Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Pelit joita vain sinä pelasit  (Luettu 2038 kertaa)
Pelit joita vain sinä pelasit « : 02.07.2007 19:05 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili Näin kesälläkin ilmestyy pelejä kasoittain monelle alustalle, joten joka vuosi jää ties kuinka monta hienoa peliä täysin pimentoon. Tässä ketjussa voitaisiin kertoa näistä pimentoon jääneistä peleistä, eikös juu? Alustalla tai julkaisuvuodella tai muullakaan ei toki ole väliä.

Voisin aloittaa R-type-sarjasta tutun Iremin Steambot Chroniclesilla. Ihan pieniä roolipelivivahteilla maustettu seikkailupeli jäi täällä Euroopassa mediapimentoon lähinnä julkaisijansa, 505gamestreetin, takia, joka ei ilmeisesti pahemmin lähettele pelejään oikein millekään lehdelle tai sivustolle. Tosin ei nyt sekään tilannetta auta, että Steambot on tehty aika pienellä budjetilla, joka näkyy ajoittain aika rumissa grafiikoissa, hieman tönkössä ohjauksessa ja muussa pienessä ongelmassa.
Kaiken tämän läpi tunkee kuitenkin hyvin herttainen tarina persoonallisista hahmoista, pelimaailmaa ja juonta tarpeeksi vähän muuttava dialoginvalitsemissysteemi, tai miksi sitä nyt kutsutaankin (päähahmo ei kasvata sarvia päähänsä tai muuta, joka tuntui hieman hölmöltä Fablen tapaisissa peleissä. . .) ja yllättävän iso, elävä, vapaa ja vaihteleva pelimaailma. Myös soittimien soittaminen on hauskaa kiitos siitä, että jokaisella instrumentilla on oma pieni soittomekaniikkansa, joka muistuttaa aika lähelle oikean instrumentin soittamista.

Aijoo, olihan pelillä vielä se öh, hassu kansikin.
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Summer Heat Beach Volleyball « Vastaus #1 : 20.07.2007 10:13 »
BurnBlack Jäsen Viestejä: 62 Basaaripisteet: 0 Profiili Beach Volley – virtuaaliset hiekkäkentät

Itselläni on PS2:lle Acclaimin käsialaa oleva Summer Heat Beach Volleyball. Peliä silloin tällöin pelailee sopivina annoksina ja mukavan hupaisaa varsinkin kaverin kanssa pelailessa.

Grafiikka on ihan ok tasoa edelleen ja menettelee nykypäivänäkin kevyesti (tuon ikäiseksi peliksi erinomaiset). Musiikkia on ihan liian vähän, toki oikeat biisit (mm. Sum 41, Pink, Kylie Minogue, Sprung Monkey...) taustalla raikaa mutta alkaa nopeasti tulemaan uudestaan joten kesäistä musaa saisi olla huomattavasti enempikin soundtrackillä tarjottavaksi. Noh tuon saa helposti itse korjattua ja pistää erikseen sopivat taustamusat mitä haluaa muuta kautta. 

Kontrollit ovat hyvät ja iskostuvat selkäytimeen melkoisen mutkattomasti (tarkkalyönti, peruslyönti tai juju) vastaanoton (aina paremman) onnistuminen riippuu siitä hyvin kuinka hyvin on kerinnyt hollille ajoissa, ellei verkolta ole jo torjuntaa saatu aikaiseksi. Torjuntoja on pari erilaista, syöttöjä myös voi pistää useammalla tavalla liikkelle (”neiti”-, perus- tai hyppysyöttö).

Myös pallonfysiikka on arcadepeliksi yllättävän mainiota ja luo mainioita fiiliksiä ja pelitilanteita, pelaajien animaatiot ajavat asiansa välillä todella vauhdikkaaksikin yltyvässä pallorallittelussa.

Pelaajia on 14, sekaan mahtuu niin miehiä kuin naisia, näillä on erilaisia ominaisuuksia kuten nopeus, tekniikka ja voima. Pärjäämällä (turnauksissa) saa availtua pelattavaksi myöhemmin kaikenmaailman ihmeveikkoja tyyliin elementaaleja/räsynukkeja. Pelejä voittamalla aukeaa myös paljon pelaajille (paljon) erilaisia peliasusteita sun muuta rekvisiittaa pelaajille päälle puettavaksi sekä muutaman musavideon tai vastaavaa...

Pelipaikkoja on 12 erilaista. Myös pari mini-gamesia on mukaan lykätty mm. järvenjäällä pelataan ja koetellaan tipauttaa vastustaja veteen rikkomalla jää sekä tarkkuushutkintaa eri esineisiin.

Itselleni todella positiivinen yllätys, tosin pidempinä annoksia ja tahkottina alkaa hieman maistumaan puulta mutta pienen tauon jälkeen pelin pariin taas palailee ihan mielellään, varsinkin kesäisin. Hyvät kontrollit, kelpo grafiikka, letkeä & vauhdikas meininki.« Viimeksi muokattu: 27.11.2007 19:26 kirjoittanut BurnBlack »
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2023
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines