Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
iPhonen 2.0.1 ei ole toivotunlainen parannus


iPhonen uusi 2.0 käyttöjärjestelmä sysättiin kuluttajien ulottuville selvästi bugisena. Edeltäjäänsä verrattuna erittäin laginen ja jopa epävakaa käyttis sai monet odottelemaan heti ensimmäisien käyttöpäivien jälkeen pikaista päivitystä. Apple vastasi eilen toiveisiin ja alkoi jakaa versionumeroa 2.0.1.

Se vakauttaa iPhonen toimintaa jonkin verran, suurin osa viiveistä kärsineistä toiminnoistakin tuntuvat pääosin hieman sutjakimmilta. Vielä kuitenkin ollaan kaukana siitä, että käyttöjärjestelmä ansaitsi kaikilta osa-alueiltaan arvosanan "kiitettävä".

Pohjoismaissa myös näppäimistön puutteellisuus on aiheuttanut nurinoita. Suomessa se, ettei Ä ja Ö -painikkeita saa suoraan näkyviin, vaan ne pitää hakea eräänlaisen alavalikon kautta, on harmillista. Automaattinen tekstinkorjaus kuitenkin osaa korjata suurimman osan ä ja ö kirjaimia sisältävistä sanoista, joten ongelma ei ole niin suuri kuin kuvittelisi. Kuitenkin natiivi skandinäppäimistö on yksi niistä toiveista, jotka Applelle on 2.1 käyttisversiota koskien esitetty.

Jännää nähdä, miten nopeasti "kakspistenollasta" tulee yhtä vakaa ja reagoiva kuin mitä iPhonen/iPod Touchin ensimmäinen käyttöjärjestelmä on.

Ettei kukaan saisi väärää mielikuvaa, täytyy kuitenkin sanoa, että monelta osin käyttis toimii puhelimessa moitteetta. Ongelmat eivät ole jättimäisiä, eikä kaatumisia tapahdu itselleni kuin aniharvoin. Eivätkä nekään ole olleet kuin Safarin ajoittaisia kaatumisia.
0 kommenttia