Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: Animaatioleffat - yleistä juttua  (Luettu 21929 kertaa)
Animaatioleffat - yleistä juttua « : 17.08.2010 00:04 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Yleinen keskustelu animaatioelokuviin keskittyen.


Wall-E

Pidän hyvin tehdyistä lässyelokuvista, mutta olihan tämä paskaa. Olisivat edes yrittäneet kertoa koko tarinan ilman dialogia...

Mutta niinhän se on, että kaikki Pixarin 3D animaatiot hypetetään aina taivaaseen. Sitä se uusin kimaltava tekniikka teettää.


« Viimeksi muokattu: 17.08.2010 20:14 kirjoittanut Riepu »
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #1 : 17.08.2010 01:48 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Oletko nähnyt ikinä elokuvaa, joka ei ole paska? Vai pitääkö sen olla elokuva, jota kukaan muu ei ole vielä nähnyt?

Pixarin leffoista ehkä joku Bug's Life oli kehno, en tosin enää muista, mahdollisesti Cars, en ole nähnyt. Mutta että Toy Storyt, Ratatouille, WALL-E, The Incredibles, Finding Nemo ja kumppanit?! Jännä sinänsä, että jokaisella Pixarin leffalla (Bug's Lifeä ja Carsia lukuun ottamatta) on vähintään 95% keskiarvo Rotten Tomatoesissa, joka mittaa siis kritiikkien arvioita, IMDb:ssä ko. elokuvilla keskiarvo on vähintään 8.0.


Vuoden henkilö jonka siirtäisin ignoreen.
zoukka
Lähtökohtaisesti eri mieltä kaikesta kaikkien kanssa ihan periaatteen vuoksi ja pitää kaikesta paskasta. Perustelut tasoa "sä et vaan tajua" tai "se on paska." Syytän Liminkaa sekä naisystävän vaikutusta, kaipaan takaisin itsetuhoisaa synkistelyä. Pelaajalaudalle ignore-toiminto, kiitos.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #2 : 17.08.2010 08:34 »
Faiska Jäsen Viestejä: 427 Basaaripisteet: 4 Profiili Wall - E oli mielestäni kyllä heikompi esitys kuin esim. UP tai Ratatouille, mutta en minnekkään paska-astiaan sitä laittais. Ihan viihdyttävä elokuva vaikka loppupuolella ei niin hyviä fiiliksiä tuottanutkaan.
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #3 : 17.08.2010 11:18 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Niin kyllä minä Toy Storysta aikanaan nautin, kun olin pieni lapsi. Nyt aikuisena tämä perus-disney tarinan kaari ei enää niin helposti vedä mukaansa. Ei se estä minua nauttimasta lapsille suunnatusta viihteestä, mutta Wall-E nyt oli täysin ennalta arvattava ja tylsä. Parasta elokuvassa oli tietenkin teknologian elävyys, mutta nopeasti se hautautui muun paskan alle.

Ja Scarf olenhan minä tässäkin triidissä montaa elokuvaa buffannut.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #4 : 17.08.2010 14:38 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 910 Basaaripisteet: 0 Profiili Nimenomaan Wall-E on tylsä, siis ihan helvetin tylsä. Täytyy sanoa, etten jaksanu katsoa leffaa loppuun(näin ei ole käynyt juuri koskaan), niin tylsä se oli. Hieno todellakin, mutta sisällöltään sopii enemmän lapsille.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #5 : 17.08.2010 15:00 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Nyt ei kyllä tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

Jo pelkästään puhtaan sci-fin näkökulmasta Wall-E on huikea suoritus, mutta saa melkoinen ADHD olla jos ei siitä elokuvana pysty nauttimaan.
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #6 : 17.08.2010 16:33 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Nyt ei kyllä tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

Jo pelkästään puhtaan sci-fin näkökulmasta Wall-E on huikea suoritus, mutta saa melkoinen ADHD olla jos ei siitä elokuvana pysty nauttimaan.

Kuinka niin? Ja onko pakko turvautua johonkin ADHD läppään jos ei tykkää uusimmasta CGI tykittelystä  :/
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #7 : 17.08.2010 16:39 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 910 Basaaripisteet: 0 Profiili No jos mulla on ADHD, koska en halua katsoa maalin kuivumista, niin sitten on.  :lol:

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #8 : 17.08.2010 17:11 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Jos haluatte paskan leffan nähdä, niin katsokaas tuo Splice. WALL-E:tä en jaksanu katsoa loppuun asti. Alku vaikutti hyvältä, mutta sitten kun näkyi ihmisiä niin lopetin.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #9 : 17.08.2010 18:10 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tälläisinä hetkinä, kun foorumikommentit lähinnä suututtavat, toivoisi asuvansa pimeässä luolassa, jossa ainoa tiedossa oleva mielipide olisi oma. Ei tarvitsisi välittää muiden "vääristä mielipiteistä".  ;D


Spoileri (osoita katsoaksesi)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #10 : 17.08.2010 18:16 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili No jotkuthan pitävät elokuvista jo trailerien perusteella, että meitä on moneen junaan. Joku muutos maussani on varmaan tapahtunut, kun Incredibles viihdytti teatterissa, mutta tässä taannoin kun katsoin, niin voi helvetti miten tylsä elokuva.

"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #11 : 17.08.2010 18:28 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Ja onko pakko turvautua johonkin ADHD läppään jos ei tykkää uusimmasta CGI tykittelystä  :/

 :lol:

Älä nyt, viimeksi kun dissasit Pixaria, tuohan oli oma argumenttisi. Itse ihmettelit että katsooko joku näitä muka muuten kuin uusimman teknologian takia, joten hieman ontuu yleistys nyt meihin muihin jotka katsovat niitä tarinan takia.

Jo pelkästään puhtaan sci-fin näkökulmasta Wall-E on huikea suoritus

Kuinka niin?

No aivan ensin tulee mieleen miltei ikonimaiset kuvat roskavuorista, sekä tietenkin mitä ne edustavat. Ensimmäinen puolituntinen on täynnä hyvää ideaa, sanomaa ja kerrontaa.

Mutta sitten kun Wall-E muuttuu komediaksi (joita on sci-fi-genressä HYVIN harvassa) Wall-E-loistaa yhtä hyvin. Mukana loistavia gageja niin fysiikan kuin tekoälynkin saralla.Ei pojat, nyt pitää jättää se Musiikki Televisio vähemmälle tai jotain.
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #12 : 17.08.2010 18:34 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Ei jumalauta jätkä lesoaa jollain Disney elokuvan symboliikalla ja syvyydellä  :lol: Kyllä kuule kyynel valui niiden roskavuorten lomassa kun tajusin miten ihmiskunta raiskaa planeettaa. Ja se toiminnan flow ja slapstick ei kyllä millekään Peter-Panille pärjää.

Lainaus
Itse ihmettelit että katsooko joku näitä muka muuten kuin uusimman teknologian takia, joten hieman ontuu yleistys nyt meihin muihin jotka katsovat niitä tarinan takia.

Jotenkin en usko, että sinä katsot nämä elokuvat läpi nähdäksesi saman "tyttö saa pojan" tarinan kaaren. Veikkaan, että se laadukas animaatio ja teknologia ovat suuremmalla pallilla.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #13 : 17.08.2010 19:43 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Kyllä kuule kyynel valui niiden roskavuorten lomassa kun tajusin miten ihmiskunta raiskaa planeettaa.

Hyvä jos valui siitä syystä, mutta minulla valui ihan vain Wall-E:n ansiosta.

Ei mutta hei, sehän oli piirretty joten se ei voi herättää tunteita! :o

Jotenkin en usko, että sinä katsot nämä elokuvat läpi nähdäksesi saman "tyttö saa pojan" tarinan kaaren. Veikkaan, että se laadukas animaatio ja teknologia ovat suuremmalla pallilla.

Ei tarvitse uskoa, joskin kyseinen kaari on aika paljon tavallisuudesta poikkeava.

Avatarit ja toimintaelokuvat katsotaan efektien takia, animaatioita katsotaan niin ettei efektejä edes huomaa.
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #14 : 17.08.2010 19:52 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili No mikäs siinä jos upposi, mutta en silti ymmärrä ADHD ja MTV kommentteja, jos en sattunut elokuvan aikana vetistelemään. Ihmetyttää myös tuo "piirretty" kommentti? Niinkö alas pitää tähdätä pointtinsa esille tuomiseen?
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #15 : 17.08.2010 20:43 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Ei kyllä wall-e iskenyt minuunkaan. Siinä oli kaksi asiaa jotka sai melkein veren kiehumaan. Ensimmäinen on se jatkuva "WALL-EEEEEE" hokeminen ja toinen sen akka robotin nimen hokeminen. Noita jankataan jumalauta varmaan pari kolme kertaa minuutissa yli puolet leffan kestosta. Muuten kyllä jees pätkä.
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #16 : 17.08.2010 21:05 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
No mikäs siinä jos upposi, mutta en silti ymmärrä ADHD ja MTV kommentteja, jos en sattunut elokuvan aikana vetistelemään. Ihmetyttää myös tuo "piirretty" kommentti? Niinkö alas pitää tähdätä pointtinsa esille tuomiseen?

Ok, sori ADHD:sta (oli klisee jo viisi vuotta sitten) ja MTV:n tilalle piti alunperin pistää Expendaples mutta huomasinkin että Gba tykkäsi siitä, joten sarkasmi olisi mennyt hukkaan. ;)


Mutta kyllä, Wall-E kolisi kovaa. Ja todellakin piti pointin vuoksi leimata juttu "piirrettynä" eli määritellä se tekotapansa mukaan, ihan kuin sinä luokittelet ne vain CGI:ksi.
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #17 : 17.08.2010 21:16 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo no animaatioleffoja kulutan yhä paljon. Aikuisille suunnattuja elokuvia on hankala löytää. Siirtymä Disneystä itämaalaisiin leffoihin oli aika luonteva ja virkistävä kokemus. Paljon kypsempi ja monipuolisempi ilmaisumuoto se siellä päin on kuin meillä lännessä. Aivan kuten sarjakuvienkin kohdalla.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #18 : 17.08.2010 21:38 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Piirretyt sopivat varmasti hyvin lapsille, aivan kuten sarjakuvatkin.
N
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #19 : 17.08.2010 22:00 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili Idästä tuleva kama on vähintään samassa suhteessa paskaa kun lännestä tuleva kama. Mutta kun sitä on paljon niin välistä löytyy hyvääkin settiä.

Kaikki Pixarin leffat eivät ole huippuhyviä tai aivan paskoja. Itse asiassa kaikke ne asettuvat jonnekin ääripäiden väliin, tosin eri kohdille... Kuten kaikki muukin, pyrittäessä objektiiviseen arvioon.  _Minusta_ Wall-e ei ollut erityisen vaikuttava, originaali tai tunteisiin vetoava, aika perussettiä sisällöllisesti, mutta hyvinhän se näytti yleisöön uppoavan aivan kuten muutkin Pixarit. Lowest common denominator tai jotain. Kyllä ne kaikki mielestäni ovat olleet vähintään katsomisen arvoisia, mutta ne saavat kriitikoilta ja erityisesti maallikoilta mielestäni hieman liikaa anteeksi koska ovat niin "helppoja" katsoa ja viihdyttäviä. Ratatouille oli mielestäni ainakin suhteellisen novelli konsepti, ja Nemo oli loistavaa työtä kokoperheenelokuva-genren saralla.

9 oli minusta todella lupaava ja loppumetreille saakka hyvä, sitten se vajosikin aivan hirveään ääliömäisyyden suohon ja juonelliseen katsojan aliarvioimiseen. Minun mielestäni.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #20 : 17.08.2010 22:48 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Kyllä ne kaikki mielestäni ovat olleet vähintään katsomisen arvoisia, mutta ne saavat kriitikoilta ja erityisesti maallikoilta mielestäni hieman liikaa anteeksi koska ovat niin "helppoja" katsoa ja viihdyttäviä.

Itse näkisin asian niin, että on melkoinen uroteko tehdä viihdyttävä elokuva. Olkootkin sitten ns. helppoa viihdettä, jonka parissa voi ihastella kaunista piirto-/animaatiojälkeä ja kikatella vitseille. Kannattaa muistaa, että suurin osa näistä lännen 3D-animaatioista on aika levällään kohdeyleisön suhteen ja hybridikuvia. Useinmiten aihepiiri valitaan lapsille(tai lapsenmielellä, esimerkkinä Toy Story, joka lähti siitä että nörttitekijät tykkäsi kerätä leluja) eikä stoorilainit huimaa päätä(jotkut on omaperäisempiä kuin toiset). Jos tähän konseptiin kuitenkin saa uitettua hyvässä tasapainossa myös aikuisille uppoavaa läppää, katselee elämänmakuisen helpon animaatioelokuvan silloin tällöin enemmän kuin mielellään. Eikä tuossa onnistuminen ole ihan turha saavutus, ja moni leffa onkin ampunut myös ohi. Tai sitten suunnattu niin selkeästi lapsille, ettei tarvitse edes vaivautua.

Parhaita onnistujia minusta ovat esimerkiksi Wall-E(kyllä, toimii, naurattaa ja liikuttaa), Shrekit(pari ekaa varsinkin), eka Ice Age ja Up. Tykkään pirusti myös Monsters Incistä ja Finding Nemo oli kai kans sangen jees, viime katselukerrasta vain on aikaa. Sen sijaan esim. Toy Storyt eivät olleet omalla kohdalla hirveitä hittejä enää nykyään. 9 oli paperilla ja visuaalisesti pirun makee - ja tämähän olikin selkeästi tummempihenkinen animointi - mutta lyhäristä pidennys paistoi läpi joka käänteessä ja kokemus jäikin lopulta aika tyhjäksi. Hahmoista ei saanut mitään irti eikä niiden kohtalo olisi voinut vähempää kiinnostaa. Mitään Carseja tai sen jonkun Mehiläiselokuvan tapaisia kuvatuksia en ole edes katsonut, eikä varmaan tarvitsekaan.


EDIT. Niin, ja kun tämä Wall-E:stä lähti, niin mäkin olen kyllä sitä mieltä, että robotin maassa kikkailu oli leffan parasta antia ja että lähtö avaruuteen tuli vähän liian nopsaan. Vaikkakin toimi homma sielläkin, ja eritoten robojen inhimillistämisessä oli onnistuttu pirun hyvin. Myös musiikista irtoaa iso kiitos, huomattavasti spessumpaa kuin tällaisissa elokuvissa yleensä.


« Viimeksi muokattu: 17.08.2010 22:53 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #21 : 18.08.2010 08:16 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Piirretyt sopivat varmasti hyvin lapsille, aivan kuten sarjakuvatkin.

Hyvä nähdä avoimia potentiaalisia vanhempia! Oma isä kun valitti aina kirjastoreissun jälkeen kun kassit oli täynnä tinttejä.

Lainaus
Idästä tuleva kama on vähintään samassa suhteessa paskaa kun lännestä tuleva kama. Mutta kun sitä on paljon niin välistä löytyy hyvääkin settiä.

Paskaa idästä löytyy juurikin jo määrän takia enemmän kuin lännestä, mutta käsiteltävien asioiden kirjo on kyllä täysin omaa luokkaansa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #22 : 18.08.2010 10:42 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Wall-E on kyllä erinomainen elokuva kaikinpuolin. Visuaalisuudessaan alan huippua ja tarinakin napinoista huolimatta on todella koskettava, yksipuolisuudestaan huolimatta. Joillekkin juonenkäänteiden lukumäärä ja yllätyksellisyys tuntuvat olevan vain ainut kriteeri elokuvaa arvosteltaessa. Wall-E on erinomainen esimerkki miten elokuva voi olla sekä lapsille että aikuisille opettava ja viihdyttävä. Täytyy tämä vielä napata Blureiskalle jossain vaiheessa. Eikö tuossa julkaisussa ole vielä jotain lyhytpätkiä Wall-E:n sekoilusta jätevuorien keskellä?

Parhaista animaatioista kun puhutaan niin nostaisin kuitenkin Spirited Awayn sinne korkeimmalle pallille. Ei vaatine edes perusteluja.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #23 : 18.08.2010 11:49 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili Minustakin Spirited Away on kyllä erinomainen, vaikka ei sinänsä ole minun tyyliseni elokuva. Eniten ehkä harmittaa, että se on niin runsas ja rikas, että ainakaan keskiverto länkkäri (tai inkkari) ei välttämättä voi ymmärtää kaikkia kohtauksia ja yksityiskohtia "oikein". Ne tosin sitten menevät "ihmeellisiä asioita tapahtuu" -piikkiin ja katsoja viihtyy. Minä en ainakaan usko ymmärtäväni ihan kaikkia hienouksia ja viittauksia joita leffassa on. Toisaalta jos ne kaikki olisivat tuttuja entuudestaan, ne eivät tuntuisi yhtä novelleilta - harvat jutut oikeasti ovat uusia, koskaan.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #24 : 18.08.2010 17:05 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Joillekkin juonenkäänteiden lukumäärä ja yllätyksellisyys tuntuvat olevan vain ainut kriteeri elokuvaa arvosteltaessa.

En minä mitään mementoa halua joka kerta nähdä kun elokuvia katselen. Miltä kuulostaisivat kantaa-ottavuus (siis muukin kuin, että "laziness is bad mkay"), vanhojen kaavojen rikkominen, hieman harmaampi moraalikuva tai ihmissuhteiden loputon verkko mistä ammentaa?

toki ymmärrän miksi suuren budjetin elokuvan on miellytettävä mahdollisimman monia maksavia asiakkaita, mutta onko se joku syy olla kritisoimatta elokuvaa jos on se on tappavan varma (tylsä?)?. Eipä kyllä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #25 : 18.08.2010 18:07 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 910 Basaaripisteet: 0 Profiili Niin, kyllä itsekin haluan elokuvalta muutakin, kuin että se on hyvännäköinen. Valmiiksipureskeltuja tekniikkademoja nähty ihan tarpeeksi. Tosin eipä näistä uusista 2000-luvun animaatioista ole iskenyt juuri mikään.

Toy Storysta diggasin, mutta siitä on kyllä 10 vuotta kun sen on viimeksi nähnyt, voipi olla että "aikuisena" ei enää niin nappaa. Pitäisi katsoa uudelleen, kuten myös kaikki Disneyn vanhat piirretyt.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Re: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #26 : 18.08.2010 18:55 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mitään Carseja tai sen jonkun Mehiläiselokuvan tapaisia kuvatuksia en ole edes katsonut, eikä varmaan tarvitsekaan.

Katso vain, Cars on ihan taattua Pixar laatua, ja sisältää paljon kypsempää läppää ja teemoja ulko-olemuksestaan huolimatta. Samoin Bee Movie, jota en sen sisällön perusteella edes sanoisi lastenleffaksi, koska läppä on joskus niin kieroutunutta ja synkkää, samoin irl-vertaukset ovat melkeimpä vain aikuisten äkättävissä. Kuitenkin yllätyin lopulta positiivisesti molemmista, ehkä sinäkin.

Ja Wall-E ei tällääkään iskenyt paitsi sen ekat puolituntia, jolloin oltiin maan päällä.

tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #27 : 18.08.2010 20:40 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Harvemmin piirrettyjä tehdään länsimaissa samalla mentaliteetilla kuin Coenin veljesten elokuvia tms. Näiden kun pitää viihdyttää niitä kakaroitakin. Tosin en ymmärrä miten joku on yllättynyt tai ihmeissään tai väittää vastaan kun Zoukka sanoo että joku elokuva on paska? Varsinkin kun kyse on piirretystä. Zoukka kun tunnetusti ei osaa nauttia pelkästä viihteestä tai kevyestä ideasta tai kannanotosta. Zoukan "viihde" pitää olla sitä itseään (ja vähän päälle että on jotain omaakin) ilman kompromisseja aiheesta riipumatta että teos saisi arvostusta. Itse en tälläistä toivo miltään ja vähiten Pixarin teoksilta. Nämä on lajissaan todella viihdyttäviä ja en muista että koskaan olisin katunut sitä että olen näihin rahojani laittanut. Cars on ainoa josta voisi keksiä ilman mietintää pahaakin sanottavaa, mutta olen senkin katsonut silti pariin kertaan.


Incredibles on minusta selvästi paras Pixarin animaatio (Wall-E näkemättä, tiedä sitten muuttaako järjestystä...). Hieno ja hauska kuvaus supersankareiden arkipäivästä, ongelmista ja "eläkepäivistä". Olisko tästä saanut syvempää tai monipuolisempaa tulkintaa tai tarinaa? Varmasti olisi, aihe on kuitenkin todella hyvä. Kaipasinko sitä? En ainakaan tähän mennessä ole kaivannut. Olisin kyllä niin toivonut tälle jatkoa ja elokuvan hyvä tuotto lupasikin jatkoa, mutta ei ole kuulunut...Tuskimpa enää tuleekaan.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #28 : 18.08.2010 20:50 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili Ehkä Wall-e olisi ollut hyvä jättää lyhytelokuvaksi, alku siinä kuitenkin oli paras. Tosin se, että Pixar tekee isolle yleisölle jättibudjetin leffan siitä miten tuhmat ihmiset ovat peittäneet maan roskaröykkiöihin ja tuhonneet oman elinympäristönsä ja -kykynsä kertoo jo siitä, että aihe on jo sen verran käytetty että se ei ole uusi vaan sopii mainstreamiksi. Eli lyhytelokuva, joka usein on vähän kokeilevampaa kun keskimääräinen Pixar-spektaakkeli, olisi vaatinut ehkä vähän enemmän terää?

Up on toinen jossa aika säännöstään ihmiset kehuvat alkua ja alkupuolta. Eihän sekään mikään mieltä räjäyttävä uusi idea ollut, mutta hienosti esitetty, tehty ja kerrottu. Lopusta en enää oikein välittänyt kun se tuntui monessa kohtaa vain 3D-demolta ja peruslastenhutulta syöksyvine koirineen ja peruspahiksineen.

Monsters versus Aliens teki niin rohkeasti että laittoi naisen päärooliin (vaikkei elokuva silti edes Bechdel -testiä läpäise), Upissa oli "uskaliasta" laittaa päärooleihin vanha henkilö ja aasialainen, Nemossa käsiteltiin isyyttä ja isää ensisijaisena huolenpitäjänä lapselle... Cloudy with a chance of meatballs oli minusta aivan ihana (ja siinä käsiteltiin äkykkyyden stigmaa) mutta ei se taida muuten olla mitenkään sosiaalisesti kantaaottava. Minut se vaan sai hyvälle tuulelle pikkuvioistaan huolimatta.

Edit: HeinZ, kukaan ei ole yllättynyt siitä että sinusta viihde on parasta silloin kun sillä ei ole mitään muuta kun viihdearvoa. Zoukka voi olla elitistinen vastarannankiiski, mutta liika media- ja viihdekriittisyys ei todellakaan ole tämän maailman suurimpia ongelmia. Voisin jopa väittää että passiivisuus ja haluttomuus haastaa itsensä ja ympäristönsä on yleensä suurempi ongelma. Ei ole mitenkään liikaa vaadittu että elokuva ei aliarvioisi katsojan älykkyyttä mutta olisi silti samaan aikaan viihdyttävä.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Vs: Animaatioleffat - yleistä juttua « Vastaus #29 : 18.08.2010 21:07 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Edit: HeinZ, kukaan ei ole yllättynyt siitä että sinusta viihde on parasta silloin kun sillä ei ole mitään muuta kun viihdearvoa.
No no eipäs tehdä turhia analysointeja minusta mitkä itsekkin tiedän ja joista olen vielä tyytyväinen ;)

Zoukka voi olla elitistinen vastarannankiiski, mutta liika media- ja viihdekriittisyys ei todellakaan ole tämän maailman suurimpia ongelmia. Voisin jopa väittää että passiivisuus ja haluttomuus haastaa itsensä ja ympäristönsä on yleensä suurempi ongelma. Ei ole mitenkään liikaa vaadittu että elokuva ei aliarvioisi katsojan älykkyyttä mutta olisi silti samaan aikaan viihdyttävä.
Ja kyllä "aikuisten oikeasti" hyville elokuville on aina tarvetta ja ovat totta kai tervetulleita. Ja moni pitää Wall-E:tä juuri yhtenä tälläisenä. Mutta onko joku oikeasti yllättynyt että Zoukka ei Wall-E:stä pidä? Kyseessä on Pixarin animaatio ja ennen kaikkea länsimainen animaatio. Koska länsimaista on tullut koko perheen elokuva joka saisi Zoukan elitistisen arvomaailman pyörimään humaltuneesta onnesta? Tai mikä tekisin sen tänä päivänä?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines