Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Uudenvuodenlupaus
Teen uudenvuodenlupauksen. Idlaan vähemmän netissä.

Asiat ovat mallillaan. Vakituinen työpaikka löytyy. Palkka on säännöllinen, työajat ovat säännölliset, työt eivät seuraa kotiin ellen välttämättä itse halua. Vuokra-asunto on vaihtunut omistusasunnoksi. Sen ei siis pitäisi yhtäkkiä lähteä kävelemään alta pois. Päivääkään en ole vielä asunut siinä asunnossa, mutta ostaessa olin jo niin tyytyväinen, ettei asunnossa tarvitse tehdä mitään remontteja. Riittää, että muutan tavarat sinne ja järjestelen mieleisekseni.

On kuitenkin vaarana, että jään netissä idlaamisen kierteeseen, joka alkoi kesällä 2008. Kierteen on aikaansaanut suuret muutokset, suuret asiat ja elämässä itsenäistyminen. 2008 vuoden kesän ja 2009 talven väliin on mahtunut kotiutuminen armeijasta ja siviilielämään sopeutuminen, monta kuukautta kestänyt työnhaku, koeaika ja orientoituminen palkkatyöhön, pari kuukautta kestänyt asunnonhaku, muutto kotoa, remontti, vanhojen työläiden projektien loppuunsaatto, vajaan kahden viikon kesäloma, vuokranantajan asunnonmyyntitempaus, intensiivinen asunnonhakuruljanssi volume 2, asuntolaina ja asunnon ostoneuvottelut, vuokrasopimuksen irtisanominen, muutto pois. Näiden etappien saavuttaminen vaati joka välissä suuria paperisotia, ponnistelua ja uuden opettelua, jotta hommat klaaraisivat hyvin. Koska näiltä asioilta ei jäänyt puhtia eikä riittävän huoletonta mieltä, käytin pääosan vapaa-ajastani netissä idlailuun. En jaksanut muuta. Netissä idlaaminen on niin helppoa. Netistä löytyy ääretön määrä kiinnostavia, arkiasioista ajatukset muualle siirtäviä asioita. Netin sosiaaliset palvelut ja verkot ovat silkkaa huumetta.

Nyt laitan kierteelle lopun. Vuonna 2010 aion kiristää netissä tyhjäntoimittamiseen kuluvasta ajasta loput minuutit ja tunnit muuhun käyttöön. Onnistuin jo syksyllä irrottamaan lukuisista kiireistä huolimatta aikaa sosiaaliseen kanssakäymiseen. Se pyörä lähti erinomaisesti pyörimään. On kuitenkin häpeällistä, kuinka vähälle saatoin jättää pitkäaikaisimman ja rakkaimman harrastukseni. Olen ostanut hienot televisiot, äänentoistot ja pelikoneet itselleni enkä ole käyttänyt niitä kuluneen vuoden aikana juuri lainkaan. Pelihylly notkuu hyviä pelejä. Yhä useampi niistä on avaamaton. Tähän asiaan tulee muutos. Aion pelata niin, että lupaan ensi vuonna vähentää pelaamistani.
3 kommenttia
Joel-san 04.01.2010 23:21
Nettiä ehkä, mutta pelejä ei. Muuten hukun pian niihin.
Fyysinen Preesens 03.01.2010 17:10
Asiaa. Pelejä ja internetiä kerkeää myöhemminkin.
Koo 01.01.2010 13:22
Samaistun tekstiin paitsi ettei mulla oo työpaikkaa ja noita muita juttuja.