Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3
Tulostusversio
Aihe: 10 vuotta Pelaajalautaa  (Luettu 32115 kertaa)
10 vuotta Pelaajalautaa « : 19.06.2017 14:47 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili That's it. We did it!

Olemme siis postailleet tänne boardille jo yli kymmenisen vuotta. Oikeastihan huomenna taitaa 11 vuotta tulla täyteen. Siinä ajassa tapahtunut muutamakin juttu:

- #pelaajalauta-IRC-kanavan syntymä ja kuolema
- F1-lauta kaikkine sivuvaikutuksineen
- Hetken laudan suosituimmat ketjut liittyivät liikuntaan, nyt ei taida ihan hirveästi siitäkään keskustella
- Melfice luovuttanut pelaamisen kanssa totaalisesti ja siirtynyt politiikasta keskusteluun. Mies on siis totaalisen keski-ikäistynyt.
- Lauta ikääntyy vauhdilla: suurin osa alkaa olla naimisissa ja monilla jo lapsia.
- Laudassa keskustelu on myös harventunut murto-osaan kulta-ajoista. Itse tulee lurkkailtua jonkin verran, mutta mitään pitkiä monologeja en viitsi peleistäni laittaa. Summa summarum: viimeisenä kolmena viikkona on tullut pelattua se 59-60h Tekken 7:aa.
- Fyysinen Preesens tehnyt totaalikatoamisen laudalta. Missä mies ja paskat Puha-läpät?

11-vuotisjuhlamiitti koska? ;)

EDIT: Ja joo, laskin väärin. Alunperinhän ketjun nimi oli "10 vuotta Pelaajalautaa", mutta huomasinkin että lauta perustettiin 20.06.2006. Silti hauska katsella, mitä muutoksia tähän väliin on sattunut.

Joel-EDIT: Olit aluksi oikeassa. Lauta on täyttänyt 20.6.2017 10 vuotta. Lauta avattiin 20.6.2007.


« Viimeksi muokattu: 19.09.2017 14:15 kirjoittanut Joel-san »
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #1 : 19.06.2017 16:05 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Vittu me ollaan vanhoja.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #2 : 19.06.2017 16:14 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili No nyt!

Tosiaan, yllättävän pitkään sitä on Laudallakin jo pyöritty. Jotenkin hupaisaa muistella, miten Pelaajaboardien aikojen vanhat parrat, nuoret kapinalliset ja alkuperäiset diginatiivit pakenivat Boardien hitaasti hioutuneen uudistuksen jälkimainingeissa vanhoja aikoja tietyllä tapaa kunnioittavalle uudelle foorumille. Kuinka nerokas ja sittemmin täysin vakiintunut kiertoilmaus koko nimi "Pelaajalauta" olikaan, kun board-vastine oli koitettu buukata varjokeskustelijoiden nenän edestä.

Alkuaikoina keskustelu oli tosiaan huomattavasti aktiivisempaa ja jengiä pyöri enemmän, ja Laudalla onkin nähty monia huikeita triidejä. Sittemmin meininki on rauhoittunut, mutta itse ainakin käyn päivittämässä Laudaa edelleen paljolti päivittäin - ja uskon näin tekevän monen muunkin. OG-kaarti on siis aina valmista keskustelemaan, kun sopiva lähtölaukaus jonkun näppäimistöltä esiin saadaan, vaikka elämää vievätkin pääasiassa lapset, vaimot, velat, koulut, matkailu ja monet muut maalliset murheet.

Siisteintä Laudassa onkin ehkä se, miten dynaaminen joukko klassikkojengiä tänne on pesiytynyt. Epi levittää rakkautta kaikissa muodoissa ja vaihtaa maanisen kiinnostuksen kohteensa muutaman vuoden välein. TK vihaa ja arvostaa kaikkea täysillä, voittaa lotossa viikoittain eikä varmasti ole koskaan lausunut sanoja "ihan" ja "jees" peräkkäin. Finngamer pitää perinnettä yllä pelimiittien kanssa, kun taas HeinZin talouteen kaikki teknologia menee kuolemaan ja vitutus-ketjusta on muotoutunut vuosien saatossa mestarin ikioma epistola. Despo arvostaa ennen kaikkea tarina- ja hahmovetoisia toimintapelejä samalla kun Rocky_Balboa inhoaa ennen kaikkea tarina- ja hahmovetoisia toimintapelejä - ja Nintendoa. GBA tuo itsevarmat ammattilaistipsit kehiin, oli kyse sitten vedonlyönnistä, sijoittamisesta, oluesta tai kotimaamme poliittisesta kentästä. Partajeesus postaa sinnikkäästi GTA- ja Fallout-kuvamateriaalia, sleepy piipahtaa välillä sanailemassa lempeästi elämänmakuisista pelikokemuksista, Scarf ostaa aina vain teknisesti laadukkaimmat versiot klassikkopeleistä ja -elokuvista, zoukka tiivistää totuuksiaan ihanan teräviin one-linereihinä (example above) ja niin edelleen. On ihan pirun siistiä, että kaikille peligenreille, harrasteille ja mielipiteille löytyy näinkin tiiviistä yhteisöstä lipunkantaja.

Hupaisa sattuma tämä ketju niinkin, että mulla oli aikomuksena jossain vaiheessa laitella sellainen Laudan legendaarisimmat hetket -ketju pystyyn. Nopealla vilauksella palstalla on nähty muun muassa useita antoisia K.O.-äänestyksiä, Epin 40 päivää ja 40 yötä -projekti, despon pallienajeluketju ja tietysti Foorumin homoseksuaalit (Fyysinen Preesens, In Memoriam). Mitäs muita klassikkohetkiä jengillä on jäänyt mieleen? Eikä varmaan haittaa, vaikka lipsuu boardien puolelle, sillä respect your roots son.


« Viimeksi muokattu: 20.06.2017 23:21 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #3 : 19.06.2017 17:16 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Mikä helvetin pallienajeluketju?  :lol:
tallennettu
Re: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #4 : 19.06.2017 18:07 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili
Mikä helvetin pallienajeluketju?  :lol:

Haha, saattoi tietenkin olla, että parranajo oli ketjun pääpointti. Mutta jostain syystä ne manscape-vivahteet siitä jäi päällimmäisenä mieleen. :b
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #5 : 19.06.2017 22:49 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Kai se on hyvä että muustakin muistaa kuin avasta :lol:

Mutta joo. Tuleehan täällä pyörittyä harvase päivä vaikka tekstiä ei tulekaan läheskään joka kerta. Juttu on vähentynyt ja muuttunut (useaan kertaan), mutta eiköhän se kuulu asiaankin. Vaikka ei sillä, kyllä peleistäkin juttua yleensä riittää kunhan tulee vain aihetta siihen. Ala on vain muuttunut tasapaksummaksi mitä vertaa menneeseen tai sitten ei vaan suhtaudu siihen samalla tavalla. Kai sekin jotain kertoo että useissa pelisarjoissa osien määrät pyörivät lähempänä kymmentä tai yli, kun ennen tälläisissä luvuissa oli vain FF, Megaman ja Mario. Silti tosin FF ja Mario on niitä pelejä joista eniten sitä juttua edelleenkin tulee :lol:

Vaikka ei sillä, minusta laadukkaiden pelien määrä on paremmalla tasolla kuin 11 vuotta sitten. Jopa niin paljon, että se alkaa olemaan liikaa. Pitäisi lopettaa pelien ja pelimedian seuraaminen seuraavaksi 11 vuodeksi ja pelata X360:n, PS3:n ja WiiU:n pelit rauhassa ja sitten vilkasta mikä sukupolvi on menossa ja ostaa kaikki sen konsolit. Parhaimmat pelit kuitenkin tuntuu kiertävän remake versioiden ja verkkojulkaisujen voimin joka koneella.

Kattokaas, sain ujutettua ajatusta peleistäkin tähän.


Ainoa mikä tässä palstassa on se huonopuoli, on se että uusia tänne ei heti uskaltaudu. Tai tuskin edes löytää netin syövereistä. Joten porukka tulee vääjäämättä vähenemään koko ajan ja meno hiljentyy entisestään. Naispuolisetkin on muuten tainnu lähteä kaikki karkuun  :lol: Mä veikkaan syyksi Epin lähtemätöntä karismaa. Sitä ei vaan kaikki pysty katselemaan ja lukemaan housut jalassa. Ei mies kuitenkaan turhaan ole eniten viestejä kirjoittanut.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #6 : 19.06.2017 23:17 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
Ainoa mikä tässä palstassa on se huonopuoli, on se että uusia tänne ei heti uskaltaudu. Tai tuskin edes löytää netin syövereistä. Joten porukka tulee vääjäämättä vähenemään koko ajan ja meno hiljentyy entisestään.
Nojaa, toisaalta juuri tuosta syystä pidän tästä paikasta. Lauta on kuin netin oma piilopirtti, ajan hermolla oleva peräkylän takapajula jonne eivät internetin valtamerillä myrskyävät paskamyrskyt, somenapit, klikkihuoraukset ja triplaespressolla ruokitut tubettajat eksy. Tai jos eksyvätkin niin hyvin maltillisesti. Juttua tulee harvakseltaan, mutta sitä on miellyttävä lukea. Niin peleistä kuin politiikastakin.

Hiljentyyhän tämä, ja jossain vaiheessa tulee se aika kun nostamme maljan pelaajalaudan (ja Heinzin telkkarin/läppärin, tai minkä vuoro lie) muistolle. Aika alkaa ajamaan meidän lisäksi myös pienten keskustelufoorumeiden ohitse. Eikä asia oikeastaan edes harmita. Aika aikaansa kutakin.

Tätä odotellessa kiitokset kuitenkin jo menneistä vuosista laudan parissa!

Spoileri (osoita katsoaksesi)
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #7 : 20.06.2017 00:02 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Joka päivä tulee tänne tultua useampaankin kertaan. Todella harvoin tulee postattua, vanhaksi on kai tullut. :D

Yritetään järkätä miittiä taas tämän vuoden puolella. Kahdeksan pelaajan Mario Kartit niin, että jokaisella on oma Switch. Ei sitten saa putkitöllöläiset epäreilua etua kuten viimeksi!
tallennettu
Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #8 : 20.06.2017 09:42 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Tämä ketju ansaitsee arvosanaksi tyjyn Dragon Snake / Viper7

Tämä on ainoa foorumi, johon postailen, ja josta minua ei heti kättelyssä heitetty ulos. Pelaajalauta majailee boardin tietynlaisine jäänteineen syvälle sydämessäni, kun monet postailevista ihmisistä oikeasti tunteekin edes joten kuten.

Massan inhoama "PLF1/racing"-aikakausi herättää minussa hyvin nostalgisia tuntemuksia, ei niinkään negatiivisia sellaisia. F1 2011 -viestiketju kasvoi satoihin viesteihin, ja voi pojat kun niitä tulvi... Yhteisöllisyys nousi ainakin ajopelifriikkien silmissä uusiin stääreihin, vaikka monet vakkarit ajoivatkin meidät omaan "peliseura"-karsinaansa vihan liekkien iskiessä silmistä.

Ajopelien aiheuttama burnout on yhä todellinen, mutta silti aika-ajoin peto minussa hengittää, kuiskien korvaan ideoita TR500-rattipoljin-setistä ja Playseat-istuimesta... Toistaiseksi olen sivuuttanut ne hulluutena. Sen olen kuitenkin jo oppinut, että "ei enää koskaan" lupaukset johtavat typeryyksiin, joten en enää koskaan sano niin!


Pelikeskustelu on nykyään ikävän hyytynyttä, eikä uusia ketjuja peleille oikein perusteta, todennäköisesti siksi, että postauslukemat jäävät niin alhaisiksi. Kirjoittaa nyt herkullinen, sydämen mesimarjoista puristettu hehkutus ja sitten tulee joku ja vastaa siihen vain "joo." Varsinkin Nintendo-peleistä toivoisin laajempaa keskustelua, mutta asiat ovat vähintään yhtä pahalla tolalla Sonyn ja Microsoftin "leireissä".  Lautaa, jossa Metroid Prime 4 -hypeketju keräisi satoja postauksia ennen julkaisua, tuskin enää koskaan tulee, vaikka sen niiiiin kovasti haluaisinkin.

Mutta ihmiset, aloittakaahan uusia aiheita rohkeammin. Minäkin tykkäsin aiemmin hioa aloitusviestejäni ja suunnitella niihin grafiikoita, jotka saivat MasterTK:n graafikkosapen kiehumaan. Nyt vain kirjoitan muutaman rivin, että keskustelu saadaan edes jossain määrin käyntiin.

Lainaus käyttäjältä: Sharkie
Epin 40 päivää ja 40 yötä -projekti

Voi että...

Ai oikein 40 päivää?

Nykyään...« Viimeksi muokattu: 20.06.2017 12:28 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #9 : 20.06.2017 13:57 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Ajopelien aiheuttama burnout on yhä todellinen, mutta silti aika-ajoin peto minussa hengittää, kuiskien korvaan ideoita TR500-rattipoljin-setistä ja Playseat-istuimesta...

Tulipa hankittua vähän vahingossa tuon tyylinen setti, kun oli G29 (ilman vaihdekeppiä) tarjouksessa 169. Sain onneksi G25 myytyä satasella pois. PSVR löytyi ja lueskelin hehkutuksia Dirt VR:stä ja yhtäkkiä tuli fiilis, että pitää ostaa vielä playseat. En ole koskaan edes harkinnut tuollaista erillistä rattipenkkiä.

Kannatti maksaa, vaikka alkuun kirpaisi. Dirt VR, ratti ja playseat (vielä kätevä kokoontaittuva malli) on yksi hienoimpia kokemuksia, mitä on tullut peleissä vastaan. Aivan uskomaton ero normiruudulta ilman kunnon rattipenkkiä pelailuun. Tulit muuten melkein saman tien sinä mieleen, kun Dirtiä aloin VR:nä testaamaan. "Tätä Ephramin pitäisi päästä kokeilemaan"

Kyllä aika vaan lentää nopeasti. Siis 11 vuotta?

Joka päivä täällä tulee käytyä, pitäisi tosiaan kirjoittaa useammin. Monta kertaa miettii, että postaisi jotain, mutta sitten vaan ei jotenkin tule postattua.
tallennettu
Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #10 : 20.06.2017 16:12 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 578 Basaaripisteet: 4 Profiili Pelaajahauta? Nää, Pelaajalauta ei kuole koskaan!

Itse odotan edelleen Reijo T. Lipposen paluuta, jotta saataisiin kuulla sisäpiiritietoa Rockstarin tulevista peleistä. Ties vaikka mies lurkkaisi tuolla jossain tälläkin hetkellä...
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #11 : 20.06.2017 17:49 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili Tänään näköjään tulee omasta rekisteröitymisestä tasan kymmenen vuotta. Enimmäkseen kyllä taustalta seuraillut, mutta miltei joka päivä tulee tsekattua onko uusia viestejä tullut.
tallennettu
Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #12 : 20.06.2017 19:53 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili
Itse odotan edelleen Reijo T. Lipposen paluuta, jotta saataisiin kuulla sisäpiiritietoa Rockstarin tulevista peleistä. Ties vaikka mies lurkkaisi tuolla jossain tälläkin hetkellä...

Oliko tämä sama mies joka keksi Guitar Heron? Vai miten se meni...
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #13 : 20.06.2017 21:42 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Nopeasti menee aika.

18.6.2007 - 18.6.2017 välillä on kyllä ehtinyt tapahtua kaikenlaista omassa elämässäkin, mutta Pelaajalauta on pysynyt. Iso kiitos Joel-sanille, että väänsi laudan pystyyn aikoinaan.

Oma pelaaminen on kyllä muuttunut paljon. 2007 oli vielä aikaa pelailla ja sai helposti moninpelejäkin aikaseksi, mutta nykyään pelailu on enemmän yksinpelaamista offline tai online. Onneksi sentään Sharkien mainitsema Nintendo-viha pysyy muuttumattomana.

Kohokohtia, muisteloita ym.:
*Halo 3 launch partyssä kerroin Puhalle henk.kohtasesti, että lopetin Pelaajan kestotilauksen
*Finngamerille hunttasin JPN N64-pelejä Japanissa 3 Ikea-kassillista.
*Pelaajamiitti...
*... jonne matkalla, Epi tunnisti junassa koska hohdin Rocky Balboan auraa(?)
*Viper7-blogi
*Vuosittaiset pelaajalauta awards-ketjut
*Laudan teemat, pakkotoisto - uhkapeli - politiikka - formula ym.
*Hengailut/chattailyt lautalaisten kanssa

Btw. jokin mini-pelaajamiitti voisi olla kätevä järjestää joskus pelihalli Sugoihin.
Play-Asia
tallennettu
Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #14 : 20.06.2017 23:18 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Jos vanhat boardit lasketaan, on laudalla pyöriminen kuulunut omiin nettirutiineihin jo miltein puolet elämästä, mikä on varmasti tehnyt lähtemättömän vaikutuksen.

Aktiivisesti on tullut seurattua laudan tapahtumia koko sen elinajan siis, ja onhan täällä legendaarista settiä tullut todistettua. On ollut hienoa olla mukana yhteisössä, joka on näinkin kauan jaksanut pitää pintansa jäseniensä elämänmuutoksista huolimatta. Carry on.

tallennettu
Vs: Re: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #15 : 20.06.2017 23:56 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
...Nintendo-viha pysyy muuttumattomana.

*Finngamerille hunttasin JPN N64-pelejä Japanissa 3 Ikea-kassillista.

Kyllä, olet pysyvästi osa maailman parasta N64-kokoelmaa!
tallennettu
Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #16 : 21.06.2017 14:51 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili
Naispuolisetkin on muuten tainnu lähteä kaikki karkuun  :lol:

Ei ole ainakaan ihan kaikki. Itse käyn täällä melkein päivittäin, ja hiljaisina aikoinakin ainakin viikoittain, mutta nykyään ei tule kyllä kirjoiteltua mitään. Koskaan nyt niin aktiivinen ollutkaan. Mutta viestejä täällä on kiva käydä lukemassa, ja joskus nostalgia fiiliksissä on vanhoja keskusteluja kiva lueskella  :)
030906 | 190308
tallennettu
Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #17 : 30.06.2017 18:26 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Hyvä ketju!

Pitkälle ollaan tultu yhdessä ja ihme kyllä miten hyvin on porukka pysynyt kasassa. Kunnon konsolisotaa ei olla nähty vuosikymmeneen, mutta muita hyviä taisteluita kyllä. Vietien määrän on korvannut laatu, ei nykyään kukaan taida tänne läpällä mitään rivin postauksia naputella post count -mittarin kasvattamisen takia. Itsellä pelaaminen on kokenut uuden renesanssin PS4:n myötä ja ainakaan pelaamisen puutteesta en voi syyttää peliaiheisten viestien vähyyttä. Peleistä ei vain aiempaan tapaan ole jaksanut keskustella. Tai kyllä niistä keskustelee, mutta enemmän livenä tai mikin välityksellä itse sessioissa.

Itse en paljoa nykyään kirjoita, mutta luen kyllä useiden nimimerkkien postauksia, vaikka näiden kanssa ei ole vuosien aikana juuri sanaa vaihdettu. Partajeesus on hyvä esimerkki tällaisesta laadukkaan sisällöntuottajasta jonka viestejä kyllä mielellään lukee, vaikkei tule kommentoitua. Iso käsi tietenkin vakiokaartille (en ala niemeämään ettei jää ketään mainitsematta), ei täällä varmasti 11 vuotta olisi oltu jos jengi olisi ihan keharia. Miggen olen varmaan porukasta pisimpään tuntenut jostain peliplaneetan ajoilta. Siitä on varmasti melkein 20 vuotta (todella sick kun ajattelee).

Kannatan myös uutta miittinkiä, virallista tai epävirallisempaa iloliemen kanssa.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #18 : 30.06.2017 21:17 »
CronoX KettuPRKL Jäsen Viestejä: 61 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse rekisteröidyin sivustolle 2009 ja uskaltaisin väittää, että siitä lähtien vierailu on ollut päivittäistä. Tekstiä ei ole tullut ja syy siihen on hyvinkin pitkälti korvien välissä. Te olette aika pelottavaa sakkia. :lol:

Tämä foorumi on aika pienen yhteisön keskittymä ja kun tätä on tarpeeksi kauan varjoissa seurannut, huomaa, että jokaisella persoonalla on oma roolinsa. En ole aiemmin näin tiivistä foorumia missään nähnyt. Koko sakki vaikuttaa ennemmin ystäviltä keskenään, sellaista viha-rakkaus suhdetta täynnä koko paikka. Ja tähän porukkaan on todella, TODELLA vaikea päästä sisään. Varsinkin(!) kun oma kirjoituksellinen ulosanti ei ole millään tavalla maagista, kuten useimmilla teistä.

Mutta en valita. Nautin suunnattomasti ihan tästä pelkästä tausta-piruilusta, joten keep up the good work. Saisitte vaan kirjoitella useammin  ;)
tallennettu
Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #19 : 30.06.2017 21:31 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili
Miggen olen varmaan porukasta pisimpään tuntenut jostain peliplaneetan ajoilta. Siitä on varmasti melkein 20 vuotta (todella sick kun ajattelee).
Melkeinpä. :) Harmi ettei Peliplaneetan vanhoja foorumeita taida olla enää missään luettavissa. Tai sitten ihan hyvä...

Cheers vaan lauta! Pitkä taival on menty. Pelaajalauta on ollut aina kirjanmerkeissä kärkisijoilla ja vierailu tulee nykyään tehtyä ihan automaationa, päivittäin. Kuten muilla, on myös itseni kohdalla pelaaminen vähentynyt ja näin myös niistä kirjoittaminen. Liekki silti palaa - kaikki uudet viestit tulee aina laudalta luettua ja silloin tällöin tulee vielä jotain sanottavaakin. Sitä tulee ihan eri tavalla arvostettua tuttujen kirjoittajien mielipiteitä asioista, kuin esim jonku peliaiheisen facebook -ryhmän mouhotusta.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: 11 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #20 : 19.09.2017 14:14 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili
Pelikeskustelu on nykyään ikävän hyytynyttä, eikä uusia ketjuja peleille oikein perusteta, todennäköisesti siksi, että postauslukemat jäävät niin alhaisiksi. Kirjoittaa nyt herkullinen, sydämen mesimarjoista puristettu hehkutus ja sitten tulee joku ja vastaa siihen vain "joo."
Hyvä ketju, joo! Tulin kolme kuukautta myöhässä kommentoimaan tämän.

Olen kyllä varmaan maailman huonoin administraattori, kun tulee niin järkyttävän pitkiä taukoja täällä käymisien välillä. Välillä suorastaan jännitän kirjoittaa laudan osoitteen selaimen osoitekenttään. Onkohan koko häkkyrä enää pystyssä? Lupaillut olen uutta versiota aina silloin tällöin ja oikeastaan minulla on ihan selvät suunnitelmatkin, minkälainen uudesta laudasta tulisi. Projekti vain on vielä pahempaa vaporwarea kuin Duke Nukem Forever.

Lauta on muuten vasta 10 vuotta. Se avattiin yleisölle 20.6.2007. Olin silloin juuri valmistunut ammattikoulusta. On erikoista ajatella, millaista elämä, internet, pelaaminen, minä itse ja te muut olitte silloin. Nettifoorumit olivat silloin kuumaa kamaa, Facebook oli vasta tulossa. Foorumikulttuuri on netissä vähentynyt niistä ajoista merkittävästi. Kun Facebook tuli, tuntui, että nimimerkillä kirjoittelu loppuu internetissä kokonaan. Nyt Facebookikin on jo vanha juttu. Työpöytäkoneen selain ei ole enää se väline, jolla suurimpaan osaan internet-kulttuurista pääsee käsiksi. Nykyään jutellaan puhelimilla yksityisissä WhatsApp-ryhmissä, Jodelissa ja sen sellaisissa. Ihmiset ovat entistä enemmän yhteydessä toisiinsa, mutteivät internetin anonyymien ja pseudonyymien kanssa, vaan oman lähipiirinsä kanssa.

Intohimo pelaamiseen ja internetiin oli kova 10 vuotta sitten. Halusin keksiä jonkinlaisen rahasammon, jonka takoessa rahaa voisin keskittyä rakentamaan Pelaajalaudalle ja muualle internetiin kaikenlaista hauskaa ja jännää. Ja muun ajan hypettyä E3:sta ja pelata upeita pelejä. Vuonna 2007 oli vielä sellaista 90-luvun lopun ja 00-luvun alun henkeä, jolloin kaikki tekivät itselleen ja perheilleen nettisivuja. Muistan edelleen, kuinka Pokémon Redin ja Bluen rommit saattoi ladata jonkun Johnin kotisivuilta, Angel Firen ylläpitämältä totta kai. Kotisivu, siinäpä hauska ja sympaattinen sana.

En keksinyt rahasampoa. Vapaa-ajallani olen oikeastaan tehnyt kaikkea muuta kuin rakentanut omia nettiprojekteja. Kun tein koodamisesta ammattini, loppuivat suutarin lapsilta kengät. On velvotteita, parisuhteita, laskuja, velkaa, tehtävää, murheita. Kunnianhimo on kasvanut, mutta samalla ei oikein osaa olla tyytyväinen mihinkään entisellä tavalla. Jotenkin koko ajan pitäisi olla kokemassa lisää. Repiä kaikki irti elämästä ja nähdä maailman kaikki nurkat. Treenattava, olla hyvässä kunnossa. Käyttää kaikki aika hyväksi. Lukea uutisia, sijoittaa. Menestyä koko ajan enemmän. Babylonin oravanpyörä.

Oli siistiä olla nörtti. Silloin oli puhtaan innostunut parista asiasta. Ne riittivät, tuottivat mitä suurimman tyydytyksen eikä tullut ajatelleeksi ihan kauheasti mitään muuta. Tärkeintä oli, että uusin Zelda julkaistaan ihan just, ei malta odottaa! Kokeilematta paras/paskin peli ikinä! Pystyn edelleen innostumaan tietyistä asioista niin paljon, että muut asiat unohtuvat, mutta vain hetkellisesti.

Mielestäni käännekohta pelimaailman luonteessa tapahtui Wiin kohdalla. Pakko sanoa, mutta casualit pilasivat pelaamisen. Jotenkin pelikoneet eivät olleet enää pelikoneita, vaan valkoisia sisustuselementtejä ja pelit wagglea ja pian puhelimella tökittävää free-to-play -pasketta. Uusia pelisarjoja ei enää tullut. Call of Dutya Call of Dutyn perään. Mikrotransaktioita, DLC:tä, maksa voittaaksesi. Maksa maksa. Osta osta. Raha tunkeutui harrastukseeni samalla tavalla kuin Babylon oli tunkeutunut elämääni. Pelit alkoivat näyttäytyä laskelmoiduilta tarkasti kohderyhmätestatuilta investoinneilta. Sitä ne varmaan olivat ennenkin, mutteivät yhtä räikeästi.

Pelaamiseni koki uuden heräämisen, kun PC:lle ja muillekin koneille alkoi tulla yhä enemmän indie-pelejä. Ne pelit tuntuivat paljon aidommilta peleiltä. Nyt olen ollut tyytyväinen Switch-pelaaja. Vaikka Nintendo on kyllä aina tiennyt, miten sitä paalua printataan ja lypsätään maksimaalinen määrä, on Switch jotenkin herttaisen pelikonemainen pelikone. Sillä voi pelata ja ostaa verkkokaupasta lisää pelejä sille. Siinä se. Se näyttää pelikoneelta. Ja pelivalikoimassa on paljon indietä ja muuta hauskaa.

Olen pelannut kesästä lähtien Splatoon 2:sta statistiikan perusteella 55 tuntia. Uutta Zeldaa 120 tuntia. Olen suorastaan yllättynyt, että olen pelannut Zeldaa noin paljon. Se kun on ollut pitkään kesken. Pelistä loppui jotenkin löpö kesken. Olisin voinut vaikka vannoa, että olen pelannut Splatoonia enemmän.

No joo, ehkä lopetan tämä viestin tähän. Punainen lanka alkaa totisesti katoamaan. Hyvää syksyä kaikille hyvät internet-ystäväni!


« Viimeksi muokattu: 19.09.2017 14:20 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #21 : 03.01.2018 22:26 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Lainaus
- Fyysinen Preesens tehnyt totaalikatoamisen laudalta. Missä mies ja paskat Puha-läpät? – Fraeon
Lainaus
ja tietysti Foorumin homoseksuaalit (Fyysinen Preesens, In Memoriam) – Sharkie


Kuuletko? Olet valmiiksi jo vihollisten alueella ja joku saattaa kuunnella. Tästä lähtien kutsumme toisiamme koodinimeillä. Sinun koodinimesi tässä tehtävässä on ”Dragon Snake”. Kutsun sinua tästä lähtien Dragon Snakeksi. Et saa mainita oikeaa nimeäsi.


”Dragon Snake?”


Etkö pidä lohikäärmekäärmeistä?

Tehtäväsi on yksinkertainen, Dragon Snake. Riippumaton pelilauta – Pelaajalauta – on jo yli 10 vuotta vanha. Yksi sen kantavimmista voimista, Fyysinen Preesens, on kuitenkin kadonnut. Tehtäväsi on selvittää Fyysisen Preesensin olinpaikka.


Eversti.. Luulin, että hän on jo kuollut?


Hänellä on kuulemma nykyisin penska ja akka, joten kuollut on ihan hyvä ilmaisu. Dragon Snake, jos tarvitset apuani ota yhteyttä CODECin kautta. Minun frekvenssi on 140.85.

---

Dragon Snake hiippailee vihollisten alueella. Vihollisten alue tunnetaan myös Kotkana. Kotka – tuo työttömyyden ja henkirikosten täyttämä kyläpahanen. Dragon Snake suuntaa kohti satamaa ja Ravintola Kairoa. Yhtäkkiä yön pimeydestä kuuluu tutunkuuloinen nauru:

HA HA HAH HA HAHA HAHA HAHAHAH HAHA AAAAH


EVERSTI! Luulen löytäneeni sen!


Tätä en kyllä usko.. Luulin sen kadonneen jo kuolleen urlin myötä bittiavaruuteen..


.. Niin minäkin.. Mutta se on se..

Spoileri (osoita katsoaksesi)

.. Yhtäkkiä ravintolan oven luota kuuluu ääni..

???: ”Miä etsin sen Internet Wayback Machinen kautta.”


Kuka sinä olet?

???: ”Miä olen se, jota olette ettinyt. Nimeni on Dexter. Toisin kuin monet teistä uskovat, en ole sarjamurhaaja. Enkä pelkää vertakaan. Vitsi vitsi. Miä oon Fyysinen Preesens.”

Spoileri (osoita katsoaksesi)

---

Ja sitten ihan omin sanoin vähän kuulumisia. Pitkästä aikaa tänne jotain postailen ja on täällä näemmä pari ihmistä kaivannutkin. Kaiken näköistä on tässä elämässä sattunut. Opiskelujen takia on tullut asuttua parilla paikkakunnalla Itä-Uudellamaalla, mutta koskaan en loppujen lopuksi koulusta edes valmistunut. Lol.

Häntä koipien välissä on sitten palattu takaisin kotiseudulle Kotkaan. Niin, ja tosiaan nykyään löytyy emäntä ja 2-vuotias poika. Poikakin on alkanut osoittamaan jo kiinnostusta peleihin. Vaatehyllystä löytyy useampi Mario-aiheinen asu ja jatkuvasti se on mun pelihyllyn kimpussa. Kaiken kukkuraksi se osaa mennä makuuhuoneeseen laittamaan telkkarin ja SEGA Mega Driven päälle. Siellä välillä se istuskelee sängyllä Segan ohjain kädessä ja ruudulla pyörii Sonic. Uusimpana innostuksen aiheena on Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, jonka sain joululahjaksi. Aina kun tulen kotiin, niin mun pitää pelata ”Käkää”, koska sitä penska jaksaa innostuneena seurata.

Pelit eivät ole siis jääneet, vaikka esim. tämän laudan seuraaminen on jäänyt vähiin. Töiden jälkeen sitä ei vaan oikein jaksa enää samalla tavalla seurata ja olla internetin maailmassa läsnä. Vapaa-aika menee perheen ja jalkapallon parissa. Pelailun suhteen vähän ajankäyttö vaihtelee. Välillä tulee pitkiäkin aikoja, kun ei tule konsoleihin koskettua ja välillä tulee iltaisin sekä öisin (eli silloin kun on omaa aikaa) pelattua vähän liikaakin.

Tietokoneella ei tule oikeastaan yhtään nykyään hengailtua. Nettiä selailen lähinnä kännykän kautta, kun löhöilen sohvalla. Seurailen ja kirjoittelenkin yhä muutamalle foorumille, mutta tämä paikka nyt on vuosien varrella jäänyt vähän unholaan. Ei vaan ole ollut sanottavaa, eivätkä ne muutaman vuoden takaiset maahanmuuttokeskustelut ym. oikein ollut mun juttu. Ja eihän tämä hirveän aktiivinen muutenkaan ole vuosiin ollut, mutta toisaalta tietynlainen hiljaisuus tässä aikanaan vetosi minuun.

Mitä sitten tulee pelailtua tänä päivänä, kun pelailen? Black Fridayna hommasin PS4:n Saksan Amazonista. Sillä on nyt tullut pelattua jonkun verran. Toisiksi uusin konsoli on Wii U, jota tuli käytettyä melko ahkerasti. Ennen ei muuten Tseldat kiinnostanut yhtään, mutta muutama vuosi sitten hommattiin Virtual Consolelle Link to the Past ja se iski kyllä kovaa. Breath of the Wild tuli hommattua Wii U:lle ja siihen on kulutettu ihan helvetikseen aikaa viime vuonna. Hiton kova peli. Nousi ehdottomasti meikäläisen listalla Top 3:een, jos haetaan kaikkien aikojen parhaita pelejä.

Rakkain konsoli kuitenkin on yhä PS1, jota olen vähän yrittänyt keräillä. Pelejä on hyllyssä ainakin se 80 ja tarkoitus olisi kasvattaa koko ajan kokoelmaa isommaksi. Viime aikoina PS1-hankinnat ja sitä myötä pelailukin jäänyt vähän vähemmälle, kun ei vaan ole mitään tullut oikein vastaan. Enkä oikein mitään Huutonettiä jaksa tänä päivänä edes selailla. Eli vinkatkaa, jos joltain teiltä löytyisi edullisia ja hyväkuntoisia PS1-pelejä – saatan olla kiinnostunut. Välillä jopa striimailen. Hommasin toissa keväänä videokaapparin ja silloin tällöin olen Twitchissä pitänyt PLEIKKAAJA-striimiä eli olen PS1-pelejä striimaillut. Nyt on tullut selkeästi harvemmin striimailtua, kun ei vaan ole aikaa ja toisinaan myöskään kiinnostusta ollut. Käykää kuitenkin seuraamassa kanavaani: https://www.twitch.tv/mickenindendosta

Kun tämä nyt tällainen muistelutopikki on, niin mainitaan ne omat suosikit Pelaajalaudan historiasta:
- A Better World
- CurryFrankin talouspaperi ”pitsaa” varten tietsikkanurkkauksessa
- KO-kisat
- rinturi
- sekä tietysti:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Yritän nyt edes vähän aktivoitua tämän laudan suhteen ja käydä useammin pyörähtämässä, kun löhöilen sohvalla ja kännykällä selailen nettiä. Ehkä jopa joskus uskaltaudun jonkun paskan onelinerinkin vielä pistämään.


My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #22 : 03.01.2018 22:54 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: 10 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #23 : 04.01.2018 00:05 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Jumaliste, kaikilla sankareilla ei ole viittoja. Komea kotiinpaluu! Niin, ja hemmetin kiva oli myös kuulla Joelistakin taas pitkästä aikaa - ei älynnyt näemmä tätä aiemmin ääneen sanoa.

Täysi perhefoorumihan tämä alkaa olla, itselläkin muutaman kuukauden ikäinen tytär pyörii nyt tuossa nurkissa. Notta hyvin mahtuu lisää ruostuvaa kalustoa videopelifoorumien viimeiselle korpimaalle pitämään erittäin verkkaista postaustahtia yllä.

(Joku soccer dad -versio klassikko-FP-avatarista kyllä tarvitaan.)
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #24 : 16.02.2018 14:59 »
Silent Hill Jäsen Viestejä: 25 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kun tämä nyt tällainen muistelutopikki on, niin mainitaan ne omat suosikit Pelaajalaudan historiasta:
- A Better World
Kaikkien näiden vuosien jälkeen. Olen ylpeä.
tallennettu
Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #25 : 17.02.2018 09:17 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili KTP, aina ylös kabinetteja pitkin. Kairolle peukku. Iskähommille peukku.
N
tallennettu
Re: 10 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #26 : 06.07.2020 09:30 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Taas viime kuussa vierähti vuosia. 13 vuotta jo pelaajalautaa. Katselin juuri tuossa, että NeoGaffillakin tuli 15 vuotta täyteen siitä kun sinne reggasin.
Play-Asia
tallennettu
Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #27 : 06.07.2020 10:34 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Lauta on siis tullut teini-ikään. Vaikeita vuosia tiedossa, mutta eiköhän tästäkin selvitä.  :) Toivottavasti uuden sukupolven konsoleiden julkaisu saa lisää pörinää aikaiseksi.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #28 : 06.07.2020 10:41 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Kyllähän tänne sentään tulee posteja yllättävän tiuhaan kun vertaa esimerkiksi, noh, nykyiseen Pelaajaboardiin. Tai moneen muuhun suomalaiseen keskustelupalstaan herran vuonna 2020. :lol:

Itsekin aktivoiduin vähän kiitos koronakaranteenin.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa « Vastaus #29 : 06.07.2020 10:47 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Kyllähän tänne sentään tulee posteja yllättävän tiuhaan kun vertaa esimerkiksi, noh, nykyiseen Pelaajaboardiin. Tai moneen muuhun suomalaiseen keskustelupalstaan herran vuonna 2020. :lol:

Itsekin aktivoiduin vähän kiitos koronakaranteenin.

Totta. Some on vienyt pohjaa wanhoilta kunnon foorumeilta. Vihaan somea, mutta foorumihopostelu huonossa seurassa kelpaa aina.  ;D


« Viimeksi muokattu: 06.07.2020 11:41 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines