Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 30
241  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? : 28.02.2011 12:27
Lähinnä vituttaa lukea tätä mutuilua ja kritiikintapaista. En suosittele kenellekään radikaalia ruokavalion muokkausta Pelaajalaudan perusteella. Syödä kannattaa niin kuin on aina syöty - kotiruokaa monipuolisesti, sen verran kuin kuluttaakin.
Totta. Ei yhden tai muutaman (hullun) Internetiin kirjoittajan sepustuksia pidä uskoa. Eikä ruokavaliotakaan tartte mennä muuttamaan jos ei ole mitään syytä. Mutta saattaahan sitä satunnaisten internetläisten keskusteluista löytää mahdollisesti hyviä ideoita jos on vaikka painoa kertynyt liikaa tai on jotain sairauksia jotka mahdollisesti parantuu ruokavalion muutoksella (sokeritauti, verenpainetauti, veren rasva-arvot...). Ei sitä viikon kokeiluun kuole ja ainakin VHH ruokavalion hyötyjen pitäisi tulla esiin jo viikossa jos siitä jotain hyötyä on. Ja Internet on pullollaan tietoa, joten sieltä voi yrittää metästää lisätietoa.
242  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? : 27.02.2011 23:43
On kyllä jännää kuinka pitkälle on menty rasvan pelossa. Totta kai liika on aina liikaa ja rasva tukkii edelleen verisuonia, mutta kohtuullinen käyttö on aina ihan eri juttu.
Ei rasva välttämättä ole suonitukosten syy. Suuremman suonten tukkeutumisuhan aiheuttaa kaikkein pienimmät VLDL-kolesterolit (very low density lipoprotein). Ironisinta on se, ettet voi saada niitä syömällä rasvoja, vaan syömällä... hiilihydraatteja. Eli toisin sanoen se ruokavalio, jonka olisi tarkoitus pelastaa ihmiset sydän- ja versuonitaudeilta on juuri niiden aiheuttaja.

Esimerkiksi tavallinen pöytäsokeri, sakkaroosi, koostuu kahdesta sokerista: glukoosista ja fruktoosista. Glukoosi on sinänsä hyvää sokeria, että joka ikinen solu ja elin voi hyödyntää sitä jollain tavalla. Fruktoosi taasen on siinä mielessä huonoa sokeria, että mikään solu tai elin ei voi sitä hyödyntää. Sen sijaan maksa käsittelee fruktoosin (kuten se tekee kaikelle ylimääräselle sokerille) ja siitä syntyy mm. rasvaa (osa jää maksaan aiheuttaen rasvamaksaa - ei hyvä), ainetta joka aiheuttaa insuliiniresistanssia (ei hyvä, paitsi jos tykkäät sokeritaudista) ja noita vaarallisia kolesteroleja, eli pienimpiä VLDL-kolesteroleja. Parhautta kaikessa on se, että kevyttuotteissa - joiden pitäisi olla terveellisiä, ja ovat siten yksi virallisterveellisen ruokavalion kulmakiviä - ja muissakin valmistuotteissa käytetään nykyään enenevissä määrin korkea fruktoosista maissisiirappia.
243  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? : 27.02.2011 21:17
Ihminen tarvitsee rasvaa.
Ihminen ei tarvitse makeutus/säilöntä/väri/sakeutus-aineita.

Ei monimutkaista.
Jep. Ja hiilihydraatit voi myös laittaa ei-tarvittavien -listaan. Hiilarit on toki elintärkeitä elimistölle, mutta ihmisen elimistö voi tehdä tarvittavat hiilarit itse, joten niitä ei tarvitse saada ravinnon mukana. Hiilareita tosin tulee pakosta vitaamiinien sun muiden kylkiäisenä.


Elintarvikkeiden terveellisyydestä puheenollen, nykyisin suositeltu korkea-hiilarinen matala-rasvainen -ruokavalio ei välttämättä ole kovinkaan terveellinen.

Antti Heikkilän haastattelu, osa 1/3
Antti Heikkilän haastattelu, osa 2/3
Antti Heikkilän haastattelu, osa 3/3

Koska tuollaista ollaan suositeltu. Nykyäänhän on VHH dietti se jota joka paikassa kehutaan. En haluaisi kuvitellakkaan sitä olotilaa joka tulisi jostain korkeahiilarisesta ruokavaliosta.
"Virallisterveellinen" ruokavalio (jota jokaisen "pitää" noudattaa) on edelleenkin korkeahiilarinen, kuten on ollut viimeiset 30v. Mutta hyvä, jos VHH ruokavalio on saamassa suosiota. Kuulostaa ainakin huomattavasti järkevämmälle kuin virallisterveellinen näin äkkiseltään. Eikä ainakaan toistaiseksi ole mitään valittamista mitä nyt pari päivää sitä noudattanut.
244  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? : 27.02.2011 17:07
Elintarvikkeiden terveellisyydestä puheenollen, nykyisin suositeltu korkea-hiilarinen matala-rasvainen -ruokavalio ei välttämättä ole kovinkaan terveellinen.

Antti Heikkilän haastattelu, osa 1/3
Antti Heikkilän haastattelu, osa 2/3
Antti Heikkilän haastattelu, osa 3/3
245  Yleinen / Vapaa sana / Vs: F1-kausi 2011 : 27.02.2011 11:46
Eipä se tosiaankaan toimi Macissa. Mikä on äärimmäisen hienoa, koska yksi Silverlightiin siirtymisen etuina piti olla Mac-tuki (ja samalla poistaa Linux-tuen kokonaan). Kannattanee lähettää Katsomon aspaan viestiä, ehkä ne osaa korjata järjestelmänsä.
246  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Yleinen iPhone-keskustelu : 26.02.2011 17:27
Jos siinä on neljän tuuman näyttö, niin pikselitiheys tipahtaa 288ppi:hin. Ihan hyvähän tuo silti vielä on, mutta mikään retina-näyttö se ei enää taida olla. 3.8" nykyisellä resolla olisi karvan verran yli 300ppi.

Hiukan suurempi näyttö kyllä olisi ihan hyvä, kunhan eivät liian suurta tee siitä. Desire HD:tä pari kertaa hypistelly, ja sen koko 4.3":n näytön kera on mielestäni liian suuri. 4" ohuella reunuksella saattaisi olla hyvä.


Näytön noin-suunnilleen-pikselitiheyden voi laskea tällä googlehaulla: http://www.google.fi/search?q=%28square+root+%28960%5E2+%2B+640%5E2%29%29+%2F+4


E: Niin, ja iOS 5:ttä odotellaan suurella innolla. Android puskee sen verta pahasti päälle, että Applen olisi aika tarjota jotain suurta.
247  Yleinen / Vapaa sana / Vs: F1-kausi 2011 : 26.02.2011 16:04
Tässä saattaa olla tapani seurata tuleva kausi. Läppäri kiinni telkuun, pääruudulle pyörimään päälähetys ja läppärin ruudulle onboard-kamerat. Lienee mahdollista?  Ainoa kysymysmerkki on Katsomo & Mac -yhtälö, joka ei aina takaa kovinkaan hyvää lopputulemaa....
Katsomo käyttää tätänykyä Silverlightia, mikä saattaisi toimi Macissä vähän paremmin kuin edellinen räpellys. Silverlightin etuna on myös automaattisesti yhteyden nopeuden mukaan muuttuva kuvanlaatu. Eli jos yhteys jostain syystä hidastuu, niin kuva ei pysähdy vaan muuttuu hiukan huonommaksi kunnes yhteys taas toimii paremmin.

Ja Mac-läppärit taitaa ainakin tukea ulkoista kakkosnäyttöä, joten tuo setuppi pitäisi toimia. Ja jos se läppäri sattuu olemaan tarpeeksi uusi (viime vuotista mallia tai uudempi) niin DisplayPortista saa sopivalla adapterilla kuvan ja äänen HDMI-porttiin. Muutoin ääni ja kuva pitää vetää eri piuhoilla.
248  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Elektroninen urheilu : 11.02.2011 14:06
Noniin, Assyt pyörähti käyntiin ja Naama kerkesikin jo ottamaan ensimmäisen voiton.

SETT TV onkin näemmä kahden striimin kanssa liikkeellä. Pararin TV -striimistä tulee SC2:ta sitä mukaan kun Pararin ehtii ja kerkeää ja SETT TV -striimistä tulee vähän muutakin. SETT TV:stä tulee toistaiseksi SC2:ta ja 17:30 käynnistyy piikkipalloturnaus (TF2) ottelulla Immortal eSports vs. Power Gaming.


Tulosseurantaa ja aikatauluja:
Tulokset ja tulevat ottelut
Assembyn aikataulu
SETT TV:n aikataulu perjantaille

Striimejä:
SETT TV
Assembly TV
The Beard TV & GLHF TV (sama striimi, koska hoitavat juonnot yhteistyössä)
TF2 TV
249  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen : 10.02.2011 21:24
Teidonin mainitsema wap-sivu ongelma ei ole tullut vastaan, joten puhelin taitaa valikoida parhauden näyttämisen niille jotka sitä osaavat arvostaa.
Eli kaikki Pelaajalaudan sivut näkyy normaalisti? Minunkin Bladessa etusivu (pelaajalauta.fi/) näkyy oikein, mutta muut sivut ei.

Ihme iOS-käyttäjäntunnistustoiminto tossa Androidissa jos tuo minulla toimii toisella tavalla kuin muilla.
250  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Elektroninen urheilu : 07.02.2011 23:21
Näin inside-tietona ainakin Tekken 6:sta ja TF2:sta striimataan vain finaalit
:(

Kattelin vähän tarkemmin tuota aikataulua, ja aika ikävästihän siinä noita otteluita on päällekkäin. Mm. TF2:en pronssi- ja finaaliottelut ja CS:S:n pronssiottelu alkaa kaikki samalla kellon lyönnillä ja vielä SC2:en pronssiottelu osittain niiden kanssa päällekkäin.

Toivottavasti siellä on Source TV käytössä, että voisi TF2:n otteluita katsoa edes sitä kautta.

Mutta joo, itse ainakin seurailen SC2:ta ja TF2:ta (jos TF2-otteluita jostain näkee). Niin, ja...


riippuen tilanteesta saatan olla mukana Tekken 6:n selostuksissa.
Meinasin jättää Tekkenin katselut väliin, mutta täytyy sittenkin katsoa. :)



Niin, ja jos SC2 kiinnostaa, niin Starcraft2.fi:ssä järjestetään pienimuotoisia turnauksia. Niiden otteluita striimataan livenä ja yleensä vielä selostuksen kanssa. Esimerkiksi huomenna on Tiistai-cup alkaen klo 18:00. Vasemman reunan "Online Streamit" -kohdassa näkyy sen hetkiset aktiiviset striimit. Seassa on myös ulkomaisia striimejä.
251  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Elektroninen urheilu : 07.02.2011 20:25
Nyt tulevana viikonloppuna järjestetään Winter Assembly 2011. Peliliiga järjestää siellä 5 pro-turnausta. Peleinä Starcraft 2, Team Fortress 2, Counter Strike: Source, Tekken 6 ja Guitar Hero 5. Lisäksi pino amatööriturnauksia.

SETT:n sivulla mm. tulosseurantaa. Lisäksi SETT TV striimaa kaikki turnausottelut ja ainakin tärkeimmissä on selostukset mukana. Ottelut alkaa perjantaina kello 12:00 Starcraft 2:n lohkovaiheen peleillä. Koko aikataulu näkyy mm. tuosta.
252  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 03.02.2011 14:10
Tämän vuoden Game of the Year: Duty Calls: The Calm Before the Storm.

Kannattaa ainakin se video katsoa.


E: Eipä tuo tuolla sivulla oleva video ollutkaan hyvä. Tässä parempi video.
253  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 03.02.2011 13:44
From Software avasi sivun Dark Soulsille, mutta se on kovin tyhjä vielä toistaiseksi. Sivulla ei lue muuta kuin "Dark Souls" ja "2.4 Open". Jos tuo päivämäärä on japanilaisessa muodossa, niin se tarkoittaa huomista.

Dark Souls virallinen kotisivu
254  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 02.02.2011 21:12
Mahtavata. Kunpa julkaisupäivä olisi vaikka 3.2.2011.


Lisäsin tuon trailerin ja parit linkit, joiden takaa löytyy screenshotteja, aloitusviestiin.
255  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Dark Souls : 02.02.2011 19:58
Aika tyylikkään näköistä. Varsinkin tuo kuva metsästä on aika tunnelmallinen.

Nuo kuvat on otettu Famitsu.comista. Tässä Famitsun uutinen Dark Soulsista. Sieltä löytyy muutama kuva lisää ihmeteltäväksi.
256  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Demon's Souls : 02.02.2011 12:26
Ensimmäinen kenttä ei niin hirveän vaikea ole, varsinkin jos noilla helpommilla hahmoluokilla (Temple Knight, Royalty) pelaa. Vaikeuteen vaikuttaa myös moni muu asia, esimerksi juurikin se kuinka varovasti pelaa eli rushaamalla ei pääse kuin takaisin archstonelle. Mutta eiköhän kuolo kerkeä korjaamaan vielä monta kertaa ennen kuin lopputekstit rullaa ruudulla. ;)

Niiden mini-phalanxien farmaaminen kieltämättä auttaa ja helpottaa peliä. Yksi parhaista paikoista farmata niitä stoneja.
257  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ilmoituksia, bugeja ja parannusehdotuksia : 02.02.2011 11:56
Peliseuran viestit tulee myös "Näytä edellisen käynnin jälkeen kirjoitetut viestit" ja "Kaikki lukemattomat aiheet" -näkymiin.

Niin ja jossain välissä ainakin tuosta "Kaikki lukemattomat aiheet" näkymästä katosi uudesta viestistä ilmoittavat kuvat. Nyt niiden tilalla näkyy vain puuttuvasta kuvasta ilmaiseva kuva. Samalla noihin näkymiin ilmestyi tumma tausta siihen kohtaan, jossa selitetään eri ikonien merkitykset. Tuo tausta näyttää mielestäni vähän virheelliselle.
258  Yleinen / Pelikeskustelu / Dark Souls : 02.02.2011 11:48


Viime vuoden Tokyo Game Showssa esitelty Project Dark sai viimein virallisen nimen: Dark Souls.

Dark Souls on Demon's Soulsin "henkinen seuraaja", eli luvassa on tumma sävyistä keskiaikaista fantasiaa toiminta-RPG:n muodossa sekä lukuisia kuolemia. Peli julkaistaan lännessä sekä PS3:lle että X360:lle. Julkaistaan 4. lokakuuta 2011. Kehittäjänä toimii jälleen From Software ja länsimaiden julkaisun hoitaa Namco-Bandai joka toi myös Demon's Soulsin Eurooppaan.


    Uusimmassa Famitsussa on Dark Soulsin previkka, ja siitä selvisi seuraavaa:

  • Dark Souls tulee olemaan yhtä haastava - ja yhtä palkitseva - kuin Demon's Souls ja meininki on samaa yritystä ja erehdystä ja virheistä oppimista.
  • Dark Soulsilla ja Demon's Soulsilla ei ole tarinan tai maailman suhteen mitään yhteistä.
  • Dark Soulsin maailma on yksi suuri alue, toisin kuin Demon's Soulsin viiteen erilliseen alueeseen ja niitä yhdistävään hubiin jaettu maailma.
  • Dark Soulsin maailmassa on enemmän tutkittavaa  ja kenttäsuunnittelu on monipuolisempaa, esimerkiksi maastossa on enemmän korkeuden vaihtelua. Tarjolla on luolastoja, linnakkeita ja muuta vastaavaa tutkittavaksi.
  • Hahmoluokat on poistettu kokonaan ja aseita ja loitsuja on enemmän. Pelaajalla on enemmän vapautta muokata hahmonsa omaan pelityylinsä sopivaksi.
  • Online-ominaisuudet on samankaltaiset kuin Demon's Soulsissa:
    • Maasta löytyy toisten pelaajien jälkeen jättämiä veriläiskiä ja viestejä.
    • Pelaajien välinen yhteistyö ja PvP on myös mukana.
    • Uutena on jotain "keskinäiseksi roolipelaamiseksi" (mutual role-playing) kutsuttua, mutta tätä ominaisuutta ei vielä olla lyöty lukkoon, joten From Software ei paljastanut siitä mitään.
    • World Tendency on heitetty romukoppaan.


Eli Demon's Souls enemmän tai vähemmän avoimella maailmalla. Vaikuttaa varsin lupaavalle.



Tiedot:
Julkaisupäivä: 4.10.2011
Alustat: Xbox 360 ja PS3
Kehittäjä: From Software
Julkaisija: Namco Bandai

Linkit:
Prepare to Die, virallinen länsimaiden kotisivu
Virallinen aasian kotisivu

Trailerit:
Ignite Trailer
"Prepare to die" Trailer
E3 2011 - Official Trailer

Screenshotit:
Eurogamer
Famitsu
259  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelitarjoukset : 01.02.2011 17:32
Cdonissa Talviale meneillään. Bongasin StarCraft II:n PC:lle/Mac:lle hintaan 34,95€ (-30%) + toim = 37,90€. Pari euroa halvempi kuin mistään Games Trackerin tuntemasta kaupasta.
260  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ilmoituksia, bugeja ja parannusehdotuksia : 31.01.2011 23:13
Kyllähän tuo Peliseura -osio saattaisi olla ihan hyväkin idea. Käyttäjien vaan pitäisi jaksaa aina silloin tällöin vilkaista sitä siltä varalta, että jos joku itseään kiinnostava topicci on ilmaantunut.

Ja tietty jos se osio sisältäisi vähän kaikkea tuollaiseen yhdessä pelaamiseen ja kilpailemiseen liittyvää, niin se saisi enemmän suosiota ja huomiota. Eli esim. seuraava Score Attack voisi kuulua tuohon osioon.


Voisihan sitä kokeilla, ja jos se ihan puihin menee niin pääseehään siitä osiosta eroonkin.
261  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: NGP/3DS - kannettavan pelaamisen uusi sukupolvi : 31.01.2011 13:23
Mutta onhan siinä hinnassa sekin puoli, että älypuhelin on monitoimilaite. Se on ensinnäkin... no, puhelin. Minkä lisäksi sillä sujuu netin selaaminen, sähköpostit ja kaikki muutkin kommunikaation muodot ja mitä kaikkea muuta sillä keksiikään tehdä. Ja tietenkin pelaaminenkin. 3DS:llä voi lähinnä vaan pelata.

Mutta ei joku 250€ ole 3D-näytöllä varustetusta pelikoneesta liikaa pyydetty kunhan se ei ihan täysin mopo ole tehoiltaan. 3D:ssä vaan on se, että koneen pitää piirtää tuplasti enemmän frameja kuin 2D-tilassa, eikä piirtonopeus saisi tippua alle asetetun rajan tai 3D-efekti lahoaa hetkellisesti käsiin. Eli 3DS:n pelit näyttänee huonommalta kuin mitä tehot sallisi 2D-näytön kanssa. En tosin tiedä mitä piirtonopeutta 3DS:n peleissä käytetään. Onko se 60 framea per silmä (kaksi silmää = 120fps), vai jotain lähempänä 30 per silmä? 120 framea sekunnissa olisi aika paljon pyydetty mobiililta laitteelta.
262  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: NGP/3DS - kannettavan pelaamisen uusi sukupolvi : 30.01.2011 23:26
NGP:t ja 3DS:t ei jaksa minua kiinnostaa, ainakaan tässä vaiheessa. iPhone on vaan niin paljon parempi käsikonsoli. Se on aidosti kannettava (eihän kukaan poistu talostaan ilman kännykkää), pelit on halpoja, joten sille on aina jotain pelattavaa, ja ne on usein lyhyitä, mikä on kannettavalle pelille hyvä ominaisuus minun mielestä. Isompia pelejä voi pelata isommalta ruudulta sitten kun on aikaa keskittyä peliin. Ja tärkeintä kaikessa: Pelit ei ole niitä samoja, tai edes samankaltaisia, kuin mitä konsoleille julkaistaan vaan jotain hiukan innovatiivisempaa settiä erilaisen kontrollin takia.

NGP on kyllä melkoinen tehojyrä, mutta PS3-pelien pelaaminen 5" ruudulta ei jaksa innostaa. Varsinkaan jos ne on perus fpsmättöpaukepauke pelejä. Ja onhan se melkoinen lankku kannettavaksi koneeksi.

3DS:n 3D-ominaisuus on sinänsä kyllä mielenkiintoinen, mutta mitä olen vähän lueskellut uutisia laitteesta, niin 3D-efekti on ilmeisesti aiheuttanut aika monelle päänsärkyä, pahoinvointia ja muuta mukavaa. Ei sinänsä kiva, jos laitteen hehkutetuin ominaisuus - josta on myös jotakin joutunut maksamaankin - pitää laittaa pois päältä. Ja toinen ongelma siinä on se, että näyttöä pitää katsoa kohtisuoraan tai 3D-efekti hajoaa ja kuvakin taitaa muuttua hiukan suttuiseksi. En tiedä kuinka suuri ongelma tuo loppujen lopuksi on (kuinka hyvin sen saa pidettyä samassa asennossa nappuloita hakatessa), mutta joissain tilanteissa 3D pitänee kääntää pois, esim. liikkuvassa autossa.
263  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 30.01.2011 22:37
Nopeudessa ainakin on eroja ja luotettavuudessakin saattaa olla vaihtelua, eli hajoaako levy käsiin vuoden päästä. Kannattaa myös varmistaa, että se varmasti toimii Macissä ongelmitta. Tietotekniikkaa ostettaessa kannattaisi yrittää arvosteluja ja vertailuja jaksaa lueskella. Mutta jos se ei kiinnosta, niin Western Digitalit ainakin on yleensä hyviä levyjä.
264  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 29.01.2011 13:52
Kannattaa nukea se vnet/Voddler korpeen, ja katsoa poistuuko ongelma. Voit myös kokeilla päivittää Voddlerin. Voddlerista tuli uusi versio jossain välissä, versio 3, mutta Voddlerin oma päivitystsydeemi ei taida osata asentaa sitä. Eli uninstall (löytyy Voddler Traysta) ja uuden version asennus.

Tosin kun siinä tulee punainen piikki, niin se tarkoittaa että joku järjestelmäprosessi kahmasee prossun aikaa. Veikkaan kernel_taskia, mutta vaihda Järjestelmän valvonnassa "Omat prosessit" "Kaikki prosessit" -asentoon, niin se näyttää myös järjestelmäprosessit.

Niin, ja Konsoli (Ohjelmat -> Lisäohjelmat) saattaisi myös kertoa jotain. Esimerkiksi System.logiin saattaa tallentua joku virhe sanoma tai muu merkintä jäätymisen yhteydessä.


Hiiren jatkuva pieni nykiminen saattaa tyhmimmässä tapauksessa olla OS X:n "ominaisuus". OS X:ssä ei ole mahdollista poistaa hiiren kiihdytystä mitenkään, ja muutenkin hiirtä käsitellään jotenkin oudosti. Esim. jos laitat hiiren polling rateksi 1000Hz (jollain ajurilla, tms. ohjelmalla), niin se ilmeisesti alkaa nykimään. Laitat polling rateksi 128Hz, ja sen pitäisi toimia smoothisti.


Ja 30Gt on varmaan ihan riittävä. Jos vapaa tila alkaa lähentelemään 10Gt, niin sitten kannattaa alkaa heittelemään turhaa roinaa pois tai siirtää muille (ulkoisille) levyille.


Ja se Time Machine kannattaa ottaa käyttöön. Ei sitä koskaan tiedä milloin se pelastaa jotain äärettömän tarpeellista. Sen käyttöönotto on muutenkin niin helppoa ja kiintolevyt halpoja. Eikä se ainakaan minulla ole ongelmia aiheuttanut.



@ Kabanossi
Toimiiko näppäimistö hiiren jumittamisen aikana?

Jos hiiri on langaton, niin kannattaa vaikka tarkistaa, että patterien kontaktit on kunnossa ja/tai kokeilla toisia pattereita. Langattoman hiiren toimintaa saattaa myös häiritä jotkut laitteet. Esimerkiksi WiFi, jos käytössä on joko G-verkko tai N-verkko 2,4GHz tilassa. Myös mikroaaltouuni voi sotkea langattoman hiiren toimintaa.

Jos hiirellä on häntä, niin onko se suoraan koneen USB-portissa kiinni vai hubin kautta? Kannattaa kokeilla suoraa yhteyttä, koska USB-hubien toimivuus on joskus mitä sattuuta.

Ja Järjestelmän valvonta saattaisi kertoa tuostakin ongelmasta jotakin, eli hyppääkö prossun käyttö samalla kun hiiri lopettaa tottelemisen. Ja Konsoli saattaisi myös kertoa jotain.
265  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 29.01.2011 00:35
@ Tzibo

Järjestelmän valvonta (Ohjelmat -> Lisäohjelmat) olisi hyvä alku ongelman metästämiselle. Ensinnäkin varmista, ettei kiintolevy ole täynnä tai lähes täynnä. Jos kiintolevy, tai tarkemmin osio, on täynnä, niin sillä olevan tiedostojärjestelmän toiminta hidastuu. Lisäksi käyttöjärjestelmä ja jotkut ohjelmat tarvitsee tyhjää tilaa väliaikaisille tiedostoille.

Toinen on, että onko muistia vapaana? Varsinkin sillä hetkellä kun jäätyminen tapahtuu.

Ja kolmanneksi prosessit. Eli syökö joku prosessi liikaa resursseja - prossun aikaa tai muistia.

Järjestelmän valvonta kannattaa jättää päälle (ikkunan voi sulkea) jolloin voit seuraavan jäätymisen jälkeen katsoa huutiko prossu täysillä tai mille levyn aktiivisuus näytti.


Vähäsen vaikea lähteä arpomaan, että missä vika on. Veikkaisin, että joku third-party sovellus kenkkuilee, mutta mikä onkin hyvä kysymys. Kannattaa selailla Järjestelmän valvonnassa prosessilistaa, ja jos joku sovellus syö muita merkittävästi enemmän prossun aikaa tai muistia, niin se on potentiaalinen ongelman aiheuttaja. Lisäksi kannattaa kokeilla sammuttaa taustalla olevia ohjelmia ja katsoa poistuuko ongelma. Kiintolevykin voi olla syypäänä, eli se on joko täynnä, osio/tiedostojärjestelmä viallinen tai siinä voi olla ihan fyysinenkin vika. Niin, ja onko Time Machine käytössä?


Ja kannattaa ajaa Levytyökalussa (Ohjelmat -> Lisäohjelmat) "Korjaa levyn oikeudet" ja varmuuden vuoksi levyn tarkistus. Ja levyn/järjestelmän siivoamiseen voi kokeilla vaikka ilmaista OnyXia. Sen avulla voi mm. tyhjentää erilaisia välimuisteja (cache) siltä varalta, että jos joku tiedosto on vaikka korruptoitunut.



Onko hiiren hyppiminen jatkuvaa pientä hyppimistä vai pidempää laukkaa vai silloin tällöin tapahtuvaa? Hyppiikö hiiri heti koneen uudelleen käynnistämisen jälkeen ennen kuin mitään ohjelmia on käynnistetty?
266  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: PlayStation 3 : 27.01.2011 16:05
Yli kolme vuotta vanha konsoli tuskin menee virhevastuunkaan piikkiin enää ja huolto on sen verran tyyristä, että kannattaa varmaan suoraan hakea se slimmi kaupasta.
Kannattaa silti kokeilla, koska vaikka huolto ei olisi ilmainen niin ei sinun koko hintaa tartte välttämättä maksaa. Eli virhevastuun nojalla huolto on ilmainen tiettyyn pisteeseen asti ja siitä eteenpäin mitä kauemmin ostohetkestä on sitä enemmän kuluttaja joutuu huollosta maksamaan. Jossain vaiheessa siis kaikki huoltokustannukset on kuluttajan vastuulla.

Ja toinen pointti on, että onko pelikonsolin oletettu kestoikä 3 vuotta? Jonkun satunnaisen Internetistä lukemani kommentin mukaan konsolin kestoiän pitäisi olla konsolisukupolvi. Eli kun PS4 on kaupoissa, niin vasta sitten kuluttaja joutuisi maksamaan PS3:n huollosta, ja silloinkin vain osa kustannuksista. En jaksa uskoa, että asia noin olisi, mutta kyllä kolme vuotta vanhan konsolin huollosta ainakin suurin osa on valmistajan maksettava.
267  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Apple : 26.01.2011 21:05
Edit:
Jaa, riippuu ilmeisesti siitä että Mac ei osaa natiivisti lukea ja kirjoittaa NTFS:lle. Pitänee hoitaa joku softa tähän sitten..
Nuo tiedostojärjestelmät aiheuttaa hiukan ongelmia ulkoisten levyjen kanssa. OS X ei natiivisti tue NTFS:ää ja Windows ei nativiisti tue HFS+:aa. Kaipa molemmille jonkiin sortin ajurit löytyy, mutta en tiedä niiden toimivuudesta. Mitään betaversioita ei välttämättä kannata käyttää, koska jos tiedostojärjestelmä hajoaa, niin sen korjaaminen saattaa olla hiukan ongelmallista. Eli tiedostot on vaarassa.
268  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 22.01.2011 13:59
Toinen vaihtoehto tiedostojen pilveen tallentamiseen on Dropbox (Win, Mac). Se tekee Dropbox -nimisen kansion koneellesi jonka sisältö synkataan pilveen ja josta tiedostot voidaan synkata toiselle koneelle. Koska tiedostot tallennetaan paikallisesti, niiden lataaminen ja tallentaminen on nopeaa. Tiedostoja voi myös katsella nettiselaimella tai esim. iOS-laitteella ja niitä voi myös jakaa. Tallennustilaa saa 2Gt ilmaiseksi ja rahalla lisää, jos on tarvetta.

Dropbox
Affilinkki Dropboxiin, jos haluat lahjoittaa 250Mt lisätilaa itsellesi ja minulle.


Joissain (Mac-)ohjelmissa on myös tuki Dropboxille. Esimerkiksi 1Password + Dropbox -yhdistelmä on kätevä tapa pitää salasanat mukana.
269  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 20.01.2011 15:53
@ despire
Onnittelut... kaksosista. ;)


Ohjelma suosituksia... No, kun teikäläisellä on armotonta tilauksenseurantaa edessä, niin Junecloudin Delivery Status on siihen varsin näppärä. Siitä on iOS-versio, joten pääset heti seuraamaan "kaksosten" kulkua, ja OS X:lle siitä on widget. Ja jos rekisteröidyt Junecloudille, synkronoituu tilausten seuraukset eri iOS-laitteiden ja Macien välillä automaagisesti.

Growl on näppärä, ja kannattaa siis asentaa. Kannattaa myös tsekata eri plugineita siihen, kuten GrowlTunes.

HandBrake on näppärä DVD:iden rippaamiseen ja elokuvien konvertointiin esim. iOS-ystävälliseen muotoon.

Maxilla taasen onnistuu näppärästi musiikkitiedostojen muuntaminen muodosta toiseen.

En tiedä tarttetko videoiden toistoon muuta kuin mukana tulevat QuickTimen ja iTunesin. Windows Media -tiedostot saa näkymään Flip4Macillä ja Perianilla "parit" muut tiedostomuodot. Ja vanha tuttu VLC pelastaa jos muut ei osaa.


Ohjelmien asennus ja levittäminen eroaa OS X:n puolella hiukan Windowsin ja Linuxin tavasta, joten opas ohjelmien asentamiseen, jos se ei ole entuudestaan tuttua puuhaa.
270  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 19.01.2011 19:33
Eikös Valve ole lupaillut PS3-version olevan myös parempi näistä konsoliversioista?
Jep, ellei Microsoft tee jotain viisasta hyvin pian. PS3-versio on yhteensopiva Steamin kanssa (ja sitä kautta PC- ja Mac-versioiden kanssa) ja se myös tulee saamaan päivityksiä suunnilleen samaan tahtiin kuin PC ja Mac. X360 jää nuolemaan näppejään.
Sivuja: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 30
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines