Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Freijon faktoja: osa #MaxPayne.final


<omega> i have a question.
<omega> is your community THAT small that you're so bored and lifeless that you need to spam communities that are 20x bigger?
<FFk> how about i answer your question, with another question.
<FFk> Have you ever seen a naked man ride a horse?


Koska kaikki on nykyisin trilogiaa, jääköön tämäkin blogahdus sellaiseksi.

Vaikka Max Paynen suosio oli kansainvälisestikin aika kovaa luokkaa, olivat varsinaiset yhteisöt oletettavan pieniä, kun kyseessä oli kuitenkin yksinpeli, joka kesti sen pari sessiota; joillain loppu häämötti yhden session aikana. Ellei ollut kiinnostunut luomaan tai edes katsomaan, mitä muut ovat luoneet, peli oli pitkälti siinä.

Aktiivinen yhteisö oli pitkälti kokoluokkaa kahdesti suurempi kuin Pelaajalaudan aktiivisin porukka. Tähän sisältyi skenen koko skaala yltäen myös saksalaisiin. Ei siis kovinkaan suuri ja aktiivisin ~20 henkeä hengailivat IRCissä.

Yhteisön henki oli, öh, suhteellisen mielenkiintoinen: alkuaikojen Max Payne Centerissä oli jo tapana tehdä “raideja” saittia pyörittävän verkon muille saiteille. Niiden boardeja siis spämmittiin täysin kummallisia juttuja. Niistä osa on verkon sulkemisen jälkeen vielä olemassa – enimmäkseen Sims-aiheiset vittuilut ovat tallella. Tämä siksi, koska se on ainoa isosta verkosta jäljellä oleva saitti.

Kun Max Payne Center ja oikeastaan koko saittia ylläpitänyt verkko suljettiin, oli luvassa siirto Max Payne Headquarters -nimiselle saitille. Vaikka iso osa vanhan saitin porukasta tippui pois jo tässä kohtaa, yltyi meno entisestään. Saittia  pyöritti hörhö, joka kertoi eeppisiä huumetarinoita. Jutut olivatkin sitä luokkaa: vähän kuin olisi antanut Reijo T. Lipposelle valtuudet pyörittää kokonaisen pelin skeneä. Se oli suorastaan ihmeellistä, että porukka sai jotain aikaan, sillä keskustelut olivat kiivaita siitä huolimatta, että 90% oli pelkkää vittuilua ja inside-läppää. Ja toki raidit jatkuivat, tosin tällä kertaa lähinnä IRCin puolella.

Saitin väestö oli ehkä hörhöintä porukkaa, mitä olen sittemmin tavannut sekä netissä että oikeassa elämässä. Erään jannun leukojen louskutukseen paloi kerran porukalla niin hihat, että seuraavat pari päivää kehitettiin modia, jonka sisältönä oli kuinka homo kyseinen jätkä oli. Toisaalla taas Matrix-modeja kehitelleelle naksahti ja postasi saitilleen eräänä kauniina päivänä “im so stoned” ja  modin, jonka sisältönä oli pieruefektejä Bullet Timen aikana, paskaa ampuvia pistooleja ja täysin hämäriä animaatioita. Samalla mies lopetti Matrix-modien tekemisen tyystin ja panosti tähän neronleimauksen uusiin versioihin. Saitin ylläpitäjä dumppasi erotessaan vaimostaan foorumeille jättimäisen zipin täynnä ex-vaimonsa nakukuvia. Sitten seassa oli jannuja, jotka olivat vakuuttuneita nykyisen fysiikkamallin vääryydestä. Maailmankaikkeus kun ei laajenekaan, vaan atomit käyvät päivä päivältä pienemmiksi.

Osa IRC-kanavista on vieläkin pystyssä. Meno on tosin suhteellisen rauhallista verrattuna niihin villeihin päiviin ja aiheena pyörii lähinnä urheilu. Jotkut lopettivat pelaamisen, jotkut työstävät pelejä oikeasti. Vaan yhtä riehakasta yhteisöä ei varmaan ihan heti tule uutta. Tekipä eräs saksalainen Max-skenen menoista yliopistolleen virallisen tutkimuspaperinkin.

Joskus sitä menoa vähän kaipailee. Sitten sitä järjistyy.
3 kommenttia
Vin 27.01.2011 17:59
Ai? Mulla tuli mieleen tuo F1-ketju...

+1  :lol:
Rocky_Balboa 27.01.2011 11:36
offtopic: porasin just 2min sitten biosonkin läpi ensimmäistä kertaa ikinä. tuli vähä rapture meininki mieleen tästä postauksesta. >_>
Ai? Mulla tuli mieleen tuo F1-ketju...
saska 26.01.2011 19:36
offtopic: porasin just 2min sitten biosonkin läpi ensimmäistä kertaa ikinä. tuli vähä rapture meininki mieleen tästä postauksesta. >_>