Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: L O S T - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta  (Luettu 14207 kertaa)
L O S T - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « : 11.06.2010 15:09 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


Kun Oceanic Airlinesin lento 815 katkesi kesken lennon kahtia ja sen puolikkaat putosivat mysteerejä täynnä olevalle saarelle 48:n eloonjääneen kera, oli tuolloin täysin mahdoton aavistaa millaiseksi Lostin juonivyyhti lopulta kasvaisi. Miten yksi saari voisi pitää sarjaa hengissä monta tuotantokautta? Nuo sanat heitin ilmaan kun pilotti oli aikoinaan katsottu. Kaverini vastasi, että helposti. Olisi pitänyt uskoa tuota viisasta miestä.

Lost jos jokin on malliesimerkki sarjasta, joka on muuttunut ja luonut nahkansa uudelleen kausien välillä. Ensimmäinen kausi on tyystin erilainen kuin myöhemmät ja kolmannen kauden finaalin gamechangeria ei voi olla kunnioittamatta. Kun takaumat alkoivat olla nähtyjä, tekijät heittivät pöytään uuden kortin. Ja niin edelleen.

Moni pitää sarjan ikimuistoisimpina kausina lukuja 1 ja 4. Mutta täysin eri syistä.

Ensimmäisen tuotantokauden arvostus on helppo ymmärtää. Tuolloin sarjan henkilöhahmot olivat vielä katsojalle upouusia ja heistä oppi jokaisessa jaksossa jotakin uutta. Yksi sarjan ikimuistoisempia hetkiä on Walkaboutin lopussa nähty paljastus, jonka nähtyään katsoja ymmärtää lopullisesti saaren poikkeukselliset voimat. Samassa Lockesta keitetään kenties sarjan herkullisin hahmo.

Toinen syy avauskauden arvostukseen on varmasti mystisyys - tai tarkemmin sanoen sen suuri määrä. Ensimmäisellä kaudella katsoja vedettiin konkreettisesti saarelle, tutkimaan sitä muiden päähahmojen kanssa. Kun omituisen saaren salaisuuksia ratkottiin kutkuttavasti mielenkiintoisien henkilöhahmojen kanssa, ei siitä voinut olla pitämättä kukaan hyvää seikkailuviihdettä arvostava. Kaikki tuntui olevan mahdollista; villit teoriat avaruusolentojen kokeista ja muinaisen maailman salaisesta olinpaikasta velloivat valtoimenaan. Ja ne kaikki olivat yhtä oikeita - vielä.

Neljännen kauden arvostus vaatii hieman toisenlaista ymmärrystä. Käsikirjoittajien lakon takia vajaaksi jäänyt kausi piti puristaa aiottua pienempään tilaan, jonka johdosta jo ennestään nopea rytmitys muuttui vieläkin kiireisemmäksi. Tuloksena oli kausi, joka eteni kuin pikajuna ja tuntui kenties parhaiten suunnitellulta. Ja vaikka kolmannen kauden finaalissa tulikin selville päähahmojen saarelta pois pääseminen, oli sen seuraamisesta tehty siitä huolimatta onnistuneen jännittävää.

Mutta entäpä sitten ikonisin kausi? Sarjan suosion peruspilarit nakuteltiin paikoilleen toki ensimmäisellä kaudella, mutta toinen vuosi on silti mielestäni eniten Lostin historian ikonisimpia kuvioita sisältävä. Mietitäänpä:

Hatchin sisään pääseminen ja Dharman tutkimuskeskukset: huima pala Lost-mytologiaa.

Ben Linus ja Desmond Hume. Molemmat esiteltiin toisella kaudella. Sarjan parhaimmistoon kuuluvat hahmot.

Egyptiläiset symbolit ja nelivarpainen patsas. Vaikka loppupeleissä eivät saaneet selitystään, ne voidaan silti lukea sarjan tunnistettavimpiin asioihin.


Lost on minulle paras TV-sarja mitä koskaan on tehty. Katson sitä parhaillaan alusta asti, maraton-meiningillä. Seuraavaksi kausi kaudelta tarinointia, nauttikaa:
Päräyttävän pilottijakson ensimetrit antoivat olettaa, että Lost on fiktiivinen versio suositusta Survivor-kilpailusta. Osittain pieleen, osittain oikein; loppujen lopuksi tekijät käyttivät joitakin kyseisen selviytymiskilpailun elementeistä, mutta merkittävillä kiertopalloilla. Lostin vahvuus kautta kausien oli sen ennalta-arvaamattomuus ja yllätyksellisyys: koskaan ei voinut varmaksi tietää mitä seuraavaksi tapahtuu.

Ensimmäinen kausi on puhtaasti selviytymistä ja saaren kartoitusta, vaikkakin jälkimmäiseen selviytyjillä on kiinnostusta yllättävän vähän. Syy siihen saattoi tosin olla saarella riehunut mystinen hirviö, joka ensimmäisellä kaudella sai nimekseen "security system".

Kauden puolivälissä maasta löytyy luukku, jota ei selvästikään ole tehty avattavaksi. Tämän luukun sisällä on Locken mukaan "toivo". Huikeassa finaalissa luukku vihdoin avautuu, mutta sen sisältö jää vielä katsojien arvailujen varaan. Lost ei ensimmäisien kausien aikana ollut temmoltaan mikään kovin nopea sarja, joka johtui puhtaasti siitä, ettei tekijöillä ollut harmainta aavistusta kuinka monta kautta sarjaa lopulta tehtäisiin. Kun lopetuspäivästä sovittiin, laitettiin isot rattaat toden teolla pyörimään. Kolmella ensimmäisellä kaudella on siis paljon puhtaita täytejaksoja, jotka eivät edistä "isoa kuvaa". Hahmoja ne toki kehittävät.

Ensimmäinen kausi on erityinen. Se on tunnelmaltaan myöhemmistä kausista poikkeava ja se maalaa saaresta pelottavan ja synkän kuvan. Mystisyys on komeasti läsnä.
Toisen tuotantokauden ensimmäiset minuutit ovat huikeita - ja kenties koko sarjan vahvin avaus. Katsoja näkee jonkun aloittavan aamunsa kuntoilemalla, soittavan Make your own kind of music -kappaleen ja elävän 70-lukulaisessa talossa. Hetki myöhemmin keräillään leukaa lattialta: mies on sen samaisen hatchin asukas, jonka sisäänkäynnin Jack ja Locke räjäyttivät ensimmäisen kauden finaalissa! Huikea kierrepallo.

Hatchin sisältä löytynyt nappi, jota täytyy painaa 108 minuutin välein jotta maailma pelastuu, oli asia, jota tuskin kukaan osasi arvata luukun sisällöksi. Nappi rytmittää toista kautta ja luo uhkan tuntua. Samalla katsojalle nostetaan kysymyksiä onko kaikki sittenkin vain suurta huijausta - ja onko napilla oikeasti tärkeä rooli.

Uusista hahmoista fanien suosikiksi noussut "Mr. Eko" on suorastaan eeppinen mies. Raamatun lauseita puusauvaansa kaiverteleva tuppisuu omaa tietäjän elkeitä, mutta osaa myös potkia perseille jos tarve vaatii. Ei ihme, että fanit älähtivät, kun mies koki kolmannella kaudella kyseenalaisen kohtalon ja joutui savuhirviön ruhjomaksi. Käsikirjoittajat olivat kuitenkin suunnitelleet Ekon varalle enemmän, näyttelijä itse vain halusi pois aikaisemmin sarjasta.

Saarella ennen Oceanic-ihmisiä asuneet "othersit" ovat myös kauden yksi pääteema. Näistä maalataan yllättävän raakalaismainen ja alkukantainen kuva, varsinkin ottaen huomioon myöhempien kausien tapahtumat.

Toisella kaudella on viljalti pitkitystä. Loppupuolella laitetaan tuttuun tyyliin täysi rähinä päälle: Jack ja Locke ovat toisilleen täydelliset vastavoimat; uskon mies ja tieteen mies, jotka haluavat hoitaa asiat omilla tyyleillään.

Ben Linus ja Desmond Hume ovat mahtavat lisäykset jo ennestään rikkaaseen hahmogalleriaan. Michael Emerson Benin roolissa vakuutti siinä määrin, että alunperin kolmen jakson mittaiseksi kaavailtu visiitti sarjaan kestikin "vähän" kauemmin. Onneksi näin, Ben on moniulotteisuudessaan yksi parhaita Lost-hahmoja.

"See you in another life, brother!" kuuluu Desmondin sanonta Jackille. Sarjan finaalin jälkeen sen näkee aivan uudessa valossa...Kauden alussa asiat ovat aivan väärällään: osa hahmoista on otettu tylysti Othersien vangeiksi, mystisen Jacobin listan perusteella. Kuka ihme Jacob on ja mitä hän listalla olevilta ihmisiltä haluaa? Kysymykset tästä alkavat toden teolla nousta ihmisten huulille.

Kausi etenee hitaanlaisesti, arvostelijoiden mukaan jopa etanavauhtia. Tällöin kuitenkin pyritään tarkastelemaan aiempaa enemmän myös "otherseiksi" nimettyä vastapuolta, ja uusista hahmoista etenkin Julietia.  Vanhasta kaartista nousee esiin kenties parhaiten Desmond, joka pelastaa päivän useammankin kerran. Lisäksi katsojille tarjoillaan hienosti käsikirjoitettua rakkaustarinaa.

Kolmannen tuotantokauden aloitus on monen Lost-fanin inhokki. Itsekään en sitä juuri arvosta, joskaan en halveksukaan. Kausi nousee toden teolla jaloillaan loppupuolella, joka on kenties paras jaksoputki koko sarjan aikana. Kolmiosainen finaali Through the looking glass viimeistään ryövää pankin; kun finaalin loppuminuuteilla koko takaumaksi luultu jakso paljastuikin Jackin "flashforwardiksi", kutsun sitä vaikka etuumaksi, en voinut olla naureskelematta ääneen. Lostin tekijät olivat tehneet sen jälleen: muuttaneet koko sarjan perusluonteen äärimmäisen rohkeasti ja vastanneet yhteen suurimmista kysymyksistä: kuka pääsee saarelta pois? Nyt kysyttiinkin, että miten se tapahtuu.

Kolmas kausi on kenties viimeinen pala perinteistä Lostia. Tämän jälkeen sarja kokee radikaalin muutoksen. Huonompaan vai parempaan, sen päättäköön kukin tahoillaan...Neljäs kausi vastaa kysymykseen, miten osa Oceanic-väestä pääsi saarelta pois ja millaista heidän elämänsä sen jälkeen sivistyksen parissa oli. Kuten aiempana jo mainitsin, kausi jäi käsikirjoittajien lakon takia jokusen jakson vajaaksi (jotka lisättiin myöhempiin kausiin). Tämän takia kauden rytmitys tuntuu kaikista Lost-kausista nopeimmalta.

Tuotantoarvot ovat olleet kohdillaan jo aikaisemmilla kausilla, mutta mielestäni näyttävyydessä S4 on koko sarjan kohokohta. Paikoitellen lähestytään jopa elokuvamaisen näyttäviä (etenkin The Constant) leikkauksia ja kuvakulmia. Toki rajoittunut CGI-budjetti jossain määrin näkyy, mutta sitä ollaan onnistuttu paikkaamaan tuotantoteknisillä asioilla.

Uudet hahmot ovat onnistuneita, joskin jäävät hieman pinnallisiksi. Onelinereita suoltava Lapidus on selvästi kova jätkä, Miles vastaa huumoripuolesta ja outo tutkija Faraday yrittää parhaansa mukaan selittää saaren ominaisuuksista järkeenkäyvällä tavalla. Nämä kaikki tuovat hyviä elementtejä Lostiin ja pitävät sen tuoreena.

Kauden suurin shokki nähdään tottakai aivan lopussa, kun jo kolmannella kaudella nähdyn ruumisarkun sisältö vihdoin ja viimein paljastuu. Locken kuolema tuli faneilla järkytyksenä. Kohtaus kuvattiin kolmella eri tavalla: Sawyerin, Sayidin ja Locken ollessa arkussa. Tämä oli taistelua lopetuksen vuotamista vastaan.

Tässä vaiheessa kukaan ei arvannut, millaisia suunnitelmia tekijöillä oli Lockea näyttelevän Terry O'Quinnin varalle.
Viidennellä kaudella liikutaan ajassa. Alkukaudella saari hyppii ja pomppii ajan virrassa, joka saa saarelaiset kokemaan ja näkemään monia odottamattomia asioita. Loppujen lopuksi he päätyvät 70-luvulle, työskentelemään Dharmalle ja aiheuttamaan kauden finaalissa tapahtuvan jättionnettomuuden - sen samaisen, joka mainitaan kauden kaksi jaksossa kolme, legendaarisella "orientation"-videolla. Toisella puolella edellisellä kaudella saarelta pois päässeet suunnittelevat paluuta saarelle, Benin johdolla. Mutta miksi ihmeessä?

Aikamatkustus sai monet vihaamaan vitoskautta. Se tuntui joistakin liian repaleiselta ja merkityksettömältä; Dharmaa ei nähty erityisen tärkeänä osana. Kuitenkin tekijöiden aikomus oli alusta saakka valottaa miten Dharma-säätiö saarella toimi, ja tarina haluttiin kertoa päähenkilöiden silmin, joten aikamatkustus oli tähän looginen työkalu. Sen voidaan sanoa palvelleen tarinankerrontaa.

Jackin liki koko kauden kestävä munattomuus ja "hälläväliä"-asenne on hämmentävää seurattavaa. Vasta lopun tullen Feenix-lintu herää tuhkastaan ja johdattaa laumaansa eteenpäin.

Kauden finaalissa räjähtää pommi, kirjaimellisesti. Valkoinen ruutu täyttää television ja kuuluisa LOST-teksti pamahtaa näkyviin. Ja jokainen tahollaan miettii "mitä helvettiä tapahtui?".
Viimeinen tuotontokausi alkaa huikealla jaksoparilla. Heti startti saa haukkomaan henkeään, sillä siinä näytetään meren pohjaan uponnutta saarta. Onko tämä nyt se pahamaineinen reset jota kukaan ei halunnut? Tästä jokunen minuutti ja selviää, että saaren aikajana on yhä olemassa. Katsoja siis päätteli, että pommi repi Lost-maailman kahteen eri aikalinjaan: maailmaan, jossa lentokonettomuus on tapahtunut ja maailmaan, jossa sitä ei ole tapahtunut. Olisihan se pitänyt arvata, että kaikki ei ollut ihan niin yksinkertaista.

Moni olisi halunnut tietää lisää Jacobin ja "Man in Blackin" historiasta. Näiden historiaa käsitellyt jakso "Across the Sea" oli kuitenkin ensimmäisen katsomisen perusteella sen verran heikko, että oli ehkä hyvä ettei aiheeseen tätä enempää kajottu. Sen sijaan Titus Welliver aikuisena MIB:inä oli erinomaisessa vedossa, ja olisi voinut vetää roolia alusta asti. Näin oikea Lockekin olisi vaikka voitu jättää henkiin.

Kun loppuminuuteilla Jackin isä, Christian, tepasteli esiin ja kertoi Jackille miten asiat "sideways"-maailmassa oikeasti ovat, oli se ihka ja aito WTF-hetki. Mieleen tulivat ensimmäisen kauden purgatory-veikkaukset. Yllättävän moni ymmärsi päätöksen niin, että mitään ei oikeasti tapahtunut, vaan kaikki, dharman tutkimusasemista savuhirviöön, oli vain kuolevan Jackin hourailua.

Tämä olisi ollut pahin ryöväys katsojia kohtaan kenties ikinä. Sen sijaan sideways-maailman paljastuminen kiirastuleksi näin viikkoja finaalin näkemisen jälkeen tuntuu hienolta ja sarjaan hyvin sopivalta ratkaisulta. Se lohduttaa, on kaunis ja luo toivoa. Sarjan loppuminuuteista jää onnellinen ja täyteläinen olo, vaikka moniin mysteereihin jäikin vastaus roikkumaan ilmaan.

Viimeinen tunti on täynnä viittauksia sarjan historiaan. Kun Desmond sanoo Jackille "olit oikeassa" ja Jack vastaa tähän "kerta se on ensimmäinenkin", naurahtaa väkisinkin. Tai kun Jack puolustaa Lockea ja kertoo tämän olleen oikeassa "lähes kaikesta".

Tekijät jättivät ison kasan vihjeitä, näistä katsojat saavat rakentaa itse tarinan siitä, mitä saarella tapahtui ennenkuin Oceanicin lento 815 tippui hiekkarannelle.

Kuudennen kauden DVD/Blu-Ray-setin ekstroissa on mainittu 15 minuutin epilogi, jossa nähdään Ben ja Hurley saaren vartijoina. Sen on sanottu vastaavan mm. ruokatoimituksien arvoitukseen.

Sen voi vielä katsoa, sitten Lost on kokonainen.


                            


« Viimeksi muokattu: 06.05.2013 17:07 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #1 : 11.06.2010 15:27 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Laudan paras ketju?
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #2 : 11.06.2010 15:33 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Laudan paras ketju?

Oi!  Vaatimaton olen, mutta en voi kieltää, että tälläisien lukeminen lämmittää sydäntä.  :) Kiitos!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #3 : 11.06.2010 19:30 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Hieno topikki tosiaan :)

1. kauden boksin omistan, ja pidin siitä kaudesta aivan mielettömästi. Se jännitys ja kysymyksiä herättävä fiilis oli jotain ennenkokematonta. Toista kautta olen vähän katsonut, mutta en päässyt niin kiinni. Kenties johtuu siitä, että katsoin jaksot koneelta, enkä aivan ymmärtänyt kaikkea mitä tapahtui. Pitkään on kuitenkin ollut fiilis, että tekisi mieli sarja katsoa alusta loppuun asti kunnolla. Niin paljon kysymyksiä se 1. kausi jo herätti, että olisi ihan hienoa saada niihin vastaus. Etenkin, kun Discshop tarjoaa kausibokseja kohtuuhintaan 14,95 €, joten miksei.
030906 | 190308
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #4 : 11.06.2010 19:42 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW ÄLÄ Minna missään tapauksessa lue tätä ketjua kokonaan, ennekuin olet nähnyt kaikki kaudet! Spoilereita on joka sormelle.


Pöytä on nyt katettu niille, jotka ensimmäistä kertaa alkavat Lostia katsomaan alusta. Olen suorastaan kateellinen, jos sarjan pystyy ensimmäistä kertaa katsomaan ilman talvitaukoja ja putkeen. Oikeasti, miten siisti kokemus se olisi?

Silti, Lost on tuntunut näin toisen katselukerran aikana vieläkin paremmalta. Kun vastaukset mysteereihin tietää, pystyy keskittymään pikkujuttuihin aivan eri tavalla kuin ensimmmäisellä katselukerralla.

Menen tällä hetkellä noin 2. kauden puolivälissä.


« Viimeksi muokattu: 11.06.2010 20:31 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #5 : 11.06.2010 19:49 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili No, ei hätää. Luin 2. kauden loppuun asti tekstisi. Sen jälkeen vain silmäilin. Tosin olen jo osin monta kertaa spoilaantunut sarjasta vuosien varrella, mutta eipä niitä todella faktoja ole tullut nähtyä, ja ehkä myöskään tajuttua, kun kaikista hahmoista ei hajuakaan.

Viimeistään ensi talven projektiksi tämän voisi ottaa. J.J. Abrams, kun ei petä koskaan.
030906 | 190308
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #6 : 11.06.2010 21:45 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Luin vähän alusta kunnes muistin katsoneeni Lostia noin 3 ensimmäistä jaksoa. Siinä vaiheessa tylsistyin pitkäveteisyyteen, munattomuuteen ja mystiikkaan ihan pelkän mystiikan vuoksi.
N
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #7 : 11.06.2010 22:37 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Mahdollisesti paras sarja ikinä.

En silti tiedä viitsinkö koskaan katsoa uudestaan, sen verran paljon yllätyksillä on painoarvoa. Toisaalta olisihan se valaisevaa seurata tapahtumia jälkiviisaana, vaikka monet käänteet tuottajat varmasti keksivätkin lennossa vasta myöhemmin.


Viimeiseen kauteen ja jaksoon olin todella tyytyväinen. Loistavat hahmot saivat arvoisensa lopun, mutta spekulaatioita kaikista ratkaisemattomista mysteereistä tulee olemaan ilmassa aina. Kuten tällaisessa sarjassa kuuluukin.
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #8 : 11.06.2010 22:47 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
En silti tiedä viitsinkö koskaan katsoa uudestaan, sen verran paljon yllätyksillä on painoarvoa. Toisaalta olisihan se valaisevaa seurata tapahtumia jälkiviisaana, vaikka monet käänteet tuottajat varmasti keksivätkin lennossa vasta myöhemmin.

Omalla kohdallani Lost tulee kestämään enemmän uudelleenkatselua kuin mikään muu sarja. Jokainen kerta jaksoista tuntuu löytävän jonkin pienen, sinänsä mitättömän mutta hauskan, yksityiskohdan, joita on ripoltetu mukaan tarkkanäköisten fanien iloksi.

Alku, keskikohta ja loppu olivat tod.näk tekijöillä selvillä alusta asti, raakamuodossaan. Rungon ympärille alettiin sitten väsätä lihaa sarjan edetessä.

Lostin käsikirjoittajaksi esittäytynyt kaveri kirjoitti DarkUFO:on finaalista mm. näin:

Lainaus
The reason Ben's not in the church, and the reason no one is in the church but for Season 1 people is because they wrote the ending to the show after writing the pilot. And never changed it. The writers always said (and many didn't believe them) that they knew their ending from the very first episode. I applaud them for that. It's pretty fantastic. Originally Ben was supposed to have a 3 episode arc and be done. But he became a big part of the show. They could have easily changed their ending and put him in the church -- but instead they problem solved it. Gave him a BRILLIANT moment with Locke outside the church ... and then that was it. I loved that. For those that wonder -- the original ending started the moment Jack walked into the church and touches the casket to Jack closing his eyes as the other plane flies away. That was always JJ's ending. And they kept it.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #9 : 13.06.2010 11:50 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Luin vähän alusta kunnes muistin katsoneeni Lostia noin 3 ensimmäistä jaksoa. Siinä vaiheessa tylsistyin pitkäveteisyyteen, munattomuuteen ja mystiikkaan ihan pelkän mystiikan vuoksi.

Kyllä. Itse kuitenkin jaksoin sarjan kokonaan ja paska makuhan siitä jäi loppujen lopuksi. Olisi ollut parempi lopettaa siinä kakkoskauden jälkeen ja alkaa katsomaan vaikka Smallvilleä.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #10 : 19.06.2010 18:55 »
fiksative Jäsen Viestejä: 36 Basaaripisteet: 0 Profiili Koska tämä on lostin läpikatsoneiden (ja katsomatta paskaa one linerien) ketju, tämäkin viesti on sellainen jota ei kannataisi vielä, jos täällä sellaisia on, Lostia katsomaan aikovien kannattaisi lukea. Varoitukseksi.

Mutjoo. Itse pidin Lostista. Paljonkin. Tällä viimoissella kaudella nyt jäi kaivelemaan minkä takia tuo Titus Wellliver ei voinut näytellä Men in Blackia muutakuin parissa jaksossa, itsekin tykästyin miehen suoritukseen niissä MiB:in ja Jacobin menneisyys -jaksoissa, enkä allekirjoita väitettä että nuo jaksot  olisivat jotenkin heikkoja olleet, tykkäsin enkä vähiten Welliwerin takia. Liekkö joku syykin miksei päässyt muissa jaksoissa mibiä näyttelemmään? Vaikka olihan toki Mib kova äijä Terry O Quinnin vetämänäkin ; )

Tuon  J.J. Abramssin osuus tässä sarjassa on muuten aika vähäinen, ei se muutakun kuin auttanut alun ja lopun viilailussa ja Carlton Cuse+Damon Lindelof ovat sarjan todelliset luojat. Abramssin nimeä tarvittiin vain sarjan myymiseksi ABC:elle. Tämä selitti itselleni sen miksi Lostista tykkään vaikka Abrammsin muut tuotokset ovat yhdentekevää.Tuosta 2 kaudesta muistan itsekin ptäneeni, ja olikin kohtalainen ahdistus päällä kun tunsin  olevani ainoa joka siitä piti. Myönnättäköön että kunnon rähinöiden välissä oli täyte ja pitkitys-jaksoja, mutta itse en muista niistä mitenkään niistä vittuuntuneeni, vertautuvat X-Filesin Monster of the weekkeihin. Timanttien kätkemisjakso (oliko se toisella vai kolmannella kaudella) nyt oli kyllä jo sellaista mistä en edes minä pitänyt.

Kolmoskaudesta en juuri mitään muista, mutta olihan se loppu ainakin perkeleen hienoa ja monet sarjan useaan kertaan maanrakoon kironneetkin pitivät siitä. Neljäs kaudesta sitten nyt puhumattakaan, sarja ikään kuin huikkasi 1000 energiajuomaa ja vanhaan ei ollut paluuta. Ei ainuttaakaan täytejaksoa! Niin, paitsi se yksi Jin-Sun jakso.

Jackista ja Katesta senverran että nuo olivat koko sarjan heikoin lenkki ollesaan niin suuressa roolissakin, erittäin laimeita hahmoja, eivät ansaitsiSI olla mukana kun muu hahmokaarti on todellakin TV-sarjojen parhaimmistoa, Locke, Ben, Dessu, Sayd...! Sawyerki kaikessa kliseisyydessään. Mutta siis American heerooo Jacki ja Kate, varsinkin evangeline Lillyn näyttelyä oli vaikea kestään. Jacki nyt sentään oli pirun paljon uskottavampi sen vitoskauden partansa kanssa. http://cafenatiffanys.files.wordpress.com/2009/02/0524_lost_jack_end2.jpgWe have to go baaaack!!!

5. kauden aikamatkailusta odotti suurta kompastuskiveä sarjalle, mutta tarinankerrontaahan tuo tosiaan palveli ja oli yllätyin miten jännä, "upea, cool" oli tuo aikamatkustusvaihe, tavallisesti kun vihaan aikamatkailua missä ikinä törmään sellaiseen. Hienosti oli keksitty kusinen jama kun siis koko saari pomppii ajassa kenenkään voimatta siihen vaikuttaa ja porukoiden nenät alkaa yksi kerrallaan vuotaa verta tulevaa kuolemaa merkaten. Kauden lopussa tulee sama fiilis kuin sen yhden ainoan hyvän salkkarifinaalin kanssa: miten tämä voi jatkua

Kausi  numero kuusi tuntui kyllä heikoimmalta kaudelta, alussa mainitsemani syyn lisäksi oli laimea veto pistää mies mustissa kuolemaan lopulta Katen luotiin, olisi Katen tilalle toivonut Sawyeria ampumaan ja heittämään sen one linerin. Loppu jätti ristiriitaisimmat fiilikset kuin ikinä mikään. Toisaalta LOST osoitti olevansa se yllätysten kuningas  kun tajusi että koko kauden oli näytettykin koko sarjan epilogia. Kylmät väreet kulki niissä muistoflash osioissa juustoisuudesta huolimatta. Musiikki oli hienoa niissä ja voisi tarkistella nuo soundtrackit jos siellä muitakin hienoja teemoja oli.  Mutta ei tuo loppu mitenkään pääse samalle viivalle Lostin parhaiden finaalien kanssa.

Mitä ei toisaalta voinut odottaakaan, enkä itse ainakaan voi parempaa loppua kuvitella. Joidenkien mysteerien selittämättömäksi jäämistä osasin odottaakin, enkä jaksanut hirveästi kyrpiintyä. Kivahan noita on itse pohtia ja  eipä nuo muutkaan mysteerisarjat mystisyyksiänsä paljoa selittele. Kyllä Lostin koen oman viihtymiseni perusteella olevan 2000-luvun sarjoista erityisen hyvien, joita ei paljon ole, joukossa ja tulen tämän tulevaisuudessa katsomaan uudestaankin.

Luin vähän alusta kunnes muistin katsoneeni Lostia noin 3 ensimmäistä jaksoa. Siinä vaiheessa tylsistyin pitkäveteisyyteen, munattomuuteen ja mystiikkaan ihan pelkän mystiikan vuoksi.

Kyllä. Itse kuitenkin jaksoin sarjan kokonaan ja paska makuhan siitä jäi loppujen lopuksi. Olisi ollut parempi lopettaa siinä kakkoskauden jälkeen ja alkaa katsomaan vaikka Smallvilleä.
Pakko kyllä kunnioittaa jos joku jaksaa mielestään paskaa sarjaa(Lostin tapaukessa aika pitkääkin) loppuun asti seurailla, itsellä kun koen sarjan umpipaskaksi niin on yksinkertaiseti pakko lopettaa se torture kolmen neljän jakson paikkeilla, aivojen sulamisäänen kuuluessa jo kilometrien päähän.


tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #11 : 19.06.2010 19:28 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Lainaus käyttäjältä: fiksative
Pakko kyllä kunnioittaa jos joku jaksaa mielestään paskaa sarjaa(Lostin tapaukessa aika pitkääkin) loppuun asti seurailla, itsellä kun koen sarjan umpipaskaksi niin on yksinkertaiseti pakko lopettaa se torture kolmen neljän jakson paikkeilla, aivojen sulamisäänen kuuluessa jo kilometrien päähän.

Totta. Itse jaksoin katsoa noin kymmenkunta jaksoa "seuraavaksi Lostiksi" toitotettua Flashforwardia ja sitten oli pakko lopettaa. Näin jälkikäteen täytyy kiittää itseään siitä, että lopetti katselun, sillä sarjaahan ei enää tuoda takaisin toiselle kaudelle, ja juonikuviot jäävät kesken. Siihenhän oli tehty Lostin tapaan useamman kauden mittainen juonikaari valmiiksi.

Flashin suurin kompastuskivi oli minulle puiseva näyttelijäkaarti: ei yhtä ainutta hahmoa, josta olisin välittänyt.


« Viimeksi muokattu: 19.06.2010 21:59 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #12 : 19.06.2010 20:51 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Ostin kerralla kaudet 1-4, kun niitä sai kympillä per boxin ja aloitin seuraamaan sarjaa vasta näin jälkijunassa. Kannatti kyllä, sillä sen verran hyvää matskua tuntuu olevan. Neloskausi on ollut kyllä paras kausi tähän mennessä ja kolmonen ehkä huonoin, mutta laatuviihdettä sekin. Pitäis vitoskausi käydä ostamassa, kunhan sen hinta laskee hiukan. Milloin viimeinen kausi on tulossa myyntiin?
tallennettu
Re: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #13 : 19.06.2010 21:24 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Pakko kyllä kunnioittaa jos joku jaksaa mielestään paskaa sarjaa(Lostin tapaukessa aika pitkääkin) loppuun asti seurailla, itsellä kun koen sarjan umpipaskaksi niin on yksinkertaiseti pakko lopettaa se torture kolmen neljän jakson paikkeilla, aivojen sulamisäänen kuuluessa jo kilometrien päähän.
Eka kausi oli hyvä, mutta sitten alkoi menemään pikkuhiljaa paskemmaksi ja paskemmaksi. Lähinnä tuon sarjan finaalin takia jaksoin seurata loppuun asti. En kuitenkaan kaikkia jaksoja katsonut täydellä keskittymisellä vaan kelailin eteenpäin kun siltä tuntui. No eihän se loppu sitten ollut mistään kotoisin, mutta joo. Tulipahan katsottua.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #14 : 20.06.2010 12:05 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Tällä viimoissella kaudella nyt jäi kaivelemaan minkä takia tuo Titus Wellliver ei voinut näytellä Men in Blackia muutakuin parissa jaksossa, itsekin tykästyin miehen suoritukseen niissä MiB:in ja Jacobin menneisyys -jaksoissa, enkä allekirjoita väitettä että nuo jaksot  olisivat jotenkin heikkoja olleet, tykkäsin enkä vähiten Welliwerin takia.

Titus oli tosiaan helvetin kovassa iskussa. Jacobin ja MIB:in takaumajakso Across the Sea ei omalla kohdallani todellakaan kaatunut Welliveriin (tai edes lapsinäyttelijöihin), vaan yksinkertaisesti siihen, että odotin siltä aivan liian suuria. Odotin saaren alkuperäistarinaa ja sitä kun se löydetään ihka ensimmäistä kertaa, kansoittamattomana. Across the Sea tapahtuu aikaan, jolloin saari oli jo löydetty ja kansoitettu.

Halusin siis nähdä Egyptiläiset rakentamassa nelivarpaista patsasta ja nähdä mitä tapahtui ihan alussa.

Kun sitten saimmekin pienimuotoisemman tarinan - ja erittäin henkilövetoisen, se oli itselleni ensimmäisen katsomisen perusteella pettymys. Myös savuhirviön synty oli hieman "tässäkö tämä?" tyylinen hetki.

Luulen, että Across the Sea tuntuu uudelleenkatselulla paremmalta, kun ei ole enää niin ahnas mysteerien suhteen.
Terry O'Quinn ja Michael Emerson suunnittelevat muuten yhteistä TV-sarjaa. Jonkinlaista kässäriluonnostakin ollaan jo kuulemma jätetty kanaville. Locken ja Benin yhteiset kohtaukset varastivat poikkeuksetta shown, joten peukut pystyyn, että tämä etenee suunnittelua pidemmälle!  :)Milloin viimeinen kausi on tulossa myyntiin?

Euroopan julkaisupäivää ei tietääkseni ole vielä saatavilla, mutta arvio on että loka-marraskuussa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #15 : 20.06.2010 20:47 »
fiksative Jäsen Viestejä: 36 Basaaripisteet: 0 Profiili
Terry O'Quinn ja Michael Emerson suunnittelevat muuten yhteistä TV-sarjaa. Jonkinlaista kässäriluonnostakin ollaan jo kuulemma jätetty kanaville. Locken ja Benin yhteiset kohtaukset varastivat poikkeuksetta shown, joten peukut pystyyn, että tämä etenee suunnittelua pidemmälle!  :)
Hienoahan tuo olisi nähdä heidän yhteistyötään jatkossakin. Mutta toivotaan myös että eivät kaavaile mitään toimintakomediaa tai sitcomia.  "Benin ja Locken näyttelijät juovat kaljaa kellarissa ja lukevat keltaisia sivuja."« Viimeksi muokattu: 20.06.2010 21:03 kirjoittanut fiksative »
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #16 : 20.06.2010 20:58 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
"Benin ja Locken näyttelijät juovat kaljaa kellarissa ja lukevat keltaisia sivuja."

O'Quinn ja Emerson kehissä niin oikeasti katsoisin tälläistäkin tunnin viikossa!  :lol:


Mutta ilmeisesti sarjan raakaluonnos on, että Emerson näyttelisi jonkinlaista palkkatappajaa ja O'Quinn tämän apuria.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #17 : 04.07.2010 21:48 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Uudelleenkatseluni on edennyt nyt kolmannen kauden ehtoopuolelle. Monista jaksoista on saanut enemmän irti, kun end gamen lopputuloksen tietää. Kylmät väreet kulkivat selkäpiissä, kun Jacobin nimi mainittiin ensimmäistä kertaa.

Kolmas kausi yllätti. En muistanut, että se olisi ollut näinkin hyvä. Pienellä päättelyllä syyt takinkääntöön kuitenkin löytyvät: kerran viikossa -tahdilla kausi on tuntunut aivan varmasti tappavan hitaalta ja paikaltaan junnaavalta, kun taas omaan tahtiin katsottuna kaikki on toisin. Silloin etanavauhdista tuleekin "verkkaisen miellyttävä".

Desmond on kolmannen kauden tähti. Varsinkin Flashes Before your eyes on mahtavuutta alusta loppuun. Sympaattiselle skotille on kirjoitettu yksi televisiohistorian hienoimmista rakkaustarinoista.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #18 : 21.08.2010 16:40 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW LOST: epilogue, joka sisältyy siis kuudennen kauden DVD ja BD-bokseihin, vuosi nettiin tässä pari viikkoa sitten. Oletteko nähneet sen jo? Se on katsottavissa mm. täällä.

Epilogi sinällään oli aika erilainen kuin mitä sen kuvittelin olevan. Siinä tarjotut vastaukset olivat aikalailla selvää pässinlihaa sarjan faneille ja helposti pääteltävissä. Tosin ihan viimeinen kohtaus oli hyvä, viimeinen "Lost-cliffhanger" koskaan. Sarja on paketissa.


Jatkoin eilen jonkin aikaa telakalla ollutta uudelleenkatseluani ja etenin jaksoon S05E06. Vitoskausi tuntuu merkittävästi paremmalta kuin ensimmäisellä katselulla. Huimaa, miten paljon asioita ehtii reilussa vuodessa unohtamaan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #19 : 31.08.2010 10:46 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Making of The End

10 minuutin maistiainen kuudennen kauden bonuksista.

Veti haikeaksi, varsinkin Jorge Garcian reaktio finaalikäsikseen. Pakko nähdä kaikki kuudennen(kin) kauden ekstrat.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #20 : 23.07.2011 20:41 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ah, Lost. Ihana nostaa tätä ketjua.  :)


Comic-Conissa oli Lost-paneeli, jossa vierailivat sarjan luojat. Mukanaan he toivat videon, joka todistaa, että heillä oli kaikki faktat hallussa jo 1. kauden finaalissa. Tämä siksi, koska kohtaus piti alunperin sisällyttää 1. kauden Exodus-finaaliin, mutta otettiin sitten pois liian paljastavana...

Tsekkaa kohtaus täältä: http://www.hitfix.com/blogs/whats-alan-watching/posts/lost-producers-reunite-at-comic-con-present-new-footage


Huikea lopetus, eikö?


Spoileri (osoita katsoaksesi)

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #21 : 23.07.2011 21:26 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Kaikki faktat hallussa? Punainen lanka ehkä, mutta mites ne tuhat ja yksi asiaa, joille ei annettu mitään kunnon selitystä?

Eikun tällähän kaikki selittyykin:

Lainaus
"We will not be filling in the missing blanks after the show is over," Carlton said, first using a metaphor about life also having unanswered questions, then more practically saying it wouldn't be fair to be giving an answer here, and an answer there, for years to come, "scattered like horcruxes along the pop culture universe."

Eli toisin sanoen, suurelle osalle kysymyksiä ei alunperinkään ollut mitään vastausta. Kunhan saivat täytettä kuudelle kaudelle.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #22 : 23.07.2011 21:35 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Nyt tais mennä vähän ohi...

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Kaikkien lankojen kiinni solmiminen järkevästi oli varmaan mahdotonta. Lostissa jää auki paljon kysymyksiä ja arvoituksia. Ja mielestäni se on ihan OK. Ja olen samaa mieltä siitä, että koko tarinaa ei oltu punottu alussa kokoon, vaan ainoastaan raakile ilman enempiä lihoja ympärillä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #23 : 23.07.2011 21:42 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili
Nyt tais mennä vähän ohi...

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Kaikkien lankojen kiinni solmiminen järkevästi oli varmaan mahdotonta. Lostissa jää auki paljon kysymyksiä ja arvoituksia. Ja mielestäni se on ihan OK. Ja olen samaa mieltä siitä, että koko tarinaa ei oltu punottu alussa kokoon, vaan ainoastaan raakile ilman enempiä lihoja ympärillä.


En ymmärtänyt, vaikka aivan kamala kohtaushan tuo kaikin puolin olikin. :lol:
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #24 : 31.07.2011 14:15 »
fiksative Jäsen Viestejä: 36 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kaikki faktat hallussa? Punainen lanka ehkä, mutta mites ne tuhat ja yksi asiaa, joille ei annettu mitään kunnon selitystä?
Tuohon listaukseen nyt ei voi muuta sanoa kuin että eikö tällä nettinörttiviisastelu-asenteella voi pilata minkä tahansa tv-sarjan tai elokuvan. Samalla lailla voitaisiin etsiä Lynchin elokuvista, 2001:Space Odysseysta  ja vaikka Conan Barbaarista tuhat ja yksi kysymystä joihin ei vastausta löydy ja todeta sitten että perseestähän nekin ovat.


« Viimeksi muokattu: 31.07.2011 14:24 kirjoittanut fiksative »
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #25 : 31.07.2011 15:37 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili
Kaikki faktat hallussa? Punainen lanka ehkä, mutta mites ne tuhat ja yksi asiaa, joille ei annettu mitään kunnon selitystä?
Tuohon listaukseen nyt ei voi muuta sanoa kuin että eikö tällä nettinörttiviisastelu-asenteella voi pilata minkä tahansa tv-sarjan tai elokuvan. Samalla lailla voitaisiin etsiä Lynchin elokuvista, 2001:Space Odysseysta  ja vaikka Conan Barbaarista tuhat ja yksi kysymystä joihin ei vastausta löydy ja todeta sitten että perseestähän nekin ovat.

Tosissasiko olet? :lol:

Vertailet jotain LOSTia 2001: Space Odysseyhin ja Lynchin elokuviin? Ja miten toi Conan Barbaari nyt liittyy yhtään mihinkään? Onko se sulle jokin intellektuellinen teos, josta löydät joka katselukerralla jotain uutta?

LOST on kuusi kautta pyörinyt, mysteereihin perustuva tv-sarja. Ei kaksituntinen elokuva. Se perustuu nimen omaan näihin kysymyksiin ja cliffhangereihin, koska ne pitävät katsojan mukana. Pointti onkin siinä, että homma ei pääse lähtemään lapasesta, kuten LOSTin kanssa kävi.

Itse pidin sarjasta valtavasti, kunnes lopulta tajusin, että suurin osa poluista ei vienyt yhtään minnekään, sarjan tekijät puhuivat suurimmilta osin pelkkää paskaa (savuhirviölle on aivan "luonnollinen" selitys, jne.), jotta katsoja pysyy remmissä ja osalle mysteereistä oli keksitty aivan absurdeja selityksiä (saaren sydämestä tulee pahaa valoa, joka pitää blockata korkilla, jotta kaikki on taas hyvin, nerokasta), mikäli jotain selitystä nyt vaivauduttiin edes keksimään. Lopussa ei seissyt kiitos, vaan pettymyksen karvas kalkki.

Ensimmäinen tuotantokausi oli parhainta televisiota aikoihin, kolmoskauden finaali oli ehkä paras tv-jakso ikinä ja The Endin loppukohtaus oikeasti kosketti, mutta muuten sarjasta ei ainakaan itselleni jäänyt paljoa käteen. Valtavasti fillereitä ja rönsyilyä. Uudelleenkatselukaan ei innosta, kun tietää miten monet muka tärkeät asiat eivät lopulta liity mihinkään (esim. Walt, joka vain kirjoitettiin ulos sarjasta, vaikka henkilön oli tarkoitus olla tärkeä osa palapeliä).

LOST olisi voinut olla pari-kolmekautisena paras tv-sarja ikinä. Siitä jäätiin kauas.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #26 : 31.07.2011 16:26 »
fiksative Jäsen Viestejä: 36 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kaikki faktat hallussa? Punainen lanka ehkä, mutta mites ne tuhat ja yksi asiaa, joille ei annettu mitään kunnon selitystä?
Tuohon listaukseen nyt ei voi muuta sanoa kuin että eikö tällä nettinörttiviisastelu-asenteella voi pilata minkä tahansa tv-sarjan tai elokuvan. Samalla lailla voitaisiin etsiä Lynchin elokuvista, 2001:Space Odysseysta  ja vaikka Conan Barbaarista tuhat ja yksi kysymystä joihin ei vastausta löydy ja todeta sitten että perseestähän nekin ovat.

Tosissasiko olet? :lol:

Vertailet jotain LOSTia 2001: Space Odysseyhin ja Lynchin elokuviin?
Ei  toi ole kuule vielä mitään, useat pitävät noita elokuvia yliarvostettuina ja paskoina. Varsinkin avaruusseikkailu jakaa mielipiteitä aikalailla.  

Pointti oli että noistakin elokuvista voisi etsiä ne 2000 kysymystä, mihin ei saa vastausta, itseasiassa vaikka tuon avaruusseikkailun loppupuolta voisi sanoa pelkäksi non-senseksi. Kuitenkin se punainen lanka riittää että jaksaa katsoa sen kaksituntisen. Ja kyllä se vaan riitti tässä tv-sarjassakin. Mutta en tarkoita etteikö ainakin Kubrickit olisi paljon Lostin yläpuolella omillakin listoillani.

Lainaus
Ja miten toi Conan Barbaari nyt liittyy yhtään mihinkään? Onko se sulle jokin intellektuellinen teos, josta löydät joka katselukerralla jotain uutta?
Joo. Tai intellektuelleistä en tiedä kun sanastakin tulee mieleen lähinnä tämä tyyppi: http://www.youtube.com/watch?v=nYXdTBti6KA« Viimeksi muokattu: 31.07.2011 21:34 kirjoittanut fiksative »
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #27 : 01.08.2011 00:55 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili TV-sarjaa on hölmöä ylipäätään verrata elokuviin, sarja nyt pistää katsojan väkisinkin odottamaan, että cliffhanger tai vastaava ratkotaan ja saatetaan jonkinnäköiseen päätökseen seuraavassa/seuraavissa jaksoissa. Hirveätä puppuahan se Lost tosiaan pidemmän päälle oli, sarja ei anna mitään, ihan sama miltä kantilta sitä yrittää katsoa. Kismittää niin perkeleesti se tyyli, että jätetään kaikki oleellinen ja olematon kertomatta ja ratkomatta + juoni on epämääräinen ja epälooginen. Viihdyttävyyskin kärsii jo aika pahasti siitä, kun missään ei oo oikeen mitään tolkkua.
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #28 : 01.08.2011 11:22 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Hirveätä puppuahan se Lost tosiaan pidemmän päälle oli, sarja ei anna mitään, ihan sama miltä kantilta sitä yrittää katsoa.

Ei anna mitään? Jos pelkkiä saaren mysteereitä metsästi, niin ei niin paljoa ehkä.

Mutta Lost on myös hyvin hahmovetoinen sarja. Se kertoi päähenkilöiden tarinat hyvin ja lopetti ne varsin tyydyttävästi. Saari oli kiistämättä yksi sarjan vahvoja pääteemoja, mutta hyvien hahmojenkaan tärkeyttä ei voi aliarvioida. Minulle kyse oli siis myös vahvasti niistä ja sain odottamani päätöksen näille ihmisille, joiden elämää saarella seurasin kuuden vuoden ajan. Finaali tuntui hyvin tyydyttävältä, kaikesta huolimatta.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Lost - "Live Together, Die Alone" | Keskustelu koko sarjasta « Vastaus #29 : 04.04.2013 15:12 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Lost on tulossa Suomi-netflixiin ihan lähiaikoina, kysymys varmaankin vain viikoista. Kun jenkkipalvelua käyttää kierto-osoitteella, niin Lostin jaksoselostukset ovat jo Suomeksi.

Olisi aika siistiä jos saataisiin laudalla käyntiin jonkinlainen uudelleenkatseluprojekti. Tyyliin viisi jaksoa viikossa. Itse aion ehdottomasti katsoa Lostin taas läpi jahka se Netflixiin pamahtaa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines