Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6
Tulostusversio
Aihe: Miten asut?  (Luettu 110216 kertaa)
Miten asut? « Vastaus #120 : 06.08.2009 00:41 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Joo. Tulihan tämä olohuone rempattua ja maalattua. Mutta ei se vuokranantaja kyllä erityisesti tykännyt siitä(kään). Jätinhän nevuottelut kesken, kun heti laittoi kampoihin värivalinnoista. Tein sitten ihan omilla luvilla sen. En siis usko, että myymisen syy piilee siinä. Sen sijaan epäilen, tuntien vuokranantajani, että yleinen asuntojen hintojen lasku on päämotivaatio myymiseen. Hän on sellaista ihmistyyppiä, joka on koko ajan todella huolissaan jostakin. Nyt hän näyttäisi olevan todella huolissaan, että asunnon arvo laskee iäksi. Mitä nyt itse olen tämän asian tiimoilta katsonut myytäviä asuntoja, on hinnat tosissaan paljon halvemmat kuin joulu-tammikuussa, jolloin viimeksi seurasin markkinoita. Löysin sitten ilmoituksen omasta luukustani. Aivan yläkanttiin hinta. Ilmeisesti kuvittelee nyt olevan viimeinen hetki myydä asuntonsa ylihintaan.

Asuntomarkkinoiden selailu nostatti toisaalta mielialani ylös kuopasta. Nehän asunnot olivat jumalauta halpoja! Minä herran vuonna viimeksi on saanut mistään Helsingistä 35 kerrostaloneliötä 98 000 eurolla? Nyt saa. Pikkaisen kalliimmalla saa vielä isompia asuntoja lähempää keskustaa (tämä 98k€ yksiö oli muistaakseni Puotilassa). Tossa ihan lähistölläkin on myynnissä samankaltaisia asuntoja kuin tämä sillä hinnalla, jolla tarjouduin tämän ostamaan. Eli, jos joku hullu nyt tämän asunnon ostaa vuokranantajan hinnalla, on minulla kolme kuukautta aikaa (irtisanomisaika) katsoa kuinka hinnat jatkavat laskuaan ja ostaa parempi kämppä itselleni.

Tilanne on hyvin mielenkiintoinen puoli vuotta sitten vallinneeseen tilanteeseen verrattuna. Silloin omistusasunnot olivat tapansa mukaan kalliita, vuokrat kohtuullisia. Vuokra-asuntoja oli paljon tarjolla, omistusasuntoja vähemmän kuin nyt. Nyt omistusasunnot ovat halpoja ja niitä on paljon tarjolla. Vuokra-asuntoja on sen sijaan vain kourallinen ja aivan töykeillä vuokrilla.


« Viimeksi muokattu: 06.08.2009 00:49 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #121 : 06.08.2009 16:20 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili
Asuntomarkkinoiden selailu nostatti toisaalta mielialani ylös kuopasta. Nehän asunnot olivat jumalauta halpoja!

Todellakin. Itsekkin katselin uteliaisuudesta Tampereen asuntoja jo pari kuukautta sitten. Viime vuoden heinäkuussa kyseisten laatuisten kämppien hinta oli vähintään sen 200 000€ (eli vähintään 50 neliön kaksio saunalla), mutta tuossa keväällä niitä sai parhaimmillaan 150 000€:lla. Alko vituttamaan niin paljon siinä vaiheessa että en ole kämppiä juurikaan sen jälkeen katsonut. Suunnitelmat kun oli kovia vielä vuosi sitten: Minulla oli valmistuminen lähellä ja avopuolisolla jo paperit kädessä joten suunnitelmana oli löytää jostain työpaikka ja sitten tämän vuoden syksyllä tai loppuvuodesta ostaa kämppä. Nyt molemmat on valmistunut mutta molemmat onkin jäänyt tähän helvetin työttömyyden oravanpyörään eikä muutosta näy. Kyllä vituttaa. Ei voi kuin toivoa että syksy toisi muutoksen tähän.

Mutta Joelin ei kyllä kannata paljon surra jos kyseinen kämppä menee sivuun, nyt jos koska kannattaa siihen ensimmäiseen ostoasuntoon sijoittaa. Onhan korotkin nyt alhaalla vaikka kyllähän nekin ehtiää joskus nousemaankin, mutta asunnon ostaminen on nyt vain niin uskomattoman halpaa verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen että jos rahaa (tai rohkeutta tai vakaat tulot) löytyy niin ehdottomasti kannattaa kämppä ostaa. Sitten asustelee siinä rauhassa 5-10 vuotta ja sitten myy sen huimalla voitolla. Tuntuu se Joelin vuokranantajakin sen verran pihiltä (tai oudolta kaverilta) että oikeasti luulee saavansa kämpästä kovan hinnan, joten voisin veikata että halvemmallakin kämpän saa. Mutta onnea tarjouskisaan kuitenkin :)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #122 : 09.08.2009 21:52 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Huomenna muutto solukämppään Lahteen.
Käytiin eilen katsomassa ja yhteiset tilat oli kyllä ihan älyttömän ryönäsessä kunnossa, jompikumpi kämppiksistä varmaan koko kesän rännännyt siellä. Oli sentään jätetty lappu jossa pahoiteltiin kämpän ''uskomatonta paskaisuutta''. Toivottavasti nyt olisi kuitenkin ihan inhimillisiä kämppiksiä ettei tarvitsi alkaa savustamaan heitä ulos/itse muuttaa muaalle heti. Kumpaakaan en nähnyt vielä. Oma huone oli ihan siisti ja sijaintikin ihan mukava, muutama kilometri kouluun ja keskustaan.

tallennettu
Re: Miten asut? « Vastaus #123 : 21.08.2009 13:28 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Perkele, sain kuin sainkin tarjouksen HOASin soluista. Kytyinen 12,8 neliön huone kolmen hengen möllissä. Onhan se käytännössä ilmainen, kun vuokra ei ole kuin parisataa, eikä mua se solu-asuminenkaan ehkä NIIN paljoa vituta, mutta vähän suurempaa omaa tilaa olisi silti toivonut. Ja omaa jotain, joko vessa- tai liesijuttuja, sellaisiakin kämppiä kun on olemassa aika reilusti. Lisäksi asunto on Espoon keskustassa, josta pitäisi vinssata Otaniemeen kouluun. Näillä kompromisseilla asunto saisi kuitenkin sentään olla suunnilleen TKK:n ovenpielessä, mutta kun ei. Kaikin puolin just sellainen tarjous mitä olen koko ajan pelännyt: varteenotettava vaihtoehto, varsinkin kun mistään ei tunnu nappaavan vaikka verkkoja on levitelty joka suuntaan, mutta silti sieltä huonoimmasta päästä. Ei tekis mieli ottaa, ei viittis jättää ottamatta.

Hyväksyminen ens tiistaihin mennessä, notta ehtii tässä vähän aikaa keitellä, soitella ja selailla ilmoituksia. Jos joku on tähän asti jemmannut tietoa järkevän kokoisesta ja hintaisesta vapaasta yksiöstä Helsinki-Espoo-akselilla, niin privaattiviesti is the way to go.

Onneksi tänään saa ryypätä.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #124 : 21.08.2009 13:55 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili Solukämppäasumisen mielekkyyshän riippuu tietysti vain ja ainoastaan siitä, minkälaisia kämppiksiä joutuu sietämään. Parhaimmillaan solussa asuminen voi olla tosi jees, mikäli saat sellaisia kämppiksiä, joista voi tulla hyviäkin kavereita, mutta pahimmillaan saatat asua samassa solussa psykopaatin kanssa (kaverin kämppis oli se yks tyttö, joka meni riehumaan Kelalle Oulussa tässä joku aika sitten).
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Vs: Re: Miten asut? « Vastaus #125 : 21.08.2009 15:22 »
tiong tng @ QuakeNet, IRCNet, NetGamers Jäsen Viestejä: 321 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Perkele, sain kuin sainkin tarjouksen HOASin soluista. Kytyinen 12,8 neliön huone kolmen hengen möllissä. Onhan se käytännössä ilmainen, kun vuokra ei ole kuin parisataa, eikä mua se solu-asuminenkaan ehkä NIIN paljoa vituta, mutta vähän suurempaa omaa tilaa olisi silti toivonut. Ja omaa jotain, joko vessa- tai liesijuttuja, sellaisiakin kämppiä kun on olemassa aika reilusti. Lisäksi asunto on Espoon keskustassa, josta pitäisi vinssata Otaniemeen kouluun. Näillä kompromisseilla asunto saisi kuitenkin sentään olla suunnilleen TKK:n ovenpielessä, mutta kun ei. Kaikin puolin just sellainen tarjous mitä olen koko ajan pelännyt: varteenotettava vaihtoehto, varsinkin kun mistään ei tunnu nappaavan vaikka verkkoja on levitelty joka suuntaan, mutta silti sieltä huonoimmasta päästä. Ei tekis mieli ottaa, ei viittis jättää ottamatta.

Hyväksyminen ens tiistaihin mennessä, notta ehtii tässä vähän aikaa keitellä, soitella ja selailla ilmoituksia. Jos joku on tähän asti jemmannut tietoa järkevän kokoisesta ja hintaisesta vapaasta yksiöstä Helsinki-Espoo-akselilla, niin privaattiviesti is the way to go.

Onneksi tänään saa ryypätä.

Laitoitko TKY:lle hakemusta? Itse sain viime vuonna heinäkuussa reilun parin viikon odottelun jälkeen tarjouksen sekä HOASilta että TKY:ltä, molemmat kämpät Otaniemestä. Tänä vuonna tilanne taitaa olla heikompi jos näin myöhään on venynyt.
:: tiong ~ Xbox One, PS4, PS3, Wii, Xbox 360, Xbox, PS2, GC, PC, PSX, DS Lite ::
:: Gamertag: tiong fi ::
:: PSN: tiong_fi ::
:: i5 3570K, 16GB DDR3 1600MHz, HD7950 3GB ::

:: http://twitter.com/tiong_fi
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #126 : 21.08.2009 16:59 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Solu on just jees. Ihmiskontakti on tärkeää oli kämppis sitten hyvä tai paha. Kasvattaa kato luonnetta.

"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Miten asut? « Vastaus #127 : 21.08.2009 17:22 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Laitoitko TKY:lle hakemusta? Itse sain viime vuonna heinäkuussa reilun parin viikon odottelun jälkeen tarjouksen sekä HOASilta että TKY:ltä, molemmat kämpät Otaniemestä. Tänä vuonna tilanne taitaa olla heikompi jos näin myöhään on venynyt.

Laitoin, mutta hylkäsivät sen, kun en näin JOO-sopimuslaisena ole ylioppilaskunnan jäsen siellä, vaan pysyn kirjoilla Oulun yliopistossa koko ajan. Mulla on kyllä opinto-oikeus ja opiskelijanumero TKK:lle, mutta ne eivät sitten näemmä riittäneet.

Ja asuntotilanne tosiaan on sangen huono tänä syksynä, tämäkin tarjous on tullut peruutuksien kautta.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Miten asut? « Vastaus #128 : 16.09.2009 15:17 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Niinhän siinä tosiaan kävi, että edeltävien hajoamisten jälkeen päädyin lopulta ottamaan solun Espoosta. Tässä pari sanaa soluasumisen iloista ja suruista.

Huone on 12,8 neliötä, eli varmaan aika perus soluhuone. Huoneesta kuvia pelinurkka-ketjussa. Hyvin tänne kaikki tavarat mahtuu, kun vähän suunnittelee. Vaatekaapit ovat normaalia leveämpiä, mistä olen kiitollinen. Muu asunto käsittää keittiön, kylppärin ja eteisen tietty. Varastokopit ja pyykkitupa löytyvät muista rapuista. Talo on vanhahko, mutta pääosin asunto oli(ja on) hyvässä kunnossa. Ainoastaan ikkunani on sen verran tummentunut, että hyvä kun läpi näkee. Vois pestä sen tässä joskus. Kämppikset sattuivat olemaan molemmat erittäin mukavia, mikä tekee paljon, kun ei tarvitse varoa ihmiskontaktia ja hyssytellä huoneessaan. Meillä elellään reippaasti, ovet usein auki, ja jauhetaan paskaa. Englantia tulee myös treenattua, kun toinen äijä on kenialainen.

Omat ja yhteiset tavarat asettuivat kanssa näppärästi. Ainoastaan pientä päänvaivaa aiheuttaa joskus se, kun olen aika tarkka järjestyksen kanssa. Mun on siis saatava pitää esim. astiani selvästi tietyissä laidoissa tiettyjä hyllyjä, ettei tarvitse alkaa arpomaan, mikä on kenenkin. Tämä taas vähentää hieman ennestäänkin vähäistä säilytystilaa, kun ei myöskään viitsi alkaa muille nalkuttamaan vain sen takia, että ovat vähän vapaamielisempiä. Ruokatarvikkeet ovat taas selkeästi hyllyittäin, mikä on helpompaa. Yhteisiä tavaroita ovat vessapaperi, rypsiöljy, tiskikamat ja muut vastaavat.

Solut vaikuttavat myös olevan melkoisia aarreaittoja, kun jengi hylkää näihin kamaa mitä ei enää tarvitse, ja seuraavat asukkaatkaan eivät jaksa mitään tuhota. Eteisessä hattuhyllyllä meillä mm. lojuu suunnaton syntetisaattori. Pitäisi melkein mielenkiinnosta testata, toimiiko se. Siivouskomerossa on laatikollinen Topfieldin digiboksi, ja erään pöydän alla eteisessä pari pöytä-PC:tä. Toinen vanha Compaq DeskPro, toinen uudempi pystykoteloinen. Keittiössä taas on sellainen hirsimökkityylinen järeä puupöytä ja yksi pitkä penkki, jotka nekään eivät varmasti ole asunnon vakiokalustoa. Mistä lie ilmaantuneet.

Hupaisana yksityiskohtana pihalla, ulko-oven vieressä on hämmentävä ohjeistus. :lol: Naurettiin veljeni kanssa itsemme tärviölle, kun saavuttiin aikanaan paikalle aamuyöstä yönläpiajon jälkeen alustavan muuttokuorman kanssa. Käsittääkseni - ja toivottavasti - tässä viitataan kuitenkin koiranjätteisiin, jotka joku oli käynyt oven eteen tinttaamassa. Muuten tämä on alueena aika kivaa tavallaan. Talot on pystytetty metsäiseen rinteeseen ihan ostoskeskuksen kulmille. Tietty ostari- ja asema-alueet tuppaavat monesti olemaan vähän arvelluttavaa seutua, joissa ei pimeällä kannata yksin liikkua. Itse en ole kuitenkaan nähnyt minkäänlaista aktiviteettia, vaikka myöhäänkin olen kulkenut. Paitsi tietty lähijuna-E:n lompakkovarkaat, mutta se nyt oli jo alkuillasta, ja varmasti vain todella huonoa pullaa.

Saas nähdä miten pitkään nykyisessä asuntomallissa viihdytään. Ei tästä nyt niin kiire pois ole kuin kuvittelin, kun kämppiksien kanssa tulee toimeen ja halpaa on, mutta tietty omassa tai kaverin kanssa asuminen olisi edelleen jotain aivan muuta. Lähemmäs koulua olisi myös kiva päästä, tästä kun joutuu ajamaan kahta bussia. Helsinkiin taas pääsee junalla avrsin näppärästi.

Elämä näyttää.


« Viimeksi muokattu: 16.09.2009 15:26 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Miten asut? « Vastaus #129 : 16.09.2009 16:27 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ai hitto, nyt valuivat muistot omista soluajoista vuolaana virtana mieleen.  :)

Keittiössä taas on sellainen hirsimökkityylinen järeä puupöytä ja yksi pitkä penkki, jotka nekään eivät varmasti ole asunnon vakiokalustoa. Mistä lie ilmaantuneet.

Jaa-a, mitenkähän on. Minun soluasuntoni keittiössäni oli nimittäin TÄSMÄLLEEN samanlainen hirsipöytä kera pitkän puupenkin. Lienevätkö sittenkin ihan HOASin vakio keittiökalustoa?

On tosi jees että sinulle sattui mukavat asuinkumppanit. Itselläni se oli vähän toisin, sillä kaksi muuta eivät oikein voineet sietää toisiaan eikä yhteisiä pelisääntöjäkään saatu millään sovittua. Pari vuotta vierähti, kunnes muutto yksiöön syksyllä 2005 katkaisi soluajat.


Vaikka opiskelijan tekee aika-ajoin tiukkaa maksaa yksin yli 500 euroa vuokraa, ja solussa asumisella pääsisin yli puolet halvemmalla, niin silti ei ole tullut pieneen mieleenkään mennä takaisin soluun.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Miten asut? « Vastaus #130 : 16.09.2009 16:43 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Jaa-a, mitenkähän on. Minun soluasuntoni keittiössäni oli nimittäin TÄSMÄLLEEN samanlainen hirsipöytä kera pitkän puupenkin. Lienevätkö sittenkin ihan HOASin vakio keittiökalustoa?

Hoh, aika jännää. Ehkä ne sitten ovat. Se on vain tosi kummallisen näköinen kapistus täällä urbaanissa etelässä.

Joo, ei varmasti omasta rauhasta tee enää mieli palata solumalliin, varsinkaan jos omat kokemukset eivät olleet näinkään mukavia. Kyllä mäkin edelleen aion jatkaa eteenpäin jossain välissä, mutta onko se jo syksyn aikana tai vuoden päästä, siitä en enää jaksa murehtia. Näin on hyvä toistaiseksi. Ja paras puolihan tässä on juuri se hinta, kun nyt saa rauhassa koittaa saada pääkaupunkiseudulla jalkaa työmarkkinarakoon ja silti syödä päivittäin(makaroonilaatikko uunissa parhaillaan). :)
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Miten asut? « Vastaus #131 : 16.09.2009 18:35 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ja paras puolihan tässä on juuri se hinta, kun nyt saa rauhassa koittaa saada pääkaupunkiseudulla jalkaa työmarkkinarakoon ja silti syödä päivittäin(makaroonilaatikko uunissa parhaillaan). :)

Voi olla vaikeampaa kuin kuvittelis. Kaikki aina kelaa, että etelässä on duunia. No niin täällä varmaan on, mutta jokaista paikkaa kohden on kymmeniä, usein jopa satoja hakijoita. Esim. pari vuotta sitten hain mäkkiin duuniin. Yli 400 hakijaa, 10 pääsi. Pari kaveria on jo muutamia vuosia hakenut duunimestaa, mutta eivät ole löytäneet yhtäkään. Suurin osa frendeistä on saanut suhteilla duunin.

Tietty jos joltain alalta löytyy erikoisosaamista, niin helpottaahan se hakemista.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Miten asut? « Vastaus #132 : 16.09.2009 18:46 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Tietty jos joltain alalta löytyy erikoisosaamista, niin helpottaahan se hakemista.

Tanssinopettajan töitä ajattelin. Silläkin saralla työvoimatarjontaa riittää, mutta luonnollisesti myös ihmisten tunteminen auttaa. Lisäksi duuni on sen luontoista, että sijaisia tarvitaan aina. Parit sijaistunnit lukee jo kalenterissa, ja kun pääsee vähän opettamaan, on helpompi saada lisää tunteja.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Miten asut? « Vastaus #133 : 04.03.2010 18:31 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Tänään saatiin tyttöystävän kanssa asuntotarjous HOASilta. Pääsee siis viimeinkin muuttamaan omaan kämppään, mikäli tuo asunto vain on suht siedettävässä kondiksessa  :)

Tikkurilan Jokiniemessä sijaitsee, noin 1km päässä Hiekkaharjun asemalta ja parin kilometrin päässä Tikkurilan asemalta. Neliöitä on 61 ja huoneita on kaksi + tupakeittiö (olohuone ja keittiö samassa tässä tapauksessa), sekä tietysti kylpyhuone. Rakennettu 1976 ja peruskorjaus on tehty 2007. Huoneiden pinta-ala on 13 neliömetriä ja tuon "olohuoneen" jotain vähän yli kaksikymmentä neliötä. Itse oikeastaan miellän tämän enemmänkin kolmioksi kuin kaksioksi, ainakin pohjapiirroksen perusteella. Ihan hyvä, että noita huoneitakin on tuon verran niin saadaan sitten yhdestä makuuhuone ja ainakin yhden voi varmaan pyhittää viihteelle sitten  :)

Lauantaina käydään tsekkaamassa kämppä, jonka jälkeen pitäisi sitten tehdä päätös. Tai päätös on jo oikeastaan tehty, kunhan vain kämppä on tarpeeksi hyvässä kunnossa.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #134 : 12.11.2010 18:24 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Taisin jo tästä aiheesta jossain offtopikoidakin.

Eli kuunvaihteessa muutin uuteen asuntoon vanhan mennessä alta. Yksiö, 29 neliötä vaihtui kaksioon, 56,5 neliötä. Tämän olkkari tuntuu siis samankokoiselta kuin vanha asunto kokonaisuudessaan :) Vuokrakin on ihan kohtuullinen, pari kymppiä päälle viidensadan + sähkö, vesi ja autopaikka. Sijainnissa hävisin hiukan, vanha oli n.500 metrin päässä keskustasta (=baareista) kun tästä joutuu käppäilemään jo pari kilometriä. Kauppaan ei tosin tästäkään ole kuin muutama sata metriä ja kun auto löytyy pihasta, niin eipä tuo haittaa. Muuten alue on rauhallista, eikä tässä rapussa ainakaan vielä ole kuulunut mitään häiritsevää mekkalointia.

Asunto itsessään on ihan mukavassa kunnossa, pieniä kauneuspilkkuja lukuunottamatta. Lattialla on muovimatto, josta en pidä, parketti/laminaatti olisi parempi. Seinissä näkyy myös selvästi edellisen asukin taulunpaikat, aurinko on patinoinut tapetit ajan mittaan. Mutta nämä eivät juuri asumista häiritse. Vuokranantaja ehdotti, että jos tahdon, niin voin tehdä asuntoon pintaremontin. Hän ostaisi tarvikkeet, ja minä tekisin työt ilmaiseksi. Ja kun asunto on laitettu uuteen uskoon, niin vuokra nousisi muutamia kymppejä. Eli tekisin työt ilmatteeks ja saisin palkaksi korkeamman vuokran...taidan mieluummin katsella kuluneita tapetteja ;D
Keittiö on tilava, joka on hyvä asia. Vaikka en juuri mitään kokkailekaan, niin kyllästyin silti vanhan asunnon keittokomeroon. Onpahan tilaa elellä. Sauna kun vielä olisi...

Tiedä sitten, kauanko maltan tässä asustella. Omistusasunto tekisi mieli hommata, tuntuu tämä vuokran maksaminen niin turhalta. Omakotitalo houkuttaisi hirmuisesti, mielellään "sopivasti syrjästä" eli n. 15 km säteellä keskustasta. Saisi vähän tila ympärilleen ja ei aiheuttaisi harmia naapureille kun rymyää töihin siihen kellonaikaan kun viikonloppuisin rymyää kotiin päin. En oikein pidä tästä kerrostaloasumisesta. Jos sitä ensi vuoden aikana rupeaisi katselemaan ihan omaa asuntoa :) Vaikka tämäkin riittäisi hyvin, yksin kun asustelen.

Kuvia en viitsi vielä laitella kun yksiön kalusteet on levitelty pitkin kaksiota, joten sisustus on vähän mitä on. Pitää tässä ostella pikkuhiljaa uutta sohvaa, tv-tasoa, sohvapöyytää, työpöytää, ruokapöytää ja kirjahyllyä sun muuta "pientä".« Viimeksi muokattu: 12.11.2010 18:31 kirjoittanut Vin »
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #135 : 20.07.2011 08:50 »
velii_08_savola-
inen
Jäsen Viestejä: 4 Basaaripisteet: 0 Profiili
Meidän alakertaan on valmistumassa erillinen yksiö (oma keittiö, kylppäri, makuuhuone ja vessa). Kunhan valmistuu muutan sinne ja tyttöystävä saaki sitten yöpyä vähän useammin :)
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #136 : 16.01.2012 00:29 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Nyt on hetki tullut asuskeltua Helsingin Kalliossa. Tilava yksiö hyvien kulkuyhteyksien varrella. Alueena tämä on kyllä aika ylivoimainen: paljon nuorta ja rentoa porukkaa, helvetisti mukavia istuskelupaikkoja ja pikkukauppoja, hienoja näkymiä ja muutenkin alue on todella tunnelmallinen. Ero fiiliksessä joihinkin pääkaupunkiseudun lähiöalueille on kuin yöllä ja päivällä. Onhan se myös helmi, että pääsee keskustan baareistakin pokkana kävellen himaan jos ei jaksa venailla julkisia. Eihän täältä malta muuttaa pois enää ollenkaan.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #137 : 16.01.2012 23:03 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Nyt on hetki tullut asuskeltua Helsingin Kalliossa. Tilava yksiö hyvien kulkuyhteyksien varrella. Alueena tämä on kyllä aika ylivoimainen: paljon nuorta ja rentoa porukkaa, helvetisti mukavia istuskelupaikkoja ja pikkukauppoja, hienoja näkymiä ja muutenkin alue on todella tunnelmallinen. Ero fiiliksessä joihinkin pääkaupunkiseudun lähiöalueille on kuin yöllä ja päivällä. Onhan se myös helmi, että pääsee keskustan baareistakin pokkana kävellen himaan jos ei jaksa venailla julkisia. Eihän täältä malta muuttaa pois enää ollenkaan.
Eilen olin ryyppäämässä toisen pelifoorumin porukoiden kanssa Kalliossa. Aina halunnut aikaisemmin tutustua Kallion tarjontaan, ja kyllähän tossa paikassa on nimenomaan sitä sielua, mitä ei monesta muusta kaupunginosasta Suomessa löydä. Varmaan muuttaisin Kallioon, jos muuttaisin pääkaupunkiseudulle.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #138 : 15.03.2012 21:29 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili POW! Tyhjästä olen minäkin aloittanut ja nyt on jo parisataa tonnia asuntolainaa. Ei tarvitse enää pennejä laskeskella.

Eipä silti, Tampereelta tuolla hinnalla saa sentään kohtalaisen järkevän asunnon verrattuna pääkaupunkiseutuun.

$$$ £££ €€€
N
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #139 : 16.03.2012 16:21 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Muutto jyväskylään olisi tiedossa tossa kohtapuoliin. Saunallinen rivarikämppä 43 neliötä, 480€/kk. N. 4 km keskustaan. Pari vuotta sitten remontoitu ja ihan asiallisessa kunnossa muutenkin kun kävin vilkaisemassa. Ihan tyytyväinen olen että tuon löysin :)

Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #140 : 16.03.2012 18:24 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Muutto jyväskylään olisi tiedossa tossa kohtapuoliin. Saunallinen rivarikämppä 43 neliötä, 480€/kk. N. 4 km keskustaan. Pari vuotta sitten remontoitu ja ihan asiallisessa kunnossa muutenkin kun kävin vilkaisemassa. Ihan tyytyväinen olen että tuon löysin :)

Missäs päin Jyväskylää? Itsellä 36 neliön yksiö kilometri ydinkeskustasta uimahallin vieressä n. 300 euroa kuussa, ja asunto itsessään on likipitäen täydellinen. Sukulaisedut ovat kivoja. :P
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #141 : 16.03.2012 18:36 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Halssilasta.

Koetin katella kämppää lähempää baar...keskustaa, mutta otin kuitenkin tuon, kun useamman kerrostalossa asutun vuoden jälkeen toi rivari ja takapiha parvekkeen sijaan kuulostaa mukavalta vaihtelulta. Toisekseen asunto jostain lutakosta (ilman sukulaisetuja) maksaa mansikoita eikä ole halua laittaa niin paljoa rahaa asumiseen. Ihan keskustassa asuminen taasen ei edes oikein kiinnosta. Ja pääseehän tuosta pois jos ei viihdy.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #142 : 10.06.2012 11:05 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ensi vuonna yksiöni vuokra kilahtaa todella lähelle 600 euroa. Hitaasti mutta varmasti, olen alkanut miettimään voisiko olla fiksua vaihtaa maisemaa vaihteeksi.

Muuttaisin tuonne Tampereelle päin todennäköisesti ja se tapahtuisi joskus ensi vuonna, sen jälkeen kun valmistun ammattikorkeasta. Mikään päätös tämä ei vielä ole, mutta ajatus tästä on muhinut pääkopassa jo jonkin aikaa. Annetaan ajan vielä vähän kulua ja katsellaan myöhemmin mitkä ovat fiilikset. Elämä on kuitenkin liian lyhyt jumittaa yhdessä paikassa, jos vähänkin alkaa tuntua siltä, että uudet tuulet piristäisivät
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #143 : 10.06.2012 11:17 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 518 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW 600!  :o Jösses...

Itse muutan tänään vihdoin Turkuun! Saan vihdoin ja viimein karistaa Salon pölyt taakseni. Iso osa kaveripiiristä asuu Turussa, joten hinku muuttaa sinne on ollut kova jo kauan. Nyt tärppäsi töiden kanssa ja asunnonkin sain helposti. Yksiö Turun keskustasta 440€, viiden minuutin kävelymatka torille josta pääsee bussilla töihin. Pelkästään kaverit eivät tietenkään ollut se syy muuttaa, onhan Turku todella paljon monipuolisempi kuin Salo joka suhteessa. Löytyy jos jonkinlaista erikoisliikettä yms. Nämä perus "ison" kaupungin edut.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #144 : 10.06.2012 11:22 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Kannattaa epi muuttaa jos siltä tuntuu. Ei mua ainakaan ole tämä maisemanvaihdos kaduttanut lainkaan. Jossain määrin piristävää, eikä tuollaista vuokraa kannata yksiöstä maksaa.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #145 : 10.06.2012 11:32 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Meillä on kanssa noussu vuokra. Ensin alkuvuodesta ~670€ -> 695€. Pari viikkoa sitten tuli vielä kirje jossa voivoteltiin kun ollaan jääty vuokrahintamarkkinnoilla jälkeen ja ensivuonna tulee tasokorotus vuokraan, joka nostaa vuokran 773€:oon. Kahdelle työtätekevälle ihmiselle yhdentekevää, mutta kyllä tässä oman asunnon hankkiminen on noussut taas mieleen. Pääkaupunkiseudulta tuskin muutan koskaan mihinkään, joten olen valmis maksamaan täällä asumisesta enemmän. Erityisesti olen ihastunut Helsingin vanhempiin lähiöihin, kuten tähän Etelä-Haagaan ja Pikku-Huopalahteen. Nyt asutaan melko tylsässä ja rumassa 90-luvun kerrostalossa, mutta tällä lähiseudulla on kyllä uskomattoman viihtyisiä pienkerrostalo- ja rivitaloalueita. Toki näkyy sitten myös asumisen hinnassakin. Olen kuitenkin sitä mieltä että asumiseen kannattaa panostaa eniten elämässä.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #146 : 10.06.2012 13:36 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 704 Basaaripisteet: 2 Profiili
600!  :o Jösses...
Meillä on kanssa noussu vuokra. Ensin alkuvuodesta ~670€ -> 695€. Pari viikkoa sitten tuli vielä kirje jossa voivoteltiin kun ollaan jääty vuokrahintamarkkinnoilla jälkeen ja ensivuonna tulee tasokorotus vuokraan, joka nostaa vuokran 773€:oon.
Voe voe. 1996 vuoden 59 neliön saunallinen kaksio Sellon vierestä Leppävaarasta: 950€ + 24€ autopaikka. Näin kallis asuminen on aivan naurettavaa. Nyt on korot niin alhaalla että oman asunnon ostaminen on suht kannattava sijoitus vaikka asuntojen hinnat onkin korkealla. Oikeastaan kannattavin ostoaika oli jo vuosi sitten. Vuokran vuoksi, mekin päätimme tästä lähteä ja löysimmekin rivitalon pätkän Keravalta. Muutenkin tämä sijainti on aivan perseestä. Työmaa vieressä, kadun meteli kuuluu makuuhuoneeseen yöllä, kesällä perkeleen kuuma ja talvella helvetin kylmä. Uusi on rauhallisella alueella ja kämppä on 81 neliön kolmio. Hiukan vanhempi, rakennettu 1984, mutta keittiö rempattu 2009 ja sauna&kylppäri viime kesänä ja elementti talo niin pitäisi kestää aikalailla 50 vuotta ilman suurempia ongelmia. Ja ei ainakaan ole 80- 90-luvun vaihteen rakennus buumin aikaan rakennettu. Tosin eihän sitä todellista kuntoa oikein tiedä ennen kun on asunut siinä jonkin aikaa...

Hassuinta on että kun korot on näin alhaalla, maksettavaa ei tule edes vastikkeen verran lisää. Eli lainan lyhennys ja korot on vähemmän kuin tämän kämpän vuokra. Ja maksetaan vielä "yläkanttiin" maksusuunnitelmasta kun korot on niin alhaalla. Sen myönnän että kokonaisuudessaan asumiskustannukset kyllä nousee. Mutta on kämppäkin selvästi isompi jne. Ja hei, takapihalla on hiukan jopa nurmikkoa! Aika cool ;D Tiedä sitten miltä tuntuu kun se pitää leikata...

Eli jos vaan tuntuu siltä että voisi jossain myynnissä olevassa kämpässä asua, nyt se kannattaa. Koskaan ei tietysti tiedä koska korot nousee ja täytyyhän se ottaa ostossa huomioon. Mutta tällä hetkellä korkoja pidetään aika alhaalla koska Kreikka jne. eivät muuten pystyisi maksamaan velkojaan. Ja kyllä pääkaupunki seudun kämpät aina kaupaksi menee jos hätä tulee. Tietysti halvemmalla, mutta tuskimpa kymmeniä tuhansia joutuu tinkimään.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #147 : 10.06.2012 14:36 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Kaikki on toki suhteellista, mutta ei lähes 600 euron vuokra opiskelijasinkulle yksin maksettavaksi mikään pieni ole, vaikka toki näiden tuhannen euron taksojen rinnalla kalpeneekin. Usein noissa tapauksissa talouden kustannuksia jakaa jonkun muun kanssa.

Mutta oma valintahan sekin on, samoin kuin asuinpaikkakin. Kyllä täällä lääniä piisaa.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #148 : 10.06.2012 14:41 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Tossa ois Otanmäessä asunto myynnissä kymppitonnilla. Ei oo varmasti raksaa lähimailla, ei naapureita eikä helsingin myrkyllistä ilmastoa.Ei tuu päänsärkyä valinnoistakaan, kun paikkakunnalla on kauppoja tasan yksi. Siwa on kiva.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #149 : 10.06.2012 14:56 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Uusi on rauhallisella alueella ja kämppä on 81 neliön kolmio. Hiukan vanhempi, rakennettu 1984, mutta keittiö rempattu 2009 ja sauna&kylppäri viime kesänä ja elementti talo niin pitäisi kestää aikalailla 50 vuotta ilman suurempia ongelmia. Ja ei ainakaan ole 80- 90-luvun vaihteen rakennus buumin aikaan rakennettu. Tosin eihän sitä todellista kuntoa oikein tiedä ennen kun on asunut siinä jonkin aikaa...
Toihan on just hyvä. 80 -luvulla rakennettu vasta remontoitu asunto. Ei ainakaan ole kierrätyspahvista tehty, niiku nämä 90 -luvulta alkaen tehdyt.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines