti. Rytmiltään Hobitti on aika soppeli eikä tuntunut kolmen tunnin leffalta. Olen ehdottomasti iloinen, että Jackson saatiin ohjaajan pallille, sillä kokemus on alusta asti kuin vanhan ystävän halaus. Tyyli pysyy koherenttina ja pikkuviittauksia LOTReihin oli mukavasti. Välillä isommat samankaltaisuudet tosin melkeinpä huvittivat, kun juoksennellaan monitahoisissa luolissa örkejä karkuun tai kun Gandalf lähettää perhosen matkaan, mutta ehkä tällaiset rakenteelliset yhtäläisyydet ovat joko välttämätön paha tai tarkoituksellinen fanipalvelus. Eniveis, otan mieluummin toimivan leffakaanonin nyt, kun LOTR-trilogia on onnistuneesti viety tiettyyn tyylisuuntaan, vaikka siinä sitten joutuisikin poikkeamaan ajoittain lähdemateriaalista. Toisaalta monet kohtaukset olivat löytäneet tiensä aika lailla sellaisenaan kirjasta kankaalle. Esimerkkinä vaikkapa alun aamukeskustelu, joka kirjassakin on dialogiltaan jotenkin todella viehättävä kohtaus. Suurten linjojen lisäksi en kuitenkaan muista Hobitista kauheasti, kun lukemisesta on jo useampi vuosi, eli leffan ja kirjan vertailussa olen sinänsä toistaiseksi jäävi.

Musiikkitarjonta pidettiin yllättävänkin simppelinä. Kääpiöiden Lonely Mountain -teema toistui todella monesti toiminnan yhteydessä eikä muita uusia mieleenpainuvia melodioita ollut. Biisihän on hieno ja pidän siitä, että saundeja liitetään vahvasti tiettyihin tapahtumiin tai henkilöihin, mutta parilla viimeisellä nostatuksella aloin jo kaipaamaan muutakin uutta musiikkia. Vanhoja biisejä sen sijaan oli kierrätetty juuri sopivan kevyesti. Bongasin kolme selkeää hatunkeikautusta LOTRin suuntaan, ja jokainen noista biiseistä soi vain kerran pari ja ohikiitävän hetken. Ei käynyt painostavaksi, mutta hyvä mieli oli taattu.

Täydellinenhän tämä ei toki ole. Pieniä häiritseviä juttuja, kuten Gandalfin liiallinen vanhuus, löytyi sieltä täältä. Parissa kohtaa homma meinasi äityä vähän liikaa slapstickiksi. Lisäksi on vielä hieman epäselvää, kuinka hyvin Hobitti ja LOTRia ympäröivät tarinat saadaan nivottua yhteen. Tässä ekassa osassa esitellyt ainekset tuntuivat ensin hieman irrallisilta, mutta saivat onneksi kiitettävän, vaikkakaan ei vielä valmiin, pakettimuodon loppua kohden. Toki on myös hyvä muistaa, että Unexpected Journey kärsii ymmärrettävästi vähän sellaisesta prelude-syndroomasta, jossa monta asiaa laitetaan vireille mutta mitään ei lopeteta. Onneksi tämän ei ole tarkoituskaan toimia stand-alone-elokuvana. Tärkeintä ehkä on, että jäin kaipaamaan lisää.

Niin. Unohdinkin jo, miten hajottavaa näitä oikeasti kiinnostavien leffasarjojen hiljaa tippuvia osia on odotella. :lol:
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #86 : 12.12.2012 15:54 »
Wyrkk Jäsen Viestejä: 426 Basaaripisteet: 0 Profiili Perjantaina olis tarkoitus päivänäytökseen mennä kattomaan 3D:nä ilman HFR. Olisi mielenkiintoista nähdä tuo HFR tekniikka, mutta kun paikallisella teatterilla ei sitä (vielä) ole niin tyydyn perus 3D:hen.
Odotukset ovat kovat ja en usko joutuvani pettymään.

Aika ristiriitaisen vastaanoton elokuva saanut. Iltalehti antoi kolme tähteä ja paikallinen Kainuun Sanomat yhden. :D
Ite en tuijota arvosanoja ja veikkaampa, että tästä tulee itselle se "viiden tähden elokuva".
Toiselta foorumilla taasen elokuvaa on kehuttu huikeaksi.

http://www.kainuunsanomat.fi/Arvostelut/1194782683975/artikkeli/kodittomat+etsivat+paluuta+valtakuntaansa.html

Tuossapa olisi tuo arvostelu, joka on muuten varmaan yksi huonoimmista mitä mä olen lukenut :D
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #87 : 12.12.2012 17:28 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Mielestäni joku arvostelija oli todella hyvin sanonut (ottamatta sen koommin kantaa arvostelun yleiseen laatuun ja luotettavuuteen) mutta yksi lause oli tosi hyvin summattu

Eli
- jos olet J.R.R Tolkien fani, niin nautit leffasta vaikka se olisi kuvattu kännykkäkameralla (=5 tähteä).
- Jos taas olet elokuvafani, löydät elokuvasta paljon hyvää, mutta myös paljon kritisoitavaa (=3 tähteä).
- Jos taas olet Peter Jackson fani, niin elokuva jättää pettyneen maun ja jäät suorastaan ihmettelemään kuinka herran taito suunnitella uutta ja luoda uusia tyylejä on kadonnut kokonaan (=1 tähti)
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #88 : 12.12.2012 18:04 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ompas paskasti ja laiskasti arvosteltu. Minkä julkaisun arvostelu toi on?
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Hobitti « Vastaus #89 : 12.12.2012 19:40 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Siis ei koko arvostelu ollut kokonaisuudessaan tuollainen, otin vain lainauksen siitä. Arvostelu itsessään oli varmaan kolmesivuinen mutta tuossa oli IMO se oleellisin osuus.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines