Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 [3]
Tulostusversio
Aihe: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!)  (Luettu 49769 kertaa)
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhonen toinen tuleminen) « Vastaus #60 : 11.07.2008 13:57 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW "Eikä siinä ole omena-logoa"  ;D
Play-Asia
tallennettu
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhonen toinen tuleminen) « Vastaus #61 : 11.07.2008 17:03 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW No niin, nyt olen leikkinyt iPhonella muutaman tunnin ja aika häkellyttävän innostunut tuosta pikku laitteesta olen - vaikka omistin Touchin entuudestaan. iPhone tuntuu jotenkin napakammalta käteen Touchiin verrattuna, aina Home-nappia myöten. Johtunee siitä, että laite on hieman paksumpi ja näin ollen sopii kämmeneen hivenen Touchia paremmin.

Tein äsken vertailun iPhonen ja Sony E:n Z610i:n kameroiden kesken. Tulos oli, että vaikka Z610i nokittaa paperilla 3.2 megapikselillän iphonen kameran, saa jälkimmäisellä silti melko selvästikin parempia kuvia. Tämä näkyy erityisesti vähän hämärämmässä napsituissa otoksissa; Sonylla napatut kuvat kellertyvät ja pikselöityvät paljon pahemmin.  iPhonen kamera on todella jees jos valoa on paljon ja kuvattava kohde pysyy paikoillaan. 2.0 megapikseliä saattaa kuulostaa vähältä, mutta koko ajan ulottuvilla olevaksi kameraksi 1600 x 1200 reson kuvat ovat kyllä ihan riittäviä.

Kameran asetukset ovat tosin naurettavat, sillä sieltä löytyy vain ja ainoastaan laukaisin! Laitteen kamera on kuitenkin vapaasti softakehittäjien käytössä, joten paremman kuvausohjelman saapuminen app storeen lienee vain ajan kysymys.

Niin, se app store. Käyttis 2.0 siis tulee vakiona 3G iPhonessa ja niin myös app store. Se on palvelu, jossa on paljon 3rd party -softia, joista monet ovat hienosti ilmaisia. Loistavaa, että ilman laitteen murtamista nyt saa periaatteessa samat softat ihan virallista kautta. Vaikka tuskin sinne mitään emulaattoreita on tulossa, ne pitää yhä hankkia muita teitä, jahka 3G Iphonen 2.0 -firmware onnistutaan murtamaan. Siihen tuskin menee hirveän kauaa.

Varmasti monet iPhonen uudet käyttäjät hätkähtyvät siitä miten suojattu laite on. Nykyään on totuttu siihen, että puhelimeen voi bluetoothin kautta kuskata omia soittoääniä ja kuvia, esimerkiksi. iPhone antaa käyttää bluetoothin kautta vain hands free -laitteita, eikä sitä voi pariuttaa tietokoneen kanssa. Saadakseen kustomoidun soittoäänen puhelimeen, käyttäjän pitää ensiksi ostaa se itselleen iTunesin musiikkikaupasta 0,99 sentillä ja sitten leikata siitä mieluinen pätkä soittoääneksi. Ja vielä sen jälkeen pitää maksaa toiset 0,99 senttiä saadakseen soittoäänen valmiiksi! Kyllähän melodiset soittoäänet sen parin euron verran toki maksavatkin, mutta moniko niistä nykyään enää oikeasti maksaa mitään, kun kännyköihin on niin helppoa ujuttaa mp3:a.

Niin, ei mikään laite ole täydellinen. Apple halua vain tehdä kaiken sääntökirjan mukaan.

Itseäni puhelimessa kiinnostaa todella paljon akun kesto, mutta siitä en vielä voi sanoa yhtään mitään. Muutaman käyttökerran jälkeen näkee kuinka hyvin käyttöä laite kestää. Itse tosin en tarvitse niitä virtasyöpöimpiä ominaisuuksia. Olisin jo 4 päivän akkukestävyyteen supertyytyväinen, mutta se jää nähtäväksi. Raporttia seuraa perästä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhonen toinen tuleminen) « Vastaus #62 : 11.07.2008 17:51 »
PetriP-TNT Jäsen Viestejä: 129 Basaaripisteet: 0 Profiili Paljon hintaa? Mistä saa? Joutuuko ottamaan liittymän kytkynä vai saako ilman? Saako valkoisena?

Kylläpä kelpaisi tuommoinen korvaamaan vanhaa Motorolaa.
Kokoelma
tallennettu
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhonen toinen tuleminen) « Vastaus #63 : 11.07.2008 18:03 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Paljon hintaa?

Itse maksoin 159 euroa 8 gigan mallista, KOSKA solmin samalla 2 vuoden kytkysopimuksen small-paketilla. Siihen sisältyy 100 tekstiviestiä, 100 minuuttia puheaikaa ja 100 mb tiedonsiirtoa (naurettavan vähän, mutta itse käytän pääasiassa wlania) kuukausimaksun ollessa vajaa 32 euroa. Jos ei halua maksaa noin paljoa kuukaudessa, voi ottaa Minun Sonera -liittymän kahdeksi vuodeksi ja maksaa kuukausimaksua 1,99 euroa. Tällöin tosin puhelimen alkuhinta on kalliimpi: 8 giganen 429 euroa ja 16 giganen 519 euroa.

http://www.sonera.fi/Puhelin%20ja%20liittym%E4/Hinnat

Lainaus käyttäjältä: PetriP-TNT
Mistä saa?

Ainakin toistaiseksi Soneralla on puhelimeen yksinoikeus, joten saat iPhonea Sonera-pisteistä kautta Suomen tai vaihtoehtoisesti Veikon koneista. Moni muukin taho on erittäin kiinnostunut saamaan puhelimen valikoimiinsa (mm. verkkokauppa.com), mutta toistaiseksi mennään näillä.

iPhone 3G on lukittu Soneran verkkoon, joten sitä voi käyttää nykyisellään vain Soneran ja TeleFinlandin liittymillä. En kuitenkaan usko, että ns. "vapautus-sovellukset" ovat kaukana...

Kaikki puhelimet Suomesta on myyty loppuun, ja seuraavaa erää voi odotella parin viikon sisällä, johon otetaan jo siihenkin sisään varauksia.

Lainaus käyttäjältä: PetriP-TNT
Joutuuko ottamaan liittymän kytkynä vai saako ilman?

Soneran politiikka on, että liittymäsopimus on tehtävä AINA että puhelimen saa liikkeestä messiin. Siis minimissään sitoutuminen Soneraan 2 vuodeksi 1,99 euron kuukausimaksulla, jos puhelimen maksaa kokonaan. Ja muualla maailmassa on menty hyvin pitkälle samanlaisin pelisäännöin.

Lainaus käyttäjältä: PetriP-TNT
Saako valkoisena?

Kyllä. Vain 16 gigan mallia myydään valkoisena ja Sonera myy niitä yhtälailla kuin mustiakin.

 


« Viimeksi muokattu: 11.07.2008 18:11 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhonen toinen tuleminen) « Vastaus #64 : 11.07.2008 18:31 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Tulee vain pikkasen hintaa tuolle laitteelle noilla kytkysopimuksilla. Kauppalehdessä oli juttua, että hintavimmalla kytkysopimuksella kokonaishinnaksi tulee kahden vuoden aikana huimat 2000 euroa.  :o Keskihintaisellakin paketilla pääsee pulittamaan 1300 euroa ja halvimman paketin ottaneet selviävät 900 eurolla. Selkeästi halvimmalla pääsee kyllä, kun vain pulittaa koko puhelimen hinnan suoraan sen suurempia mukisematta.

Kivat on hinnat juu. Eipä ole omalla ostoslistallani ihan lähiaikoina noilla hinnoilla.
tallennettu
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhonen toinen tuleminen) « Vastaus #65 : 11.07.2008 19:09 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Minun Sonera-paketti on järkevin tapa hankkia luuri. Puhelin on kerralla maksettu ja liittymän saa kustomoitua. Eniten askarruttaa toi datakäyttö. 14,90€/kk rajattomasta käytöstä olisi kiva, mutta hetken kun miettii, ei sitä tule niin usein surffailtua. Isoissa kaupungeissa kun on WLANiakin tarjolla joka nurkassa. Mutta oishan se aina kiva olla. Juna- ja bussiaikataulut on kätevä tsekata sillä. Samoin mailit jnejne. Kannattaisiko siihen kylkeen sitten Data Tunti vai Data Päivä? DT maksaa 0,90€ jokaiselta alkavalta tunnilta ja DP 2,90€ jokaiselta alkavalta 24 tunnilta. Perhanan vaikea valinta...
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhonen toinen tuleminen) « Vastaus #66 : 11.07.2008 19:42 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kytkysopimus on toki pidemmän päälle kallis, mutta täytyy ottaa huomioon, että siinä maksaa samalla myös puhelinlaskuaan. Minun käytölläni tuon 32 euron kuukausimaksun päälle ei kasautune enää mitään muita kuluja. Tulen toimeen paketin tarjoamilla tekstiviesti- ja puheaikamäärillä hyvin.

Eli ei ole oikein sanoa, että PUHELIMELLE tulee hintaa kahden vuoden aikana 900 euroa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhonen toinen tuleminen) « Vastaus #67 : 11.07.2008 20:10 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Itselläni puhelinlaskut nykyisin korkeintaan 5 euroa. Eipä tule kannattavaksi. Tosin tuollaisella puhelinkäytöllä uusi puhelinkin on aika turha hankinta. Mutta pakko hankkia joku, koska näyttö on paskana.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhonen toinen tuleminen) « Vastaus #68 : 13.07.2008 22:05 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Akkukesto vaikuttaa omilla käyttötottumuksillani mitaten todella lupaavalta. 2,5 päivän käytöllä mehua on jäljellä vielä n. 60 prosentin edestä. Kun muistetaan, että luvussa on mukana alkuinnostuksen mukanaan tuomat ylimääräiset pelehtimiset, niin moista voidaan pitää mainiona suorituksena.

Toki gprs-navigoinnilla, runsaalla nettiselauksella ja siihen päälle vaikka musiikin kuuntelulla laitteen akku voidaan rutistaa alle 24 tunnissa rutikuivaksi. Ei se mikään ihmeakku ole, mutta omalla käytöllä on mahdollista saavuttaa säännöllisesti tuo uumoilemani 4 päivän kesto.


Tänään koin iPhonen kanssa jättiyllätyksen. Liitin kuulokkeet ensimmäistä kertaa kiinni laitteeseen ja menin iPod-moodiin musiikkia kuuntelemaan.

Sieltä pukkasi niin kirkkaita ja hyvänkuuloisia säveliä, että häkellyin siihen paikkaan. Testi iPod Touchin kanssa varmisti asian: iPhone 3G:n äänenlaatu musiikkia kuunneltaessa on häikäisevä, ja se on Applen perusnapeillakin aivan huomattavan paljon parempi ja kirkkaampi kuin Touchissa. Jobs lupasi, että ääneen on 3G:ssä keskitytty entistä enemmän ja se lupaus on näköjään pidetty.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #69 : 20.07.2008 21:57 »
Mr.Universum Jäsen Viestejä: 292 Basaaripisteet: 1 Profiili Onkos tolla iPhonella surffailu nyt sitten ilmaista wlanin kautta vai joudunkos maksamaa jotain datasiirtomaksuja? Ja sitten toinen juttu joka on askarruttanut mieltäni on miten käy waretettujen musiikkitiedostojen? Mahtaako saada puhelimeen kivuttomasti vai pitääkö ostaa iTunesin kautta?
tallennettu
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #70 : 20.07.2008 22:10 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Onkos tolla iPhonella surffailu nyt sitten ilmaista wlanin kautta vai joudunkos maksamaa jotain datasiirtomaksuja? Ja sitten toinen juttu joka on askarruttanut mieltäni on miten käy waretettujen musiikkitiedostojen? Mahtaako saada puhelimeen kivuttomasti vai pitääkö ostaa iTunesin kautta?

Wlanilla surffailu ilmaista ja waremusa soi siinä missä ostettukin musa. Muutama warebiisi löytyy koneelta, ei aina viitsi ostaa levyä jos lätyllä on yksi kuunneltava biisi. Siirrät musat iTunes-kirjastoon ja synkkaat iPhonen kanssa.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #71 : 20.07.2008 22:35 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Järkyttävällä hypellä Suomeen lanseerattu iphone 3G on ollut nyt kaupan hyllyillä kenen tahansa ostettavissa kohta puolitoista viikkoa. Millainen tuntuma puhelimesta on Apple-miehellä, joka ennen iLuuriin tarttumista oli käyttänyt iPod Touchia pari kuukautta? Lue arvio!

iPhone 3G on jämäkkä. Se on ensimmäinen ajatus joka syntyy kun puhelimen nappaa hienosta laatikosta käteensä. Paksuutta on iPod Touchiin verrattuna hieman enemmän. Itse luen tämän asian pikemminkin eduksi kuin haitaksi, sillä iPhone tuntuisi istuvan ainakin omaan kämmeneeni paremmin kuin Applen kosketusnäytöllinen iPod.

Ensimmäisen iPhonen takakansi oli valmistettu hyvin naarmuja estävästä alumiinista, mutta 3G-painoksen takaosa on muovia. Tämä aiheutti monessa torpassa nurinoita. Apple perustelee vaihtoa loogisesti mm. Wlan-signaalin parantumisena ja laitteeseen lisätyllä GPS:llä. Huonona puolena muovinen takakansi naarmuuntuu taatusti alumiinista pahemmin, mutta luulen sen silti olevan paljon kestävämpi kuin iPod Touchin katseesta naarmuntuva takaosa. Reilun viikon käytön jälkeen iPhoneni musta takaosa on yhä kuin uusi.


iPhoneni kotiruutu. Ikoneita saa järjestellä mielin määrin, käytettävissä kaiken kaikkiaan 9 sivua.


Puhelin/yhteystieto-ominaisuudet iPhonessa ovat taatusti riittävät. Jokaisen henkilön yhteyteen voi tallentaa runsaasti erilaista tietoa, joka auttaa ryhmittelemään kontakteja jos puhelinnumeroita on runsaasti. Itse soittaminen sujuu kuin valssi pelimieheltä: puhelin tunnistaa korvan läheisyyden, jolloin se laittaa kosketusnäytön automaattisesti nukkumaan, jotta puhelun aikana virhepainalluksilta vältytään. Kuulokkeen kautta puhuttaessa laitteen ääni on erittäin selkeä, huomattavasti parempi kuin edellisessä SonyE Z610i-puhelimessani.   Vaihtoehtoisesti voi käyttää mukana tulevaa kuuloke/mikrofoni-settiä hands free -puheluihin. Jos kuuntelee musiikkia, saapuva puhelu mykistää musiikin ja kuulokkeista alkaa kuulua soittoääni. Puhelun loppuessa laite jatkaa automaattisesti keskeytynyttä musiikkikappaletta oikeasta kohdasta. Hyvin toimivaa.

Tekstiviesti-ominaisuus on toteutettu hieman valtavirrasta poikkeavalla tavalla. Keskustelut esitetään "ketjuina" jokaisen kontaktin sisällä. Käyttäjä ei voi poistaa yksittäistä viestiä, vaan poistaa täytyy kokonainen ketju. Tämä on hieman ihmeellistä. Monet ovat valittaneet myös ettei ruudulla näy montako merkkiä on kirjoitettu. 


Pikaviestinmäisesti esitetyt tekstiviestit ovat toimiva idea. Kun kaikki kootaan saman käyttäjän alle, ei tarvitse muistella mitä itse kirjoitti.


Kotimainen tekstiä korjaava sanakirja kuitenkin toimii juuri niin hyvin kuin sen pitääkin, ja pienen harjoittelun jälkeen huomaa kirjoittavansa tekstiä erinomaisen nopeasti. Yksittäisen tekstiviestin poistaminen voitaisiin tulevissa käyttöjärjestelmäpäivityksessä lisätä, sitä jäin itsekin kaipailemaan. 

Akkukesto on kaksipiippuinen juttu.  Kun 3G ja Wlan ovat jatkuvasti päällä ja jos puheaikaa kertyy reippaamman puoleisesti, täytyy iPhone 3G ladata joka päivä. Itselleni virtasyöppöjen ominaisuuksien käyttö jää vähiin, joten olen päässyt 4-5 päivän valmiusaikoihin, joka on paremmin kuin odotin. Ja tämäkin siis sisältää tavanomaisen puhelimen käytön lisäksi webissä surffailua ja musiikin kuuntelua. Jos ei runsaasti, niin ainakin kohtalaisesti.

Rampautettu bluetooth jaksaa ihmetyttää. Kaveriporukka hämmentyi, kun puhelinta esitellessäni jouduin bluetooth-tiedostonsiirron suhteen sanomaan "tällä ei pysty". Sen on pakko olla tietoinen Applen ratkaisu, sillä aiemmassakin mallissa asia oli juuri näin. Saa nähdä pysyykö tämä ominaisuus yhtä rajoitettuna, vai avataanko sitä tulevaisuudessa julkaistavilla päivityksillä.
iPhone 3G on puhelin, joka ei todellakaan sovi kaikille. Sen käyttöliittymä on huima edelläkävijä, mutta monet sen puutteista tuntuvat vuonna 2008 naurettavilta. Jos vastaavia ominaisuuksia löytyy jo alle 100 euron perusluureista, mutta ei "jeesuspuhelimesta", voidaan sitä hyvällä syyllä pitää hämmentävänä. Itselleni laite on kuitenkin kaiken hypen arvoinen ja mainio tapa yhdistää loistava mp3-soitin mainiolla käyttöjärjestelmällä siunattuun puhelimeen.« Viimeksi muokattu: 20.07.2008 22:47 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #72 : 21.07.2008 13:42 »
Mr.Universum Jäsen Viestejä: 292 Basaaripisteet: 1 Profiili Nyt alkaa iPhonen osto olla lähellä. Vielä sen verran täytyy kysyä asiasta paremmin tietäviltä, että tarviikos mun vaihtaa liittymää kun mulla on jo Soneran joku liittymä?
tallennettu
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #73 : 21.07.2008 13:48 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Nyt alkaa iPhonen osto olla lähellä. Vielä sen verran täytyy kysyä asiasta paremmin tietäviltä, että tarviikos mun vaihtaa liittymää kun mulla on jo Soneran joku liittymä?

KAIKKI Soneran ja Telefinlandin liittymät toimivat. Myös prepaidit.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #74 : 21.07.2008 13:49 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Nyt alkaa iPhonen osto olla lähellä. Vielä sen verran täytyy kysyä asiasta paremmin tietäviltä, että tarviikos mun vaihtaa liittymää kun mulla on jo Soneran joku liittymä?

Joo, mutta iPhonea et saa ilman että avaat uuden Sonera-liittymän. Ota Minun Sonera liittymä ja siihen ei mitään lisähärpäkkeitä. Ainoastaan kk-maksu. 2€ x 24kk + puhelimen hinta. Eli 429€ (8Gb) + 24kk x 1,99€.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #75 : 29.07.2008 14:18 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW 2.0 käyttöjärjestelmästä on paljastunut nyt muutaman viikon käytön jälkeen pientä ongelmanpoikasta. Se on nimittäin paikoin melko "laginen". Esimerkiksi yhteystietoihin siirryttäessä puhelin miettii vähän aikaa ennenkuin näyttö havaitsee kosketuksen. Tämä lienee Applen kiirehtimisen syitä ja laitettaneen kuriin 2.1-päivityksessä, jota voi odottaa julkaistavaksi syksyllä.

iPhonen kameraa pitää vielä sen verran kehaista, että se tuntuu tallentavan värit ja varjot mainiosti, paremmin kuin useimpien kännyköiden kamerat. Katsokaapa näitä otoksia (eivät siis ottamiani):

http://iphonephotos.org/lake-sunset-in-michigan/
http://iphonephotos.org/nebraska-bails-of-hay/
http://iphonephotos.org/mural-of-rock/

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #76 : 13.03.2009 22:07 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW iPhone firmware 3.0 tekee tuloaan. Ensi tiistaina (17.3) esittely, ja järjestelmä ladattavaksi kesäkuussa, yhdessä uuden iPhone-mallin kera? Todennäköistä.

3.0 sisältänee sisäpiiritietojen mukaan maailmaa mullistavia ominaisuuksia, kuten MMS-viestit ja Bluetooth-tiedostonjaon. Uskaliaimmat ovat ilmaisseet halunsa copy/pasteen, parempaan GPS-softaan JA SETELIEN TULOSTUSOHJELMAAN.  Ei kerralla suuta makeaksi, pojat.


Kuka/mikä osaa perustella, miksi kuvaviestit ja bluetooth-jako tuodaan n. 500 euroa maksavaan ÄLYPUHELIMEEN kolmannen käyttöjärjestelmän mukana? Nokian puhelimessa se olisi järkyttävää laiskuutta, mutta kun Apple on asialla, se onkin harkittua käyttäjien rajoittamista, jotta raukat eivät menisi sekaisin kun puhelin sisältääkin kahden toiminnon sijasta peräti, herranjumala, neljä.


Noh, sarkasmivarastot voi tuhlata ja olla miten katkera vaan, mutta onhan tuo iPhone taskun pohjalla itselläni jo 8 kuukautta pyörinyt, virallisesta julkaisupäivästä asti siis. Ja hetkeäkään ei ole tarvinnut ostosta katua.

Pelottaa, että Apple julkaisee kesäkuussa rajusti päivitetyn iPhonen, joka olisi kerrassaan pakko saada. Omenayhtiön taktiikkana on kuitenkin kilpailla käyttöjärjestelmällä, eikä niinkään teknisesti kehittyneimmällä kokoonpanolla.  Mietitään, että seuraavaan iPhonen kameran megapikselit nostetaan vaikkapa 3.2:een, ja näytön resoluutiota kasvatetaan 640x480 pikseliin asti. 3,5 tuuman kokoisessa näytössä iPhonen nykyinenkin resoluutio on enemmän kuin riittävä.

Joku teki taannoin itsestään naurunalaisen murjaisemalla jotakin epämääräistä iPhone HD:stä.  Jep jep, 720p-videota on sangen makeaa demota kolmen tuuman näytöltä.

Toki lisääntynyt resoluutio tekisi kosketusnäytön käyttämisestä tarkempaa, mutta kun nykyinenkin on jo niin tarkka. Jatkuvasti yllättyy miten pikkuruisen kokoisiin linkkeihin onnistuu sohaisemaan sormellaan niin tarkasti.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #77 : 14.03.2009 15:55 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Mielenkiinnolla odotan mitä uutta sieltä tulee. Omalla odotuslistalla tethering (eli kännykän käyttö modeemina) ja paranneltu springboard. Setelien tulostus olisi myös ihan kiva paitsi että se olisi kuitenkin US only tai sitten siinä olisi tuki ainostaan 5€ seteleille. ;)


Joskus tulossa olevasta iPhonesta: Näytön resoluution nostaminen on hiukan ongelmallinen tilanne Applelle. iPhonet ja iTouchit kun ovat käyttäneet samaa resoluutiota tähän asti, mikä tietenkin tarkoittaa että kaikki ohjelmat on tehty ko. resoluutiolle. Joten jos näytön resoluutiota nostetaan tulisi ohjelmat jotenkin skaalata, ja kaikkihan tietävät miten "nättiä" skaalattu kuva on, etenkin LCD näytöllä. Tämän takia Applen täytyisi kaksinkertaistaa resoluutio, eli nykyisestä 480x320:stä 960x640 resoluutioon, jotta skaalaaminen ei vaikuttaisi kuvanlaatuun. Kolmen ja puolen tuuman kokoinen 960x640 resoluution näyttö, kosketus sellainen... Mikähän mahtaa olla hinta? Ja onko suuremmasta resoluutiosta jotain hyötyäkin noin pienessä näytössä? Ei se Apple kuitenkaan kovin suurta näyttöä mene iPhoneen laittamaan koska sen kapulan ois tarkotus mahtua taskuun. Suurempi resoluutio vaatii myös enemmän tehoa prossulta, etenkin videon ja pelien pyörittämisessä, ja tehokkaampi prossu taasen syönee akun nopeammin.

Vanhojen ohjelmien näyttäminen ilman skaalaamista ei ole toimiva ratkaisu koska silloin niiden kuva olisi niin pieni.

Tämä on Applelle tietenkin hyvinkin kiusallinen tilanne. Kuluttajat vaatii suurempi resoluutioista näyttöä, mutta miten käy vanhojen ohjelmien? AppStorella menee nyt lujaa, ja alkuvuoden perusteella iLaite saattaa lyödä itsensä läpi vakavasti otettavana pelikoneena vielä tämän vuoden aikana. Näytön resoluution nostaminen saattaisi aiheuttaa harmaita hiuksia ohjelmien kehittäjille, eikä Apple varmaankaan halua turhaan aiheuttaa harmaita hiuksia niille jotka tekevät sen laitteista suosittuja ja kasvattavat Applen rahavirtoja. Ainakin itselleni iPhone olisi vain ylihintainen teknolelu jos AppStorea ei olisi, nyt se on paras ja monipuolisin taskukokoinen laite jonka omistan.

Ja sitä paitsi, iKapuloissa on tämän hetken suurin näyttö verrattuna muihin kannettaviin pelikoneisiin (PSP ja DS) kun koko mitataan pikseleinä, ja se on tiheydeltään paras.


iPhone HD on kyllä melkonen läppä. :lol: On se hienoa kun ihmiset vaan kuolaa hienojen markkinointitermien perään eivätkä ymmärrä mitä ne tarkottaa tai miten/mihin ne vaikuttaa.
tallennettu
Vs: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #78 : 16.03.2009 06:41 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Copy-paste vahvistettu!


Ja sitten eikun huomista esittelyä venaamaan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #79 : 17.03.2009 16:08 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Ja ilmeisesti myös paranneltu springboard/homepage, hyvähyvä. Alkaa itsellekkin jo käymään hiukan hankalaks tuo nykyinen. Kaks ja puol sivua pelejä ja yhteensä 6 sivua kaikkinensa (muttei sentään ihan täysiä sivuja). Mutta ilmeisesti MMS ja tethering ei ole tulossa. MMS:llä nyt ei ole niin väliä, mutta tethering sais tulla. Ei millään viittis jailbreakata pelkän tetheringin takia, sitä kun ei muutenkaan niin kovin usein tartte, mutta sitten kun sitä tarttis niin se olis kullan arvoinen ominaisuus.

Nooh, katotaan nyt mitä kaikkea sieltä tulee. Tapahtumahan alkaa n. 19:00 suomalaista ajanlaskua, eli vielä 3 pitkää tuntia sormien pyörittelyä ja seinillä kiipeilyä. ;) Onkohan sieltä live-videota tulossa vai pitääkö tyytyä live feedeihin? Mac Rumorsilta ainakin on tulossa live feediä.
tallennettu
Vs: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #80 : 17.03.2009 16:45 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Saiskohan 3.0:ssa viimeinkin laitettua home-ruutuun oman taustakuvan? Ja muutenkin kustomoida enemmän teemoja. Usein liiaksi muokatut teemat ovat hirveän näköisiä, mutta hillitysti käytettynä saisi puhelimeen persoonallista säväystä.

Itse en siis ole jailbreakin suurimpia faneja.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #81 : 17.03.2009 20:52 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Ohhoh! Melkonen lista ominaisuuksia. Enpä ihan tuollasta odottanu. Copy&paste, push, turn by turn (GPS navigaatioon) jne... Ja vielä tethering tukikin tulossa kunhan operaattorit lähtee leikkiin mukaan. Ja vino pino API:ja lisää, eli entistäkin monipuolisempia ja parempia ohjelmia tulevaisuudessa. Eipä jääny kovin paljoa hampaan koloon. Ainoastaan springboardin/homepagen uudistusten puute (paitsi Search) jäi kaivelemaan, olisin halunnu jonkinlaisen kansio hässäkän ohjelmien lajitteluun.

No, developer beta alkaa tänään, saa nähä saako sen sieltä ilmasella developer accolla vai pitääkö olla maksullinen. Joskus kesällä sitten virallinen julkasu, ilmatteeks iPhonejen omistajille ja 9,99usd iTouchien omistajille.
tallennettu
Vs: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #82 : 18.03.2009 22:06 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW iPhone 3.0 vaikuttaa tiistaisen esittelyn perusteella todella lupaavalta, vaikkakin useimmat sen mukanaan tuomista ominaisuuksista ovatkin rehellisesti sanottuja sellaisia, jotka olisi pitänyt olla käyttöjärjestelmässä jo versiosta 1.0 alkaen...

MMS ja Copy-paste nyt etunenässä. Mutta ehkä se on parempi saada nämä toiminnot oikeasti toimivina kuin keskeneräisinä raakileina, joita versio versiolta olisi hiottu. Itse en edelleenkään tee kuvaviesti-ominaisuudella juuri mitään, mutta eihän se haittaa, että voi lähettää kavereilleen kuvan jos sille päälle sattuu.

Eniten olen tyytyväinen, että nyt näppiksen saa kaadettua kyljelleen myös maileja ja tekstareita naputellessa. Jos nimittäin nyt rehellinen olen, niin pakko sanoa pystysuoran näppiksen olevan ainakin itselleni liian pieni, sillä huteja sattuu näppäillessä yhä liian paljon. Safarilla vaaka-asennossa sen sijaan kirjoittaminen sujuu mallikkaasti.


Jokusen kuukauden saa siis uutta päivitystä odottaa, sillä betaa en arveluttavilla taikatempuilla yritä puhelimeeni ahtaa. Ei tuo 2.2 nyt niin huonosti toimi. Kivoilla fiiliksillä, sillä odotukset pääasiassa täyttyivät - ja jopa ylittyivät.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #83 : 08.06.2009 18:36 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili WWDC '09 starttaa noin puolentoista tunnin päästä, eli 20:00 kotimaista ajanlaskua alkavalla keynotella. Arvatenkin Apple kertoo julkaisupäivät ja muuta tarkempaa tietoa ainakin iPhone OS 3.0:sta, seuraavasta iPhonesta ja iPod Touch:sta sekä Mac OS X Snow Leopardista. Saa nähdä tulisko sieltä vielä jotain ylläreitäkin, kuten vaikka Steve Jobs. :D

Live videota ei tapahtumasta tule, mutta eiköhän netti täyty kaiken maailman Live-feedeistä. Apple kyllä julkaisee videon siitä kunhan kerkeävät, varmaan HD-laatusena.


EDIT: Apple Store alhaalla, hmmm...


« Viimeksi muokattu: 08.06.2009 18:57 kirjoittanut teidon »
tallennettu
Vs: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #84 : 08.06.2009 22:32 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Pienoisia uudistuksia sitten tuli vain iPhoneen, ei mitään maata mullistavaa.

Silti tuo parempi kamera videoeditointeineen kiinnostaa. Ujuttivat myös voice controllin uuden iPhonen ominaisuudeksi, vaikka olisivat satavarmasti voineet tehdä sen myös vanhalla mallilla, yleiseksi 3.0-käyttiksen ominaisuudeksi. Mutta onhan niitä uusia luurejakin myytävä.

Taitaa nyt silti nykyinen iPhone 3G 8GB lähteä n. 150 eurolla myyntiin, ja ensijoukoissa ollaan tuota uutukaista odottelemassa  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Apple Worldwide Developers Conference 2008 (iPhone 3G on täällä!) « Vastaus #85 : 08.06.2009 22:33 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Show ohi. Ihan hyvää settiä se Omppu taas heitteli. Tässä tärkeimmät.

MacBookkien hinnat tippuu, SD-kortinlukija, uudet versiot jokaisesta. Myynnissä heti jos en väärin ymmärtäny.
Snow Leopard myyntiin syyskuussa. Leopardin omistajille maksaa 29€ (eat that MS), family pack (sis. 5 lisenssiä) tais olla 49€. Mikkis voi syödä tuonkin.  
iPhone OS 3.0 ens viikon keskiviikkona, ilmanen iPhonen omistajille, 9,99usd iTouchille. Ei mitään uutta sitten viime kuuleman.    
iPhone 3GS ens viikon perjantaina joihinkin maihin, viikon välein muihin maihin.
3G jää markkinoille karvalakkimalliksi, 99€ 8gt. 3GS: 199€ 16gt, 299€ 32gt.
3GS:n osalta kaikki järkevät huhut taisi toteutua. Ulkonäkö ei kai muutu.  

Siinäpä se tais olla.


EDIT: Hinnat tietty amerikkalaisina rahoina, eikä euroina.  Paitsi että 1$ = 1€.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines