Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Täydellistä ajanvietettä - Retro Game Challenge
Mikä oli retroin peli vuonna 2008? Ei, Mega Man 9 on väärä vastaus. Toki sekin toi pelaajien mieliin lapsuuden kultaiset vuodet, mutta palauttaako se meidät aikaan, jolloin moninpeli tarkoitti sitä, että toinen pelaa toisen katsoessa ja kommentoidessa vieressä? Ei. XSeed Gamesin DS-peli Retro Game Challenge palauttaa.Retro Game Challenge on kokoelma 8-bittisiä pelejä, joita et ole pelannut ennen. Jokainen pelin kahdeksasta pelistä on täysin RGC:a varten tehty, mutta taso on silti kova. Jokainen peli on tehty ammattitaidolla ja ajan hengen mukaisesti tunnettuja pelejä mukaillen. Siinä missä Cosmic Gate on yhdistelmä Space Invadersia ja ylöspäin vierivää shmuppia, Robot Ninja Haggle Man yhdistää Super Marion Bubble Bobbleen ja lainailee samalla Mega Maniä. Useamman vihollisen tai luodin näkyessä ruudulla peli hidastuu samalla tapaa kuin NESillä.


Pelaaja pelaa Robot Ninja Haggle Maniä Arinon katsellessa vieressä.

Peliin on tehty suhteellisen turha juoni, jonka ymmärtää, sillä RGC on tehty japanilaisen tv-show Retro Game Masterin pohjalta. Pelissä tv-ohjelman juontaja, Game Master Arino onnistuu imaisemaan itsensä DS:nsä sisään. Tämän takia Arino päättää palauttaa pelaajan omaan lapsuuteensa pelaamaan videopelejä ja suorittaakseen niissä haasteita, jotta pelaaja pääsisi takaisin omaan aikaansa 2000-luvulle. Haasteet ovat usein helppoja "Kerää X määrä pisteitä" tai "Saavuta toinen taso" -tyylisiä tehtäviä. Haasteiden taso kuitenkin nousee pelien vaihtuessa ja viimeisten haasteiden suorittamiseen kestääkin jonkin aikaa. Saavutettuaan yhden pelin jokaisen haasteen, kyseistä peliä pääsee pelaamaan "Free Play" -tilassa, jossa pelin ikää on onnistuttu pitkittämään tilastoilla. Muutamia pelejä haluaa ihan oikeasti pelata uudelleen ja uudelleen.

Retro Game Challengen pelien ongelma on niiden lyhyys. Kahta viimestä peliä, vanhan ajan RPG:tä ja sivulle päin vierivää tasoloikkatoimintaa, lukuunottamatta pelit ovat hyvin lyhyitä ja niitä on yleensä yritetty pitkittää samojen tasojen pelaamisella uudestaan hieman suuremmalla vaikeusasteella. Tämä ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että suurimman osan peleistä pystyy läpäisemään alle puolessatoista tunnissa heti ensimmäisellä yrittämällä. Vaikeustaso on tosin peleissä kohdillaan.


Star Prince on yksi kokoelman suurimmista helmistä.

Retro Game Challenge on täynnä ilahduttavia viittauksia menneisyyteen. Arinon olohuoneen lattialla makaa kovasti Famiconilta näyttävä Game Computer, hyllystä löytyvien GameFan -lehtien sivut ovat täynnä pelivinkkejä ja huijauskoodeja, lehden toimittajat kettuilevat typerien kysymysten lähettäjille, pelien englanti on All Your Base -tasoa... On mukavaa nähdä, miten kehittäjät ovat vaivautuneet tehdä pelistä täydellisen hankinnan retroilijalle. Toivotaan, että muun muassa SNES ja Game Boy -tasoisia pelejä sisältävä jatko-osa nähdään Japanin lisäksi myös täällä lännessä.Koska Retro Game Challenge koostuu kahdeksasta pelistä, kulutan hieman aikaa jokaisen yksittäisen pelin kuvailuun:

Cosmic Gate
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Robot Ninja Haggle Man
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Rally King
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Star Prince
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Robot Ninja Haggle Man 2
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Rally King SP
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Guadia Quest
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Robot Ninja Haggle Man 3
Spoileri (osoita katsoaksesi)

PS. Ai niin, Retro Game Challengea ei näillä näkymin nähdä Euroopassa, mutta Jenkki-version voi onneksi importata vaikka Play-Asiasta. Se on sen arvoista.
1 kommentti
dzei 01.04.2009 14:00
Luksuspeli. Noita Arinon Gamecenter-pätkiä löytyy youtubesta. Helmenä voisi mainita jakson jossa Arino koittaa pelata Takeshi Kitanon suunnittelemaa peliä läpi.

Osa 1
Osa 2