Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 30
301  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 23.11.2010 18:23
[kuva]

 >:( Valikko jopa löytyy 3GS:stä, mutta siltikään ei voi luoda tunnusta.
Jos jollain sun tutulla sattuu olemaan joku tänä vuonna julkaistu iOS-laite, niin hän voi tehdä sinulle tuon tilin. Yhdellä laitteella voi tehdä kai kolme ilmaista tiliä.
302  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 22.11.2010 17:30
Aivan. Jostain syystä ainoastaan iPhone 4:llä voi luoda uuden tilin, mutta jo tilin omistaville palvelu toimii muillakin laitteilla.

"Make sure your iPhone is running iOS 4.2. If you’re creating a free account for the first time, you need an iPhone 4"
Aa. Katoin vain iPadin ohjeen. Aika reilupeli Applelta. Sama diili iPod touchien kanssa, eli ainoastaan neljännen sukupolven iPod touchilla voi tehdä tilin. Ja nyt kun silmien kanssa lukee tuota sivua, niin siinähän sanotaan "is now free on any iPhone 4, iPad, or fourth-generation iPod touch running iOS 4.2." Tosin ohjeistus sivun sana valinnat antaa toivoa, että jos vaan ilmaisen tilin onnistuu tekemään, niin se toimii myös vanhemmilla laitteilla.


E: Ohjesivun lopussa on pienellä präntillä: "Create a free Find My iPhone account on any iPhone 4, iPad, or iPod touch (4th generation) running iOS 4.2. Once you create an account on a qualifying device, use your Apple ID and password to enable Find My iPhone on your other devices running iOS 4.2." Eli toimii myös vanhemmilla laitteilla kunhan vaan löytyy joku uusi laite jolla voi tehdä tilin.
303  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 22.11.2010 17:11
Ja hyvä, että Find My iPhone on nyt ilmainen. Kätevä palvelu, mutta kukaan ei ole voinut käyttää sitä kun kellään ole kiinnostusta maksaa siitä.

Tuosta on kai vielä vähän epäselvyyksiä, että toimiiko se oikeasti vain iPhone 4:llä kuten Apple mainostaa. No, illallahan se selviää.
Ainakin tuolla sivulla, johon Epi linkkasi, on linkit kuinka tuo ilmainen Find My iPhone otetaan käyttöön iPhonella, Touchilla ja iPadilla. Eli kai se niille kaikille on tulossa.


E: Ja sillä samaisella sivullahan siitä raapustetaan "Find My iPhone, iPad or iPod Touch" -otsikon alla, ja sanotaan, että se on noille kaikille laitteille.
304  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 22.11.2010 16:57
4.2 julkaistaan tänään kaikille alustoille!
Juuri aiemmin tänään kaavailin, että pitäisikö asentaa 4.2.1 GM iPadiin. Odotellaan sittenkin virallista. :)

Tänään kannattaa kahdeksan maisemissa olla koneen äärellä takomassa Päivitä -nappia, jos vielä tämän vuorokauden puolella haluaa uusimman iOSin. Yleensä tahtoo serverihuoneen lattia omia Applen palvelimet kun uusi versio iOSista julkaistaan.


Ja hyvä, että Find My iPhone on nyt ilmainen. Kätevä palvelu, mutta kukaan ei ole voinut käyttää sitä kun kellään ole kiinnostusta maksaa siitä.
305  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 21.11.2010 20:19
Eipä enää jaksanut odotella 4.2:n julkaisua, joten asensin 4.2 GM2:en muutama päivä sitten. Bugeja on korjailtu ja tietty ääkköset, kansiot, Game Center... Vihdoin. Ja onhan se fast app switching ihan kiva myöskin. En mitään suurempia suorituskyvyn paranemisia ole havainnut, mutta taitaahan se Safari vähän nopeammin toimia. iPodia on paikkailtu ihan kiitettävästi, mutta en edelleenkään pidä iPadin iPodista. Jotenkin tyhmästi suunnilteltu/sekava. Lisäksi kun iPodin käynnistää menee ruutu hetkeksi mustaksi mikä näyttää bugille, mutta kai se noin on suunniteltu. Safarista löytyy (edelleen) eräs 4.x:stä tuttu bugi (valkoinen ruutu) enkä edelleenkään pidä siitä kun siirtyy edelliselle sivulle, niin sivua ei ladata uudelleen vaan näytetään vanha versio siitä. Ärsyttävä ominaisuus forumeita selattaessa - tahtoo Safari 3.x:n. Videoiden katselu ei onneksi enää aiheuta kaatuilua. iOS 3.2:ssa oli enemmän sääntö kuin poikkeus, että Safari kaatuu kun jotain videota yrittää katsoa.

Muuten ei ole ollut valittamista. Jotain omituista hidastelua tosin tapahtuu harvakseen, olisko fast app switchingin syytä tai jotain.



Ja tällä hetkellä vaikuttaa aika vahvasti siltä, että iPad saapuisi Suomeen nyt tiistaina. Pohjoismaiset operaattorit ilmotelleet datapaketteja iPad-käyttöä varten ja iOS 4.2:n huhutaan tulevan tuona samaisena päivänä. Apple teki myös erikoisen siirron julkaisemalla iOS 4.2.1 GM:n vaikkei 4.2.0:a olla vielä julkaistu. Tuo saattaisi viitata siihen, että Apple on mennyt asentamaan 4.2.0:n joihinkin laitteisiin (pohjoismaihin tuleviin iPadeihin?) ja joutui nyt siis nostamaan versionumeroa jotta 4.2.0:lla varustetut laitteet saisivat korjaukset 4.2 GM:stä löytyneisiin bugeihin.

No, oli niin tai näin, kyllä se iPad joka tapauksessa joulumarkkinoille tulee. Tai näin ainakin asiasta tietävät lupailee.
306  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 16.11.2010 19:37
No, ehkä tämä päivä vielä jää kaikkien muistiin päivänä jona Ä ja Ö tuli iPadiin
Eipä saa ainakaan vielä päivitettyä iPadia. iTunes ilmoittaa 3.2.2 olevan uusin versio.  >:(
Se tulee kello 20:00 jälkeen, jos on tullakseen. Yleensä nuo iOS päivitykset on tullut 20:00-21:00. Viimeisin taisi tulla heti 20:00 jälkeen.
307  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 16.11.2010 18:14
Joo, en ole täysin varma muistanko minä tämän päivän lopun elämääni. Mutta onhan se kuitenkin kohtuu suuri juttu iTunes Storen kannalta. Beatlesin albumit myy yhä edelleen hyvin ja iTunes Store on ainoa digitaalinen musiikkikauppa, josta Beatlesin biisit löytyy. Ja eipä Beatles muutenkaan mikään yhden kesän hitti bändi ollut.


No, ehkä tämä päivä vielä jää kaikkien muistiin päivänä jona Ä ja Ö tuli iPadiin
308  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 15.11.2010 20:43
Aika suuresta julkistuksesta on todellakin kyse kun siitä ilmoitetaan muidenkin maiden Apple.com -sivuilla kuin vain USA:n. Joissain jopa ihan lokalisoituna.

Pikaisesti tarkistettuna tuo ilmoitus on vain niiden maiden Apple.com -sivuilla joissa iTunes Storekin operoi. Eli iTunes Storeen liittyvästä julkistuksesta on kyse.

Mutta eiköhän se ole joko PilviTunes tai SpoTunes. Niistä kuitenkin on huhuiltu jo pidempään. Tai sitten Beatlesin albumit julkaistaan iTunes Storessa, eikä muuta. ;)


Erikoisinta on tosin se, että iTunes 10.1 julkaistiin juuri eikä juuri tuloillaan olevasta iOS 4.2:sta olla löydetty mitään erikoista. Eli miten ja milloin se uusi ominaisuus, mikä ikinä se onkaan, lisätään iTunesiin ja iOSiin? Vai onko PilviTunes vain nettisivu? Samankaltainen webbisovellus kuin (muutkin?) MobileMe ominaisuudet?


Ja se iOS 4.2 saisi todellakin pikku hiljaa tulla. Pelottelevat tosin julkaisun siirtyneen loppukuulle WiFi+AirTunes bugin takia. Elättelen kuitenkin yhä toiveita huomenna kello 20:00-21:00 tapahtuvasta julkaisusta.
309  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Digitaaliset elokuvavuokraamot ja -kaupat : 11.11.2010 20:26
9 to 5 Mac päätellyt, että uusi Apple TV olisi tulossa "välittömästi" Suomeen (ja muutamaan muuhunkin maahan). Mahdollisesti siis huomenna. Ja jos Suomi seuraa muiden maiden mallia, jotka ovat Apple TV:n viime päivinä saanut, tulee myös iTunesin elokuvavuokraukset samalla saataville. Italia on yksi maa, jossa Apple TV:tä alettiin myymään tänään, ja siellä Apple TV kustantaa 119€. Suomessa varmaan sama.

Hienompi homma, jos tuo nyt paikkansa sattuu pitämään. Eipä tuota vuokrausmahdollisuutta olla kuin kauan odotettu. 9 to 5 Macin uutinen.



Ja minultakin löytyy muutama kutsu lisää Voddleriin. Eli sähköpostiosotetta privana, jos kiinnostaa.
310  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 30.10.2010 13:16
Minua ihmetyttää tuo "4 GB ROM". Read Only Memory... Joku sählänny termien kanssa tai jotain. Ja mikähän "2-Super AMOLED" on?

Mutta eipä nuo speksit kait kovin kaukaa haettuja ole. Mobiiliprossut kehittyy kovaa vauhtia. Näytön reso tosin ehkä huutaa eniten "hatusta vedettyä". Voiko AMOLED-näyttöjen pikselitiheys olla noin korkea (342ppi)? Eikös niissä ole jotain rajoitteita, ettei niiden pikselitiheys voi olla samoissa lukemissa kuin LCD-näyttöjen.
311  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 29.10.2010 16:35
@ Epi

Kannattaa myös tarkistaa olisiko reitittimeen jotain päivitystä saatavilla joka tuon ongelman korjaisi. Niin, ja iPhone 4 ja iPad tukee N-verkkoja, joten jos sinulla ei ole B/G-laitteita, voit kokeilla laittaa reitittimen myös N-tilaan.

Minulla on dual-band Time Capsule ja hyvin iPad sen kanssa pelannut. Eipä sitä tosin muuta Applen laitteilta voi odottaakkaan.


Miten muuten noissa ulkomailta hommatuissa iPadeissa hoidetaan takuuasiat? Toimiiko hyvin vai pitääkö alkaa vääntämään kättä Applen kanssa?
Huollon pitäisi onnistua ihan ilman kädenvääntöjä Suomessa. Ainakin Tector lupaa takuuhuoltaa ulkomailta tuodut iPadit.
312  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelitarjoukset : 28.10.2010 19:11
Telltalesilta tulossa legendaariseen Back to the Future -elokuvasarjaan pohjautuva peli. Sen kunniaksi he antavat ensimmäisen osan ilmaiseksi. Vaihtoehtoisesti sen voi ennakkotilata (5 episodia) ja saada Puzzle Agent -peli ilmaiseksi.

Tarjous
313  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 20.10.2010 22:33
Livelähetys toimi taas hyvin. iPadillä 3G-verkossa (Saunalahti, rajaton nopeus, yleensä 2-3Mbit/s) kuvanlaatu oli pääsääntöisesti hyvä, mitä nyt välillä meni mössöksi. Pientä skippailua tosin tapahtui joskus kun kuvanlaatu vaihtui ja Jobsin loppusanat jäikin kuulematta, koska lähetys katkaistiin ennen kuin minun iPad kerkesi näyttää sitä loppuun.


Noh, Mac App Store vaikuttaa lupaavalle. Odotellutkin, että milloin tuollainen tulee Macciin. Ohjelmien asennus helpottuu, varsinkin uudelleen asennus kun ei tarvitse CD levyjen, CD Keyden, lukuisten eri käyttäjätilien ja kumppaneiden kanssa pelleillä. Ja tietenkin kätevää kun ohjelmat voi päivittää uusimpaan versioon yhtä nappia painamalla.


Mac OS X Jellonan uudet ominaisuudet vaikuttaa melko mielenkiintoisille. Toivottavasti niitä pystyy käyttämään ihan tavallisellakin hiirellä ettei ne vaadi multitouchia. Kokoruudun tilassa toimivien ohjelmien välillä hyppiminen varsinkin oli kätevää. Paitsi ei Magic Mousella.


Uusi iLife vaikutti ihan hyvälle ja MacBook Airikin täytti odotukset. Ja kun joku kuitenkin ihmettelee, että minkä takia Apple käyttää edelleen Core 2 Duo -prossuja niissä, syy on yksinkertaisesti Intel. Eli Intel vaatii, että uusien "i" prosessorien (i5 ja kumppanit) kanssa on käytettävä Intelin omaa surkeaa GPU:ta. Koska MacBook Airissa ei ole tilaa ylimääräisille komponenteille (kahdelle GPU:lle), käyttää Apple mieluummin vanhempaa prossua ja hyvää näytönohjainta.
314  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 14.10.2010 22:14
Jees, Sanoma Magazines hyppää myös iPad-kelkkaan. Ainakin Gloria ja Tietokone tulossa tänä vuonna. Tietokoneen numeroita voisi jopa ostella.

http://www.tietokone.fi/uutiset/sanoma_vie_aikakauslehtia_ipadiin
315  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 14.10.2010 13:13
Mutta mielenkiintoinen tapahtuma tulossa. Saapa nähdä ottaako mahdollinen 10.7 suurtakin peräeroa Snow Leoon. Monet ovat arvelleet, että Lion ottaa askelia iOS:n suuntaan - varsinkin kun tulossa on jossain vaiheessa kosketusnäytöllä siunattuja Mac-tietokoneita.
Saa tosin nähdä, miten Apple aikoo hoitaa kosketuksen Maceissä. Näytön tökkiminen kun vaatisi sen, että kättä pitää roikottaa ilmassa. Pidemmän päälle se varmaan rasittaisi kättä melkoisesti. Ja tietenkin näytön likaantuminen on toinen ongelma. Kännyköissä se ei ole ongelma, koska niiden näytöt on niin pienet. Mutta esimerkiksi iPadin kymmenen tuuman näytössä on jo aika kivasti hinkkaamista. Miten sitten joku 27" iMacin ruutu?

Tässä on ihan mielenkiintoinen konsepti kosketuskäyttöliittymästä ja sen ohjaamiseen tarkoitetusta laitteesta. http://www.youtube.com/watch?v=zWz1KbknIZk



Ja livelähetys olisi todellakin taas parhautta. Toimi kyllä viimeksi niin hyvin, että josko Apple sen järjestäisi tälläkin kertaa.
316  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelitarjoukset : 14.10.2010 09:16
Tales of Monkey Island Complete Pack (Win+Mac) lähtee pilkkahintaan Steamistä; 4,69€
(norm. 32,99€).

http://store.steampowered.com/app/31170/
317  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 13.10.2010 21:26
Apple järjestää ensi keskiviikkona, eli 20.10., "Back to the Mac" -nimellä kulkevan keynoten. Aika on perinteinen 20:00 Suomen aikaa.

Kutsuviestin kuvassa lymyilee leijona, joten veikkaillaan, että Mac OS X 10.7 (Lion) julkistetaan kyseisessä tapahtumassa. Muita todennäköisiä aiheita on MacBookit (valkoinen ja Air ainakin) ja eiköhän odotettu iLife '11 ole esityslistalla myöskin.

Toivottavasti Apple ohimennen ilmoittaisi iTunes Storen elokuvien vuokrausten Suomeen tulo aikataulun. Ja josko se iPad vihdoin saisi Suomen julkaisupäivän.
318  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 12.10.2010 19:25
Tuli tuossa yksi päivä mieleen, että kuinka pitkää softapäivitystukea Android-puhelinten valmistajat lupailee? Joillain älypuhelinvalmistajilla tahtoi ainakin ennen iPhoneja ja Androideja olla tapana tarjota vain muutama hassu päivitys kullekin kapulalle ja sen jälkeen ne unohdettiin tyystin, oli bugeja tai ei.

Ajattelin vaan, että saattaisi olla vähän kuivaa, jos kalliseen kapulaan ei saisikaan enää esimerkiksi vuoden jälkeen mitään virallisia päivityksiä. Ja kuin hyvin epäviralliset viritykset sitten toimiikaan.

Apple ainakin lupaa kaksi seuraavaa suurta päivitystä ja niiden pienemmät päivitykset. Eli noin kolme vuotta lupailee tukea.


Ja ihan mielenkiintoinen artikkeli: Mobile OS deathmatch: Apple iOS 4 vs. Android 2.2. Saa ihan kohtuu hyvän kuvan miten joka päiväiset askareet sujuu kumpaisellakin käyttiksellä. iOS yllätyksettömästi (?) käyttömukavuudelta parempi, mutta kyllähän sitä Androidillakin selviää.
319  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Rock Band : 08.10.2010 21:04
Itse kitaralle ja sen eri kikoille löytyy laaja tutoriaali ja kaikille levyllä tuleville biiseille löytyy oma song trainer, jossa kerrotaan tarkasti miten sormet kannattaisi sijoittaa otelaudalle. Tutoriaalia on kehuttu, siitä kertoo mm. Edgen vastajulkaistu preview:
Kuulostaa hyvälle. RB3:lla on potentiaalia olla paras itseoppimisväline sähkökitaran, ja muidenkin tuettujen soittimien, soittamisen opiskeluun. Toivottavasti tekevät siitä hyvän.
320  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Rock Band : 08.10.2010 16:46
Rock Band 3 tulee melko varmasti olemaan ensimmäinen kitarapeli jonka ostan. Ei ole nuo lelukitarat kiinnostaneet, mutta odotukset RB3:sta kohtaan nousivat melko korkealle kun kuulin, että sitä voi pelata oikealla kitaralla. Toivottavasti siinä on jonkinmoista opastusta oikean kitaran soittamiseen.
321  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 06.10.2010 19:09
No nyt on meikälläkin sitten iPad!  ;D

...
 
- Tuleepa siihen nopeasti sormenjälkiä. Laitoin saman tien tuollaisen Belkinin suojapussukan tilaukseen verkkokaupasta. Pitää sitä odotellessa kuljetella vaatteen sisällä iPadia.
Onnea uudesta perheenjäsenestä. ;)

Sormenjälkimagneetti se todellakin on. Itsellä meni pari päivää ja oli ihan kauhean näköinen. Toinen suuri ongelma on, varsinkin kesällä ulkona, heijastukset. Ottaa mukavasti silmiin auringon paahteessa kun kaikki selän takana oleva näkyy viimestä yksityiskohtaa myöten yhtä hyvin kuin näytön kuva, ellei vähän paremmin. Anti-glare -kalvot onneksi korjaa molemmat ongelmat ja voisin sanoa, että kesällä aika välttämätön jos ulkona aikoo käyttää. Anti-glare -kalvojen huonona puolena vaan on niiden aiheuttama kuvan helmeily. Itse käytän SGP Steinheil Anti-Fingerprint -kalvoa.
322  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Applem : 06.10.2010 12:57
E: Muutamat muut lähteet näyttävät summaa 625,5 miljoonaa.
Tuo on se summa dollareina.


Nuo softapatentit on kyllä joskus harvinaisen syvältä. Minkä tahansa ominaisuuden tai idean voi patentoida. Kuten vaikka yritys patentoida thumbnailit ja pikakuvakkeet, mutta en muista miten niissä kävi. Amerikassa kun ei ole väliä kuka idean ensimmäisenä keksi tai toteutti. Patentin saa se joka keksi sitä ensimmäisenä hakea.

Tuokin yritys, joka nyt sai lottovoiton, ei kai tee muuta kuin varjelee patenttejaan ja haastelee yrityksiä oikeuteen patenttirikkomuksista.


Ja onnistuihan yksi yritys saamaan tavaramerkin sanalle "edge." Kiusasivat sitten erästä indiepelintekijää, joka julkaisi Edge -nimisen pelin iOSille. Saivatten tosin sormilleen pahemman kerran kun alkoivat EA:ta härnäämään (Mirror's Edge). Niiden kanne hylättiin ja saattavat vielä saada rikossyytteen tai pari tekemisistään.
323  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kysy & Vastaa : 05.10.2010 19:02
Neljännen sukupolven Touchin tunnistaa kameroista. Edellisissä malleissa niitä ei ole.
324  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 04.10.2010 18:20
Tuollasten vähän parempien kuulokkeiden kanssa kannattanee käyttää jotain kuulokevahvistinta/DACia (Digital-to-Analog Converter), varsinkin jos normaalisti käyttää jotain integroitua äänikorttia. Integroitujen äänikorttien laatu on tunnetusti surkea, joten jos äänenlaadusta tykkää niin sellaista ei pidä käyttää.

Samaten, jos käyttää jotain parin sadan tai kalliimpia hifi-kaiuttimia, on DAC aika ehdoton. Integroitu äänikortti saa hyvätkin kaiuttimet kuulostamaan parin kympin PC-purkeilta.

NuForce uDac-2 on kait saanut ihan hyviä kehuja vaikkei ole mitenkään hirveän kallis. Tukee resoluutioita 96kHz/24bit asti (äänikortit yleensä 48kHz/16bit) mikä on hyvä, mutta suurimmalle osalle turha ominaisuus korkearesoluutioisen musiikin huonon saatavuuden takia. Kustantaa 120$. En tiedä saako noita jostain päin Eurooppaa. Ei myöskään ole omakohtaista kokemusta, joten en tiedä kuin hyvä on.
325  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 02.10.2010 14:52
Teknari täytyy kyllä tsekata heti kun mahdollista.


Otavamedia innostunut iPadistä enemmänkin. Suomen Kuvalehden ja Suosikin lisäksi ne vääntää Tekniikan Maailman ja Anna -lehden iPadille. Suosikki tulee nyt alkavalla viikolla ja Tekniikan Maailma ensi kuussa. Tekniikan Maailma osuu jo kohtuu lähelle minun kiinnostuksen kohteita. Suomen Kuvalehden ensimmäinen numero maksaa 5,99€, mikä on kait sama kuin paperisenkin lehden. Saman linjan voitaneen olettaa jatkuvan muidenkin Otavamedian lehtien kohdalla.

Otavamedialla on myös kilpailu, jossa jaetaan yksi iPad viikossa 10 viikon ajan. En tiedä monesko viikko on menossa, mutta kait niitä vielä on jälellä. http://www.otavamedia.fi/web/kampanja/ipad


Ja veikkaisin, että haaveet iPadin saapumisesta tässä kuussa voi unohtaa. Eiköhän Apple olisi jo ilmoittanut päivän, jos se tulossa olisi. Ensi kuussa sitten. Ehkä.
326  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: iPhone, iPod Touch ja iPad pelikeskustelu : 01.10.2010 13:34
Jostain mystisestä syystä vino pino huippu iPhone-pelejä alennuksessa. Mm. Civilization Revelations, molemmat Monkey Islandit, Doom Resurrection, Real Racing ja monta muuta. Touch Arcadessa pidempi listaus.

Real Racingiin tulossa neljän pelaajan online-moninpeli Game Centerin kautta. Aika siistiä. Epin aika ostaa vihdoin iOSin paras autopeli. ;) Tukee muutenkin Retinaa ja varmaan gyroakin.


WiiWaressa suosiota kerännyt Bit.Trip Beat saapui eilen iOSille. iPad-version ostin ja aika siisti pelihän se on. Haastetta ihan kivasti ja retrohenkinen audiovisuaalinen ulosanti kelpaa. Toivottavasti muutkin osat tulisi pikaisella tahdilla iOSille.
327  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 01.10.2010 12:24
Entäpä Retina Display?
Retina-näyttö on täysi mahdottomuus. Sen lisäksi, että resoluutio olisi jotain ihan hullua (suurempi kuin esim. 30" tietokonenäytöissä) sen ohjaaminen vaatisi ihan liikoja pieneltä kännykkä-GPU:lta (jollaista iPadissä käytetään). iPad on muun muassa pelikone, ja kun tietokoneidenkin näytönohjaimet alkaa yskimään jossain 2xxx -resoluutioissa, niin miten sitten kännykän GPU? Muutenkin se vaatisi ihan liikoja ohjelmakehittäjiltä.

Kyllähän joku korkeapikselitiheyksinen näyttö tietty hyvä olisi, mutta kun Apple nyt kerta päätyi iPadissä 1024x768 resoluutioon, niin seuraava vaihtoehto onkin 2048x1536, mikä olisi noin 260ppi. Tuokin resoluutio on teknisesti aivan liian suuri.



Asiasta puuhun.
Jo toinenkin kotimainen aikakausilehti on hyppäämässä iPad-kelkkaan: Suosikista on tulossa iPad-versio Suomen Kuvalehden tapaan. Hyvähyvä, vaikkei tuokaan lehti minua kiinnosta. Ehkä vielä joku päivä joku minua kiinnostava lehti ilmoittaa julkaisevansa iPad-version. Aika hyvin alkaa olemaan suomalaista sisältöä iPadille vaikka itse laitteen Suomen julkaisusta ei ole vielä tietoa.
328  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Digitaaliset elokuvavuokraamot ja -kaupat : 29.09.2010 15:22
TV-kaistan saa nyt kuukauden ajaksi käyttöön maksutta.
Tattista tuosta. Testaillu tuota lähinnä iPadillä ja kyllähän se toimii vaikka kovin betalle vaikuttaa.

iPadillä joutuu käyttämään mobiiliversiota, joka on siis puhelimille optimoitu. iPad-sovellusta ei vielä ole ja iPhone-versiokin näyttäisi kadonneen App Storesta. Mobiilisivu on mielestäni vähän huonosti suunniteltu, mutta kyllähän se toimii.

Tallennuksien kanssa on joitain seikoiluja tapahtunut. Mm. jotkut ohjelmat ei ole tallentunut ollenkaan ja nyt Pirates of the Caribbeanin viimeisin osa on taitavasti kolmena pätkänä joista keskimmäisen pätkän A/V-synkki on hiukan metässä. Ohjelmien katselu tykkää myös katkeilla kesken kaiken. Mukavaa katsoa jotain elokuvaa kun joutuu 10-20min välein aloittamaan streamaamisen alusta ja hakea kohta mihin se tökkäsi. Niin, ja Ylen tekstitykset ei toimi mobiiliversiossa.

No, ongelmista huolimatta ihan kätevä palvelu. Viimeisen neljän viikon ohjelmat katsottavissa milloin ja missä vain. Kätevää jos sattuu vaikka missaamaan jonkun sarjan alun tai hyvän elokuvan. En tosin tiedä viitsiikö tuosta kuitenkaan maksaa, varsinkaan noin bugisena.


Joskus kauan sitten katsoin tota Voddlerin tarjontaa. Paskaahan se oli, ei yksi Lord of War siinä kesää tee.
Kyllähän siellä muitakin hyviä ilmaisia elokuvia näyttäisi olevan. Mitä nyt joitain tarkistelin, niin on siellä useampikin elokuva joka on IMDB:ssä saanut 7.x tai jopa 8.x pistettä. Ja tietty maksullisten joukosta löytyy lisää.
329  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Yleinen iPhone-keskustelu : 28.09.2010 16:37
Suurena Androidin valttina pitämäni kustomointi
Kustomointikin on vähän kaksi-, tai melkeinpä monipiippuinen juttu. Tavallaan se idea oman kalliin laitteen täydellisestä hallinnasta kuulostaa houkuttelevalle, mutta veikkaisin, että moni ainoastaan luulee kaipaavansa sitä mutta voi oikeasti elää ilmankin.

Linuxin valttinahan pidetään juuri kustomointia, ja kustomointimahdollisuuksia todellakin riittää. Jo yksistään KDE -työpöytäympäristössä on pari sataa asetusta (ellei niitä karsittu KDE 4:n myötä) graafisissa asetustyökaluissa.

Minä käyttelin Linuxia nelisen vuotta, ja tottakai sitä piti säätää. KDE:n ulkoasua säätelin useamman tunnin ja totesin, että nyt tää on hyvä, paras. Sitten kuukauden parin päästä otin silmän käteen ja totesin, että täähän on ihan kauhea. Joten ei muuta kuin taas säätämään tunti tolkulla kunnes se taas oli hyvä ja paras. Ja kuukauden parin päästä sama rumba uudestaan.

Maciin siirtymisen jälkeen on tullut keskityttyä lähinnä koneen käyttöön, ei säätämiseen. Applen valinnat on pääsääntöisesti olleet järkeviä.


Puhelimissa on sitten vielä kasa muita ongelmia, mm. akun kesto ja prossun teho. Lisäksi epäviralliset säätöohjelmat ei välttämättä ole täysin bugivapaita. Esim. minä jailbreikkasin iPhonen ja asensin ohjelman jolla ohjelmat sai järjesteltyä kansioihin. No, laitoin sitten mm. App Store -ohjelman kansioon. Aloin sitten jossain vaiheessa ihmettelemään kun App Store linkit ei toimi enää Safarissa. Siinä sitten ihmettelin, että missä mättää. Jailbreikkailin uudestaan ja niin edelleen ennen kuin viimein keksin syypään. Liittyi siis tuohon kansio juttuun.


Joskus siis vähemmän kustomointia on enemmän. Laite toimii hyvin eikä aiheuta päänvaivaa tai hermoromahduksia käyttäjälle.

Ja jos kustomoinnin puute pelottaa, niin siinä kannattaa huomioida laitteen/käyttiksen tekijä. Applella tuntuu olevan suunnittelufilosofiana, että jos suurin osa käyttäjistä haluaa jonkin olevan jollain tavalla niin se sitten on niin. Ja siinä on melko suuri todennäköisyys, että kuulut juuri siihen suurimpaan käyttäjäkuntaan. Loput joko pystyy elämään Applen valinnan kanssa tai haxoroi softan sellaiseksi kuin haluaa.
330  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 28.09.2010 13:48
Suomen Kuvalehti julkaisi iPad-version lehdestään. Pitihän se tietty tsekata vaikkei itse lehti niin kiinnostakaan. Ohjelman saa App Storesta ilmaiseksi (linkki) ja lehdestä voi ladata ilmaisen näytenumeron. Joka perjantai pitäisi alkaa ilmestymään lehden uusin numero, ja myöhemmin olisi kai tarkoitus tulla ominaisuus, että fyysisen lehden tilaajat saavat myös iPad-version.

iPad-versio on mallikkaasti tehty. iPadiä voi pitää joko pysty- tai vaaka-asennossa ja sivut taitetaan eritavalla riippuen asennosta. Artikkeleita selataan vasemmalle ja oikealle ja jos artikkelissa on useampi sivu, niitä selataan ylös ja alas. Sivuihin on myös upotettu vähän interaktiivisuutta, eli slideshow esityksiä, videoita, ääniä ja muuta. Lehdessä voi hyppiä artikkelista toiseen artikkeliselaimen avulla ja sisällysluetteloonkin pääsee parilla kosketuksella.

Ohjelma on tosin vielä vähän buginen. Kaatuilee ja pientä sekoilua havaittavissa. Mutta eiköhän ne korjata.

Näytenumerossa on lukijakysely, jonka palkintona on iPad. Mallia ei kerrottu.


Toivottavasti myös muut kotimaiset lehdet innostuisivat seuraamaan Suomen Kuvalehden jalanjälkiä. Pelaajalehti?



Ja asiasta kymmenenteen. Olikohan se Kauppalehden uutinen iPadin tulosta Suomeen ensi kuussa ihan hatusta tempastu? Siitä ei ole mainintaa Applen sivuilla, eikä myöskään mitkään Apple-uutissivustot ole kertonut, että iPad olisi rantautumassa uusiin maihin.
Sivuja: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 ... 30
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines