Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Google Chrome  (Luettu 13147 kertaa)
Google Chrome « : 07.09.2008 18:02 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Google Chrome, eli Googlen tekemä webselain. Onkos lautalaiset jo testailleet tuota tekelettä?

Chrome on siis avoimen lähdekoodin webselain (BSD lisenssi, tiedoksi niille ketä kiinnostaa). Sen beta julkaistiin menneen viikon tiistaina. Valitettavasti siitä on ainoastaan Windows -versio toistaiseksi, mutta Mac ja Linux -versiot ovat myös kehityksessä. Niitä ei kylläkään ihan heti ole tulossa, hyvä jos edes tänä vuonna saavat mitään järkevää toimimaan kyseisillä alustoilla.

Tarkempaa tietoa Chromen ominaisuuksista löytyypi tuolta nettisivulta, mutta tässä pari:
- Nopea.
- Simppeli käyttöliittymä, kaikki turha heitetty veke, kuten title bar, menu bar ja status bar (ei siis käytä Windows -tyylistä käyttöliittymää vaan ihan omaa tekelettä).
- Multi-processing, Chrome tekee oman prosessin jokaiselle tabille. Tästä hyötynä mm. että jos joku tab alkaa sekoilemaan, niin koko selain ei sen seurauksena hidastu tai kaadu ja kyseisen tabin voi yksinkertaisesti lopettaa.
- Myös muistinhallinta on tehokkaampaa koska aina kun sinä suljet jonkun tabin, kaikki sen tabin käyttämä muisti vapautetaan käyttöjärjestelmälle (koska chromessa tab = prosessi. Muissa selaimissa tabin sulkeminen vapauttaa muistin ainoastaan ko. selaimen sisällä ja se on selaimen vastuulla miten vapautunu muisti uudelleen käytetään tai vapautetaan käyttöjärjestelmälle).
- Ja kasa muita enempi tai vähempi hyödyllisiä ominaisuuksia. Tutkailkaa tuota Chromen sivua ja lukekaa vaikka tämä sarjakuva (joka kyllä löytyy myös tuolta sivulta).Itse tuota olen vähän käytelly ja kyllähän se ihan pätevälle vaikuttaa. Betahan se aika selkeesti on, eli ominaisuuksia puuttuu jne. Tärkein puuttuva ominaisuus omalla kohdalla on hiirieleet. Muutenkin hiirtä käytetään aika rajoittuneesti verrattuna FF3:en. Mutta kunhan hiirieleet lisätään ja Mac versio tulee ulos, niin minä ainakin saatan vaihtaa FF3:n Chromeen.


Tietosuojasta vielä sen verran, kyseessä kuitenkin Google tuote joten ainahan tämä nousee pintaan, että vaikka jotkut niin väittää niin ei se Google kerää tietoja (tai ainakaan ei myönnä) käyttäjistään Chromen avulla (ja koska Chrome on Open Source, niin tuo on "helppo" varmistaa). Siinä on tosin sellaisia ominaisuuksia mitkä lähettää tietoja kyselemättä käyttäjältä, mutta nämä tiedot ensinnäkin lähetetään sille hakupalvelulle jonka käyttäjä asetuksissaan on säätäny (vakioasetuksen tälle asetukselle se hakee siitä selaimesta joka on järjestelmässä määritetty ensisijaiseksi selaimeksi). Yksi tälläinen ominaisuus löytyy osoiterivistä (address bar, joka Chromessa tunnetaan nimellä omnibar). Eli kun kirjoitat jotakin osoiteriviin, se lähetetään saman tien (ennen kuin edes painat enteriä) asetuksissa määritettyyn hakupalveluun ja hakupalvelun vastausta käytetään automaattitäydennykseen (joko nettisivujen osoitteiden täydentämiseen (siis niiden sivujen joilla sinä et ennen ole käyny) tai hakuvaihtoehtojen tarjoamiseen/täydentämiseen). Nuo ominaisuudet voi kuitenkin poistaa käytöstä jos niin tahtoo. Typerää toki että ne on vakiona päällä eikä käyttäjälle kerrota asiasta mitään. Mutta minun mielestä kuitenkin erittäin käteviä ominaisuuksi on ne.
tallennettu
Re: Google Chrome « Vastaus #1 : 07.09.2008 18:58 »
ZepKi Jäsen Viestejä: 308 Basaaripisteet: 0 Profiili Käytössä on. "Secondarynä". Todella mukava selain. Pieni, helppokäyttöinen ja monipuolinen. Itseäni tuo Multi-Processing ihmetytti aluksi, sillä se sai ohjelman näyttämään todella raskaalta, mutta nyt kun älysin tuon, niin hyvä juttu vaan.
Lupaavalta vaikuttaa, mutta Opera vielä enemmän mieleeni ;)
tallennettu
Re: Google Chrome « Vastaus #2 : 07.09.2008 19:12 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Näppärä peruselain. Erittäin kattava multi-processing tekee selaimesta mielenkiintoisen. Muistin käytöstä ja muusta saa prosessikohtaisesti mielenkiintoista tietoa. Chromessa on myös erittäin makea element inspector ihan built-in. Jos olisin enemmänkin HTML:n, CSS:n ja JavaScriptin, joka muuten pyörii erittäin nopeasti Chromella, kanssa tekemisissä, Chrome olisi pääasiallinen kehitysalustani. Huonoa Chromessa on sen karvalakkius ja ei-natiivit window decorationit.
tallennettu
Re: Google Chrome « Vastaus #3 : 07.09.2008 23:02 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Normaalikäytössä en oikein tykkää. Mainion Operan myötä olen alkanut käyttämään näppäriä helppokäyttötoimintoja, kuten mouse gestureita. Speed dialin matkiminen oli kyllä ihan hyvä veto, mutta käydyinpien sivujen tilalla pitäisi olla omavalintaiset sivut. Lisäksi kun sulkee viimeisen tabin, sulkeutuu koko selain. Pieniä juttuja, mutta juuri niitä jotka merkitsee.

Toivottavasti Google kehittää selaintaan vielä, eikä jätä sitä ns. liteksi.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Google Chrome « Vastaus #4 : 08.09.2008 16:21 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Eiköhän nuo miggen mainitsemat puutteet vielä korjaannu. Siitä kun puuttuu edelleen useita toimintoja, mm. addonien tuki puuttuu kokonaan (mutta on kuitenkin tulossa ellen ihan väärin ole ymmärtänyt). Muutenkin Chrome ainakin minun mielestä vaikuttaa aika kesken eräselle. Tai ainakin kun katsoo asetus -työkalua niin siitä tulee sellainen mielikuva että se on pika vauhtia lyöty kasaan että käyttäjä voisi edes joitain asetuksia säätää. Ja onhan se Chromen versionumerokin kohtuu pieni, v0.2.jotakin.


Jos tuo Chromen kehitys jotakuta sattuu kiinnostamaan, niin se oikeasti Open Source selain on nimeltään Chromium, ja sen löytää Google Codesta. LINK. Tuolta löytyy myös ns. nightly-buildeja, eli jos haluat kaikki uudet ominaisuudet, bugikorjaukset sun muut sen sellaiset (kuten uusimmat bugit) nyt-heti -asenteella niin nuo nightly-buildit on sinua varten. Ja luinpa tuolta sellaistakin että Chrome asentaa koneeseen Google Updaterin minkä tarkoitus on päivittää Chrome. Typeryytenä vaan se että Google Updater on päällä jatkuvasti, vaikka Chrome ei olisi. Tuon Updaterin lähdekoodia ei myöskään olla vielä julkaistu. Ja pisteenä I:n päällä, Google Updateria ei poisteta vaikka uninstalloit Chromen. Noh, bugeja riittää betaversioissa. Chromiumin mukana tuota Google Updateria ei tule.
tallennettu
Re: Google Chrome « Vastaus #5 : 23.06.2009 09:14 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Löytyykö tähän vieläkään mitään kunnon adblock add-onia? Päätin aikoinaan, että sitten kun sellainen tulee niin voisi antaa mahdollisuuden.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Google Chrome « Vastaus #6 : 27.06.2009 18:25 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Kuulemma lisäämällä rivejä adblock.iniin voi blokata mainoksia. Tässä tämmönen melko kattava lista valmiina: http://www.srware.net/downloads/adblock.ini.
tallennettu
Vs: Google Chrome « Vastaus #7 : 08.12.2009 19:20 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Chromesta julkaistiin Beta-versio Macille (10.5+ / vain Intel), sen voi ladata Chromen viralliselta sivulta. Pikaisen testailun perusteella toimii ihan hyvin, paitsi Flash kenkkuilee ja oikeinkirjoitus ei tunne suomenkieltä eikä sitä saa pois päältä. Lyhyen testailun aikana sain jo Flash-pluginin kerran kaatumaan ja Flash-videotoistimien (Youtubet ja kumppanit) fullscreen -nappi suurentaa videon selainikkunan taakse jättäen OSX:n valikkorivin näkyviin.


Lisäosat on myöskin vihdoin tulleet Chromeen. Lisäosia pääsee selailemaan jostain kohtaa Chromen valikoista, paitsi Mac-versiossa puuttuu tuki lisäosille. Mutta Windowsin käyttäjät voivat siis lisätä Adblockit sun muut Chromeensa.

Toinen uudehko ominaisuus Chromessa on kirjanmerkkien synkronointi eri koneiden Chrome -selainten välillä. Kirjanmerkit tallennetaan Google Docsiin, josta niitä voi tarpeen tullen käydä katsomassa muillakin selaimilla. Mac-versiossa tämäkin ominaisuus loistaa poissa olollaan.
tallennettu
Vs: Google Chrome « Vastaus #8 : 08.12.2009 19:23 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Mitähän Chromea mä oon käyttäny Macillani jo pari kuukautta?  :lol:
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Google Chrome « Vastaus #9 : 08.12.2009 19:36 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mitähän Chromea mä oon käyttäny Macillani jo pari kuukautta?  :lol:
Varmaan Chromiumin ns. nightlybuildejä, eli epävakaita lisätään-kaikki-mahdolliset-ominaisuudet-ja-katotaan-miten-ne-toimii -versioita. Tänään julkaistu versio on siis Chromen beta, joka on vakaampi kuin nuo nightlyt, mutta samalla myös vähän ominaisuus köyhempi. Chromium on toki edelleen saatavilla jos joku sitä haluaa kokeilla/käyttää.


EDIT: Chromen beta on julkaistu myös Linuxille.

EDIT2: Nuo Flash ongelmat johtuivatkin siitä, että minulla oli Flashin 10.1 versio, joka on vasta beta-versio. Asensin uusimman vakaan version Flashistä (10.0.x) eikä Flash enää temppuile Chromessa.


« Viimeksi muokattu: 08.12.2009 20:09 kirjoittanut teidon »
tallennettu
Vs: Google Chrome « Vastaus #10 : 08.12.2009 20:58 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Chromesta julkaistiin Beta-versio Macille (10.5+ / vain Intel), sen voi ladata Chromen viralliselta sivulta. Pikaisen testailun perusteella toimii ihan hyvin, paitsi Flash kenkkuilee ja oikeinkirjoitus ei tunne suomenkieltä eikä sitä saa pois päältä. Lyhyen testailun aikana sain jo Flash-pluginin kerran kaatumaan ja Flash-videotoistimien (Youtubet ja kumppanit) fullscreen -nappi suurentaa videon selainikkunan taakse jättäen OSX:n valikkorivin näkyviin.


Lisäosat on myöskin vihdoin tulleet Chromeen. Lisäosia pääsee selailemaan jostain kohtaa Chromen valikoista, paitsi Mac-versiossa puuttuu tuki lisäosille. Mutta Windowsin käyttäjät voivat siis lisätä Adblockit sun muut Chromeensa.

Toinen uudehko ominaisuus Chromessa on kirjanmerkkien synkronointi eri koneiden Chrome -selainten välillä. Kirjanmerkit tallennetaan Google Docsiin, josta niitä voi tarpeen tullen käydä katsomassa muillakin selaimilla. Mac-versiossa tämäkin ominaisuus loistaa poissa olollaan.
Oikeinkirjoituksessa on samat ongelmat Windows-puolella. Itse menen Chromessa dev channelin viikottaisten versioiden mukaan, joista uusin on 4.0.249.25. Käytössä on myös Adblock+, joka toimii "ihan ok". Tuntuu, että Firefoxin Adblock toimisi paremmin.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Google Chrome « Vastaus #11 : 10.12.2009 00:02 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Aika kiva Chrome kyllä on. Tuntuisi ainakin Core Duo -iMacissa olevan Safari 4:ääkin sutjakkaampi. Pidän myös tabien paikasta.

Meni siis MacBookiin ja iMaciin pääselaimeksi ainakin toistaiseksi.  :)  Saa nähdä miten vakaa tämä beta on.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Google Chrome « Vastaus #12 : 10.12.2009 17:00 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Hyvä että tuli vihdoin Linuxillekkin. Opera on edelleen paras selain, mutta se on hieman liian raskas tälle miniläppärille. Tämä käynnistyy mukavan nopeasti tällä räppänälläkin.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Google Chrome « Vastaus #13 : 10.12.2009 20:10 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Chrome on kyllä aika hyvä selain. Tabien sijainti mm. on hyvä ja sen muistinhalinta tuntuis toimivan paremmin kuin Safarin jolla tuntuu olevan joku muistinrohmuamistauti. Mutta missä Chrome jää kakkoses on New Tab -sivu. Ensinnäkin on aika outoa ettei siinä voi muuttaa näytettävien "peukalonkynsien" (thumbnail ;)) määrää. Siinä on kuitenkin vähän eroa jos yhdellä käyttäjällä on joku netbook pienellä näytöllä ja toisella on 30" laajakuvanäyttö. Mutta silti molemmilla on yhtä monta peukalonkynttä.

Suurempi puute Chromen New Tab -sivussa on ettei se osaa näyttää kun nettisivun sisältö on muuttunut. Safarin Top Sites:ssä tuo on todella kätevä ominaisuus. Minä käytän Safarissa Top Sitesiä kirjanmerkkien korvaajana. Eli 24 nettisivua suurena seinänä kun avaan Safarin, ja näen yhdellä silmäyksellä onko mitään uutta tullut. Eihän se ihan täydellisesti toimi, mutta silti se on niin kätevä ominasuus että palasin Safaria käyttämään Chrome kokeilujen jälkeen. Toivottavasti tuota Chromen New Tab -sivua paranneltaisiin niin minäkin vaihtaisin siihen.
tallennettu
Re: Google Chrome « Vastaus #14 : 25.01.2011 20:04 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Jaahas, kellään mitään hajua mikä avuksi, kun Chrome ei suostu näyttämään PDF-tiedostoja netistä. Pitäisi lukea luentokalvoja Moodlesta, mutta ei onnaa. Sanoo vain, että "Voi räkä!". PC:llä onnistui, mutta nyt Macilla ei näköjään..


Edit:
Jostain syystä toisella iMacilla onnistuu, mutta ei sitten mulla. Kokeilempa ladata uudestaan, jos auttaisi

Edit2:
Ladattu uudestaan, mutta ei tuntunut auttavan. Huomasin myös, että osa PDF:stä kyllä avautuu, mutta ei kaikki..


« Viimeksi muokattu: 25.01.2011 20:16 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Google Chrome « Vastaus #15 : 12.07.2011 13:47 »
KJ.Juhana1065 Jäsen Viestejä: 5 Basaaripisteet: 0 Profiili mulla chrome ja tykkään hirveesti sopii hyvin googlen muiden sovellusten kanssa joita muutenkin on käytössä !  :)
tallennettu
Vs: Google Chrome « Vastaus #16 : 28.06.2012 22:16 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW http://www.macrumors.com/2012/06/28/google-chrome-browser-google-drive-coming-to-ios/


Chrome ladattavissa tänään iOS:lle. Tuli aika yllättäen. Toivottavasti haastaa kunnolla Safarin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Google Chrome « Vastaus #17 : 29.06.2012 12:15 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili
http://www.macrumors.com/2012/06/28/google-chrome-browser-google-drive-coming-to-ios/


Chrome ladattavissa tänään iOS:lle. Tuli aika yllättäen. Toivottavasti haastaa kunnolla Safarin.
Mulla on Android -versio testauksessa, kun sai viimein beta -leiman pois. Vaikuttaa ihan hyvältä. Androidin aiempi oletus webkit -selain on melko yksinkertainen, mutta toimiva. Tässä toiminnallisuutta on enemmän ja mobiilius on ehkä pidetty enemmän mielessä. Välilehtien hallinta on helppoa ja kotikoneen Chrome -istunto synkronoituu realiajassa kännykkään. Ominaisuus korvaa aiemman Chrome2Phone -aplikaation.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines