Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kalenteriin linkitetyt tapahtumat
  • Mega Man Legacy Collection 1 + 2 (Switch): 22.05.2018
  • Mega Man X Legacy Collection 1 + 2 (PS4, Xbox One, Switch): 24.07.2018
  • Mega Man 11: 02.10.2018
Sivuja: 1 [2]
Tulostusversio
Aihe: Mega Man 11 (plus kokoelmat ja vanhemmat osat)  (Luettu 19215 kertaa)
Vs: Mega Man 11 (plus kokoelmat ja vanhemmat osat) « Vastaus #30 : 07.09.2018 10:32 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Mega Man 11 on todella lupaava!

Kontrollit pelittävät kuin unelma, varsinkin SNES30-ohjaimen orgastisella d-padilla. Ihan kaikkia toimintoja nappien vähyyden takia ei voinut sijoittaa ohjaimeen, mutta tärkeimmät kuitenkin, eikä itseäni haittaa juurikaan, että aseita voi selata vain yhteen suuntaan. Iso plussa myös erilliselle Rush-näppäimelle, joka on maittava QoL-uudistus.

Huolimatta hidastuksesta ja aseita voimistavasta lisäjiposta pelissä tuntuu olevan myös mukavasti haastetta, varsinkin bossimatsissa, joka demon kentässä oli kolmivaiheinen: ensin Block Man ottaa mittaa Mega Manista perinteisemmin, sitten se muuttuu ja suuttuu, kunnes vielä henkitoreissaan aloittaa vihoviimeisen pommituksensa. Bossi on ilman uusia lisävoimia todella tukala, koska varsinkin keskimmäisessä "monsterivaiheessaan" se jakaa typerryttävän kovia osumia, jotka tuhoavat parista, kolmesta hitistä täydenkin energiapalkin. Onneksi myös bossien one-linerit on pidetty minimissä, eikä pelissä ole mitään Mega Man 8:n kaltaista pölpötystä taisteluiden aikana. Hyvä!

Harva asia on täydellinen, vaikka hypepäissäni saatankin saada sen kuulostamaan siltä: musiikki on alkuvalikkoa lukuunottamatta ainakin Block Manin kentässä ihan anteeksiantamattoman unohdettavaa lurittelua. Jos peli on Mega Man, siinä pitäisi olla helvetin hyvät musiikit. Piste.

Mega Mania on siis modernisoitu, mutta tämän demon perusteella mielestäni onnistuneella ja kutkuttavalla tavalla. Preorder on sisässä, ja siellä pysyy niin hemmetisti. Olo alkaa taas olla aika lapsenomainen.  8)



« Viimeksi muokattu: 07.09.2018 11:00 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Mega Man 11 (plus kokoelmat ja vanhemmat osat) « Vastaus #31 : 07.09.2018 10:38 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Onneksi hahmojen voicet saa säädettyä nollille.

Mikähän ois paras paikka ennakkotilata fyysinen versio pelistä?
tallennettu
Vs: Mega Man 11 (plus kokoelmat ja vanhemmat osat) « Vastaus #32 : 07.09.2018 10:47 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Mikähän ois paras paikka ennakkotilata fyysinen versio pelistä?

https://www.videogamesplus.ca/mega-man-switch-plus-points-free-shipping-p-25838.html

Postasin tämän peliostokset ketjuun aiemmin: hinnaksi tulee n. 27 euroa, postikulut sisältyvät hintaan.

Miinuksena peliä pääsee pelaamaan tod.näk noin viikko julkaisun jälkeen.

EDIT: Hyvä vaihtoehto: https://www.365games.co.uk/nintendo-switch-games/mega-man-11-nintendo-switch-game--


« Viimeksi muokattu: 07.09.2018 10:54 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Mega Man 11 (plus kokoelmat ja vanhemmat osat) « Vastaus #33 : 01.10.2018 10:43 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


Euroopassa Pleikkarille ja Xboxille ilmestyy aika makea special edition NES-tyylisine pahvibokseineen.

Digittäjille luvassa hubaa huomenna, me importtaajat joudumme vielä odottamaan tovin. Ehkä Videogamesplus laittaa pelin jo tänään postiin.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Mega Man 11 (plus kokoelmat ja vanhemmat osat) « Vastaus #34 : 12.10.2018 16:58 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


Saapui juuri sopivasti viikonlopuksi.  :)

EDIT: Nautiskeltuani pelistä kolmen bossin verran, ja läpäistyäni nuo kentät yhä uudelleen ja uudelleen vain riemun vuoksi, voin vain toivoa, että tämä peli myy riittävästi oikeuttakseen jatko-osan. Puhdasta juhlaa vanhan liiton Megaman-fanille, pelillä, joka jotenkin muistuttaa enemmän osia 1-6, kuin 7-8, huolimatta semimodernista ulkokuoresta. Ehkä mittasuhteet tekevät sen? (Megaman on tässä saman kokoinen suhteessa ympäristöön kuin NES-osissa).

Jotkut QoL-tavarat ovat myös oikeasti käteviä, kuten Megabusteria automaattisesti jatkuvasti lataava päivitys, jonka aktivoin saman tien. En ole ainakaan ensimmäisellä kerralla liian nipo osien kanssa, sillä myöhemmin ehtii pelata kenttiä puhtaalla tavalla. Mainiota on myös se, että haastevalikoista pääsee käsiksi mihin tahansa bossimatsiin (myös välipomot), johon on jo pelissä edennyt. Näin voi ennen revanssia harjoitella ja kokeilla eri taktiikoita tarvitsematta ravata kenttää uudestaan läpi.

SO GOOD.


« Viimeksi muokattu: 14.10.2018 07:45 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Mega Man 11 (plus kokoelmat ja vanhemmat osat) « Vastaus #35 : 29.10.2018 10:03 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Nyt vasta huomasin, että tullut nettiin tarkempia speksejä Megaman Collectioneiden input lageista. Yli KOLMINKERTAINEN verrattuna alkuperäiseen. PS4-versio vielä kaikkein huonoin. Siihen kun vielä päälle lisää television omat lagit, jotka voivat olla joissakin malleissa melkoiset, niin ei ihme jos hyppiminen tuntuu jähmeältä. Täysin naurettavaa pelleilyä Capcomilta, eivätkä viitsi edes korjata kuntoon. Tärkein mahdollinen asia vedetty suoraan persereikään.

Sitten vielä jossain kaiken maailmaan homogaffeissa ja netin eri foorumeilla yms. jotkut selitteli, etteivät huomaa mitään lagia.

Klassinen kikka myös, että fyysisessa versiossa Switchillä MM Collectionissa eivät ole jaksaneet laittaa kaikkia pelejä kasetille, vaan osa pitää ladata erikseen latauskoodilla. Kyllähän ne nes romit vie varmasti niin paljon tilaa. Kyllä Capcomilla osataan kunnioittaa vanhoja pelejään.
tallennettu
Vs: Mega Man 11 (plus kokoelmat ja vanhemmat osat) « Vastaus #36 : 02.03.2020 13:06 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Mega Man Zero -kokoelma on myyty loppuun melkein joka paikasta. Ensimmäinen erä fyysistä versiota on varmaan ollut hyvin pieni.

NS-versiota Löytyi onneksi kuitenkin vielä Konsolinetistä. Saavat ilmeisesti tällä viikolla peliä varastoon. :) PS4-versiotakin löytyy suoraan hyllystä.

EDIT:

Konsolinetistä tuli juuri maili, joka kertoi toimituksen viivästyvän ainakin ensi keskiviikkoon. Toivottavasti TK saa oman kappaleensa tällä viikolla ja pääsee kertomaan ensifiiliksiään.


« Viimeksi muokattu: 04.03.2020 15:28 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Mega Man 11 (plus kokoelmat ja vanhemmat osat) « Vastaus #37 : 22.04.2020 19:02 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Myöhästykö TK muuten sullakin Mega Man Zero -kokoelman toimitus? Mulle kilahti hetki sitten Konsolinetistä maili, että ovat postittaneet sen.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Mega Man 11 (plus kokoelmat ja vanhemmat osat) « Vastaus #38 : 23.04.2020 11:18 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
Myöhästykö TK muuten sullakin Mega Man Zero -kokoelman toimitus? Mulle kilahti hetki sitten Konsolinetistä maili, että ovat postittaneet sen.  :)

Joo, myöhästy. En kyllä oikeastaan enää muistanut koko pelin julkaisua, että ei sen väliä.  :lol:
tallennettu
Vs: Mega Man 11 (plus kokoelmat ja vanhemmat osat) « Vastaus #39 : 30.04.2020 11:22 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW On kyllä MMZ1 tykkiä kamaa ainakin viiden ensimmäisen tehtävän perusteella. Bossidesignille iso peukku. Niin tyydyttävää opetella pääkkien metkut, ja pelata kerta kerran jälkeen aina vähän taitavammin. Kunnes lopulta kaikki naksahtaa kohdalleen. Ai että.

Välillä oma ahneus kuitenkin nostaa rumaa päätään, kun tajuaa pomon heittävän veivinsä yhdestä osumasta – mutta hosuminen voi kostautua kalliisti, kuten tästä opettavaisesta videostani käy ilmi:



Mutta onhan se selvää myös, että ylimääräiset tallennuspisteet ovat todella suuri helpotus pelaajalle, joka tutustuu näihin ensimmäistä kertaa. Juuri niiden ansiosta vaikeustaso ei pääse turhauttamaan, vaan haasteen ottaa mielellään vastaan. Tehty kuitenkin oikein, kun save-assist on vapaaehtoinen. Puristit saavat halutessaan alkuperäisen kokemuksensa yhä.

En myöskään usko kenenkään löytävän input lagista nokan koputtamista. Todella reagoiva peli. Litellä pikseligrafiikat näyttävät myös hienoilta "puhtaina", ilman filtteröintiä.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Mega Man 11 (plus kokoelmat ja vanhemmat osat) « Vastaus #40 : 06.05.2020 11:34 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Iskin juuri Zero 1:ssä Hidden Phantomin maihin. Hyvä hemmetti, mikä bossitaisto! Menee varmaan Top femmaan kaikista sarjan peruspomoista. Tämäkin tuntui parin ensimmäisen yrityksen aikana epäreilulta ja jopa vähän randomilta, mutta pikkuhiljaa ymmärsi milloin väistöt pitää tehdä, ja milloin on paras aika hyökätä. Tämä rankataan ilmeisesti yhdeksi Zero-sarjan vaikeimmista bosseista, enkä yhtään ihmettele miksi. Perkuleella ei ole edes minkäänlaista heikkoutta.

Välittömästi tuuletuksieni jälkeen (what a twist! Bossi onkin kentän ALUSSA) tulikin sitten sellainen äkkikuolemaosuus (miksi alas ei voi nähdä, milloin tasanteet tulevat kohdalle?!) pomminpurkuineen, että oikein kylmää ajatella millaista se olisi ollut pelata ilman ylimääräisiä tallennuspisteitä... Hattu päästä teille hulluille, jotka tämän GBA:lla läpäisitte.

www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Sivuja: 1 [2]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines