Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Nettijournalismia - klikkaa linkkiin!
Uutisia pukkaa ja vaikkei pukkaisikaan, niin pitää niitä silti kirjoittaa tai keksiä. Tällä kertaa asialla on Iltalehti.

#1 Iltalehti.fi
Nänniä imenyt suomalaislääkäri hämmästyttää maailmaa
"Likainen vanha mies!"

Nänni-imut siis jälleen otsikoissa. No täytyy myöntää, että itse oikeusjuttu on ihan mielenkiintoista seurattavaa, mutta mehustelun voisi pikkuhiljaa lopettaa. On se kiva, että Suomelle saadaan taas näkyvyyttä, mutta olikohan tässä nyt tarpeeksi juttua ns. uutiseksi? Uutisen sisältö on siis käytännössä seuraavanlainen:
-Lääkärin käytöksestä on uutisoitu maailmalla
-Ihmiset ovat ihmetelleet juttua blogeissa ja uutisten kommenteissa

"Uutisen" loppuun on vielä päätetty heittää hyvin arvostettun Yahoo uutisten kommentoijan scoutabout008:n kommentti, jotta saataisiin otsikkoonkin jokin letkautus. Tässä tapauksessa siis "Likainen vanha mies!". Itse olisin toimittajana ottanut esim. tämän kommentin: "Hahahahaha! Stupid woman! Who in their right mind would consent to that!?!? Cheeky bloody doctor!". Olisi tullut varmasti enemmän kohua ja klikkauksia.

#2 Findance.fi
Suosikki-scifin kaunotar kuolee?
Joo-o. Otsikkohan tässä taas vituttaa, mutta toisaalta sen ymmärtää kun itse uutisen voi tiivistää yhteen virkkeeseen. Uutinenhan menisi kuta kuinkin näin:  "Doctor Who -scifi-sarjan näyttelijätär Karen Gillan jättää sarjan". Tietenkään tuota tietoa ei kannata laittaa otsikkoon, sillä silloinhan muista Sci-fi sarjoista pitävät lukijat eivät vahingossakaan klikkaisi uutiseen. Nyt sentään saavutetaan isompi yleisö.

#3 Stara.fi
Näitä Kimin nakukuvia ei Playboyssa nähty – katso kuvat
Staran vakiohin kuuluvat "Katso kuvat"-uutiset ovat aina tehty samalla kaavalla:
1. Etsi kuvat netistä tietyiltä sivuilta, kuten hollywoodtuna tai egotastic.
2. Kirjoita hieman tyhjänpäivästä tekstiä.
3. Piiloita tekstin keskelle "Katso kuvat tästä"-linkki.

Usein nämä uutiset eivät edes koska ketään kuuluisaa henkilöä, vaan saattavat olla jostain random beibestä, jonka persekuvat toimittaja on sattunut aamukahveillaan löytämään netistä. Sitten vain TISSIT ja PERSE otsikkoriville ja eikun "uutinen" nettiin.

Btw. siellä linkin takana oli kokonaiset KAKSI kuvaa. Kummasakaan ei edes näkynyt tissit. :(

Tämän päivät jutut oli vaikka tässä. Lisää on varmaan tulossa myöhemmin. Aika selvä on jo tässä vaiheessa, että lähdemateriaali ei tule ihan heti loppumaan...
0 kommenttia