Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Se ei-niin-pakollinen Puzzle-ketju!  (Luettu 16430 kertaa)
Se ei-niin-pakollinen Puzzle-ketju! « : 21.06.2007 13:40 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili Puzzle-pelit, ovat ne sitten ylhäältä putoavista palikoista, alhaalta tunkevista palikosta, limapalloista, viruksista, pop-musiikista, planeetoista, tai poraamisesta, ovat mahtavia. Ne valloittivat ei-pelaajien sydämmet jo kauan ennen Wiitä ja ne ovat vieneet minulta yllättävän paljon tunteja elämästäni.
En kovin monesti nosta mitään peliyhtiötä millekkään jalustalle, mutta voisin tässä ja nyt julistaa Nintendon puzzle-kuninkaaksi: Tetris (se paras versio?), Panel de Pon, Dr. Mario, Picross ja ehkä pari muutakin sarjaa. Sydän melkein pysähtyy kun katsoo tuota nelikkoa. Varsinkin Dr. Marioon minulla on maaginen side, koska luulen, että ensimmäisestä Wario Waresta löytyvä Dr. Wario on eniten pelaamani videopeli. Monet kesäpäivät olen viettänyt istuen huoneessani, kädessäni GBA, jossa pyörii Dr. Wario ja päässäni kuulokkeet, joista kuuluu jonkun DVD:n kommenttiraita (suosittelen kovasti tähän Sidewaysin kommenttiraitaa, jota ei valitettavasti löydy elokuvan Suomijulkaisusta).

No, hmm. Viimeisin addiktioni on Picross DS. Kuvaus "sudoku piirtämisellä" tulee mieleeni, mutta ei tuo nyt aivan peliä kuvaa. Pelin yllättävän hyvät sivut kertovat pelistä paremmin kuin minä, kaikenmaailman tutoriaalien avulla.
Koska peli kuuluu Nintendon hassuun Touch! Generation-joukkioon, on siihen lisätty päivittäismoodi (joka on aika kiva) ja jotain tylsiä nopeasti liikkuvien palikoiden tökkimistä aikarajan sisällä, koska tälläiset ilmeisesti viehättävät Touch! Generation-pelejä ostavia ihmisiä, kai?


No, mutta. Missä te olitte kun Tetris-palikat kidnappasivat presidentin?
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Re: Se ei-niin-pakollinen Puzzle-ketju! « Vastaus #1 : 21.06.2007 13:47 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili Tällä hetkellä pelittää todella koukuttava Super Puzzle Fighter II ja silloin tällöin Nintendo Puzzle Collectionin Panel de Pon. Uskallan veikata, että edellä mainittu on paras kaksinpelattava puzzle, mitä on tehty.

Paljon kehuja osakseen saanut Panel de Pon DS (Jenkeissä Planet Puzzle League) pitäisi myös jossain vaiheessa tilata.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: Se ei-niin-pakollinen Puzzle-ketju! « Vastaus #2 : 21.06.2007 13:53 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Voihan Puzzle-pelit olla myös näitä ömm.. Exitin tyylisiä tekeleitä, eli pulmanratkontaa.

No mutta, jos puhutaan palikkapeleistä ja Dr. Marioista, niin itse ainakin tykkään pelailla kyseisiä pelejä, vaikka en semmoisia omistakkaan, vaan kaverilla tulee jyskättyä aikas paljon.

Tetris DS:n voisi hankkia, mutta se on saanut erittäin ristiriitaisia kommentteja ja arvosteluja, eli en ole vielä ihan varma..

Muistan joskus kauan sitten, kun sain ensimmäisen tietokoneen, ja siinä Tetris. Hyviä muistoja.
tallennettu
Re: Se ei-niin-pakollinen Puzzle-ketju! « Vastaus #3 : 21.06.2007 16:26 »
SOJ Jäsen Viestejä: 46 Basaaripisteet: 0 Profiili Parasta puzzle-peleissä on niiden helppo aloittamiskynnys. Ei väliä onko aikaa 5 minuuttia vai pari tuntia, tai istutko paskalla vai bussissa, voit aina ottaa pelin esiin ja pelata sen verran kun kerkiää. Ongelmia tulee sitten siinä vaiheessa kun peli koukuttaa liikaa ja pitäisi päästä lopettamaan nopeasti... Mutta asiaan.

Noin puolitoistavuotta sitten tuli hankittua peli joka on kyllä ottanut puzzle-pelien valtikan minun sydämessäni. Meteos. Pirun koukuttava, ei liian yksinkertainen ja tarpeeksi nopeatempoinen. Tätä on tullut hakattua kiitettävän paljon kyllä ostosta lähtien, ja pelin pariin jaksaa aina palata pienen tauon jälkeen. Kavereiden kanssa myös huippuhupia yhdelläkin kortilla download-playn kautta. 2-min time warissa ennätys 209 460, siitä ei meinaa enää saada paremmaksi kyllä millään.

Kunnia kuitenkin Tetrikselle, jonka myönnän vieneen enemmän aikaa elämästäni kun mikään muu puzzle-peli. DS-versio herätti taas vanhan pelin uudestaan eloon eikä kuihtumisen merkkejä ole huomattavissa.

Toi Planet Puzzle League on alkanut myös kiinnostaa, täytyy tutustua siihen sitten kun tänne Eurooppaan saapuu.
tallennettu
Re: Se ei-niin-pakollinen Puzzle-ketju! « Vastaus #4 : 21.06.2007 20:57 »
Kelli Jäsen Viestejä: 39 Basaaripisteet: 0 Profiili Nyttemmin tullut hakattua ds:llä simppeliä, mutta viihdyttävää peliä nimeltä picross. Normaalisti en puzzlepeleistä paljon välitä ( palikkapuzzleista) , mutta tämä on jaksanut kiinnostaa jo todella pitkään. Ehkä kiinnostus johtuu tavallista paremmasta ohjaustavasta tai siitä, että yhden japanilaisen ristikon ratkaistuaan siitä saa palkinnoksi muutakin kuin numeroita. Nimittäin kuvan. :P

Mielestäni paras puzzle peli koskaan. Pelattavaa löytyy liiaksi asti ja jaksaa kiinnostaa todella paljon verrattuna esim meteosiin , jonka meni vartissa läpi ja kiinnostus lopahti melkein siihen.
Life is not a life without computer.
tallennettu
Re: Se ei-niin-pakollinen Puzzle-ketju! « Vastaus #5 : 23.06.2007 16:12 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Jaha, alkaa pikkuhiljaa näyttää siltä että Picross täytyy koeajaa, sen verran mielenkiintoiselta ja pidetyltä vaikuttaa.

Loppujenlopuksi en edes pelaa hirveästi puzzleja. Tetris nyt jaksaa viihdyttää aina, ja sekin pitäisi melkein laittaa DS:lle, kun tulisi halvalla vastaan. Lumines oli vielä jokin aika sitten semi-kovassa kulutuksessa, mutta on nyt hetkeksi jäänyt. Challenge-moodissa on se vika, että pelikerrat venyvät huiman pitkiksi, joten millekään bussimatkalle ei sitä kannata edes aloittaa. Minua kovasti viihdyttäneessä puzzle-modessa jäin taas jumiin kahdesti ruudun tyhjennystä vaativaan missioon. Pitäisi ehkä taas pelailla joku päivä.

Aaah niin, olinpa unohtaa GBA:n bit Generations sarjan. Kaikkia näistä ei vissiin voi laskea puzzle-peleiksi, mutta esimerkiksi Dialhex, jossa tehtävänä on pyöritellä pelialueella erivärisistä kolmioista muodostuvia kuusikulmioita ja tyhjentää alue rakentelemalla yhdenvärisiä kokonaisuuksia, on rehellistä ja koukuttavaa puzzletusta. Erikoismaininnan näistä seitsemästä pikkupelistä ansaitsee silti Orbital. Siinä ohjataan kahdella napilla(veto- ja työntövoima) erilaisten planeettajärjestelmien gravitaatiokentissä liikkuvaa pienempää kappaletta, tehtävänä kasvattaa sitä syömällä samankokoisia taivaankappaleita ja kerätä kiertolaisia. Idea on mukava, toteutus nerokkaan yksinkertainen ja puzzlet upeita. Peli(kuten muutkin sarjan tuotokset) on ulkonäöltään simplistisen tyylikäs, ja taustamusiikki juuri sopivan eteeristä luodakseen loputtoman tilan tunnelmaa. Lopputuloksena on ehdottomasti viihdyttävin ja koukuttavin "puzzle" miesmuistiin. Pelattavaa riittääkin vielä mukavan pitkäksi aikaa, ja varsinkin loppua kohti kentät äityvät varsin haastaviksi, joten läpijuoksustakaan ei voida puhua. Lisätekemistä löytyy kiertolaisiksi kerättävien kuunsirppien muodossa, joilla voi avata extra-kenttiä. Pelattava loppuu tietysti silti jossain vaiheessa, mutta tätä pelailee kyllä ilokseen siltikin. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan niin Orbitalia kuin muitakin bit Generations -nimikkeitä. Pelejä saa japsilasta alle parinkympin vaikkapa Play-Asian kautta.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Se ei-niin-pakollinen Puzzle-ketju! « Vastaus #6 : 23.06.2007 19:29 »
~Sidekick~ Jäsen Viestejä: 36 Basaaripisteet: 0 Profiili Tällä hetkellä kovassa huudossa on Puzzle Quest psp:llä. Ennen on jäänyt Luminesta lukuunottamatta nuo puzzle- kokemukset aika vähiin, mutta kun tuota on kehuttu siinä määrin ja vielä halpa 29 euron hintalappu oli kanteen mätkäisty, niin ei voinut vastustaa.

Ja kyseessä on kyllä helvetin kova puzzletus. Muuta peliä ei ole sitten viikkoihin pelattukkaan. Pelistä kyllä paistaa selvästi se, että kiire on ollut saada peli kauppoihin sillä testaus on jäänyt vähän puolitiehen. Pieniä bugeja on siellä täällä, mutta ei mitään niin suurta että se haittaisi pelinautintoa. Peli oli myös yllättävän helppo. Maximi level omalle äijälle tuli täyteen jo kymmenen tuntia ennen tarinan loppua, vaikka missään välissä en ylimääräisiä tason kohotus sessioita pitänyt.

Mutta kaikesta huolimatta peli oli suurin yllätys mitä tänä vuonna on vastaan tullut pelirintamalla. Seuraavalta osalta osaakin sitten jo odottaa suuria, kunhan se varmasti joskus tulee. 8)
http://www.last.fm/user/Sidekick_87/
tallennettu
Re: Se ei-niin-pakollinen Puzzle-ketju! « Vastaus #7 : 26.06.2007 11:20 »
Bronson I don't want to talk about it, I want to do it. Jäsen Viestejä: 7 Basaaripisteet: 0 Profiili Kun peliaika jää vähiin, puzzle pelastaa.

Puzzle Quest on jo pelattu läpi ja nyt odottelen saman talon avaruusseikkailua Galactrixiä(http://ds.ign.com/articles/785/785168p1.html - We are currently working on Galactrix: a Sci-Fi / Puzzle game hybrid that blends some features of space simulations like Elite & Starflight with puzzle games).

Slitherlink-pulmiin olen myös koukussa (http://en.wikipedia.org/wiki/Slitherlink) näin Sudokujen jälkeen.

DS on suosikkialustani pulmille. Kosketusnäyttö toimii.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines