Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Nelonen.fi moittii nettijournalismia
Amppari-hitti seksileikeistä paljastui vuoden vanhaksi "uutiseksi"

Lainaus
Nettiuutisointi muokkaa voimakkaasti journalismin perinteisiä pelisääntöjä. Yksi säännöistä on ollut, että lukijan on voinut luottaa siihen, että uutiset ovat tuoreita. Toinen periaate on ollut, että uutisissa mainitaan mihin lähteeseen se perustuu.

Maailma kuitenkin muuttuu. Hyvä esimerkki on tämän päivän Amppari-hitti puolalaiskoululaisten seksileikeistä. Findance.comin julkaisema uutinen kun paljastuu hieman googlaamalla todelliseksi vanhaseksi.

Jepujepu. Sehän on nyt sanomattakin selvää, että Findance.com ym. sivustot ovat täyttä paskaa. Huvittavinta tässä tilanteessa on, että nelonen yrittää nostaa itseään näiden sivujen yläpuolelle. Ei siinä paljon lähteiden ilmoittamisella tai uutisten tuoreudella ole enää väliä, kun uutisoidaan TOP10 MILF -listoista. Keräsin tähän vielä muutaman laatu-uutisia Neloselta:

Tässä ovat Hollywoodin lyhyimmät pika-avioliitot - katso lista!

Äänestys: Tässä on romanttisin valkokangaspari!

Mel Gibson kauppaa ökykartanoaan - katso kuvat!

Nelonen voisi seuraavaksi kirjoittaa vähän vaikka nettiuutisoinnin yleisestä tasosta. Otsikoksi voi laittaa vaikka "Tässä blaablaablaa - katso kuvat!".
3 kommenttia
Sarkoni 24.03.2011 14:52
Siihen tyyliin ja myöskin tähän. Mikä vittu nyt on?
Vin 24.03.2011 00:01
Myös se että internetistä kaivellaan ikivanhoja hassukuvia ja tehdään niistä uutisia on vaan ihan oikein.

Ai tähän tyyliin?
Sarkoni 23.03.2011 19:46
Samaa olen pistänyt merkille. Varsinkin iäisyyksiä vanhoja tiedejuttuja nostetaan pintaan ja esitetään UUNITUOREINA MEGAHUIKEINA SPEKTAAKKELEINA! jos vaan aihe on sellainen, että se voisi aiheuttaa kansan keskuudessa kutkuttavaa kuhinaa. Yritin etsiä erästä loistavaa esimerkkiä, mutta en löytänyt enkä nyt muistakaan tarkalleen mistä oli kyse.

Myös se että internetistä kaivellaan ikivanhoja hassukuvia ja tehdään niistä uutisia on vaan ihan oikein.