Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (Voittaja: Sekiro)  (Luettu 4039 kertaa)
Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (Voittaja: Sekiro) « : 02.11.2019 07:53 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Pelivuosi 2019 on ollut todella upea! Laatupelejä on tullut jokaiselle alustalle tasaiseen tahtiin, ja ne ovat kattaneet genrejä laidasta laitaan. On ollut seikkailua, tasoloikkaa, puzzlea, mätkintää ja räiskintää. Pelivuotta on vielä hieman jäljelläkin, mutta ollaan silti hyvissä ajoin liikkeellä. Puhu siis suosikkisi puolesta tai vaikene iäksi.


Koska äänestys alkaa?

1.12.2019 klo 00:00

Koska äänestys loppuu?

Tammikuun 2020 puolivälissä

Oman äänen rakenne:

Luetteloi viestissäsi pelit sijoille 1-3, mieluiten lyhyiden perusteluiden kera. Halutessasi voit mainita myös vain yhden pelin tai kaksi peliä, mutta tee silti selväksi, kumpi on paremmalla sijalla.

Sijan 1 peli saa kolme pistettä
Sijan 2 peli saa kaksi pistettä
Sijan 3 peli saa yhden pisteen


BONUS: Paras vanha peli
Mikä aiempana vuonna julkaistu peli sai sinut 2019 hurmioon? Kerro, hehkuta!

Voit nostaa toki viestissäsi esiin myös muita vanhempia pelejä vaikka jo ennen äänestysajan alkamista, tai esimerkiksi kehua viime vuonna julkaistuun peliin tänä vuonna ilmestynyttä DLC:tä, mutta varsinaiseen äänestykseen ottavat osaa vain tänä vuonna julkaistut pelit.

Muutenkin vapaa keskustelu tämän vuoden pelaamisesta (tai pelaamattomuudestasi) on tuttuun tapaan hyvin tervetullutta!

Sekiro: Shadows Die Twice

Itse olen Dark Soulseja pelannut lähinnä ison kilven takaa väijyen, mutta Sekiro pakotti hyökkäävämmälle kannalle. Levutussysteemi myös pitää huolta siitä, ettei peliä ole mahdollista mennä läpi vain loputtomasti leveleitä grindaillen, vaan pitää oikeasti oppia paremmaksi. Paras From Softwaren peli toistaiseksi. - LohariHuom! Jaettu kakkossija (molemmilla peleillä samat pisteet ja samat sijoitukset)

Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition ja Sayonara Wild Hearts

Peli on kannettavassa muodossa kuin kotonaan, grafiikka toimii pienemmällä ruudulla mainiosti, latausajat ovat kohtuullisia ja kokonaisuutta on muutenkin viilattu Definitive Edition -lisänimen arvoisesti. - edn pelistä DQXI S

Peli on tavallaan autorunner sillä eteenpäin mennään jatkuvasti, mutta tyyli vaihtuu. Välillä ajetaan moottoripyörää, seuraavaksi ollaan jonkun vr lasien sisässä ja sitten peli muuttuukin panzer dragoon tyyliseksi räiskinnäksi. Kaikki kentät muodostaa yhden kokonaisuuden ja koko homma on ohi hieman yli tunnissa, mutta pelin simppeli visuaalinen tyyli ja musa toimii niin helvetin hienosti, että tämä on vuoden kovin yllättäjä ja hienoin elämys. - Partajeesus pelistä Sayonara Wild HeartsResident Evil 2

Tujua toimintaa täydellä kasvojenkohotuksella. - finngamer« Viimeksi muokattu: 09.03.2020 21:42 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestys alkaa 1.12) « Vastaus #1 : 01.12.2019 09:42 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tästä lähtee!

1. Tetris 99

Väitän, että Nintendolla on tällä hetkellä yksinoikeudella hallussaan kaikkien aikojen paras Battle Royale -peli. Hyvän genren edustajan tulee olla jännittävä, arvaamaton sekä taitokatoltaan korkea. Tetris 99 on kaikkea sitä ja enemmän. Se sopii aligenreensä täydellisesti, sillä matsit kestävät korkeintaan viitisen minuuttia, ja pahasti epäonnistuttuaankin on mukana seuraavassa jo kymmenien sekuntien kuluttua.

Lopullisesti Tetris 99 varmisti paikkansa ykkösenä, kun hankin siitä fyysisen version ja siitä avautui Maraton-moodi, joka on Tetristä klassisimmillaan. Siinä on mukava harjoitella tuleviin koitoksiin, tai sitten vain pelata omaksi huvikseen ja omassa tahdissaan. Tämä sinänsä mainiosta Puyo Puyo Tetriksestä puuttuva elementti täydentää hektisen puzzle-kokemuksen loisteliaasti.

Kymmeniä vuosia myöhemmin ison T:n konsepti on yhä niin täydellinen kuin olla ja voi. Sekin on osuvaa, että ensimmäisenä erikoisviikonloppuna Nintendo palkitsi pelaajat Game Boy -skinillä, kuin muistuttaen, millä pelillä legendaarisen kannettavan laitteen voittokulku alkoi. Nytkin kirjoitetaan historiaa, ja samalla nimellä.

2. Legend of Zelda: Link's Awakening

Kaiken pitää olla suurempaa, vapaampaa ja realistisempaa.

Siksi onkin vapauttavaa ja helpottavaa päästä pelaamaan nykypäivänä Links Awakeningin kaltaista peliä, joka ei mittakaavallaan juhli, mutta jonka jokainen neliösentti on täytetty mielenkiintoisilla asioilla ja löydöillä. Peli saattaa olla nykypäivän pelaajalle jopa hieman kryptinen, mutta palkitsee suuresti, jos sitä pelaa omassa tahdissaan asiat itse löytäen.

3. Fire Emblem: Three Houses

Aloitin tämän sarjan vasta Three Housesin myötä, ja pääsin samalla pelaamaan ilmeisesti sarjan kaikkien aikojen parasta osaa. Nautin juonesta ja hahmojen vuorovaikutuksesta yhtä paljon kuin strategia-osuuksista, jotka nousivat normal-vaikeusasteella vasta lopussa haastaviksi. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä FE voi loistaa myös muualla; en ole minkään aiemman pelin kanssa miettinyt siirtojeni vaikutusta siinä määrin kuin nyt. Pelin mielenkiintoisia ja paljon keskimääräistä videopeliä taitavammin käsikirjoitettuja hahmoja haluaa suojella ja pitää siipiensä sisällä – kunnes lopun tullen on osattava päästää irti.

__________________________________________________________

Erikoismaininta: Realm Royale

Vaihtoehtoja on vähänlaisesti, jos omistaa Switchin, eikä pidä Fortnitesta.

Keskikesällä NS:lle julkaistu Realm Royale ei tällä hetkellä ole suosionsa kukoistuksessa, skinejä, päivityksiä tai ominaisuuksia ei julkaista siinä tahdissa, mihin Epicin BR-pelin yleisö on totutettu. Bugejakin pelissä riittää, eikä niitä korjailla aina riittävän nopeasti.

Mutta RR:ssä ei askarrella seiniä, ja sen kykypainotteinen taistelu on  mukavaa etenkin squadeissa. Syksyllä takaisin tullut kolmas kykypaikka toi myös entistä enemmän mahdollisuuksia puolustautua ja hyökätä, luoden lisää juuri sellaista hupia, johon tämän genren yhdistän. Pelissä on jotakin hieman samanlaista viehätystä kuin Splatoonissa, ja se ehkä onkin syy, miksi pidän tästäkin niin paljon.


« Viimeksi muokattu: 01.12.2019 09:50 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestys käynnissä 31.12 asti) « Vastaus #2 : 03.12.2019 13:48 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 169 Basaaripisteet: 5 Profiili Tutulla helpolla linjalla jatketaan!

Vuoden vanha peli: Hollow Knight

Hollow Knight on heittämällä eräs lempipelejäni koskaan. Sielukkaan ja surumielisen, mutta samalla hieman lapsekkaan kuoren alla sykkii käsittämättömän hiottu seikkailu, jonka kontrollit ja kenttä- sekä erityisesti pomosuunnittelu ovat tarjoilleet lukemattomia ikimuistoisia hetkiä. Lisäksi pelin eteneminen on suunniteltu nerokkaasti niin, että pelaajaa johdatellaan aluksi oikeisiin suuntiin kädestä kiinni pitämättä, ja kun perusteet ovat hallussa, aukeaa kartta kerralla kunnolla löytämisen riemun maksimoimiseksi. Samalla tiimi on kuitenkin pitänyt huolen siitä, että eri alueille ja ratkaisuihin on monia reittejä. Jos yhtäällä jää jumiin, jossain muualla pääsee varmasti etenemään. Haastetta on, endgamen puolella eritoten, mutta koskaan Hollow Knight ei silti tunnu lannistavalta.

Sokerina pohjalla vielä suhteellisen syviin vesiin johdatteleva tarusto, jonka ansiosta maailman pitkän historian salaisuuksineen voi aidosti tuntea kaikissa ympäristöissä. 10/10 IGN, would dream nail again.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestys käynnissä 31.12 asti) « Vastaus #3 : 21.12.2019 21:54 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 151 Basaaripisteet: 0 Profiili Voisin jatkaa oudolla linjallani ja nimetä pelejä joita kukaan muu ei varmaan nimeä tai ole edes pelannut.
Oikeasti vaikea keksiä edes kolme peliä eikä se johdu siitä, että tänä vuonna olisi tullut huonoja pelejä vaan siitä, että mulle monet on oikeastaan yhtä hyviä...tai perus varmoja tai jtn.
Esim crackdown 3 oli hemmetin hyvä ja juuri sitä mitä halusin eli ehtaa crackdownia entistä hienompana uudessa kaupungissa, mutta ei se mikään goty ole.

Joten ajattelin mennä ihan vaan fiilis pohjalta eli mikä peli on antanut hienoimmat elämykset tänä vuonna.
Tuokaan ei silti paljoa helpota, koska ekana mun mielessä on XC2: the golden country ja peruspelin lisärit jotka sai ääneen sanomaan monta kertaa "vittu tää on loistava" ja "just näin dlc pitää tehdä".
Noh se menköön sitten tuonne "paras vanha peli" kategoriaan.

1. Sayonara wild hearts
Pop album videogame kuten tekijät tätä kutsuu.
Peli on tavallaan autorunner sillä eteenpäin mennään jatkuvasti, mutta tyyli vaihtuu. Välillä ajetaan moottoripyörää, seuraavaksi ollaan jonkun vr lasien sisässä ja sitten peli muuttuukin panzer dragoon tyyliseksi räiskinnäksi.
Kaikki kentät muodostaa yhden kokonaisuuden ja koko homma on ohi hieman yli tunnissa, mutta pelin simppeli visuaalinen tyyli ja musa toimii niin helvetin hienosti, että tämä on vuoden kovin yllättäjä ja hienoin elämys.

Tuosta tuli tehtyä videokin:
Spoileri (osoita katsoaksesi)

2. Catherine full body
Orkkis Catherine oli yksi omia ps3 suosikkeja ja tämä tarjoaa vielä uuden romanssin kohteen ja muutaman uuden lopun.
Jos kuuluu niihin jotka nautti orkkis version palikka pulmista niin onneksi olkoon sillä tämä tarjoaa vielä vaikeamman remix moodin jossa perus palikoiden sijaan palikat muodostaa tetris tyylisiä kokonaisuuksia.
Itse pelasin tämän helpoimmalla joka poistaa kaikki ansa palikat ja silti nautein pelistä, koska se tarina ja hahmot on se tärkein asia.
Peli siis kuitenkin sopii oikeastaan kaikille riippumatta siitä haluaako pelin pelata visual novel tyylillä jolloin peli ratkoo pulmat pelaajan puolesta napin painalluksella vai haluaako maksimaalisen haasteen.
Toki jos pelin anime tyylinen ulkoasu ja draama ei iske niin sitten ei kannata koskea vaan mennä nurkkaan häpeämään. Noh menkää nyt. Hus hus.

3. After party
Tämä on uusin tuotos samalta porukalta joka teki loistavan oxenfreen.
Kyseessä on siis seikkailupeli jossa lähinnä keskustellaan muiden kanssa ja välillä ratkotaan kevyt pulma.
Parhaat ystävät ovat joutuneet helvettiin ja ainoa tapa päästä pois sieltä on voittaa itse saatana juomapeleissä.
Jo tuosta voi päätellä, että peli on täysin erilainen mitä oxenfree. Keskustelu mekaniikka on edelleen sama, mutta nyt eri drinkit antaa myös eri dialogi valintoja.
Esim joku juoma voi tehdä susta rikkaan kusipään, piraatin tai flirttailevan romantikon ja näitä vaihtoehtoja ei koskaan ole pakko käyttää keskusteluissa vaan ne on vaan yksi lisä.
Itse sain monet hyvät naurut keskusteluista eikä peli muutenkaan ota itseään vakavasti.
Asia joka saattaa joitakin häiritä on fuck sanan kohtuu vapaa käyttö, mutta hei pelissä ollaan helvetissä ryyppäämässä ja juttelemassa demonien kanssa joten jos tuo johonkin sopii niin tähän.

Paras vanha peli: Xenoblade chronicles 2: Torna the golden country + peruspelin lisärit.


« Viimeksi muokattu: 21.12.2019 22:03 kirjoittanut Partajeesus »
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestys käynnissä 31.12 asti) « Vastaus #4 : 29.12.2019 01:31 »
Tingle Paavo Jäsen Viestejä: 37 Basaaripisteet: 0 Profiili 1. Super Mario Maker 2

Puolen vuotta pelattu, eikä vieläkään läpi. Maailman parhaassa roolipelissä voit grindata itsellesi abstrakteja numeroita ja pokaleeja pelaamalla maailman hauskinta videopeliä, jonka sisällöstä 99% on roskaa.
moi :)
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestys käynnissä 31.12 asti) « Vastaus #5 : 29.12.2019 18:36 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 900 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuotantoarvot on ketjun aloituksessa niin kovat, että pakko vastata, vaikken ole aivan varma mitä tänä vuonna julkaistuja pelejä olen edes pelannut.

Äänestetään siis Vuoden vanha peli -kategoriassa.

Fallout 2

Vuodesta toiseen, vuosikymmenestä toiseen. Maailman paras peli. Ostin varmaan kolmatta tai neljättä kertaa pelin. Ensimmäisen kerran 199 markalla Stockalta back in the golden days. Nyt Steamista. Hauskaa on, että uusin versio pyörii huonoiten ja kaatuilee enemmän kuin vuoden 1998 versio. Oma Acerin paskaläppäri on välillä aivan nipussa pelin kanssa. En suosittele ostamaan mitään Acerin tuotteita, ihmiskunnan historian paskimmat koneet.

Siltikin tunteja ja taas tunteja on tämän pelin äärellä tänäkin vuonna vierähtänyt. Peli on vittumaisen vaikea ja voit helposti kuolla 20 kertaa yrittäessäsi kaupungista ulos. Jos dialogissa painat väärää vastausta joko kuolet tai et pysty enää suorittamaan tehtävää tässä elämässä. Ärsytä väärää tyyppiä koko kaupunki on bannattu pelistä loppuelämäksi. Saveta väärään kohtaan ja joudut aloittamaan koko paskan alusta.

Jännä miten niin paskasta tehty peli, joka vilisee bugeja ja suunnitteluvirheitä voi olla samalla kuin Pablo Escobarin puhtainta kokaiinia piikittäisi suoraan silmämunaan. Tästä kun saisi 3D-version VR:nä haptisella puvulla, niin mitä väliä oikealla elämällä enää olisi? Ihmiskunta kuolisi sukupuuttoon.

Ei voida puhua videopelistä, vaan taiteesta jonka kuuluisi korvata Mona Lisa Pariisin Louvressa.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestys käynnissä 31.12 asti) « Vastaus #6 : 30.12.2019 07:52 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kiitoksia tähänastisista äänistä!

Aloittajana otan myös samalla oikeuden jatkaa vielä äänestystä ainakin tammikuun puoliväliin saakka.

Rohkaistukaa siis Gba:n tapaan ottamaan kantaa, vaikka teillä olisi mainita yksi ainoa peli. Uusi tai vanha.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestystä jatkettu tammikuulle) « Vastaus #7 : 30.12.2019 11:38 »
Anders Helevete Jäsen Viestejä: 116 Basaaripisteet: 1 Profiili Aika hyvin olen tutustunut tämän vuoden pelitarjontaan ja näistä pidin ehdottomasti eniten:

1. Devil May Cry V
Jäätävän hyvä jatko-osa legendaariselle häkkerille, en oikeastaan löydä mitään valittamista.

2. Fire Emblem: Three Houses
Ensikosketukseni tähän sarjaan ja ei kyllä jättänyt kylmäksi.

3. Resident Evil 2: Remake
Tämä on paras ressa itselleni sitten vitosen, tosi hyvä balanssi kauhulla ja toiminnalla.

Honorable mentions:
- Super Mario Maker 2
- Luigi's Mansion 3
- Call of Duty: Modern Warfare

Paras vanha peli:
Final Fantasy XIV
Ollaan kaveriporukalla tahkottu tätä koko joulukuu ja on ollut kyllä addiktoivaa.
Pika Pikaa
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestystä jatkettu tammikuulle) « Vastaus #8 : 01.01.2020 15:38 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 338 Basaaripisteet: 1 Profiili Ei ole tullut pelattua mitään tänä vuonna julkaistua peliä niin mennään vuoden vanhalla.Il-2 1946

En tiedä onko laudalla muita ilmailusta/lentosimuista kiinnostuneita, mutta mulla on herännyt kiinnostus virtuaali-ilmailuun viime vuosina. En vain ole saanut aikaiseksi hommata mitään War Thunderia syvällisempää peliä/lentotikkua ennen viime kesää.

Il-2 on siis toisen maailmansodan aikaan sijoittuva lentosimulaatio, jonka ensimmäinen osa on julkaistu jo vuonna 2001. Tuo 1946 versio on tullut ulos 2006, ja se sisältää kaikki siihen asti julkaistut lisäosat sekä itse emopelin. Lennettäviä koneita on ehkä parisensataa, karttoja ja tehtäviäkin on suht monipuolisesti. Grafiikka on ikäisensä näköistä, muttei missään nimessä huonoa. Itse fysiikkamallinnus on edelleen ihan asiallinen.

Mukavinta tuon kanssa nyhrätessä on ollut ehkä se, että peli ei ajalleen uskollisesti oikein selitä mitään. Kaikesta on otettava itse selvää ja on yritettävä etsiä vanhoja pölyttyneitä keskusteluketjuja joista onkia tiedonmurusia paikoilleen. Vaikeaa, mutta palkitsevaa.


Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestystä jatkettu tammikuulle) « Vastaus #9 : 01.01.2020 21:08 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 900 Basaaripisteet: 0 Profiili IL-2 Sturmovikia tuli pelattua aikoinaan paljonkin. Oli joystickit ja pedaalit. Varmasti paras WW2 lentosimu edelleen.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestystä jatkettu tammikuulle) « Vastaus #10 : 02.01.2020 17:26 »
tetsuo ...I think. Jäsen Viestejä: 369 Basaaripisteet: 2 Profiili Tärkein ensin, paras vanha peli (Vai meneeköhän honorable mentioniin):

Mega Drive Mini
Jäi Mega Drive aikanaan kokonaan välistä, 2 x enempi pelejä mitä SNES classicissä (Sega does what Nintendon't!), emulointi kondiksessa ja iso kasa peleistä ollut mielenkiintoisia, mitä tullut testattua / pelattua (5 / 42 läpi). Jäänyt pelien ostelu vähemmälle tämän laitoksen vuoksi, vuoden 2019 paras peleihin liittyvä juttu itselle.


Parhaat pelit 2019:
1. Sekiro: Shadows Die Twice
Fromin ehkä paras taistelusysteemi, ruudunpäivitys PS4:llä vähän nakertelee mutta on tämä keposesti paras peli viime vuodelta silti.

2. Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition
Todellinen DQ kasin seuraaja, melkein 100 tuntia eikä kyllästymisen merkkejä ollut lopussa havaitavissa. Endgame questit tosin jätin välistä, ehkä palaan vielä.

3. Luigi's Mansions 3
Mahtava tunnelma ja se animaatioiden määrä.
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestystä jatkettu tammikuulle) « Vastaus #11 : 03.01.2020 17:48 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Rohkaistutaan nyt! Kiitos Ephramille että jaksaa järjestää.

1. Sekiro Sopivassa suhteessa uutta ja vanhaa, From Software saa puolestani tehdä tällä tavalla kaavaa muuttaen pelejä vaikka maailman tappiin saakka.
2. Resident Evil 2 Remake Tujua toimintaa täydellä kasvojenkohotuksella.
3. Zelda: Link's Awakening Leppoisaa seikkailua täydellä kasvojenkohotuksella.
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestystä jatkettu tammikuulle) « Vastaus #12 : 03.01.2020 18:14 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 681 Basaaripisteet: 2 Profiili Piti ihan tarkistaa tämän saitin ketjuista mitä onkaan tullu pelattua viime vuonna :lol: Ja luulin jo pelanneeni viime vuoden peleistä yhtä, mutta sitten tajusin että Darksiders 3 julkaisiin jo 2018. Eli käytännössä yksikään niistä,... seitsemästä pelistä jota tuli pelattua ei ollut viime vuoden peleistä. Näistä viittä tuli pelattua enemmän (Ori Blind forest, Tetris Effect, Darksiders3, Zelda: BotW, FFXV).

Eli:

Paras Vanha peli:
The Legend of the Zelda: Breath of the Wild
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestystä jatkettu tammikuulle) « Vastaus #13 : 08.01.2020 09:17 »
edn Jäsen Viestejä: 18 Basaaripisteet: 1 Profiili 1. Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition [Switch]
Uudelleenjulkaisu mutta menköön - tämä suht massiivinen, ääriperinteinen japsirope tuli viimein tahkottua läpi juuri Switch-käännöksen ansiosta. Peli on kannettavassa muodossa kuin kotonaan, grafiikka toimii pienemmällä ruudulla mainiosti, latausajat ovat kohtuullisia ja kokonaisuutta on muutenkin viilattu Definitive Edition -lisänimen arvoisesti.

2. Sayonara Wild Hearts [PS4]
Suuret pelielämykset tuntuivat viime vuonna olevan vähissä, mutta tässä niistä yksi. Viimeiseen asti tyyli edellä tehty kokonaisuus jossa yhdistyy monen rakastamani klassikon mekaniikkoja (mm. Rez). Muutamalla muutoksella tämä olisi voinut iskeä vieläkin lujempaa, mutta kova näinkin.

3. Resident Evil 2 (2019) [Xbox One]
Pelinkehittäjät huomio: jos teet remaken, tee se näin.

---

Bubling under: Final Fantasy XIV: Shadowbringers [PS4]
Fantsua tuli jälleen pelattua tuntimäärällisesti eniten, ja Shadowbringers on kelpo lisäri vähän heikomman Stormbloodin jälkeen.

Paras vanha peli: Divinity: Original Sin II - Definitive Edition [PS4]
Aivan huikea roolipeli jo itsessään mutta todelliseksi timantiksi tämän takoo äärimmäisen monipuoliset co-op-mahdollisuudet joista moni peli saisi ottaa mallia. Paras peli jota pelasin viime vuonna.

Todennäköisesti paras peli jota en (vielä) pelannut: Disco Elysium [PC]
Luetun perusteella tämä tullee iskemään lujaa, mutta vielä ei ole löytynyt yhteistä aikaa. Vuoden 2020 paras vanha peli?


« Viimeksi muokattu: 08.01.2020 09:26 kirjoittanut edn »
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestystä jatkettu tammikuulle) « Vastaus #14 : 14.01.2020 10:26 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Äänestys jatkuu tammikuun loppuun asti. Sama käytäntö jatkunee ensi vuonnakin.

Vielä siis ehtii!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestystä jatkettu tammikuulle) « Vastaus #15 : 31.01.2020 18:51 »
Lohari Jäsen Viestejä: 453 Basaaripisteet: 9 Profiili 1. Sekiro: Shadows Die Twice
Viime vuonna ykkössijasta ei ollut epäselvyyttä. From Softwaren uusin oli maailmaltaan edelleen kiehtovaa FS-laatua. Itse olen Dark Soulseja pelannut lähinnä ison kilven takaa väijyen, mutta Sekiro pakotti hyökkäävämmälle kannalle. Levutussysteemi myös pitää huolta siitä, ettei peliä ole mahdollista mennä läpi vain loputtomasti leveleitä grindaillen, vaan pitää oikeasti oppia paremmaksi. Paras From Softwaren peli toistaiseksi.

2. Control
Remedyn uusin upposi hyvin. Ei lähimainkaan täydellinen paketti, mutta kiehtova maailma ja tiukka toiminta antoi paljon anteeksi.

3. Resident Evil 2
Hyvä tuonti nykyaikaan. Tunnelma tosin vähän latistuu myöhemmillä pelikerroilla, kun Mr. X:n "kuviot" on tiedossa.

Kunniamaininnat: Luigi's Mansion 3,  Baba is You, Void Bastards.


Vuoden vanha peli: Hollow Knight
Voi pojat. Uskomattoman timanttisen pelin on minimaalinen aussiporukka laittanut kasaan. Sharkie tuossa jo aika lailla tyhjensi pajatson kommenteillaan, mutta mainittakoon vielä, että pelin parissa tuli myös naurettua julmetusti, sen verran huikeita tilanteita eteen tulee. Paras Metroidvania koskaan ja heittämällä omiin suosikkipeleihin kautta aikojen.

Kunniamaininta: Shovel Knight
Parillakympillä aikoinaan ostamani peruspeli sai loppuvuodesta kolmannen ja samalla viimeisen ilmaisen tarinalisäosansa, taattua laatua tämäkin. Kannattaa tutustua mikäli 2D platformerit uppoaa.
Kokoelma
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestystä jatkettu tammikuulle) « Vastaus #16 : 01.02.2020 00:18 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 569 Basaaripisteet: 4 Profiili Vuoden peli: Apex Legends

Vikoineenkin paras nettiräiskintä, mitä olen pelannut. Apex pilasi oikeastaan kaikki muut pelit tänä vuonna, kun ei vain kiinnosta pelata mitään muuta. Season 4 alkaa ensi viikolla, joten meno jatkuu.

DMCV ja MHW: Iceborne ovat molemmat jumalpelejä, jotka olisivat muina vuosina vieneet vuoden peli -pystin nimiinsä, mutta nyt ne jäivät Apexin jalkoihin.

Sekiro jäi kesken ja palaan sen pariin joskus.

RE2 oli loppujen lopuksi aika meh peli, joka ei itselläni kestänyt uudelleenpeluukertoja — toisin kuin RE4 ja REmake. Ensimmäinen läpipeluukerta oli kuitenkin nautinnollinen, ja ostan RE3:n heti kun se julkaistaan.

Vuoden paras vanha peli: Metal Gear Solid

Edelleen paras MGS-peli, joka on kestänyt aikaa ja jota Kojima ei vielä narsistisella sekoilullaan pilannut. Kompakti paketti höystettynä ikonisella soundtrackilla ja ääninäyttelyllä, jotka nostavat pelin klassikkoasemaan.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Vuoden peli 2019 -äänestys ja keskustelu (äänestystä jatkettu tammikuulle) « Vastaus #17 : 01.02.2020 06:49 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kiitos kaikille! Äänet menivät tällä kertaa hyvin tasan (onneksi nelossijasta ei saa palkintoa  :P), ja oikeastaan vain Sekiro onnistui tekemään muihin välimatkaa. Oikeutetusti siis vuoden peli 2019 Lautalaisten mielestä.


1. Sekiro: 3+3+3=9
2. Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age - Definitive Edition: 2+3=5
2. Sayonara wild hearts: 3+2=5
3. Resident Evil 2: 1+2+1+1=5
4. Apex Legends: 3
4. Super Mario Maker 2: 3
4. Devil May Cry V: 3
4. Tetris 99: 3
5. Legend of Zelda: Link's Awakening: 2+1=3
5. Fire Emblem: Three Houses: 1+2=3
6. Catherine Full Body: 2
6. Control: 2
7. After Party: 1
7. Luigi's Mansion 3: 1
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2023
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines