Pelaajalauta

Yleinen => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Fraeon - 19.06.2017 14:47Otsikko: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Fraeon - 19.06.2017 14:47
That's it. We did it!

Olemme siis postailleet tänne boardille jo yli kymmenisen vuotta. Oikeastihan huomenna taitaa 11 vuotta tulla täyteen. Siinä ajassa tapahtunut muutamakin juttu:

- #pelaajalauta-IRC-kanavan syntymä ja kuolema
- F1-lauta kaikkine sivuvaikutuksineen
- Hetken laudan suosituimmat ketjut liittyivät liikuntaan, nyt ei taida ihan hirveästi siitäkään keskustella
- Melfice luovuttanut pelaamisen kanssa totaalisesti ja siirtynyt politiikasta keskusteluun. Mies on siis totaalisen keski-ikäistynyt.
- Lauta ikääntyy vauhdilla: suurin osa alkaa olla naimisissa ja monilla jo lapsia.
- Laudassa keskustelu on myös harventunut murto-osaan kulta-ajoista. Itse tulee lurkkailtua jonkin verran, mutta mitään pitkiä monologeja en viitsi peleistäni laittaa. Summa summarum: viimeisenä kolmena viikkona on tullut pelattua se 59-60h Tekken 7:aa.
- Fyysinen Preesens tehnyt totaalikatoamisen laudalta. Missä mies ja paskat Puha-läpät?

11-vuotisjuhlamiitti koska? ;)

EDIT: Ja joo, laskin väärin. Alunperinhän ketjun nimi oli "10 vuotta Pelaajalautaa", mutta huomasinkin että lauta perustettiin 20.06.2006. Silti hauska katsella, mitä muutoksia tähän väliin on sattunut.

Joel-EDIT: Olit aluksi oikeassa. Lauta on täyttänyt 20.6.2017 10 vuotta. Lauta avattiin 20.6.2007.


Otsikko: Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: zoukka - 19.06.2017 16:05
Vittu me ollaan vanhoja.


Otsikko: Re: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Sharkie - 19.06.2017 16:14
No nyt!

Tosiaan, yllättävän pitkään sitä on Laudallakin jo pyöritty. Jotenkin hupaisaa muistella, miten Pelaajaboardien aikojen vanhat parrat, nuoret kapinalliset ja alkuperäiset diginatiivit pakenivat Boardien hitaasti hioutuneen uudistuksen jälkimainingeissa vanhoja aikoja tietyllä tapaa kunnioittavalle uudelle foorumille. Kuinka nerokas ja sittemmin täysin vakiintunut kiertoilmaus koko nimi "Pelaajalauta" olikaan, kun board-vastine oli koitettu buukata varjokeskustelijoiden nenän edestä.

Alkuaikoina keskustelu oli tosiaan huomattavasti aktiivisempaa ja jengiä pyöri enemmän, ja Laudalla onkin nähty monia huikeita triidejä. Sittemmin meininki on rauhoittunut, mutta itse ainakin käyn päivittämässä Laudaa edelleen paljolti päivittäin - ja uskon näin tekevän monen muunkin. OG-kaarti on siis aina valmista keskustelemaan, kun sopiva lähtölaukaus jonkun näppäimistöltä esiin saadaan, vaikka elämää vievätkin pääasiassa lapset, vaimot, velat, koulut, matkailu ja monet muut maalliset murheet.

Siisteintä Laudassa onkin ehkä se, miten dynaaminen joukko klassikkojengiä tänne on pesiytynyt. Epi levittää rakkautta kaikissa muodoissa ja vaihtaa maanisen kiinnostuksen kohteensa muutaman vuoden välein. TK vihaa ja arvostaa kaikkea täysillä, voittaa lotossa viikoittain eikä varmasti ole koskaan lausunut sanoja "ihan" ja "jees" peräkkäin. Finngamer pitää perinnettä yllä pelimiittien kanssa, kun taas HeinZin talouteen kaikki teknologia menee kuolemaan ja vitutus-ketjusta on muotoutunut vuosien saatossa mestarin ikioma epistola. Despo arvostaa ennen kaikkea tarina- ja hahmovetoisia toimintapelejä samalla kun Rocky_Balboa inhoaa ennen kaikkea tarina- ja hahmovetoisia toimintapelejä - ja Nintendoa. GBA tuo itsevarmat ammattilaistipsit kehiin, oli kyse sitten vedonlyönnistä, sijoittamisesta, oluesta tai kotimaamme poliittisesta kentästä. Partajeesus postaa sinnikkäästi GTA- ja Fallout-kuvamateriaalia, sleepy piipahtaa välillä sanailemassa lempeästi elämänmakuisista pelikokemuksista, Scarf ostaa aina vain teknisesti laadukkaimmat versiot klassikkopeleistä ja -elokuvista, zoukka tiivistää totuuksiaan ihanan teräviin one-linereihinä (example above) ja niin edelleen. On ihan pirun siistiä, että kaikille peligenreille, harrasteille ja mielipiteille löytyy näinkin tiiviistä yhteisöstä lipunkantaja.

Hupaisa sattuma tämä ketju niinkin, että mulla oli aikomuksena jossain vaiheessa laitella sellainen Laudan legendaarisimmat hetket -ketju pystyyn. Nopealla vilauksella palstalla on nähty muun muassa useita antoisia K.O.-äänestyksiä, Epin 40 päivää ja 40 yötä -projekti, despon pallienajeluketju ja tietysti Foorumin homoseksuaalit (Fyysinen Preesens, In Memoriam). Mitäs muita klassikkohetkiä jengillä on jäänyt mieleen? Eikä varmaan haittaa, vaikka lipsuu boardien puolelle, sillä respect your roots son.


Otsikko: Re: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: despo - 19.06.2017 17:16
Mikä helvetin pallienajeluketju?  :lol:


Otsikko: Re: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Sharkie - 19.06.2017 18:07
Mikä helvetin pallienajeluketju?  :lol:

Haha, saattoi tietenkin olla, että parranajo oli ketjun pääpointti. Mutta jostain syystä ne manscape-vivahteet siitä jäi päällimmäisenä mieleen. :b


Otsikko: Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: JayeizH - 19.06.2017 22:49
Kai se on hyvä että muustakin muistaa kuin avasta :lol:

Mutta joo. Tuleehan täällä pyörittyä harvase päivä vaikka tekstiä ei tulekaan läheskään joka kerta. Juttu on vähentynyt ja muuttunut (useaan kertaan), mutta eiköhän se kuulu asiaankin. Vaikka ei sillä, kyllä peleistäkin juttua yleensä riittää kunhan tulee vain aihetta siihen. Ala on vain muuttunut tasapaksummaksi mitä vertaa menneeseen tai sitten ei vaan suhtaudu siihen samalla tavalla. Kai sekin jotain kertoo että useissa pelisarjoissa osien määrät pyörivät lähempänä kymmentä tai yli, kun ennen tälläisissä luvuissa oli vain FF, Megaman ja Mario. Silti tosin FF ja Mario on niitä pelejä joista eniten sitä juttua edelleenkin tulee :lol:

Vaikka ei sillä, minusta laadukkaiden pelien määrä on paremmalla tasolla kuin 11 vuotta sitten. Jopa niin paljon, että se alkaa olemaan liikaa. Pitäisi lopettaa pelien ja pelimedian seuraaminen seuraavaksi 11 vuodeksi ja pelata X360:n, PS3:n ja WiiU:n pelit rauhassa ja sitten vilkasta mikä sukupolvi on menossa ja ostaa kaikki sen konsolit. Parhaimmat pelit kuitenkin tuntuu kiertävän remake versioiden ja verkkojulkaisujen voimin joka koneella.

Kattokaas, sain ujutettua ajatusta peleistäkin tähän.


Ainoa mikä tässä palstassa on se huonopuoli, on se että uusia tänne ei heti uskaltaudu. Tai tuskin edes löytää netin syövereistä. Joten porukka tulee vääjäämättä vähenemään koko ajan ja meno hiljentyy entisestään. Naispuolisetkin on muuten tainnu lähteä kaikki karkuun  :lol: Mä veikkaan syyksi Epin lähtemätöntä karismaa. Sitä ei vaan kaikki pysty katselemaan ja lukemaan housut jalassa. Ei mies kuitenkaan turhaan ole eniten viestejä kirjoittanut.


Otsikko: Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Vin - 19.06.2017 23:17
Ainoa mikä tässä palstassa on se huonopuoli, on se että uusia tänne ei heti uskaltaudu. Tai tuskin edes löytää netin syövereistä. Joten porukka tulee vääjäämättä vähenemään koko ajan ja meno hiljentyy entisestään.
Nojaa, toisaalta juuri tuosta syystä pidän tästä paikasta. Lauta on kuin netin oma piilopirtti, ajan hermolla oleva peräkylän takapajula jonne eivät internetin valtamerillä myrskyävät paskamyrskyt, somenapit, klikkihuoraukset ja triplaespressolla ruokitut tubettajat eksy. Tai jos eksyvätkin niin hyvin maltillisesti. Juttua tulee harvakseltaan, mutta sitä on miellyttävä lukea. Niin peleistä kuin politiikastakin.

Hiljentyyhän tämä, ja jossain vaiheessa tulee se aika kun nostamme maljan pelaajalaudan (ja Heinzin telkkarin/läppärin, tai minkä vuoro lie) muistolle. Aika alkaa ajamaan meidän lisäksi myös pienten keskustelufoorumeiden ohitse. Eikä asia oikeastaan edes harmita. Aika aikaansa kutakin.

Tätä odotellessa kiitokset kuitenkin jo menneistä vuosista laudan parissa!

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: finngamer - 20.06.2017 00:02
Joka päivä tulee tänne tultua useampaankin kertaan. Todella harvoin tulee postattua, vanhaksi on kai tullut. :D

Yritetään järkätä miittiä taas tämän vuoden puolella. Kahdeksan pelaajan Mario Kartit niin, että jokaisella on oma Switch. Ei sitten saa putkitöllöläiset epäreilua etua kuten viimeksi!


Otsikko: Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Ephram - 20.06.2017 09:42
Tämä ketju ansaitsee arvosanaksi tyjyn Dragon Snake / Viper7

Tämä on ainoa foorumi, johon postailen, ja josta minua ei heti kättelyssä heitetty ulos. Pelaajalauta majailee boardin tietynlaisine jäänteineen syvälle sydämessäni, kun monet postailevista ihmisistä oikeasti tunteekin edes joten kuten.

Massan inhoama "PLF1/racing"-aikakausi herättää minussa hyvin nostalgisia tuntemuksia, ei niinkään negatiivisia sellaisia. F1 2011 -viestiketju kasvoi satoihin viesteihin, ja voi pojat kun niitä tulvi... Yhteisöllisyys nousi ainakin ajopelifriikkien silmissä uusiin stääreihin, vaikka monet vakkarit ajoivatkin meidät omaan "peliseura"-karsinaansa vihan liekkien iskiessä silmistä.

Ajopelien aiheuttama burnout on yhä todellinen, mutta silti aika-ajoin peto minussa hengittää, kuiskien korvaan ideoita TR500-rattipoljin-setistä ja Playseat-istuimesta... Toistaiseksi olen sivuuttanut ne hulluutena. Sen olen kuitenkin jo oppinut, että "ei enää koskaan" lupaukset johtavat typeryyksiin, joten en enää koskaan sano niin!


Pelikeskustelu on nykyään ikävän hyytynyttä, eikä uusia ketjuja peleille oikein perusteta, todennäköisesti siksi, että postauslukemat jäävät niin alhaisiksi. Kirjoittaa nyt herkullinen, sydämen mesimarjoista puristettu hehkutus ja sitten tulee joku ja vastaa siihen vain "joo." Varsinkin Nintendo-peleistä toivoisin laajempaa keskustelua, mutta asiat ovat vähintään yhtä pahalla tolalla Sonyn ja Microsoftin "leireissä".  Lautaa, jossa Metroid Prime 4 -hypeketju keräisi satoja postauksia ennen julkaisua, tuskin enää koskaan tulee, vaikka sen niiiiin kovasti haluaisinkin.

Mutta ihmiset, aloittakaahan uusia aiheita rohkeammin. Minäkin tykkäsin aiemmin hioa aloitusviestejäni ja suunnitella niihin grafiikoita, jotka saivat MasterTK:n graafikkosapen kiehumaan. Nyt vain kirjoitan muutaman rivin, että keskustelu saadaan edes jossain määrin käyntiin.

Lainaus käyttäjältä: Sharkie
Epin 40 päivää ja 40 yötä -projekti

Voi että...

Ai oikein 40 päivää?

Nykyään...

(http://s2.quickmeme.com/img/22/2242fa937dd0321d185ac7da5546c73a84c5fa82cbfb6143d9d594a0cc5e1036.jpg)


Otsikko: Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Cyrus - 20.06.2017 13:57

Ajopelien aiheuttama burnout on yhä todellinen, mutta silti aika-ajoin peto minussa hengittää, kuiskien korvaan ideoita TR500-rattipoljin-setistä ja Playseat-istuimesta...

Tulipa hankittua vähän vahingossa tuon tyylinen setti, kun oli G29 (ilman vaihdekeppiä) tarjouksessa 169. Sain onneksi G25 myytyä satasella pois. PSVR löytyi ja lueskelin hehkutuksia Dirt VR:stä ja yhtäkkiä tuli fiilis, että pitää ostaa vielä playseat. En ole koskaan edes harkinnut tuollaista erillistä rattipenkkiä.

Kannatti maksaa, vaikka alkuun kirpaisi. Dirt VR, ratti ja playseat (vielä kätevä kokoontaittuva malli) on yksi hienoimpia kokemuksia, mitä on tullut peleissä vastaan. Aivan uskomaton ero normiruudulta ilman kunnon rattipenkkiä pelailuun. Tulit muuten melkein saman tien sinä mieleen, kun Dirtiä aloin VR:nä testaamaan. "Tätä Ephramin pitäisi päästä kokeilemaan"

Kyllä aika vaan lentää nopeasti. Siis 11 vuotta?

Joka päivä täällä tulee käytyä, pitäisi tosiaan kirjoittaa useammin. Monta kertaa miettii, että postaisi jotain, mutta sitten vaan ei jotenkin tule postattua.


Otsikko: Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Scarf - 20.06.2017 16:12
Pelaajahauta? Nää, Pelaajalauta ei kuole koskaan!

Itse odotan edelleen Reijo T. Lipposen paluuta, jotta saataisiin kuulla sisäpiiritietoa Rockstarin tulevista peleistä (https://www.pelaajalauta.fi/forum/pelikeskustelu/grand-theft-auto-v-t2230/). Ties vaikka mies lurkkaisi tuolla jossain tälläkin hetkellä...


Otsikko: Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Kubs - 20.06.2017 17:49
Tänään näköjään tulee omasta rekisteröitymisestä tasan kymmenen vuotta. Enimmäkseen kyllä taustalta seuraillut, mutta miltei joka päivä tulee tsekattua onko uusia viestejä tullut.


Otsikko: Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: JayeizH - 20.06.2017 19:53
Itse odotan edelleen Reijo T. Lipposen paluuta, jotta saataisiin kuulla sisäpiiritietoa Rockstarin tulevista peleistä (https://www.pelaajalauta.fi/forum/pelikeskustelu/grand-theft-auto-v-t2230/). Ties vaikka mies lurkkaisi tuolla jossain tälläkin hetkellä...

Oliko tämä sama mies joka keksi Guitar Heron? Vai miten se meni...


Otsikko: Re: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 20.06.2017 21:42
Nopeasti menee aika.

18.6.2007 - 18.6.2017 välillä on kyllä ehtinyt tapahtua kaikenlaista omassa elämässäkin, mutta Pelaajalauta on pysynyt. Iso kiitos Joel-sanille, että väänsi laudan pystyyn aikoinaan.

Oma pelaaminen on kyllä muuttunut paljon. 2007 oli vielä aikaa pelailla ja sai helposti moninpelejäkin aikaseksi, mutta nykyään pelailu on enemmän yksinpelaamista offline tai online. Onneksi sentään Sharkien mainitsema Nintendo-viha pysyy muuttumattomana.

Kohokohtia, muisteloita ym.:
*Halo 3 launch partyssä kerroin Puhalle henk.kohtasesti, että lopetin Pelaajan kestotilauksen
*Finngamerille hunttasin JPN N64-pelejä Japanissa 3 Ikea-kassillista.
*Pelaajamiitti...
*... jonne matkalla, Epi tunnisti junassa koska hohdin Rocky Balboan auraa(?)
*Viper7-blogi
*Vuosittaiset pelaajalauta awards-ketjut
*Laudan teemat, pakkotoisto - uhkapeli - politiikka - formula ym.
*Hengailut/chattailyt lautalaisten kanssa

Btw. jokin mini-pelaajamiitti voisi olla kätevä järjestää joskus pelihalli Sugoihin.


Otsikko: Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Aivis - 20.06.2017 23:18
Jos vanhat boardit lasketaan, on laudalla pyöriminen kuulunut omiin nettirutiineihin jo miltein puolet elämästä, mikä on varmasti tehnyt lähtemättömän vaikutuksen.

Aktiivisesti on tullut seurattua laudan tapahtumia koko sen elinajan siis, ja onhan täällä legendaarista settiä tullut todistettua. On ollut hienoa olla mukana yhteisössä, joka on näinkin kauan jaksanut pitää pintansa jäseniensä elämänmuutoksista huolimatta. Carry on.Otsikko: Vs: Re: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: finngamer - 20.06.2017 23:56
...Nintendo-viha pysyy muuttumattomana.

*Finngamerille hunttasin JPN N64-pelejä Japanissa 3 Ikea-kassillista.

Kyllä, olet pysyvästi osa maailman parasta N64-kokoelmaa!


Otsikko: Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Minna - 21.06.2017 14:51
Naispuolisetkin on muuten tainnu lähteä kaikki karkuun  :lol:

Ei ole ainakaan ihan kaikki. Itse käyn täällä melkein päivittäin, ja hiljaisina aikoinakin ainakin viikoittain, mutta nykyään ei tule kyllä kirjoiteltua mitään. Koskaan nyt niin aktiivinen ollutkaan. Mutta viestejä täällä on kiva käydä lukemassa, ja joskus nostalgia fiiliksissä on vanhoja keskusteluja kiva lueskella  :)


Otsikko: Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Gba - 30.06.2017 18:26
Hyvä ketju!

Pitkälle ollaan tultu yhdessä ja ihme kyllä miten hyvin on porukka pysynyt kasassa. Kunnon konsolisotaa ei olla nähty vuosikymmeneen, mutta muita hyviä taisteluita kyllä. Vietien määrän on korvannut laatu, ei nykyään kukaan taida tänne läpällä mitään rivin postauksia naputella post count -mittarin kasvattamisen takia. Itsellä pelaaminen on kokenut uuden renesanssin PS4:n myötä ja ainakaan pelaamisen puutteesta en voi syyttää peliaiheisten viestien vähyyttä. Peleistä ei vain aiempaan tapaan ole jaksanut keskustella. Tai kyllä niistä keskustelee, mutta enemmän livenä tai mikin välityksellä itse sessioissa.

Itse en paljoa nykyään kirjoita, mutta luen kyllä useiden nimimerkkien postauksia, vaikka näiden kanssa ei ole vuosien aikana juuri sanaa vaihdettu. Partajeesus on hyvä esimerkki tällaisesta laadukkaan sisällöntuottajasta jonka viestejä kyllä mielellään lukee, vaikkei tule kommentoitua. Iso käsi tietenkin vakiokaartille (en ala niemeämään ettei jää ketään mainitsematta), ei täällä varmasti 11 vuotta olisi oltu jos jengi olisi ihan keharia. Miggen olen varmaan porukasta pisimpään tuntenut jostain peliplaneetan ajoilta. Siitä on varmasti melkein 20 vuotta (todella sick kun ajattelee).

Kannatan myös uutta miittinkiä, virallista tai epävirallisempaa iloliemen kanssa.


Otsikko: Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: CronoX - 30.06.2017 21:17
Itse rekisteröidyin sivustolle 2009 ja uskaltaisin väittää, että siitä lähtien vierailu on ollut päivittäistä. Tekstiä ei ole tullut ja syy siihen on hyvinkin pitkälti korvien välissä. Te olette aika pelottavaa sakkia. :lol:

Tämä foorumi on aika pienen yhteisön keskittymä ja kun tätä on tarpeeksi kauan varjoissa seurannut, huomaa, että jokaisella persoonalla on oma roolinsa. En ole aiemmin näin tiivistä foorumia missään nähnyt. Koko sakki vaikuttaa ennemmin ystäviltä keskenään, sellaista viha-rakkaus suhdetta täynnä koko paikka. Ja tähän porukkaan on todella, TODELLA vaikea päästä sisään. Varsinkin(!) kun oma kirjoituksellinen ulosanti ei ole millään tavalla maagista, kuten useimmilla teistä.

Mutta en valita. Nautin suunnattomasti ihan tästä pelkästä tausta-piruilusta, joten keep up the good work. Saisitte vaan kirjoitella useammin  ;)


Otsikko: Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: migge - 30.06.2017 21:31
Miggen olen varmaan porukasta pisimpään tuntenut jostain peliplaneetan ajoilta. Siitä on varmasti melkein 20 vuotta (todella sick kun ajattelee).
Melkeinpä. :) Harmi ettei Peliplaneetan vanhoja foorumeita taida olla enää missään luettavissa. Tai sitten ihan hyvä...

Cheers vaan lauta! Pitkä taival on menty. Pelaajalauta on ollut aina kirjanmerkeissä kärkisijoilla ja vierailu tulee nykyään tehtyä ihan automaationa, päivittäin. Kuten muilla, on myös itseni kohdalla pelaaminen vähentynyt ja näin myös niistä kirjoittaminen. Liekki silti palaa - kaikki uudet viestit tulee aina laudalta luettua ja silloin tällöin tulee vielä jotain sanottavaakin. Sitä tulee ihan eri tavalla arvostettua tuttujen kirjoittajien mielipiteitä asioista, kuin esim jonku peliaiheisen facebook -ryhmän mouhotusta.


Otsikko: Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Joel-san - 19.09.2017 14:14
Pelikeskustelu on nykyään ikävän hyytynyttä, eikä uusia ketjuja peleille oikein perusteta, todennäköisesti siksi, että postauslukemat jäävät niin alhaisiksi. Kirjoittaa nyt herkullinen, sydämen mesimarjoista puristettu hehkutus ja sitten tulee joku ja vastaa siihen vain "joo."
Hyvä ketju, joo! Tulin kolme kuukautta myöhässä kommentoimaan tämän.

Olen kyllä varmaan maailman huonoin administraattori, kun tulee niin järkyttävän pitkiä taukoja täällä käymisien välillä. Välillä suorastaan jännitän kirjoittaa laudan osoitteen selaimen osoitekenttään. Onkohan koko häkkyrä enää pystyssä? Lupaillut olen uutta versiota aina silloin tällöin ja oikeastaan minulla on ihan selvät suunnitelmatkin, minkälainen uudesta laudasta tulisi. Projekti vain on vielä pahempaa vaporwarea kuin Duke Nukem Forever.

Lauta on muuten vasta 10 vuotta. Se avattiin yleisölle 20.6.2007. Olin silloin juuri valmistunut ammattikoulusta. On erikoista ajatella, millaista elämä, internet, pelaaminen, minä itse ja te muut olitte silloin. Nettifoorumit olivat silloin kuumaa kamaa, Facebook oli vasta tulossa. Foorumikulttuuri on netissä vähentynyt niistä ajoista merkittävästi. Kun Facebook tuli, tuntui, että nimimerkillä kirjoittelu loppuu internetissä kokonaan. Nyt Facebookikin on jo vanha juttu. Työpöytäkoneen selain ei ole enää se väline, jolla suurimpaan osaan internet-kulttuurista pääsee käsiksi. Nykyään jutellaan puhelimilla yksityisissä WhatsApp-ryhmissä, Jodelissa ja sen sellaisissa. Ihmiset ovat entistä enemmän yhteydessä toisiinsa, mutteivät internetin anonyymien ja pseudonyymien kanssa, vaan oman lähipiirinsä kanssa.

Intohimo pelaamiseen ja internetiin oli kova 10 vuotta sitten. Halusin keksiä jonkinlaisen rahasammon, jonka takoessa rahaa voisin keskittyä rakentamaan Pelaajalaudalle ja muualle internetiin kaikenlaista hauskaa ja jännää. Ja muun ajan hypettyä E3:sta ja pelata upeita pelejä. Vuonna 2007 oli vielä sellaista 90-luvun lopun ja 00-luvun alun henkeä, jolloin kaikki tekivät itselleen ja perheilleen nettisivuja. Muistan edelleen, kuinka Pokémon Redin ja Bluen rommit saattoi ladata jonkun Johnin kotisivuilta, Angel Firen ylläpitämältä totta kai. Kotisivu, siinäpä hauska ja sympaattinen sana.

En keksinyt rahasampoa. Vapaa-ajallani olen oikeastaan tehnyt kaikkea muuta kuin rakentanut omia nettiprojekteja. Kun tein koodamisesta ammattini, loppuivat suutarin lapsilta kengät. On velvotteita, parisuhteita, laskuja, velkaa, tehtävää, murheita. Kunnianhimo on kasvanut, mutta samalla ei oikein osaa olla tyytyväinen mihinkään entisellä tavalla. Jotenkin koko ajan pitäisi olla kokemassa lisää. Repiä kaikki irti elämästä ja nähdä maailman kaikki nurkat. Treenattava, olla hyvässä kunnossa. Käyttää kaikki aika hyväksi. Lukea uutisia, sijoittaa. Menestyä koko ajan enemmän. Babylonin oravanpyörä.

Oli siistiä olla nörtti. Silloin oli puhtaan innostunut parista asiasta. Ne riittivät, tuottivat mitä suurimman tyydytyksen eikä tullut ajatelleeksi ihan kauheasti mitään muuta. Tärkeintä oli, että uusin Zelda julkaistaan ihan just, ei malta odottaa! Kokeilematta paras/paskin peli ikinä! Pystyn edelleen innostumaan tietyistä asioista niin paljon, että muut asiat unohtuvat, mutta vain hetkellisesti.

Mielestäni käännekohta pelimaailman luonteessa tapahtui Wiin kohdalla. Pakko sanoa, mutta casualit pilasivat pelaamisen. Jotenkin pelikoneet eivät olleet enää pelikoneita, vaan valkoisia sisustuselementtejä ja pelit wagglea ja pian puhelimella tökittävää free-to-play -pasketta. Uusia pelisarjoja ei enää tullut. Call of Dutya Call of Dutyn perään. Mikrotransaktioita, DLC:tä, maksa voittaaksesi. Maksa maksa. Osta osta. Raha tunkeutui harrastukseeni samalla tavalla kuin Babylon oli tunkeutunut elämääni. Pelit alkoivat näyttäytyä laskelmoiduilta tarkasti kohderyhmätestatuilta investoinneilta. Sitä ne varmaan olivat ennenkin, mutteivät yhtä räikeästi.

Pelaamiseni koki uuden heräämisen, kun PC:lle ja muillekin koneille alkoi tulla yhä enemmän indie-pelejä. Ne pelit tuntuivat paljon aidommilta peleiltä. Nyt olen ollut tyytyväinen Switch-pelaaja. Vaikka Nintendo on kyllä aina tiennyt, miten sitä paalua printataan ja lypsätään maksimaalinen määrä, on Switch jotenkin herttaisen pelikonemainen pelikone. Sillä voi pelata ja ostaa verkkokaupasta lisää pelejä sille. Siinä se. Se näyttää pelikoneelta. Ja pelivalikoimassa on paljon indietä ja muuta hauskaa.

Olen pelannut kesästä lähtien Splatoon 2:sta statistiikan perusteella 55 tuntia. Uutta Zeldaa 120 tuntia. Olen suorastaan yllättynyt, että olen pelannut Zeldaa noin paljon. Se kun on ollut pitkään kesken. Pelistä loppui jotenkin löpö kesken. Olisin voinut vaikka vannoa, että olen pelannut Splatoonia enemmän.

No joo, ehkä lopetan tämä viestin tähän. Punainen lanka alkaa totisesti katoamaan. Hyvää syksyä kaikille hyvät internet-ystäväni!


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 03.01.2018 22:26
Lainaus
- Fyysinen Preesens tehnyt totaalikatoamisen laudalta. Missä mies ja paskat Puha-läpät? – Fraeon
Lainaus
ja tietysti Foorumin homoseksuaalit (Fyysinen Preesens, In Memoriam) – Sharkie

(https://www.pelaajalauta.fi/files/106/metalgearfyysinenpreesens.PNG)
Kuuletko? Olet valmiiksi jo vihollisten alueella ja joku saattaa kuunnella. Tästä lähtien kutsumme toisiamme koodinimeillä. Sinun koodinimesi tässä tehtävässä on ”Dragon Snake”. Kutsun sinua tästä lähtien Dragon Snakeksi. Et saa mainita oikeaa nimeäsi.

(https://www.pelaajalauta.fi/files/106/dragonsnake2.png)
”Dragon Snake?”

(https://www.pelaajalauta.fi/files/106/metalgearfyysinenpreesens.PNG)
Etkö pidä lohikäärmekäärmeistä?

(https://www.pelaajalauta.fi/files/106/dragonsnake2.png)


(https://www.pelaajalauta.fi/files/106/metalgearfyysinenpreesens.PNG)
Tehtäväsi on yksinkertainen, Dragon Snake. Riippumaton pelilauta – Pelaajalauta – on jo yli 10 vuotta vanha. Yksi sen kantavimmista voimista, Fyysinen Preesens, on kuitenkin kadonnut. Tehtäväsi on selvittää Fyysisen Preesensin olinpaikka.

(https://www.pelaajalauta.fi/files/106/dragonsnake2.png)
Eversti.. Luulin, että hän on jo kuollut?

(https://www.pelaajalauta.fi/files/106/metalgearfyysinenpreesens.PNG)

Hänellä on kuulemma nykyisin penska ja akka, joten kuollut on ihan hyvä ilmaisu. Dragon Snake, jos tarvitset apuani ota yhteyttä CODECin kautta. Minun frekvenssi on 140.85.

---

Dragon Snake hiippailee vihollisten alueella. Vihollisten alue tunnetaan myös Kotkana. Kotka – tuo työttömyyden ja henkirikosten täyttämä kyläpahanen. Dragon Snake suuntaa kohti satamaa ja Ravintola Kairoa. Yhtäkkiä yön pimeydestä kuuluu tutunkuuloinen nauru:

HA HA HAH HA HAHA HAHA HAHAHAH HAHA AAAAH

(https://www.pelaajalauta.fi/files/106/dragonsnake2.png)
EVERSTI! Luulen löytäneeni sen!

(https://www.pelaajalauta.fi/files/106/metalgearfyysinenpreesens.PNG)
Tätä en kyllä usko.. Luulin sen kadonneen jo kuolleen urlin myötä bittiavaruuteen..

(https://www.pelaajalauta.fi/files/106/dragonsnake2.png)
.. Niin minäkin.. Mutta se on se..

Spoileri (osoita katsoaksesi)

.. Yhtäkkiä ravintolan oven luota kuuluu ääni..

???: ”Miä etsin sen Internet Wayback Machinen kautta.”

(https://www.pelaajalauta.fi/files/106/dragonsnake2.png)
Kuka sinä olet?

???: ”Miä olen se, jota olette ettinyt. Nimeni on Dexter. Toisin kuin monet teistä uskovat, en ole sarjamurhaaja. Enkä pelkää vertakaan. Vitsi vitsi. Miä oon Fyysinen Preesens.”

Spoileri (osoita katsoaksesi)

---

Ja sitten ihan omin sanoin vähän kuulumisia. Pitkästä aikaa tänne jotain postailen ja on täällä näemmä pari ihmistä kaivannutkin. Kaiken näköistä on tässä elämässä sattunut. Opiskelujen takia on tullut asuttua parilla paikkakunnalla Itä-Uudellamaalla, mutta koskaan en loppujen lopuksi koulusta edes valmistunut. Lol.

Häntä koipien välissä on sitten palattu takaisin kotiseudulle Kotkaan. Niin, ja tosiaan nykyään löytyy emäntä ja 2-vuotias poika. Poikakin on alkanut osoittamaan jo kiinnostusta peleihin. Vaatehyllystä löytyy useampi Mario-aiheinen asu ja jatkuvasti se on mun pelihyllyn kimpussa. Kaiken kukkuraksi se osaa mennä makuuhuoneeseen laittamaan telkkarin ja SEGA Mega Driven päälle. Siellä välillä se istuskelee sängyllä Segan ohjain kädessä ja ruudulla pyörii Sonic. Uusimpana innostuksen aiheena on Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, jonka sain joululahjaksi. Aina kun tulen kotiin, niin mun pitää pelata ”Käkää”, koska sitä penska jaksaa innostuneena seurata.

Pelit eivät ole siis jääneet, vaikka esim. tämän laudan seuraaminen on jäänyt vähiin. Töiden jälkeen sitä ei vaan oikein jaksa enää samalla tavalla seurata ja olla internetin maailmassa läsnä. Vapaa-aika menee perheen ja jalkapallon parissa. Pelailun suhteen vähän ajankäyttö vaihtelee. Välillä tulee pitkiäkin aikoja, kun ei tule konsoleihin koskettua ja välillä tulee iltaisin sekä öisin (eli silloin kun on omaa aikaa) pelattua vähän liikaakin.

Tietokoneella ei tule oikeastaan yhtään nykyään hengailtua. Nettiä selailen lähinnä kännykän kautta, kun löhöilen sohvalla. Seurailen ja kirjoittelenkin yhä muutamalle foorumille, mutta tämä paikka nyt on vuosien varrella jäänyt vähän unholaan. Ei vaan ole ollut sanottavaa, eivätkä ne muutaman vuoden takaiset maahanmuuttokeskustelut ym. oikein ollut mun juttu. Ja eihän tämä hirveän aktiivinen muutenkaan ole vuosiin ollut, mutta toisaalta tietynlainen hiljaisuus tässä aikanaan vetosi minuun.

Mitä sitten tulee pelailtua tänä päivänä, kun pelailen? Black Fridayna hommasin PS4:n Saksan Amazonista. Sillä on nyt tullut pelattua jonkun verran. Toisiksi uusin konsoli on Wii U, jota tuli käytettyä melko ahkerasti. Ennen ei muuten Tseldat kiinnostanut yhtään, mutta muutama vuosi sitten hommattiin Virtual Consolelle Link to the Past ja se iski kyllä kovaa. Breath of the Wild tuli hommattua Wii U:lle ja siihen on kulutettu ihan helvetikseen aikaa viime vuonna. Hiton kova peli. Nousi ehdottomasti meikäläisen listalla Top 3:een, jos haetaan kaikkien aikojen parhaita pelejä.

Rakkain konsoli kuitenkin on yhä PS1, jota olen vähän yrittänyt keräillä. Pelejä on hyllyssä ainakin se 80 ja tarkoitus olisi kasvattaa koko ajan kokoelmaa isommaksi. Viime aikoina PS1-hankinnat ja sitä myötä pelailukin jäänyt vähän vähemmälle, kun ei vaan ole mitään tullut oikein vastaan. Enkä oikein mitään Huutonettiä jaksa tänä päivänä edes selailla. Eli vinkatkaa, jos joltain teiltä löytyisi edullisia ja hyväkuntoisia PS1-pelejä – saatan olla kiinnostunut. Välillä jopa striimailen. Hommasin toissa keväänä videokaapparin ja silloin tällöin olen Twitchissä pitänyt PLEIKKAAJA-striimiä eli olen PS1-pelejä striimaillut. Nyt on tullut selkeästi harvemmin striimailtua, kun ei vaan ole aikaa ja toisinaan myöskään kiinnostusta ollut. Käykää kuitenkin seuraamassa kanavaani: https://www.twitch.tv/mickenindendosta

Kun tämä nyt tällainen muistelutopikki on, niin mainitaan ne omat suosikit Pelaajalaudan historiasta:
- A Better World
- CurryFrankin talouspaperi ”pitsaa” varten tietsikkanurkkauksessa
- KO-kisat
- rinturi
- sekä tietysti:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Yritän nyt edes vähän aktivoitua tämän laudan suhteen ja käydä useammin pyörähtämässä, kun löhöilen sohvalla ja kännykällä selailen nettiä. Ehkä jopa joskus uskaltaudun jonkun paskan onelinerinkin vielä pistämään.

(https://www.pelaajalauta.fi/files/106/thomaspuha-6.jpg)Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: zoukka - 03.01.2018 22:54
Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää.


Otsikko: Re: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Sharkie - 04.01.2018 00:05
Jumaliste, kaikilla sankareilla ei ole viittoja. Komea kotiinpaluu! Niin, ja hemmetin kiva oli myös kuulla Joelistakin taas pitkästä aikaa - ei älynnyt näemmä tätä aiemmin ääneen sanoa.

Täysi perhefoorumihan tämä alkaa olla, itselläkin muutaman kuukauden ikäinen tytär pyörii nyt tuossa nurkissa. Notta hyvin mahtuu lisää ruostuvaa kalustoa videopelifoorumien viimeiselle korpimaalle pitämään erittäin verkkaista postaustahtia yllä.

(Joku soccer dad -versio klassikko-FP-avatarista kyllä tarvitaan.)


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Silent Hill - 16.02.2018 14:59
Kun tämä nyt tällainen muistelutopikki on, niin mainitaan ne omat suosikit Pelaajalaudan historiasta:
- A Better World
Kaikkien näiden vuosien jälkeen. Olen ylpeä.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Melfice_ - 17.02.2018 09:17
KTP, aina ylös kabinetteja pitkin. Kairolle peukku. Iskähommille peukku.


Otsikko: Re: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 06.07.2020 09:30
Taas viime kuussa vierähti vuosia. 13 vuotta jo pelaajalautaa. Katselin juuri tuossa, että NeoGaffillakin tuli 15 vuotta täyteen siitä kun sinne reggasin.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Ephram - 06.07.2020 10:34
Lauta on siis tullut teini-ikään. Vaikeita vuosia tiedossa, mutta eiköhän tästäkin selvitä.  :) Toivottavasti uuden sukupolven konsoleiden julkaisu saa lisää pörinää aikaiseksi.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Fraeon - 06.07.2020 10:41
Kyllähän tänne sentään tulee posteja yllättävän tiuhaan kun vertaa esimerkiksi, noh, nykyiseen Pelaajaboardiin. Tai moneen muuhun suomalaiseen keskustelupalstaan herran vuonna 2020. :lol:

Itsekin aktivoiduin vähän kiitos koronakaranteenin.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Ephram - 06.07.2020 10:47
Kyllähän tänne sentään tulee posteja yllättävän tiuhaan kun vertaa esimerkiksi, noh, nykyiseen Pelaajaboardiin. Tai moneen muuhun suomalaiseen keskustelupalstaan herran vuonna 2020. :lol:

Itsekin aktivoiduin vähän kiitos koronakaranteenin.

Totta. Some on vienyt pohjaa wanhoilta kunnon foorumeilta. Vihaan somea, mutta foorumihopostelu huonossa seurassa kelpaa aina.  ;D


Otsikko: Re: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 06.07.2020 11:03
Paljon tulee seurattua nykyään, mutta vähemmän kirjoiteltua. Perhe-elämä ja pelaamisen niukkuus vaikuttaa kyllä paljon. Mukava kuitenkin huomata, että vaikka maailman meno on muuttunut älyttömäksi niin pelaajalaudalla on silti suhteellisen monipuolinen ja järkevä meininki.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Cyrus - 06.07.2020 11:49
Täällä tulee edelleen kaikkien vuosien jälkeen joka päivä käytyä tarkistamassa, onko uusia viestejä.

Maailmanmeno tosiaan täysin järjetöntä nykyisin. Pelaajalauta tasaisen varma vuodesta toiseen. Enpä ole pelaajaboardia käynyt katsomassa aikoihin, onko se tosiaan hiljennyt? Itse Ephramin tapaan pidän kyllä foorumeista. Onneksi eivät ole kokonaan kuolleet pois.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Partajeesus - 06.07.2020 11:58
Enpä ole pelaajaboardia käynyt katsomassa aikoihin, onko se tosiaan hiljennyt? Itse Ephramin tapaan pidän kyllä foorumeista. Onneksi eivät ole kokonaan kuolleet pois.

Ehkä yksi viesti viikossa jos sitäkään. Uutiset kyllä kerää kommentteja aiheesta riippuen aika paljonkin, mutta foorumi on kuollut.
Välillä jossain uutisessa voi olla pitkiäkin viestejä ja keskustelua, mutta ei ne tajua sitä mennä jatkamaan sinne foorumin puolelle ja kun uutinen tipahtaa etusivulta pois niin tietenkin se keskustelu loppuu myös siihen.


Otsikko: Re: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Sharkie - 06.07.2020 12:23
Eli Lauta > Board virallisesti kaikilla mittareilla. Sankarijoukkomme haistoi uppoavan laivan jo Herran vuonna 2007. :D

Kyllähän tästä lautaporukasta on jonkinlainen elämäntapa tullut. Kolmisen vuotta sitten jo näemmä mietiskeltiin, että kaikilla on kiire ja viesteissä laatu korvaa jo isosti määrää (toivottavasti), mutta ei oikein osaa pysyä poissakaan. Sama meininki jatkuu edelleen, lankku refreshautuu about päivittäin, ja nythän täällä on ollut taas aika aktiivistakin! Kiitos pakkokotihiireilyn, uusien konsolien, musa äänestyksen, kadonneen nolladeadzonen metsästyksen, TLOU2:n ja tietysti, kuten aina, Epin.

Jatketaan samaan malliin!


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Cyrus - 06.07.2020 13:16
Ohhoh, onpa jännä. Lauta siis todella "outlived" boardin.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Kraidi - 06.07.2020 15:41
Varmaan ainoa foorumi, jolle enää ylipäätään kirjoittelen. Parhainta tässä paikassa on ehdottomasti muiden pelifiilistelyjen lukeminen. Etenkin Ephramin Switch-pelien hehkutukset ovat olleet ehkä parasta sisältöä viimeisen kolmen vuoden aikana.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Vin - 06.07.2020 17:36
Eipäs tästä tullutkaan Hautalautaa.

Edelleen tulee useasti päivässä tarkastettua viestit vaikka oma pelaaminen hiipuukin koko ajan. (Harkinnassa on kylläkin ps5 sitten aikanaan).

Maailman meno ja some siinä sivussa muuttuu hullummaksi hetki hetkeltä mutta lauta on ja pysyy järkinetin kannalla. Siitä kiitos kaikille.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Gba - 06.07.2020 17:57
Pelaajalauta elää itseasiassa uutta renesanssiaan. Tilastojen valossa ollaan kolmeen vuoteen kovimmat lukemat isketty viestejä eetteriin. Viimeksi vuonna 2017 oli samanlaista tulitusta. Nyt on tälle vuodelle jo kaksi yli 200 viestin kuukautta alla.

Pitkään vaellettiin pimeydessä, useita vuosia. Tässä välissä vain sitkeimmät taistelijat Ephram ja Partajeesus kuljettivat soihtua elossa seuraavalle vuosikymmenelle. Usein mietin oliko tämä jo tässä, sammuuko liekki ja murtuu viimeinenkin linnoitus. Ja kun kaikki toivo oli jo menetetty Ephramin postatessa ties kuinka monennetta triplapostausta, saapui Gandalf Helmin syvänteeseen COVID -19 muodossa ja keräsi viimeiset taistelijat yhteen. Aate elää, vastarintaliike on harventunut, mutta elossa.

Ja mitä korvani kuulivatkaan? Pelaajalehden foorumi (Mordor) on kuollut? Eipä olisi aikoinaan arvannut, että ei kaupallinen (riippumaton) aatteen palosta perustettu Pelaajalauta veisi lopulta pidemmän korren.

No vitsit sikseen, olen itsekin tukenut lehteä ostamalla irtonumeroita kaupoista ja viimeksi tilasin tuon 6kk digijakson ihan support mielessä ideana tukea rohkeaa askelta kohti digitalisaatiota. Ja itse lehteä tai sen tekijöitä vastaan ei ole koskaan ollut mitään antipatioita. Puha varsinkin on suomalaisen pelijournalismin Jeesus. Onhan meistäkin moni ollut lehteä tekemässä tai edelleen on.

Silti ajatusleikkinä, mukava miettiä olisiko pelaajalaudan ja lehden yhteiselo lopulta ollut parempi vaihtoehto pidemmällä aikavälillä myös kaupallisesti? En osaa sanoa montako tilaajaa tuli foorumien siirryttyä vain tilaajille, joten varmasti vain itse lehden tekijät tietävät oliko tämä hyvä liike. Lisäksi en tiedä minkälainen foorumin taso on tai oli, en itse ole käynyt lehden foorumeilla vuosikymmeneen. Toisaalta olisiko Pelaajalauta ollut niin helvetin hieno, suomen hienoin pelifoorumi ellei se olisi eronnut aikoinaan lehdestä?

Lautalaisten kesken on pelattu kaikkea mitä voi pelata, gamblattu vaimolta saadut viikkorahat, dokattu kunnes JayeizHilla tulee kotiintuloaika vastaan, treenattu Arnoldin Golden Sixit , "keskusteltu" politiikasta ja heitetty herjaa rankasti yli vuosikymmenen. Siinä välissä keskusteltu joskus myös peleistä. Meistä on tullut siis ystäviä. Siinä on se syy miksi tämä paikka löytyy jokaisen meistä kirjainmerkeistä ja miksi sivu aukeaa aina kerta toisensa jälkeen, jokainen päivä, vaikkei mitään sanottavaa olisikaan.

Nalle Puh kuvaa nykyistä lautakulttuuria hyvin.

Nasu tuli Puhin vierelle.
”Puh?” kuiskasi hän.
”No mitä?”
”Ei mitään”, sanoi Nasu ja
otti Puhin käpälästä kiinni.
”Tarkistin vain, että olet siinä, Ystäväni.”
Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Scarf - 06.07.2020 19:16
Olisi kyllä jännä päästä lukemaan sitä OG Pelaajaboardia. :lol: Joskus löysin ikivanhoja kirjoituksiani Peliplaneetan foorumilla (Gba ja migge olivat muistaakseni myös tuolla?) ja ne olivat kyllä cringeworthy-kamaa.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Aivis - 06.07.2020 19:21
Epäaktiivisuus on tosiaan omalla kohdallanikin johtunut pelaamisen vähentymisestä/suppeutumisesta, mutta paljon on ollut hinkua laittaa fiilistelyjä niistä harvoista peleistä, mitä vielä tulee pelattua, jos vaan saisi aikaiseksi. Täytyy kyllä antaa propsit epille, Partajeesukselle ja Scarfille inspiroivista ja intohimoisista postauksista, jotka ovat pitäneet epäilemättä lautaa elossa.

Seuraavaa miittiä odotellessa!


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Cyrus - 06.07.2020 21:06
Olipa loistava postaus GBA  :)

Joo, originaali pelaajaboardia olisi hauska päästä lukemaan.  :lol: Enpä muistanut, että tuo oli se syy laudan perustamiselle. Itsekin tuli otettua digitilaus vuodeksi nyt koronan alussa ihan tukeakseni lehteä ja onhan sitä kiva lukea. Onpa pelaajacastia tullut myös kuunneltua kaikki nämä vuodet.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: zoukka - 06.07.2020 21:51
Pelaajalautahan on Resetera ennen Reseteraa, sillä erotuksella, että täällä on muitakin kuin äärivasemmistolaisia hysteerikkoja  ;D

Otetaanpa nyt oikein muisteloiden kunniaksi ihka alkuperäinen avatar ja vanha sigu käyttöön. Kaikki eivät ehkä muistakaan, että laudalle voi hostata filuja josta avatarini löysinkin! Paintilla aikanaan taiteiltu. Maailma tosiaan muuttuu, mutta lauta pysyy. Laudan vahvuus on muutaman sitkeän postaajan (hyvä Epi!) lisäksi tietenkin järkevä ilmapiiri ja erilaisten mielipiteiden kirjo. Täällä ei tarvitse jäkittää.

Itse olen välillä sortunut lähinnä vain paskapostaamiseen ja aionkin vähentää sitä vähintään 1% tästä eteenpäin.


Otsikko: Re: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Sharkie - 06.07.2020 21:59
Olisi kyllä jännä päästä lukemaan sitä OG Pelaajaboardia. :lol: Joskus löysin ikivanhoja kirjoituksiani Peliplaneetan foorumilla (Gba ja migge olivat muistaakseni myös tuolla?) ja ne olivat kyllä cringeworthy-kamaa.

Muistaakseni joku vuosi sitten oli vielä luettavissa joitain valikoituja ketjuja vanhan boardin ajalta jossain arkistossa/waybackmasiinassa/jotain. Itse olin ainakin junnuna netissä ihan super-pikkuvanha ja vähän pätemistarpeinen, mikäli oikein muistan, joten cringeirvistykset olisivat varmasti taattuja, jos postauksiin pääsisi vielä käsiksi. Toisaalta, niillä tyyleillä irtosi Neonomidelta vuoden boardilainen -ääni joku vuosi, ja sen jälkeen ei sitten olekaan mikään saavutus enää tuntunut miltään. :D

(EDIT. Nopealla tsekkauksella ihan hyvin löytyy 2003 eteenpäin snapshotteja Boardien pääsivuista Wayback Machinella, ja jo niistä näkymistä meinaa tulla nostalgiaöverit. Varsinaisten triidien pariin ei kuitenkaan taida päästä.)

Ja Gba yrittää täällä oikeasti saada jengiä itkemään. <3 Tarjoaisin kolpakon, jos oltais samassa tilassa.

Finngamer, joko aletaan katsoa slottia syksyn pelimiitille?


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: JayeizH - 06.07.2020 22:21
Onhan tässä aikaa vierähtänyt. Kun katsoo rekisteröitymispäivää tänne ja sitten vielä pelaaja boardille, sitä ei tiedä kumpi on päälimmäisenä mielessä, se että kuinka vanha on nyt, vai se kuinka kauan on samoissa piireissä pyöritty. Ja tottahan se on, tuleehan täällä käytyä joka kerta kun kone on päällä. Eli käytännössä lähes joka päivä. Jos ei muuta kuin vain katsomassa tilanne. Siitä on vain tullut tapa, sen tekee vähän huomaamatta.

Pelaajaboard on tosiaan aika latistunut. Olen pyörinyt sielläkin jonkin verran ja joskus jotain heittämässä. Mutta onhan se porukka... erilaista siellä. Joskus olisi kiva saada pientä vihjettä minkä ikäinen kaveri on näppäimistön takana, koska rakastan lähes sairaalla tavalla väittelyä ja kiistelyä. Mutta jos netin toisessa päässä on, sanotaanko kaveri joka ei ole nähnyt edes Xboxin julkaisua tai edes PS4:n julkaisua, eihän siitä oikein saa sitä irti mitä toivoisi. Joten, itseltäkin on jäännyt aika vähiin sielä pyöriminen, vaikka uutisia tuleekin seurattua sieltä enemmän tai vähemmän vakituiseen ja joskus heitettyä jotain kommenttiakin. Tosin myönnän että on siellä muutama ihan ok keskustelija joista saa irti kunnon tekstiä. Heitin siellä pienen keskustelun aloituksen joskus tämän vuoden puolella next-genistä ja odottelin josko saisi jotain kaikua tai lähtisikö siitä keskustelua, mutta eipä siihen kukaan tarttunut.
Lehteä tulee itseasiassa tilattua vieläkin. En muista olenko katkaissut tilausta ikinä :rollaus: Taitaa siis löytyä jokainen pelaajalehti mit' on ikinä tullut jostain laatikosta. Tosin viime aikoina olen miettinyt entissä enemmän lehden lopettamista. Jotenkin Huttusen pois lähtö tuntui hassusti tietyllä tapaa symboliselta ja että itsekkin on ohittanut lehden kohderyhmän aikaa sitten. Mutta, onhan siellä kuitenkin juttua peleistä. Ja joka lehteä tulee kuitenkin luettua, joten toistaiseksi saa tulla kotiin. Talouselämälle ja työhön liittyvään lukemiseen on kuitenkin hyvä olla jokin rennompikin vaihtoehto.

Eniten vanhasta foorumimeiningistä kaipaan sitä aikaisemminkin mainitsemaani väittelyä. En tarkoita ettenkö olisi tyytyväinen laudan keskusteluihin, täällä harvemmin tulee niin vastakkaista ajattelua vastaan että suurempaa väittelyä saisi aikaiseksi. Vaikka Koronasta saatiin piristävää vääntöä. Mutta fiksu keskustelu ilman väittelyä on luonnollisesti valistavaa myös. Mutta olihan siinä konsolisodassa oma viehätyksensä, vaikka se turhaa olikin ;D

Pelaajalauta on kuin PC -pelaaminen, sitä aina välillä luulee että se on kuolemassa pois, mutta aina se löytää itsensä takaisin pinnalle.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: saska - 06.07.2020 22:31
Kyllähän sitä pitää päivittäin käydä syynäämässä heinzin viestit yhdys sana virheiden varalta läpi. Mulla on luurissa neljä kirjanmerkkiä (selailen nettiä nykyään vain puhelimella/tabletilla) ja yksi niistä on juurikin pelaajalauta. Eli kyllä tuota etusivua tulee vilkuiltua useita kertoja päivässä.

(https://i.ibb.co/pvzRWGV/6-E5-E307-B-578-F-42-EC-B7-A2-78-C94436836-C.jpg)


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: JayeizH - 06.07.2020 22:36
Olen siis yksi niistä neljästä asiasta mitä saska katsoo tarpeelliseksi koko interwebistä :lol: Pakko myöntää, olen erit täin otettu tästä kunni asta :lol:


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Gba - 06.07.2020 23:20
Nuo Planeetan ja Boardien vanhat postaukset aiheuttavat kyllä kuumotuksia jos niitä meinaa mennä lukemaan. Muistan kyllä Scarfin planeetasta ja Ikaruga fanituksen. Noista kumminkin näkee oman kasvun ihmisenä. Sitähän oli aivan lapsi näitä kirjoittaessa. Muistan kun faija kommentoi ekan finngamerin miitin jälkeen, että aika vanhoja osa noista tyypeistä. Kelasi varmaan, että mentiin johonkin vanhempien internetkaverien pedarimiittiin.

Sharkie, meinaisin tuon postauksen loppuun vielä trollata kunnolla että kuvittele tähän vielä auringonlasku merenrannan äärellä, samalla soittaen akustinen kappale jäykkää tattia ja dualshockin touchpadia käyttäen. Muuten tuo Nasun läppä on pöllitty Tee itsestäsi mestariajattelija - Lauri Järvilehto. Hyvä kirja ajattelusta, mutta ehkä tästä vois kirjoittaa oman postin kirja topiciin.

JayeizH, mulla oli samat fiilikset tuosta Huttusen lähdöstä. Tietyn aikakauden loppu itsellekin. Uusi sukupolvi on ottanut homman haltuun ja huomaan ettei itse enää samalla tavalla ole kiinnostunut peliteollisuudesta. Puhtaasti supporttina tilasin sen digitilauksenkin ja jossain vaiheessa huomasin, että oli kolme edellistä lehteä lukematta. Laadukasta juttua, kun sai avattua ja luettua, mutta toki omat mielenkiinnonkohteet on nykyään muuttuneet hieman, joten lehdestä ei saa niitä samoja kiksejä kuin back in the days. Ja sama hinku väittelyihin on, siksi politiikka varmaan kiehtookin nykyään niin paljon.


Otsikko: Re: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 07.07.2020 07:18
Eniten vanhasta foorumimeiningistä kaipaan sitä aikaisemminkin mainitsemaani väittelyä.

Nyt pitää hommata tilt.tv:n forumeilla pyörinyt Rane61 takas!


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: CronoX - 07.07.2020 07:59
Yks tykkää.

Siinä oli faktat vaan tiellä, kun rane61 kertoi totuuksia konsoleista.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Ephram - 07.07.2020 08:12
Lurkkasin Peliplaneettaa ja fanitin miggeä, joka myöhemmin taisi vaihtaa nickinsä siellä Mike-E:ksi? Tuntui maagiselta lukea netistä muiden mielipiteitä sillä tavalla, kun oli aiemmin tottunut näkemään vain Super Powerin "SuckStationille ei saa hyviä tasoloikkia, höhöhhöö" kirjeitä kerran kuussa.  :P Minulla ei ollut silloin edes internetiin pääsyä kotoa käsin, vaan pyöräilin läheisen kylpylän asiakaskoneelle (liityin myös johonkin hemmetin shakkikerhoon vaan päästäkseni selaamaan nettiä, mutta potkivat minut sieltä pois huomatessaan, että selaan pelkkiä pelisivustoja  :lol:) monta kertaa viikossa selaamaan keskustelupalstoja ja uutissivuja. Tuuli tanssi nenällä ja puut vilisivät silmissä, kun pyöräillessäni mietin miten uusi Zelda voisi näyttää yhtä hyvältä kuin oikea elämä. Ei hemmetti mikä ilo uusista ruutukuvista ja suttuisista 360p-videoistakin aina tuli!

Ja netti oli toki täpötäynnä vääriä mielipiteitä. Esimerkiksi fucking CD muka parempi formaatti kuin kasetti, joka toimitti meille Ocarina of Timen keskus-Hyrulen.  8) Muistan sen väännön kääntyneen huvittavan aggressiiviseksi.

Snake: "Vitun finngamer, cd on oikeasti parempi."
Finn: "Haista paska Snake, ei ikipäivänä ole.
Finn: "Vitun vittu."
Snake: Saatanan saatana."
Cyrus: "Legendaarista vittuilua!"

Ei se ihan noin mennyt varmaan, mutta huvittavaa silti.  :lol:


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Melfice_ - 07.07.2020 09:22
Itse pelaan nykyään enemmän kuin viimeisen 8 vuoden aikana, koska joulupukki toi skideille Switchin  8) (ei se toki vieläkään paljoa ole)
Kyllähän tätä tulee säännöllisesti tsekattua jotta pysyy luupissa.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: JayeizH - 07.07.2020 09:31
Rane61 oli joo aikamoinen vastus väittelyissä :lol: Käverin väitteitä ei ihan niin vaan perusteltukaan paskapuheeksi :lol: Olisi mielenkiintoista tietää minkälainen kaveri siellä oli takana, tai seikkaileeko netin syövereissä vielä. En jaksa uskoa että luvulla 61 oli mitään tekemistä todellisuuden kanssa kuitenkaan, jos ei egoa lasketa mukaan :lol: Tai mistäs näitä tietää.

Tilt.tv:n foorumit on muuten se paikka mistä meikäläisen "foorumiura" lähti käyntiin. Sinne taisin ensimmäisenä rekisteröityäkin. Se oli ainakin ensimmäinen johon aktiivisesti kirjoittelin. Peliplaneetan puolelle tuli kirjoiteltua myös suht aktiivisesti kun oli jonkin aikaa kirjoitellut Tiltin puolelle. Siellä oli myös kaveri jonka kanssa tuli kirjoiteltua kilometri väittelyitä. Olikohan Anxa vai Axa tjsp. Peliplaneeta puolella oli myös hienoa herättää hämmennystä kun kehui ja rkitisoi vuorotellen jokaista konsolia :lol: Joidenkin keskuudessa brandi uskollisuus oli jotain uskomatonta. Liittyy ikään luonnollisesti ja sitä tapaa pelaajaboardillakin edelleen.
Pelaajaboard tuli loppujen lopuksi aika myöhään bookmarkseihin, kun se oli jo 2000-luvun alkua kun lehtiperustettiin. Nettiyhteys ratisevalla modeemilla taisi tulla meikäläisen kotiin -96. Foorumeille tosiaan eksyin tiltin kautta ensin, eli joskus -97 jälkeen kun ohjelma alkoi. Ei saatana siitäkin on kauan. Ihmisiä jotka eivät olleen edes syntyneet vielä silloin ovat käyneet intin aikaa sitten jo.


Otsikko: Re: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 07.07.2020 09:37
Rane61 oli joo aikamoinen vastus väittelyissä :lol: Käverin väitteitä ei ihan niin vaan perusteltukaan paskapuheeksi :lol: Olisi mielenkiintoista tietää minkälainen kaveri siellä oli takana, tai seikkaileeko netin syövereissä vielä. En jaksa uskoa että luvulla 61 oli mitään tekemistä todellisuuden kanssa kuitenkaan, jos ei egoa lasketa mukaan :lol: Tai mistäs näitä tietää.

Kyllähän Rane kuitenkin oli vanhempi, vaikka ei se suostunut koskaan ikäänsä paljastamaan. Silloihin jo tiltin aikoihin puhui muksuistaan, joten varmaankin yli kolmikymppinen oli. Intohimoinen pleikkarimies todellakin.

En kyllä muista miten oma "foorumiura" alkoi, mutta ehkäpä tilt.tv oli ensimmäinen mihin tuli enemmän kirjoiteltua. Sellainen muistikuva on kuitenkin, että enemmän trollailumielessä kuin tosissaan. Sitten kun Ranesta sai hyvän vastuksen, niin eipä sitä muualla siellä tullut edes käytyä kuin konsolisota-ketjussa :D. Pelaajaboard tuli sitten jossakin vaiheessa ja konsolinettiäkin tuli katseltua. IRC-oli kuitenkin se isoin kanava vielä siihen aikaan.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Cyrus - 07.07.2020 11:52

Snake: "Vitun finngamer, cd on oikeasti parempi."
Finn: "Haista paska Snake, ei ikipäivänä ole.
Finn: "Vitun vittu."
Snake: Saatanan saatana."
Cyrus: "Legendaarista vittuilua!"

Ei se ihan noin mennyt varmaan, mutta huvittavaa silti.  :lol:

Aika lähelle kyllä varmasti ja huvittavaa joka tapauksessa :lol:

Itsellä alkoi myös foorumiura tiltistä. Sieltä on jäänyt lähinnä muutamat nimimerkit ja konsolisota mieleen. akkuoz, ahweb, Hakkiz, Jayeizh lähinnä. Ranea en olisi muistanut, mutta nyt kyllä muistan kirkkaasti, kun hänet mainittiin :D

Zoukan avatar  8)


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: zoukka - 07.07.2020 13:21
Kukahan tuo akkuoz lienee ollut  :o


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: migge - 07.07.2020 13:28
Lurkkasin Peliplaneettaa ja fanitin miggeä, joka myöhemmin taisi vaihtaa nickinsä siellä Mike-E:ksi?

Haha! Niin tais olla joo. Aika hapokasta kamaa noi vanhat foorumitekstit - eikä tarvii varmaan ku vähän tältä laudalta kaivella vuosikymmenen takaa ni tulee jo hyvin myötähäpeämatskua esille.

Harmillisesti oma foorumikirjoittelu vähentynyt, kun enää himassa käytä tietokonetta lainkaan. Työpäivän 8h minimi on ihan riittävästi näpyttelyä. Toivottavasti Joel jaksaisi tämän SMF:n joskus päivitellä reponsiviisempaan teemaan niin pääsisi kännykällä osallistumaan helpommin keskusteluun, ja jo ihan senkin takia että nykyinen versio taitaa olla vuodelta 2015 ja täynnä vulneja.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Cyrus - 07.07.2020 13:29

Kukahan tuo akkuoz lienee ollut  :o

Jaa-a   :lol: Ainakin sillä oli jotenkin sellanen tyyli kirjoittaa, että ihan kuin olisin törmännyt siihen myöhemminkin ;)


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: JayeizH - 07.07.2020 21:33
Niin muuten taisi puhuakkin kakaroistaan... palailee pätkittäin. Mieleen painuvimpia heittoja oli kun muistaakseni PS3:ssa oli käytännössä reippaasti enemmän muistia kuin X360:ssä kun siinä oli nopeampaa muistia. Teki laskelmat ja kaikki ja sai aika kovia lukuja :lol:

Hitto kun muisti on mennyt ihan kokonaan. Muistan jotain pöllyisiä miehen heittoja vielä oli mutta en muista mitä. Ja muita legendoja oli jossain palstoilla vielä, vai oliko tiltissä, mutta en nyt muista millään niitäkä, että keitä ne oli. Turhat trollit tunnistaa kun ne puhuu ihan paskaa ja katoaakin nopeasti, mutta osa vain jatkoi sitkeästi missiotaan :lol: Fanipoikuus on aina niin sydämen asia ;D


Otsikko: Re: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 08.07.2020 07:32
Niin muuten taisi puhuakkin kakaroistaan... palailee pätkittäin. Mieleen painuvimpia heittoja oli kun muistaakseni PS3:ssa oli käytännössä reippaasti enemmän muistia kuin X360:ssä kun siinä oli nopeampaa muistia. Teki laskelmat ja kaikki ja sai aika kovia lukuja :lol:

Hitto kun muisti on mennyt ihan kokonaan. Muistan jotain pöllyisiä miehen heittoja vielä oli mutta en muista mitä. Ja muita legendoja oli jossain palstoilla vielä, vai oliko tiltissä, mutta en nyt muista millään niitäkä, että keitä ne oli. Turhat trollit tunnistaa kun ne puhuu ihan paskaa ja katoaakin nopeasti, mutta osa vain jatkoi sitkeästi missiotaan :lol: Fanipoikuus on aina niin sydämen asia ;D

Joo ei irtoa wayback machinestakaan mitään. Huikeita juttuja sillä kyllä oli. Muistan kans sen teknisesti liberaalit laskentatavat. :)


Otsikko: Re: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Sharkie - 10.07.2020 15:38
Piti vielä itsekin kompata tuota, että vaikka tässä on eeppistä Board vs. Lauta -huulenheittoa harrastettu, niin varsinaiselle Pelaajan toimitukselle ja itse lehdelle löytyy melko lailla vaan rakkautta. Muistan kyllä aina sen, kun ekan Pelaajan sain kaupasta käsiini, ja lehden kautta jossain vaiheessa uskaltauduin boardille haistelemaan meininkiä. Siihen mennessä olin kai jonkin bändien kotisivujen kommenttiosioihin jotain diipadaapaa kirjoittanut, mutta itselle Pelaajaboard oli se eka kunnon foruumi, mihin rekisteröidyin. Alkuun tuntui ihan mahdottomalta, että siinä vilinässä saisi omaa ääntään mitenkään kuuluviin, mutta niin sitä pääsi sit vauhtiin kuitenkin. Pelaaja on kyllä tässä mielessä muuttanut meikäläisen elämää todella konkreettisesti.


Sitähän oli aivan lapsi näitä kirjoittaessa. Muistan kun faija kommentoi ekan finngamerin miitin jälkeen, että aika vanhoja osa noista tyypeistä. Kelasi varmaan, että mentiin johonkin vanhempien internetkaverien pedarimiittiin.

Haha, tähän voi vahvasti samaistua. En ole koskaan jälkeenpäin kysynyt porukoilta, että muistaako ne sitä kun poika ensimmäisen kerran ilmoitti lähtevänsä tuntemattomien luo Espooseen pelaamaan videopelejä, mutta onhan se voinut vähän erikoiselta vaikuttaa. Mutta päästivät kuitenkin!

Otin vielä jonkun pidemmän ja kalliimman junareitin etelään, jotta pääsin zoukan ja TK:n kanssa samaan junaan pelaamaan DS:llä Marion minipelejä. <3 Plus, tää oli sitä legendaarista aikaa kun pitkänmatkalaiset tuli jo perjantaina illaksi ja lähti sunnuntaina, eli mikropitsan ja kokiksen huuruissa meni melkein pari vuorokautta putkeen mestarin sohvalla. (Nyt ei enää kisakunto kestäisi.) Legendaarisimpana tietty HeinZ, joka nukkui varsinaisen miittipäivän jälkeen silmät auki nojatuolissa pari tuntia ja oli kadonnut jälkiä jättämättä aamuun mennessä.


Otsikko: Vs: Re: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Lanttu - 10.07.2020 20:13
Sitähän oli aivan lapsi näitä kirjoittaessa. Muistan kun faija kommentoi ekan finngamerin miitin jälkeen, että aika vanhoja osa noista tyypeistä. Kelasi varmaan, että mentiin johonkin vanhempien internetkaverien pedarimiittiin.

Haha, tähän voi vahvasti samaistua. En ole koskaan jälkeenpäin kysynyt porukoilta, että muistaako ne sitä kun poika ensimmäisen kerran ilmoitti lähtevänsä tuntemattomien luo Espooseen pelaamaan videopelejä, mutta onhan se voinut vähän erikoiselta vaikuttaa. Mutta päästivät kuitenkin!

Itse olin 16 tai juuri 17 täyttänyt, kun itse uskaltauduin ensimmäistä kertaa mukaan. Taisi äiti etukäteen puolivakavissaan kysäistä millaista porukkaa on kyseessä, mutta eipä tuossa mitään pelkoa esteistä ollut. 11 taisi olla ensimmäinen eikä sen jälkeen ole ainoatakaan enää missata.

Yöpymismuistoista paras on miitti, jossa jäimme TK:n ja Riepun kanssa viimeisinä paikalle aamuyön tunneille. Siinä viiden aikaan alettiin katsomaan aamujunia yöpymisen sijaan ja päädyimme ottamaan piristävän aamuhölkän juna-asemalle, kun täydellinen juna sattui lähtemään reilun vartin myöhemmin.

Itse en ole koskaan ollut aktiivisin kirjoittelija. Osittain laiskuuttani, osittain kyvyttömyyttäny kirjoittaa omalle seulalle riittävää tekstiä järkevässä ajassa. Pitkät viestit vievät usein kohtuuttoman pitkään kirjoittaa. Tästä syystä etenkin alkuun keskityin lähinnä lurkkaamaan. Uskoisin olleeni kirjautuneena boardeille jo kuuluisan "kasetti vs CD" -keskustelun aikoihin, mutta sen sisällöstä ei ole valitettavasti mitään omia mielikuvia. Onneksi muilla riittää tarinoita.

Onneksi jotain on itselläkin muistissa. Suoriltaan tulee mieleen esim. Ikaalisen inkvisiittorit ja "Ken Kutaragi on mun setä"-uhoilija (jonka nimeä en tietenkään muista :lol:) PS3-alkuaikoihin.


Otsikko: Vs: Re: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Ephram - 10.07.2020 20:23
Suoriltaan tulee mieleen esim. Ikaalisen inkvisiittorit ja "Ken Kutaragi on mun setä"-uhoilija (jonka nimeä en tietenkään muista :lol:) PS3-alkuaikoihin.

Ex-Ikaalilaisena pakahdun kyllä ylpeydestä, kun mietinkin Umalia ja kumppaneita.  ;D

Kutaragin veljenpoika taisi olla nimimerkki haree. Kaverilla oli kyllä mitä persoonallisin kirjoitustyyli, sellaista kunnon finglishiä. Tyyppi oli ehkä jopa aikaansa edellä tässä asiassa.  :P


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Fraeon - 12.07.2020 16:12
Pictochat.  :lol:

Ei mulla muuta.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: finngamer - 15.07.2020 12:47
Noi väännöt Snaken kanssa kesti oikeasti aamusta iltaan, aina piti olla kärppänä seuraamassa tuliko vastauksia, ja sitten taas vääntämään rautalangasta kun toinen ei vaan TAJUA. Illalla oli ihan naatti, noi oli fyysisesti ja henkisesti todella vaativia settejä.

Mutta pelkkää paskaahan optinen media on, tulevaisuus todisti viimein oikeaksi. :lol: Switchissä on kasetit ja muut vaan latailee kamaa SSD-levyille.


Ja vaikka en postaakaan enää kuin aniharvoin, isot kiitokset kaikille ketkä postaa! Kaikki viestit tulee luettua. Erityisesti Ephramille propsit lipun kantamisesta.


Pelimiitti tosiaan tulossa tänä vuonna! Palaan päivämäärän suhteen heti kun saadaan muut tuparit ja menot aseteltua tuohon syksylle.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Solid Snake - 16.07.2020 20:05
No saadaan tämäkin asia päätökseen: voin myöntää olleeni väärässä kyseisessä kiistassa. Toivottavasti tämä korvaa finngamerin henkisen uurastuksen edes osittain.


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 01.09.2020 23:20
(https://www.pelaajalauta.fi/files/106/thomaspuha-6.jpg)


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: MasterTK - 02.09.2020 10:42
Tuli mieleen näistä muisteloista tämä saastainen video, jonka katsomista en voi suositella. Videolla esiintyy kuitenkin paljon laudan porukkaa ajoilta jolloin kaikki olivat nuoria, innokkaita ja maailma ei ollut pilalla.

https://youtu.be/qD7zBmq0N3o


Otsikko: Re: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Sharkie - 02.09.2020 11:09
Tiesin jo melkein klikkaamatta, mikä video kyseessä. :D Kyllähän tämä pitää vähintään joka toinen vuosi katsoa, niin ei unohdu paremmat ajat.


Otsikko: Re: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Sharkie - 16.03.2021 22:00
IT'S ALIVE


Otsikko: Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa
Kirjoitti: Joel-san - 16.03.2021 22:04
IT'S ALIVE
Kyllä!