Pelaajalauta

Yleinen => Popkeskustelu => Aiheen aloitti: Ephram - 01.06.2010 17:46Otsikko: Hobitti
Kirjoitti: Ephram - 01.06.2010 17:46
Kiskaisen käyntiin tästä oman aiheen, eiköhän tälle käyttöä löydy kun kuvaukset alkavat ja ensi-ilta lähestyy sitten joskus.

Del Toro vetäytyi, Jackson lupaa, että elokuvat tehdään (http://www.iltalehti.fi/leffat/2010060111777671_le.shtml)


Tämä oli yllättävä käänne. Olisin ehdottomasti halunnut nähdä Hobittin Del Toron ohjaamana, mutta ei voi mitään. Väkisinkin tässä toivoo Jacksonin ottavan ohjat, jos sopivaa korvaajaa Del Torolle ei löydy. Ja niin on mies luvannutkin tehdä.

1. osan ensi-illaksi oltiin alunperin kaavailtu joulua 2012, mutta mitä kuvausten myöhästyminen tekee tälle alkuperäiselle suunnitelmalle? Se jää nähtäväksi.

Nimiä, joita toivoisitte Hobittia ohjaamaan? Vai löytyykö kannatusta ajatukselle, että Peter ohjaisi taas? Lord of the Ringsien jälkeen on ollut aikamoista alamäkeä.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Doinkki - 01.06.2010 17:54
Renny Harlin


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Ephram - 01.06.2010 17:56
Renny Harlin
(https://www.pelaajalauta.fi/files/56/spedepoistaa.JPG)


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 01.06.2010 18:21
Itse luin jotain juttua, että tuon ohjaajan vaihdoksen ei pitäisi juurikaan elokuvia myöhästyttää. Mun mielestä Jackson voisi hyvin siirtyä ohjaajan paikalle myös.

Epin mainitsemaan alamäkeen viitaten, mitäs muita leffoja se Jackson on sitten ohjannut LOTR:ien jälkeen, kuin King Kongin? Eihän sekään nyt kai ihan susipaska ole?

Innolla kyllä odottelen näitä leffoja, toivottavasti homma ei nyt kaadu tähän..


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: Ephram - 01.06.2010 18:36

Epin mainitsemaan alamäkeen viitaten, mitäs muita leffoja se Jackson on sitten ohjannut LOTR:ien jälkeen, kuin King Kongin? Eihän sekään nyt kai ihan susipaska ole?

Tietty kaikki ei näe asiaa ihan näin, mutta minun mielestäni:


LOTR: Fellowship of the ring   (5/5)
LOTR: Two Towers  (4/5)
LOTR: Return of the King (5/5)
King Kong  (3/5)
The Lovely Bones  (2/5)

King Kong on näyttävä ja omaa muutaman todella hienon kohtauksen, mutta kokonaisuutena se oli vähän pliisu. Muistan miten ensimmäisen katselun perusteella olin sysäämässä sille jopa viittä tähteä, mutta se osoittautui pahemman luokan hätäilyksi; myöhemmät katselukerrat paljastivat elokuvan ongelmat paremmin.

Lovely Bones taas näytti trailereissa mahtavalta, mutta itse elokuva oli suuri pettymys.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Sharkie - 01.06.2010 18:45
Kyllä mulle Jackson kävis, eiköhän LOTRin kanssa nähty että se osaa käsitellä tätä universumia loistavasti.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Tan - 01.06.2010 20:23
Kyllä Del Toron tyyli olisi sopinut kahteen Hobitti pätkään paremmin kuin hyvin. Satukirjalle satumaisempi ilme (Pan's Labyrinth, Hellboy 2 ja mitäs muita esimerkkejä löytyy), josta kuitenkin löytyy sitä ajoittain tarvittavaa synkkyyttä (kohtaamiset peikkojen ja örkkien kanssa, Synkmetsä yms.) Jos Jackson päätyy nämä ohjaamaan niin saisi tiedostaa kirjojen temaattisen ja tyylillisen eron, historia vs. satu ja sitä rataa.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Melfice_ - 01.06.2010 21:09
Katsomatta paskaa. Lähinnä vituttaa kun joutuu taas kaivamaan hobittijalat ja haltiakorvat kaapista.

(http://shakashawshow.files.wordpress.com/2009/06/hobbit_feet1.jpg)


(http://www.punanaamio.fi/images/4143Ep_0606_0ed.jpg)


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Cocki - 01.06.2010 22:00
Peter Jackson ohjaajaksi, kiitos!

Yksi omista suosikki-ohjaajista. Kaikki leffat jotka jätkä on tehnyt ovat olleet todella hyviä taikka parhaita koskaan. Niin Braindead, Bad Taste, Meet the Feebles sekä LOTRit ja Kingin Kongikin on todella hyvä, etenkin remakeksi. Tuota The Lovely Bonesia en ole vielä nähnyt mutta ei kyllä niin kummoselta näytä, noh parempi sanoa sitten kun sen olen nähnyt. Mutta jos Peter tekisi Hobitin niin paskahan siitä ei voisi tulla, jätkä kuitenkin rakastaa itse kirjaa todella paljon sekä jo aijemmin todella onnistuneesti Tolkienin kirjoista tehnyt leffoja.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Ephram - 07.07.2010 11:24
McKellenkin jättää Hobittin? (http://www.episodi.fi/myos-gandalfin-esittaja-mckellen-jattamassa-the-hobbitin-5191/)

Tämä olisi ISO menetys. Ketään muuta on aika vaikea nähdä ikonisen hahmon roolissa. Vaikka myönnän, että Harry Potter -saagassa Dumbledore-vaihdos tehtiin hyvin. Silloin Richard Harris ei tosin ehkä ollut saanut faneja taakseen siinä määrin kuin mitä McKellen Gandalfina.

Mitähän tästä vielä tulee?


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: JayeizH - 07.07.2010 18:35
McKellenkin jättää Hobittin? (http://www.episodi.fi/myos-gandalfin-esittaja-mckellen-jattamassa-the-hobbitin-5191/)

Tämä olisi ISO menetys. Ketään muuta on aika vaikea nähdä ikonisen hahmon roolissa. Vaikka myönnän, että Harry Potter -saagassa Dumbledore-vaihdos tehtiin hyvin. Silloin Richard Harris ei tosin ehkä ollut saanut faneja taakseen siinä määrin kuin mitä McKellen Gandalfina.

Mitähän tästä vielä tulee?
Joo pakko myöntää että alkaa jo hiukan huolestuttamaan. Projekti rullaa paikoillaan ja porukkaa tippuu pois...Del Toron tippumista nyt en juurikaan pelästynyt vaikka menetys olikin. Mutta tämä alkaa viemään leffalta pohjaa ja kielii oikeista ongelmista jos tälläisiä nimiä menetetään tätä vauhtia. Pistäisivät nyt prkl homman pyörimään ja pakettiin. Ainesta hyväksi leffaksi Hobbitissa kuintenkin on.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Vin - 02.10.2010 18:42
http://www.filmifin.com/FF20/uutinen.php?site=filmi&id=4762 (http://www.filmifin.com/FF20/uutinen.php?site=filmi&id=4762)

Olisikohan jotain tapahtumassa. "Nimettömät tahot" ovat sanoneet että Peter Jackson toimisi nyt sitten tuottajana, käsikirjoittajana ja ohjaajana. Kuvaukset alkaisivat mahdollisesti tammikuussa 2011.
Jatketaan mutuilua.

E. Saisihan tähän jotain tolkkua tulla. Tehtäisiin nyt ne leffat, tai sitten hyllytettäisiin koko projekti. Ei tarvitsisi arvailla :)Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Ephram - 16.10.2010 13:10
http://artsbeat.blogs.nytimes.com/2010/10/15/peter-jacksons-deal-for-the-hobbit-is-finalized/


Parhain päin kääntymässä sitten tämäkin juttu lopulta. Toivotaan, että kuvaukset saataisiin suht nopeasti käyntiin ja leffat parin, kolmen vuoden päästä teattereihin.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Vin - 22.10.2010 13:03
Tässä on uusi Bilbo - Katso kuva! (http://www.findance.com/uutiset/12725/hobitti-leffojen-bilbon-esittaja-varmistui-katso-kuva)

Ei muuta. Jatkakaa


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: JayeizH - 22.10.2010 13:41
Tässähän alkaa toivo jo nousemaan kun Hobitti leffat etenee ihan konkreettisesti. Ei enää ohjaaja ongelmaa, kaikki näyttelijät ovat lupautuneet rooleihinsa ja liittokin antaa näytellä. Ihan alkaa jopa tuntumaan siltä leffa nähdään ennen maailman loppua.

Jacksonin ohjaus tuo muuten minulle toivoa että eräs LOTReissa ollut osa alue tuotaisiin ja hoidettaisiin yhtä uskomattoman hienolla tavalla. Extended Editionin paketeissa olevat extrat. Nyt on kun katsellut enemmänkin muiden leffojen extroja, osaa todellakin arvostaa LOTRin extroja. Yleiseen tasoon verrattuna ne ovat vain huikeat. Totta kai touhu on ns. romantisoitu ja paikoitellen homma menee hiukan liiankin ylitse vuotavaksi kehumiseksi amerikkalaiseen tyyliin, mutta mukaan saatiin hiukan myös sitä puolta että elokuvien teko ei luonnollisesti ollut pelkkää iloa ja tekijöiden omistautuminen oli suurempaa kuin ns. "normi" projektissa. Olen hiukan harmitellut joskus että miksi extrojen tekijät ja vaikuttajat eivät ole saaneet työstään erityistä tunnustusta. Ei pelkästään siksi että ne ovat uskomattoman kattavat, mielenkiintoiset ja ammattitaitoisesti tehty, mutta myös siksi että elokuvien arvo ja niiden fiilis nousi todella paljon extrojen ansiosta. Nykyiseen 10-20€:n Extended Editionien hintaan jokaisen joka elokuvia sanoo harrastavansa ja pitivät edes hiukan LOTRista, pitää mennä nämä lunastamaan.

Totta kai tärkeintä on että The Hobbit -leffoista saadaan hyvät tulkinnat jne. mutta kaikesta huolimatta en halua vähätellä näitä extroja. Voin helposti sanoa että LOTRin Extended Edition -kappaleiden ostaminen on minulle parhaiten kulutetut eurot mitä on leffoihin käytetty.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Ephram - 12.01.2011 16:24
No niin, viime viikkojen aikana palaset ovat loksahtaneet kohdilleen: Ian McKellen ja Christopher Lee vahvistivat osallisuutensa projektiin, samoin kuin Andy Serkis ja yllätyksenä Elijah Wood.  Myös Dominic Monaghanin ja Orlando Bloomin cameoista huhutaan.

Elokuvan kuvaukset starttaavat jo helmikuun 14. päivä, joten on tosiaan realistista, että part 1 saapuu fanien katseltavaksi joulukuussa 2012.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Cocki - 12.01.2011 16:32
Christopher Lee. Siinä jo syy mennä leffa katsoon. Innolla odottelen tätä leffaa, itse kirja on tullut pari kertaa luettua ja heti LOTR:ien jälkeen yksi suosikeista.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 15.04.2011 16:01
The Hobbit: Start of Production (http://www.movieweb.com/movie/the-hobbit/start-of-production)

Videopäiväkirjaa Hobitin kuvausten alusta. Muutama setti näytetään ja näyttelijöitä pyörii. Ian McKellen ja Serkis näkyvät ainakin, sekä aika monta muutakin.

Hyvä jos tekevät noita pätkiä lisääkin, näitä on aina hauska katsoa  :)


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Justece - 15.04.2011 20:35
Katsoin tuon eilen. Kyllä se Jackson osaa fan serviceä tehdä!


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Ephram - 27.05.2011 19:55
Tätä KAIKKI ovat odottaneet vesi kielellä.  Vahvistui, että The Hobbitissa rooliinsa palaa myös...

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Peter Jacksonin FB-sivulta:

Lainaus
Ten years ago, Orlando Bloom created an iconic character with his portrayal of Legolas. I'm excited to announce today that we'll be revisiting Middle Earth with him once more. I’m thrilled to be working with Orlando again. Funny thing is, I look older—and he doesn’t! I guess that's why he makes such a wonderful elf.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Justece - 27.05.2011 20:05
Leffasta taitaa sittenkin tulla fappi-kamaa. Trololololol. :D


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Doinkki - 27.05.2011 23:04
Pitkiä, mieseroottisia katseidenvaihtoja siis odotellessa. :)


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Justece - 30.05.2011 01:24
Jackson sanoi Naamakirja sivullaan, että Hobitissa nähdään kun White Council hyökkää Dol Gulduriin. Tässä kuva:
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Cocki - 30.05.2011 09:24
^ Naurahdin tuolle kuvalle. On se vaan pakolla hyvä leffa tulossa. Mutta mitä Legolas tekee Hobitissa? Eihän hän kirjassa ole... Ainakin niin muistaisin, viimeks jotain 6 vuotta sitte sen lukenut.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Justece - 30.05.2011 16:26
Se toinen leffa perustuu muihinkin Tolkienin kirjoituksiin. Ei pelkästää Hobittiin.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Minna - 30.05.2011 16:27
Hei pojat, eikä Orlando iske?! No joo. Veikkaanpa, että tulee tämä leffa käytyä katsomassa. Kirjaa en ole lukenut, mutta ainahan nämä vähän kiinnostavat.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Doinkki - 06.11.2011 21:47
http://www.hardware.fi/uutiset/artikkeli.cfm/2011/11/06/video_peter_jackson_esittelee_hobitin_5k-resoluution_kameroita_ja_3d_ta


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Noppa - 06.11.2011 23:22
Tuskinpa siitä 3D versiosta tulee mitään erikoista, mutta olisi hauskaa jos se oikeasti toimisi. Hobitti eli sinne ja takaisin on lempikirjojani ja Jacksonin leffat yleensä kovia pätkiä, joten aina voi toivoa.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Doinkki - 07.11.2011 00:43
No kunhan ei tee leffasta överisynkkää eeppisyysmössöä. Hobitti on aina ollut minusta enemmänkin veijarimainen satu ja kepeämpi tunnelmaltaan sekä pienempi mittakaavaltaan kuin Sormusten Herra. Puhumattakaan lyijynraskaasta Silmarillionista.

Joka tapauksessa aion mennä katsomaan heti ensi-illassa.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Ephram - 15.12.2011 00:40
Vuosi Hobitin ensi-iltaan. Ensimmäinen traileri julkaistaan jo parin päivän päästä. Hienoa nähdä ensimmäiset vilaukset elokuvasta, joka takuulla on monelle ylivoimaisesti ensi vuoden odotetuin leffa.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Ephram - 21.12.2011 10:34
Traileri on julkaistu: http://trailers.apple.com/trailers/wb/thehobbit/


Ja kylmiä väreitä ei voinut estää. Trailerin perusteella Jackson hoitaa homman jälleen kotiin, ainakin visuaalisesti. Myös tutut sävelet siellä täällä ihastuttivat. Hyvä ja nälkää nostava traileri.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 21.12.2011 11:17
Tässä Youtube-versio niille jotka ovat blockanneet kaikki applen sivut palomuurilla.

http://www.youtube.com/watch?v=G0k3kHtyoqc


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: JayeizH - 21.12.2011 11:43
Ja kylmiä väreitä ei voinut estää. Trailerin perusteella Jackson hoitaa homman jälleen kotiin, ainakin visuaalisesti. Myös tutut sävelet siellä täällä ihastuttivat. Hyvä ja nälkää nostava traileri.
Todellakin. Hieno ja tunnelmainen traileri. Harmittaa kun leffa on vielä vuoden päässä. Odotus tulee olemaan viimeisinä viikkoina kova.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Doinkki - 21.12.2011 15:10
Very nice. Tässähän väkisinkin innostuu vanha karvavarvaskin.

Mutta Orlando Bloom edelleen...  :???: Arse


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Ephram - 08.07.2012 12:23
Uusi juliste:

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Part 1 on enää vajaan puolen vuoden päässä, jännän nopeasti mennyt aika. Ennen sen katsomista pitää kyllä katsoa pohjille koko trilogia EE-muodossa.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 17.07.2012 19:44
Upea juliste kyllä!

Nyt kun ensimmäisen elokuvan julkaisuun on enään puolisen vuotta aikaa, on tullut ajankohtaiseksi miettiä Hobitti-kirjan uudelleen lukemista. Olen sen kerran lukenut joskus 10 vuotta sitten, enkä siitä juuri mitään muista. Huomasin sitten, että eräällä sivustolla suositeltiin The Annotated Hobbit -kirjan lukemista. Kyseessähän on siis ihan sama kirja, mutta runsaalla kommentoinnilla ja kuvituksilla varustettuna (200 sivua enemmän). Käytännössä tuon kommentoinnin funktio käsittääkseni on siis, että se selittää samalla asioiden/tapahtumien/hahmojen taustoja ja muuta kiinnostavaa, mitkä jäisivät muuten lukijalta pimentoon.

(http://ecx.images-amazon.com/images/I/51T2dONZxKL._SS500_.jpg)


Lainaus
Newly expanded and completely redesigned, Douglas A. Anderson's The Annotated Hobbit is the definitive explication of the sources, characters, places, and things of J.R.R. Tolkien's timeless classic. Integrated with Anderson's notes and placed alongside the fully restored and corrected text of the original story are more than 150 illustrations showing visual interpretations of The Hobbit specific to many of the cultures that have come to know and love Tolkien's Middle-earth. Tolkien's original line drawings, maps and color paintings are also included, making this the most lavishly informative edition of The Hobbit available.

The Annotated Hobbit shows how Tolkien worked as a writer, what his influences and interests were, and how these relate to the invented world of Middle-earth. It gives a valuable overview of Tolkien's life and the publishing history of The Hobbit, and explains how every feature of The Hobbit fits within the rest of Tolkien's invented world. Here we learn how Gollum's character was revised to accommodate the true nature of the One Ring, and we can read the full text of The Quest of Erebor, Gandalf's explanation of how he came to send Bilbo Baggins on his journey with the dwarves. Anderson also makes meaningful and often surprising connections to our own world and literary history -- from Beowulf to The Marvellous Land of Snergs, from the Brothers Grimm to C. S. Lewis.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 18.07.2012 15:51
Onkos porukka muuten katsonut miten paljon noita Jacksonin tekemiä Hobitin tuotannosta kertovia videopäiväkirjoja? Itse katsoin muutamat ensimmäiset joskus viime vuoden puolella, mutta on niitä tullut lisääkin ihan kivasti sen jälkeen, viimeisin kesäkuussa. Mielenkiintoista katsottavaa kyllä, varsinkin viidennestä videosta saa hyvän kuvan miten massiivinen logistinen operaatio tuo elokuvien teko on ollut.

Linkki (https://www.facebook.com/TheHobbitMovie/videos)


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 30.07.2012 19:04
Hobitista tulee trilogia! (https://www.facebook.com/notes/peter-jackson/an-unexpected-journey/10151114596546558) (tai oikeammin tulee trilogia, johon sisältyy Hobitti)

Tästä oli jo vähän huhua, kun Jackson ilmoitti haluavansa kuvata hieman lisää materiaalia mutta nyt saatiin varmistus. Hobitti-saagan elokuvia tulee kahden sijasta kolme.

Lainaus
We know how much of the story of Bilbo Baggins, the Wizard Gandalf, the Dwarves of Erebor, the rise of the Necromancer, and the Battle of Dol Guldur will remain untold if we do not take this chance.  The richness of the story of The Hobbit, as well as some of the related material in the appendices of The Lord of the Rings, allows us to tell the full story of the adventures of Bilbo Baggins and the part he played in the sometimes dangerous, but at all times exciting, history of Middle-earth.

Eli sen lisäksi, että Hobitti-kirjan materiaali saa varmaan lisää ruutuaikaa näemme myös lisää materiaalia Sormusten herran liitteistä. Itse en ole noita liitteitä juuri lukenut, mutta onhan siellä aivan törkeästi materiaalia mistä vääntää elokuvaa. Boldattu kohta kertoo vähän siitä, että Jackson haluaa kertoa Sauronin tarinan ja sitoa leffat näin paremmin alkuperäiseen trilogiaan.

Jotkut ovat jo osoittaneet huolensa, että miten paketti pysyy kasassa mutta itsellä on kyllä luottoa Jacksonin tiimiin. Toisekseen ihan hyvä vaan, että saadaan lisää leffoja koska näiden jälkeen tuskin on tulossa mitään tähän universumiin liittyviä elokuvia pitkään aikaan. Esimerkiksi Silmarillionin oikeuksia ei ole koskaan myyty, joten LOTR (+ liitteet) ja Hobitti ovat oikeastaan ainoa materiaali, mistä elokuvia voidaan tällä hetkellä tehdä. Christopher Tolkien taas oli niin vihainen Jacksonin LOTR-trilogiaan jostain syystä, että mitään muita oikeuksia tuskin hänen elinaikanaan tullaan edes myymään..


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Ephram - 30.07.2012 20:19
Voi vitsi, aika hemmetin mahtava juttu! Toivottavasti homma pysyy tosiaan kasassa myös kolmannessa elokuvassa. Mukavaa tietää, että tämän vuoden lisäksi samaa herkkua on luvassa myös 2013 ja 2014, jos elokuvat tulevat vuoden välein ensi-iltaan.

Viitisen kuukautta Part 1:een.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 19.09.2012 19:56
http://www.youtube.com/watch?v=hK-Ec-pJYxs

Aika eeppistä menoa  :)


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Turpo - 19.09.2012 21:03
Parasta ikinä ehkä  :o


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Sharkie - 24.11.2012 10:12
Näin. Heräsin aamusella varaamaan Hobitin Tennarin yöenskariin liput. Yllättäen heti kun kello löi kymmenen, napsahti saitti alas. Tuo ykkössalin näytös oli jo valmiiksi aika täysi, joten voi olla ettei sinne tarvitse enää pian toivoa. Ellei halua istua eturivissä. Onneksi noita näytöksiä oli montaa sekä Kinopalatsissa että Tennispalatsissa, niin kai sitä jonnekin, kunhan tuo sivusto tuolta vielä nousee.


EDIT. Kappas, homma hoitui yllättävän nopeasti. Tennispalatsi 1, salin keskipaikkeilta mutta aika laidasta, 12.12. klo 00:12, BOOM! HFR-versio vielä, whatever that means. Pitäis olla frameratea. :b

Peeäs. Eipä tuonne näköjään ollut päässyt kukaan muukaan, eli lippuja on vielä jos hotsittaa.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Wyrkk - 24.11.2012 10:29
Kajaanin Biorexissä näköjään myös HFR käytössä. Ensi-iltaan en ole menossa, mutta eiköhän tuo ennen joulua tule katsottua.

E: Eipä taida ollakkaan HFR:ää. Harmi :(


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 24.11.2012 13:07
Unohdin koko homman taas, mutta sain hyvät paikat keskeltä Flamingon klo 17:45 näytökseen keskiviikoksi. Mennään nyt samalla katsomaan sillä uudella tekniikalla, kun hintaa on sarjalipuilla kuitenkin saman verran.

Pirusti on kyllä näytöksiä. Tennarissakin pyörii 2D-versio käytännössä joka salissa ti/ke yönä.

Tällä onkin muuten hyvä aloittaa joululoma, kun viimeinen tentti on juuri 12.12.  :)


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Wyrkk - 28.11.2012 14:52
Kyllähän tässä Hobitti kuume nousee oikein urakalla. Uskomattoman taipaleen elokuva tehnyt ihan alusta loppuu.
Hauska esimerkiksi lukeä tämän aiheen ensimmäisiä viestejä miten toivottomia jotku oli jo. Olin toki sitä itsekkin noiden uutisten aikaan.

Nyt kun on kattonut nuo video "päiväkirjat" elokuvan teosta niin kyllä se Jackson on oikea mies vetämään tätä projektia. Jotenkin en olisi osannut kuvitella ketään muuta ohjaamaan näitä elokuvia. Onni onnettomuudessa.
Elokuvien suomenkieliset nimethän on valmistuneet joku aika sitten eli:
Hobitti - Odottamaton matka
Hobitti - Smaugin autioittama maa 
Hobitti - Sinne ja takaisin

Varsinkin Smaugin autoittama maa on aika raskas nimi elokuvalle ja ilmeisen suora käännös. Eipä tuo itteä haittaa.
Viimeisessäkö elokuvassa kerrotaan Sauronin tarinaa vai onkohan se jaettu useempaan elokuvaan ikäänkuin sivujuonena?
 
 


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Tan - 28.11.2012 15:57
Varsinkin Smaugin autoittama maa on aika raskas nimi elokuvalle ja ilmeisen suora käännös. Eipä tuo itteä haittaa.
Viimeisessäkö elokuvassa kerrotaan Sauronin tarinaa vai onkohan se jaettu useempaan elokuvaan ikäänkuin sivujuonena?
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Kraidi - 28.11.2012 17:57
Odotan kovasti Hobitti-leffatrilogialta ja olenkin yrittänyt olla spoilaantumatta kaikista trailereista sun muista jutuista. Toivottavasti ainakin ekassa osassa on samaa tuntua kuin Sormusten Ritareissa eli rentoa että vauhdikasta meininkiä. :)

Hobitti on muutenkin suosikkini fantasiakirjoista. LotR:it on vähän liian raskaita, tai ainakin Kaksi Tornia ja Kuninkaan Paluu.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 28.11.2012 18:05
Perkele kun ei kerkeä lukea tota Hobitti-kirjaa tässä ennen ensi-iltaa  :/

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: migge - 28.11.2012 18:12
Odotan kovasti Hobitti-leffatrilogialta ja olenkin yrittänyt olla spoilaantumatta kaikista trailereista sun muista jutuista. Toivottavasti ainakin ekassa osassa on samaa tuntua kuin Sormusten Ritareissa eli rentoa että vauhdikasta meininkiä. :)

Hobitti on muutenkin suosikkini fantasiakirjoista. LotR:it on vähän liian raskaita, tai ainakin Kaksi Tornia ja Kuninkaan Paluu.
Miten voit spoilaantua, jos ole lukenut jo kirjan?


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 28.11.2012 18:18
Odotan kovasti Hobitti-leffatrilogialta ja olenkin yrittänyt olla spoilaantumatta kaikista trailereista sun muista jutuista. Toivottavasti ainakin ekassa osassa on samaa tuntua kuin Sormusten Ritareissa eli rentoa että vauhdikasta meininkiä. :)

Hobitti on muutenkin suosikkini fantasiakirjoista. LotR:it on vähän liian raskaita, tai ainakin Kaksi Tornia ja Kuninkaan Paluu.
Miten voit spoilaantua, jos ole lukenut jo kirjan?

Koska leffoissa on aika paljon juttuja, joista ei kirjassa mainita halaistua sanaa?

Aika paljon matskua mm. LOTR:in liitteistä.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Kraidi - 28.11.2012 18:19
Meinasin erityisesti leffan yleistä tunnelmaa, näyttelijöitä, musiikkia jne.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: migge - 28.11.2012 18:46
Mjoo. Meinasin vaan että yleensä puhutaan nimenomaan juonipaljastuksista. :)

Mutta asiaan. Kyllä tätä mielenkiinnolla odotetaan. Tarinallisesti ja kerronnallisesti voidaan sanoa varmasta paketista, mutta kiinnostaa myös millaista jälkeä on saatu teknisesti. Kuvauskaluston kaksirinnakkaista RED Epicciä ja 48fps pitäisi innostaa vähänkään tekniikkaorientoituneita ihmisiä.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 28.11.2012 18:49
Mulla on aika täysi luotto Jacksoniin ja tiimiin. Ainoa mikä oikeastaan huolestuttaa on se, että onko CGI:tä käytetty liikaa suhteessa miniatyyreihin ym.


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: JayeizH - 28.11.2012 19:31
Mulla on aika täysi luotto Jacksoniin ja tiimiin. Ainoa mikä oikeastaan huolestuttaa on se, että onko CGI:tä käytetty liikaa suhteessa miniatyyreihin ym.

Miniatyyrit on se mikä hiukan epäilyttää tässä elokuvassa. Jackson kun on tunnetusti innokas näiden käyttäjä ja LOTRissahan ne toimi uskomattoman hyvin. Mutta 48fps saattaa hyvinkin pilata tämän. Kuvasta tulee liian tarkka ja aito. Tämä kun voi näkyä hiukankin hutiloiduissa lavasteissakin niin pelolla ajattelen kuinka tämä näkyy pienoismalleissa. En sitten tiedä voiko tätä välttää kovalla ja rautaisella laadulla.

Hobitti on todennäköisesti ainoa elokuva jonka voin mennä katsomaan tänä syksynä, niin taistelu on kyllä kova että minkä version katson. Pelkkä 3D -versio on ehkä kaikkein heikoimmilla tällä hetkellä, mutta 48fps ja perinteinen versio taistelee kyllä. Olisi erittäin mielenkiintoista nähdä 48fps versio. Niin tekniikan, elokuvien kuin niiden teon kannalta. Ja jos se on oikeasti hyvä, niin itse elokuvastakin pääsee nauttimaan. Mutta jos se häiritsee koko hartaasti odotettu leffa reissu menee siinä... Joten perinteinen olisi kaikista varmin vaihtoehto. Mutta se uteliaisuus ja leffanörtin mieli pistää hanttiin...


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Vin - 28.11.2012 22:11
Käy molemmat. Perinteinen ensiksi tarinan kannalta ja toinen sitten hifistely/nörtteilymielessä. Pääset vertailemaankin.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: JayeizH - 28.11.2012 22:55
Käy molemmat. Perinteinen ensiksi tarinan kannalta ja toinen sitten hifistely/nörtteilymielessä. Pääset vertailemaankin.
Hobitti on todennäköisesti ainoa elokuva jonka voin mennä katsomaan tänä syksynä, niin taistelu on kyllä kova että minkä version katson.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 28.11.2012 23:05
Tämähän nyt riippuu ihan täysin siitä, että miten hyvin tuo 3D HFR toimii. Jos se toimii hyvin ja tuo elokuvaan jotain lisää, niin kannattaa ensimmäinen kerta katsoa sillä tekniikalla. Kyllä sitä sitten taas kerkeää tuijottaa 2D-versiota kotisohvalla loppuelämän. Toisaalta jos tuon 3D HFR-version kritiikki on oikeassa ja lavasteet näyttää liikaa lavasteilta ym. niin silloin olisi tietysti paras kokea ensimmäinen kerta normaalina versiona ja jättää gimmickit toiseen kertaan. Eli vähän on hankala valinta, kun mitään lopullista tuomiota ei ole vielä saatu.

Jos nyt ihan varman päälle haluaa ottaa, niin 2D-versio on varmasti erittäin nautittava kokonaisuus. En usko että tuo 3D HFR antaa juurikaan lisäarvoa (mutta eihän sitä koskaan tiedä). Joka tapauksessa tuo uusi tekniikka on enemmän tai vähemmän tuuripeliä sen nautittavuuden kanssa, jos valitukset osoittautuvat aiheellisiksi.

2D = varma nakki
3D HFR = potentiaalisesti immersiivisempi tai sitten pilaa koko homman

Eli jos sä nyt oikeasti voit käydä siellä leffassa vain sen yhden kerran ennen joulua, niin ehkä ottaisin varman päälle.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 29.11.2012 09:46
Ensi-ilta oli Uudessa Seelannissa vissiin eilen (?) ja ensimmäiset reaktiot ainakin twitterissä tuntuvat olevan erittäin positiivisia. Uudesta tekniikastakaan ei ole tullut mitään jupinaa, enemmänkin vissiin kehuja.


Edit:
Lainaus
Those spoken to after the screening praised the beautiful New Zealand sceneries, the captivating story and were dazzled by the special effects featured in the first movie to be shot in 3D at 48 frames per second (fps).

---

"It was fantastic, it was very realistic. And compared to the Lord of the Rings movies it was great to see, that special effects have come a long way," Stephanie Cook said.

---

"The 48 fps is totally the future of movies. It takes you a couple of minutes to get used to it, but the clarity is amazing. I read the initial media criticism but I have to say: It's just fantastic."

---

The new 3D format "did feel a bit voyeuristic at first but once you get used to how crystal clear it is, I think it is quite amazing. It is arresting when you first see it. It is almost like something you shouldn't really be seeing it. It's cool," he said.

http://www.stuff.co.nz/entertainment/film/8011539/Hobbit-premiere-screening-dazzles-audienceEdit2:
http://www.youtube.com/watch?v=ert2n3tKvrw


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 03.12.2012 20:58
Lainaus
Rolling Stone: The Hobbit is a very thin book. Why did you decide to make it into three films?

Peter Jackson: The Hobbit is almost like an optical illusion. You look at the book, and it is a really thin book, and you could make a relatively thin film as well. What I mean by that is you could race through the story at the speed that Tolkien does-if you really study the Hobbit, you'll be surprised at some of the memorable scenes, they're so short. They're written in such a brisk pace, breathless style, with not a pause for dialogue and character, that they're very quick. That's not the type of film we'd ever want to make. We wouldn't want to make a film where we rush from action with some comedy along the way.

RS: So are you changing the story?

PJ: We want to make a film that tells a story and has a little bit more depth to it than what Tolkien was after when he wrote the book. I was surprised when I reread the book because I remembered this huge sequence in lake-town but in the book it's only two pages. In a movie, if you're literally shooting the script at that pace, you've got no room for character development. So it's a deceptive book is what I'm saying. We haven't been indulgent in the way that we've made these movies. We've simply used the narrative that Tolkien laid out. We've written it at a very brisk pace, but once we really develop these scenes from the novel as movie scenes, they tend to take up some time.

RT: But there's also a lot of stuff from outside the book, too, right?

PJ: Yes, the other thing we've done is we haven't just stuck to the pages of the Hobbit, either. We've got the rights to adapt what would be the appendices from Return of the King, about 125 pages of material. In them, Tolkien was writing about what was happening outside the pages of the Hobbit, in Middle Earth, at the exact same time. So we're doing sort of the Hobbit super-sized, with all the extra material.

RS: There's been criticism that making this children story into a three movie epic is naked commercialism. How do you respond?

PJ: No. Look, it would be nakedly commercial if the studio had come to us-the filmmakers-and said, "Why don't you turn this into three films because we can. And we can market and sell three films, blah, blah, blah." But they didn't. We approached them. We felt that we had the story we wanted to tell. We had the characters we wanted to develop. We wanted to use all this fantastic material from the appendices that we otherwise couldn't have used because of the structure of two movies and the running time. So we approached the studio and pitched the idea of why it would make sense to do it as three films. It certainly wasn't commercially driven-it was a creative choice from us.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Ephram - 04.12.2012 09:32
http://www.voice.fi/elokuvat/aiotko-katsoa-hobitti-elokuvan-ota-oksennuspussi-mukaan/3/44665

2D-versio mulle, kiitos. Kyseinen uutinen ei tosiaankaan ole ainoa syy. Ainakin ensimmäistä kertaa aion katsoa tämän perinteisellä tekniikalla.

Se on katsottavissa ensi viikolla? Kylläpä aika rientää.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 04.12.2012 10:22
http://www.voice.fi/elokuvat/aiotko-katsoa-hobitti-elokuvan-ota-oksennuspussi-mukaan/3/44665
Aika perusliioittelun makua taas uutisoinnissa  :lol:

Noin 90% lukemistani kommenteista on ylistänyt uutta tekniikkaa ja elokuvaa. Itse olen lukenut vissiin yhden kommentin, jossa valitettiin huonosta olosta ja elokuvan on nyt kuitenkin nähnyt jo useampi tuhat ihmistä varmaan. Eikös silloin 3D:n tullessakin ollut kauhea pelottelu jostain pahoinvoinnista, mutta sen jälkeen ei ole kukaan puhunut taas yhtään mitään? Varmaan samaa porukkaa, jolle tulee autossa matkapahoinvointia, eli ovat muutenkin jotenkin yliherkkiä..

Joitain uusia kommentteja leffasta ja tekniikasta:
Lainaus
48 frames per second is essentially harsh-looking and disconcerting...until it isn’t. It’s incredible how discordant and off-putting the increased frame rate appears to the human eye initially, but as Jackson himself has asserted, audiences will tend to forget (and or tolerate) once they’re absorbed into the story (though admittedly, it takes about a good hour and the experience will be both subjective and divisive). And becoming engaged in 'The Hobbit' once the adventure truly starts isn’t difficult. In fact, by the third act when the action is at its thunderous peak the 3D/48 fps visuals are wholeheartedly spectacular and ravishing. Indeed, a few moments of panoramic action vistas are as stunning and gorgeous as anything seen in “Avatar,” “Hugo” or “Life Of Pi.”

Lainaus
People interested in tech should see ‘An Unexpected Journey’ in 48fps (which is being marketing as HFR 3D). People just looking to see a great movie should just see it in 24.

Lainaus
It takes a while to adjust to the effect (the first few scenes almost looked like they were in fast motion), and even after you get used to the effect it never does look like "a movie" as we've come to understand it. Some shots do create an astonishing effect like you really are there, but others just look like you're watching a really expensive HDTV. It was a worthwhile experiment to try making a film in the new system, but theatrical features are probably not the best format for the technology.

Lainaus
Here’s my take on 48fps:

Pros: Incredible clarity and sharpness of detail. Characters and objects in the background are nearly as clear and defined as those in the foreground of a shot. It makes for absolutely gorgeous establishing shots and exploration of new settings --- It’s great when steady or slow-moving camera work is applied. Beautiful for scenery or landscape shots; would make for excellent documentary applications.

Cons: Definite “motion sickness” potential during scenes of chaotic action or fast-movement; the increased clarity often feels as if you’re standing on set with the actors/characters, so when they take a crazy tumble down a rabbit hole, for example, you feel just as disoriented…which might not be too pleasant for some. There is a bit of an adjustment period for 48fps; I was jarred by it at the start but warmed up to 95% of its usage over time. 48fps means you cannot hide mistakes…period; there were some poorly-rendered VFX sequences that were unintentionally comical and resembled the old-school tactic of filming a stationary actor in front of a moving background. These effects were bad, bad, bad; there’s no way around it.


Noh itse menen katsomaan ekan kerran tuolla HFR-tekniikalla, koska uusi tekniikka kiinnostaa kuitenkin aina. Menen kuitenkin toisenkin kerran katsomaan tämän, jolloin voi mennä lomalla johonkin halpaan 2D-päivänäytökseen. Mutta ensi viikolla tosiaan  :)


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: zoukka - 04.12.2012 10:28
Tietenkin 48fps ja 3D kuten Jackson on elokuvan suunnitellut katsottavaksi.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 07.12.2012 12:21
http://www.youtube.com/watch?v=fC5gk9qFsDE

Tämä taitaa olla vihoviimeinen kurkistus kulissien taakse. Maltan tuskin odottaa leffojen mukana (toivottavasti) tulevia extroja. LOTR:ien extrat oli huimaa kamaa ja toivottavasti tällä kertaa on kuvattu ainakin yhtä paljon materiaalia  :)


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: JayeizH - 07.12.2012 14:10
Maltan tuskin odottaa leffojen mukana (toivottavasti) tulevia extroja. LOTR:ien extrat oli huimaa kamaa ja toivottavasti tällä kertaa on kuvattu ainakin yhtä paljon materiaalia  :)
Todellakin. LOTRin extrat on aivan omaa luokkaansa. Ne olisi voinut helposti ostaa erikseen yhden leffan hinnalla. Leffaahan aina odotetaan eniten, mutta kyllä extratkin takaraivossa kummittelee kun näitä katselee :)


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 07.12.2012 14:54
Nettiin on toisaalta laitettu ainakin sen verran paljon matskua myös, että kyllä siellä jotain on kuvattu. Toivottavasti tunkevat blurayt täyteen extroja  ;D

Saa nähdä myös, että onko näistä tulossa mitään EE-versioita ollenkaan kun taitaa olla jo aika paljon materiaalia näissä teatteri-versioissa. Joidenkin mielestä liikaakin pituutta.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: kaiku - 07.12.2012 15:27
Itse asiassa EE-versioiden on varmistettu ensi vuonna olevan tulossa. Monet ovat valittaneet jo nyt elokuvan hidastempoisuutta, mutta itse olen aina odottanut elokuvien olevan rauhallisempia kuin LotR:t ja en pidä tätä mitenkään miinuksena. Ensi viikollahan se nähdään, keskiviikkoiseen HFR-yönäytökseen liput hankittuna. Viikonloppuna tarkoitus päästä oikeaan tunnelmaan LotR-maratonilla. Hypeä tässä on yritetty vältellä ettei vain tulisi lopulta elokuvaan petyttyä, mutta vaikeaahan tässä on olla innostumatta. Elokuvaa kuitenkin suunnilleen Kuninkaan paluusta asti tullut odoteltua.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Doinkki - 07.12.2012 16:07
En vieläkään oikein tiedä kumman version lopulta tulen katsomaan. Uusi tekniikka kiinnostaa toki, sitä en kiellä, mutta toistaiseksi ainut kokemukseni 3D-leffoista on Prometheus, joka oli "elämyksenä" noh aikalailla silkkaa paskaa. Leffana suht ok tosin. Kuuntelen ensin täällä virkiävää keskustelua ennen lopullista valintaa

Mitä odotuksiin tulee näin puhtaasti kässärin/tarinan puolesta, niin koitan pysyä varovaisen pessimistisenä, etten pety lopulta niin kovin. Itse olisin mieluusti nähnyt leffan del Toron ohjaamana ja max. kahtena leffana, jopa yksi kolmetuntinen olisi riittänyt. Tuo "taiteellinen" valinta trilogian perustelemiselle nyt on minusta puhdasta bullshittiä. Kassakoneen kilinä se siellä vaakakupissa on todellisuudessa painanut. Hirvittää kuinka pahasti koko paketti lopulta lähtee rönsyilemään.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 07.12.2012 16:26
Tuo "taiteellinen" valinta trilogian perustelemiselle nyt on minusta puhdasta bullshittiä. Kassakoneen kilinä se siellä vaakakupissa on todellisuudessa painanut.

Aika paha tuosta on mitään sanoa, kun ei olla itse oltu paikalla kärpäsenä katossa. Jackson on itse sanonut, että he pyysivät studiolta lupaa tehdä kolme leffaa, eikä toisinpäin.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Vin - 07.12.2012 16:37
Siitä nyt on jo aikaa kun olen Hobitti-kirjan lukenut, mutta ei se minusta niin älyttömän pitkä tarina ollut että se vaatimalla vaatisi kolme elokuvaa...saatan toki muistaa väärinkin. Toisaalta ihan hyvä, edellistä trilogiaa oli lyhennelty kirjaan nähden huomattavasti.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 07.12.2012 17:01
Siitä nyt on jo aikaa kun olen Hobitti-kirjan lukenut, mutta ei se minusta niin älyttömän pitkä tarina ollut että se vaatimalla vaatisi kolme elokuvaa...saatan toki muistaa väärinkin. Toisaalta ihan hyvä, edellistä trilogiaa oli lyhennelty kirjaan nähden huomattavasti.

Edelleenkin tässä on matskua myös Hobitin ulkopuolelta. Hobitissa on hetkiä, jolloin esim. Gandalf häipyy johonkin pitkäksi aikaa selittämättä mitään. Selitykset näihin tapahtumiin saatiin vasta LOTR:n liitteissä ja niiden tapahtumia on siis ympätty näihin leffoihin. Muuten olisi vähän outoa jos yksi päähenkilöistä vain häipyy ja mitään ei kerrota.

Toisekseen Hobitti on kirjoitettu aika lyhyesti ja tiiviisti, toisin kuin LOTR jossa on aika paljon tyhjänpäiväisempää jaarittelua/laulelua. Tuostakin oli puhetta, kun eräs keskeinen tapahtuma oltiin selitetty kirjassa tyyliin kahden sivun aikana, joten leffassa tätä on vähän pakko laajentaa ettei mene aivan juoksemiseksi paikasta toiseen.

Ja vikassa osassa rakennetaan yhteyksiä LOTR-trilogiaan ainakin jossain määrin, jos en aivan väärin muista..


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Tan - 07.12.2012 17:08
Hobitin venyttäminen trilogiaksi on perusteltavissa. Suora käännös Hobitin tarinankerrontatyylistä elokuvaksi ei toimisi niin millään. Kirjassa monet tärkeät tapahtumat ovat ohi parissa sivussa, kun elokuvamuodossa ne kestäisivät jopa kymmeniä minuutteja. Päällimmäisenä mm. viiden armeijan taistelu, jota ei kirjassa tarkemmin käydä läpi ollenkaan. Myös saattueen kääpiöistä ainoastaan 4-6 saavat tarinan aikana jonkinlaista huomiota, etummaisina Thorin ja Bombur. Jos elokuva olisi noudattanut tätä kaavaa, laajentamatta yhtään muiden kääpiöiden roolia ja osuutta tarinaan, niin joko taustalla hilluisi puoli tusinaa kääpiöitä lähes statistin roolissa tai Jacksonin olisi pitänyt leikellä puolet kääpiöistä pois. Ja tästähän LotR ja Hobitti-fanit olisivat vasta innostuneetkin. Myös Gandalfin jatkuva häipyminen Thorinin ja Bilbon viereltä omille matkoilleen olisi vain sekoittanut kirjoista tietämättömien päätä. On täysin hyväksyttävää, että Jackson & Co. sisällyttävät trilogiaan Gandalfin ja valkoisen neuvoston taistelun Dol Guldurin varjoa vastaan.

edit: Despire ehti ensin. En jaksa muokata. :)


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 07.12.2012 17:10
No sä todennäköisesti tiedät asiasta kuitenkin enemmän, koska itsekin olen lukenut Hobitin joskus 10v sitten viimeksi. Nuo omat tietoni perustuvat pääasiassa muilta ns. experteiltä kuultuihin juttuihin  :)


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: migge - 07.12.2012 17:26
Tietenkin 48fps ja 3D kuten Jackson on elokuvan suunnitellut katsottavaksi.
Ja tuosta noin. Taideteokset pitää kokea juurikin niin miten taiteilija on sen tarkoittanut koettavan.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: JayeizH - 08.12.2012 00:14
Itse alan kallistumaan tuohon perus 2D-versioon. Jos löydän jostain aikaa menen katsomaan HFR 3D -version vielä kyllä, mutta saa nähdä.

Hobitti tuli luettua joskus vuosia sitten ja en muista siitä juuri mitään. Olen miettinyt jos tässä yrittäisi lukea sitä uudestaan (helppo lukuinen kuitenkin), mutta mietin että voisi sitä tämän leffa-sarjan katsoa niin että ei muista kirjoista juuri mitään. Voi tulla jopa yllätyksiä :)

Uskon että Jackson on saanut tarinan ja hahmot toimiviksi elokuvaan (alkuperäinen on kuitenkin ihan hyvä), samoin visuaalisuus varmasti toimii myös perus 2D-versiossa, vaikka Jackson on varmasti tehnyt elokuvat HFR ja 3D mielessä. Ja minusta on hienoa että LOTRin liitteet on saatu elokuviin. Mietin jo aikoinaan että sielä olisi vaikka mitä vielä. Keskimaan mytologiaa olisi myös mukava saada mukaan (Sauronin alkuperä, Morgoth/Melkor, Ainur, jne.), mutta tämä voi olla turha toive, kun sivuttaa niin kaukaa itse tarinan.
Mutta eniten odotan oikeastaan musiikilta. Se mikä minulle teki LOTR trilogiasta niin kuolemattoman on soundtrackit. Kuninkaan paluussa hiukan haparoitiin, myönnän, mutta kaksi ensimmäistä on uskomattoman hyvin sovitettu elokuviin. Howard Shore osaa asiansa paremmin kuin hyvin. Ja se hetki kun näin ja kuulin ensimmäisen Hobitti trailerin... Kun Thorin johdattaa kääpiöt laulamaan Misty Mountainin. Siinä oli se hetki mikä erottaa mahtavat elokuvat "vain" erinomaisista. Parhaimpia traileri hetkiä ikinä! Odotukset nousi ehkä liiankin korkealle. Ensimmäinen traileri on ehdottomasti paras ja toivon että sen tunnelma saadaan pidettyä elokuvassa.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 11.12.2012 11:00
Jännä miten paljon tuo 48FPS jakaa mielipiteitä. Osan mielestä aivan mahtava ja elokuvan tulevaisuus ja toisten mielestä aivan kauheaa. Suurin osa vihaajista tuntuu toisaalta olevan ammattikriitikkoja, mutta löytyy sieltä tykkääjiäkin. Normaalien katsojien kohdalla suurin osa lukemistani kommenteista on ollut myönteisiä uuden teknologian kohdalla.

Leffa myös tuntuu jakavan mielipiteitä jossain määrin. Isoin nurina tuntuu olevan siitä, että leffa on liian pitkä tai laahaa liiaksi joissain kohdissa. Toisaalta taas kuulemma kääpiöitä on liikaa ja niiden määrää olisi pitänyt vähentää  :rollaus:


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: Wyrkk - 11.12.2012 12:51
Toisaalta taas kuulemma kääpiöitä on liikaa ja niiden määrää olisi pitänyt vähentää  :rollaus:

No voi hyvänen aika. Sitten olisi itketty miten Jackson tuhoaa koko Hobitin, jos olisi karsittu kääpiöitä.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: zoukka - 11.12.2012 13:13
Junamatka perjantaina kaupunkiin, jossa voi kokea leffan kaikessa loistossaan. Hyvin oli paikat lähteny jo kaikista inhimillisistä näytännöistä.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Sharkie - 11.12.2012 13:52
Jo vain, tänään sitten puolenyön jälkeen TP1:een tsekkaamaan 3D HFR -versio. Enpä tiedä olenko ikinä käynyt minkään leffan yöensi-illassa, eli jo siinä mielessä fiilikset aika katossa. Lisäksi odotukset leffan suhteen ovat kovat. Teknisestä puolesta en jaksa stressata: susipaskuuteen en usko, ja parhaimmillaan voi olla oikeasti makeeta kamaa. Mielenkiinnolla odotellaan, eniveis!


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: Lanttu - 11.12.2012 18:40
Itse päätynen 2D-versioon. Mitä aiemmin menen, sen varmempaa se on. Ei uskalla riskeerata HFR:n kanssa kylmiltään, vähintään jotain kommentteja pitäisi saada alle. Ainakin tämä nykytöllöjen kuvanpehmennys lisäkuvilla (miksi lie tekniikkaa kutsutaan) pilaa elokuvan kuin elokuvan. Sen kultainen kosketus saa kaiken näyttämään ö-luokan komedialta tai parodialta. Toivottavasti HFR on siis huomattavasti hienovaraisempi. Muuten saisi suosiolla jäädä yleistymättä.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: zoukka - 11.12.2012 20:37
Töllöjen kuvansmoothaus on ihan eri asia.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: JayeizH - 11.12.2012 22:36
Töllöjen kuvansmoothaus on ihan eri asia.
No ei se nyt aivan eri asia ole ymmärtääkseni. Totta kai aito 48fps on parempi laatuista, joten sinänsä näitä on vähän huono verrata. Mutta samaa ne liikkeen parannus tekniikatkin tekee, eli syöttää suurempaa frame ratea, vaikkakin keinotekoisesti. Muutaman hyvä laatuisen HFR -pätkän olen katsonut ja onhan ne paremman laatuisia ja katsottavampia mitä oma TV kuvalle tekee, mutta sama perusvaikutus on nähtävissä.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 11.12.2012 22:39
Toisessa kuvassa on kuitenkin natiivisti tuplasti enemmän frameja, kun taas toisessa televisio keksii niitä itse väliin. Luulisi tuon nyt olevan kuitenkin aika iso ero..


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: JayeizH - 11.12.2012 22:46
Toisessa kuvassa on kuitenkin natiivisti tuplasti enemmän frameja, kun taas toisessa televisio keksii niitä itse väliin. Luulisi tuon nyt olevan kuitenkin aika iso ero..
Totta kai. Liiketoisto ei ole nykivää, kuva pysyy kasassa ja terävänä, laatu on yksinkertaisesti parempaa. Mutta kuvan liikkeen "tyyli" säilyy. Keinotekoisesti luodussa ja aidossa HFR:ssä liike eroaa samalla tavalla normaalista 24fps toistosta.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: zoukka - 11.12.2012 23:39
Toinen näyttää paskalta ja toinen ei. En nyt halua kuulostaa tylyltä, mutta tuo motion interpolation aiheuttaa meikäläisessä oksennusrefleksin. Aito kuva on aina parempaa mitä korkeammalla frameratella se pyörii. Tietenkin kuvaan kestää tottua, koska fakta on, että et ole nähnyt mitään vastaavaa teatterissa tai muutenkaan kokopitkässä elokuvassa.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: kaiku - 12.12.2012 03:47
Nyt on tullut tämä nähtyä, ja jos tähän yrittäisi vielä tähän aikaan kirjoitella jotain kun on tuoreessa muistissa.

Ensin vaikka HFR:stä. Varsinkin kaiken sen pelottelun jälkeen mitä kaikkialla on saanut lukea, ei tuota ainakaan huonoksi voi kutsua. Alussa meinasi tuntua hiukan halvalta tv-sarjalta, mutta aika nopeasti sen yli pääsi. Se tietty elokuvamaisuus ehkä kuitenkin puuttui, mutta se ei ollut suoranaisesti huono puoli, vaan elokuva näytti yksinkertaisesti erilaiselta kuin mihin on tottunut. Pitäisi päästä vielä näkemään perinteisellä formaatilla jotta voisi tehdä jonkinlaista vertailua. Edelleen suurin miinus tässä oli 3D-lasien tummentama kuva. Vähän pimemmissä paikoissa hahmot hukkuivat taustaan, kun taas lasit silmiltä pois ottamalla kaiken erotti selvästi. HFR kyllä sai 3D:n toimimaan sillä tavalla kuin se on varmaan alunperin tarkoitettukin. Ennen elokuvaa näytetyissä mainoksissa (jotka tietenkin olivat 24 fps) 3D oli pelkkä efekti, tässä se tuntui jo lähestulkoon luonnolliselta.

Elokuva taas... no, jotenkin ristiriitaiset fiilikset siitä jäi. Sanoisin että tämä on tosiaan Jacksonin eikä Tolkienin Hobitti. Toisaalta LotR-elokuvatrilogiaankin verrattuna elokuva oli tyyliltään aika lailla erilainen. Paljon oli muutoksia tehty tarinaan, ja LotR:n liitteitä oli tosiaan hyödynnetty. En oikein osaa sanoa oliko lisäykset loppujen lopuksi hyviä vai huonoja. Välillä mentiin aika paljon ohi pääjuonesta ja hypittiin vähän liikaa paikasta toiseen, mutta toisaalta tällä tavoin saatiin tehtyä viittauksia LotR:iin.

Ja kääpiöitä kyllä oli kyllä elokuvan kannalta liikaa, mutta se on lähdemateriaalin vika. Pari kääpiötä tuntui olevan lähikuvissa vain pari kertaa. Ehkä myöhemmissä elokuvissa sitten.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Sharkie - 12.12.2012 05:01
HFR:stä aika pitkälti samat fiilikset kuin yllä. 3D toimi tässä leffassa ehkä parhaiten tähän mennessä. Ei mitään halpoja silmille loikkimisia, paperimaisia hahmoja tai kuvan blurrausta nopeassa liikkeessä. Ainoastaan tuntuvia syvyysvaikutelmia, ja ainoaksi heikoksi puoleksi jää kaikun mainitsema lasien tummentama kuva. Framerate sai odotetusti liikkeen näyttämään hieman nopeutetulta, mutta itse totuin tähän noin vartissa. En voi käsittää, minkälainen ihminen saa leffasta jotain pahoinvointi-oireita. Helpompi katsoa kuin keskiverto-3D ja erosi loppuunsa hämmästyttävän vähän normileffasta. Kunhan kuvan "nopeuteen" tosiaan tottuu. Sama on toki totta toisinkin päin: en tuntenut mitään uskomattomia orgasmeja leffaa katsoessani verrattuna tavalliseen. Olisi mielenkiintoista katsella jokin aika pelkästään 48fps-filkkoja ja katsoa, alkavatko vanhat standardit näyttää kököiltä. Myöskin Hobitin katsominen 2D:nä on seuraavaksi vuorossa, vertailun vuoksi.

Itse leffasta pidin kovasti. Rytmiltään Hobitti on aika soppeli eikä tuntunut kolmen tunnin leffalta. Olen ehdottomasti iloinen, että Jackson saatiin ohjaajan pallille, sillä kokemus on alusta asti kuin vanhan ystävän halaus. Tyyli pysyy koherenttina ja pikkuviittauksia LOTReihin oli mukavasti. Välillä isommat samankaltaisuudet tosin melkeinpä huvittivat, kun juoksennellaan monitahoisissa luolissa örkejä karkuun tai kun Gandalf lähettää perhosen matkaan, mutta ehkä tällaiset rakenteelliset yhtäläisyydet ovat joko välttämätön paha tai tarkoituksellinen fanipalvelus. Eniveis, otan mieluummin toimivan leffakaanonin nyt, kun LOTR-trilogia on onnistuneesti viety tiettyyn tyylisuuntaan, vaikka siinä sitten joutuisikin poikkeamaan ajoittain lähdemateriaalista. Toisaalta monet kohtaukset olivat löytäneet tiensä aika lailla sellaisenaan kirjasta kankaalle. Esimerkkinä vaikkapa alun aamukeskustelu, joka kirjassakin on dialogiltaan jotenkin todella viehättävä kohtaus. Suurten linjojen lisäksi en kuitenkaan muista Hobitista kauheasti, kun lukemisesta on jo useampi vuosi, eli leffan ja kirjan vertailussa olen sinänsä toistaiseksi jäävi.

Musiikkitarjonta pidettiin yllättävänkin simppelinä. Kääpiöiden Lonely Mountain -teema toistui todella monesti toiminnan yhteydessä eikä muita uusia mieleenpainuvia melodioita ollut. Biisihän on hieno ja pidän siitä, että saundeja liitetään vahvasti tiettyihin tapahtumiin tai henkilöihin, mutta parilla viimeisellä nostatuksella aloin jo kaipaamaan muutakin uutta musiikkia. Vanhoja biisejä sen sijaan oli kierrätetty juuri sopivan kevyesti. Bongasin kolme selkeää hatunkeikautusta LOTRin suuntaan, ja jokainen noista biiseistä soi vain kerran pari ja ohikiitävän hetken. Ei käynyt painostavaksi, mutta hyvä mieli oli taattu.

Täydellinenhän tämä ei toki ole. Pieniä häiritseviä juttuja, kuten Gandalfin liiallinen vanhuus, löytyi sieltä täältä. Parissa kohtaa homma meinasi äityä vähän liikaa slapstickiksi. Lisäksi on vielä hieman epäselvää, kuinka hyvin Hobitti ja LOTRia ympäröivät tarinat saadaan nivottua yhteen. Tässä ekassa osassa esitellyt ainekset tuntuivat ensin hieman irrallisilta, mutta saivat onneksi kiitettävän, vaikkakaan ei vielä valmiin, pakettimuodon loppua kohden. Toki on myös hyvä muistaa, että Unexpected Journey kärsii ymmärrettävästi vähän sellaisesta prelude-syndroomasta, jossa monta asiaa laitetaan vireille mutta mitään ei lopeteta. Onneksi tämän ei ole tarkoituskaan toimia stand-alone-elokuvana. Tärkeintä ehkä on, että jäin kaipaamaan lisää.

Niin. Unohdinkin jo, miten hajottavaa näitä oikeasti kiinnostavien leffasarjojen hiljaa tippuvia osia on odotella. :lol:


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Wyrkk - 12.12.2012 15:54
Perjantaina olis tarkoitus päivänäytökseen mennä kattomaan 3D:nä ilman HFR. Olisi mielenkiintoista nähdä tuo HFR tekniikka, mutta kun paikallisella teatterilla ei sitä (vielä) ole niin tyydyn perus 3D:hen.
Odotukset ovat kovat ja en usko joutuvani pettymään.

Aika ristiriitaisen vastaanoton elokuva saanut. Iltalehti antoi kolme tähteä ja paikallinen Kainuun Sanomat yhden. :D
Ite en tuijota arvosanoja ja veikkaampa, että tästä tulee itselle se "viiden tähden elokuva".
Toiselta foorumilla taasen elokuvaa on kehuttu huikeaksi.

http://www.kainuunsanomat.fi/Arvostelut/1194782683975/artikkeli/kodittomat+etsivat+paluuta+valtakuntaansa.html

Tuossapa olisi tuo arvostelu, joka on muuten varmaan yksi huonoimmista mitä mä olen lukenut :D


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: bËst - 12.12.2012 17:28
Mielestäni joku arvostelija oli todella hyvin sanonut (ottamatta sen koommin kantaa arvostelun yleiseen laatuun ja luotettavuuteen) mutta yksi lause oli tosi hyvin summattu

Eli
- jos olet J.R.R Tolkien fani, niin nautit leffasta vaikka se olisi kuvattu kännykkäkameralla (=5 tähteä).
- Jos taas olet elokuvafani, löydät elokuvasta paljon hyvää, mutta myös paljon kritisoitavaa (=3 tähteä).
- Jos taas olet Peter Jackson fani, niin elokuva jättää pettyneen maun ja jäät suorastaan ihmettelemään kuinka herran taito suunnitella uutta ja luoda uusia tyylejä on kadonnut kokonaan (=1 tähti)


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: migge - 12.12.2012 18:04
Ompas paskasti ja laiskasti arvosteltu. Minkä julkaisun arvostelu toi on?


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: bËst - 12.12.2012 19:40
Siis ei koko arvostelu ollut kokonaisuudessaan tuollainen, otin vain lainauksen siitä. Arvostelu itsessään oli varmaan kolmesivuinen mutta tuossa oli IMO se oleellisin osuus.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 12.12.2012 21:21
Tykkäsin kuin hullu puurosta. Aivan upea elokuva kaikin puolin. Lisää vain kiitos :)

48FPS 3D:nä oli oikein hieno. Totuin noin minuutin jälkeen ja sen jälkeen toimi ja näytti loistavalta.

Edit:
Toi Kainuun sanomien juttu oli ehkä paskin ikinä  :lol:


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Tan - 12.12.2012 23:18
Ensimmäinen puolisko heikompi, jälkimmäinen täyttä tykitystä. Prologi oli itselle elokuvan parasta antia, dat Erebor. Del Toron (häilyvä?) kädenjälki visuaaleissa osui ainakin omaan silmään, mutta vain positiivisesti. Pidin Odottamattoman Matkan ns. fantastisemmasta kuvastosta verrattuna LotR trilogiaan. Kepeämpi ote ei haittaa ainakaan tässä ensimmäisessä osassa yhtään. Eiköhän kuvasto synkkene Dol Guldurin astuessa kuvioihin vielä enemmän. Ja arvoituksia pimeässä oli elokuvan paras kohtaus.

Kävin katsomassa näin aluksi 2D version, ja hyi helvata. 24fps ei tee mitään kunniaa elokuvan visuaaleille. Kaikissa kohdissa missä kamera liikkui maisemien ohitse vauhdilla, koko valkokangas oli yhtä suttua. Mistään ei saanut mitään selvää, ja prologi sai aikaan lähes päänsärkyä. Onneksi on liput ostettuna TP1:seen sunnuntaille parhailta paikoilta. Uskon, että elokuva on parempi 48fps muodossa kun nopealiikkeisistä kohtauksista saa jotain selvää. Ja katsotaan jos Jackson vaikka päihittäisi Life Of Pin 3D:n laadukkuuden.
Joulukuuta 2013 odotellessa.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Gba - 13.12.2012 14:34
Kävin eilen katsomassa 3D HRF:nä ja voin sanoa, että hienonnäköistä mutta ei ollenkaan sopinut leffaan ja vei suurimman osan uskottavuudesta pois. Ei siinä tekniikka näytti todella hienolta, mutta siinä se sudenkuoppa olikin. Kun kuva oli niin tarkka lavasteet ja kaikki tietokoneella tehty näytti todella feikiltä. Uskon, että leffa näyttää todella paljon paremmalta 2D:nä normikuvalla.

Nyt liian hyvännäköisenä melkein kaikki Lotreissa nähty "taika" oli kadonnut. Liikkeet näyttivät menevät normaalia nopeammin ja varsinkin se sudet vs jänikset kohtaus oli koominen. En tiedä mitenkä tällainen fiilis on mahdollinen, mutta tuntui kuin leffa olisi kuvattu kotivideokameralla, sen verran kuvan tarkkuus ja heiluminen häiritsivät.

Muuten elokuva oli todella sykähdyttävä. Musiikki oli juuri niin hyvää kuin odotinkin ja taistelu erittäin näyttävää(2D:nä varmasti parempaa). Eeppistä menoa alusta loppuun.

Sellainenkin moka tuli tehtyä, että otin rikkinäiset 3D lasit matkaan ja jouduin elokuvan ensiminuuteilla käydä vaihtamassa ne. Tästä johtuen kiehuin ensimmäiset 15minuuttia. Vitun noloa ja vituttavaa pommpia siellä pimeässä muiden jalkojen ja tavaroiden yli ja tehdä sama vielä toisen kerran. Vieläpä vuoden odotetuimmassa elokuvassa. Pahoitteluni, jos joku sattui samaan näytökseen.  :)


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Tan - 13.12.2012 17:34
Haha, nyt kyllä odotan sunnuntain HFR 3D näytöstä vielä enemmän. Enpä usko että tulet pitämään 24fps-versiosta ainakaan toimintakohtausten ja vähänkään nopeampien "panning-shottien" kohdalla. Eiköhän valkokankaan suttu ja puuro häviä HFR:n tarkkuudelle.  :lol:


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Gba - 13.12.2012 17:44
Haha, nyt kyllä odotan sunnuntain HFR 3D näytöstä vielä enemmän. Enpä usko että tulet pitämään 24fps-versiosta ainakaan toimintakohtausten ja vähänkään nopeampien "panning-shottien" kohdalla. Eiköhän valkokankaan suttu ja puuro häviä HFR:n tarkkuudelle.  :lol:
Toimintakohtauksista en edes juurikaan välitä. Meinasin oikeasti nukahtaa(voi olla että nukahdinkin pariksi sekunniksi), kun taistelivat siellä kaivoksessa. Itselle riittää 24fps taistelukohtaukset tai ainakin ovat tähän asti riittäneet, en sitten tiedä miltä näyttävät tässä elokuvassa, mutta sen näkee sitten. Odotan todella paljon tuota normaalia versiota.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Wyrkk - 14.12.2012 18:30
Tänään kävin kattomassa 3D version ilman HFR:ää.
Siis aivan uskomattoman hyvä elokuva. Mielenkiintoisesti oli yhdistetty satumaista fiilistä ja vakavampaa meininkiä. Vitsejäkin viljeltiin melkoisesti aina väliin kun väliin.
Nyt vaan pitäisi jaksaa odottaa vuosi seuraavaan elokuvaan.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: zoukka - 14.12.2012 21:02
Olihan tässä siisteimmät efektit ikinä. Taistelukohtaukset HFR/3D'na olivat jotain älytöntä. Viimeksi pikkupoikana tommoset kylmät väreet pelkästä visuaalisesta ärsykkeen määrästä elokuvan aikana.

Itse leffa oli ok, mukavan selkeä ja johdonmukainen ja selvä paluu lotr tuotantoon. Ehkä liiankin samanlainen kuin lotr trilogia, mutta en valita koska se on kuitenkin ainutlaatuinen elokuvasarja ja tapa tehdä elokuvaa.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 14.12.2012 21:08
Olen myös ihan tyytyväinen, että lapsille kirjoitettua Hobitti-kirjaa on muokattu vähän vakavampaan ja rankempaan suuntaan elokuvassa. Näin Hobitti-trilogia on enemmän samaa sarjaa LOTR-trilogian kanssa, eikä täysin eri tyylisiä (mikä on IMO ihan hyvä juttu). Lisäksi ihan hyvä, että del Toro ei ohjannut tätä koska tuntuu että mies olisi vienyt tyylin vielä vähän eri suuntaan ja silloin nämä kaksi trilogiaa eivät olisi ainakaan istuneet yhteen.

Hemmetti kun tekisi mieli mennä katsomaan tämä jo uudestaan, mutta pitää venata ensi viikkoon. Varmaan 2D:nä pitää seuraavaksi tsekata, mutta varmaan tulee käytyä vielä katsomassa 3D HFR:kin kertaalleen  :)


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Kraidi - 15.12.2012 18:51
Nyt on eka Hobitti katottu ja ei tässä voi muuta kuin todeta loistavaksi. Sanoisin, että Odottamaton Matka on jopa huomattavasti parempi kuin Kaksi Tornia ja Kuninkaan Paluu. Lähestulkoon kaikki kohtauksista olivat sellaisia minkälaisiksi olin ne kuvitellutkin, eikä elokuvan kesto edes tuntunut pitkältä vaikka näin oli jossain manattu. Aivan huipputekele.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 15.12.2012 21:22
Kävin katsomassa 3D HFR version
*Elokuva oli hyvä. Samalla tasolla kuin eka Lotr
*3D on edelleen paskaa, ei siitä mihinkään pääse. Kuva tummuu liikaa ja lasit ei tunnu hyvältä.
*HFR ei ollut niin paskaa kuin oletin, mutta jätti silti halvan dokkari/saippuaooppera jäljen leffaan

Suosittelen 2D-version katsomista ilman HFR:a.


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: Tan - 15.12.2012 23:18
Suosittelen 2D-version katsomista ilman HFR:a.

Älä suosittele ennen kuin olet nähnyt sen. Itselle 2D 24fps oli tuskaista katsottavaa kaikissa kohtauksissa missä oli vähänkään nopeasti liikkuvia asioita tai kuva liikkui nopeasti. Tuntui, että kuva oli suttuisempi kuin alunperin 24fps kuvatussa elokuvassa. Prologi meinasi oikeasti laukaista päänsäryn.
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 16.12.2012 06:16
Suosittelen 2D-version katsomista ilman HFR:a.

Älä suosittele ennen kuin olet nähnyt sen. Itselle 2D 24fps oli tuskaista katsottavaa kaikissa kohtauksissa missä oli vähänkään nopeasti liikkuvia asioita tai kuva liikkui nopeasti. Tuntui, että kuva oli suttuisempi kuin alunperin 24fps kuvatussa elokuvassa. Prologi meinasi oikeasti laukaista päänsäryn.
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Otetaan sitten suositukset takaisin. Voihan se olla, että tietyt kohtaukset ovat kuvattu HDR mielessä pitäen ja sen takia ne eivät toimi hyvin normaalilla frameratella. Pitää sitten joskus katsastaa 2D versio blurayltä.

3D on silti perseestä niin kauon kuin nuo lasit pysyvät mukana.


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: zoukka - 16.12.2012 11:21
3D on silti perseestä niin kauon kuin nuo lasit pysyvät mukana.

Totta. Mutta HFR toi elokuvan ihan uudelle tasolle varsinkin toimintakohtauksissa ja panoroinneissa/kurkiajoissa.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Dr. Scientist - 16.12.2012 11:46
Mua ei muuten 3D haittaisi mutta se kuvan tummentuminen on oikeasti perseestä. Ottaisin kirkkaan 2D kuvan minä päivänä tahansa ennen tummaa 3D:tä. Mutta joo tuli käytyä tämä katsomassa 3d HFR:nä kun halusin testata uutta tekniikkaa ja hfr oli kyllä parempi kuin odotin, etenkin ne kohdat missä liikuttiin nopeasti (vuoristoratamainen kohtaus siellä goblin-luolassa... huikeaa) näytti helvetin sulavalta. Välillä kuva näytti siltä että liikkuisi fast forwardilla mutta ei nämä päässeet tarpeeksi häiritsemään. Itse elokuva oli kyllä helvetin hyvä, odotin ihan ok tasoista kamaa mutta tää oli mun mielestä todella lähellä lotrien tasoa.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 16.12.2012 11:56
3D on silti perseestä niin kauon kuin nuo lasit pysyvät mukana.

Totta. Mutta HFR toi elokuvan ihan uudelle tasolle varsinkin toimintakohtauksissa ja panoroinneissa/kurkiajoissa.

Jep, kyllä HFR:stä oli iloakin. Tuosta ei tainnut 2D HRF versiota ollakaan missään teatterissa?


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 16.12.2012 12:15
3D on silti perseestä niin kauon kuin nuo lasit pysyvät mukana.

Totta. Mutta HFR toi elokuvan ihan uudelle tasolle varsinkin toimintakohtauksissa ja panoroinneissa/kurkiajoissa.

Jep, kyllä HFR:stä oli iloakin. Tuosta ei tainnut 2D HRF versiota ollakaan missään teatterissa?

Ei ole olemassakaan vissiin.

Teatteriversiot ovat: 3D HFR, 3D (24fps) ja 2D (24fps).


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Tan - 16.12.2012 22:08
No niin. Nyt elokuvan kahdesti nähneenä (2D ja HFR 3D) voin sanoa, että HFR vie voiton. Alkuun oli muutama minuutti kummastelua uuden sulavan videokuvan edessä, ja sen jälkeen täyttä nautintoa. HFR on täysin tottumiskysymys, ja mielestäni tervetullut tekniikka.

Elokuvan äänimaailma on kyllä miksattu todella hyvin, ja luulin Finnkinon päivittäneen myös salin äänentoiston, mutta olin väärässä.
Tämän (http://loksu.kapsi.fi/2012/07/dolby-atmos-ei-kajahda-finnkinon-saleissa/#comment-1430) sivun perusteella Finnkino ei ole hankkimassa Dolby Atmosta saleihinsa ainakaan lähitulevaisuudessa. Sääli.

Tietoa Atmoksesta:
http://www.engadget.com/2012/06/16/dolby-atmos-brave-theater-locations/


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: JayeizH - 17.12.2012 00:01
Ei prkl sentä... ei auta nämä kommentit kyllä yhtään valintaan 2D:n ja HFR 3D:n välillä. Aloin vielä miettimään että HFR ei tule toimimaan BD:llä. Maksimi frame rate 1080p resolla BD:llä on 24fps. 720p ja 1080i vielä onnistuu noin 60fps nopeudella. Mikä on sinänsä aika perseestä. Pari vuotta niin alkaa tulemaan uusia BD-laiteversioita. Vaikka ei sinänsä. DVD:n ja BD:n välillä oli periaatteessa 6 vuotta (PS2 --> PS3). Tämä pistääkin miettimään, että voisiko Sony laittaa PS4:ään HFR tuen? Sony on varmaan vähän varovaisempi kustannusten kanssa tällä kertaa, joten jos se maksaa, niin todennäköisesti ei laita.

Mutta, jos en tätä teatterissa katso HFR versiona, en sitä näe. Perus 2D -version kuitenkin näen BD:llä aikanaan...valintoja, valintoja...


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Sharkie - 17.12.2012 00:05
Haha, vieläkö täällä stressataan. Nyt kattoon hophop se 3D HFR -versio, hyvä se on. Plus, kuten monesti mainittu, se formu jota varten leffa on tehty. Eihän se täydellinen tekniikka ole, mutta ehdottomasti parasta kolmedeetä mitä on nähty, eli jo senkin puolesta nähtävä ainakin kerran. Ja jos ei sitten maistu, niin jatkossa sitä kaksdeetä tosiaan riittää ja on saatavilla.


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: JayeizH - 17.12.2012 00:07
Haha, vieläkö täällä stressataan. Nyt kattoon hophop se 3D HFR -versio, hyvä se on. Plus, kuten monesti mainittu, se formu jota varten leffa on tehty. Eihän se täydellinen tekniikka ole, mutta ehdottomasti parasta kolmedeetä mitä on nähty, eli jo senkin puolesta nähtävä ainakin kerran. Ja jos ei sitten maistu, niin jatkossa sitä kaksdeetä tosiaan riittää ja on saatavilla.

Joo no olin oikeastaan jo päättänyt että menen sen 2D -version katsomaan, mutta sitten menin "fiksuna" lukemaan mielipiteitä. Ja sitten ollaan takasin alussa...


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: zoukka - 17.12.2012 01:35
Haha, vieläkö täällä stressataan. Nyt kattoon hophop se 3D HFR -versio, hyvä se on. Plus, kuten monesti mainittu, se formu jota varten leffa on tehty. Eihän se täydellinen tekniikka ole, mutta ehdottomasti parasta kolmedeetä mitä on nähty, eli jo senkin puolesta nähtävä ainakin kerran. Ja jos ei sitten maistu, niin jatkossa sitä kaksdeetä tosiaan riittää ja on saatavilla.

Joo no olin oikeastaan jo päättänyt että menen sen 2D -version katsomaan, mutta sitten menin "fiksuna" lukemaan mielipiteitä. Ja sitten ollaan takasin alussa...

Miksi rajoittaa kokemusta, joka on suunnitteltu alusta alkaen hyödyntämään uutta tekniikkaa. Eipähän tarvitse sitten arpoa kun on kerran nähnyt.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Doinkki - 17.12.2012 12:32
Mistä hitosta tiedän kummasta 3D-versiosta on kyse? Lähialueen teatterien esityksissä mainitaan pelkkä 3D, tulkitaanko tämä nyt ei-HFR versioksi?

edit: Nojoo, eli vain Finnkinon teattereissa siis? Eli taidanpa valita 2D-version paskaisten lasien läpi katsotun sumean mössön sijasta.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 17.12.2012 13:44
Haha, vieläkö täällä stressataan. Nyt kattoon hophop se 3D HFR -versio, hyvä se on. Plus, kuten monesti mainittu, se formu jota varten leffa on tehty. Eihän se täydellinen tekniikka ole, mutta ehdottomasti parasta kolmedeetä mitä on nähty, eli jo senkin puolesta nähtävä ainakin kerran. Ja jos ei sitten maistu, niin jatkossa sitä kaksdeetä tosiaan riittää ja on saatavilla.

Joo no olin oikeastaan jo päättänyt että menen sen 2D -version katsomaan, mutta sitten menin "fiksuna" lukemaan mielipiteitä. Ja sitten ollaan takasin alussa...

Menet nyt katsomaan sen 3D HFR-version, koska muuten et tule sitä näkemään. Ikinä.

Ja sitten jos tuntuu siltä, niin menet katsomaan sen 2D-version myös. Kyllä sitä aikaa nyt aina sen verran on järjestettävissä. Tai sitten toljotat sen levyltä, jahka ne tulee keväällä.


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: sleepy - 17.12.2012 14:03
Ja sitten jos tuntuu siltä, niin menet katsomaan sen 2D-version myös. Kyllä sitä aikaa nyt aina sen verran on järjestettävissä. Tai sitten toljotat sen levyltä, jahka ne tulee keväällä.

Onko Hobitin kotijulkaisuista muuten puhuttu vielä mitään? Jotenkin olettaisin, että elokuvan kohdalla seurattaisiin Sormusten Herran mallia, eli perusversio keväällä ja sitten jouluksi julkaistaan extended edition, mutta onko tästä vielä mitään varmistusta tai mitään tullut?


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: Tan - 17.12.2012 14:21
Ja sitten jos tuntuu siltä, niin menet katsomaan sen 2D-version myös. Kyllä sitä aikaa nyt aina sen verran on järjestettävissä. Tai sitten toljotat sen levyltä, jahka ne tulee keväällä.

Onko Hobitin kotijulkaisuista muuten puhuttu vielä mitään? Jotenkin olettaisin, että elokuvan kohdalla seurattaisiin Sormusten Herran mallia, eli perusversio keväällä ja sitten jouluksi julkaistaan extended edition, mutta onko tästä vielä mitään varmistusta tai mitään tullut?
Kaikista kolmesta elokuvasta tullaan julkaisemaan Extended Edition. Jo nyt tiedetään muutama leikattu kohtaus, jotka tullaan näkemään pidennetyssä versiossa. Lisää pituutta tulee noin 20-25 minuuttia.
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Alustavien tietojen mukaan julkaisu 2013 viimeisellä neljänneksellä.

Ja on sääli, ettei blu-ray tue 1080p/48fps formaattia. Parhaimmillaan kotijulkaisu kykenisi 720p/50 tai 60fps-muotoiseen versioon.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 21.12.2012 12:50
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012122116480602_ul.shtml

Hajosin..


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Wasara - 22.12.2012 20:32
Vajaat kolme tuntia meni kuin siivillä ja leffan jälkeen virtataso oli vimpan päälle äärimmillään. Huikea kokemus!

Jotenkin Hobitti herätti ainakin meikäpojassa sellaisen lapsekkaan intopinkeän "vanhaa kunnon elokuvan taikaa" -reaktion, jota en muista Sormusten herrojen kanssa kokeneeni, ainakaan ihan samalla volyymilla. Oli huikeita maisemia ja jännittäviä käänteitä, mystinen maailma täynnä hämmästeltävää, jättihukkien selässä öriseviä örkkejä ja uljaita kääpiöprinssejä, maanalaisia kuningaskuntia ja telepaattisia suippokorvia... Unohtui kuulkaatten tämä arkisen harmaa maailma täydellisesti, ainakin hetkeksi. Moisia kokemuksia ei näinä päivinä ainakaan yhtään liikaa voi itselleen tarjota.

Vietin suurimman osan aikaa teatterissa suu auki ja pielet kattoa kohti täysin kankaan tapahtumien vietävänä, ja hoksasin vasta jälkikäteen meditoida leffan kritiikin arvoisia meriittejä. Sen verran täytyy hansikasta läpsytellä, että taistelukohtaukset menivät välillä turhan sekavaksi sinkoiluksi ylivilleine leikkauksineen. Rytmitys yskäisi pari kertaa aika huomiota herättävään sävyyn, eikä lainkaan eri malliin kuin muuan toisen jo mainitun trilogian teatteriversioissa, ikään kuin vinkaten, että "tämä kohtaus täydentyy sitten sulavammaksi siinä puoli tuntia pitemmässä extended-versiossa".

Tuli yytsittyä 2D-versio, joka oli vähäisimpine ulottuvuuksineenkin henkeäsalpaava kokemus mielettömien (cgi-)maisemien ja set designin ansiosta. Itse en silmälasipäisenä ole niin 3D:n perään ja yleensä lähinnä häiritsee tuo tekniikaltaan vielä lapsipuolinen visuaalisen osa-alueen korostaminen (typeriä "tökitään ruutua" -gimmickejä unohtamatta), mutta HFR-version koeajo kieltämättä kiinnostaisi. Ehkäpä pitteepi kurkata toistamiseen.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Tan - 22.12.2012 20:59
Jos haluaa katsoa Hobitin 3D HFR-versiona pääkaupunkiseudulla, niin suosittelen Tennispalatsin salia numero 1. Siellä on lasitkin päivittyneet Dolby-lafkan passiivisiksi, eli eivät sisällä elektroniikkaa. 3D-efekti hoidetaan polarisoinnilla ja itse kakkulat ovat oman arvioni mukaan noin kolmasosa vanhempien aktiivilasien painosta. Luulisi tosin, että Finnkino on päivittänyt kaikki HFR-tason salinsa samalla tekniikalla? Onko lautalaiset käyneet Finnkinon muissa teattereissa katsastamassa HFR versiota? Olivatko niissäkin lasit päivittyneet?


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 22.12.2012 21:22
Jos haluaa katsoa Hobitin 3D HFR-versiona pääkaupunkiseudulla, niin suosittelen Tennispalatsin salia numero 1. Siellä on lasitkin päivittyneet Dolby-lafkan passiivisiksi, eli eivät sisällä elektroniikkaa. 3D-efekti hoidetaan polarisoinnilla ja itse kakkulat ovat oman arvioni mukaan noin kolmasosa vanhempien aktiivilasien painosta. Luulisi tosin, että Finnkino on päivittänyt kaikki HFR-tason salinsa samalla tekniikalla? Onko lautalaiset käyneet Finnkinon muissa teattereissa katsastamassa HFR versiota? Olivatko niissäkin lasit päivittyneet?

Flamingossa on ainakin painavat aktiivilasit käytössä. Paska homma, koska se on omalla kohdalla lähin teatteri.

Noh, huomenna katsomaan Piin elämää 3D:nä :)


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: JayeizH - 23.12.2012 00:56
No niin. The Hobbit, HFR 3D katsottu. Ja HFR sopi kyllä menoon erinomaisen hyvin. Myönnän kyllä että tekniikan tuoma "tyyli" oli aikalailla koko leffan ajan jollain tavalla läsnä. Jossain tilanteissa se pisti silmään enemmän joissain vähemmän. Mutta, tekniikka sopii 3D:n kanssa kyllä niin helvetin hyvin yhteen että ei tätä voi oikein mitenkään kääntää negatiiviseksi. HFR on se mitä 3D kaipasi. Trailereita katsoessa 3D ärsytti samalla tavalla kuin ennenkin, tumma kuva, liike paikoitellen todella epäselvää jne. Mutta HFR hoiti ongelmat kerta rysäyksellä. Myönnän että kuva oli edelleen hiukan tumma jossain kohdissa, mutta se tärkein, liike, oli kerrassaan upeaa. Joissain kohtauksissa hämmästy kuinka pirun hyvin 3D ja HFR pelasi yhteen. 3D ei ollut varsinaiseksi haitaksi kertaakaan, joka on aika tuttua muissa 3D elokuvissa. En tiedä mitä HFR tekee 2D elokuville, mutta kun se ei varsinaisesti häirinnyt nytkään, niin tuskin 2D:ssäkään. Ja maisemat oli uskomattoman hienoja paikoitellen. Tiedä sitten oliko tämä HFR:n vai tehosteiden ansiota. Mutta 3D on se mikä HFR:stä eniten hyötyy.

Itse elokuva oli huima kokemus. Tämä tosin saattaa johtua osin siitäkin, että Avengersin (eli toukokuun) jälkeen tämä oli vasta toinen elokuva minkä olen katsonut teatterissa (toinen oli Dark Knight Rises). Ja se fiilis kun leffa alko... Melkein tuli tippa linssiin ;D Mutta annan tästä suuren kunnian myös Howard Shorelle. En yllättyisi jos mies olisi LOTR trilogian ja Hobitti trilogian ratkaisevin kiinnitys. Vaikka alun prologi Ereborista nosti tunnelman vielä korkeammalle, joten muutkin kehuja ansaitsevat.

Alun prologin jälkeen tunnelma oli niin katossa, että loppu elokuva meni aika siivillä. Myönnän, se oli pitkä. Lyhyemmälläkin olisi varmasti pärjätty. Mutta eihän sitä haukkua voi, kun koko leffan ajan oli kuitenkin Keski-Maassa, teatterista ei ollut tietoakaan.

Kaikesta mahtavuudesta huolimatta, en sano oikein mitään oliko elokuva minkä arvoinen. Se iski jotenkin niin ällikällä (eli jonkin arvoinen ainakin, todennäköisimmin). On pakko hieman sulatella ja katsoa leffa uudestaan (kun tulee BD:lle). Mutta hieno se oli, pirun hieno.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Tuulisti - 23.12.2012 01:21
Ihan tykkäsin, mielelläänhän näin korkean tuotantoarvon spektaakkeleja katsoo. Valitettavasti aikaisempien lotrien henki ja tyylikkyys oli poissa, itse en ainakaan olisi arvostanut jos trilogiassa olisi viljelty näin laajalti slapstick -henkistä huumoria ja aivan kävittämättömiä fysiikoita (kyllä, fantasiamaailmassakin on joitakin sääntöjä). Tuntuu siltä, että jos lotreissa Gimli oli alennettu comedy relief -hahmoksi, Hobitissa samaan rooliin oli päätynyt vain huomattavasti useampi hahmo. Lisäksi kohtaukset olivat paikoin liian pitkiä, ja toisinaan heikosti toisiinsa liittyviä. Taistelu ja kiperä tilanne toisensa perään, ja aina Gandalf pelastaa. Siis kyllä, tottakai oli mukava palata keskimaahan, ja leffa oli hyvä, mutta ei kuitenkaan yltänyt edeltäjiensä kunnioitettavuuteen tyylillisesti.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Koo - 27.12.2012 15:30
Aika pitkälti Tuulistin kanssa samoilla linjoilla. Visuaalinen tyyli vähän turhan satumainen, kai se on se CGI joka sen tekee. Katsoin normaalin 3D-version, varmaan paskin vaihtoehto, mutta eipä ollut paikallisessa muuta tarjolla. 3D ei herättänyt mitään tunteita, mutta kuvan tummentuminen ja silmälasien päälle huonosti istuvat lasit puistattavat edelleen. Hirveä riesa tämä 3D-villitys.

Toimintakohtauksia olisi voinut olla vähemmän, esimerkiksi sen kivi-transformers kohtauksen olisi voinut ihan surutta leikata pois. Kääpiöiden välinen dynamiikka jäi jotenkin kippaseksi, hahmojen välistä rykää olisi voinut olla enemmänkin. Elokuvassa ei myöskään ollut oikein sellaista matkan tuntua mikä lotreista löytyy. Tähän tietysti vaikuttaa sekin, että Hobitti on kirjana aika erilainen kuin lotrit. Välillä tuntui, että elokuva vain hyppi toimintakohtauksesta toiseen.

Niin ja se Rölli look-a-like oli aika kamala hahmo. Varmasti olisi pärjätty ilmankin.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 23.11.2013 10:55
Tuli varattua liput seuraavaan elokuvaan. Aikataulullisista syistä ei saanut ihan keskiviikolle (11.12.), mutta heti perjantaiksi sitten. Flamingo 1:n iltanäytökseen, vaikka siellä onkin käytössä aktiivilasit vielä. Ei kuitenkaan jaksa keskustaan asti vaivautua, kun tuo on tuossa niin kätevästi. 3D HFR tietysti.

Pitää taas niitä sarjalippuja hankkia, kun hinta ilman niitä olisi suolaiset 15,50€/kpl. Alkaa vähän lähtemään käsistä nämä lippuhinnat  :rollaus:


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: JayeizH - 24.11.2013 20:52
Pitää taas niitä sarjalippuja hankkia, kun hinta ilman niitä olisi suolaiset 15,50€/kpl. Alkaa vähän lähtemään käsistä nämä lippuhinnat  :rollaus:
Ei jumalauta noita hilataan kyllä aika kovalla tahdilla koko ajan ylös päin. Uskallan veikata että ei mene kauaa kun lippujen hinnat on 20€. Sellasta vauhtia nämä tuntuu nousevan.


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: Ephram - 24.11.2013 20:58
Pitää taas niitä sarjalippuja hankkia, kun hinta ilman niitä olisi suolaiset 15,50€/kpl. Alkaa vähän lähtemään käsistä nämä lippuhinnat  :rollaus:
Ei jumalauta noita hilataan kyllä aika kovalla tahdilla koko ajan ylös päin. Uskallan veikata että ei mene kauaa kun lippujen hinnat on 20€. Sellasta vauhtia nämä tuntuu nousevan.

Onneksi on tarjouspäiviä. Bio Rexin leffakerho ja Finnkinon superpäivät mahdollistavat, että joka kuukausi pääsee pari kertaa leffaan 6-7 eurolla.


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: Gba - 24.11.2013 23:00
Pitää taas niitä sarjalippuja hankkia, kun hinta ilman niitä olisi suolaiset 15,50€/kpl. Alkaa vähän lähtemään käsistä nämä lippuhinnat  :rollaus:
Ei jumalauta noita hilataan kyllä aika kovalla tahdilla koko ajan ylös päin. Uskallan veikata että ei mene kauaa kun lippujen hinnat on 20€. Sellasta vauhtia nämä tuntuu nousevan.

Aivan sairasta on ollut tuo leffalippujen hinnannousu. Varsinkin 3D-elokuvissa.

Googlettelin hieman ja tallaisia tuloksia oli nimimerkki Thingy DVDplazan foorumeilla laskenut:

"Leffalippu Helsingissä vuonna 1994: 25mk = n. 4,20 €
BigMac-ateria Helsingissä vuonna 1994: 24 mk = 4,00 €

Leffalippu Helsingissä vuonna 2008: 12,00 € (285 % vuoden -94 hinnasta)
BigMac-ateria Helsingissä vuonna 2008: 6,00 € (150 % vuoden -94 hinnasta)"

Tietenkään ei noita hintoja voi suoraan, verrata noin, koska inflaatio syö rahan arvoa. Diskonttauksesta huolimatta toi hintojen nousu on ollut ihan älytöntä.

Edit: Tutkailin vielä noita hintoja lisää ja Finnkinon Premium Kinopalatsi salissa piletti maksaa 17,50€, tiedä sitten tuleeko tuohon vielä se 1€ lisämaksu jos elokuva on yli 2,5h pitkä, kuten sivuilla lupaillaan. Voisi hieman mennä naama jumiin, jos tuollaiseen näytökseen tulisi joku kännykän räplääjä viereen, 2-metrinen pörrötukka eteen ja taakse joku nulikka potkimaan penkkiä. Money well spent! ;D


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 24.11.2013 23:52
Aivan sairasta on ollut tuo leffalippujen hinnannousu. Varsinkin 3D-elokuvissa.

Googlettelin hieman ja tallaisia tuloksia oli nimimerkki Thingy DVDplazan foorumeilla laskenut:

"Leffalippu Helsingissä vuonna 1994: 25mk = n. 4,20 €
BigMac-ateria Helsingissä vuonna 1994: 24 mk = 4,00 €

Leffalippu Helsingissä vuonna 2008: 12,00 € (285 % vuoden -94 hinnasta)
BigMac-ateria Helsingissä vuonna 2008: 6,00 € (150 % vuoden -94 hinnasta)"

Tietenkään ei noita hintoja voi suoraan, verrata noin, koska inflaatio syö rahan arvoa. Diskonttauksesta huolimatta toi hintojen nousu on ollut ihan älytöntä.

Edit: Tutkailin vielä noita hintoja lisää ja Finnkinon Premium Kinopalatsi salissa piletti maksaa 17,50€, tiedä sitten tuleeko tuohon vielä se 1€ lisämaksu jos elokuva on yli 2,5h pitkä, kuten sivuilla lupaillaan. Voisi hieman mennä naama jumiin, jos tuollaiseen näytökseen tulisi joku kännykän räplääjä viereen, 2-metrinen pörrötukka eteen ja taakse joku nulikka potkimaan penkkiä. Money well spent! ;D

Hommahan karkasi käsistä viimeistään silloin kuin euroon siirryttiin. Oli niin helppo nostaa huomaamatta hintoja. Uskonpa, että jos joku vertailisi Suomen hintojen nousua esim. Ruotsiin, löytyisi selviä eroja.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 09.12.2013 11:09
Ei ole enään kauaa ensi-iltaan. Hätäisimmät näkevät Desolation of Smaugin jo keskiviikkona, itse varron perjantai-iltaan asti. Leffahan on saanut oikein hyviä arvosanoja ja on niiden mukaan ykköstä reilusti parempi. Tolkien-puristit saattavat tosin kuulemma vetää itsensä narun jatkoksi leffan loppupuolella, koska leffa ilmeisesti poikkeaa jossain asioissa paljonkin kirjasta. Itsellä ei onneksi tälläistä "taakkaa" ole, joten uskoisin että elokuva on erittäin nautittava.

Lauantaina tuli myös tsekattua tuo AUJ:n Extended Edition. Melkein olisin toivonut vielä lisää materiaalia, mutta olihan siinä mukana hyviä kohtauksia jotka valottavat taustaa entisestään. Hyvä setti.

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 09.12.2013 14:44
Ei ole enään kauaa ensi-iltaan. Hätäisimmät näkevät Desolation of Smaugin jo keskiviikkona, itse varron perjantai-iltaan asti. Leffahan on saanut oikein hyviä arvosanoja ja on niiden mukaan ykköstä reilusti parempi. Tolkien-puristit saattavat tosin kuulemma vetää itsensä narun jatkoksi leffan loppupuolella, koska leffa ilmeisesti poikkeaa jossain asioissa paljonkin kirjasta. Itsellä ei onneksi tälläistä "taakkaa" ole, joten uskoisin että elokuva on erittäin nautittava.

En ole hirveästi odotellut elokuvaa, mutta voihan sen käydä katsomassa. Tänä vuonna ensimmäinen elokuva, jonka käyn katsomassa teatterissa. Se oli HFR 3D versio, mutta nyt käyn ihan suosiolla katsomassa 2D-version. Näkeepähän värit ja ei lasit paina. Lisäksi pääsee äänestämään lompakolla kaikkea 3d-paskaa vastaan.


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: JayeizH - 09.12.2013 19:09
En ole hirveästi odotellut elokuvaa, mutta voihan sen käydä katsomassa. Tänä vuonna ensimmäinen elokuva, jonka käyn katsomassa teatterissa. Se oli HFR 3D versio, mutta nyt käyn ihan suosiolla katsomassa 2D-version. Näkeepähän värit ja ei lasit paina. Lisäksi pääsee äänestämään lompakolla kaikkea 3d-paskaa vastaan.
Oletko käynyt katsomassa HFR versiota aiemmin? Eli viime vuonna? Se kun on omasta mielestä se mitä 3D kaipasi. HFR tekee ihmeitä 3D:n liiketoistolle. Se on kyllä totta että efekti on koko ajan ns. näkyvissä, eli se näyttää alusta loppuun asti erilaiselta kuin perus 24fps elokuva. Jollain tasolla siihen tottuu, mutta kyllä sen aina "huomaa". Mutta tässä 3D pääsee niin paljon paremmin oikeuksiinsa että minua HFR:n "luonne" ei häirinnyt yhtään. 3D on oikeasti katsottava näin. Vaikka sen kyllä myönnän että kuvan tummuuteen se tuskin vaikuttaa. Tosin itseä tämä ei ole kovin paljon ennenkään vaivannut. Tai sanotaanko että ei ainakaan edellisessä Hobitissa. Itse odotan 3D HFR ominaisuutta paljon suuremmalla mielenkiinnolla kotilaitteisiin kuin 4k -resoa, joka tuntuu enemmän markkinointi kikalta.


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: Tan - 09.12.2013 19:15
En ole hirveästi odotellut elokuvaa, mutta voihan sen käydä katsomassa. Tänä vuonna ensimmäinen elokuva, jonka käyn katsomassa teatterissa. Se oli HFR 3D versio, mutta nyt käyn ihan suosiolla katsomassa 2D-version. Näkeepähän värit ja ei lasit paina. Lisäksi pääsee äänestämään lompakolla kaikkea 3d-paskaa vastaan.
Oletko käynyt katsomassa HFR versiota aiemmin? Eli viime vuonna? Se kun on omasta mielestä se mitä 3D kaipasi. HFR tekee ihmeitä 3D:n liiketoistolle. Se on kyllä totta että efekti on koko ajan ns. näkyvissä, eli se näyttää alusta loppuun asti erilaiselta kuin perus 24fps elokuva. Jollain tasolla siihen tottuu, mutta kyllä sen aina "huomaa". Mutta tässä 3D pääsee niin paljon paremmin oikeuksiinsa että minua HFR:n "luonne" ei häirinnyt yhtään. 3D on oikeasti katsottava tällöin. Vaikka sen kyllä myönnän että kuvan tummuuteen se tuskin vaikuttaa. Tosin itseä tämä ei ole kovin paljon ennenkään vaivannut. Tai sanotaanko että ei ainakaan edellisessä Hobitissa. Itse odotan 3D HFR ominaisuutta paljon suuremmalla mielenkiinnolla kotilaitteisiin kuin 4k -resoa, joka tuntuu enemmän markkinointi kikalta.
Tennispalatsi 1:ssä ainakin uusittiin 3D-laitteistot viime vuonna ennen ensimmäistä Hobittia. Nykyiset lasit ovat passiiviset, jotka ovat aktiivisia kevyemmät ja tummentavat kuvaa vähemmän. HFR eli 48fps vs 24fps on vain tottumiskysymys. Aikanaan 24 ruutuun sekunnissa päädyttiin, koska Hollywood-studiot halusivat vähentää kuluja filmikelojen printtaamisessa. 24fps vakiintui, koska se oli hyväksyttävä kompromissi filmikelan hinta/kuvan liikkeen sulavuus-akselilla.

Oma toive on, että 5 vuoden päästä OLED-näytöt olisivat kuluttajahinnoissa 4K-resolla ja passiivi tai lasittomalla 3D-tekniikalla. Surulliset ajat edessä TV-hifistelijöillä, kun Panasonic lopettaa plasmojen valmistuksen ja OLED-kehitys etenee turhan hitaasti.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 09.12.2013 20:30
3D HFR on helppo valinta, ei tarvitse edes harkita muita vaihtoehtoja.

Kyllä sitä 2D-kuvaa ehtii sitten tuijottaa kotisohvalla ihan tarpeeksi..


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: Gba - 09.12.2013 21:24
Ei ole enään kauaa ensi-iltaan. Hätäisimmät näkevät Desolation of Smaugin jo keskiviikkona, itse varron perjantai-iltaan asti. Leffahan on saanut oikein hyviä arvosanoja ja on niiden mukaan ykköstä reilusti parempi. Tolkien-puristit saattavat tosin kuulemma vetää itsensä narun jatkoksi leffan loppupuolella, koska leffa ilmeisesti poikkeaa jossain asioissa paljonkin kirjasta. Itsellä ei onneksi tälläistä "taakkaa" ole, joten uskoisin että elokuva on erittäin nautittava.

En ole hirveästi odotellut elokuvaa, mutta voihan sen käydä katsomassa. Tänä vuonna ensimmäinen elokuva, jonka käyn katsomassa teatterissa. Se oli HFR 3D versio, mutta nyt käyn ihan suosiolla katsomassa 2D-version. Näkeepähän värit ja ei lasit paina. Lisäksi pääsee äänestämään lompakolla kaikkea 3d-paskaa vastaan.

Itsellä täysin sama. En pidä ollenkaan HFR:n tuomasta Benny Hill -efektistä, joka vie kaiken taian ainakin fantasiaelokuvista. Täytyy vain toivoa, että jatkossakin tarjotaan useampi versio. Pahalta näyttää, että ainakin toi 3D on tullut jäädäkseen.

Tämä kohtaus oli pahin:

http://www.youtube.com/watch?v=_KbRbwmC2lw


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 10.12.2013 08:51
Oletko käynyt katsomassa HFR versiota aiemmin? Eli viime vuonna?
Jep, edellisen katsoin HFR 3D:eenä viime vuonna. Siitä jäi tunne, että ensi kerralla pitää katsoa 2D-versio. HFR ei haitannut niinkään paljon kuin ne paskat lasit ja kuvan tummuus. Hobitti/LOTR on kuitenkin fantasia-elokuva, jossa värimaailma on tärkeä. Esimerkiksi ensimmäisen LoTR:n kontu-kohtaukset menettäisivät täysin hehkunsa, jos sen katsoo paskalla ja rasvalla hierotuilla laseilla. HFR:een tottui vähän puolen tunnin jälkeen, mutta saippuaooppera-tunne iski silti välillä. Sen näkee sitten muuttuuko tottumukset kun/jos kaikki siirtyvät HFR:n käyttöön.


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: JayeizH - 10.12.2013 10:04
Jep, edellisen katsoin HFR 3D:eenä viime vuonna. Siitä jäi tunne, että ensi kerralla pitää katsoa 2D-versio. HFR ei haitannut niinkään paljon kuin ne paskat lasit ja kuvan tummuus. Hobitti/LOTR on kuitenkin fantasia-elokuva, jossa värimaailma on tärkeä. Esimerkiksi ensimmäisen LoTR:n kontu-kohtaukset menettäisivät täysin hehkunsa, jos sen katsoo paskalla ja rasvalla hierotuilla laseilla. HFR:een tottui vähän puolen tunnin jälkeen, mutta saippuaooppera-tunne iski silti välillä. Sen näkee sitten muuttuuko tottumukset kun/jos kaikki siirtyvät HFR:n käyttöön.
Uudet passiivilasit on hiukan paremmat, kun on kevyemmät. Mutta onhan tuossa silti kehitettävää. Vaikka itseäni ei kuvan tummuus oikeastaan häiritse, niin onhan kuva tummempi, se on selvä. Eniten itseäni melkein kyrsii se lasien paskaisuus. Joskus tuntuu että niitä ei puhtaaksi saakaan.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 17.12.2013 08:34
2D-normiframerate versio katsottu. Oli mielestäni parempi kuin ensimmäinen osa. Vähemmän hassuttelua, muutenkin jännempiä kohtauksia.

Tekniikan puolesta ei mielestäni ollut mitään ongelmaa katsoa elokuvaa normaalilla frameratella, vaikka elokuva olisi "suunniteltu" HFR:ää varten. Muistan ainoastaan pari kohtausta jossa normaali framerate vaikutti kameran nopea pöyräytyksen sulavuuteen. Sen kyllä vaihtoi mielellään väreihin ja Benny Hill -efektittömyyteen.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 17.12.2013 09:15
Vähemmän hassuttelua, mutta olinko ainoa jonka mielestä leffassa oli pari ihan jäätävän huonoa CGI-tehostetta?

Lähinnä:
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Ei ehkä muuten, mutta jotenkin Wetalta odottaisi enemmän. Ehkä niiltä on loppunut aika kesken. Tai ehkä se oli tuo HFR. Hyvä leffahan se oli, en tosin osaa sanoa oliko parempi kuin eka.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 17.12.2013 09:39
Vähemmän hassuttelua, mutta olinko ainoa jonka mielestä leffassa oli pari ihan jäätävän huonoa CGI-tehostetta?

Lähinnä:
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Ei ehkä muuten, mutta jotenkin Wetalta odottaisi enemmän. Ehkä niiltä on loppunut aika kesken. Tai ehkä se oli tuo HFR. Hyvä leffahan se oli, en tosin osaa sanoa oliko parempi kuin eka.

Itse en ainakaan noista mainituista huomannut mitään silmään pistävää. Sen sijaan kääpiö vs ihminen kuvakulmat ym. kokoerot näyttävät tökeröiltä, kuten ovat aina näyttäneetkin. Myös parissa kohtaa näkyi tökerön selvästi, että hahmo ei sulautunut CGI-ympäristöön. Eipä nuo kuitenkaan haitanneet.


Otsikko: Vs: Re: Hobitti
Kirjoitti: Gba - 17.12.2013 09:50
Vähemmän hassuttelua, mutta olinko ainoa jonka mielestä leffassa oli pari ihan jäätävän huonoa CGI-tehostetta?

Ei ehkä muuten, mutta jotenkin Wetalta odottaisi enemmän. Ehkä niiltä on loppunut aika kesken. Tai ehkä se oli tuo HFR. Hyvä leffahan se oli, en tosin osaa sanoa oliko parempi kuin eka.

Mulle oikeastaan kaikki tehosteet on juuri tuon HFR:n takia ihan paskaa, koska kaikesta näkee sen feikkiyden. Tuli siis katseltua itsekin HFR-versio tällä kertaa, kun ilmaiseksi taas pääsi. Ei tuo niin paljon häirinnyt kuin ensimmäisessä osassa, mutta se Lotrien taika on tyystin poissa tuon tekniikan "ansiosta".

Leffa itsessään oli ykkösosaa parempi, vaikka actioninmäärä olikin tuplattu. Nyt toiminnalla tuntui olevan silti jokin pointti, toisin kuin ykkösosassa jossa meinasin oikeasti nukahtaa siellä luolataistelussa. Oikeastaan ainoa mikä aiheutti myötähäpeää oli paikoitellen korni dialogi. Tauriel-Kili-Legolas kolmiodraaman lisääminen leffaan teinityttöjä(Epiä) varten toimi yllättävän hyvin ja tuo olikin niitä ainoita hetkiä kun hahmojen suhteita toisiinsa kuvattiin. Lopulta vähän liian turboahdettu versio meikän makuun tämäkin Hobitti. 3/5


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 17.12.2013 10:51
Pitänee tsekata seuraavaksi 2D:nä, niin voi vertailla noita tehosteita  :)


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 17.12.2013 11:11
Mulle oikeastaan kaikki tehosteet on juuri tuon HFR:n takia ihan paskaa, koska kaikesta näkee sen feikkiyden. Tuli siis katseltua itsekin HFR-versio tällä kertaa, kun ilmaiseksi taas pääsi. Ei tuo niin paljon häirinnyt kuin ensimmäisessä osassa, mutta se Lotrien taika on tyystin poissa tuon tekniikan "ansiosta".
Ajattelin ensimmäisen osan kanssa samaa kun siitä HFR-version kävin katsomassa.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Sharkie - 17.12.2013 11:14
Mä katsoin tällä kertaa vertailun vuoksi 2D-version, eikä CGI:n kämäisyys mene pelkästään HFR:n piikkiin. Monissa kohdissa, kuten kultavyöryssä, Azog-taisteluissa ja jokitakaa-ajon joissain kohdissa, oli CGI:n käyttö tuskallisen selvää. Yleisestikin Hobitti-leffoissa on ollut vähän halvempi fiilis kuin LOTReissa. Tuntuu, että aiemmin tehtiin enemmän juttuja maskeerauksen, pienoismallien ja muun käsinkosketeltavan median kanssa, kun taas nyt luotetaan liikaakin noihin tietokone-efekteihin. Ei mitään hajua, ovatko toimintamallit oikeasti muuttuneet, mutta sellainen olo teatterin penkissä tuli.

Toinen seikka, josta en ole ihan varma, on fanipalvelun määrä. Tässäkin osassa kumartelua LOTRien suuntaan on valtavat määrät. Gandalf murtaa kivistä siltaa tulta ja pimeyttä vastaan, pimeästä nurkasta tuijotellaan Fro...eiku Thorinia Pomppivassa Ponissa, (aivan liian vanhan näköinen) Legolas surffaa kaikella mitä käsiinsä saa ja näin edespäin. Tottakai nämä muistelot ovat sinänsä parhautta ja sekä piilotettuja että selvempiä nyökkäyksiä on oltava. Tällaisenaan en kuitenkaan osaa päättää, ovatko kaikki nuo viittaukset tosiaan upean nostalgisia pikkujuttuja, vai onko koko Hobitti-trilogia käytännössä yksi iso muistutus siitä, että ne kovimmat leffat on jo tehty.

Oli miten oli, The Desolation Of Smaug on oikein viihdyttävä. Kuten sanottua, toimintaa on huomattavasti ekaa osaa enemmän. Itseäni ensimmäisen osan rauhallisuus ei tosin ikinä haitannut, joten en tiedä tekeekö tämä kakkosesta paremman vai ei. Varmaan homma sujuu aika luonnostaan niin, että ensin pohjustetaan, sit aletaan tykitellä. Onhan Fellowshippikin rauhallisin LOTR-kolmikosta. Mielestäni Hobitin liitteillä täytetty stoori kantaa oikein kivasti kolmen leffan läpi, ja vaikka elokuvien laatu ja motiivit ajoittain mietityttävätkin, katson nämä kyllä ihan mielelläni. Se on kuitenkin selvää, että LOTRien tasosta jäädään selvästi vajaaksi.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: despo - 17.12.2013 11:37
Yleisestikin Hobitti-leffoissa on ollut vähän halvempi fiilis kuin LOTReissa. Tuntuu, että aiemmin tehtiin enemmän juttuja maskeerauksen, pienoismallien ja muun käsinkosketeltavan median kanssa, kun taas nyt luotetaan liikaakin noihin tietokone-efekteihin. Ei mitään hajua, ovatko toimintamallit oikeasti muuttuneet, mutta sellainen olo teatterin penkissä tuli.

Tämä on ehkä se isoin ja ainakin mulle melkein ainoa ongelma näissä. Tekniikka on kehittynyt, niin asiat on vain liian helppo tehdä CGI:llä, jolloin lopputulos ei yleensä näytä läheskään niin hyvältä. Tai ainakaan se ei kestä aikaa kovin hyvin. Lisäksi hahmot saadaan turhan helposti tekemään mahdottomia juttuja, koska ei tarvitse huolehtia siitä, onko se oikeasti mahdollista näyttelijällä. CGI-nukke pystyy ihan mihin vaan.

Tärkein syy, miksi LOTRien tehosteet ovat vieläkin niin hyviä ja ovat kestäneet aikaa, on se että melkein kaikki tehtiin oikeasti/pienoismalleilla ja CGI:tä käytettiin loppujen lopuksi suht vähän. Legolaksen Olifantti-melskaus oli trilogian ainoita halvan näköisiä tehosteita, koska se piti tehdä kokonaan CGI:nä. Joku luolapeikkokin näyttää vielä nykyään ihan OK:lta, koska sekin tehtiin ensin patsaaksi ja skannattiin sitten digitaaliseen muotoon ryppyineen kaikkineen. Noista BD:n extroista jäi vähän epäselväksi, että tehtiinkö nyt samalla tavalla vai suoraan CGI:ksi.


Otsikko: Re: Hobitti
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 17.12.2013 16:01
Maanantain iltapäivänäytöksen hinta oli muuten kohdallaan. BioRexissä 8 euroa.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: zoukka - 17.12.2013 19:02
Siltikin Hobiteissa käytetään paljon enemmän "practical" effuja kuin muissa hollywood tuotannoissa.


Otsikko: Vs: Hobitti
Kirjoitti: Vin - 29.12.2013 02:36
Kävin eilen katsomassa Hobitin normaalin 3D-version. Jossain vaiheessa leffaa unohdin katsovani 3D-elokuvaa, kait se on hyvä merkki elokuvasta, tai erinomainen merkki omasta välinpitämättömyydestäni silmäkarkkiin.

Itse elokuva oli varsin mukiinmenevä paketti, ja hivenen parempi kuin ensimmäinen Hobitti. Muutamissa kohtauksissa Hollywood-ruuvia oli käännetty aavistuksen liian suurelleen, mutta muuten tunnelma pysyi varsin Lotr-mitoissaan. Legolaksesta oli taas tehty supersoturi joka voisi hoitaa halutessaan yksin koko Sauronin armeijan hautaan.

E: Niin, ja leffa ei tuntunut missään vaiheessa liian pitkältä, vaan se piti otteessaan koko ajan. Ei tuottanut ongelmia istua kolmea tuntia paikallaan.