Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: Mikä näyttö konsolillle?  (Luettu 20660 kertaa)
Mikä näyttö konsolillle? « : 10.07.2007 21:47 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili En löytänyt tämänkaltaista ketjua ja ajattelin, että voisi tulla tarpeeseen.

Näinä aikoina moni ihminen on päivittämässä vanhaa putkitelkkaansa uuteen HD-telsuun mutta monilla on silti asian suhteen sormi enemmän tai vähemmän suussa. Varakkaammat ostavat oikean telsun ja köyhemmät hankkivat sen sijaan LCD-näytön.

Tässä ketjussa voi sitten tietämättömämmät kysyä neuvoa ja vastaavasti viisaammat neuvoa takaisin erilaisissa konsolien näyttöjä koskevissa kysymyksissä. Jos olet ajatellut hankkia uuden HD-telkkarin tai LCD-näytön, täällä voi kysyä neuvoa. Vastaavasti voi kertoa ostoksistaan ja mahdollisesti suositella laitteistoaan muille.

Itse olen nyt päivittämässä hyvin palvellutta LCD-näyttöäni laajakuvaversioon. Näyttö on toiminut hyvin XO:n ja PC:n kanssa, mutta nyt kun PS3:n osto on tulossa vielä tämän vuoden puolella ajankohtaiseksi, päätin ostaa pläjäyttää uuden laajakuvamonitorin. Tarkoituksena olisi siis löytää näyttö, josta löytyy sekä VGA- että DVI- liitännät. Koon tulisi olla myös  20" tai sitten 19".

Muutama vaihtoehto löytyy tällä hetkellä:

LG L204WT-SF 20"
Samsung SyncMaster 205BW 20"

Onko jollakulla mahdollisesti kokemusta näistä näytöistä? Käsittääkseni ainakin tuon LG:n 19" pikkuveli on hyvä näyttö. Sitten olisi kysyttävää siitä, miten tuon PS3:n kanssa saa äänet kuulumaan jos käyttää HDMI->DVI- adapteria? XO on tällä hetkellä VGA-piuhalla kiinni ja sen kanssa asia sujuu helposti samalla VGA-johdolla käyttämällä RCA->Stereo- adapteria.


« Viimeksi muokattu: 22.08.2007 23:52 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #1 : 11.07.2007 01:21 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili Kun kerran näyttöä olet päivittämässä, tulet varmaan käyttämään sitä myös tietokoneen kanssa? Jos näin on, niin ehdottomasti 20 tuuman näyttöä kehiin. Itselläni ei kokemusta 19 tuuman laajakuvanäytöistä ole, mutta jo niiden käyttämä 1440x900 resoluutio tietokonekäytössä kuullostaa luotaantyöntävältä.

Mainitsemistasi näytöistä ei itselläni ole kokemusta (205BW:stä tosin olen lukenut, ja sillä on omat ongelmansa), mutta molemmat näyttävät olevan TN paneelilla, joka ei välttämättä ole paras mahdollinen vaihtoehto, mikäli tahtoo hyvät katselukulmat ja väritoiston. TN paneeleilla varustetut näytöt tosin ovat halvimpia. Jos rahaa kuitenkin löytyy hieman enemmän, mitä nuo mainitsemasi näytöt kustantavat, kannattaa satsata näyttöön, joka on varustettu vähintään P-MVA paneelilla. Suuri etu niillä TN näyttöihin verrattuna on niiden värien syvyys, musta on oikeasti mustaa eikä tumman harmaata. Varsinkin pelejen, joiden värimaailma on yleisilmeeltään tumma, ero on varsin huomattava. Itse huomasin tämän hyvin Oblivionin luolastojen kanssa.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #2 : 11.07.2007 01:42 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili LG L206WTQ-SF 20"

Tuollainenkin löytyi. Joo, 20 tuumainen olisi kyllä hakusessa. Mistäs tuon sitten erotan, missä on TN paneeli ja missä P-MVA paneeli? Tuotetiedoissa ei ainakaan käsittääkseni mainittu kyseisiä termejä. Ja miten paljon näillä on sitten loppujen lopuksi eroa?

En kuitenkaan etsi mitään supernäyttöä, vaan hyvälaatuista noin 200-350€ hintaluokan vehjettä. Kuitenkin sellaista, jolla jo kehtaa PS3:lla ja XO:lla mielellään pelata eikä tule turhia houkutuksia kytkeä laitteita olohuoneen HD-telsuun. Tykkään näet rauhastani.


« Viimeksi muokattu: 11.07.2007 01:49 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #3 : 11.07.2007 02:33 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Tuollainenkin löytyi. Joo, 20 tuumainen olisi kyllä hakusessa. Mistäs tuon sitten erotan, missä on TN paneeli ja missä P-MVA paneeli? Tuotetiedoissa ei ainakaan käsittääkseni mainittu kyseisiä termejä. Ja miten paljon näillä on sitten loppujen lopuksi eroa?

Se siinä onkin hieman ongelmana, ettei kauppojen tiedoista tuota juurikaan löydä, vaan tiedon joutuu nyhtämään googlaamalla. Omat tietoni eroista perustuvat melko pitkälti siihen mitä olen esimerkiksi murosta ja hardforumista lukenut, sillä varsinkaan hieman kalliimpia littunäyttöjä ei livenä ole kovin paljoa tullut nähtyä. Mutta kyllä sen eron vanhaan näyttöön huomasi hyvin, kun uuden koneen kanssa ostin ViewSonicin VX2025wm:n P-MVA paneelilla. Esimerkiksi edellä mainitsemissani Oblivionin luoltastoissa yksityiskohtien erottaminen pimeimmissäkään paikoissa ei tuota ongelmia, siinä missä kyseiset paikat vanhemmalla TN paneelin omaavalla näytöllä olivat tuskaisia pelattavia. Lisäksi värit pysyvät erinomaisina katselukulmasta huolimatta, siinä missä vanhalla näytölläni ainakin pystysuuntaiset katselukulmat olivat varsin kehnot. Lisäksi lukemani perusteella pahimmassa tapauksessa joidenkin TN paneeleiden kanssa värit näytön ylä- ja alareunoissa vaihtelevat, vaikka näyttöä katsoisi suoraan, mutta onneksi nämä tapaukset ovat selvästi vähemmistössä.

Mutta joo, itse en tähän hätään tiedä oikein mitään hyvää ja halpaa näyttöä, joka olisi TN paneelia paremmalla varustettu. VX2025wm:ää olisin voinut suositella lämpimästi, kun hintakin oli "vain" 360 euroa, mutta valitettavasti näyttö on poistunut mallistosta, ja käsittääkseni sen on korvannut huonompi malli. Viimeiset myytiin kolmisen viikkoa sitten. Esimerkiksi Samsungin 206BW (TN) voisi olla hyvä vaihtoehto, mutta valitettavasti hyvän paneelin saaminen siihen voi olla lottoamista. Niitä kun on ainakin kolmea erilaista, riippuen siitä missä tehtaassa ne on valmistettu, ja valitettavasti laatuero mallien välillä on huomattava.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #4 : 13.07.2007 11:44 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili BenQ FP241VW

Kyseinen näyttö kuumottaa jo simona, luultavasti jossain välissä löytyy meikäläisen pöydältä pc, Wii ja mahd. muita konsoleita siihen kiinnitettynä. Saanut pelkkää ylistystä kumppaneidensa FP241W ja W Z kanssa. Löytyy hdmi, vga, dvi, komponentti, s-video ja jopa komposiitti.
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #5 : 27.07.2007 12:33 »
tiong tng @ QuakeNet, IRCNet, NetGamers Jäsen Viestejä: 321 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ite on tullut mietittyä BENQ FP222WH:n hankkimista. Kokoa löytyisi mukavat 22" ja tuohon saisi tulevaisuudessa PS3:nkin kiinni nätisti. Näytöstä löytyy siis HDMI, DVI sekä VGA-liitännät, joten siihen saa kätevästi kiinni sekä PC:n, Xbox 360:n että PS3:n. Verkkokaupassa on näköjään melko kallis hinta, sillä jostain nettikaupasta bongasin tuota jo hitusen päälle 300 euron hintaan.

Nykyinen näyttö on Viewsonicin VA1912w 19" laajakuva, joka on kyllä pelittänyt ihan hyvin PC:n ja XO:n kanssa. Harmittaa vaan kun tämä ei osaa skaalata kuin koko näyttöön, jolloin 4:3 -resoluutiot näyttävät ilkeiltä. Osaakohan tuo BenQ kunnon skaalauksen?
:: tiong ~ Xbox One, PS4, PS3, Wii, Xbox 360, Xbox, PS2, GC, PC, PSX, DS Lite ::
:: Gamertag: tiong fi ::
:: PSN: tiong_fi ::
:: i5 3570K, 16GB DDR3 1600MHz, HD7950 3GB ::

:: http://twitter.com/tiong_fi
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #6 : 18.08.2007 17:16 »
tiong tng @ QuakeNet, IRCNet, NetGamers Jäsen Viestejä: 321 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Ite on tullut mietittyä BENQ FP222WH:n hankkimista. Kokoa löytyisi mukavat 22" ja tuohon saisi tulevaisuudessa PS3:nkin kiinni nätisti. Näytöstä löytyy siis HDMI, DVI sekä VGA-liitännät, joten siihen saa kätevästi kiinni sekä PC:n, Xbox 360:n että PS3:n. Verkkokaupassa on näköjään melko kallis hinta, sillä jostain nettikaupasta bongasin tuota jo hitusen päälle 300 euron hintaan.

Tuli tilattua tuo synttärirahoilla muutama päivä sitten ja näyttö saapui perille eilen. On muuten yllättävän iso verrattuna vanhaan näyttöön! Kuvanlaatu ja skaalaus ovat ehkä hitusen parempia kuin entisessä mutta ei järisyttävää eroa, TN-paneeleja kun molemmat ovat. Toivottavasti XO:n syyspäivitys tuo tullessaan kauan kaivatun 1680x1050-resoluution niin pääsee käyttämään näytön natiiviresoluutiota.

Kuvia löytyy osoitteesta http://tng.kapsi.fi/desktop/

28" CRT-TV vs. 22" LCD. Ero on loppujen lopuksi aika pieni.

:: tiong ~ Xbox One, PS4, PS3, Wii, Xbox 360, Xbox, PS2, GC, PC, PSX, DS Lite ::
:: Gamertag: tiong fi ::
:: PSN: tiong_fi ::
:: i5 3570K, 16GB DDR3 1600MHz, HD7950 3GB ::

:: http://twitter.com/tiong_fi
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #7 : 13.09.2007 18:04 »
Andy-O "Good morning" Jäsen Viestejä: 97 Basaaripisteet: 0 Profiili Jimms PC storesta lähtisi näköjään tuollainen Mirain 32" Lcd TV DTL-632V200 alle viiteensataan eukkiin. Kerrankin LCD televisio joka pyörii meikäläiselle sopivissa hintaluokissa.

Onko kellään kokemuksia? Onko edes välttävän laadukas?
"You must never hesitate!"
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #8 : 16.09.2007 10:26 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili LCD-näyttöä pelikäyttöön ostaessa kannattaa huomioida ns. input lag, ainakin jos pelaat paljon fps-pelejä moninpelinä. Input lagilla ei ole mitään tekemistä vasteajan kanssa, vaan input lag on se aika siitä kun kaapelia myöten tulee uusi kuva mikä pitäisi piirtää näytölle ja kun kyseisen kuvan näytölle piirtäminen alkaa (vasteaika on se aika mikä menee kun kuva piirtyy näytölle). Input lag on tosin hiukan ongelmallinen koska laitevalmistajat ei yleensä ilmoita sitä, suurimmassa osassa näyttöjen arvosteluista siitä ei puhuta sanallakaan ja sen silmämääräinen havainnointi onnistuu vain kyborgeilta.

Tässä aika hyvä Youtube-pätkä input lagista. CRT-näytöissä ei esiinny input lagia joten paras tapa havaita LCD-näytön input lag on verrata CRT- ja LCD-näyttöä rinnakkain.
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #9 : 19.09.2007 22:10 »
Mrum Jäsen Viestejä: 192 Basaaripisteet: 0 Profiili Tämmönen olisi tarkotus hommata sekä konsoli, että pc-käyttöön. Tuo 5ms luulisi olevan tarpeeksi pelaamiseen. Hinta tosin on aika suolainen, mutta kai tuon makselee. Sellanen fiilis, että tuo hakkaa laadullaan saman hintaluokan telkkareita mennen tullen.
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #10 : 26.09.2007 14:32 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili Onkos mitään loistavaa ja suht koht. halpaaa näyttöä PS3 pelaamista varten, mitäs porukka suosittelee?
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #11 : 28.09.2007 17:34 »
Mega8848 Jäsen Viestejä: 24 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tämmönen olisi tarkotus hommata sekä konsoli, että pc-käyttöön. Tuo 5ms luulisi olevan tarpeeksi pelaamiseen. Hinta tosin on aika suolainen, mutta kai tuon makselee. Sellanen fiilis, että tuo hakkaa laadullaan saman hintaluokan telkkareita mennen tullen.

Paras näyttö (22´, joita olen nähnyt), mutta 226bw voisi olla parempi 2ms vasteaika ja kontrasti 3000:1.
Kyllä tuolla on hyvä pelata ison resoluution ja hyvän skaalaimen ansiosta. Gamecuben pelit näyttävät mahtavalta rgb-scartin kautta. Ja laite tukee myös 1080p:tä HDMI:n kautta (tuli PS3:n kanssa kokeiltua).
Pelaa, kun jaksaa
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #12 : 28.09.2007 17:57 »
Mrum Jäsen Viestejä: 192 Basaaripisteet: 0 Profiili
Paras näyttö (22´, joita olen nähnyt), mutta 226bw voisi olla parempi 2ms vasteaika ja kontrasti 3000:1.

Tuota 226BW on tullut ihan livenäkin nähtyä ja kyllä ainakin pc-käytössä oli uskomaton. Halvempikin olisi, mutta kun missään ei mitään mainintaa muista liitännöistä kuin DVI? Ehdottomasti minun näytöstäni tulee löytyä paikkoja useammalle vempaimelle ja tulevaisuutta ajatellen mielellään myös HDMI suoraan ilman lisäjuttuja.
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #13 : 01.10.2007 20:04 »
Mr.Universum Jäsen Viestejä: 292 Basaaripisteet: 1 Profiili Mikäs olisi tosiaan paras näyttö Xbox360 Elitelle? En vielä omista Eliteä, enkä ostakkaan sitä ennen kuin minulla on näyttöpääte jolla voi hyödyntää HD/HDMI kuvaa. Ja vielä yksi kysymys, tarviiko näyttö tietokonetta toimiakseen? Siis toimiiko pelkkä näyttö-konsoli kombinaatio? Ja myönnetään olen hieman idiootti näiden nykyajan laitteiden kanssa  :lol:
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #14 : 01.10.2007 20:08 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Ja vielä yksi kysymys, tarviiko näyttö tietokonetta toimiakseen? Siis toimiiko pelkkä näyttö-konsoli kombinaatio? Ja myönnetään olen hieman idiootti näiden nykyajan laitteiden kanssa  :lol:

Ei. Ei tuossa muuta tarvita kuin kaapeli, jolla saa konsolin yhdistettyä näyttöön.

Ja se paras näyttöhän riippuu täysin siitä, kuinka paljon tahtoo siihen panostaa.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #15 : 01.10.2007 20:23 »
Mr.Universum Jäsen Viestejä: 292 Basaaripisteet: 1 Profiili
Ja vielä yksi kysymys, tarviiko näyttö tietokonetta toimiakseen? Siis toimiiko pelkkä näyttö-konsoli kombinaatio? Ja myönnetään olen hieman idiootti näiden nykyajan laitteiden kanssa  :lol:

Ei. Ei tuossa muuta tarvita kuin kaapeli, jolla saa konsolin yhdistettyä näyttöön.

Ja se paras näyttöhän riippuu täysin siitä, kuinka paljon tahtoo siihen panostaa.

Hmm näyttö saisi olla ainaki 22" tai isompi joten ehdotuksia vain kehiin. Budjetti voisi olla siinä 400-500e luokkaa riippuen mitä nykyisestä tauluteeveestä irtoaa.
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #16 : 01.10.2007 20:43 »
Mrum Jäsen Viestejä: 192 Basaaripisteet: 0 Profiili Ehdottaisin pelikäyttöön samaa näyttöä, jota olen jo itse tässä ketjussa mainostanut elikkä tätä. Itselläkin tollanen hankinnassa. Nyt joudun pärjäilemään vielä jonkin aikaa 4:3 19" LG:llä vga-piuhalla. Tarkemmin sanottuna tämmöisellä. Hieno näyttöhän tämäkin on, mutta ei tällä 360-käytössä oikein juhlita. :lol: Konekin on päällä pelatessa kun äänipiuhat pitää vetää äänikortin kautta.


tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #17 : 01.10.2007 21:35 »
Mega8848 Jäsen Viestejä: 24 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ja vielä yksi kysymys, tarviiko näyttö tietokonetta toimiakseen? Siis toimiiko pelkkä näyttö-konsoli kombinaatio? Ja myönnetään olen hieman idiootti näiden nykyajan laitteiden kanssa  :lol:

Ei. Ei tuossa muuta tarvita kuin kaapeli, jolla saa konsolin yhdistettyä näyttöön.

Ja se paras näyttöhän riippuu täysin siitä, kuinka paljon tahtoo siihen panostaa.

Hmm näyttö saisi olla ainaki 22" tai isompi joten ehdotuksia vain kehiin. Budjetti voisi olla siinä 400-500e luokkaa riippuen mitä nykyisestä tauluteeveestä irtoaa.

Ja siitä vielä näyttö tukee 1080p:tä (PS3:n kanssa ainakin ).
Se on todella hyvä pelinäyttö ja resokin on hyvä. Jos arvostelisin tämän: ei olisi miinuksia (viikon kokemus), vain pelkkiä plussia. 100/100 olisivat pisteet.
Pelaa, kun jaksaa
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #18 : 31.10.2007 14:47 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili Onko tähän Dell näyttöön mahdollista yhdistää PS3 ja jos voi niin minkälaisen kaapelin tarvitsen?


tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #19 : 31.10.2007 16:23 »
Mrum Jäsen Viestejä: 192 Basaaripisteet: 0 Profiili Ei nyt paljoa tuo kuva kerro, mutta luulisi että pleikkariinkin löytyy VGA-kaapeleita. Tai sitten joku HDMI->DVI höskä jos sisääntulot löytyy.

Itsellä taitaa sittenkin vaihtua tuo 225MW näillä näkymin 226BW:hen.
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #20 : 12.06.2008 15:48 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili Säästö palkittiin ja nyt vanhan näytön tilalla nököttää uusi, Hyundai W240D. 24", Pivot, liitännät VGA, DVI, HDMI ja komponentti, kontrasti 3000:1, vasteaika 2ms. Ei speksit minulle niin tärkeitä ole, kunhan asiat näyttää asiallisilta, mutta pitäähän ne tuohon jostain kaivaa. :p

Niin, ja näitähän saa nyt anttilasta plussakortilla 299, norm. 599. Maanantaina kuulemma uusi erä, tämäkin oli näytekappale.
tallennettu
Vs: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #21 : 18.02.2010 09:39 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Hohoo ;D Eilen illalla tuli viestiä verkkokauppa.comista että "näyttösi on noudettavissa myymälän noutopisteesta". Pitkän mietinnän (pari viikkoa) ja sitä pidemmältä tuntuvan odotuksen (pari päivää :) ) jälkeen uusi näyttö on kohta paikoillaan. Ja mallihan oli Samsung Syncmaster XL2370. Kun tätä nyt hiukan testailee PC-peleillä voisi tehdä päätöksen jos talouteen hommaisi vihdoin X360:n tai PS3:n näytön viereen. Homman ainakin pitäisi toimia kun näytön pitäisi pelikäyttöön sopia ja tarpeelliset liitännätkin löytyy. Mukavasti PC:n voi vaikka laittaa DVI:llä kiinni ja konsolin sitten viereen HDMI:llä. Jännityksellä odotellaan päivän kulkemista :) Ikävästi tästä tulee kyllä piiiitkä työpäivä.....
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #22 : 22.04.2010 09:59 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Miltä Heinz tuntu toi näyttö?
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #23 : 22.04.2010 15:15 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili
Miltä Heinz tuntu toi näyttö?

Kokonaisuudessaan vähän niin ja näin. Näyttö tuntuu periaatteessa varsin hyvältä ja kirkkaalta (varmaan polttaisi silmät kirkkaudella jos niin haluaa), mutta epätasainen taustavalo on paikoitellen aivan naurettavaa. Parhaiten tämän huomaa jos katsoo elokuvia tai trailereita. Tämäkin on katsojasta kiinni, kun tuossa tupareissa esittelin tätä niin ei sitä oikein kukaan huomannut, kuin minä (toisin trailereita en esitellytkään). Mutta alhaalta valo kuitenkin paistaa selvästikkin paikoitellen. Ilmeisesti edge ledin seurauksia. Peruskäytössä tätä ei välttämättä huomaa tai jos ruutu ei ole alhaalta ylös samaa väriä. Tosin luulen että tämä on osaltaan lähteestäkin jotenkin kiinni. Elokuva trailereissa kun tämä näkyy kaikista pahimmillaan. Ylä- ja alaosan ero mustan tasossa on aivan naurettavan suuri kohdissa kun tulee mustaan taustaan esim. "this may" tms. Mutta kun laitan esim taustakuvaksi pelkän mustan värin, siinä ero ei ole lähelläkään niin suuri vaikkakin minun silmiin huomattavissa.

Jos olisin nyt hankkimassa näyttöä ja tämän tietäisin niin hyllyynhän tämä jäisi. Harvemmin se nyt häiritsee peruskäytössä, mutta silloin kun se silmiin osuu, *ituttaa niin pirusti. Ja elokuvien katsomisen hoitaa mieluummin kuvaputkellä kuin tällä. Vaikka onhan itsekoneen tehotkin sitä luokkaa että skaalauksessa pieniä epäkohtia kyllä näkyy. Odottelen että saisi X360:n tossa ehkä ensi kuussa hommattua niin voisi testailla kunnon lähteestä ja HDMI kaapelilla. Mutta näillä näkymin en kyllä suosittele, varsinkaan yli 300€:n hintaan mihin itse tämän ostin.

EDIT: Sen verran vielä että taustavalon epätasaisuus oikeastaan kyrsii siksikin aika pirusti, kun muuten näyttö olisi ihan helvetin hyvä. Muuta moitittavaa kun ei ole. Nopea tempoisia pelejä en ole tosin testannut vielä (strategia pelit on hiton hienoja isolla näytöllä :) ), mutta uskoisin että vasteajat on ok kun tätä kehuttiin arvosteluissakin. Tosin ihmettelen että miksi tästä valovuodosta ei mainittu missään arvostelussa ollenkaan! Ja luin näitä kuitenkin useamman. Voi tietysti olla siksikin että tämäkin on hiukan häilyvää kuinka paha ongelma on. Esim. Settlers 2 anniversary edition näyttää ihan helvetin hienolta tällä näytöllä, eikä valovuotoa ole havaittavissa. Tosin tämä johtuu varmasti siitä kun pelin kuva on kirkas alhaalta ylös.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #24 : 06.05.2010 18:19 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Riippuu myös mistä näitä "arvosteluja" lukee. Monet saitit hypettävät näytön kuin näytön maasta taivaisiin. Kuka tietää mitä samsung avaimenperiä sieltä on tullut mukaan.

Tuo valovuoto nyt on täysin pakollinen paha näissä paneeleissa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #25 : 09.05.2010 19:06 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili
Tuo valovuoto nyt on täysin pakollinen paha näissä paneeleissa.
Jos tuollainen valovuoto on ihan yleistä niin sittenhän suosittelen tätä totta kai. Mutta en kyllä jaksa uskoa että se olisi näin pahaa "normi" taustavalolla. Voin tietty olla väärässäkin kun kokemusta näistä ei juurikaan ole. Tosin töissä olevassa Dellin näytössä ei näin räikeästi valovuotoa ole. Kun tämän näytön vuodon huomaa ihan vaikka sillä kun vertailee tämän saitin jokaisen viestin ylälaidassa olevaa mustaa/tummaa palkkia. Katsoo sitä ensi alalaidassa ja rullaa viesin ylös, niin palkki tummenemisen huomaa ilman vaikeuksia kun tätä alkaa oikein katsomaan. Selaillessa tätä ei huomaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #26 : 09.05.2010 21:30 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Jaa no on tuo jo aika ikävää. Tässä halpis Benq:ssani on yllättävän vähän tuota vuotoa. Tai siis se ei yllä lähellekään teatteri kuvasuhteella varustettujen leffojen kuva-aluetta, vaan pysyy mustien palkkien sisällä. Ja on alhaalta sinistä :b

Huoh loputon suo tuo näytön etsiminen. Jokaisessa mallissa on omat paskat puolensa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #27 : 10.05.2010 20:40 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
Huoh loputon suo tuo näytön etsiminen. Jokaisessa mallissa on omat paskat puolensa.

Miten mukavaa olisikaan jos kaikki kodin elektroniikka olisi yhtä helppoa hankkia kuin pelikonsolit. Suhteellisen vähän valmistajia, tuotteet laadukkaita, ei hongkong laatua ja valinta on helppo. 2 tehomallia, 1 ei niin tehomalli, ja läjä kannettavia malleja. Plus vanhat mallit.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #28 : 29.12.2012 15:01 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili Laitetaampa tänne kun on tuota näyttökeskustelua täällä ollut aikaisemminkin. Harkinnassa olisi 27" näyttö tämän valovuotoisen 23" Samsungin tilalle (myönnän kyllä että valovuoto on nykyään häirinnyt yllättävän vähän, vaikka kyllähän sen sieltä huomaa aina joskus). Suurin mietinnän aihe on resoluutio. Onko 1920x1080 resoluutio liian pieni tietokone käytössä olevalle 27":lle näytölle? Nuo 2560x1440 resoluution näytöt ovat pitkälti alkaen 500€ ja se menee vähän yli budjetin. Ja se halvin tuskin kuitenkaan olisi se hyvä vaihtoehto, niin 2560x1440 resoluution näytölle käytännön hinta olisi varmaan 600-700€. Ja sillä saisin jo uuden HDTV:n.

Asuksen näyttöjä on tuossa 27":n koossa ja 1920x1080 resoluutiolla kehuttu, mutta usein tulee maininta että resoluutio alkaa olemaan jo paikoitellen liian pieni. Onko kellään ihan käytännön kokemusta? Alkaako 1920x1080 resoluutio jäämään liian pieneksi 27":n näytössä, tietokone käytössä?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Mikä näyttö konsolillle? « Vastaus #29 : 29.12.2012 15:05 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 948 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Laitetaampa tänne kun on tuota näyttökeskustelua täällä ollut aikaisemminkin. Harkinnassa olisi 27" näyttö tämän valovuotoisen 23" Samsungin tilalle (myönnän kyllä että valovuoto on nykyään häirinnyt yllättävän vähän, vaikka kyllähän sen sieltä huomaa aina joskus). Suurin mietinnän aihe on resoluutio. Onko 1920x1080 resoluutio liian pieni tietokone käytössä olevalle 27":lle näytölle? Nuo 2560x1440 resoluution näytöt ovat pitkälti alkaen 500€ ja se menee vähän yli budjetin. Ja se halvin tuskin kuitenkaan olisi se hyvä vaihtoehto, niin 2560x1440 resoluution näytölle käytännön hinta olisi varmaan 600-700€. Ja sillä saisin jo uuden HDTV:n.

Asuksen näyttöjä on tuossa 27":n koossa ja 1920x1080 resoluutiolla kehuttu, mutta usein tulee maininta että resoluutio alkaa olemaan jo paikoitellen liian pieni. Onko kellään ihan käytännön kokemusta? Alkaako 1920x1080 resoluutio jäämään liian pieneksi 27":n näytössä, tietokone käytössä?
Eipä se liian pieni ole normaalikäytössä. Itsellä on 2560x/27" reso käytössä ja siinä jää paljon ylimääräistä tilaa normaalikäytössä. Photoshopin ym. kanssa se on kyllä hyvä.
Play-Asia
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines