Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Tälläistä on nettijournalismi - lue teksti!
On jäänyt tämä blogin pitäminen vähän vähemmälle taas. Nyt voisin kirjoitella (tai siis copy-pastettaa) vaihteeksi jotain paskaa tännekin. Ajattelin aloitella nettijournalismin maagisesta maailmasta. Nykyään kun näitä "toimittajia" palkataan keskustelupalstoilta ja KissFM:n chatistä, niin eihän siitä hyvää seuraa. Siispä yritän kirjoitella ja laittaa juttuja lukuisten sivujen paskuudesta ja niiden Epiäkin ärsyttävämmistä "toimittajista".

6.9.2010.

#1 Findance.com
Tältä näyttää Batman - Arkham Cityn seksikäs Kissanainen - katso kuvat
Ei saatana. Heti pistää silmään ainakin 3 vitutuskäyrää nostattavaa asiaa. Otsikoissa ei koskaan pitäisi olla "TÄLTÄ NÄYTTÄÄ PERSE", "TÄMÄ JULKKIS TEKI NÄIN" jne. Parhauden sääntökirjani mukaan otsikon pitäisi olla lyhyt ja ytimekäs uutista kuvaava otsikko.

Toinen juttu on otsikon loppu: "KATSO KUVAT". Tästä yleensä tunnistaa nämä nettitoimittajat, jotka eivät ymmärrä mistään mitään. Todennäköisesti kaikki tietävät, että linkin takana löytyy niitä kuvia, jos otsikossa lukee tyyliin "Tämän BB-Julkkiksen pallit näyttävät tältä". Ei siihen saatana tarvitse vielä lisätä lisää paskaa perään.

Kolmas ja ehkä vituttavin asia on, että tuo uutinen tulee FINDANCE sivulta. Mitä helvettiä? Sekö on nykyään pelisivustokin? No ei ole, vaan se on paskojen turhien uutisten ja klikkausten perässä juokseva sivu.

#2 Pelaajalehti.com
Tältä näyttää Duke Nukem Foreverin kansi – Katso kuva!
Käytännössä samaa paskaa kuin Findanceltakin. TÄLTÄ NÄYTTÄÄ JA KATSO KUVA. Eiköhän tuo ole ihan selvä taas. Miksei otsikko voi olla ihan selkeästi vaikka tyyliin: "Duke Nukem Forverin kansikuva julki". Kyllähän tuosta älyää, että se kuvakin sieltä löytyy. Tai jos ei löydy niin, sitten toimittajalla on ollut pirun hidas uutispäivä. Tai no eihän näitä kansikuva-juttuja edes voi uutisiksi laskea. Kai siellä toimistolla jotain parempaakin tekemistä on?

#3 V2.fi
Halo-leffa herää henkiin tv-sarjana?
Päivän kolmas kohde on V2.fi. Tältä porukalta löytyy yhteensä kymmeniä vuosia kokemusta nettijournalismistä ja ehkä he ovatkin jo saavuttaneet sen ylimmän tason. V2.fi käytännössä kopioi suurimman osan juttuistansa Kotakulta tai muilta saman tyylisiltä sivuilta. Suurin osa kuitenkin Kotakusta. Tosin he eivät aina edes kehtaa mainita, että löysivät jutun alunperin kotakusta, vaan nappaavat kotakun uutisesta lähdelinkin ja käyttävät sitä lähteenä. Tällä kertaa kuitenkin ovat onnistuneet otsikoinnissa paremmin kuin nämä kaksi muuta kohdetta. Itse uutinen sen sijaan on tynkä Kotakun alkuperäisestä uutisesta. Tarkoituksena ei kai siis edes ole kirjoitella mitään kummempaa, kunhan laittelee linkkejä kehiin. Toisin sanoen laudan linkkiketjukin on siis jonkintasoinen uutissaitti!

Tässäpä nämä tällä kertaa.
3 kommenttia
Rocky_Balboa 08.09.2010 12:21
”Lue teksti!” Hajosin ja luin. Kannatti lukea. Haluaisin vielä lisätä, että tuossa V2:n uutisessa kusee kysymysmuotoinen otsikko. Raivostuttavan surkeaa ”journalismia” sellainen. Uutisten tehtävä on levittää tietoa. Ei levittää huhuja tai synnyttää arvailua. Toki kysymykset otsikoissa herättävät keskustelua, mutta ne kuuluvat keskustelupalstalle eivätkä uutisten otsikoihin. Click hunttia on nykyään journalismi joka saralla.

Totta. Huhujen uutisointi on kyllä niin turhaa. Varsinkin pelien osalta. V2.fi tekee tätä melko usein ja vielä siten, että huhut tulevat ihan mistä tahansa lähteestä.
Aivis 06.09.2010 19:29
En ole varma kuinka helposti suomalaiset nettijournalistit saavat uutislähteensä ilman, että ne kopioivat kaiken "kilpailevilta" sivuilta. Kun nimenomaan tuo "kilpailu" siitä, kuka uutisoi aiheesta nopeammin aiheuttaa sen, että törkeästi kopioidaan ulkomaisilta saiteilta, jotka saavat tietonsa nopeammin. Otsikointi on silti paskaa.
Joel-san 06.09.2010 19:23
”Lue teksti!” Hajosin ja luin. Kannatti lukea. Haluaisin vielä lisätä, että tuossa V2:n uutisessa kusee kysymysmuotoinen otsikko. Raivostuttavan surkeaa ”journalismia” sellainen. Uutisten tehtävä on levittää tietoa. Ei levittää huhuja tai synnyttää arvailua. Toki kysymykset otsikoissa herättävät keskustelua, mutta ne kuuluvat keskustelupalstalle eivätkä uutisten otsikoihin. Click hunttia on nykyään journalismi joka saralla.