Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Maailmantalouden tilanne  (Luettu 4282 kertaa)
Maailmantalouden tilanne « : 12.08.2011 10:01 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuli aika kuiva otsikko. Mode voi muuttaa jos tulee parempia ehdotuksia. Tai yhdistää jos tälläiseen sopiva ketju jostain löytyikin...

Mutta tähän aiheeseen sain inspiraation dokumentista (jonka monet varmasti tietävät), Inside Job. Tämähän voitti dokumetti oscarinkin viime gaalassa. Ja ei voi kuin ihmetellä pankkiirien ja ekonomien touhua Amerikan maalla. Aivan uskomatonta. Ja miten muut sallivat tälläisen suoraansanottuna perseilyn? Pahinta tässä on että kaverit jotka ajoivat talouden aivan kuralle ovat edelleen samoissa hommissa tai vain siirtyneet hallitukseen! Miljoonia ja miljoonia dollareita rikkaampana vain. Siis kaverit jotka ajoivat maan talouden niin kuralle että siitä kehkeytyi yksi maan pahimmista taloudellisista kriiseista joka vaikuttu koko maailma talous kriisiin. Ja rahat eivät täysin hävinneet mihinkään. Ne ovat oikeasti bonusten saajien taskussa. Kun USA päätti pelastaa pankit ja antoivat kovat pelastuspaketit niille, näistä jaettiin miljoonien joka kymmenien miljoonien bonukset "suurille herroille".

Koko rojahdushan sai alkunsa siitä kun lainojen ja sijoitusten valvontaa höllättiin. Eli käytännössä pankki sai tehdä rajattomasti sijoituksia, ottaa lainaa ja antaa lainaa. Joillain välähti (aika useallakin) että jumalauta nyt lyödään rahoiksi. Lopulta tilanne oli se että kuka tahansa sai lainaa mihin vaan, pankki myi sijoituksia eteenpäin, eräs firma antoi kaikille vakuuksia lainoille. Ja se tässä on hauskinta. Firma nimeltä AIG antoi kenelle tahansa vakuuksia sijoituksille rahaa vastaan. Rautalanka mallilla voisi sanoa että naapuri voi laittaa rahaa siihen että naapuri menettää talonsa. Ja tästähän pankit innostui. Jokainen haluaja sai lainaa tämä laitettiin AAA luokituksella (jota se ei ollut) sijoituspaketiksi ja sitten pankki veikkasi sijoitusta vastaan. Uskomatonta!

Näistä firmojen ja osakkeiden luokittelussa on vieläkin huvittavampia piirteitä. Samat firmat (Moody’s, Standard & Poors, Fitch) jotka luokittelivat juuri...viikko sitten (?) USAn taloudellisen tilanteen luokittelivat nurin menneet pankit AA tai AAA tasolle päiviä tai viikkoja ennen niiden konkursseja. Ja nämä samat firmat luokittelivat roskasijoituksia AAA tasolle.

Obama puhui kovaan ääneen että valvonnan puute ajoi maan tähän tilanteeseen ja vannoi ajavansa uudistuksia. Inside Jobin katsoneen voin olla samaa mieltä Obaman kanssa. Ja Obama ajoikin ja sai laki uudistuksen läpi. Ongelmaksi tuli se että kun koko kongressi on täynnä ekonomeja sekä pankkien hallituksen väkeä, laki riisuttiin lähes täysin ennen läpi menoa. Tosin ihmekkös tuo kun Obaman kansiliapäällikköä myöten porukalla on suhteita pankkeihin ja sijoittajiin. Samat kaverit jotka vastustavat valvonnan kiristämistä viimeiseen asti ja jotka olivat melkein 2008 vuoden romahduksen arkkitehtejä, ovat Obaman lähimmät neuvonantajat.


Sinänsä Amerikan touhut ei kiinnosta, mutta viime romahdus vaikutti niin paljon tännekin päin että hiukan pelottaa mitä sielä seuraavaksi sikiää. Valtio ottaa sieläkin koko ajan lisää lainaa ja edelleen enemmän tai vähemmän samat bisnekset pyörii. Edelleenkään ei lainojen tai pankkien sijoituksilla ole minkäänlaista valvontaa tai rajoja. Ja kun porukkaa rahansa eikä tappioista joudu kärsimään itse nahoissaan, eihän meno miksikään muutu. Euroopassakin on näitä omia ongelmiaan ihan tarpeeksi joten tähän vielä Amerikan sekopäisyys niin...2012 maailman loppu ei välttämättä kuulosta tietyltä kannalta enää niin hullulta.

EDIT: Että kaikki ymmärtää mistä on kyse.


« Viimeksi muokattu: 12.08.2011 10:52 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Maailman talouden tilanne « Vastaus #1 : 12.08.2011 10:39 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Tuli aika kuiva otsikko. Mode voi muuttaa jos tulee parempia ehdotuksia.
En ole moderaattori (enää), mutta maailmantalous on yhdyssana.  ;)
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Maailmantalouden tilanne « Vastaus #2 : 12.08.2011 21:26 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Sinänsä jännä, että jenkit ovat vieläkin AA luokituksessa, vaikka maa on ajautumassa Kreikan tielle. Kreikkahan on tuon listan viimeisimpänä, mm. Portugaliakin pidetään "luotettavana".

Lisää velkaa sillähän nämä ongelmat on ennekin hoidettu, eiku.

Toivottavasti tulee se iso romahdus ja maailmanlaajuinen syvä lama, ehkä sitten ahneet oppivat elämään omalla eikä muiden rahoilla.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Maailmantalouden tilanne « Vastaus #3 : 14.08.2011 10:35 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Viisi vuotta sitten ei luottoluokituksista oltu kuultukaan, nyt niistä uutisoidaan radiossa päivittäin. Mulla olis just ollut vähän löysää rahaa sijoituksia varten mutta odotellaan nyt ja katsotaan josko kurssit putoaisi vielä lisää. Tai sitten teen niin kuin ennenkin ja tuhlaan rahat itseeni.
N
tallennettu
Vs: Maailmantalouden tilanne « Vastaus #4 : 14.08.2011 12:17 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Itseensä sijoittaminen on aina se paras valinta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Maailmantalouden tilanne « Vastaus #5 : 29.08.2011 21:23 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Pelastetaanko euro hengiltä?

Euro tuhoutuu. Sen minkä kansanmies tiesi jo kauan sitten, tietävät nyt myös arvostetuimmat tutkimuslaitokset.

Mode-edit: Fixasin linkin.


« Viimeksi muokattu: 29.08.2011 21:28 kirjoittanut Riepu »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Maailmantalouden tilanne « Vastaus #6 : 30.08.2011 09:23 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Paitsi, että alkuperäinen artikkeli ei kuulostaa läheskään niin shokeeraavalta, kuin sen suomalainen uudelleenotsikointi ja vielä GBA'n hieno tiivistys.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Maailmantalouden tilanne « Vastaus #7 : 30.08.2011 11:52 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili En jaksa uskoa että euro ihan heti kaatuisi. Siitä tulisi kuitenkin niin mieletön laskumaille puhumattakaan siitä kuinka korot räjähtäisivät, niin...siihen ei vain ole varaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Maailmantalouden tilanne « Vastaus #8 : 30.08.2011 13:00 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Islannissa pankit laitettiin vastuuseen hulluudesta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Maailmantalouden tilanne « Vastaus #9 : 19.09.2011 21:28 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili EU:n komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso kertoi keskiviikkona EU:n parlamentille, että komissio valmistelee pikavauhtia euromaiden yhteisvastuullisia velkakirjoja.

Kuulostaahan taas aika helvetin hienolta. Ensimmäisenä voisi ajatella on aika helvetin väärin että toiset joutuvat maksamaan toisten velat, mutta jumalauta kun tällä tehtäisiin jokaisesta euroopan maasta yli velkainen. Ei voi kuin kysyä että: Mitä vittua!?
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Maailmantalouden tilanne « Vastaus #10 : 09.11.2011 15:17 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Mistä niitä populisteja oikein tulee?

Ihan hyviä kommentteja listattu vuoden takaa "järjen" ääniltä.

Parhaimpina esimerkiksi:

"Eduskunta 27.10.2010

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen: Kreikan raju talouskuuri pitää huolta, että Kreikan saadessa taas lainaa markkinoilta järkevillä ehdoilla, maksaa se meillekin lainat takaisin korkealla korolla. Myös muiden velkaisten euromaiden riskilisät nousivat Kreikan vuoksi. Kansanvallat taistelivat markkinavoimia vastaan. Voitimme kevään taistelun yhteisen vakausmekanismini avulla, mutta tehtävää jäi."



Hyvää tässä lamassa on osakekurssien lasku. Itsekin aloitin sijoittamisen. Saisi nyt romahtaa lopullisesti, niin pääsisi apajille ja uuden nousun turvin 30-vuotiaana eläkkeelle.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Maailmantalouden tilanne « Vastaus #11 : 15.11.2011 17:20 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Get real, Jutta ja Jyrki

"Hallituksen on välittömästi ryhdyttävä toimiin julkisen velan pienentämiseksi. Jos se ei sitä tee, niin sekä BIS:n että OECD:n ennusteiden mukaan vuonna 2040 valtion velan korot syövät yli 15 prosenttia kansantuotteesta. Jotta se hahmottuisi kansanedustajillekin, tarkoittaa se sitä, että vuonna 2040 kaikki kerätyt tuloverot menevät korkojen maksamiseen. Niiren tarttis tehrä jotain, toteaa varmaan Mauno Koivisto ihmetellen Inkoon mökillä Tellervolle."


Isokalliolta aina hyviä blogikirjoituksia. Ihme että kirjoittaa noin paskaan lehteen, toisaalta ainakin laaja levikki on taattu.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines