Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Videopeleistä leipä pöytään  (Luettu 7600 kertaa)
Videopeleistä leipä pöytään « : 22.07.2008 23:03 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Nyt siis tiedämme, että wanhoista kunnon boardilaisista jo Solid Snake ja finngamer ovat tehneet rakastamastaan harrastuksesta myös leipätyön. Usein suht nuorilla pelipalstojen keskustelijoilla on samankaltaisia haavekuvia, jotka tosin monesti karisevat tiehensä myöhemmällä iällä. Miten lautalaiset suhtautuvat videopelien ja työn yhdistämiseen? Onko joillakin jopa pitkän aikavälin suunnitelmia pelitoimittajaksi tulemiseen ja monellako kyseinen "ammatti" on ehdoton EI. Entä koodaajaksi kotimaiseen pelitaloon seuraavaa Max Paynea tekemään? Pelisuunnitteluahan opetetaan Suomessa.

Toki on olemassa myös mahdollisuus päästä pelikauppaan töihin. Ja pari keskustelijaa täällä onkin kyseisissä tehtävissä. Jos huono palvelu ja pelimyyjien ajoittain huono asiantuntemus häiritsee, niin miksei menisi itse näyttämään mallia?

Itse olin Intervisio Oy:ssä, tarkalleen sanoen Tilt.tv:ssä, työharjoittelussa nelisen kuukautta loppuvuodesta 2005. Oikein mainiot muistothan siitä jäi, mutta tuo kokemus samalla suurinpiirtein varmisti itselleni sen, etten suurella todennäköisyydellä tule videopeleistä kirjoittamisesta koskaan leipätyötäni tekemään. Eihän sitä tietystikään tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu, mutta se on ollut viimeiset pari vuotta minulle aika selvä tunne.

Ja jaksaahan se Snakekin boardilla käydä tasaisin väliajoin muistuttamassa, miten hirveän rankkaa ja stressaavaa työ siellä on. Ja sitten jatkavat taas Guitar Heron pelaamista ja oluen litkimistä hiki hatussa!  :)

Omasta Tilt-jaksostani voin sanoa vielä sen verran, että toimistolla oli varsin rento ja ammattitaitoinen porukka kasassa. Kaikki tekivät vähän kaikkea, niinkuin pienissä tuotantoyhtiöissä onkin tapana.




www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #1 : 22.07.2008 23:14 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Minähän olen syksyllä tuota oikeustieteellistä aloittamassa, joten...


...miksipä ei? ;)
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #2 : 22.07.2008 23:17 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW  :lol:

Suomen peliskene kyllä kaipaa tuollaista hienoa miestä!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #3 : 22.07.2008 23:20 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Olen pelannut oikeastaan koko elämäni ja samalla olen kelannut, että olisi todella hienoa jos työni edes jollain tapaa liittyisi peleihin. Ei minua kiinnosta istuskella jossain rakennustyömaalla tai jauhaa paskaa eduskunnassa, sillä niitä hommia kohtaan puuttuu se into ja oikeastaan tietämys. Jotain peleihin liittyvää duunia kohtaan taas homma olisi toisin.

Mitkä tahansa "pelihommat" ei kuitenkaan minulle ole. Olen muun muuassa kokeillut yksinkertaisilla ohjelmilla ja vastaavilla jonkin sortin pelien tai vastaavien tekoa ja saanut nopeasti todeta, ettei se ole minulle. Näin ollen ajatukset ovat siirtyneetkin juuri pelitoimittajaa vastaavaan hommaan, vaikka paljon siitä stressistä, kiireestä ja vastaavasta on saanutkin kuulla. Tiedä sitten yritänkö ohittaa nämä mielessäni vai miksi minua silti kiinnostaisi moinen jopi, mutta se vain kiinnostaa. Vielä kun hommassa yhdistyy pelien kanssa kirjoittaminen, niin sehän on oikeastaan hyvinkin unelma työ.

Tokihan jo pelkässä pelikaupassa työskentely olisi jo jotain. Siellä pelitietämystään voisi myös jaella, ja muutenkin valtaisa pelien lähellä työskentely vain kiinnostaisi.

Tiedä sitten ajattelenko aivan älyttömän kapeasti, tylsästi taikka typerästii, mutta kyllä, tahtoisin saada pötyä pöytään tehden töitä videopelien parissa.


« Viimeksi muokattu: 22.07.2008 23:54 kirjoittanut Riepu »
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #4 : 23.07.2008 00:56 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Niin, itse olen ollut töissä pelien maahantuojalla promohommissa sekä pelikaupassa tekemässä kaikenlaista, ja kohta siis myös mukana pelimediassakin.

Siis oikeastaan vähän kaikkea paitsi itse pelientekoa. Kenties se voisikin ihan perimmäinen unelma olla, mutta en vain osaa mitään. ;) Ehkä joku pääsuunnittelija, joka ei koodaa mitään vaan vain sanoo mitä peliltä haluaa ja hyväksyy ja hylkää muiden ehdotuksia. :)


Ainahan sitä varoitetaan ettei kannata liian lähelle mennä harrastustaan, tai kohta siitä ei enää nauti. Varmaan minullekin tulee ajan myötä jotain allergiaa peleistä, mutta se on sen ajan murhe. Nyt vain nautin siitä että saan tehdä töitä rakkaiden asioiden parissa.
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #5 : 23.07.2008 01:52 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 700 Basaaripisteet: 2 Profiili Tämä on ollut minulle aikamoinen ikuisuuskysymys. Olen seonnut jo laskuissa kun olen ajatellut että peliala olisi mahtavaa kunnes taas mieleen tulee että ei sitä jaksaisi. Joten suoraan sanottuna en tiedä. Pelit on aina jossain mielessä kiinnostanut, joten ehkä se voisi onnistua.
Olen suhteellisen hyvässä tilanteessa siinä mielessä että jos mistä tahansa firmasta vaan tietokoneita löytyy, he todennäköisesti minun alan osaamista tarvitsevat. Joten olenkin salaa ajatellut että jos pääsisi johonkin peleihin liittyvään firmaan sitä kautta sisään ja sitten miettiä miltä sielä näyttää jos vaikka joskus sitten suunnistaisi sinne.

Tosin oman pelisivuston perustamisesta olen haaveillut jo kauan. Pitäisi vain opiskella reilusti lisää webbikoodaamista. Palvelin osaaminen on jo jonkinlaisella pohjalla. Mutta, siitä ei oikein saa elantoa jos sitä yksistään alkaa tyhjästä tekemään. Minun lottovoitto haaveeni ei olekkaan mikään perinteinen vaan se että sitten voisin ihan rauhassa ja omaan tahtiin kehittää sivuston, eikä tarvitsisi miettiä tuloja :)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #6 : 23.07.2008 17:26 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllähän se on varmasti jokaisen meistä mielessä käynyt. Nykyisellään olen luopunut ajatuksesta, tai ainakin osittain. Olenhan edelleen Amolla töissä Nintendo -esittelijänä, mutta se nyt onkin vain kevyehköä keikkatyötä silloin tällöin. Esittelytyö sinäänsä ei liity pelaamiseen mitenkään, ainoastaan esiteltävät tuotteet. Mukava keino kuitenkin rahoittaa opiskelijaelämää. Ja nipafanina sitä suhtautuu hommaan luonnollisesti innokkaasti.

Pelimyyjän pestiäkin olen harkinnut pariin otteeseen. Pelitaloon olen joskus meinannut hakea, mutta sain muita töitä sille kesälle ja samoin kävi mielessä Sellon GameStop, kun näyttivät hakevan kesätyöntekijää tälle kesälle. Jonkinlainen asiakaspalveluhenkisyys minusta kumpuaa, joten viihtyisin varmasti myyntihommissa.

Pelintekijäksi minullakaan ei taidot riitä ja kärsivällisyydenkin suhteen vähän niin ja näin. Peleihin liittyvän webbisivuston/palvelun perustaminen ja ylläpitäminen olisi ehkä minunkin kohdalla realistisin suuntaus. Tietojenkäsittelyn opiskelijoita tässä kuitenkin ollaan. Tämä tosin vaatisi rautaisen liiketoimintaidean, jotta siitä saisi tuottoisan, eikä homma jäisi harrastetasolle.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #7 : 23.07.2008 18:03 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Kuten indie-kehittäjien ylijumala Petri Purho sanoi radiohaastattelussaan... Ajatus "vain yhtenä koodaajana" olemisesta isossa peliprojektissa ei oikein nappaa, koska tällöin vaikutus varsinaiseen peliin on minimaalinen. Jos nimittäin on vain yksi koodareista, niin se on aika lailla sama koodaako Alan Wakea vai tietokantasoftaa X. Kukaan ei panosta kumminkaan näe.

Ei kuitenkaan etteikö pelinteko ajatuksena hotsittaisi kyllä, mutta tyytyisin ihan DS-pelien tyylisiin ns. pieniin seikkailuihin. Melkeinpä niin, että mitä pienempi tiimi, sen parempi. Ongelmana vain on, että moisella on aika vaikeata lyödä itseään leiville. Tosin joku PopCapkin on saanut ison miljoonabisneksen aikaiseksi juuri näistä pikkupeleistä, joten toivoa on.

Mitä peleistä kirjoittamiseen tulee, se ei koskaan ollut niitä isoja unelmia. Oma sanallinen anti kun ei ole koskaan ollut, noh, kovinkaan kummoista. Kun sanaraja on jotain, niin siihen saa taistelemalla taisteltua juuri sen sanarajan verran asiaa ja sen jälkeen ei olekaan enää sanottavaa.

Pelimyyjä? :lol: Ensimmäisen tyhmän kysymyksen kohdalla vittuilisin asiakkaan siihen kuntoon, ettei jannu varmana palaa kauppaan. En ole ihmisystävällistä tyyppiä. Onneksi tiedostan tämän eikä ole mitään hotsitusta myydä yhtään mitään.


« Viimeksi muokattu: 23.07.2008 19:08 kirjoittanut Fraeon »
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #8 : 23.07.2008 18:26 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Pari vuotta takaperin mietin vielä aika vakavastikin nimenomaan pelimedian ja peleistä kirjoittamisen pariin pyrkimistä, sillä tykkään kirjoittaa, tykkään peleistä ja eritoten tykkään kirjoittaa peleistä. Sittemmin haaveesta on tullut lähinnä intressi, ja pelit ovat asettuneet rehellisen harrastuksen osaan. Eipä silti, uskon edelleen, että voisin nauttia pelitoimittamisesta paljonkin, mutta elämään on hiipinyt niin paljon muita intressejä(tanssi eritoten), etten osaa enää nähdä itseäni panostamassa vuosia hakemiseen, opiskeluun ja hanttihommiin alalla, josta jalansijaa ja tuoretta leipää ei välttämättä irtoa siltikään.

Toisaalta taas olen ainakin nyt alkuun lähdössä opiskelemaan tietotekniikkaa, joten siitä pelien koodaukseen ei välttämättä olisi pitkä matka, mikäli kärpänen sattuisi puremaan. Lukion parin ohjelmointitunnin perusteella olen kuitenkin vakuuttunut, ettei minua ole luotu koodariksi. Vähänkin vaikeampien juttujen kanssa keskittyminen herpaantui ja kiinnostus lopahti. Ellei sitten johonkin peliin tarvita välttämättä yksinkertaista java-pohjaista palkkalaskuria. :lol:
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #9 : 23.07.2008 19:06 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 700 Basaaripisteet: 2 Profiili
Tämä tosin vaatisi rautaisen liiketoimintaidean, jotta siitä saisi tuottoisan, eikä homma jäisi harrastetasolle.
Tämähän se juurikin on. Tämä on oikeastaan aika yleinen ongelma nykypelibisneksessä. Pelikaupat pyytävät peleistä enemmän kuin mikään muu firma ja silti tuntuu että monella on samanlainen asenne kuin fraeonilla. Eli miksi menisin pelikauppaan kun pelit ovat kalliita ja sieltä harvoin saa kunnollista palvelua tai mitään mitä en saisi paikallisesta prismasta, eli pelit hyllyssä? Uusia ideoita kaivattaisiin...
Ja oikeastaan ne eivät ole edes mitään ihmeellisiä ideoita. Minulla olisi heti muutama idea mitä kaikkea pelikulttuurista ja bisneksestä puuttuu. Suurin ongelma on se toteutus ja rahoitus. Pitäisi odotella sitä lottovoittoa... :rollaus:

Toinen ongelma rahan puutteen lisäksi on vielä tämä suomalaisten outo asenne palveluun. Suomalaiset pitävät palvelusta, ja että heidän arkeaan helpotetaan palveluilla. Mutta sen pitäisi olla luontaisetu, siitä ei haluta maksaa senttiäkään. Myönnän että minullakin on tälläistä vikaa, mutta olen kyllä "pehmentynyt" ajanmittaan kun kokemusta palvelualastakin on tullut. Palveluunhan monet nykyideat tai uudet ideat suuntautuvat, mutta kun porukkaa valittaa usein jopa Liven 60€ vuosi maksusta, niin aika heikossa hapessa on että peleihin liittyvällä palvelulla elantonsa saisi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #10 : 23.07.2008 19:16 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili
Pelikaupat pyytävät peleistä enemmän kuin mikään muu firma ja silti tuntuu että monella on samanlainen asenne kuin fraeonilla.

Ja tarkennetaan nyt vielä siten, että "tyhmillä kysymyksillä" meinaan kysymyksiä tyyliin "miksette puolita pelien hintoja niin ne myisivät paljon paremmin?". Näitäkin löytyy...ihan aikuisista ihmisistä jopa. Ymmärrän, jos joku ei tajua peleistä, mutta jos maalaisjärki on kateissa niin silloin en enää.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #11 : 23.07.2008 20:30 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Ja tarkennetaan nyt vielä siten, että "tyhmillä kysymyksillä" meinaan kysymyksiä tyyliin "miksette puolita pelien hintoja niin ne myisivät paljon paremmin?". Näitäkin löytyy...ihan aikuisista ihmisistä jopa. Ymmärrän, jos joku ei tajua peleistä, mutta jos maalaisjärki on kateissa niin silloin en enää.

Mullekin on tullut kyllä eteen vaikka mitä. Useastikin on tullut eteen erimielisyyksiä vaihtopelien kanssa.

Asiakkaalla on yksi vaihtopeli. Tämä katsoo pelihyllyämme ja näkee oman pelinsä siellä hintaan 30 euroa, ja toisen pelin jonka hän haluaisi, hinta myös 30 euroa. Ja tästä yhtälöstä muodostuu painajainen, kun pitää yrittää kohteliaasti selittää miksi pelikauppa ei suostu vaihtamaan pelejä päittäin. Mun piti oikeasti kolme kertaa selittää, että kauppa haluaa peleistä voittoakin, mutta kaveri joka väliin vain intti että "mutta kun hinta on sama!".

Tyhjin käsin se tietenkin kaupasta lähti, ja kehoitin menemään GameStoppiin tarjoamaan peliään samalla tavalla. Ehkäpä se oli päivän päätteeksi vähän viisaampi.
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #12 : 23.07.2008 20:51 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Haaveilin joskus työskentelystä jossain pelilehdessä/toimituksessa, tai vaikka pelikaupassa, mutta huomattuani alan palkkatason, heitin ne haaveet perseeseen.  :lol:

Mutta tiedän kyllä syvällä sydämessäni, että olisin maailman paras pelimyyjä.
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #13 : 23.07.2008 20:59 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Mutta tiedän kyllä syvällä sydämessäni, että olisin maailman paras pelimyyjä.



Elitistien pelikauppa!
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #14 : 23.07.2008 21:15 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Mikä High Fidelityn levykaupassa oli "elitististä"?
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #15 : 23.07.2008 21:21 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Mikä High Fidelityn levykaupassa oli "elitististä"?

Barry's Customer: Hi, do you have the song "I Just Called To Say I Love You?" It's for my daughter's birthday.
Barry: Yea we have it.
Barry's Customer: Great, Great, can I have it?
Barry: No, no, you can't.
Barry's Customer: Why not?
Barry: Well, it's sentimental tacky crap. Do we look like the kind of store that sells I Just Called to Say I Love You? Go to the mall.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #16 : 23.07.2008 21:24 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Huomaavainen olisi sana jota itse käyttäisin  :lol:
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #17 : 23.07.2008 21:36 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Hei, eikös kukaan ole vielä unelmoinut topicissa ammattipelaajan työstä? Kyllähän niitäkin nykyisin taitaa olla jonkin verran ja tulevaisuudessa varmaan enemmän.

Totta kai sitä on tullut ajateltua, että olisi mukava olla pelialalla tavalla tai toisella. Toimittajan ammattia ajattelin tosissani pari vuotta sitten. Oikeastaan olin enemmän kiinnostunut urheilujournalismista, mutta kyllä pelitoimittajan roolikin kiehtoi. Nyt olen oikeastaan kokonaan kuopannut ajatuksen toimittajan työstä. Kuulostaa hyvin stressaavalta ja vaikea saada kuulemma töitä. Lisäksi FutisForum ja #pelaajalauta tappoivat minun "kirjoittamistaidot".

Ehkä eniten olen haaveillut Finngamerin mainitsemasta pelisuunnittelijan roolista. Mitään koodaamista en osaa, mutta olisi kiva määräillä mitä peliin tulee, mitä ei. Jotain tuommoista olisi kiva tehdä. Pelikaupan myyjää minusta tuskin koskaan tulee. Eipä hirveästi kiinnosta myyjän työ, vaikka jossain peliliikkeessä se voisikin olla rentoa. Olisihan se mukavaa auttaa ihmisiä peleissä, mutta en ole sellainen ihminen. Todennäköisesti vain vittuilisin.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #18 : 23.07.2008 21:58 »
tuhis Vieras Itkettäs olla ammattipelaaja kun eihän sitä tee näinä päivinä edes huvikseen.

Kyllähän pelinteko tietyssä mielessä kiinnostaa, mutta sen pitäisi ehdottomasti olla jotain mielekästä ja omaperäistä, tai pikemminkin semmoisessa porukassa. Alasta on kuitenkin melko paska kuva, syystä tai toisesta. Tusinapelintekijäporukassa varmaan tappaisin itseni ja sen jälkeen työtoverit etteivät raukat kärsi pitempään. Tekstin, grafiikan ja äänen ilmaisukeinot ovat harrastuksia ja tottahan sitä olisi mielenkiintoista päästä tuommoista osaamista soveltamaan saman asian äärellä käytäntöön palkan kanssa.


« Viimeksi muokattu: 23.07.2008 22:11 kirjoittanut tuhis »
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #19 : 23.07.2008 22:22 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili
Kyllähän pelinteko tietyssä mielessä kiinnostaa, mutta sen pitäisi ehdottomasti olla jotain mielekästä ja omaperäistä...

Ai mitä? Eikö 12h päivässä pelkkien olkapäätekstuurien tekemiseen seuraavaan EA Sportsin peliin nappaakkaan?

Ja koska aihe vaatii sitä...


« Viimeksi muokattu: 23.07.2008 22:29 kirjoittanut Fraeon »
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #20 : 23.07.2008 22:38 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 700 Basaaripisteet: 2 Profiili
Mutta tiedän kyllä syvällä sydämessäni, että olisin maailman paras pelimyyjä.

"Ai haluat Beyond Good and Evil -pelin? Etkö tiedä kuinka paska se oikeasti on? Niin ne sanoo että se olis hyvä, mutta se on oikeasti aivan paska. Ei sitä pelaa edes homo norsu. Ota GC:n Smash Bros. Muut on homoille."

Kyllä, kauppa kävis ;)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #21 : 24.07.2008 01:13 »
Mixba Jäsen Viestejä: 71 Basaaripisteet: 0 Profiili Joo hankala on tehdä tarpeeksi esim. pelimyyjänä (rahaa siis). Mutta mitä tulee viihtymiseen, niin yksi parhaista työpaikoista kyllä on tämänhetkinen myyntityöni ja voin suosittella. Vaikka väliin mahtuukin silloin tällöin asiakkaita, joiden typeryys on vain todiste siitä, että koko kansan äo keskiarvo todellakin on siellä sadan paikkeilla.

Tällä hetkellä ei myyjäksi pääsemisen luulisi kovinkaan vaikeata olevan, kun GameStopkin vasta levittelee siipiään Suomessa. Ja kannusteeksi, niille jotka eivät ehkä eniten kaikista vaihtoehdoista juuri myyjäksi haluaisikaan; tunnen muutamia ihmisiä joille pelimyymälässä työskentely on ollut pelkkä ponnahduslauta aivan erilaisiin pelaamiseen liittyviin töihin. Pelimyymälöissä (tai vain alan ammattilaisille suunnatuissa taphtumissa) kun on helpompi törmätä ja tutustua muihin vastaaviin esim. pelifirmojen, tai -median edustajiin, kuin vaikkapas paskaroudarina.

Mutta tiedän kyllä syvällä sydämessäni, että olisin maailman paras pelimyyjä.

"Ai haluat Beyond Good and Evil -pelin? Etkö tiedä kuinka paska se oikeasti on? Niin ne sanoo että se olis hyvä, mutta se on oikeasti aivan paska. Ei sitä pelaa edes homo norsu. Ota GC:n Smash Bros. Muut on homoille."

Kyllä, kauppa kävis ;)

Yksi parhaista piirteistä, mistä itse työssäni pidän on, kun asiakas, joka ensimmäistä kertaa myymälään saapuessaan on vähällä ostaa paskaa, päätyykin ostamaan jonkin suosittelemani pelin ja palaa myöhemmin ostamaan lisää uutena vakioasiakkaana samalla hehkuttaen kuinka hyvä peli edellinen suosittelemani oli.

Tämä tosin vaatisi rautaisen liiketoimintaidean, jotta siitä saisi tuottoisan, eikä homma jäisi harrastetasolle.
Tämähän se juurikin on. Tämä on oikeastaan aika yleinen ongelma nykypelibisneksessä. Pelikaupat pyytävät peleistä enemmän kuin mikään muu firma ja silti tuntuu että monella on samanlainen asenne kuin fraeonilla. Eli miksi menisin pelikauppaan kun pelit ovat kalliita ja sieltä harvoin saa kunnollista palvelua tai mitään mitä en saisi paikallisesta prismasta, eli pelit hyllyssä? Uusia ideoita kaivattaisiin...
Ja oikeastaan ne eivät ole edes mitään ihmeellisiä ideoita. Minulla olisi heti muutama idea mitä kaikkea pelikulttuurista ja bisneksestä puuttuu. Suurin ongelma on se toteutus ja rahoitus. Pitäisi odotella sitä lottovoittoa... :rollaus:

Toinen ongelma rahan puutteen lisäksi on vielä tämä suomalaisten outo asenne palveluun. Suomalaiset pitävät palvelusta, ja että heidän arkeaan helpotetaan palveluilla. Mutta sen pitäisi olla luontaisetu, siitä ei haluta maksaa senttiäkään. Myönnän että minullakin on tälläistä vikaa, mutta olen kyllä "pehmentynyt" ajanmittaan kun kokemusta palvelualastakin on tullut. Palveluunhan monet nykyideat tai uudet ideat suuntautuvat, mutta kun porukkaa valittaa usein jopa Liven 60€ vuosi maksusta, niin aika heikossa hapessa on että peleihin liittyvällä palvelulla elantonsa saisi.

Itselläni oli pelimyyjänä aloittaessani suurta intoa (etenkin Suomalaisen palvelualan parantamiseen) ja ideoita, kuinka pienillä asioilla saadaan asiakkaat palaamaan kauppaan (ja tietenkin nimenomaan vain ja ainoastaan siihen kauppaan, jossa itse olen töissä). Varsinkin kun tällä alalla on myynneissä helppo saada aikaan suuri ero vakioasiakaskannan koolla.

Hyvin sainkin parin kollegani kanssa vakioasiakaskantaa heti alusta alkaen luotua. Muistin parhaimmillani lähemmäs 100 asiakkaan nimetkin! Mutta jossain vaiheessa innostus alkaa hyytyä. Varsinkin kun Big Boss päättää, että moinen toiminta ei ole firmalle ominaista, eikä sitä silloin voida hyväksyä tai kun ei siitä suuremmasta yrityksestä saa sen suurempaa hyvitystä (kuten provisiota) kuin taputuksen olalle ja viimeistään silloin kun oma työpiste vaihtuu toiselle puolelle kaupunkia, ei enää jaksa alottaa koko ruljanssia alusta.
Been there. Seen that. Got the scars
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #22 : 24.07.2008 11:04 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
Nyt olen oikeastaan kokonaan kuopannut ajatuksen toimittajan työstä. Kuulostaa hyvin stressaavalta ja vaikea saada kuulemma töitä. Lisäksi FutisForum ja #pelaajalauta tappoivat minun "kirjoittamistaidot"
Ole huoleti, ei pelitoimittajan ammatti kummoista kirjoitustaitoa vaadi. Aika harvalla noista on minkaanlaista toimittajakoulutusta, enemman on kyse videopelikokemuksesta.

EDIT: Itselläni ei ole minkäänlaista kiinnostusta työskennellä videopelialalla.


« Viimeksi muokattu: 24.07.2008 21:26 kirjoittanut Melfice_ »
N
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #23 : 24.07.2008 11:59 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 939 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW ^ huomattu on.
Play-Asia
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #24 : 24.07.2008 13:11 »
Teppo Holmqvist Jäsen Viestejä: 277 Basaaripisteet: 0 Profiili
Aika harvalla noista on minkaanlaista toimittajakoulutusta, enemman on kyse videopelikokemuksesta.

Niin. Se oli paras kun Puha alkoi selittää kuinka GameInformerin lehdestä otettujen sivuskannien käyttäminen uutisissa on täysin laillista, hyvän maun mukaista ja kuuluu normaalin referoinnin piiriin. Sillonkin kun kyseessä on samana päivänä julkaistu artikkeli, ja kyseessä oli vielä kyseisen lehden yksinoikeus. Sitten kun äijälle haki tekijänoikeudesta pätkän, hän alkoi perustella sitä sillä että IGN:n ja Kotakukin tekee niin. Hyvä ja looginen perustelu sekin. "Me rikotaan lakia, koska noikin tekee sitä".  :lol:


Pelaaja: "Kilpailijan artikkeli kokonaisuudessaan meidän sivuilla! Katso kuvat"
tallennettu
Re: Videopeleistä leipä pöytään « Vastaus #25 : 30.08.2008 03:37 »
Jooans Jäsen Viestejä: 12 Basaaripisteet: 0 Profiili Vähän aikaa sitten GameFAQ sivustolla oli kysely: Jos saisi mahdollisuuden työskennellä pelialalla niin missä toimessa?
http://www.gamefaqs.com/poll/index.html?poll=3220
Sitä kautta tuli vähän mietittyä omaa suhdettaan pelaamiseen ja sitä tulisiko siitä leipätyötä itselleen ikinä? Ensimmäisenä tuli mieleen arvostelijan työ, joka näyttää nauttivan vastaajienkin keskuudessa suurinta suosiota, mutta realistisesti ajatellen ihmisiä tuskin kiinostaa hirveästi juuri se MINUN mielipiteeni peleistä. Koodaustaitoni taas raijottuvat yläasteen ATK-tunteihin ja omien kotisivujen vääntämiseen wordpadin avulla, joten ohjelmoijan hommat voin surutta sivuuttaa. Hahmo- ja kenttäsuunittelu kuulostaa kiehtovalta, mutta kohtuullisen piirustus-/mielikuvitusrajoitteisena sekin työ tuntuu lähinnä kaukaiselta haaveelta. Lopulta päädyin vastaamaan, etten oikeastaan edes halua peleihin liittyvää ammattia.

Nyt opiskeluja aloittaessa oma tuleva ammatti ei koskaan ole tuntunut yhtä itsestäänselvältä ja huomasin olevani äärimmäisen tyytyväinen tähän tilanteeseen. Pelit ovat ja tulevat pysymään rakkaana harrastuksena ja työt sitten erikseen. Joku viisas joskus sanoi: "Don't mix pleasure and business." Pitäydyn siinä.
Innovaation vastakohta on imitaatio.
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines