Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 104
1  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 05.05.2021 12:00
Ei kai kuluttamisen ja säästämisen tarvitse olla toisiaan täysin poissulkevia. Ihan sillä normi pankkitililläkin on hyvä pitää (lepuuttaa) pientä bufferia, kuten tuossa kerroitkin, mutta ainakin jonkinlaisen kk-säästämisen yläpitäminen nyt vain on yleisestiottaen melko järkevää. Meille normikuolevaisille nämä voivat osoittautua kriittisillä hetkillä hyvinkin tärkeiksi tai voivat sitten toisaalta mahdollistaa suurempien hankintojen tekemisen ilman että tarvitsee santanderia häiritä asialla.

Mites muuten lautalaiset hoitavat lapsille säästämisen ja varallisuuden kasvattamisen? Meneekö ihan säästötileille, rahastoon vai osakkeisiin? Näiden muutaman vuoden ikäisten mukuloiden kohdallahan on vielä aika kivasti puolella, joten korkoakorolle -ilmiötä pääsee hyvin hyödyntämään, vaikka omalla kohdalla olisikin jo juna ajanut ohi. Oma haaste tulee varmasti olemaan varallisuuden siirto mukulalle aikuisiän kynnyksellä, ettei mene heti ekojen vuosien aikana sileäksi bilettämiseen jne. Ja tässä kohtaahan on myös taas verottaja käsi ojossa.
2  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 03.05.2021 15:09
Tuo Ethereumin nousu kyllä meinannut omalla kohdalla sitä että sijoittamani leikkiraha on muodustumassa ihan varteenotettavaksi summaksi. Näiden seuraaminen on kyllä melko koukuttavaa hommaa. Tekisi mieli pumpata nyt jo vähän lisää vipuvartta peliin, vaikka oma ymmärrys on vielä melko lastenkengissä.
3  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 03.05.2021 14:38
Itseäni lähinnä ihmetyttää jos höhlät mainoskamppikset ja wokettelu menevät porukalla niinkin pahasti tunteisiin, että ohjaavat lopulta noinkin merkittävästi ihmisten kulutuskäyttäytymistä. Tai ainakaan itselleni ei tule kokis-hyllyllä mieleen tämän tyyppiset asiat.
4  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 24.04.2021 19:21
Outridersissa osuu kyllä muutama osa-alue kohdalleen, mikä tekee kokonaisuudesta melko kiinnostavan ja koukuttavan. Destiny ja Gears vaikutteet ovat vahvasti läsnä. Harmillisesti pelattavuus ei kuitenkaan yllä kummankaan näistä tasolle. Kiva kuitenkin että tarjolla on tämän tyylin action-rpg mitä voi pelata nyös yksin. Destinyt ja Divisionit kun eivät lähtökohtaisesti yksinpelattaviksi sopineet sitten lainkaan. Huomaa miten vähän sitä pelimediaa seuraa kun tämäkin tuli puskista ja lähinnä täältä luettua ensimmäistä kertaa.

Katsotaan miten pitkälle jaksaa kiinnostaa.
5  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 08.04.2021 16:14
Osa erosta tulee tietenkin myös siitä, että kuva on paljon pienempi: 24" vs 65", joten 1080p saa eri tavalla mahdollisuuden loistaa.
Tästähän keskusteltiin ja puhut ihan höpöjä. Etäisyydellä se korjataan tilanteessa kuin tilanteessa :)
DPI:llä ei ole terävyyteen vaikutusta jos eri kokoista näyttöä katsotaan suhteessa samalta etäisyydeltä eli samalla katselukulmalla.
...DPI höpötyksessä.

Juuri näin minkäs sitä faktoille voi. Toivottavasti Heinzille ei jäänyt nyt tästä mitään ihon alle. :)
6  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad) : 21.03.2021 12:44
Joo tässä on super amoled ja 120Hz mikä on kyllä oikein kiva tän kokosessa näytössä. Mitään järkiperusteita tämmösille ei tosiaan ole. Melkein alko kaduttaa tilauksen perään, mutta nyt kun sai tämän käsiin ni sekin tunne kaikkosi.
7  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Tabletit (ne muut kuin iPad) : 21.03.2021 11:01
Android -tabletit ovat tunnetusti jäljessä omenalaitteista, etenkin softan puolesta. Tuli silti hommattua karanteenitylsyyksissä Samsungin Galaxy Tab S7+ mediahubiksi ja sohvasurffailuun. 12.4 tuuman näyttö ei tee tästä mitenkään erityisen kompaktia laitetta, mutta ohut se on. Mukana tuleva S Pen on oikeasti toimiva - esim nopeisiin muistiinpanoihin, mutta myös ihan piirtämiseen. Samsungin nettikaupasta kaupanpäälle saatu keyboard cover täydentää kokemusta läppäriin päin, kunhan se jälkitoimituksena saapuu. Ja sen myötä tulee tämä otettua myös duunikäyttöön kakkoslaitteeksi.

Ainakin tämä Dex vaikuttaa yllättävänkin pätevältä:

8  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 19.03.2021 10:27
En voi mitään jos haluat ymmärtää väärin. Keskustelussa ei ollut DPI:stä kyse. Kuvapiste näyttä suhteessa saman kokoiselta jos katseluetäisyys on suhteessa sama. Katso vaikka tätä kuvaa hetken ja mieti siinä olevia muuttujia:

9  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 18.03.2021 12:31
Totta kai mutta missaat nyt pointin. Kyse ei ollut katselu etäisyyksistä vaan käytännön pelitilanteesta. Toki Epi voisi saada TV näkymästä yhtä tarkan kuin näytöltä pelaamisesta, mutta "kysymys" oli "Näytöltä pelatessa kuva näyttää terävämmältä, kuin isolta. Jännää." No ei oikeastaan, koska DPI. Ratkaisuna voi tokia olla muuttaa etäisyyttä. Vaikka silloin ei tietty pysty pelaamaan niin läheltä mihin on tottunut.
Ai minkä pointin? Omani vai?
Juurikin tuota kyseenalaistin että eikö kaiken kokoisia näyttöjä voi katsoa optimaaliselta etäisyydeltä.


Mitäs täällä tapahtuu. Jengi hypettää 20 tuumaisia LCD -näyttöjä suu vaahdossa. Eikös sitä OLEDia voi myös katsoa lähempää?  :)
10  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 18.03.2021 08:04
Zoukan silmän optiikka -arvuuttelussa oli jo jonkin verran perää, toisin kuin jossain DPI höpötyksessä.
En nyt oikein tajua mitä höpötystä siinä on. Sehän on ihan fakta että mitä pienempi DPI luku, sitä pehmeäpi kuva on. Toki sitä voi kompensoida etäisyydellä, mutta DPI:stä se johtuu että isompi kuva on pehmeämpi kuin pieni kuva.
Isompi kuva on "pehmeämpi" kuin pienempi koska katsot niitä suhteessa eri etäisyyksiltä. Jos resoluutio on vakio, on kuva tasan tarkkaan yhtä terävä jos suhteellinen etäisyys, eli katselukulma on sama. Se nyt vain on matemaattinen fakta, josta on turha kiistellä tässä enempää.

Yksi seikka voi ollla kanssa se että pienellä näytöllä *suhteellisen* katseluetäisyyden adjustaaminen optimaaliseksi (mahdollisesti jopa pelitilanteen muuttuessa??) käy helpommin. Pään liikuttaminen 5cm eteenpäin on ihan eri asia 24” ruudulla kuin 65”.
Tämä on hyvä huomio. Katselukulmaa voi suhteessa muokata huomattavasti jopa enemmän jopa pelitilanteen sisällä vain hieman nojaamalla eteenpäin.
11  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 20:18
Kilpapelaajan optimaalinen näytön koko tulee varmasti optimaalisimman peliasennon kautta, eli kun istutaan pöydän ääressä. Suurempi näyttö edellyttäisi kilpapelaajalle suurempaa peliasemaa, jotta katselukulma ei olisi liian laaja, mikä olisi tarpeetonta taas itse kilpapelaamisen kannalta. En myöskään tähän yhtälöön ottanut itse näyttölaitteen suorituskykyä, missä varmasti on eroja. Mikään teoria ei mielestäni puhu pelkän näytön koon puolesta että sillä olisi tässä yhteydessä jotain merkitystä.

Zoukan silmän optiikka -arvuuttelussa oli jo jonkin verran perää, toisin kuin jossain DPI höpötyksessä. Odotan mielenkiinnolla tutkimustuloksiasi.
12  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 18:08
DPI:llä ei ole terävyyteen vaikutusta jos eri kokoista näyttöä katsotaan suhteessa samalta etäisyydeltä eli samalla katselukulmalla.
13  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 16:39
Varmasti näin, mutta fokus-tilasi johtuu mahdollisesti pystymmästä peliasennosta ja siitä että näyttöala peittää paremmin näkökenttäsi - ei siitä että tuumia on 24.

Mutta mistä muusta se voisi johtua? 65" paneelilla jos olen liian lähellä, kuvasta tulee liian suuri, ja jos vetäydyn kauemmaksi, en erota enää yksityiskohtia (esimerkiksi kaukana olevia pelaajia) niin helposti. En saavuta tätä millään isommalla paneelilla, joten suurin syy on minun ymmärrykseni mukaan kuvakoossa, joka luo suotuisat olosuhteet tämän "zonen" muodostumiselle.
Kannattaa katsella ruutua sopivalta etäisyydeltä. Myös sen 24 tuumaisen saa joko liian kauas tai liian lähelle. Kyse on katselukulmasta. Jos ajatellaan että resoluutio pysyy samana, pysyy myös suhteellinen pikselikoko samana jos peität esim 30 astetta näkökentästäsi näytöllä - oli kyse sitten 24 tuumaisesta tai 100 tuumaisesta näytöstä. Esim THX standardi ei ota kantaa siihen minkä kokoisella näytöllä katsellaan, kunhan katselukulma on sopiva.
14  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 14:50
Varmasti näin, mutta fokus-tilasi johtuu mahdollisesti pystymmästä peliasennosta ja siitä että näyttöala peittää paremmin näkökenttäsi - ei siitä että tuumia on 24.
15  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 14:21
Mitäs täällä tapahtuu. Jengi hypettää 20 tuumaisia LCD -näyttöjä suu vaahdossa. Eikös sitä OLEDia voi myös katsoa lähempää?  :)

Isolla ruudulla läheltä katsottuna tulee tennisefekti. Silmä seikkailee ruudulla, jotta saa kuvan kaikesta.
Kylläkyllä, mutta kyse ei ollut siitä että sitä 65 tuumaista pitäisi katsoa 40cm päästä kuten katsotte 24" näyttöjä, vaan siitä että näyttö peittää sopivan määrän näkökentästä.
16  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 17.03.2021 13:50
Mitäs täällä tapahtuu. Jengi hypettää 20 tuumaisia LCD -näyttöjä suu vaahdossa. Eikös sitä OLEDia voi myös katsoa lähempää?  :)
17  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalauta toimii taas : 17.03.2021 11:22
Kiitos Joel ja Gba. Jospa sitä koittaisi vähän enemmän aktivoiduttuakin täällä. Pidetään soihdut pystyssä!

Edit: Mites muuten Joel nyt kun olet toivottavasti vielä linjoilla niin onko tämä nykyinen SMF sinun itsesi paikkaama kun taitaa tämä versio 1.1.16 olla virallisesti vuodelta 2011?
18  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 26.02.2021 13:40
Ainakin codeissa voi piilottaa omat ip-osoitetiedot. Empä ole koskaan törmännyt dossaukseen konsolipeleissä, ellei koko verkon alasajaneita kamppiksia lasketa. Muutenkin huijaaminen on yleisempää lähinnä cross play matseissa mihin pääsee PC -pelaajat.
19  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 19.02.2021 12:22
Piti ihan googlettaa koko DLSS - huomaa miten sitä on pudonnut jo aikaa sitten kärryiltä rautakeskusteluissa. :rollaus:

Toivon ja uskon Nintendon ottavan Xboxista opiksi taaksepäin yhteensopivuudessa ja tarjoavan julkaisijoille mahdollisuuden remasteroida vanhoja Switch pelejään uudelle raudalle natiivin yhteensopivuuden lisäksi. BotW 4k/60fps anyone?
20  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Huomisen konsolit (PS5, Xbox Series X, Switch 2) : 19.02.2021 08:03
Nintendon kannattaisi kyllä ehdottomasti gäpätä resoluutio maltillisempiin lukemiin. Esim 1080p olisi mielestäni varsin riittävä, olettaen että kyseessä on edelleen puoliksi kannettava konsoli. Niitä varmasti rajallisia resursseja kannattaa käyttää johonkin muuhun kuin tässä yhteydessä hieman tarpeettoman 4K:n ajoon.
21  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Kaiuttimet, kuulokkeet, äänentoisto : 17.02.2021 18:00
Microsoft julkisti tänään uudet viralliset Xbox-kuulokkeet.
Vaikuttaa ihan asiallisilta. Aikaisemmin mainitsemani Arctis 7X:t toimii kaikkien konsolien kanssa USB-donglen avulla, joten kannattaa varmaan niitäkin harkita.
22  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox One : 17.02.2021 14:21
Onhan se ihan yleisessä tiedossa, että Forza on parempi kuin GT.  ;)

Kokeilin gamepassista Dirt 4:sta ja oli kyllä aika tuubaa, joten ei kovin kovat odotukset tästä. Dirt Rally 2.0 sitävastoin on kyllä huikean hyvä. Yksinkertainen ja brutaalin vaikea.
23  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 17.02.2021 11:06
Eikös joka tuutissa kerrota, että Directissä keskitytään Smash-uutisiin (uusi DCL hahmo) ja 2021 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana julkaistaviin peleihin. Tuskin siihen siis mitään uutta Metroidia tai Zeldaa mahtuu.
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Direct -tilaisuudet : 17.02.2021 09:56
Ne Epin mainitsemat 20 miljoona syytä ovat juurikin tuossa taustalla, miksi peliin kannattaa julkaista uusia hahmoja ja muita massoja palvelevaa sisältöä. En ole edes pelannut, mutta väittäisin ettei Ultimate ole pelikelvoton. Pelaaminen suurimmalle osalle tarkoittaa kuitenkin jotain muuta kuin offline-tason online-pelejä tai jotain muuta marginaalissa olevaa kilpapeliyleisöä palvelevaa kilkettä. Hienoa että Nintendolla on vielä ilmiöksi nousevia nimikkeitä kuten Smash - toivottavasti rummuttavat vielä pitkään.
25  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Super Mario 3D World | Tuhoontuomittu? Ja kissanviikset! : 13.02.2021 12:35
En normaalisti osta pelien uusintajulkaisuja, mutta esikoinen innostunut pelaamisesta joululahjaksi saadun Mario Partyn myötä joten piti tämä ottaa maitokaupasta mukaan. Odysseyta nyt pelattu ja siinäkin melko hyvä avustettu moodi, mutta aloittelevan pelaajan menoa kun katsoo niin huomaa miten surkeasti senkin pelin kamera on tehty. 3D Worldin etuna on enemmän fiksattu ja ennaltamäärätty kuvakulma, joten sopii senkin myötä varmasti paremmin aloittelevalle pelaajalle.
26  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 30.01.2021 13:32
77CX 2999 verkkiksessä.

Nyt aletaan olla ns harkittavassa hintaluokassa. Liekö viimeinen hinta jolla myyvät varaston tyhjäksi uusien tieltä.
27  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 22.01.2021 12:43
The Iniative kehittää Xboxille uutta Perfect Darkkia. Todennäköisesi kyseessä on laadullista jatkoa abysmaaliselle Raren vuoden 2005 räpellykselle PD Zero. Silti sitä sisäinen vuoden 2000 migge odottelee varovaisen innostuneesti. The Iniative, ottakaa Raren vanha pelikirja auki ja kopiokaa törkeästi Cyberpunkista ja Call of Dutysta sopivia elementtejä peliin viilatkaa kokonaisuudesta timantti. Saahan sitä toivoa...
28  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 22.01.2021 12:35
Onhan tuon HBO:n kuvanlaatu parantunut ihan merkittävästi sitten GoT:in. Tai ainakin chromecastilla pelaa varsin hyvin.

Sarjojen osalta HBO on kyllä ylivertainen ja sisällön vuoksi näitä kannattaa kuitenkin tilailla. Zoukan mainitseman Raised by the Wolvesin lisäksi suosittelisin Alex Garlandin Devs -sarjaa, joka on hyvin Ex Machinamainen ja sopivalla tavalla erikoinen. Nick Offerman loistaa tässä. Breaking Bad -nälkään menee Your Honor, jossa Bryan Cranston näyttelee jälleen kunniallisesta asemasta moraalisesti luisuvaa henkilöä. Vaikka tässä loppu vähän töksähtää, on ihan kiva että tehdään hyviä minisarjoja sen sijaan että venytetään ideaa useammalle tuotantokaudelle. Minisarjoista puheenollen, onhan jokainen jo varmasti nähnyt Chernobylin?

Heivatkaa siis ne Disney plussat ja Netflixit ainakin hetkeksi sivuun ja tilatkaa HBO.
29  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 11.01.2021 15:25
https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1610344427

Hyvä että alkaa tulemaan LG:ltä eri kokoisia OLED paneeleita. Tuommonen 43 tuumanen voisi olla passeli työhuoneen viihdenäytöksi. Mitenhän tuollaista viitsisi vain käyttää PC:n kanssa. Varmaan palaa heti selaimen ja käyttöjärjestelmän elementit kiinni.
30  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 07.01.2021 14:48
Pienemmällä vipuvarrella kun pelaa niin melkein jopa pistää vituttamaan nämä nousut, että miksei ole laittanut enempää ja aikaisemmin. Tosin eipä sitä nykypäivänäkään halua näissä kovin paljoa pääomaa riskeerata. Analyytikot maalailevat bitcoinista että tulee saavuttamaan 100k-150k arvon, mutta eipä sekään enää nykyarvoon verratuna ole "kuin" jotain satoja prosentteja. Siksipä seurailen vähän näitä alt-coineja, joissa nousupotentiaalia on suhteessa jopa enemmän. Arpalippujahan nämä toki on.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 104
Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines