Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: PC-rauta -keskustelu  (Luettu 16559 kertaa)
PC-rauta -keskustelu « : 29.07.2011 23:43 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili No jopas kun tälläinen keskustelu on jäänyt kokonaan perustamatta. Tai en ainakaan omilla silmillä nähnyt. Ilmeisesti täällä ei kovin paljon PC-pelaajia liiku. Mutta nyt on tämäkin. Eli aiheena PC-rauta. Vertailut, uutiset, arvostelut, oma rauta, kaverin rauta jne.


Aloitan aiheen omalla raudalla.

Tämän hetkinen pöytäkoneeni on vanha, hidas,...mennyttä rautaa. Luettelona olennaiset osat ovat seuraavanlaisia:
AMD Athlon 64 3000+
2GT RAM
X1950Pro

Vaikka ei olisi viime aikoina markkinoita tai uutuuksia seurannutkaan, ymmärtää että kyseessä on nykysuoritusvaatimuksilla onneton kokoonpano. Yllättävän hyvin tuolla sinänsä on pärjännyt. Bioshockia on pelattu, pyörittää XP:tä 1080p resolla ihan ok, ja jopa Mass Effect pyöri välttävästi mutta suht pelattavasti. Mutta onhan totuus se että meinaahan tuo kyykistyä parhaillaan jo raskaammassa netti käytössäkin. Voddler ei pyöri, puhumattakaan 1080p leffoista tai trailereista. Ei edes toivoa. 720p pyörii ilman ongelmia.


Mutta nyt...jumalauta nyt. 6-7 vuoden odotuksen jälkeen sain tänään sain viestin että uudet komponentit ovat saapuneet Mikromajaan ja ne voi käydä hakemassa. Tähän asti on tullut päiviteltyä toisten vanhoista osista yksitellen ja kompromissilla. Mutta nyt... Ei se mikään kaiken voittaja ole mutta kyllä sillä saatana numeroita murskaa :) Kokoonpanohan on olennaisilta osiltaan seuraavanlainen:
Intel i7 2600
4GT RAM
Asus HD6950 1GT
OCZ Vertex 2 120GT SSD kovalevy
Emolevyksi tuli Asuksen P8P67 Pro

Koko paketti tulee maksamaan 1135€. Siinä on käytännössä vain perussisusta ja Win7, ulkoisia osia ei ole ollenkaan. Eli kotelo, hiiri, näppis ja näyttö otetaan vanhasta koneesta. Niin ja SATA väyläinen optinen asema pitäisi vielä hommata. Hiukan vain mietin että ottaako ihan BD-aseman vai perus DVD+-RW -aseman. Varmaan ihan perusaseman, kuitenkin otan. En oikein tiedä mitä sillä BD-asemalla tekisin kun PS3 kuitenkin löytyy.

Mutta maanantai kotio ja sitten olisi tuo tarkoitus hakea maanantaina tai viimeistään tiistaina ja sitten linnoittautua ilmasta riippumatta pariksi päiväksi kämppään :) Ai että siitä tulee hienoo ;D


« Viimeksi muokattu: 02.08.2011 17:29 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #1 : 30.07.2011 01:29 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Suurin osa PC-rautakeskustelusta on "Kysy raudasta"-ketjun alla.

Omalla kohdalla täytyy PC-pelaamisesta sanoa, että nykyään kun iso osa suuren budjetin peleistä on (huonoja) porttauksia konsolilta, niin PC-pelaaminen on siirtynyt pääasiassa pienempiin Steamissä julkaistuihin teoksiin.  Se on tavallaan sekä huono että hyvä asia: huono asia siten, että mitään oikeasti PC:n tehoja hyödyntäviä pelejä ei kauhean usein tule, mutta taas toisaalta löytyy taas paljon tuoreilla (tai ainakin tuoreelta tuntuvilla) ideoilla varustettuja pelejä. Itsekin kokosin tuossa PC:n joku aika sitten, joskin lähinnä videoeditointimielessä. Eivät nuo Terrariat, Minecraftit, Hammerfightit ja Frozen Synapset mitään megakoneita vaadi. The Witcher 2, Civilization 5 ja BBTF-seikkailupelit taitavat olla tehosyöpöimmät uudet pelit, jotka olen laitteelle ostanut.


« Viimeksi muokattu: 30.07.2011 02:47 kirjoittanut Fraeon »
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #2 : 02.08.2011 17:41 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Nyt on asennettu toimivaksi. Helposti meni koko viime yö asennuksessa :) Aamulla 5-6h unet ja sitten jatkettiin. Ja kyllä nyt on hienoo ;D Pitkästä aikaa kunnon rautaa pellin alla. Ero on mieletön. 3Dmark11 tuli tuossa ajettua ja tulos oli ihan jees reilu P5100, joka on hiukan parempi mitä useimmilla samankaltaisella raudalla. Pitäisi jossain vaiheessa asentaa Steam ja muutamat pelit että pääsisi ihan käytännössä testailemaan. On mennyt niin pirusti aikaa ihan testailuun ja perus ohjelmien asenteluun ja vieläkin on hiukan näitä asentamatta. Vanha sata levy valitti jo toiminta virheistä aikaisemmassa koneessa ja nyt huomaa että jumittuu joskus ihan täysin joten parin viikon päästä voisi sellaisen hiljaisen Sata-kovon hankkia. On muuten toi koneen hiljaisuuskin ihan toisesta maailmasta verrattuna aikasempaan ;D

On muuten yllättävän automaattiseksi tehty laitteiden asentaminenkin. Pelästyin jo että hajotin jotain CPUn asennuksessakin kun luulin että jäähyn yksi kulma ei ole paikallaan ja painoin kovempaa, kunnes huomasin että se olikin jo ok. Tämäkään ei siis ollut edes ruuvilla vaan painettavalla napilla. Ja siilissä oli valmiiksi tahnatkin. Ei koneen asentaminenkaan ole enää sellainen kokemus kuin ennen :) Hiukan nyt kotelon kanssa piti taistella kun on aika vanha ja piti saada kaikki hyvin paikalleen. Suuri yllätys oli että emon mukana tuli erillinen välikappale mihin laitettiin etupaneelin valopiuhat kiinni ja tämä sitten suoraan emoon. Kerrassaan upea idea. Näitä sai aina enemmän tai vähemmän taiteilla paikalleen kun paikka emossa on niin lähellä laitaa. Sama juttu oli yhdessä USB -pistokkeessa. Hieno homma että käytännöllisyyttäkin parannetaan.

Mutta nyt voisi pitää pienen tauon koneelta. Ihan vaan sen vuoksi että tulee syötyäkin jotain.


« Viimeksi muokattu: 03.08.2011 00:40 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #3 : 01.09.2020 12:59 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Kappas oli täällä PC-rauta keskustelukin. Ja melkein vain ja ainoastaan minua varten. No, laitan tänne kuitenkin.

Nvidia julkistaa tänään uudet näytönohjaimet 19:00.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #4 : 01.09.2020 17:33 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Itse oon just myymässä pois omaa desktoppia, kun muutetaan pykälää pienempään kämppään eikä ole enää erillistä työhuonetta luvassa. Jatkossa sit vaan Lightroomia tabletilla, ainakin toistaiseksi.

Jos jotakuta kiinnostaa vuoden 2016 PC-rauta tai näytöt/kaiuttimet, niin saa huudella.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #5 : 02.09.2020 00:44 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili 3080:n hinta on kyllä positiivinen yllätys. Pitää sen ympärille kasata PC kunhan noita saa jostain tilattua. Menevät varmasti kuin kuumille kiville. Samalla voi venailla uusia 4000-sarjan Ryzen-prossuja.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Re: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #6 : 02.09.2020 14:20 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili Nvidian uusi 3000-linjasto on sinänsä positiivinen yllätys, että vaikuttaisi tulevan selkeästi isompaa hyppyä kuin 1000 -> 2000 välillä. Hinnatkin ovat siten hieman järkevämmin perusteltavissa. Mutta kyllä nuo hinnat ovat silti lähteneet aika tehokkaasti lapasesta. Toivottavasti AMD saisi ulos vielä joku päivä Ryzeneiden kaltaisen pakansekoittajan näyttispuolellekin.

Itsellä on taloudessa kaksi tietokonetta, joissa molemmissa prosessorit ovat jostain vuodelta 2013. Kertoo jotain kehityksen tahdin hidastumisesta, että noilla pärjää vielä nykyäänkin ihan ok. Vaikka esim. pääkoneen i7-4820K luultavasti hieman 1080 Ti:tä pullonkaulattaakin, niin suorituskyky on ollut aivan riittävää. Emo + prossu + muistit -combon päivitys ei ihan ilmaista sekään kuitenkaan ole.

Seuraavien Ryzeneiden aikaan voisi ehkä vihdoin alkaa pohtimaan koko paketin uusimista. Jotain puheita on tainnut liikkua, että pitäisi tulla suurin generaatioiden välinen suorituskykyhyppy Ryzeneissä tähän asti. Ehkä hyppy edellisen vuosikymmenen alkupuoliskolta alkaisi vihdoin olemaan tarpeeksi suuri.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #7 : 03.09.2020 08:15 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Onko hinnat lähteneet lapasesta? Varsinkin toi 3080 kortti tuntuu olevan tehon ja hinnan suhteen paras kortti mitä markkinoilla on. Myönnän, et oon vuosikausia ollut aivan ulalla PC maailmasta, mutta itse yllätyin kuinka edullinen tuo kortti on. Olin varautunut johonkin tonninseteliin omassa budjetissani. Eikös aiemmassa sukupolvessa vastaava kortti ollut yli tonnin?

Odotan kyllä innolla uusien korttien julkaisua, täytynee ostaa heti ja rakennella kone tuon 3080 ympärille. Viimeksi ollut master race kone 2007  ;D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #8 : 03.09.2020 11:40 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Naurettavan halpa tuo 3080 ja menee ostoon heti, mutta pitää myös katsoa, että minkä verran lisähyötyä 3090 toisi videoeditointikäytössä. Eihän sekään varsinaisesti kallis ole, kun kuitenkin maksaa itsensä takaisin yhdellä projektilla ja tulee vuosikausien käyttöön. Tuo lisämuisti toisi varmasti huomattavan määrän nopeutta työskentelyyn. Kelpaa myös pelata Cyberpunkkia, eikä katsella Ps4:n diashowta. En jaksa uskoa että peli pyörii kunnolla edes tulevilla konsoleilla.

« Viimeksi muokattu: 03.09.2020 11:52 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Re: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #9 : 03.09.2020 13:43 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili Suhteessa edelliseen sukupolveen nuo kolmetonniset ovat naurettavan halpoja. Noin niin kuin muuten näyttisten saralla nähtiin aivan hirveät hypyt hinnassa jokunen vuosi sitten. Paljon suuremmat kuin mikään inflaatiot.

Nämä sukupolven sisäiset sarjanumerot (90, 80, 70 jne) olivat kuitenkin aiemmin 200-250 hintayksikköä halvempia. Aiemmin laadukas budjettiluokka pyöri 150-200 euron tietämillä. Siihenkin on tullut 100-150 hintaa lisää.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #10 : 03.09.2020 23:47 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili 3000-sarja on huima hintalaatusuhteeltaan. Lupailevat että RTX 3070 on tehoissa samalla tasolla kuin RTX 2080Ti. Eli 500€/$ hinnalla näyttis jonka tehoista joutuu maksamaan nykysukupolvessa yli tonnin! Ihan mieletön diili. Mietin viikko sitten jos päivittäisi perus GTX 1080:n RTX 2080:en jos hinnat tulee alas, mutta siinä ei ole näillä specseillä mitään järkeä ja polte hommata vähintään RTX 3070 on aika kova. Näissä kaikissa 3000 -sarjan korteissa on vielä HDMI 2.1, joten nämä sopii täydellisesti pelikäyttöön LG:n CX OLEDinkin kanssa.

RTX 3090 on omassa luokassaan ja vain koville harrastajille tai ammattikäyttöön, mutta specsit on kovat jos pitää paikkansa. 8K60fps? Nykykorteilla saa juuri ja juuri 4K:lla 60fps. 8K60fps on mieletön suoritus jos pitää paikkansa. Jos pitää paikkansa.

Nvidia veti oikeasti kovat kortit. Ja vaikka tämä ei liity Sonyyn tai M$:ään mitenkään, jotenkin tuntui reteeltä vedolta heittää kortit kehiin, ilman olan yli kuikuilua mitä kilpailija tekee, ja putsata pöytä täysin. M$:n ja Sonyn jatkaessa asemasotaansa, tämä veti kovemman hypen meikäläiselle kuin PS5 ja XSX. En vieläkään tiedä miksi ostaisin XSX:n, PS5 menee täysin olemassa olevien sarjojen voimalla jotka tulee aikaisintaan vuoden päästä, RTX 3000-sarja antaa parasta pelisuoritusta mitä rahalla saa, missä tahansa hintaluokassa.

AMD:n pitäisi julkistaa Big Navi / RDNA 2 korttinsa lähiaikoina myös ja mielenkiinnolla odotan mitä sieltä tulee. En yllättyisi jos AMD:lla olisi painettu katastrofi nappia streamin jälkeen.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #11 : 10.09.2020 13:06 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Nyt kun näyttikset on julkaistu, niin useampi firma on koonnut custom osista valmiita paketteja, kaikissa on tuo pci 3.0 emoissa. Haluaisin kumminkin, että oma kone on future proof ja onhan tuo 4.0 myös nopeampi ja siten hyödyntää kortin tehoja paremmin, ero fps:ssä oli jotai 3% luokkaa testeissä mitä luin. Pitänee ehkä vaivautua sittenkin tutkimaan asiaa enemmän ja kokoamaan kone itse. Myös muistit noissa valmiissa custom koneissa on aika maltilliset 16gb, kun muistien hinnat nyt ei mitään järkyttäviä ole, niin luulisi 32gb olevan fiksumpi.


Minkälaisen koneen JayeizH kokoaisi noin 2000-2500 euron budjetilla?
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #12 : 10.09.2020 17:36 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Uudet Ryzenit julkistetaan 8. lokakuuta. Älä ainakaan prossua osta ennen tota.

https://bbs.io-tech.fi/forums/konepaketit.10/

https://pcpartpicker.com/

https://www.reddit.com/r/buildapc/

Ja tuolta kannattaa ottaa vinkkejä osien valintaan.

Itselläni on sama budjetti, mutten ole vielä jaksanut alkaa osia syynäämään.


« Viimeksi muokattu: 10.09.2020 17:51 kirjoittanut Scarf »
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #13 : 10.09.2020 17:49 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Uudet Ryzenit julkistetaan 8. lokakuuta. Älä ainakaan prossua osta ennen tota.

https://bbs.io-tech.fi/forums/konepaketit.10/

Ja tuolta kannattaa ottaa vinkkejä osien valintaan.

Tuota sivua onkin tullut selattua ideoiden toivossa, lykkääntyy vaan kokoajan tämä koneen osto kun aina parin kk päässä on joku uusi julkaisu. Alunperin piti odottaa kesään korttien kanssa ja nyt prossut tekee jo tuloaan. Ehkä tässä täytyy sitten rehellisesti laittaa aikaikkuna sinne loka-marraskuulle, josko jouluna pääsisi pelaamaan.     ;D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #14 : 10.09.2020 19:51 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Ei kannata ajatella liian paljoa kun konetta hankkii. Meikällä on Intel i5-7600, GTX1080 ja muistia huima 8GB. Myönnän että en pelaile niitä kovimpia pelejä, mutta olen pärjännyt. Näyttö resona 3440x1440.

Ja kaikkihan lähtee siitä mitä haluat. Haluatko viimesen päälle tehokoneen koska haluat. Haluatko hinta-laatusuhteeltaan parasta. Haluatko jonkun millä ei tarvi miettiä säätöjä. Haluatko jonkun missä ei tarvitse kuunnella hurinaa.

Itse olen keskitien kulkija. Pelit eivät yksinkertaisesti käytä sitä kaikkea tehoa mitä niille olisi tarjolla. Myönnän että en ole aivan selvillä mitkä on voimasuhteen intelin ja AMD:n välillä, mutta ymmärtääkseni esim. peli käytössä Ryzenin voittamattomalla moniydin suorituskyvyllä ei ole oikein mitään väliä. Aivan sama otatko AMD:n Ryzenin vai Intelin Coren, sillä et tee eroa kuinka peli pyörii. Esim. Ryzen 7 3000 sarjalainen riittää todennäköisesti hyvin pitkälle tai intelin i7 9000 tai 10000 sarjalaiset. Esim. uusimman uusimman CoDin suositus CPU:lle on Intel Core i5-6600K tai Ryzen 7 1700.  Core i5-6600 tuli markkinoille 2015 ja Ryzen 7 1700 tuli 2017.
Sinänsä suosin enemmän inteliä, koska yhden coren suorituskyky on siinä ymmärtääkseni edelleen parempi. Multithread suoritus on toki Ryzenillä parempi, mutta ei se peleissä oikein auta. Samasta syystä Core i7 riittää helposti, ehkä jopa i5. Tosin kun sulla on budjetissa varaa niin i7. Sama juttu tosin Ryzenissä, jos budjetissa on varaa, ota 9.

Loppu onkin helppoa. GPU:ksi RTX 3080 (jos saat sitä tänä vuonna), muistia 16GB (voit ottaa 32GBkin, mutta et sillä oikeasti mitään pelikäytössä tee) emolevy riippuu täysin CPU:sta, mutta itse olen ostellut MSI:tä ja Asusta. Tosin ominaisuudet ratkaisee. Eli PCIe 4 tuki, tarpeeksi m2 paikkoja kovalevylle jne.

Siinä mielessä kannattaa uusien Ryzenien julkistus odottaa, kun RTX 3080 voi olla kiven alla ja jos Ryzenin haluat niin onhan se 4000-sarjalainen parempi kuin 3000-sarjalainen.

Ja totta kai Scarf ja TK syöksyy nyt elitismi ohje nuoranaan kertomaan kuinka puhun paskaa. Osin ovat oikeassakin. Kyllähän kalliimpi rauta tuo lisää tehoa. Mutta onko siitä oikeasti hyötyä, se on eri juttu. Toki jos haluatko viimesen päälle tehokoneen koska haluat tai esim. teet editointia tms. sitten luovuta pallon muille.

Myöskään päivitettävyyttä ei kannata ajatella kovin paljoa. Se että pystyt pistämään sinne 3-4 vuoden päästä uuden näyttiksen on ihan hyvä ja muisti varaa varmuuden vuoksi, mutta CPU:n osalta on niin arpaa pysyvätkö kannat samoina vai ei, että en lähtisi kovin paljoa sitä ajattelemaan. Tosin sitä CPUta ei oikeasti tarvitse paljoa päivittää. Jos joskus tilanne muuttuu silloin veikkaan että kantakin muuttuu. Koska jos CPU päivitys toisi merkitsevää lisäetua, silloin yleensä pitää kantakin vaihtua. Itsellä on tainnut olla vain 3 vai 4 runkoa PC:ssä viimeisen 20 vuoden aikana. Kerran olen tainut päivittää CPU:n ilman että vaihdoin koko rungon. Näytönohjaimen päivitin jo faijan koneeseen 90-luvun lopulla, muistia olen ostanut joka koneeseen lisää ja kovoja. i5-7600:n ostin 06/2017, enkä nyt ainakaan heti aio päivittää vaikka RTX 3070 tai 3080 tulisi koneeseen. Muistoa tosin on pakko ostaa toiset 8GB, tai ehkä 16GB ja laitan sisällä olevat 8GB myyntiin.

Tulihan turhaa jupinaa. Ehkä pitäisi laittaa jokin lyhyt versio:
CPU: i7-9000 sarja, Ryzen 7/9 3000 -sarja tai uudempi 4000 -sarja. 400-500€
GPU RTX 3080 800-1000€
Loput näihin:
Muisti 16GB (Corsair on toiminu itsellä)
Emo CPU:n mukaan

Omien mieltymysten mukaan luonnollisesti vedän. Scarfilla ja TK:lla on varmasti omansa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #15 : 11.09.2020 11:53 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Kiitos JayeizH kattavista kommenteista. Sehän tässä onkin, että ihmisen mieli muuttaa jatkuvasti suuntaa. Välillä kelpaa se 3080 setti ja sitten miettii jospa tonni lisää ja kavereiden naamat vihreäksi 3090:llä.

Pääasia olisi kumminin pelaaminen ja vielä niin ettei tarvitse säätöjä ainakaan vuoteen laskea, vaan voisi edes kerran elämässä pelata asetukset kaakossa nauttien siitä grafiikasta kuten pelintekijä sen on tarkoittanutkin.

Luultavasti päädyn ostamaan jonkun 3080 custom paketin i7/ryzen7:lla ihan senkin takia, että pääsisi heti pelaamaan. Tässä toki pitää olla realisti ja voi olla ettei 3080 ohjaimia riitä meikälle. Silloin odotellaan kiltisti ja tehdään sitten mahdolliseti kauaskantoisempia ratkaisuita. Kaikista päivitysongelmista kumminkin selviää rahalla loppupeleissä, ja lopulta kumminkin joutuu koko paskan uusimaan, niin ei sitä voi loppuelämää odotella uusia osia.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #16 : 16.09.2020 23:02 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Katsoimpa Digital Foundryn RTX 3080 testin odotellessa PS5 streamia.


Sonyn on parempi iskeä kunnon kortit pöytään tai hype juna vie ostamaan RTX 3080:n koneelle... Ei vaan millään viittis laittaa yli 700€ GPU:hun tällä hetkellä. Ja samalla tietty alko poltteleen i9 10900 CPU... päälle muistit niin siinä olisi 1500€ sileenä. Prkl sentä...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #17 : 17.09.2020 16:59 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Ryzen 7 feat. RTX 3080 + kilkkeet. Kaksi tonninseteliä lähti, mutta ei kaduta - vielä. Riittävä setti itselleni, tuohon kun iskee vielä B9 kiinni, niin konsolit on muisto vain.  ;D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #18 : 17.09.2020 17:13 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Ryzen 7 feat. RTX 3080 + kilkkeet. Kaksi tonninseteliä lähti, mutta ei kaduta - vielä. Riittävä setti itselleni, tuohon kun iskee vielä B9 kiinni, niin konsolit on muisto vain.  ;D

Koska lupas toimittaa RTX 3080:n?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #19 : 17.09.2020 17:17 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ryzen 7 feat. RTX 3080 + kilkkeet. Kaksi tonninseteliä lähti, mutta ei kaduta - vielä. Riittävä setti itselleni, tuohon kun iskee vielä B9 kiinni, niin konsolit on muisto vain.  ;D

Koska lupas toimittaa RTX 3080:n?

Kuukausi tuossa on mainittu maksimi ajaksi, mutta sittenpähän näkee mikä totuus. En yllättyisi jos menee pidempäänkin, mutta ainakin on vipuvarsi vaatia alennuksia, mikäli sovittu aika pitenee.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #20 : 11.11.2020 10:46 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Tänään tuli Jimmssille varastoon 90 kpl RTX 3080 ja meikämandoliinille yksi niistä. Saas nähdä milloin kusti polkee paketin ovelle. Ei tuossa nyt liian kauan mennyt, varsinkin kun alkoi jo odotella 2021 tammikuuta.

En malta odottaa OLED B9 + RTX 3080 Master Race komboa  ;D

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #21 : 15.11.2020 22:33 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili Olitko siis muut ehtinyt jo ostaa ja saada, mutta näyttistä jouduit tähän asti odottamaan? Tavallaan kehno ajoitus tuon tuoreimman Ryzen-sarjan kanssa, joka toi varsin merkittävän suorituskykybuustin nimenomaan peleihin. Vaan eiköhön tuolla sinun nykyiselläkin setillä ihan "kohtuullisesti" pelaa.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #22 : 16.11.2020 08:56 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Olitko siis muut ehtinyt jo ostaa ja saada, mutta näyttistä jouduit tähän asti odottamaan? Tavallaan kehno ajoitus tuon tuoreimman Ryzen-sarjan kanssa, joka toi varsin merkittävän suorituskykybuustin nimenomaan peleihin. Vaan eiköhön tuolla sinun nykyiselläkin setillä ihan "kohtuullisesti" pelaa.

Joo tässä "mokasin" kun en vaihtanut palikoita uudempiin, kun yhtenä pakettina tuli. Sinänsä se ja sama, päivitellään sitten konetta kun alkaa yskimään, pääasia että sai nyt vuosikymmenen tauon jälkeen vihdoin PC:n jolla pyörii edes kohtuullisesti pelit  ;D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #23 : 16.11.2020 11:33 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Itselle saapui kans tänään RTX 3080. Ongelma vaan, ettei oikeastaan mitään pelaamisen arvoista ennen Cyberpunkkia, joissa olisi hyötyä palikan tehoista. Nooh, voi ehditoida vaikka 8k reson kotipornoa, jos ei muuta keksi.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #24 : 18.11.2020 00:24 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Itselle saapui kans tänään RTX 3080. Ongelma vaan, ettei oikeastaan mitään pelaamisen arvoista ennen Cyberpunkkia, joissa olisi hyötyä palikan tehoista. Nooh, voi ehditoida vaikka 8k reson kotipornoa, jos ei muuta keksi.

Jep, ellen olisi skipannut 10 vuotta PC -pelaamista olisi kyllä sormi suussa mitä pelata. Melkein 8k pornomasiinaksi tuo meinasi joutuakin, kun mukana tullut Cold War latasi blizzun servuilta peliä kaksi päivää 2 mb/s maksiminopeudella. Huutonaurua kyllä Blizzardille, joka miljardeistaan huolimatta pyörittää koko paskaa jollain matopurkeilla. Lopulta kun pelin sain asennettua niin naurattihan se miten smootisti pyörii LG:n Oledilla ja se miltä peli näyttää, kun on pelannut satoja tunteja PS4 Modern Warfarea. Huomasi myös hyvin miksi konsolipelaaminen on nykyään niin suosittua, PC:llä saa säätää vitutukseen asti asioita, jotta hommat skulaa niin kuin pitää.

Toisaalta hiiri + näppis kombo tuntui todella oudolta FPS pelissä. Teininä kun CS:ssää hakkasi, niin ei sitä edes ajatellut ohjainta. Nyt otti turpaan samantien, eikä edes ehtinyt laukaista asetta. Vaatii kyllä totuttelua.

Hearts of Iron IV tuli ostettua. Pääsee viskipäissään luomaan Suur-Suomea. Tässä huomaa myös eron konsolipelien ja PC:n autistitason strategian välillä, pelkän tutoriaalin ja wikipedian beginner guiden kanssa vierähti tunteja.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #25 : 18.11.2020 10:21 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Toisaalta hiiri + näppis kombo tuntui todella oudolta FPS pelissä. Teininä kun CS:ssää hakkasi, niin ei sitä edes ajatellut ohjainta. Nyt otti turpaan samantien, eikä edes ehtinyt laukaista asetta. Vaatii kyllä totuttelua.

Itsellä vähän sama juttu. Nykyään laitan ohjaimen PC:llekin vaikka pelaisinkin FPS:ää. Riippuu tietty hieman pelistäkin. Kokeilen Warzonea PS4:lla hiirellä ja näppiksellä, mutta silti tuntui, että ohjaimella onnistuu paremmin.
Play-Asia
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #26 : 18.11.2020 16:33 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Parasta nykyajan PC-pelaamisessa, että näppikseen ja hiireen ei tarvitse enää hipaistakaan. Käytän lähes poikkeuksetta jotain ohjainta kaikissa paitsi rts-peleissä ja niitä nyt ei muutenkaan tule pelattua lähes koskaan.

En tiedä mitään typerämpää, epämukavampaa ja epäergonomisempaa kuin kyhjöttää näytön edessä ja naksutella näppishiiri-comboa, ihan sama olisiko tähtääminen vähän nopeampaa hiirellä. Ihan tarpeeksi tulee istuttua koneella muutenkin töiden puolesta. Onneksi lähes kaikki pelit suunnitellaan suoraan ohjaimelle, joten ei tule pelien käyttöliittymien kanssa mitään ongelmia. Lisäksi siitä saa tietynlaista nautintoa esim. R6 Siegessä, kun vetää mvp:ksi ohjaimella, tai kun vihut huomaa ohjainpelaajan olevan korkealla rankilla. Vetää aina hiljaiseksi ja rikkoo sitä myyttiä, ettei ohjaimella voi pärjätä.

Mutta nettipelaaminen PC:llä nyt on suurilta osin aivan totaalista rapaa. Käytännössä fps-moninpeleissä kannattaa laittaa asetukset aina huonoimmalle, koska sillä saa monessa pelissä etulyöntiasemaa. Tai sitten modata ylisuuri fow, joka saa pelin näyttämään myöskin typerältä. Konsoleilla sentään suhteellisen tasainen leikkikenttä kaikilla. Ja jos kyseessä ei ole Valven peli, niin joka toinen moninpeli on niin täynnä kusettajia, makrojen käyttäjiä jne. ettei mitään rajaa. Esimerkiksi muutama codi ollut kirjaimellisesti lähes pelikelvoton PC:llä huijareiden vuoksi.

+ että tosiaan edelleen joutuu liian usein kikkaileen asetusten ja muiden kanssa, että pelin saa pyörimään järkevästi. Eli ei PC-pelaaminen ihan pelkkää onnea tosiaankaan ole.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #27 : 18.11.2020 19:22 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Aikalailla pelin perusteella tulee mentyä PC-pelien ohjauksen kanssa. Mutta toisaalta haen myös vähän sitä kuinka peli on tarkoitettu pelattavaksi. Esim. mietin tuossa että pitäisi GeoW4 ja 5 ostaa PC:lle ja todennäköisimmin ne tulisi pelattua Xbox Onen padilla, koska ne on ensisijaisesti sille kehitelty. Tuskin sillä käytännön merkitystä on, mutta olen tässä vähän "Epimäinen" ja menen fiiliksen mukaan :) Mutta jos tulisi esim. Half-Life 3 tai laittaisi tulille Crysiksen tms. "PC-pelin", hiiri ja näppishän siihen tulisi otettua. Kyse on enemmän mielikuvista kuin tarpeesta. Siksi oikeastaan pidänkin PC:stä, koska voit pelata helposti niin kuin haluat.

Tosin "helposti" on hyvin suhteellista. Lueskelin eilen Pelaajan Monkey Island artikkelia ja tuli äkkinäinen kaiho Apinasaarelle. Steam auki ja peli asentumaan valmiiksi ja kun kakarat on nukkumassa ja paikat siivottu, peli tulille. No ei. Ensimmäinen peli mitä on tullut konsolilla tai PC:llä pelattua melkein kolmeen kuukauteen ja meni 30-40min ennen kun sain pelin käyntiin. Ja kun totta kai piti "IT-miehenä" ensin yrittää ratkoa itse ennen kuin otti Googlen eteen. En tajunnut että vielä näinkin uusissa Steam peleissä pitää käyttää Win95 yhteensopivuus tilaa että peli toimii. Vetää lähes sanattomaksi kuinka Win95 voi kummitella vieläkin PC-pelaajan elämässä. Ja olihan tämä asennettuna edelliseen kokoonpanoon kertaalleen, enkä muista että tälläistä silloin olisi tarvinnut. Eli Win10 vaatii sen, Win7 ilmeisesti ei. Tai sitten kyse on ajureista. Mutta ei PC-pelaaja ihan konsolipelaajan mutkattomuudessa elä. Tosin, ei Monkey Islandia konsoleille saakkaan.

EDIT: Se muuten harmittaa että ei tullu kytättyä sitä RTX 3080 korttia. Hinta oli muutenkin siinä rajoilla viittinkö ottaa sen vai tyydynkö RTX 3070 korttiin ja nyt halvimmat mallit ovat about 100€ kalliimpia kuin julkaisussa. Ja pelkään että hinnan laskua saadaan odotella pitkälle keväälle. Vituttaa sanoisinko. Hyvällä säkällä AMD:n kortit laskee hiukan hintoja.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #28 : 20.01.2021 17:06 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Verkkis heittäny GTX 3080 korttien hinnat ylös. Halvin 3080 kortti on 999,90€. Asuksen TUF 3080 O10C taisi olla syksyllä 800€:n paikkeilla, nyt hinta on 1049€. AMD:n RX8600XT sarjalla samaan tyyliin. Jos joka paikassa hinnat nousee pysyvästi tuonne, jätän PC-pelaamisen periaatteesta. Laadusta/tehoista voin maksaa, mutta jos hinnoitteluperiaate alkaa olemaan samanlaista kuin trokareilla, niin antaa olla.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: PC-rauta -keskustelu « Vastaus #29 : 24.01.2021 09:52 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Verkkis heittäny GTX 3080 korttien hinnat ylös. Halvin 3080 kortti on 999,90€. Asuksen TUF 3080 O10C taisi olla syksyllä 800€:n paikkeilla, nyt hinta on 1049€. AMD:n RX8600XT sarjalla samaan tyyliin. Jos joka paikassa hinnat nousee pysyvästi tuonne, jätän PC-pelaamisen periaatteesta. Laadusta/tehoista voin maksaa, mutta jos hinnoitteluperiaate alkaa olemaan samanlaista kuin trokareilla, niin antaa olla.

Keskuspankkien rahaprintteri ja heikko tarjonta jolla ei voida tyydyttää valtavaa kysyntää -> jäätävä inflaatio. Ruuankin hinta on noussut toukokuusta 18% ja nyt ollaan jo kuuden vuoden huipuissa, palmuöljy 10 vuoden huipuissa. Ihmisiä kuolee nälkään kuin kärpäsiä.

Ja sitten takaisin ensimmäisen maailman ongelmiin:

Maksoin omasta GeForce RTX 3080 TUF Gaming OC 10GB GDDR6X alle 800e ja hinta on nyt Jimmssillä 1 289,90 € -> Kevyt 60% hinnanousu. :lol:

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines