Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset
Siirry blogiin

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 106
1  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 21.01.2022 14:29
LG:n huolto hoiti yllättäen homman ja vaihtoi uuden virtalähteen B7:aan. Hieman tuossa takakannessa on tummunutta jälkeä, mutta varsin toimiva peli vielä muuten. Tulee varmaan annettua eteenpäin omalle äidille, jos ei muuta käyttöä keksi. Kiva kuitenkin että laite sai vielä uuden elämän ja ainakin voi luottaa siihen että LG:n huolto toimii, myös takuuajan ulkopuolella.

C177 ollut nyt jokusia päiviä tässä käytössä. Huomaa että uusissa OLED-paneeleissa black crush efekti toistuu melko vahvasti vielä ensimmäisillä käyttötunneilla. Tummien sävyjen erottelu kuitenkin jo tarkentunut kivasti. Mitään maata mullistavaa kuvanlaadullista eroa ei neljän vuoden takaiseen malliin ole, mutta oikein hyvältähän tämä näyttää. C1:een CX:stä päivittynyt WebOS -versio on hieman kehnompi kokemus. Tai ainakin koti-näppäimestä avautuva koko ruudun valikko on sekavampi kuin vanhemmassa avautuva applikaatiopalkki. Ehkä hieman selkeämmällä logiikalla valikoituvat kuva-asetukset per lähde ovat toisaalta positiivisempi puoli tässä. C1-sarjan pelioptimointivalikko ei käytännössä tuo CX:ään nähden mitään uutta, mutta tuo näkymään pelaajille oleelisia juttuja kätevästi yhteen näkymään. Toistaiseksi tämä on kuitenkin alakerran telkkarina ollut lähinnä striimipalvelukäytössä. 77 tuumainen toimii tässä tilassa paremmin kuin 65, vaikkei mitään wow-efektiä enää tuo koonsa puolesta. Marvelin IMAX enhanced kohtaukset kuitenkin näyttävät varsin kivoilta. Pitää vielä järjestää 4k blu ray -soitin tänne alakertaankin, kun Series X siirtyi CX48:n kaveriksi yläkerran "pelihuoneeseen".

Dunesta kun oli puhe, niin tässä artikkelista käy jotenkuten hyvin ilmi miten nykyään Dolby Vision striimi vertautuu 4k blu ray matskuun. https://hd-report.com/2022/01/13/dune-2021-4k-blu-ray-vs-streaming-4k-video-comparison/ Striimi ei missään nimessä ole huono, mutta kyllä selkeästi levyjulkaisussa tulee paremmin esille värien syvyys ja erottelukyky tummassa ja vaaleassa päässä. Dune ei mikään lempparileffa ollut, mutta voisi ehkä referenssiksi ostaa hyllyyn.
2  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 13.01.2022 20:29
LG:n huolto otti asian hoitoonsa. Vähän vaan epäilyttää kun tulevat ensin sovittamaan uutta virtalähdettä vehkeeseen, kun käytännössä tämä on karrelle palanut yksilö. Jotain hyvitystä on ilmeisesti luvassa.

Otin kuitenkin tilanteesta kaiken irti ja laitoin jo C1 77:n tulemaan.  8)
3  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 11.01.2022 21:07
Nyt sanoi vanha sotaratsu 65B7 itsensä irti. Virtalähde kärähti ja kämpässä haisee nyt palaneelle kodinkoneelle. Lähellä oli ettei tullut sammutuspeitteelle käyttöä. Näissä oli jokunen aika sitten virtalähteen vaihtokamppis, kun korealaisissa yksilöissä oli havaittu vastaavia ongelmia, mutta en tähän syystä tai toisesta sitten tarttunut. Jotenkin LG antoi rivien välissä kuvan, että kyseessä ei ollut käytännössä oikea ongelma. Ehkä olisi pitänyt sitten kuitenkin tarttua tähän. Takuuseen reilu nelisen vuotta vanha TV ei tietenkään enää mene, mutta kyselen nyt tuolta LG:n tuesta huomenna, että mikä olisi heidän mielestä järkevin tapa edetä. Muutoin sitten varmaan vakuutusyhtiön kautta telkkuostoksille.
4  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: TV hankinta ja tekniikka : 07.01.2022 11:54
En myöskään kokenut Dunea HBO:n kautta mitenkään haastavaksi. Max on täysin eri planeetalta verrattuna Nordicin mosaiikkikuvaan (pitäs tsekkaa se GoT:in viimenen jakso uudelleen Maxilta), mutta kyllähän nämä striimipalvelut ilmeisesti leikkaavat juurikin kirkkaimmasta ja tummimmasta päästä eniten kaistaa säästääkseen. Tai ainakin joskus niin tekivät - en tiiä sitten miten näissä Dolby Vision matskuissa. Eniveis, hyvältä näytti.
5  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 01.12.2021 19:25
Succession (HBO Max - IMDB: 8.7)

Tämä sarja menee kevyesti ja heittämällä Breaking Badien ja Sopranosien kanssa parhauden kärkipaikoille. Sarjassa seurataan satiirinomaisesti älyttömän rikkaan perheen tasapainoilua korporaation yhteisten sekä omien etujen välillä. Käsikirjoitustyö on mestarillista. Vaikka jossain kohtaa alkaa osata odottaa seuraavaa selkään puukotusta tai plot twistiä, yllättää käänteet silti tietyllä tapaa jokaisella kerralla. Kokonaisuuden täydentää täydellinen näyttelytyö, josta täytyy nostaa Kieran Culkinin mikroeleiden tykitys sisarusperijöiden tietynlaisena oireilevana klovnina. Kokonaisuutta säestää vielä komea sinfoninen jousimusiikki, joka pesee monen nykyelokuvan scoren tuotantoarvot mennen tullen. Menen itse kakkoskauden puolivälissä. HBO:n palveluun tipahtelee nyt tuoreen kolmoskauden viimeisiä jaksoja. Suosittelen lämpimästi.
6  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Black friday ja muut tarjoukset : 19.11.2021 09:48
7P taitaa olla pleikkariversio ja siten valkoinen. 7X (musta) on taas xboxeille, mutta en nyt muista oliko noilla jotain muuta eroa värin lisäksi. Velcro nauha on varsin mukava päässä, enkä näe että olisi herkästi menossa rikki. Omassa yksilössäni on kuitenkin mikrofonikytkimessä hieman häikkää.
7  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Black friday ja muut tarjoukset : 19.11.2021 09:06
En nyt äkkiseltään löytänyt että tällaista lankaa olisi entuudestaan. Postatkaa hyviä tarjouksia tänne.

Stadia Premier edt. 22,22€. Postit 0€. Ihan kannattava jo chromecastin takia.
https://store.google.com/config/stadia_premiere_edition?hl=fi
8  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Netflix - suositukset ja muu löpinä : 28.10.2021 12:55
Squid Gamehan oli täynnä viittauksia nyky-yhteiskunnan ongelmiin, kuten naisten ja vanhusten asemaan yhteiskunnassa ja jopa suoraa kritiikkiä kapitalismin suuntaan kaikkine luokkayhteiskuntavertauksineen. :) Tuputusta tämä ei kuitenkaan ollut. Itse pidin myös.


HBO Maxilta kannattaa katsastaa The Suicide Squad. Huomattava parannus ensimmäisestä räpellyksestä. James Gunn on tuonut tähän Guardians of The Galaxy leffoista tuttua väriä ja huumoria, vähän ronskimmalla kierteellä.
9  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Sijoittaminen - how to get rich fast and easy? : 27.10.2021 15:42
Suomen verotuskin on muuten kryptoja ajatellen naurettavaa paskaa. Joudut maksamaan jopa ostoksista pääomatuloveroa. Eli jos ajatellaan että heität 5t€ kryptoihin ja summan arvo nousee 40t€:n ja ostat sillä auton. Maksat sen jälkeen vielä 35t€:sta 34% veroja. Jos kuitenkin menetät tuon 5t€ kun valuutta menee roskiin, sitä ei voi vähentää verotuksessa. Mielelläni maksan veroja palkasta jne. mutta tälläset tapaukset pistää aina uskon koville.
Niin tai siis käytännössä aina kun vaihdat virtuaalivaluuttaa takaisin euroiksi, niin voitto-osuus on verotettavaa pääomatuloa. Bittirahan ostamisesta ei siis vielä veroteta. Vai meinasitko että tässä skenaariossa ostaisit auton virtuaalivaluutalla suoraan?

Pääomatulon verotushan on vain varmistus ettei tässä maassa vahingossa pääse kukaan rikastumaan.
10  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 26.10.2021 17:37
Loppuvastus meni lopulta muutaman lisäyrityksen jälkeen.

Tunnelma hieman lässähti sen jälkeen, kun aloin keräilemään puuttuvia itemeitä. Mitään löytämisen riemua kun ei tuossa oikein ole kun kaikki vilkkuu kartassa valmiina. Lisäksi ne speed block pulmat on todella rasittavia. Eiköhän nuo tule kuitenkin haettua. Toistaiseksi vetoa Hard-modeen ei oikein ole. Erinomainen peli silti edelleen. Nyt vain Prime4:ää odottaa kuin kuuta nousevaa.
11  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 26.10.2021 17:33
HBO Max -kuukausitilaus saatavilla marraskuun loppuun asti puoleen hintaan 4,49€/kk.

https://www.hbomax.com/subscribe
Mahtavaa. Kiitos vinkistä. Pysyvä 50% ale napsahti sähköpostilla, jolla on ollut joskus Nordic -tilaus.
12  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 21.10.2021 12:28
En eksynyt, mutta itse olen hieman jumissa viimeisessä (?) pomossa. Ei riittänyt yhdenä iltana tusinan verran yrityksiä, niin piti jättää tuonnemmaksi. Itse en tosin ole jäänyt välissä seikkailemaan ylimääräisiä, joten esim energiatankkeja on käytännössä kasassa vain ne täydet tankit mitä on tullut vastaan. On kyllä pirun palkitsevia tässä nämä pomovastukset, kun tuntuu että alkuun jopa vähän toivottoman vaikealta, mutta muutaman yrityksen jälkeen sitä pystyy jo leikitellä ensimmäiset vaiheet. Learning curve on siis ihan käsin kosketeltava. Täytyy rykästä tarina maaliin, niin pääsee keräämään salarit pelistä.

Erinomainen peli.
13  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Nintendo Switch Online | Get N or Get Out & Genesis does what Nintendon't : 18.10.2021 09:59
Mites, saako noita N64-ohjaimia jostain Suomesta? Olisi magee jo ihan kuriositeettina.
14  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 09.10.2021 16:31
Ihan toimiva lisä nämä E.M.M.I:t. Tuo juuri sopivan painostavan fiiliksen vaara-alueille. Sopivan siksi, ettei näiden kohtaaminen luo epäreilua tilannetta. Emmin saadessa Samuksen kiinni annetaan vielä tässäkin vaiheessa pari counter optiota. Ja tosiaan, se että näitä pääsee laittamaan lopulta pataan on hyvinkin tyydyttävää.

TK:n mainitsema putkimaisuus on ehkä hieman läsnä. Voi kuitenkin olla että tämä johtuu etenemisvaihtoehdoista, jotka ovat melko selkeästi esillä, kun esim uuden kyvyn auetessa näkee melkeinpä kartasta kaikki pisteet mistä tällä pääsee etenemään. Karttarakenne itsessään ei nyt kovin paljoa simppelimpi ole aiempiin Metroideihin verrattuna. Vähän ristiriitainen asia itselle. Diggaan että peli etenee melko nopeaa tahtia, mutta eksymisen fiilistä olisi tosiaan kiva kokea muutaman kerran ainakin.

Harmillisesti ajoittaiset frame rate dropit purottavat tunnelmaa muuten hyvin laadukkaasta Metroid-kokemuksesta. Se ettei kyse ole kympin Metroid-kokemuksesta ei haittaa - onhan edellisestä osasta kuitenkin kohta kulunut jo 20 vuotta.
15  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 09.10.2021 08:47
Elämä kahden Dockin kanssa on myös kivaa. Nyt voi ilman mitään säätöä pelata vaikka hetken Monster Hunteria TV:llä, sen jälkeen vääntää pari matsia Apexia Samsungin näytöllä ja sen jälkeen jatkaa Metroidia lokoisasti handheldinä ennen nukkumaanmenoa. Tai pistää neljän pelaajan LANit pystyyn Mario Kartissa kahdella näytöllä.
 
Kuulostaa hyvältä. Tässä kuitenkin itselleni se tärkein myyntipuheen osuus. Perheessämme on nykyään kaksi Switch -pelaajaa, kun esikoinen (5v) on innostunut Mario Karteista ja Parteista. Kohta varmaan pyytää kavereita pelaamaan, niin pitäähän siinä kohtaa olla laitteisto kunnossa. Katsotaan josko sitä laittelisi tämmösen tuossa lähempänä vuoden vaihdetta.
16  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 08.10.2021 15:32
On muuten upea setti tämä SE. Kannattaa lunastaa, etenkin pelitaidekirjat kiinnostelee.
17  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 08.10.2021 13:28
Dread SE voi olla pitkästä aikaa harvinaisempi Nintendo-julkaisu, jolle voi kehittyä listahintaa korkeampi jälleenmyyntiarvo. Jälleenmyyjien verkkokaupat näyttävät viittä vaille loppuunmyytyä tämän kohdalla. Omalla kohdalla Metroidit ovat käytännössä ainut pelisarja jota myös keräilen, joten SE oli aika no brainer valinta.
18  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 07.10.2021 19:41
En sitte ehtiny edes postiin tänää. Prkl ruuhkavuodet. Huomenna uus yritys.
19  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 07.10.2021 07:18
Jees. Tuo pikselitiheys ei tosiaan ole suoraan verrannollinen kun näyttöjä katsotaan eri etäisyyksiltä. Ainut fakta tässä tosiaan tuo että 720p materiaalia joudutaan ylösskaalaamaan 4K:hon. Tämä pikselien tarkastelu ei kuitenkaan itselläni ole se Switch pelien juttu. Sitä varten on muut laitteet.

Edit: Noudettavissa!
20  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 06.10.2021 17:22
Hyvältä vaikuttaa. Toivottavasti ehtisi viikonlopuksi. Konsolinet laittoi oman Special Editioni postiin eilen illalla.

Ja OLED-telkkarilla toki pelataan. Jos näyttää liian rujolta ja pikselit liian isoilta, niin katsotte ruutua liian läheltä. ;)
21  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Sekalaiset pienet uutiset ja hype koskien elokuvia ja TV-sarjoja : 19.09.2021 19:05
Jos aihepiiri kiinnostaa niin myös Netflixistä löytyy pätevä 9/11-sarja: Käännekohta 9/11 ja sota terrorismia vastaan. https://www.netflix.com/fi/title/81315804 Toimii ihan hyvin myös recappina Afganistanin nykytilanteeseen asti.
22  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 17.09.2021 07:26
Vaikea uskoa että kuusi vuotta vanhalla akulla käyttökokemus olisi mitenkään erityisen hohdokas.
23  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 16.09.2021 13:21
Ei kyllä ulkopuolelta katsottuna ole Applelta tullut vuosiin mitään erityisen innovatiivista puhelinten saralla. Aivan saman näkösiäkin ovat. Numerot vain vaihtuu. 13 taisi olla tämä revisio.  :)
24  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 28.08.2021 12:55
Jää kyllä toistaiseksi tuo OLED Switch kauppaan, kun pelaan muutenkin Swtich -pelini suurelta ruudulta (OLED).
25  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Metroid Dread | "Nearing the final stages of completion" : 28.08.2021 09:28
https://www.youtube.com/watch?v=V_XnbTayTH4

Vau! Nyt tykitetään ja kunnolla. Onneksi Dread on enää vajaan 1,5 kuukauden päässä.  :o
Hyvältä näyttää. Etenkin hahmojen liikeanimaatio on sulavaa ja laadukasta. Graafinen tyyli muuten on hieman pelkistetty, mutta kelpaa kyllä.
26  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 20.08.2021 12:34
CoD: Vanguardista tuli eilen lisätietoa ja julistustraileri. Tulee varmaan taas hommattua, niin saa laitettua aivoja sopivasti työpäivien jälkeen lepoasentoon. Ylivertaisen MW-pelimoottorin käyttö on hyvä juttu, mutta miksi helvetissä pitää taas tehdä peli WW2-näyttämölle. Etenkin kun alkeellinenkin immersio toisesta maailmansodasta rikkoutuu moninpeleissä hetkessä kun jengi heiluu sateenkaaren värisillä pyssyillä jotka ruikkivat vihreitä ammuksia.
27  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Xbox - One, Series S/X & Game Pass : 11.08.2021 21:02
Meinasin tulla jo muistuttamaan Epiä että nyt se DR 2.0 lataukseen. Rallipelien Demon's Souls.
28  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Mitä peliä pelasit viimeksi? : 05.08.2021 21:36
Eikö kannattaisi pelata jotain toista peliä mikä on enemmän itselle mieleen.  :rollaus:
29  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 09.07.2021 10:52
Vähän nipamainen päivitys, mutta yleisesti ihan hyvä että konsoleista julkaistaan päivitettyjä malleja. Tämän hankintaa voisin perustella itselleni uusilla joy coneilla, niin saisi samalla niitä neljä kasaan Mario Karttia varten. Ja samalla mahdollistuisi kahden switchin välinen lokaali moninpelikin.
30  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Virallinen Nintendo Switch -mutusteluketju : 02.07.2021 15:10
Olkootkin, että Dual Shockeissa on parhaiten sijoitellut tatit.
Ainoastaan skeittisneikeille!
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 106
Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines