Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 107
1  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Legend of Zelda: Tears of the Kingdom : 28.05.2023 13:13
Joyconien tattien viettämisen pystyy korjaamaan aika helposti avaamalla ohjaimen ja laittamalla pienen kartonkipalan tatin alle. Itse korjasin oman ohjaimeni.
Mjahas. Kiitti vinkistä. Pitääpä testata. Jollain pahvi tai muovipalasilla korjasin taannoin Xboxin Elite -ohjaimiakin.
2  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Legend of Zelda: Tears of the Kingdom : 27.05.2023 14:17
Aikamoinen imu tässä tuntuu olevan. Jopa hieman yllätti että BotW-sapluunaan tehty uusi Zelda tuntuu näinkin tuoreelta. Jännästi maailma tuntuu uudelta, vaikka pohja on kierrätetty. Toisaalta se luo mytologiaan uskottavuutta, kun maailma on muuttunut ajan myötä - mutta maasto ja tietyt avainkohteet ovat ennallaan. Menin ensimmäisen temppelin varmaan normaalia tahtia aikaisemmin kun kellossa on vasta muutama kymmentä tuntia. Seuraava kymmenen tuntia menee varmasti helposti vain tutkiessa maailmaa, shrinejä availlen ja häröjä rakennellen. Hieno peli - jälleen kerran.

Orkkis Switchin joyconien tatit alkaneet driftailemaan melko häiritsevästi, joka etenkin Zeldassa korostuu. Pitänee ostaa uusi pari niin pystyy nauttimaan tästä hand heldinä kesän reissuissakin. Pro controllerilla on pelattavuus kuitenkin hyvin suklaista.
3  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 09.04.2023 14:29
Mikä käänsi pään Vihreistä Kokoomukseen? Ymmärtääkseni olet pitkäaikainen Vihreiden kannattaja.

Useampia analyyseja olen tästä liikehdinnästä lukenut. Strateginen äänestäminen selittänee monen kohdalla vaihdon, mutta ei sillä voi kokonaan selittää asiaa. Voisihan se vaihtoehto olla Vihreät Kokoomuksen tai SDP:n  sijaan.

Osmon analyysi antaa muutamasta katkerasta hudista huolimatta yhden suhteellisen valistuneen näkemyksen puolueen alamäkeen.
On tässä mm. Salea äänestetty pressanvaaleissa ja kokkariehdokasta viime kunnallisvaaleissa. Ehkäpä se lopulta kääntyi sen myötä, kun se Vartian ja kumppaneiden markkinaliberaali siipi vaiennettiin kuoliaaksi - tai siltä se ainakin äänestäjän silmään näytti. Samalla päätä nosti tämä uuden sukupolven vihreäliike, johon on sotkettu kirkkaan punaista vasemmistoaatetta ja väärän mallista feminismiä mukaan. Vihreät tekevät tällä hetkellä karhunpalvelusta ympäristölle lukitsemalla keskustelussa ympäristöarvot jotenkin vasemmalle exclusiiviksi asiaksi samalla lyöden kapulaa rattaisiin oikesti merkitseville asioille kuten aikanaan ydinvoimalle ja tänäpäivänä vapaan markkinan tuomille mahdollisuuksille. Varmaan joku keskustaki hoitas ympäristöasiat nykyään paremmin.

Oikeasti en kyllä fanita millään tavoin mitään suomalaista puoluetta - sitä vaan koittaa joka kerta valita paskista vaihtoehdoista sen vähiten paskimman.
4  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Eduskuntavaalit 2023 : 03.04.2023 19:22
Yksittäisistä kansanedustajista historoitsija Teemu Keskisarjan nousu eduskuntaan oli helkkarin hieno juttu.

Tää oli kyllä kova juttu. Keskisarjan historiantuntemusta on ollut aina mukava kuunnella.

Oma ääni meni Valtoselle ja Kokoomukselle, joka oli stadissa helppo valinta. Toivottavasti valtiovarainministeriön salkku vielä napsahtaisi. Keskisuurten puolueiden riutuminen vaaleissa meinaa Orpolle varmasti yksiä vaikeimpia hallitusneuvotteluissa modernissa ajassa. Ehkäpä nyt olisi aika persujen päästä toiselle puolen pöytää - mandaatti on kuitenkin aika väkevä.
5  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2023 13:46
Varmasti hyvä ratkaisu. Kokoluokka ja pikselitiheys on juuri vielä sellainen mikä ei ole niin herkkä katseluetäisyydelle. Mitä pienempi ruutu, sitä pienempi ns sweet spot senttimetreissä.

Oman pelitelkun asensin tosiaan seinälle PC-monitorin yläpuolelle. Ei ehkä se kaikista optimi ratkaisu ruudun ollessa hieman yläviistossa, mutta tulen kompensoimaan sitä jonkinlaisella pelituolilla jossa on recliner toiminto, niin pääsee pelaamaan paremmin noja-asennossa.
6  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Prime Remastered : 04.03.2023 13:22
EDIT: Nyt vasta ekan kerran huomasin, että tällä Remasterillakin Metacriticssa keskiarvo 95. Enpä ole vuosiin käynyt sivustolla, kun peliarvostelut ovat käyneet turhiksi. Toki täyden kympin peli edelleen ja lähellä täydellisyyttä, mutta silti yllätyin.
Odotitko parempaa keskiarvoa vai heikompaa?

Korkkasin pelin myös.
Itse en koskaan tuota Wii-julkaisua pelannut, koska alkuperäiset olivat niin tehokkaasti höylättyjä enkä kokenut wiimote-ohjauksen tuovan tähän mitään oleellista uutta - vaikka se ei toisaalta myöskään MP3:ssa itseäni häirinnyt. Jopa 4:3 kuvasuhde oli mielestäni riittävä vahvan HUD-elementin omaavalle pelille. Trilogy onkin pysynyt tähän päivään asti muoveissa.

Tämä ensimmäinen Prime on itselläni ehkä yksi eniten läpipelaamani peli. Parin kymmenen vuoden tauon jälkeen tuntuukin Prime siltä kuin olisi kotiin tullut. Käsintehdyn näköinen maailma on tosiaan erittäin tunnelmallinen ja visuaaliset kikat tukevat immersiota edelleen. Allekirjoitan myös tuon että asioiden etsiminen oli yksi Primen parhaita puolia. Näköjään aika paljon sitä pääsee kokemaan etsimisen ja löytämisen riemua uudelleen, kun muistikuvat on hieman hähmäiset näinkin pitkän ajan jälkeen.

Meinasin alunperin pelata Classic-ohjaustavalla, mutta vaihdoin dual stickkiin. Alkuperäinen ohjaustapa on se oikea, mutta itselleni on aika vahvasti syöpynyt kahden tatin tapa ohjata FPS-pelejä. Lisäksi tällä ohjaustavalla pääsee näppärämmin ihailemaan ympäristöjä. Parasta on kuitenkin se että peli tarjoaa erilaisia ohjaustapoja, jolloin jokaiselle pitäisi löytyä se oikea. Millä ohjaustavalla te pelaatte peliä?
7  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Prime Remastered : 09.02.2023 14:44
Tää on kyllä mahtava juttu että Prime saa arvoisensa uudelleenjulkaisun. Meinasin jo aikasemmin kuittailla Epille et kuinkas monta vuotta on Prime Remasterin pitänyt tulla jo kohta pian.  ;)

Fyysinen julkaisu pitää ehdottomasti hommailla, kun on kaikki muutkin Metroidit hyllyssä. Ilmeisesti julkkari euroopassa meni maaliskuun alkuun?
8  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Vuoden parhaat pelit 2022 : 21.12.2022 15:42
Kyllä meidän kaksivuotias ainakin tykkäsi sen verran, että piti ostaa se merirosvolisäri.
Kiitti vinkistä. Laitetaans Pipsa Possu pukin konttiin.

Löytyy myös game passista.
Voi olla vähän over kill kaks vuotiaalle.
9  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Vuoden parhaat pelit 2022 : 21.12.2022 12:56
Kyllä meidän kaksivuotias ainakin tykkäsi sen verran, että piti ostaa se merirosvolisäri.
Kiitti vinkistä. Laitetaans Pipsa Possu pukin konttiin.
10  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalauta toimii taas : 02.12.2022 15:33
Lanttu avuliaasti ilmoitti, että Pelaajalauta oli ollut muutaman päivän nurin. Kiitos ilmoituksesta!

Sivusto oli lakannut toimimasta, kun palvelinylläpitäjä edelleen päivitti palvelimen PHP-version versiosta 7.4 versioon 8.0. Tämä tapahtui 28.11.2022 klo 20:00. PHP-päivitys aiheutti uusia muutostarpeita koodiin, koska uudempi PHP-versio poisti tuen tietylle vanhentuneelle syntaksille. Tein syntaksinkorjauksen pikaisen vanhentuneen syntaksin etsimisen pohjalta.

Voi olla, että jotkin sivuston näkymät tai toiminnot eivät vielä toimi oikein. Mutta perustoimintojen pitäisi kuitenkin toimia. Teen lähipäivinä perusteellisemman syntaksinkorjauksen koodiin. Jos havaitsette toimimattomia näkymiä tai toimintoja, pyydän ilmoittamaan tähän ketjuun tai Ilmoituksia, bugeja ja parannusehdotuksia-ketjuun. Tyypillisin ongelmien ilmenemismuoto on, että selaimeen tulee näkyviin täysin valkoinen sivu, jossa ei lue mitään.
Just töissä tullut kirottua sovellusylläpitäjiä, jotka on viime tipassa liikkeellä näiden sovellustensa päivittämisien kanssa. ;D
Kai katoit samalla että pelaa myös 8.1:n kanssa? Vuoden päästä on 8.0 liipasimella. https://www.php.net/supported-versions.php
11  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Peliostokset : 10.11.2022 12:20
Aika kovaa kampetta. Alko vähän jopa kutittelemaan GBA-pelien kaivelu kaapeista.
12  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 20.10.2022 07:15
Kai kuitenkin itse home screenin voi vaihtaa? Eli jos raahaaminen ei onnistu niin saako keskimmäisen näytön kotinäytöksi klikkaamalla muokkausnäkymässä "mökki"-ikonia?
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Apex Legends : 28.09.2022 17:51
Mukava huomata että laudan parasta / paskaa -arviontiasteikko elää ja voi hyvin.
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 13.09.2022 17:49
Oho Goldeneye Xboxille ja Switchille

https://twitter.com/RareLtd/status/1569693409467662337?t=3uUTJUNjc4IAcQvewqefZA&s=19
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 13.09.2022 15:15
Voisin ostaa Switch PRO:n jos yhteensopivuus olisi samaaluokkaa kuin PS5, Series X -konsoleilla. Eli niin että jo julkaistut pelit toimisi sulavammin ja mahdollisesti ylösskaalattuina. + parempi ja jouhevampi käyttökokemus.
16  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 04.09.2022 14:40
Meinaat että energiaa kuluu vähemmän kun syöt joka päivä ravintolassa? Kuulostaa eräältä Grönlantiin matkanneen ceo-porukan logiikalta.  ;)

Jos ajattelet tuota vähän pidemmälle, niin kyllä. Ravintolassa tuotetaan tehokkaammin isommalle joukolle ruokaa vs. jokainen yksilö erikseen omalla uunilla.  ;)
Pohdin energiaa tuossa kohdin hieman laajemmin kuin suoran sähkönkulutuksen kautta. Ravintolaan pitää matkustaa (henkilökunnan ja ruokailijan), kahden eri infran (ravintola + koti) olemassaolo itsessään vie energiaa enemmän kuin yhden. Mutta tosiaan, ravintolassa käyminen ei varmasti ole mikään ympäristörikos, vaikkei kuitenkaan mikään tekokaan. Kansantalouden ja oman mielenterveyden kannalta suosin itsekkin ravintoloissa käymistä säännöllisesti.
17  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: The Lord of the Rings: The Rings of Power : 04.09.2022 14:32
Ihan hyvältä vaikutti pari ekaa episodia. Visuaalisesti erittäin nättiä - eikä siis pelkkää CGI muovia, vaan mukana paljon komeaa lavastetta ja maskia. Tarinasta vielä paha sanoa mitään, mutta tyyliltään vaikuttaa melko perinteiseltä hyvän ja pahan välisestä taistelusta fan servicellä höystettynä. Uskon House of the Dragonin tarjoavan lopulta tässä syvällisempää kokemusta.

Tummaihoisten castaaminen joihinkin rooleihin kieltämättä tuntuu hieman pakotetulta, mutta ei nyt varsinaisesti itseäni häiritse. Jännä kuitenkin että ilmeisesti muut etnisyydet loistavat edelleen poissaolollaan.
18  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 31.08.2022 09:45
Oho, kuulostaapa hyvältä. Ja täydellinen juuri Switchille. Vielä kun olisivat ympänneet Shredder's Revengen mukaan pakettiin. Pitää kyllä hommata jossain kohtaa.
19  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 31.08.2022 09:38
Meinaat että energiaa kuluu vähemmän kun syöt joka päivä ravintolassa? Kuulostaa eräältä Grönlantiin matkanneen ceo-porukan logiikalta.  ;)
20  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 29.08.2022 12:58
Vielä vuosi Oomin 5,79c määräaikaista jäljellä. Kävi säkä kun vaihdoin viime syksyllä Fortumin muuttuvahintaisesta tähän.
21  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 29.08.2022 12:56
Meinasinkin jo tulla suosittelemaan tuota Zenfone 9:iä Heinzille, mutta hankala on tilanne jos ei IOS tai Android kumpikaan kelpaa.

Itellä nyt S22. En suosittele. Surkea akun kesto ja laginen kokemus Samsungin oman järjestelmäpiirin suunnitteluvirheiden myötä. Vaihdan varmaan Pixel 7:aan sitten kun tulee saataville.
22  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 26.08.2022 11:08
Loki oli varsin mainio sarja. Marvel kaman suhteen laatu vaihtelee tosiaan liikaa. Paria viimeisintä Marvel-sarjaa en ole jaksanut enää edes alottaa, kun sitä pelkää vaan arvokkaan vapaa-ajan menevän hukkaan. Westworldin ja House of the Dragonin kaltaiset laatusarjat tarjoavat jo riittävästi viihdettä. Liipasimelle mennee seuraavaksi Sandman.
23  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 25.08.2022 08:55
Leffa muutenkin palautti luoton siihen, että ehkä joku muukin kuin George Miller osaa vielä ohjata kunnon toimintaelokuvia liukuhihnalla tuotettavan supersankarisonnan keskellä.
Spiderhead, on ilmeisesti aika kuraa
Netflix-kuona -kontekstissa ihan katsottava pätkä tuokin.
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 24.08.2022 15:00
Vaihdettavat ohjainkomponentit ovat kyllä hyvä kehityssuunta. Omassa Elite 2:ssa RB vähän heikossa hapessa. Oli hienoa jonkun DIY Youtube -videon mukaan koittaa sitä korjailla, kun eihän sitä nyt ihan heti viitsi 200€ ohjainta heittää mäkeen vaikka hieman kilometrejä jo onkin takana. RB/LB -nappien takana on joku kämänen muovilappu mikä jos menee vähänki huonoon asentoon, ei painallukset enää rekisteröidy.  :)
25  Yleinen / Vapaa sana / Vs: 10 vuotta Pelaajalautaa : 08.08.2022 14:00
Miltäs jengistä nyt tuntuu, kun Lauta on jo 15 vuotta? Sitten viime näkemän: HeinZ osti viimein Switchin, Scarf nousi retroemuloinnin minmaxauksessa astraalitasolle ja Partajeesus omistaa nyt virallisesti finngameriakin enemmän PS2-pelejä. Itse pelaan vuodessa keskimäärin yhden pelin (ja kolme kertaa neljästä sekin on vaan Destiny 2:n lisäri) samalla kun Epi läpäisee joka viikko uuden kaikkien aikojen aikojen lempipelinsä - tietysti gyrolla. Onko lautalaisilla enää mitään saavutettavaa, vai onko kaikki jo nähty?

No joo, tulikuuma näyttö vs. TV -taisto on onneksi vielä ratkaisematta, niin on ainakin jotain seurattavaa 20v-bileitä odotellessa.
Tuntuu keski-iältä ja ruuhkavuosilta.

Oma pelaaminen on jo jonkin aikaa ollut jonkinlaisessa taantumatilassa. Jotain kertoo se että aktiivinen pelikone (Series X) on omassa työhuoneessa, enkä ole edes kokeillut pelaamista uudemmalla C1 77 oledilla. Nyt lomallakaan en ole CoD:in lisäksi käynnistänyt käytännössä mitään peliä - ellei lapsen kanssa Mario-pelailuita lasketa. Call of Duty on ihan oiva rentoutumistapa arkeen, mutta välillä sitä kaipailee syvällisempää pelikokemusta. Se on kuitenkin jäänyt odottamaan suurempaa innostumisvaihetta. Ehkäpä sitä voisi vaikka kokeilla laittaa RDR2:n käyntiin. Josko se pelaamisen renesanssivaihe siitä taas lähtisi.

Leffoja ja sarjoja sitä vastoin on tullut katsottua takavuosia enemmän. Nykyään tehdään aika paljon hyvää kamaa, jota toisaalta saa välillä kaivaa striimipalveluiden kuonan joukosta.

Kiitokset laudan aktiiveille. Joka päivä tulee lukastua mitä ucot on kirjotellu.
26  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Viimeksi nähtyjä elokuvia : 08.08.2022 13:44
Pray oli kyllä hyvä pätkä. Luokittelin jonkin ensimmäisen trailerin ja Hulu -logon perustella tämän joskus katsomatta paskaa -sarjaan. Kiva olla väärässä. Abysmaalisen The Predatorin (2018) jälkeen hienoa saada laadukas Predator -leffa.

Dick Cheneystä kertova Vice on muuten vielä tämän päivän ajan katsottavissa Yle Areenasta. Kannattaa katsastaa ainakin Christian Balen näyttelytyön takia pois.
27  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 02.03.2022 07:16
Tämä on myös hyvä linkki:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9997
28  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 21.01.2022 14:29
LG:n huolto hoiti yllättäen homman ja vaihtoi uuden virtalähteen B7:aan. Hieman tuossa takakannessa on tummunutta jälkeä, mutta varsin toimiva peli vielä muuten. Tulee varmaan annettua eteenpäin omalle äidille, jos ei muuta käyttöä keksi. Kiva kuitenkin että laite sai vielä uuden elämän ja ainakin voi luottaa siihen että LG:n huolto toimii, myös takuuajan ulkopuolella.

C177 ollut nyt jokusia päiviä tässä käytössä. Huomaa että uusissa OLED-paneeleissa black crush efekti toistuu melko vahvasti vielä ensimmäisillä käyttötunneilla. Tummien sävyjen erottelu kuitenkin jo tarkentunut kivasti. Mitään maata mullistavaa kuvanlaadullista eroa ei neljän vuoden takaiseen malliin ole, mutta oikein hyvältähän tämä näyttää. C1:een CX:stä päivittynyt WebOS -versio on hieman kehnompi kokemus. Tai ainakin koti-näppäimestä avautuva koko ruudun valikko on sekavampi kuin vanhemmassa avautuva applikaatiopalkki. Ehkä hieman selkeämmällä logiikalla valikoituvat kuva-asetukset per lähde ovat toisaalta positiivisempi puoli tässä. C1-sarjan pelioptimointivalikko ei käytännössä tuo CX:ään nähden mitään uutta, mutta tuo näkymään pelaajille oleelisia juttuja kätevästi yhteen näkymään. Toistaiseksi tämä on kuitenkin alakerran telkkarina ollut lähinnä striimipalvelukäytössä. 77 tuumainen toimii tässä tilassa paremmin kuin 65, vaikkei mitään wow-efektiä enää tuo koonsa puolesta. Marvelin IMAX enhanced kohtaukset kuitenkin näyttävät varsin kivoilta. Pitää vielä järjestää 4k blu ray -soitin tänne alakertaankin, kun Series X siirtyi CX48:n kaveriksi yläkerran "pelihuoneeseen".

Dunesta kun oli puhe, niin tässä artikkelista käy jotenkuten hyvin ilmi miten nykyään Dolby Vision striimi vertautuu 4k blu ray matskuun. https://hd-report.com/2022/01/13/dune-2021-4k-blu-ray-vs-streaming-4k-video-comparison/ Striimi ei missään nimessä ole huono, mutta kyllä selkeästi levyjulkaisussa tulee paremmin esille värien syvyys ja erottelukyky tummassa ja vaaleassa päässä. Dune ei mikään lempparileffa ollut, mutta voisi ehkä referenssiksi ostaa hyllyyn.
29  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 13.01.2022 20:29
LG:n huolto otti asian hoitoonsa. Vähän vaan epäilyttää kun tulevat ensin sovittamaan uutta virtalähdettä vehkeeseen, kun käytännössä tämä on karrelle palanut yksilö. Jotain hyvitystä on ilmeisesti luvassa.

Otin kuitenkin tilanteesta kaiken irti ja laitoin jo C1 77:n tulemaan.  8)
30  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 11.01.2022 21:07
Nyt sanoi vanha sotaratsu 65B7 itsensä irti. Virtalähde kärähti ja kämpässä haisee nyt palaneelle kodinkoneelle. Lähellä oli ettei tullut sammutuspeitteelle käyttöä. Näissä oli jokunen aika sitten virtalähteen vaihtokamppis, kun korealaisissa yksilöissä oli havaittu vastaavia ongelmia, mutta en tähän syystä tai toisesta sitten tarttunut. Jotenkin LG antoi rivien välissä kuvan, että kyseessä ei ollut käytännössä oikea ongelma. Ehkä olisi pitänyt sitten kuitenkin tarttua tähän. Takuuseen reilu nelisen vuotta vanha TV ei tietenkään enää mene, mutta kyselen nyt tuolta LG:n tuesta huomenna, että mikä olisi heidän mielestä järkevin tapa edetä. Muutoin sitten varmaan vakuutusyhtiön kautta telkkuostoksille.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 107
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines