Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Aloitus
En harrasta blogeja. Mielenkiinnosta piti tämä kuitenkin avata ja katsoa josko sitä jaksaisi tänne välillä ihan kirjoittaakkin. Mitään varsinaista teemaa tai tarkoitusta tällä ei tule olemaan. Lukijan ei myöskään kannata odottaa mitään kovin suuria elämyksiä.


Jotain ihan asiaakin tähän voisi heittää. Avasin tuossa pelikaappini ilman varsinaista tarkoitusta ja silmääni osui viime vuonna julkaistu Mario Strikers Charged Football (pelin täydellisen nimen joutuu aina tarkistamaan). Kyseinen peli kuuluu luokkaan aliarvostetut vuoden 2007 Wii -pelit, joita kukaan ei enää muista.

Kanadalainen Next Level Games teki pelistä aivan omatyylisensä. Kyseessä ei ole Mario -peli, vaikka tutut hahmot kentällä vipeltävätkin. Graafinen tyyli eroaa Nintendon perinteisestä linjasta huomattavasti ja taustalla soiva funkahtava musiikki lisää entisestään pesäeroa muihin jokseenkin kaavoihinsa kannistuneisiin Mario -urheilupeleihin. Kontrollit kuitenkin tekevät pelin ja tässä homma toimi erittäin hyvin, ja näyttäisi nykyisen nettipelitason perusteella toimivan vieläkin. Parhaimmillaan porukka saa aikaan erittäin näyttäviä hyökkäyskuvioita. Tasoerot voivat siis pahimmillaan olla melko suuria, jos toinen tietää parhaat kikat maalivahdin hämäämiseksi ja toinen luottaa perinteiseen syöttelypeliin.

Noniin, ei siitä sen enempää. Tarkoitukseni oli vain nostaa Strikers esille, kun ihmiset tuntuvat usein niputtavan sen samaan kastiin muiden Mario -sivupelien kanssa.


Far Cry 2:ssa olen päässyt mukavasti alkuun. Eilen meinasin sortua siihen samanlaiseen stressaavaan pelityyliin, kuin muutama on foorumeilla kertonut pelikokemuksensa olevan. En tiedä mistä johtui, mutta käteni puristivat ruosteista rynkkyä (ohjainta) hieman liiankin kovaa kun yöaikaan piti hyökätä nilkkejä pursuavaan hökkelikylään. Tuloksena kuitenkin kasa afrikkalaisten ruumiita ja 10 saavutuspistettä.

Saavutuspisteet ovatkin osoittautuneet toimiviksi porkkanoiksi. Omalla kohdallani ne kannustavat pelaamaan edes vähänkin kiinnostavia pelejä eteenpäin, vaikka kokonaispistemäärällä ei sinänsä merkitystä olisikaan. Suuri sopiva kannustin on siis kyseessä, koska ne eivät kohdallani koskaan ole ensisijainen syy pelata peliä. En ihmettele että Sony tämän kopioi.


Tällästä tällä kertaa. Seuraava merkintä tulee varmaan huomenna tai sitten puolen vuoden päästä.
6 kommenttia
Omenarosvo 04.01.2009 18:25
Tuo Mario Strikers Charged Football on tosiaan maino moninpeli! Mutainen vihaisten mariohahmojen tähdittämä tappopallo madmax universumissa.

Se superpotku vai-mikä-lie on ainoa mieleentuleva huonompi asia. Eli maalivahti pääsee torjumaan wiimotella niitä palloja tms. Se jotenkin katkaisee ottelun ja on muutenkin turha sen jälkeen kun kumpikin joukkue osaa torjua kaikki pallot ilman ongelmia.
Cyrus 21.12.2008 20:01
Joo, Strikers on varmaan kolmen parhaan Wii-pelin joukossa.
Huikea saavutus.

No joo, ei se välttämättä ole huikea saavutus.  ;D Mutta helvetin kova peli se joka tapauksessa on.
Fyysinen Preesens 21.12.2008 19:59
Joo, Strikers on varmaan kolmen parhaan Wii-pelin joukossa.
Huikea saavutus.
Uusimmat