Etusivu
Foorumi
blogit
Kalenteri
Haku
Jäsenet
Rekisteröidy
Tuoreimmat viestit
Tervetuloa,
Vieras
. Ole hyvä ja
kirjaudu
tai
rekisteröidy
.
Jäikö
aktivointisähköposti
saamatta?
1 tunti
1 päivä
1 viikko
1 kuukausi
Ikuisesti
Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Pelaajalauta
>
Yleinen
>
Pelikeskustelu
Aihe: TOP-listat Thread
Sivuja: [
1
]
« edellinen
seuraava »
Aihe: TOP-listat Thread (Luettu 20204 kertaa)
TOP-listat Thread
« : 08.08.2016 23:17 »
Cyrus
Jäsen
Viestejä: 904
Basaaripisteet:
0
Ketjun ideana on postata mikä tahansa TOP-lista liittyen peleihin. On se sitten 10, 30 tai 100 suosikkipeliä kautta aikain tai tietyltä alustalta tai genrestä, 15 parasta pelimusiikkikappaletta koskaan, 5 yliarvostetuinta peliä koskaan tai ihan mitä tahansa mitä mieleen tulee.
Mielellään jotain perustelua tai fiilistelyä listoihin mukaan ja linkit toki erittäin tervetulleita esim. musiikkilistoja tehdessä.
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #1 : 08.08.2016 23:35 »
Cyrus
Jäsen
Viestejä: 904
Basaaripisteet:
0
Avaan pelin omalla TOP 100-listallani: suosikkipelini kautta aikain. Lista voi vaihdella paljonkin fiiliksen mukaan tietenkin. Tein listan vähän niin, että otin huomioon niin fiiliksiä pelihetkellä kuin sitäkin, kuinka hyvin peli on kestänyt aikaa tai kuinka hyvä se nykyisin olisi, aika lailla 50/50. On kyllä vaikeaa tehdä tällaista listaa. Suluissa alusta, jolla pelattu.
1. Dead Space (PS3)
Huikea tunnelma. Täydellinen ympäristö, täydellinen graafinen suunnittelu ja toteutus, täydellistä täydellisempi äänimaailma, hyvin toteutettu pelattavuus, paras HUD peleissä. Pelin tapahtumaympäristö on mahtavasti suunniteltu ja toteutettu.
2. Socom 2 (PS2)
Uskomaton kenttäsuunnittelu ja täydelliset pelimekaniikat liikkumisen tuntumasta aseiden rekyyliin. Peli oli niin hyvä, että jopa ajoittain helvetillisen paskan frameraten pystyi antamaan täysin anteeksi. Mestarillisia moninpelikenttiä yksi toisensa jälkeen. Täydellisesti toteutettu online-puoli lobbyineen, push-to-talkeineen.
3. Metroid Prime (Gamecube)
Uskomaton seikkailu ja tunnelma vieraalla maalla. Tunnelma. Se on se, mikä tästä päällimäisenä yksittäisenä sanana tulee mieleen. Huh, mitkä musiikit.
4. Final Fantasy VII (PS1)
Tarina, musiikit, hahmot. Ne musiikit.
5. The Legend of Zelda: A Link to the Past (SNES)
Taas se seikkailun fiilis. Musiikit ja maailman rakenne. Ei tällaisia tuntemuksia voi enää saada peleissä.
6. Metal Gear Solid 2 (PS2)
Aivan sekoa menoa. Lopun Campbellin horinat nostivat viimeistään sinne aivan kärkikastiin kaikkien aikojen peleissä.
7. Super Mario World (SNES)
Karttasysteemi, salaisuudet, pelaamisen sujuvuus ja täydellisyys, musiikit, graafinen tyyli. Täydellinen kokonaisuus tasoloikaksi.
8. Tony Hawk’s Underground (PS2), Tony Hawk’s Pro Skater 4 (PS2)
Pelimekaniikan syvyys, kenttäsuunnittelu. Hawkeissa voi kehittyä pelaajana loputtomasti. THUG on muutaman mekaniikan lisäyksen ansiosta vielä ihan pikkaisen parempi kuin nelonen, mutta nämä kaksi ovat kuitenkin itselleni ne parhaat Tony Hawkit. Myöhemmissä (THUG2, THAW) kenttäsuunnittelu ei ollut aivan yhtä hyvää ja aiemmat (THPS 1-3) ovat liian yksinkertaisia mekaanisesti.
9. Super Metroid (SNES)
Kuten Primessä, tunnelma on päällimäinen sana kuvaamaan pelin loistavuutta. Seikkalun fiilis vieraalla maalla.
10. Heavenly Sword (PS3)
Hahmot, tarina, musiikit, toiminnan näyttävyys. Tunne, koskettava peli. Mahtavaa toimintabalettia, kaikki ylimääräinen ja turha leikattu pois, jäljelle jää pelkkä Narikon timanttinen, elokuvamainen matka. Loppujen lopuksi kuitenkin, nyt kun pelin pelaamisesta on tarpeeksi aikaa, on todettava, että 2-3 tuntia kestoa lisää olisi kaivannut ollakseen täydellinen.
11. Dragon Quest VIII (PS2)
Se maailman vihreys, seikkailun fiilis. Maailmankartta ja sen musiikki. Todella yksinkertainen, mutta hauska tarina, hauskoilla hahmoilla.
12. Alien Isolation (PS4)
Tunnelma, äänimaailma. Hiippailun jännitys. Elokuvan fiiliksen siirtäminen pelin maailmaan.
13. Resident Evil (PS1)
Varmasti yksi eniten läpipelaamiani pelejä. Tunnelma silloin ilmestyessä oli jotain ennenkokematonta. Pelin tapahtumapaikat täydellisesti suunniteltuja. Hitto, kun sinne kellariin joutui menemään.
14. International Track & Field, International Track & Field 2000 (PS1)
Näitä tuli hakattua käsittämätön määrä (kuten myös NESin edeltäjiä). Tämä oli vielä vanhaa hyvää aikaa, kun vain nopeus ratkaisi. Myöhemmissä peleissä PS2-ajasta alkaen näihin tuli maksiminopeus, jonka saavutti kuka hyvänsä ja pelaaminen oli lähinnä ajoituksista kiinni. Hauskana yksityiskohtana olin täysin ostamassa Nintendo 64-konsolia, Playstation ei olisi voinut vähempää kiinnostaa, mutta näin International Track & Fieldin Game Overissa ja se oli siinä, N64 unohtui ja Playstation oli pakko saada, mukana T&F.
15. Bayonetta (PS3)
Pelasin vain kerran läpi, mutta siltikin, arvostan. Yksi pelihistorian mekaanisesti nerokkaimpia pelejä yhdistettynä sopivan sekoon meininkiin ja omalaatuiseen audiovisuaaliseen toteutukseen.
16. SSX3 (PS2)
Kaikki SSX:t PS2:lla oli mahtavia, mutta kyllä kolmonen oli kokonaisuutena paras. Manualin lisääminen mekaniikoihin yksittäisen ominaisuutena nosti pelin eniten alkuperäisen ja Trickyn yläpuolelle.
17. The Evil Within (PS4)
Huh, mikä kauhuseikkailu. Täydellisesti viritetty vaikeusaste ensimmäiselle pelikerralle. Huikeita hetkiä peli täynnä. Täydellisesti rytmitetty teos.
18. Burnout Paradise (PS3)
Billboardit, gatet, coop-haasteet ja kaikki ”ylimääräinen tekeminen” oli ihan mahtava keksintö ja hienosti toteutettu. Jotenkin koko pelin vapaamuotoisuus oli ihan huikeaa, kun aiemmin ajopelit olivat olleet todella tarkkaan strukturoituja ja keskittyivät vain kisaamiseen. Tässä teki mieli ajella ihan vapaasti ympäriinsä ja pelleillä pelin maailmassa. Saattoi olla, että lähdit seuraavaa kisaa kohti, mutta unohduitkin tekemään kaikkea muuta ekstraa kahdeksi tunniksi, ennen kuin menit seuraavaan kisaan.
19. Final Fantasy XII (PS2)
Tarina oli simppeli ja hahmotkaan eivät niin hyviä kuin monessa muussa FF:ssä, mutta itse taistelusysteemi gambiteineen ja pelin maailma hienoine grafiikoineen vei täysin mukanaan.
20. Mass Effect Trilogia (PS3)
Ei näitä voi ajatella erillisinä peleinä, vaan ovat yksi kokonaisuus kuten esim. Lord of the Ringsit. Uskomaton matka kokonaisuudessaan. Pelin tyyli grafiikoineen ja musiikkeineen luo mahtavan tunnelman. Eeppinen matka.
21. Metal Gear Solid (PS1)
Ilmestyessään jotain uskomatonta. Jos listaisin vain sen fiilikseen mukaan, mikä oli juuri sillä hetkellä, kun pelasi peliä, olisi tämä varmaan vieläkin ylempänä. Heti pelin alku oli niin vaikuttava, kun noustaan vedestä ja musiikki luo tunnelmaa. Jälkikäteen en nostaisi tätä edes top50-peleihin, mutta sen hetkinen fiilis, kun ensimmäisen kerran tätä pelasi, oli niin vahva, että nousee näinkin ylös listalla.
22. Silent Hill 2 (PS2)
Tunnelma. Tarina. Pelin maailma.
23. MAG (PS3)
Paras openeilla pelattava tiimiräiskintä koskaan. Käsittämättömän nerokkaasti suunnitellut kentät ja pelimuodot ja mahtavat räiskintämekaniikat.
24. Devil May Cry 3 (PS2)
Yksi pelimekaniikoiltaan viihdyttävimpiä pelejä. Itse pidin todella paljon myös pelin juustosta ja designista.
25. Tomb Raider (PS1) ja Tomb Raider IV: The Last Revelation (PS1)
Uskomattoman nerokasta kenttäsuunnittelua ja puzzlet yhdistetty osaksi tätä. Todella aliarvostettu teos tässä mielessä. Ei tule toista peliä mieleen, missä olisi nämä toteutettu yhtä hyvin.
Maaginen seikkailu, tunnelma ja tutkimusmatkailu muinaisissa mestoissa. Musiikit. Samat fiilikset pätevät molempiin peleihin. Pyrin välttämään saman sarjan pelien laittoa samalle sijoitukselle, mutta tässä (ja urheilupeleissä sekä Mass Effectissä) teen poikkeuksen, koska nämä ovat jotenkin niin tasavahvat.
26. Wipeout 3 Special Edition (PS1) ja Wipeout HD(PS3)
Tyylin ja tarkan pelattavuuden täydellinen sekoitus. Molempiin peleihin samat kommentit.
27. ISS Pro Evolution (PS1), Pro Evolution Soccer 5 (PS2)
Koko sarja sieltä ISS Pro Soccerista PES vitoseen asti huikeaa futisjuhlaa niin yksin kuin samalla puolella kuin vastakkain.
28. Metal Gear Solid 4 (PS3)
Huikea lopetus Snaken tarinalle ja taipaleelle.
29. Halo 2 (Xbox)
Ylivoimaisesti paras kampanja Haloista. Putkessa Halon mekaniikat tulivat mielestäni paremmin esiin. Ja pelin tarina, vaikka jäikin kesken, oli mielestäni kaikkein kiehtovinta seurattavaa Haloista, Arbiter ja kumppanit loivat jännän tunnelman, myös mahtavat musiikit. Moninpeli oli käsittämättömän laadukas. Loistavia kenttiä toisensa jälkeen ja mekaanisesti ihan jäätävän hyväntuntuinen. Tunne, kun kahdelta yöllä hiljaisessa palaat pelin alkuvalikkoon ja upea teema soi taustalla. Siihen kiteytyy itselleni Halo, se valikon väri ja Halo-teema.
30. Vagrant Story (PS1)
En ole koskaan ollut mikään säätäjä peleissä, mutta Vagrant Storyn craftaus oli jotenkin käsittämättömän koukuttavasti toteutettu. Audiovisuaalisesti todella hyvä ja tarina oli kiintoisa. Tajusin muuten juuri, että ainoat pelit, joissa olen koskaan jaksanut säätää enempää mitään, ovat Vagrant Storyn craftaus ja FFXII:n gambitit, jotka molemmat koukuttivat todella vahvasti ja molemmissahan on samaa tekijäporukkaa takana. Graafisessa tyylissäkin tekstuureineen jotain samaa.
31. Dead Nation (PS3)
Housemarque osaa pelimekaniikan hiomisen. Täydellinen twinstick-shooter niin yksittäisenä läpipeluuna (lähinnä cooppina tosin tuo pelkkä läpipeluun hauskuus) kuin highscoreja jahdatessakin. Enemmän toki siis highscore-peli.
32. Street Fighter 2 (SNES)
Huhhuh, tätä tuli pikkaisen pelattua kavereiden kanssa SNESillä. Eihän tämä jälkikäteen ole se paras osa sarjasta lähellekään (itselleni ne parhaat ovat Alpha 3, Ex Plus Alpha ja SF4), mutta on tämä se tärkein ja kaikkein eniten fiiliksiä herättänyt ja siksi listaan tämän osan.
33. Crash Team Racing (PS1)
Niin tiukkaa kartingia, ettei tosikaan. Myös mahtava battle-moodi. Loistavat radat, graafinen tyyli, hahmot, musiikit. Kartingia täydellisimmillään.
34. Might & Magic: Clash of Heroes HD (PS3)
Olin lukenut kehuja DS-versiosta, mutta yllätyin kuinka hyvä peli olikaan. Vaikeustason tasapainotus on yksi parhaita, mitä peleissä muistan. Aina juuri ja juuri voittoon.
35. Ridge Racer 7 (PS3)
Mahtava buusti-mekaniikka, mahtava graafinen kirkkaus, Supercruiser. Täydellinen arcade-kaahaus.
36. Helldivers (PS4)
Ultimaattinen coop-peli. En ole päässyt pelaamaan tätä läheskään tarpeeksi, en ole edes kaikkein vaikeimman tason tehtäviä pelannut. Pelin mekaniikat ja yhteistyön painottaminen ovat yksinkertaisesti nerokkaalla tasolla. Pelisuunnittelullisesti huikea kokonaisuus. Se kaaoksen fiilis ja sieltä kun ryhmänä selvitään, ei ole toista tällaista peliä.
37. Dungeon Defenders (PS3)
Missään muussa pelissä ei ole tullut niin tiukkoja vääntöjä kuin tässä viimeisissä kentissä. Örkkiä tulee niin paljon, ettei tiedä minne menisi ja mitä tekisi ja lopulta, kun voittaa haasteen kavereiden kanssa, on fiilis mieletön.
38. Demon’s Souls (PS3)
Ainoa Souls-sarjan peli, jonka olen pelannnut. Huikea maailma ja seikkailun fiilis. Tietyllä tapaa toi samaa tunnetta, mitä koki aikoinaan Link to the Pastin ja Super Metroidin kaltaisten pelien kanssa: tunnelmallinen seikkailu hienossa, tunnelmallisessa, tuntemattomassa maailmassa.
39. OlliOlli2 (Vita)
Nerokkaat kontrollit yhdistettynä tyydyttäviin animaatioihin ja ääniin tekevät pelaamisesta lautailunautintoa parhaimmillaan.
40. Timesplitters 2 (PS2)
Huikea moninpeli samalla sohvalla. Selkeä harppaus ykkösestä, kolmonen taas meni selvästi huonompaan suuntaan. Tuplahaulikot varmaankin hauskin ase, mitä moninpeliräiskinnöissä käyttänyt.
41. Gravity Rush (Vita)
Liikkumisen vapaus ja taistelun viihdyttävyys, taiteellinen suunnittelu ja musiikit, ne ovat päällimmäisenä mielessä pelistä.
42. PixelJunk Eden (PS3)
Täysin omanlaisensa "tasoloikka" täydellisillä kontrolleilla ja täydellisellä audiovisuaalisella toteutuksella.
43. Super Mario Bros 3 (NES)
Pelillisesti ehkä jopa kovempi kuin Mario World, mutta pelin graafinen tyyli ja maailma, kartta tai kyvyt eivät koskaan kolahtaneet yhtä kovaa kuin Worldin. Tietyllä tapaa siis parempi kuin World, mutta henkilökohtaisesti World oli aika paljonkin kovempi tapaus.
44. The Legend of Zelda: The Wind Waker (Gamecube)
Seikkailun fiilis ihan huikea. Todellinen fiilistelypeli.
45. Call of Duty 4: Modern Warfare (PS3)
Aikanaan mullistava vuoristoratamainen kampanja ja loistavalla kenttäsuunnittelulla varustettu moninpeli. Valitettavasti tuhosi (yksipuolisti) koko FPS-genren kymmeneksi vuodeksi suurella suosiollaan. Siltikin, mestariteos.
46. Hearthstone (iOS, Android, PC)
Tämä voisi olla paljon ylempänäkin, mutta oli pakko vieroittaa itseni melko lailla pois pelin parista, joten tietyllä tapaa koko peli jäi itseltä kesken. Aivan liian koukuttava peli, vei ajatukset täysin kaikesta muusta jatkuvaan pakan miettimiseen ja tappioiden kostamiseen.
47. Everybody’s Golf (Vita)
Olen pelannut sarjasta vain PS3- ja Vita-versioita. Molemmat aivan loistavia golf-pelejä, mutta Vita versio vie haastavammalla pelattavuudellaan hienoisesti voiton. Jatko-osaa edelleen odotellessa.
48. NHL99 (PS1), NHL2000 (PS1), NHL2001 (PS1)
99-01 oli itselleni se vahvin kulta-aika änärissä. Täydellistä arcadelätkää. PS2-painoksissa pelattavuus muuttui tylsemmäksi vähän poispäin täys-arcadesta, 97 oli todella paska, 98 oli todella hyvä, mutta 99-01 omaan makuhermoon ne parhaat mättöpelit. 93-96 myös kovia, mutta eivät kuitenkaan yllä PS1:n loppupuolen pelien kastiin. Järjetön määrä pelitunteja kavereiden kanssa kyllä tuli hakattua.
49. Bionic Commando (PS3)
Uskomattoman hyvin toteutettu heittokoukkumekaniikka yhdistettynä hyvään kenttäsuunnitteluun, loistavaan soundtrackiin ja täydellisesti hiottuun vaikeusasteeseen Commando-asteella tekivät pelistä todella omaperäisen ja tuoreen kolmannen persoonan räiskinnän. Valitettavasti peli floppasi, eikä jatko-osasta ollut toivoakaan.
50. Hard Corps: Uprising (PS3)
Mahtava niin yksin kuin cooppinakin. Opeteltavaa riitti ja riittäisi loputtomiin. Mahtava kenttäsuunnittelu, musiikit, kontrollit ja bossit.
51. Lunar: Silver Star Story Complete (PS1)
Matka Dragonmasteriksi oli maaginen.
52. Gran Turismo 1, 3, 5 (PS1, PS2, PS3)
Ykkönen oli mullistus, kolmonen jälleen mullistus, vitonen ei ehkä mullistus, mutta silti todella koukuttava paketti sekin. Jos yksi pitäisi listata, niin ykkönen, koska se oli jotain niin uskomatona ilmestyessään, mutta ovathan kolmonen ja vitonen huomattavasti kehittyneempiä peleinä.
53. NBA Jam Tournament Edition (SNES)
Täydellinen arcadekoris. Loputtoman hyvä kavereiden kanssa tai kausimoodissa. Mekaanisestikin todella hyvä, yksinkertainen, mutta toimiva.
54. Mega Man 2 (NES)
Uskomaton soundtrack ja yleinen pelattavuus, bossien suunnittelu. Mieleenpainuvin Mega Man.
55. Galak-Z (PS4)
Pelin ohjaussysteemi on nerokas ja antaa tilaa loputtomalle kehittymiselle. OST toimii ja haaste on viritetty juuri sopivaksi.
56. The Legend of Zelda (NES)
En tiedä, ehkä tämän pitäisi olla ylempänäkin, kun ajattelee, kuinka paljon tätä tuli pelattua ja kuinka mullistava teos oli. Tein täydellisen kartankin pelistä veljen kanssa, jossa oli kaikki salarit ja pensaiden ja luolien ym. paikat merkitty. Huikea seikkailu, etenkin kun ajattelee, milloin tehty. Pidin myös kakkosesta todella paljon, sen voisi melkein niputtaa tähän samaan. Ykkönen kuitenkin se mullistavampi teos.
57. Alienation (PS4)
Koukuttava loot-pohjainen coop-räiskintä rautaisella pelattavuudella. Housemarque vaan osaa.
58. Driveclub (PS4)
Haasteet, ajomalli, grafiikat, sisällön määrä, uskomattoman nopeat latausajat. Lähes täydellinen ajopeli.
59. Super Stardust HD (PS3)
Housemarquen hiottua pelaamista mahtavalla audiovisuaalisella toteutuksella.
60. Final Fantasy VIII (PS1)
Joku tässäkin FF:ssä silloin ainakin iski. Grafiikat, musiikit, triple triad, tarina, cutscenet, maailma, hahmot.
61. Rock Band 3 (PS3)
Guitar Heron aloittaman vyöryn huipentuma. Mahtavaa yhdessä.
62. Tekken 3 (PS1)
Dark Resurrection ja kutonen sekä Tag Tournament 2 ovat peleinä mielestäni parempia, mutta kolmosessa koetut mätöt kaveria vastaan ja pelin mullistavuus aikanaan nostavat kuitenkin tämän ylimmäs listallani sarjan peleistä.
63. Project Gotham Racing 2 (Xbox)
Kudos! Täydellinen ajomalli.
64. The Swapper (PS4)
Nerokas puzzlettelu Suomesta. Juuri sopivan vaikea, juuri sopivan pituinen, hieno audiovisuaalinen toteutus ja kiva tarina.
65. Legend of Legaia (PS1)
Pelissä oli jotenkin todella omalaatuinen, jännä tunnelma. Tarinan sumu ja tarina ylipäänsä, pelin äänimaailma musiikkeineen ja ulkonäkö saivat sen kai aikaan. Taistelusysteemi oli todella omaperäinen ja hyvä. Mahtava JRPG kaikin puolin.
66. Medal of Honor (PS1)
Nyt jo toki auttamattomasti vanhentunut (varmasti kaikista pahiten listani peleistä, vielä enemmän kuin Syphon Filter), mutta aikanaan jotain aivan uskomatonta. Piti pelata yhdellä istumalla läpi aamuntunneille valvoen.
67. Darksiders (PS3)
Synkkä Zelda. Todella hyvin suunnitellut dungeonit.
68. Super Mario Kart (SNES)
Se alkuperäinen Kartin kuningas. Huikea peli aikanaan.
69. Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest (SNES)
Kaikki kolme SNESin peliä olivat loistavia, mutta kakkonen on ehkä kuitenkin se paras. Uskomaton graafisesti, hienot kentät, loistavat musiikit, viihdyttävä pelattavuus.
70. Prince of Persia: Sands of Time (PS2)
Aikanaan järisyttävän upea ja hyväntuntuinen seikkailuloikinta. Upeat animaatiot, upea graafinen toteutus, utuinen fiilis, ajan kelaaminen. Uniikki peli ilmestyessään monella tapaa.
71. Warhammer 40k: Space Marine (PS3)
Huhhuh, jos jossain pelissä on munaa, niin tässä! Yksi parhaita, ellei paras räiskintäkampanja, mitä olen pelannut. Alusta loppuun todella machoa meininkiä loistavalla ja melko omaperäiselläkin pelattavuudella.
72. Burnout 3 Takedown (PS2)
Täydellistä arcade-kaahailua.
73. Crysis 2 (PS3)
Toiminnan tuntuma on mahtava. Audiovisuaalisesti upea.
74. Ninja Gaiden Sigma (PS3)
Paljon ärsyttävyyksiä, mutta raudanluja taistelumekaniikka. Ultimaattinen ninjafiilistely ja ehdottomasti parhaimmillaan Master Ninja-vaikeusasteella. Vaikeustasojen toteutus erityisen hienosti toteutettu, kun vaikeammilla tekoäly on aivan erilainen verrattuna helpompiin asteisiin.
75. Move Fitness (PS3)
Tässä olisi pohjaa tulevaisuuden kuntoilulle. VR-versiona jatko-osa veisi maaliin. Loistava teos, jossa potentiaalia kuitenkin vielä pidemmälle.
76. Guitar Hero (PS2)
Todellinen fiilistelypeli.
77. Final Fantasy XIV (PS4)
Ainoa pelaamani MMO. Satoja tuntejahan, ellei yli tuhat siihen upposi. Mahtava OST kautta linjan, hieno maailma, hyvä taistelusysteemi, FF-fiilis. Eipä muuta tarvita.
78. Super Mario Bros (NES)
Tästä se intohimo pelaamiseen lopullisesti lähti. Onhan se pakko ujuttaa tällaiselle listalle.
79. The Club (PS3)
Täysin highscoreihin keskittyvä kolmannen persoonan räiskintä. Combottaminen tuntui vaan yksinkertaisesti helvetin hyvältä ja pelin musiikit tukivat hyvin hektistä fiilistä.
80. Joe Danger (PS3)
Tony Hawkmaista temppuilua 2D:nä täydellisillä kontrolleilla.
81. Batman Arkham Knight (PS4)
Asylum iski lujaa, Arkham Knight vielä kovempaa. Batmobiili toi kaivattavan uuden ulottuvuuden peliin. Alusta loppuun timanttia.
82.Silent Hill (PS1)
Pelottava, tunnelmallinen, jotain uutta ilmestyessään.
83. Final Fantasy IX (PS1)
Simppelimpi kuin VII tai VIII, mutta erittäin tunnelmallinen maailma ja omaperäiset hahmot.
84. Enslaved: Odyssey to the West (PS3)
Hieno matka. Hienot hahmot ja tarina.
85. Suikoden (PS1)
Ensimmäinen JRPG:ni. Omien joukkojen kasaaminen omaan tukikohtaan oli jotenkin tosi siistiä. OST mahtava. Fiilistelypeli.
86. Stealth Inc. (Vita)
En ole puzzle-pelien suurin ystävä, mutta tämä piti pelata melkein yhdeltä istumalta. Audiovisuaalisesta toteutuksesta lähtien kaikki harmoniassa. Hieno peli.
87. Mike Tyson’s Punch-Out! (NES)
Ikoniset ”bossit”, mahtavan erilaisia.
88. Alan Wake (XBOX360)
Hieno tunnelma ja äänimaailma, kiintoisa tarina. Tunnelma päällimmäisenä.
89. Guacamelee (Vita)
Jos tämä olisi puolet pidempi ja kolkuteltaisiin varmasti top20 ovia. Nyt peli oli kuitenkin vähän liian lyhyt ja kompakti, välipalamainen fiilikseltään yltääkseen eeppisen hienoksi kokonaisuudeksi.
90. Alundra (PS1)
Upea Zelda-klooni kovalla haasteella. Unenomainen tunnelma.
91. Driver (PS1)
Ajomalli oli niin kohdillaan, tehtävät kuumottavia. Viimeisen tehtävän vaikeustasopiikki oli karmaiseva, jäänyt iäksi mieleen.
92. Destiny (PS4)
Melko paljon ärsyttävää tauhkaa, mutta myös paljon todella hyvää ja viihdyttävää sisältöä. Moninpelikin ristiriitainen, jotenkin loistava, jotenkin paska. Tosi ristiriitainen teos, mutta räiskinnän sujuvuus on vaan korkealla tasolla.
93. Parasite Eve (PS1)
Tunnelma ja tarina. OST.
94. Uncharted 3: Drake’s Deception
Ensimmäinen puolisko pelistä tiputtaa osakkeita. Jos se olisi yhtä hyvä kuin toinen puolisko, oltaisiin lähellä top kymppiä. Upean elokuvamainen peli hyvällä, liikkuvalla räiskinnällä.
95. NBA Live ’99 (PS1)
Urheilupelit on aina vähän ongelmallisia, kun tällaisia listauksia miettii. Kyllä Live ’99:ä (muitakin, mutta tämä oli paras) tuli kuitenkin niin paljon kavereiden kanssa pelattua, että on se pakko tänne iskeä. Ja oli se oikeasti todella hyvä arcade-koris, joka kuitenkin tuntui jonkun verran todellisellekin korikselle koripalloa aika paljonkin pelanneelle.
96. Dino Crisis 2 (PS1)
Täysi suunnanmuutos ykkösen RE-tunnelmista tavallaan vähän highscore-räiskinnän suuntaan. Hitto, kun olikin hyvä peli.
97. Everybody’s Tennis (PSP)
Olen pelannut aika paljonkin tennis-pelejä, enimmäkseen yksin, koska kaverit eivät ole niinkään niistä tykänneet. Tämä on ollut yksinpelinä niistä kaikkein paras.
98. Assassin’s Creed 2 (PS3)
Ezio, OST, yleinen fiilis pelatessa.
99. Syphon Filter 2 (PS1)
En oikein edes tiedä, miksi tämä oli niin hyvä. Tämä vaan oli niin hyvä. Jotenkin tähän oli saatu sisällytettyä sellainen hieno agenttifiilis.
100. Bulletstorm (PS3)
Tämä vaan toimi!
«
Viimeksi muokattu: 09.08.2016 10:17 kirjoittanut Cyrus
»
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #2 : 09.08.2016 08:00 »
Kraidi
Jäsen
Viestejä: 1 203
Basaaripisteet:
7
1. Bloodborne (PS4)
En uskonut ennen pelin julkaisua, että tämä olisi ihan näin hyvä. Toki minulla oli kutina, että pettymyksellisen Dark Souls II:n jälkeen From Softwarelta on tulossa varmaan taas kova ja virkistävä peli, kun pimeä fantasia onkin vaihtunut joksikin ihan muuksi. No, lopulta tämä olikin sitten Miyazakin Magnum opus. Kyllä makuhermoja hiveltiin uskomattomalla tavalla, kun tajusi peliä pelatessa, että tässähän pelissä yhdistyy kaikki parhaimmat jutut kuten goottilainen arkkitehtuuri, Lovecraftin kosminen kauhu ja unet.
“The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.”
2. Metal Gear Solid (PS1)
Nostalgisin peli itselleni ja samalla se suurin syy miksi olen lähes aina ollut Metal Gear -fani. Tavallaan tähän kohtaan voisi laittaa myös MGS2:n juonen takia tai MGS3:n tunnelman takia, mutta päädyin että näistä kolmesta suurin peli itselleni on se joka tutustutti minut sarjaan aikoinaan.
3. Final Fantasy VII (PS1)
Arvostuksensa ansainnut teos. Huikea peli huikealla tunnelmalla varustettuna, sisältää parhaimman soundtrackin koskaan.
4. Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean ja Baten Kaitos Origins (GameCube)
Huijaan vähän tässä kohtaa laittamalla samalle sijalle kaksi peliä, koska ne ovat mielestäni kokonaisuuden kannalta niin riippuvaisia toisistaan. Kyseessä on siis paras ja uniikein JRPG-pelisarja mitä olen ikinä pelannut. Taisivat olla viimeisiä genrensä pelejä, joissa oli vielä esirenderöidyt taustat ja kunnon meininki aina tappelusysteemiä, juonta sekä hahmoja myöten.
5. ICO (PS2)
Peli ei ole välttämättä kaikille tarkoitettu, mutta itseeni se iski nimenomaan tunnelmansa ja pulmanratkonnan vuoksi. Linna on aika kesy tapaus, jos on pelannut vähänkään Zeldoja, mutta silti tosi kivaa ja kevyttä puuhaa. Sitä jää myös mielellään ihailemaan maisemia ja pohtimaan pelin maailmaa.
6. Shadow of the Colossus (PS2)
Sitä samaa tuttua mitä ICO, mutta suuremmassa ja eeppisemmässä mittakaavassa. Linnan sijaan pulmat onkin isketty kolosseihin ja maailma on nyt avoin. ICOn tavoin myös Shadow of the Colossuksen tunnelma on jotain ainutlaatuisen melankolista.
7. The Legend of Zelda: The Wind Waker (GameCube)
Tämä on ollut aina suosikkini kaikista Zeldoista, vaikka Majora meinaa välillä viedäkin tämän tittelin salakavalasti. Luolastot eivät välttämättä ole ihan samaa tasoa kuin muissa kolmiulotteisissa Zeldoissa, mutta jotenkin pelin aurinkoinen fiilis ja mielenkiintoinen maailma vetoavat minuun parhaiten. Saa nähdä, yrittääkö myös Breath of the Wild viedä tulevaisuudessa tämän tittelin, vaikuttaa nimittäin jokaisen Zelda-fanin unelmalta.
8. Zone of the Enders: The 2nd Runner (PS2)
Paras mecha-teemainen toimintapeli. Zone of the Enders on myös pakko pelata joka kerta eräänlaisena "prologina" tälle pelille, koska pidän siitäkin pelistä (sen puutteista huolimatta).
9. Cave Story (PC)
Kaikkien indie-videopelien isoäiti, joka mullisti maailmaa. Olen vieläkin sitä mieltä, että jos Cave Story olisi aikoinaan julkaistu SNES:ille, se olisi ollut konsolinsa ikimuistoisimpia tapauksia Super Metroidin ja A Link to the Pastin ohella.
10. Metal Gear Rising: Revengeance (PS3)
Suosikkini Platinum Gamesilta. Outoa kyllä, tässä pelissä oli jopa enemmän sitä Metal Gear -fiilistä kuin MGSV:ssä. Ehkä se johtui siitä, että mukana oli pitkästä aikaa mielenkiintoisia ja hienoja pomoja taisteluineen.
«
Viimeksi muokattu: 09.08.2016 08:05 kirjoittanut Kraidi
»
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #3 : 09.08.2016 13:16 »
Cyrus
Jäsen
Viestejä: 904
Basaaripisteet:
0
Team ICOn pelit on kyllä jänniä. Pidin molemmista paljon, kun pelasin, mutten silti oikeastaan vakavasti edes harkinnut niitä TOP100-listalleni. Itselleni on tärkeää tunnelma ja yleinen fiilis pelatessa ja sitähän nimenomaan löytyy molemmista peleistä, mutta jotenkin joku pelaamisen ja maailman syvyys uupui tehdäkseen näistä superklassikoita silmissäni. TOP200-listalle silti mahtuisivat molemmat, heh. ZOE 2 oli lähellä. Se oli tyylikäs ja uskomaton graafisesti, nopea ja viihdyttävä pelillisesti. Ja pelin teemamusiikki on aika mahtava.
Top 15 ”Ainakin vielä toistaiseksi pelaamattomat pelit, jotka kaduttavat eniten” (ei järjestyksessä)
1. Ocarina of Time ja Majora’s Mask
– N64 jäi lähes kokonaan välistä, niin nämäkin merkkiteokset. Tavoitteena on joskus vielä pelata.
2. Mario 64
– Kaverilla pelasin noin 30 tähteä ilmestymisen aikoihin ja kävi jo siinä ajassa selväksi, kuinka mahtava peli kyseessä, mutta en kuitenkaan ole pelannut lähellekään läpi.
3. Kaikki strategiapelit Civilizationista Starcraftiin
– PC jäänyt välistä ja näin etenkin strategiat. Varmasti paljon huikeita pelejä. Erityisesti Civit harmittaa, ettei ole tullut koskaan pelattua. Civiä pitää päästä pelaamaan, muut jää varmasti ikuisesti pelaamatta.
4. DS:n ja 3DS:n merkkiteokset (esim. Mariot, Zeldat, Fire Emblemit, Animal Crossingit, Phoenix Wrightit) sekä Pataponit
– En ole kannettavia paljoa pelannut ja mitä olen, on keskittynyt lähinnä muutamiin PSP:n kiinnostavimpiin teoksiin ja Vitaan, jolla olen pelannut paljon indie-pelejä. Edelleen hankintalistalla New 3DS, joskus kun oikein hyvä diili sattuu kohdalle. Ja sitten se aika pelaamiseen. Pataponit löytyy PSP:lle ja Vitalle, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi.
5. Dark Soulsit / Bloodborne
– En vaan ole saanut itsestäni irti hankkimaan mitään näistä Demon’sin jälkeen. Nykyisin tuntuu siltä, että on vähemmän aikaa pelata, joten tuntuu vaikealta aloittaa uusi iso projekti. Vähän sama kuin käynyt nyky-Zeldojen kanssa. Enemmän tosin tekosyy, kyllä sitä aikaa löytyisi. Joskus vielä, ainakin Bloodborne.
6. Castlevania Symphony of the Night
– En tiedä miten tämä ei koskaan päätynyt pelattavien pelien listalle. Ei kukaan kaveriporukassakaan koskaan puhunut pelistä mitään. Vitalle löytyy, saa nähdä milloin tulee pelattua.
7. Okami
– Tuli jotenkin sellaiseen aikaan ja oli niin pitkä peli, etten koskaan hankkinut tätä. HD-versiokin löytyy ladattuna, mutta milloin saisi inspiraation pelata?
8. Chrono Trigger, Secret of Mana ja SNESin Final Fantasyt (erityisesti VI), Suikoden 2
– Näihin aikoihin en vielä roolipelejä pelannut. Klassikoita missannut. Vitalle olen FF:t hankkinut, mutta en ole vieläkään pelannut. Suikoden II:kin hankittu Vitalle, mutta koska taas tulee pelattua?
9. Star Wars: Knight of the Old Republic
– Xboxilla pelasin esim. Jade Empiren, mutta tämä jäi välistä jostain syystä.
10.Skyrim
– Jälleen liian iso peli väärään aikaan. En usko, että koskaan pelaisin. Ellei remaster satu sopivaan aikaan ja inspiraatioon.
11.Eve Online
– Olisihan se huikeaa päästä tähän sisälle. Samalla voisi toki unohtaa kaiken muun elämän. Mutta olisi se kuitenkin huikeaa.
12.Viewtiful Joe
– Gamecubella tuli pelattua aika paljon, mutta tätä ei tullut koskaan hankittua. Varmasti loistava peli.
13.Diablo 2, Diablo 3
– PC tosiaan jäänyt välistä. Viime vuosina tullut pelailtua aika paljonkin loot-pohjaisia pelejä ja kyllähän ne koukuttaa. D3 hankittu PS4:lle, kyllä jossain vaiheessa tulee pelattua.
14.Witcherit 1-3
– Ykkönen ja kakkonen taas PC:llä pelaamattomuuden vuoksi jäi välistä. Kolmonen tulee joskus toivottavasti pelattua.
15.F-Zero GX
– Wipeoutien ja ajopelien fanina varmasti maistuisi. Ei koskaan käynyt edes mielessä Cube-aikoihin, että tällainen kannattaisi hommata. Vasta jälkikäteen saanut kunnolla tietää pelistä.
«
Viimeksi muokattu: 09.08.2016 15:01 kirjoittanut Cyrus
»
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #4 : 09.08.2016 23:18 »
Aivis
Nettikiusaaja
Jäsen
Viestejä: 978
Basaaripisteet:
0
Itsellä pelaaminen on jäänyt viimeisten muutaman vuoden ajan miltei olemattomiin. Syynä muu tekeminen ja tästä johtuva ajan puute. Kuitenkin pikkuhiljaa on taas alkanut vanha harrastus kutkuttamaan, kun tulevaisuudessa häämöttää pitkästä aikaa oikeasti mielenkiintoisia pelejä, puhumattakaan kymmenistä nykyisistä indie-helmistä.
Joten tähän väliin onkin hyvä pysähtyä hetkeksi ja koota
top 10
henkilökohtaisesti parasta peliä ikinä. Käänteisessä järjestyksessä.
10. Pokémon Gold/Silver
Paransi Red/Blue -versioiden jo ennestään loistavaa pelimekaaniikkaa. Aiempaa syvempi sekä dynaamisempi kokemus, ja aikansa yksi koukuttavimmista peleistä. Johto ehkäpä paras region ikinä. Toki seuraavat osat hioivat sarjan pelimekaniikka yhä vain monipuolisemmaksi, mutteivät koskaan yltäneet samalla tasolla siihen tunnelmaan ja puhtaaseen iloon mitä itse koin Gold/Silveriä pelatessa.
9. Half-Life 2
Huimasti edellä aikaansa ollut peli grafiikoineen, animaatioineen ja fysiikkamootoreineen, ja joka mielestäni on vanhentunut varsin hyvin. Loistavan pelattavuuden sekä tunnelmoinnin täydellinen liitto.
8. Super Smash Bros. Melee
Varmaankin yksi hauskimmista peleistä koskaan, ja johon tuli aikoinaan upotettua lukemattomia tunteja. Pelattavan ja kerättävän määrä räjäytti aikanaan mielen totaalisesti.
7. Final Fantasy XI
Kun ajatellaan esteettisellä tasolla, tämä on SE Final Fantasy mikä tulee aina mieleen kun sarja käy puheeksi. Ehkäpä tarinallisesti ja hahmojensa puolesta mukaansatempaavin sarjan osa, ja itse tykkään sen enemmän "hahmoluokkia" painottavasta meiningistä. Ehdottomasti yksi genrensä mestariteoksista.
6. Demon's Souls
Yksi haastavimpia ja tunnelmallisimpia pelejä mitä siihen aikaan oli vielä tultu pelattua. Täysin uniikki helmi kaiken sen keskinkertaisuuden joukossa, jota suurinosa aikansa genin tarjonnasta oli. Järkkymätön mestariteos.
5. The Legend of Zelda: A Link to the Past
Ehkäpä paras Zelda ikinä. Uskomaton pelattavuus. Maailma täynnä tekemistä ja tutkittavaa, loistavat luolastot ja side questit. Ei oikeastaan mitään ärsyttävää tai ylimääräistä. Puhdas, täydellinen Zelda-kokemus.
4. Shadow of the Colossus
Puhdasta tunnelmaa. Jos jotain peliä voi sanoa taiteeksi, niin mielestäni SotC on ehdottomasti ykkösvaihtoehto. Ei sillä, ettei sitä olisi myös hauska pelata. Jokaisen kolossin luo matkaaminen ja niiden kohtaaminen tuntuu aina yhtä tunnelmalliselta. Jännitys, haikeus ja eeppisyys sekoittuvat täydelliseksi tunnehuuruksi, jota ei yksinkertaisesti missään muussa pelissä voi kokea.
3. Halo 3
FPS -pelien ehdoton mestariteos. Yksi parhaista peleistä koskaan miltei kaikilla osa-alueilla. Bungielta huikea saavutus parantaa aiempien osien jo erinomaista kaavaa. Niin kampanja kuin nettipelikin hipoivat täydellisyyttä. Älyttömän loppuun asti hiottu peli.
2. Final Fantasy VI
Yksi tärkeimmistä peleistä itselleni, ja genrensä ehdoton merkkipaalu, jonka laatua ei ole ajan hammas purrut. Videopelihistorian yksi suurimmista taidonnäytteistä. Niin täydellinen kuin genrensä peli vain voi olla.
1. Metroid Prime
Syy miksi pelata videopelejä. Mikään muu pelaamani peli ei ole yhtä tehokkaasti päästänyt uppoutumaan sen maailmaan kuin Metroid Prime. Missään muussa pelissä ei seikkalun tunne ja löytämisen riemu ole ollut suurempi. Metroid Prime kokemuksena lähentelee hengellistä. Ehkäpä maailman paras peli, nyt ja aina.
«
Viimeksi muokattu: 09.08.2016 23:29 kirjoittanut Aivis
»
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #5 : 19.08.2016 12:33 »
Cyrus
Jäsen
Viestejä: 904
Basaaripisteet:
0
TOP 5 Soundtrackit kokonaisuutena on helppo valita, niin selvästi nämä erottuvat kokonaisuuksina ja laadun laajudeltaan muista
1. Final Fantasy VII
2. Mega Man 2
3. NieR
4. Ridge Racer Type 4
5. Final Fantasy XIV
Tuon listan alapuolelle menee sitten Metroid Primeä ja Dragon Quest kasia, Mega Man ysiä ainakin.
Tein "TOP 25 kappaleet peleissä" listan. Rajauksen tein niin, että vain yksin kappale / pelisarja. Loppuun laitoin vielä vähän bonuskappaleita, kun varsinkin FF:n ja Mega Manin musiikkia kuunnellessa tuli vaan niin hypefiilis, kun ei muistanutkaan kuinka hienoja noi kappaleet on ja kuinka paljon niitä on. Varsinkin Final Fantasyssä on sarjana aivan käsittämätön määrä hyvää musiikkia. Enkä muistanut, kuinka hieno teema ja taistelumusiikki olikaan FFXIII:ssä ja FFX:n teema yllätti myös.
En alkanut perustelemaan valintojani erikseen, koska loppujen lopuksi hyvin samat perustelut olisi jokaiseen. Jokaisessa on tunnelma ja fiilis toisesta maailmasta. Jokainen kappale toimii mielestäni täydellisesti niin pelissä kuin ulkopuolellakin. Pelissä sopii täydellisesti tunnelmaan tai toimintaan, pelin ulkopuolella on suosikkikappaleitani ylipäänsä musiikissa.
TOP 25 Musiikkikappaleet peleissä (Ei järjestyksessä)
1. Ridge Racer 7 – Super Cruiser
https://www.youtube.com/watch?v=UuMMGe0Pk1U
2. NieR – The Wretched Automatons
https://www.youtube.com/watch?v=Wmc3yji0G84
3. Dragon Quest VIII – Heavenly Flight
https://www.youtube.com/watch?v=BjfdQYo-G_I
4. Final Fantasy XIII-2 – Full Speed Ahead
https://www.youtube.com/watch?v=lmx5Z-aSvpY
- En ole peliä edes pelannut, ei haittaa, uskomaton kappale.
5. Mega Man 2 – Metal Man Stage
https://www.youtube.com/watch?v=uQXA9RkC_-c
6. Metroid Prime – Underwater Frigate
https://www.youtube.com/watch?v=c2B3QqjJ284
7. Resident Evil – Save Room Themet
https://www.youtube.com/watch?v=x2VmPxQ3SYQ&list=PL036CC92D84162DC4&index=51
- Tämä oli ainoa, jossa huijasin ja laitoin monta samaan. Linkkaamassani medleyssä ei ole RE Zeron teemaa, joka myös kuuluisi mielestäni tähän.
8. Heavenly Sword – Ending Credits
https://www.youtube.com/watch?v=wl5AheGm74Q&index=19&list=PL036CC92D84162DC4
9. Street Fighter Ex Plus Alpha – Alpha-Spinning Bird (Chun-Li)
https://www.youtube.com/watch?v=YejRYwU-bfM&index=2&list=PLE4B2BD2F4DF31136
10. Tekken 6 – Electric Fountain
https://www.youtube.com/watch?v=xsB14OVlcrs
11. Assassin’s Creed 2 – Ezio’s Family
https://www.youtube.com/watch?v=FSVHx23ByhM
12. Tomb Raider – City of Atlantis
https://www.youtube.com/watch?v=bcwNmsIZYYs&feature=related
'
13. Halo 2 – Menu
https://www.youtube.com/watch?v=KCSDeT6dPSU
14. Metal Gear Solid 3 – Snake Eater
https://www.youtube.com/watch?v=9aHQnDTd1y4
15. Silent Hill 2 – Theme of Laura
https://www.youtube.com/watch?v=6LB7LZZGpkw
16. Donkey Kong Country – Aquatic Ambiance
https://www.youtube.com/watch?v=wAPpVplHiDE&feature=related
17. Zone of the Enders – The Origin
https://www.youtube.com/watch?v=vdznoXlO5s0&list=RDRPE8EesftLg&index=16
18. Gravity Rush – Old Town
https://www.youtube.com/watch?v=3zEeJ2X0uFg
19. Shovel Knight – An Underlying Problem
https://www.youtube.com/watch?v=WdVfnKCYdJ8
20. Super Mario Bros. – Main Theme
https://www.youtube.com/watch?v=GlwX5q_Y1-0
21. Super Stardust HD – Coventina Theme
https://www.youtube.com/watch?v=s1alqgJrR_M
22. Alundra – Kline’s Dream
https://www.youtube.com/watch?v=UMdNJ5gPKNw&feature=BFa&list=PLF8E29658B2F1AD1A&lf=plpp_video
23. Parasite Eve – Missing Perspective
https://www.youtube.com/watch?v=ZQvwdUS8sfI&feature=BFa&list=PLF8E29658B2F1AD1A&lf=plpp_video
24. The Legend of Zelda – Main Theme
https://www.youtube.com/watch?v=cGufy1PAeTU
25. Double Dragon Neon - City Streets 2 (Mango Tango - Neon Jungle)
https://www.youtube.com/watch?v=4plVuPWNicU
Bonuskappaleet:
Final Fantasy XIII – Blinded by Light
https://www.youtube.com/watch?v=xfu0XBf8kmk
Final Fantasy XIII – The Promise
https://www.youtube.com/watch?v=3H-RWW2ed3M
Final Fantasy VII – The Shinra Corporation
https://www.youtube.com/watch?v=Jj0F2KfCvhg
Final Fantasy VII – Main Theme
https://www.youtube.com/watch?v=6UARM4q7hHU
Final Fantasy VII – Mako Reactor
https://www.youtube.com/watch?v=gvMt8ID3boY&index=3&list=PL80A1E9B2848DFAE0
Final Fantasy VIII – Blue Fields
https://www.youtube.com/watch?v=RNdGoENQNQ4&list=PLAC6CCD5897973D5D&index=3
Final Fantasy VIII – Balamb Garden
https://www.youtube.com/watch?v=1eU0tRBHnE0&index=2&list=PLA91044CB17C9B9F8
Final Fantasy VI – Terra
https://www.youtube.com/watch?v=W7RPY-oiDAQ
Final Fantasy X – The Sight of Spira
https://www.youtube.com/watch?v=fTptg9nedlM&index=2&list=PLF9C49BFAAA99F0D6
Final Fantasy X – To Zanarkand
https://www.youtube.com/watch?v=h-0G_FI61a8
Final Fantasy XIV – Safe Haven Theme 1
https://www.youtube.com/watch?v=fU2r9G_B3SQ&index=49&list=PLL5mKr-nFprJWIJTfosCoe5QjwaCSyIck
Mega Man 2 – Air Man Stage
https://www.youtube.com/watch?v=ygqCSVboG10&index=7&list=PL8B78DBAB74CE66CD
Mega Man 2 – Quick Man Stage
https://www.youtube.com/watch?v=WZhfEWpKZ1c&list=PL8B78DBAB74CE66CD&index=9
Mega Man 2 – Flash Man Stage
https://www.youtube.com/watch?v=wynD0cuyJqs&list=PL8B78DBAB74CE66CD&index=11
Mega Man 2 – Wood Man Stage
https://www.youtube.com/watch?v=GTM5NblALbI&index=13&list=PL8B78DBAB74CE66CD
Mega Man 2 – Dr Wily’s Stage 1
https://www.youtube.com/watch?v=as_ct9tgkZA&list=PL8B78DBAB74CE66CD&index=17
Mega Man 2 – Bubble Man’s Stage
https://www.youtube.com/watch?v=4JY3xFNcg_g&index=8&list=PL8B78DBAB74CE66CD
NieR – Hills of Radiant Winds
https://www.youtube.com/watch?v=LNZmzLzvJo8&index=2&list=PL8DDD2D047A076DC8
NieR – Grandma
https://www.youtube.com/watch?v=XgMRNiEPPYg&index=6&list=PL8DDD2D047A076DC8
NieR – Song of the Ancients Devola
https://www.youtube.com/watch?v=V1CjxQXXA7o&list=PL8DDD2D047A076DC8&index=7
NieR – City of Commerce
https://www.youtube.com/watch?v=1XvFnrAbLLQ&list=PL8DDD2D047A076DC8&index=9
«
Viimeksi muokattu: 19.08.2016 12:46 kirjoittanut Cyrus
»
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #6 : 19.08.2016 14:28 »
Kraidi
Jäsen
Viestejä: 1 203
Basaaripisteet:
7
Lainaus käyttäjältä: Cyrus - 19.08.2016 12:33
15. Silent Hill 2 – Theme of Laura
https://www.youtube.com/watch?v=6LB7LZZGpkw
17. Zone of the Enders – The Origin
https://www.youtube.com/watch?v=vdznoXlO5s0&list=RDRPE8EesftLg&index=16
Näiden lisäksi vielä
Dark Souls III - Abyss Watchers
niin voisi sanoa kyllä suoraan, että tässä on oma TOP3 kaikkien aikojen parhaimmat pelibiisit. Aivan maagista tavaraa.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #7 : 20.08.2016 09:16 »
Cyrus
Jäsen
Viestejä: 904
Basaaripisteet:
0
Lainaus käyttäjältä: Kraidi - 19.08.2016 14:28
Näiden lisäksi vielä
Dark Souls III - Abyss Watchers
niin voisi sanoa kyllä suoraan, että tässä on oma TOP3 kaikkien aikojen parhaimmat pelibiisit. Aivan maagista tavaraa.
Olipa uskomattoman hieno kappale. En voi kuin kuvitella kuinka hieno tuo on itse pelissä.
tallennettu
Re: TOP-listat Thread
« Vastaus #8 : 20.08.2016 13:51 »
Sharkie
Valikoiva pelaaja.
Moderaattori
Viestejä: 3 175
Basaaripisteet:
5
Hyvää kamaa kyllä! Tämän ansiosta tuli sukellettua itsekin vanhoihin lempparisoundtrackeihin, joita en ole pitkään aikaan kuunnellut. Kovinta tällä hetkellä:
Hemmetti, miten loistava peli ja smuuttia/kuumottelevaa tunnelmaa tarjoileva ääniraita.
«
Viimeksi muokattu: 20.08.2016 13:57 kirjoittanut Sharkie
»
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play
Nintendo
until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #9 : 22.08.2016 16:55 »
Cyrus
Jäsen
Viestejä: 904
Basaaripisteet:
0
Kieltämättä ainakin toi kipale hiton hyvää tavaraa!
Löysin muuten pelimusiikkia kaivellessa mahtavan teeman, minkä olin unohtanut tyystin:
https://youtu.be/L9NGkeltj8A
. Eli Luigin teema Mario Strikers Chargedista. Oli muuten hiton hyvät, pelin henkeen sopivat musiikit kyseisessä teoksessa :-D
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #10 : 22.09.2018 14:22 »
Scarf
Smokin' Sexy Style!!!
Jäsen
Viestejä: 2 581
Basaaripisteet:
4
Sen verran muutoksia tapahtunut omassa TOP10-listassa, että voisi päivitellä. Tarkemmat selitykset kirjoitan, jos / kun jaksan.
1. Street Fighter III: 3rd Strike
2. Ikaruga
3. Resident Evil 4
Tämä TOP3 on aika pitkälti kiveen hakattu. Lähes täydellisiä pelejä kaikki. Muita pelejä en osaa laittaa paremmuusjärjestykseen.
Ninja Gaiden Black
Halo: Combat Evolved
Monster Hunter: World
Vanquish
Super Metroid / Castlevania: Symphony of the Night
Vaikea sanoa, kumpi on parempi. Super Metroidin kontrollit ovat vanhentuneet, kun taas SotN pelaa kuin unelma. Super Metroid on muuten kompaktimpi paketti.
Dark Souls Remastered
Bloodborne veisi tämän paikan nimiinsä, jos se olisi saanut arvoisensa patchin, joka nostaa ruudunpäivitystä ja korjaa frame pacing -ongelmat. Sekirolla myös hyvät mahdollisuudet olla paras Souls-peli ikinä.
Forza Horizon 3
The Last of Us Remastered pitää myös pelata pitkästä aikaa läpi uusin silmin - saattaisi mahtua listalle.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #11 : 22.09.2018 23:52 »
Cyrus
Jäsen
Viestejä: 904
Basaaripisteet:
0
Kiva saada listauksia. Nämä on aina mielenkiintosia yksittäisen ihmisen kohdalla, sivustojen yhteislistat on tylsiä. Ja tietty aina kiinnostavaa lukea perusteluja / hehkutuksia suosikeista.
Itsekin olen pikku hiljaa muokkaillut top100 listaani, kun on tullut uusia pelejä ja myös pohtinut tarkemmin varsinkin 50 viimeistä peliä listalla. Tuo vanha listani on nopeasti heitetty kasaan sen osalta, koska ei vaan jaksa miettiä aina niin tarkkaan noita alempia sijoituksia. Nyt olen yrittänyt miettiä niitä tarkemmin. Postailen listan joskus.
Listoja kehiin vaan, oli aihe mikä hyvänsä, kunhan liittyy videopeleihin.
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #12 : 23.09.2018 18:24 »
bËst
Jäsen
Viestejä: 247
Basaaripisteet:
0
Voisin itsekin aloittaa avaamisen tällä henkilökohtaisella top10 bËst games of all time -listauksella. Tunnustaudun siihen pelaajakantaan, jonka on keskimäärin todella vaikea hyväksyä monia modernien pelien ratkaisuja ja parhaat kultakimpaleet ovat pääosin julkaistu reilusti ennen 2010-lukua. Mutta uskon myös absoluuttisella mittakaavalla listalla olevien pelien olevan pääosin todella laadukkaita ja pelisuunnittelun edelläkävijöitä. Mutta en voi kieltää myös nostalgiapierujen olemassa oloa listausta tehdessäni. Myös aika vahva Nintendon parissa kasvanut näkökulma tässä on läsnä.
Mutta joo summa summarum. Top10, joka on pitkälti ollut kiveen kirjattu ja vain yksi peli on sen rauhaa häiriköinyt viimeisen vuosikymmenen aikana
10. Resident Evil 5
- Co-operatiivisuus on tässä pelissä hiottu kantavaksi voimaksi. Itse tarina on sitä itteään ja pelillisesti sisältää omat sudenkuoppansa. Mutta kaverin kanssa jaettu kokemus ja erittäin hienoksi viritetty Mercenaries riittävät pitämään pelin yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelikokemuksista.
9. Luigi's Mansion
- Varmaan yllättävin nimi puhuttaessa kaikkien aikojen parhaista peleistä. Itseeni tämä marion ja "horrorin" hybridi iski täysillä. Annoin ison arvon näille mystisille tauluhaamuille, jotka olivat täysin irrallisia muuhun mario-maailmaan verrattuna. Tunnelma oli pelissä ihana hybridi lapsellisuutta ja ympärillä vellovaa mystisyyttä. Pelin suurimmaksi heikkoudeksi jäi sen lyhyys, mutta se ei poista sitä tosiasiaa että peli on mielestäni erittäin aliarvostettu pelaajien keskuudessa.
8. Pokemon Crystal
- Ilman pokemonia ei tätä listausta voi tehdä. DPP on yksi parhaita sukupolvia kilpailullisen aspektin kautta, mutta SGC -aikakausi puhalsi pokemoniin rutosti positiivista energiaa. Monipuolinen, viihdyttävä, mysteerinen ja kaikin puolin erinomainen sarjansa osa. Yhdistettynä iki-ihanaan Pokemon Stadium 2:een teki tästä entistä suuremman kokemuksen.
7. Legend of Zelda: Ocarina of Time / Majoras Mask
- OoT, Best game ever. Ja allekirjoitan tämän täysin. Majora on aivan samalla viivalla koska saavuttaa saman ideologian täysin eri lähestymistavalla. Jos näitä pelejä ei ole pelannut, sietää hävetä.
6. Diddy Kong Racing & Mario Kart Double Dash!!
- Kartingia on tullut pelattua käytännössä aina ja näihin kahteen timanttiin se pelikokemus kulminoituu. Alansa ehdottomia merkkipaaluja vielä tänäkin päivänä. Molemmissa hyvä ajo oli ensisijainen taitomittari eikä peli sotkeutunut epäreilun tai epäloogisen item-balanssin takia. Kolmanneksi jonon jatkeeksi nimeäisin CTR:n sen nerokkaan drift-mekaniikan puolesta.
5. Banjo-Kazooie / Tooie
- Rare + Nintedo = fantasia. Yksi pelisarjoista, joihin tämä hienous kulminoitui oli tämä kaksiosainen masterpiece. Syrjäytti Mario 64:n omana suosikkipelinä heti kun Kazooien N64:eeni upotin. Tasoloikka, jonka olisi toivonut tulleen jäädäkseen. Niin rautaista jälkeä nämä kaksi peliä sillä saralla tekivät.
4. Super Smash Bros Melee
- Pelinä Melee on rikkinäinen, epäbalanssinen (kuten kaikki fighterit) ja vaatii toimiakseen vanhan kansan putkitöllön. Mutta ennen kaikkea se on isolla taitokatolla ja vahvalla sosiaalisella verkostolla varustettu kilpapeli. More than a game ja siksi ansaitusti tällä listallani.
3. Legend of Zelda: Breath of the Wild
- Zelda ei petä ja suuria nimikkeitä on tullut jo lukuisia. Yksi peli palautti täysin uskoni, että nykyäänkin osataan vielä tehdä hyviä videopelejä ja tässä on sen monumentti. 260 pelituntia olen tähän kuluttanut aikaa, jota minulla ei oikeasti olisi ollut edes käytettävissä (bless töitten yövuorot) ja vieläkin on final boss pelaamatta. Syynä tähän toki se, että ensin haluan koluta myös joka ikisen korokin murusen pelistä. Niin koukuttava ja palkitseva kokonaisuus on kyseessä. Pelissä on hyvää muun muassa kaikki.
2. Paper Mario: The Thousand-Year Door
- Mario on Mario ja tietyllä lailla sen nimikkeen peleissä on aina jotain hyvää tai ainakin siedettävää. Mutta Paper-Mario omalla persoonallisella otteellaan teki maailmasta kiinnostavamman ja rikkaamman kuin osasin kuvitellakaan. Pelin tarjoama rope-elementti on itselleni sopivan kevyt ja lukuisat sivutehtävät ja alueiden tutkiminen saavat itseni uppoutumaan peliin vielä tänäkin päivänä.
1. Resident Evil 4
- Timantit on ikuisia. Peli rikkoi Resident Evilin kaavan ja vei sen kohti suuntausta, joka on myöhemmin kasvanut katastrofiksi. Mutta silti tämä välimuoto siirtymien välillä oli enemmän kuin onnistunut. Puzzleja lukuunottamatta kaikki tässä pelissä on tehty toimivaksi.
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #13 : 08.04.2020 16:08 »
Kraidi
Jäsen
Viestejä: 1 203
Basaaripisteet:
7
Lainaus käyttäjältä: Kraidi - 09.08.2016 08:00
Tämä lista on kyllä mennyt kokonaan uusiksi. Bloodborne keikkuu edelleen ykkösenä, mutten enää pidä esimerkiksi ensimmäistä Metal Gear Solidia parhaimpana Metal Gear -pelinä. Siispä uusi listaus:
1.
Bloodborne
. Jotenkin tämä onnistuu olemaan yhtä aikaa sekä irvokas että ihastuttava. Peli muuttuu koko ajan hämärämmäksi ja niljaisemmaksi, mutta koko sotku esitetään kunnioitusta herättävällä tavalla. Jos jonkin on oltava ylitse muiden, niin nimeän tämän kyllä parhaimmaksi koskaan pelaamakseni peliksi.
2.
Shadow of the Colossus
. Tavallaan tämän tilalla voisi ihan hyvin olla ICO tai The Last Guardian. Shadow of the Colossus taitaa vain olla se, joka palaa edellä mainittuja useammin mieleen. Alkuperäisen alustansa rajoitteista huolimatta kyseessä on hämmästyttävän näyttävä peli. Fumito Ueda tiimineen onnistui luomaan jotain sellaista, jota kuvaillaan vielä tänäkin päivänä elämykseksi. Shadow of the Colossus todella osoittaa sen, minkälaiseen suorituskykyyn PS2 taipui parhaimpina päivinään. Ehdottomasti yksi niistä poikkeuksellisista peleistä, joita ilmestyy kerran vuosikymmenessä. Erityismaininta myös PS4:n remakelle.
3.
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
. Tässä pelissä on ehkä merkityksellisin avoin maailma. Tunnustaudun samoin pitäneeni The Wind Wakeria useita vuosia sarjansa parhaimpana pelinä, vaikkei se loistakaan kauheasti luolastojensa osalta. Breath of the Wild paljastui yllättäen samantyyppiseksi, nimittäin peli painottaa loppujen lopuksi hieman toisenlaisia asioita. Pyhäköt muistuttavat The Wind Wakerin saaria, joita päätyy tutkimaan seikkailun aikana. Breath of the Wildin maailma ja hahmot ovat nekin samalla tavalla valloittavia kuin The Wind Wakerissa. Kokonaisuudessaan tunnen kuitenkin nauttineeni eniten Breath of the Wildista, joten tätä nykyä se taitaa olla suosikkini kaikista Zelda-peleistä.
4.
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
. Vuosien saatossa olen alkanut yhä enemmän kallistua siihen suuntaan, että Sons of Liberty on suosikkini kaikista Metal Gear -peleistä. Pelin tarina jakaa melko runsaasti mielipiteitä, mutta itse pidän sitä yhtenä aikamme merkittävimmistä. Se ei myöskään toimisi yhtä hyvin edes kirjana, koska ilman interaktiivisuutta elämys jäisi huomattavasti vajavaisemmaksi. MGS2 on myös teemoiltaan pelisarjan mielenkiintoisin osa, vaikka miltei kaikki niistä pitääkin sisällään enemmän tai vähemmän kiehtovan sanoman.
5.
Cave Story
. Edelleen maailman paras indiepeli, joka on kaiken lisäksi ilmainen ja yhden miehen luoma. Äärimmäisen sympaattinen tapaus, joka kätkee sisälleen persoonalliset hahmot, upeat musiikit ja loistavan kenttäsuunnittelun. Olen pelannut tämän lukuisia kertoja enkä koe vieläkään kyllästyväni tähän, vaan palaan Cave Storyn pariin vähintään kerran vuodessa verestämään muistojani. Daisuke "Pixel" Amayan tyylissä on vain jotain niin taianomaista.
Seuraavista peleistä en ole läheskään niin varma kuin näistä, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, että listan loppupuolisko saattaisi koostua näistä peleistä:
6.
Baten Kaitos Origins
7.
Ōkami
8.
Zone of the Enders: The 2nd Runner
9.
Silent Hill 3
10.
Resident Evil Remake
tai
Resident Evil 2 Remake
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #14 : 09.04.2020 01:13 »
MasterTK
ilonpilaaja
Jäsen
Viestejä: 2 780
Basaaripisteet:
6
Baten Kaitos Origins on kyllä miehekäs valinta. Ei ihan joka listalla tule vastaan. Ja lisäksi olen täysin samaa mieltä MGS2:sta. Niin seko kuin se onkin, niin se on parasta sekoilua.
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #15 : 03.04.2021 17:35 »
Kraidi
Jäsen
Viestejä: 1 203
Basaaripisteet:
7
1.
The Last of Us
2.
Bloodborne
3.
Shadow of the Colossus
4.
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
5.
Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
6.
Cave Story
7.
Baten Kaitos Origins
8.
Ōkami
9.
BioShock Infinite
10.
Zone of the Enders: The 2nd Runner
Kohta on kulunut vuosi edellisestä TOP 10 -listasta ja onhan tämä taas kerran on muuttunut selkeästi. Tätä voidaan kai kutsua evoluutioksi. Kaikista suurin muutos tapahtui tosiaan viime kesänä, kun tajusin nyt kunnolla, kuinka paljon rakastan ensimmäistä The Last of Usia. Suurin syy on ehdottomasti pelin tiivis juoni, kohtaukset, hahmodynamiikka, tunnelma ja haikea, surumielinen musiikki. Kaikki nuo ovat ensiluokkaisia suorituksia, eikä vastaavanlaista laatua ole mielestäni nähty vielä muissa peleissä. Jos peliä tarkasteltaisiin pelkästään pelattavuusmielessä, niin kyllähän se jäisi varmasti monen muun TPS-kauhupelin varjoon. Mutta koska itse olen hyvien tarinoiden suuri ystävä, niin tämä puoli pelissä menee kaiken edelle. Vaikka luenkin kaunokirjallisuutta, tuntuu välillä siltä, että The Last of Us haastaa jopa monet samantyyppiset tarinat. Luin esimerkiksi viime joulukuussa
Varkaiden kaupungin
, joka on ollut suurin innoittaja sekä pelisarjan ensimmäisen että toisen osan tarinoille. Se kirja on mielestäni myös loistava, mutta pidän silti The Last of Usin tarinaa eheämpänä kokemuksena. Hitto, tämä on sellainen tarinaelämys, joka menee henkilökohtaisiin suosikkeihini aina Richard Adamsin
Ruohometsän kansan
ja William Goldingin
Kärpästen herran
kanssa.
Pelasin The Last of Usin viime kesänä kaksi kertaa putkeen joskus Part II:n julkaisun aikoihin. Sitä ennen olin pelannut sen kerran vuonna 2013 PS3:lla ja vuonna 2014 PS4:llä, kun siitä julkaistiin Remastered-versio. Jo tuolloin peli yllätti olemalla jotakin erityislaatuista. En silti ajatellut silloin, että pitäisin sitä jonakin päivänä kaikkien aikojen parhaimpana pelinä. Minulle on melko yleistä se, että voi mennä vuosia ennen kuin jokin tietty, jo ennestään hyvänä pitämäni peli saavuttaa jumaltason. Tällaisia pelejä ovat esimerkiksi Shadow of the Colossus ja Cave Story, jotka olen pelannut lähemmäs kolmekymmentä kertaa. Se on paljon se, ja kertoo samalla siitä, miten paljon rakastan näitäkin pelejä. Voisin omistaa yhtä lailla näille samanlaisen tekstimuurin kuin The Last of Usille, mutta ehkä jätän sen johonkin toiseen kertaan.
Kun mennään vielä syvemmälle yksittäisiin hetkiin The Last of Usissa, haluan nostaa esiin erityisesti pelin myöhemmän puoliskon. Tällä tarkoitan etenkin syksyn loppua ja koko talvea. Ennen syksyn loppua esitetään
tämä
upea kohtaus, joka on yksi tärkeimmistä hetkistä Joelin ja Ellien hahmonkehityksessä. Tuon jälkeen alkaa mielestäni pelin paras osuus, joka kestää aina kevääseen saakka. Kaksikko saapuu viimein Coloradoon, missä ei näy merkkiäkään muista ihmisistä. Viimeistään yliopistolla tunnelma on suorastaan veitsenterävä, mitä vain tehostaa se, että talvi tekee tuloaan ja kaikkea varjostaa epävarmuus. Sitten tapahtuu kamaluuksia, jotka muuttavat asetelmat aivan päälaelleen. Tästä alkaa hyytävä talvi, joka toimii lopulta tärkeimpänä kiintopisteenä Joelin sekä Ellien hahmonkehityksessä ja jota vielä paranneltiin entisestään Left Behind -lisärillä. Kun seuraa hahmojen keskinäistä vuorovaikutusta kevään alussa, voi olla varma siitä, että he ovat muuttuneet vuoden aikana merkittävästi. Tämä korostuu etenkin Elliessä, joka ei todellakaan ole enää sama tyttö kuin pelin alussa. Minulle tuo syksyn loppu – talvi on irrallisena osiona ehdottomasti nautinnollisin hetki missään videopelissä, sillä eläydyn siihen täysillä ja siinä rakennetaan samalla juttuja, joiden ansiosta pelin loppu on voimakas. Ei voi todeta muuta kuin "vau" joka kerta
tämän
pärähtäessä soimaan.
No, ehkä tämä ylistys riittää tältä erää, ettei mene ihan hölmöksi ylilyönniksi koko viesti.
Listan muista muutoksista voisin mainita vielä sen verran, että BioShock Infinite on kieltämättä aikainen lisäys joukkoon ja ehkä vähän säröinenkin, sillä siinä on omat ongelmansa niin juonen kuin pelattavuudenkin suhteen. Infiniten maailma on kuitenkin niin käsittämättömän charmikas ja hieno, etten voi olla kerta kaikkiaan tykkäämättä siitä. 2013 oli ihan hullu pelivuosi, kun tuolloin tuli sekä The Last of Us että BioShock Infinite, puhumattakaan Metal Gear Rising: Revengeancesta ja A Link Between Worldsista.
«
Viimeksi muokattu: 04.04.2021 16:56 kirjoittanut Kraidi
»
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #16 : 03.04.2021 19:44 »
Cyrus
Jäsen
Viestejä: 904
Basaaripisteet:
0
Hieno postaus.
Olen yrittänyt muokata Top100-listaani "tarkemmaksi" ja uudet pelit sisältäväksi, mutta se on kyllä kova homma varsinkin siksi, että on niin huono päättämään. Ehkä pitäisi yrittää ensin puristaa "täydellinen" top10 lista, johon on täysin tyytyväinen. :D
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #17 : 03.04.2021 22:26 »
Vin
Jäsen
Viestejä: 1 340
Basaaripisteet:
1
Jaat 100 peliä kympin ryhmiksi ja laitat pelit paremmuusjärjestykseen noiden ryhmien sisällä? Niistä sitten koostamaan suurempaa kokonaisuutta.
Mulle noissa top100 yms listoissa tarkoilla sijoituksilla on varsin vähän merkitystä, oli listan aihe sitten mikä vaan. Kiinnitän enemmänkin huomiota siihen, sijoittuvatko nimikkeet mielestäni oikeisiin ryhmiin, tyyliin top20, 20-50, 50-100.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #18 : 04.04.2021 17:01 »
Kraidi
Jäsen
Viestejä: 1 203
Basaaripisteet:
7
Koitin joskus myös tehdä TOP 50-100 -listaa, mutta eihän siitä tullut mitään.
Kun mennään kympin yli, niin alkaa olla jo vaikeuksia päättää järjestystä. Ehkä sitten 20 vuoden päästä, kun pelattujen pelien määrä on tähtitieteellinen. Pahoja sivistysaukkoja löytyy kyllä edelleen, en ole esimerkiksi vieläkään pelannut Half-Lifejä tai Fallouteja, vaikka uskon vahvasti pitäväni molemmista sarjoista.
Tuossa edellisessä viestissäni oli muuten pieni virhe listassa. Jostakin syystä Shadow of the Colossus oli jäänyt kokonaan pois, vaikka se kuuluu ehdottomasti vähintään kolmen kovimman pelin joukkoon. Tämän ansiosta sain nyt pudotettua kokonaan tuon epäselvän
Resident Evil Remake
tai
Resident Evil 2 Remake
tai
Silent Hill 3
-koplan pois, mikä toisaalta on sääli, sillä nuo ovat kaikki aivan helvetin erinomaisia kauhupelejä.
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Vs: TOP-listat Thread
« Vastaus #19 : 04.04.2021 17:53 »
Cyrus
Jäsen
Viestejä: 904
Basaaripisteet:
0
Lainaus käyttäjältä: Vin - 03.04.2021 22:26
Jaat 100 peliä kympin ryhmiksi ja laitat pelit paremmuusjärjestykseen noiden ryhmien sisällä? Niistä sitten koostamaan suurempaa kokonaisuutta.
Hyvä ehdotus!
tallennettu
Sivuja: [
1
]
« edellinen
seuraava »
Pelaajalauta
>
Yleinen
>
Pelikeskustelu
Aihe: TOP-listat Thread
Siirry:
Ole hyvä ja valitse kohde:
-----------------------------
Yleinen
-----------------------------
=> Pelikeskustelu
===> Peliseura
=> Laitteet, rauta ja ohjelmistot
=> Popkeskustelu
=> Vapaa sana
-----------------------------
Basaari
-----------------------------
=> Kaupankäynti
-----------------------------
Blogit
-----------------------------
=> Roki7 Finblog
=> Kubs's Blog
=> Riepu's Blog
=> Fyysinen Preesens7 Finland Blog
=> Freijon buuginurkka
=> MasterTK's Blog
=> JGW
=> KOSHIRRO7 Finland Blog
=> AIKA RYHTYÄ TAKTISEKSI
=> Jälkijuna
=> zoukka of the axe
=> Fiilistelyä
=> Americans don't eat parsley
=> Nuotiopaikka
=> Deep Blue Sea
=> Turhaa täynnä
=> sleepy's zzz
=> Elokuvablogi
=> miggen epäviralliset mielipiteet
=> Kieroblog
=> Ilkimys's Blog
=> Mixba's Blog
=> miikaantti's Blog
=> miikaantti's Blog 2
=> Sekoanalyysi
=> echoes's Blog
=> Äijä-blogi
=> Kotini on viidakkoni
=> Pahempaa
=> rauhan_rikkoja's Blog
=> Tuuri_Juoppo's Blog
=> Wanhan jäärän korinoita.
=> Youtube-pelaajan Päiväkirja
=> 眉に唾をつける
=> lamistoo
=> onlineclass